תגובה להודעה: "יירוט" אקטיבי של רכבים משופרים על ידי המשטרה
יכול להיות שאתה צודק ארז ואני מבין וממש לא חושב שצריך לתת רשיונות גורפים לנשק, אני אפילו נגד זה. אני פשוט העליתי איזשהיא טענה שיכול להיות בה צדק ואולי לא, על מנת לראות התיחסות רעיונית.
בקשר לוו גרירה וכו', אני לא מהנדס מכוניות ואצלי כל מה שיש בג'יפ גם כתוב ברישיון, אבל, גם וו גרירה ברישיון יכול להיות לא מחובר מספיק חזק וגם צמיג ברישיון יכול לצאת ביחד עם הציריה החוצה בזמן נסיעה. הרעיון שרציתי להעביר (גם אם לא בהצלחה מרובה, לפי תגובתך) היא שאם מישהו חושב שבגלל שיפורים יש תאונות אז שיוכיח את זה. אחרת זו סתם טענת סרק.
בצורה כללית לעיל הוצגו דרכים שלפיהם העיניינים מתנהלים יפה במקומות אחרים בעולם (גם בנושאים כמו נשק) ואם אני מסכים עם זה או לאו או שאתה מסכים עם זה או לא לא משנה את העובדה שזה עובד, ואפילו יפה - אז אולי, רק אולי אפשר ללמוד מזה משהו.
וואי וואי, אני כבר לא מסוגל לעקוב !!!
לדעתי קרו שני ארועים הסטוריים בתולדות הפורום בשרשור הזה:
1. מסכימים עם גיא .
2. הקצב הגבוה ביותר של תגובות/זמן.
מה עם כיוון אחר לגמרי -
אנחנו קהילה די גדולה שלא מרוצה מהמצב, יש לנו עניין משותף שבוער לנו בעצמות, ברור לנו שהעניין הזה לא פתיר, אנחנו מבינים מצויין שאין עתיד למדינת ישראל.
בואו נהגר כולנו בצורה מסודרת, לטכסס, נקים קהילה שם. גיא יהיה הגורו המטורף, אני העוזר שלו. (לא באמת מעניין אותי מס' 2, אבל אני מוכן לקבל את הפירורים שישאיר לי מנשות הקהילה ובנותיהן...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
הדוגמה אולי של גשר המכביה לא מוחלטת, אפשר להגיד שזה ביצוע לקוי של תיכנון מעולה ... ( למרות שזה לא! )
אז הנה דוגמה אחרת, דוגמה שקבלה את כל האישורים של כל המהנדסים .... מה אומרת לך המילה "פל-קל" ? ....או מלון חוף התמרים בעכו ? ... או סתם כל מטר של כביש בישראל ...
באמת ? :D
למה לכתוב שטויות בדברים שאין לך מושג בהם ?
מאיפה אתה יודע שהתכנון היה לקוי ?
מאיפה אתה יודע שלפלקל היו את כל האישורים ? אולי תעזור ותשיג לו את האישורים שלא היו לו , תזדרז, בן אדם יושב בכלא ואתה יכול לעזור לו לצאת משם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
כן תאונות נובעות מזה שוו גרירה לא היה ברשיון, יותר נכון לכתוב מזה שוו הגרירה(או כל מכלול/תוספת אחרת) חובר בצורה לא נכונה לרכב(דבר שעל הנייר אמור להתגלות בתהליך האישור שלו).
כן יש בעיה עם עוד אינץ בצמיג שלך(מרחק בלימה של הרכב ועוד ואיפה בדיוק הגבול עובר? אצלי?אצלך? אתה רוצה אינץ, אני לא מבין למה אני לא יכול עוד 3 אינץ...גם אז אתה תטען שאין השפעה על מכלולי בלימה או ביצועיהם?
תאמין לי שכבעל מקצוע אני מקבל לפעמיים שבץ כשאני רואה את העבודות שאנשים עושים בעצמם על הרכב,דברים שבעיני רחוקים שנות אור ממשהו שהייתי מסכים לנסוע לידו בנתיבי אילון...גם דברים שחברים פה באתר הציגו וקיבלו מחמאות מכל עבר...בעיני זו סכנה קיומית למי שנוסע לידם.
יש כמובן גם את הצד השני...כמו כל מיני דרישות הזויות והחמרות הרבה מעבר לדרישות היצרן.
ארז, הייתי מקבל את תשובתך אילו למשל:
- ניתן היה לאשר שינוי מידת צמיג סבירה (הדיון על מה סביר יכול לפרנס כשלעצמו עוד שרשור כזה... ניקח למשל את מידת הצמיג 205/70R15 שאינה מורשית לסוזוקי ויטארה אבל יש בה צמיגי שטח משובחים, כאשר המידות 205/75R15 ו- 195R15 כן מורשות. למה ? כי זה מה שמופע ב-"אוטודאטה" ואם זה לא שם אז אין מי שיפעיל שיקול דעת)
- ניתן היה לאשר התקנת קיט הגבהה אשר אמנם מהווה שינוי מבנה, אך אינו פוגע בבטיחות הרכב (למשל אם הוא כולל הרחבת בסיס הגלגלים, חיזוק המתלים והתאמת קפיצים/בולמים למבנה החדש). אבל אין היום (למיטב ידיעתי) שום גוף מוסמך שמורשה לקיים בדיקה (אפילו בתשלום) ולאשר (או לא !) שהשינוי ברכב בטיחותי וניתן להשתמש ברכב המשודרג גם בכביש הציבורי.
ואפשר להמשיך את הרשימה עד אין קץ. הבעייה היא שאפילו במקום שאמור לאשר דברים כאלו (עמדה מס' 1), לא מפעילים שום שיקול דעת (הייתי שם, ניסיתי בעצמי, זה לא סיפורים, אין עם מי לדבר) ולא מאפשרים שום דבר שלא מאושר ע"י יצרן הרכב או רשום באוטודאטה ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מדברי
הרעיון שרציתי להעביר (גם אם לא בהצלחה מרובה, לפי תגובתך) היא שאם מישהו חושב שבגלל שיפורים יש תאונות אז שיוכיח את זה. אחרת זו סתם טענת סרק.
.
מצטער לשחק את פרקליטו של השטן, אבל זה דבר שאני יכול להוכיח לך מיידית. תביא ג'יפים משופרים ונצא לנסיעה. לא, לא עד המגבלות. לא ננסה להפוך אף רכב. אבל כל הגדלת צמיגים, כל הגבהת מתלים, גוררת אחריה שינוי בזוויות ובגיאומטריה של מערכות היגוי ומקלקלת את התנהגות הרכב בכביש! ואם אתה רוצה שבעל רכב השטח שלדעתי לא רק המשופר ביותר בישראל אלא גם המשופר בפדנטיות ובמקצועיות הגדולה ביותר שראיתי אי פעם כאן בארץ - יגיד לך את זה במילים אלה ממש ויעשה לך סיבוב כדי שתרגיש בעצמך, אפשר לסדר גם את זה...
יצא לי לנהוג ולבחון מספר רב מאוד-מאוד של רכבי שטח משופרים ברמות שונות של עומק. מצטער, אבל ככל שהיו יותר גדולים, יותר גבוהים ויותר משופרים לעבודת שטח וככל שהיו עבירים יותר במסלעות, כך היו גבוליים יותר בכביש. בכוונה אני לא רוצה לכתוב "מסוכנים", למרות שחלקם היו ממש כאלה ואפילו גרועים יותר מזה. כלים שנסעו עקום, כלים שויברצו ודפקו, כלים שבלמו רע, שסירבו לפנות, כלים שאיימו להתהפך בכל פנייה אפילו במהירות עירונית למהדרין. הרבה זוועות ראיתי- קפיצים שנחתכו/רותכו, ריתוכים לא סימטריים, אילתורים מזעזעים והשחתה פרופר של מכוניות יקרות, שלקוחות תמימים שילמו עבורם הון תועפות. רוב ה"שיפורים" הללו בוצעו בסדנאות שזו פרנסתן ושחלקן גם בעלות מוניטין.
נהג מנוסה שעולה על רכב כזה מבין מיד עם מה יש לו עסק ונוהג בהתאם. אבל מה עם נהג צעיר מתלהב ו/או פחות מנוסה?
לא הכל בחיים זה רק קוטר גלגל, או רק הגבהה. זה המכלול של גלגלים וגובה ומרכז כובד וזוויות וחוזק בלמים וחוזק ציריות וחוזק מכלולי היגוי ועוד ועוד, ואיך שכל זה עובד כמכלול, ובסופו של דבר הרבה מאוד תלוי גם בנהג, בבגרות ובמשמעת העצמית שלו, כי לא חסרות כאן גם מאות ואלפי מכוניות סטנדרטיות עד העצם שהתנהגות הכביש שלהן בתצורתן המקורית מסוכנת בהגדרתה (מי אמר חיפושית?... מי אמר סובארו ליאונה?... מי אמר אמריקאיות ישנות?...). אז איפה עובר הגבול?... מה מסוכן ומה לא? בגלל זה אנחנו אומרים - הבו לנו מכון שזה תפקידו. בניהולו ובאחריותו של מהנדס רכב. שיקבע קריטריונים מסוימים ורכב משופר יצטרך לבוא לבדיקה (שתעלה כמה שצריך, כמובן) ולעמוד בקריטריונים הללו כדי לקבל רישוי כחוק, כדי שהג'יפים המשופרים יוכלו לנוע על הכביש באופן בטוח וחוקי ומבלי לסכן אף אחד, וכדי שלא יצוץ לנו כל יום מסגר חובב חדש שמחליט שמהיום הוא "משפר ג'יפים מקצועי", וישחרר לכבישים שלנו גרוטאות.
עוד פעם אני אומר, יכול להיות שאתה גם צודק דרור, אבל מה שרשמת זו לא הוכחה. מה שרשמת זה ניסוי פוטנציאלי שתוצאותיו אינן ידועות (עדיין), ויכול מאוד להיות שתוצאות הניסוי הזה יראו שאתה צודק. אבל יכול להיות גם שלא.
האם מישהו כיום יכול להוכיח סטטיסטית ששיפורים גורמים לתאונות דרכים? האם רוב תאונות (או איזה אחוז?) מתאונות הדרכים + כמעט ונפגע נגרמות בגלל רכבים משופרים? זו השאלה שצריך לשאול אם אנחנו שופטים את העיניין הזה בעיניים אובייקטיביות.
דרך אגב, אני מסכים איתך לגמרי לגבי הרעיון של מכון בראשות מהנדס שייאשר רכבים כאלה, אבל עצם זה שאני מסכים לא אומר שזו באמת הדרך הנכונה. אז פה גם אני פרקליטו של השטן....
יאללה שיהיה יום טוב, אני הולך לאכול קצת בשר....:D
אני מדבר מנסיוני, ומוטב לנו שלא ייערך ניסוי כזה, כי הוא יסתום את הגולל על האפשרות שרכב משופר יוכל אי פעם לעלות על הכביש. מי מסוכן יותר או פחות אינה השאלה - כי שוב, יש הרבה מכוניות כביש סטנדרטיות שמתנהגות עוד פחות טוב מג'יפ מוגבה על צמיגי 35' ונעול זיקה... ואותן אף אחד לא רודף. השאלה היא איך להפוך את תרבות השיפורים לחוקית, מבלי לפגוע בבטיחות. וזה בניגוד למציאות שבה חי ג'ו - שכל אחד באמת רשאי לעשות ככל העולה על רוחו, כאן עניינים מתנהלים קצת אחרת מכל מיני סיבות שלא כולן תלויות דווקא בשלטון. מישהו אמר "מנטליות ישראלית"?
לא - לא חושב שיש סטטיסטיקה מסודרת על מעורבות כלים משופרים בתאונות. וגם אם היתה - אנ ימשוכנע שהתאונות לא נגרמו בגלל השיפורים. גם בסצינת מכוניות הכביש, היכן שרוב המכוניות המשופרות עוברות במהלך חייהן תאונות ולעתים תאונות קשות - זה לא בגלל השיפורים כמו בגלל הנהגים, גילם ורמת מיומנותם, ורמת הסיכונים שהם לוקחים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
בגלל זה אנחנו אומרים - הבו לנו מכון שזה תפקידו. בניהולו ובאחריותו של מהנדס רכב. שיקבע קריטריונים מסוימים ורכב משופר יצטרך לבוא לבדיקה (שתעלה כמה שצריך, כמובן) ולעמוד בקריטריונים הללו כדי לקבל רישוי כחוק, כדי שהג'יפים המשופרים יוכלו לנוע על הכביש באופן בטוח וחוקי ומבלי לסכן אף אחד, וכדי שלא יצוץ לנו כל יום מסגר חובב חדש שמחליט שמהיום הוא "משפר ג'יפים מקצועי", וישחרר לכבישים שלנו גרוטאות.
זה בידיוק מה שאני אומר כבר שנים (לא שזה עוזר למישהו במשהו)
תנו לי לעשות ברכב מה שבא לי, אחרי זה שמישהו מוסמך יבדוק את תקינותו ויאשר אותם או שיתן הערות מה יש לשפר\לחזק\להחליף.
כמובן שמדובר לגבי כל הרכבים ולא רק לריכבי שטח.
מסכים לחלוטין. כמובן שאסור לעשות את הניסוי הזה. הרי כל מה שאנחנו מדברים פה זה תאורטי לחלוטין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מצטער לשחק את פרקליטו של השטן, אבל זה דבר שאני יכול להוכיח לך מיידית. תביא ג'יפים משופרים ונצא לנסיעה. לא, לא עד המגבלות. לא ננסה להפוך אף רכב. אבל כל הגדלת צמיגים, כל הגבהת מתלים, גוררת אחריה שינוי בזוויות ובגיאומטריה של מערכות היגוי ומקלקלת את התנהגות הרכב בכביש! ואם אתה רוצה שבעל רכב השטח שלדעתי לא רק המשופר ביותר בישראל אלא גם המשופר בפדנטיות ובמקצועיות הגדולה ביותר שראיתי אי פעם כאן בארץ - יגיד לך את זה במילים אלה ממש ויעשה לך סיבוב כדי שתרגיש בעצמך, אפשר לסדר גם את זה...
יצא לי לנהוג ולבחון מספר רב מאוד-מאוד של רכבי שטח משופרים ברמות שונות של עומק. מצטער, אבל ככל שהיו יותר גדולים, יותר גבוהים ויותר משופרים לעבודת שטח וככל שהיו עבירים יותר במסלעות, כך היו גבוליים יותר בכביש. בכוונה אני לא רוצה לכתוב "מסוכנים", למרות שחלקם היו ממש כאלה ואפילו גרועים יותר מזה. כלים שנסעו עקום, כלים שויברצו ודפקו, כלים שבלמו רע, שסירבו לפנות, כלים שאיימו להתהפך בכל פנייה אפילו במהירות עירונית למהדרין. הרבה זוועות ראיתי- קפיצים שנחתכו/רותכו, ריתוכים לא סימטריים, אילתורים מזעזעים והשחתה פרופר של מכוניות יקרות, שלקוחות תמימים שילמו עבורם הון תועפות. רוב ה"שיפורים" הללו בוצעו בסדנאות שזו פרנסתן ושחלקן גם בעלות מוניטין.
נהג מנוסה שעולה על רכב כזה מבין מיד עם מה יש לו עסק ונוהג בהתאם. אבל מה עם נהג צעיר מתלהב ו/או פחות מנוסה?
לא הכל בחיים זה רק קוטר גלגל, או רק הגבהה. זה המכלול של גלגלים וגובה ומרכז כובד וזוויות וחוזק בלמים וחוזק ציריות וחוזק מכלולי היגוי ועוד ועוד, ואיך שכל זה עובד כמכלול, ובסופו של דבר הרבה מאוד תלוי גם בנהג, בבגרות ובמשמעת העצמית שלו, כי לא חסרות כאן גם מאות ואלפי מכוניות סטנדרטיות עד העצם שהתנהגות הכביש שלהן בתצורתן המקורית מסוכנת בהגדרתה (מי אמר חיפושית?... מי אמר סובארו ליאונה?... מי אמר אמריקאיות ישנות?...). אז איפה עובר הגבול?... מה מסוכן ומה לא? בגלל זה אנחנו אומרים - הבו לנו מכון שזה תפקידו. בניהולו ובאחריותו של מהנדס רכב. שיקבע קריטריונים מסוימים ורכב משופר יצטרך לבוא לבדיקה (שתעלה כמה שצריך, כמובן) ולעמוד בקריטריונים הללו כדי לקבל רישוי כחוק, כדי שהג'יפים המשופרים יוכלו לנוע על הכביש באופן בטוח וחוקי ומבלי לסכן אף אחד, וכדי שלא יצוץ לנו כל יום מסגר חובב חדש שמחליט שמהיום הוא "משפר ג'יפים מקצועי", וישחרר לכבישים שלנו גרוטאות.
מסכים X3 לכך שהסיבה היא לא תמיד בקוטר גלגל וגובה ההגבהה .
גיאומטריה, צינורות ברקס שלא הוציאו מהם את האוויר כמו שצריך, תפוחים שחוקים (מי אמר Death Wobble), הן סיבות מספיק חמורות לאיבוד שליטה על הג'יפ השרירי אך השברירי של הילד המפונק ממרכז הארץ.
אירוניה:
גם בקיטים שהם כביכול בולט און, כלומר שתיאורטית אינם זקוקים להתקנה מקצועית, אלא מגיעים עם הוראות התקנה ודרישות בסיסיות, אנשים פרטיים ואפילו וסדנאות עושות טעויות שקשה להאמין שנעשו. החל בהרכבה לא נכונה של זרועות רדיוס וכלה בברגים שלא חוזקו כמו שצריך והשתחררו עם הזמן.
מהנדס רכב ובטיחות היה עולה על טעויות מסוג זה.
עוד בעניין קיטים בולט און, הרבה מהקיטים משווקים בשלבים : Stage 1, stage 2 וכו'
נתקלתי בלא מעט קיטים stage 1 שכוללים קפיצים 3" ובולמים. Stage 2 כוללים גם זרועות קבועות.
ברוב המיקרים הרכב אומנם הוגבה וקיבל פוזה, אבל הנהג שבטח בריכבו לפני ההגבהה, ניתקל לפתע פתאום בתופעות שיוט, צינורות ברקס נמתחים בהצלבות, bump steer, בקיצור סלט שלם.
לדעתי, צריכים לאסור שווק והתקנה של קיטים כאילו.קיטים מסוג זה גובלים בסכנה.
קיטים כדוגמת RE SuperFlex כבר כוללים את כל המכלולים על מנת להחזיר את גיאומטרית הרכב למצב המקורי :
זרועות רדיוס מתכווננות, זרוע פיטמן מונמכת, צינורות ברקס ארוכים וחזקים, טרק בר קדמי ואחורי מתכווננים, ועוד.
שלא נדבר על ערכות הלונג ארמס הנהדרות שאומנם דורשות מאמץ נוסף, אבל ברגע שמותקנות נכון, הן הבטוחות ביותר.
אל תקרא לזה "ניסוי" אלא התרשמות. לא נוסעים במגבלות אלא סתם ככה. תאמין לי שזה גם מספיק כדי להבין מה בדיוק קורה לג'יפ אחרי הגבהה מופרעת או התערבות הרבה יותר מדי בוטה במערכת המתלים שלו, או צמיגים מוגזמים... ומבלי להפוך לממש מסוכן, אלה לא דברים טובים. ממש לא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני מדבר מנסיוני, ומוטב לנו שלא ייערך ניסוי כזה, כי הוא יסתום את הגולל על האפשרות שרכב משופר יוכל אי פעם לעלות על הכביש. מי מסוכן יותר או פחות אינה השאלה - כי שוב, יש הרבה מכוניות כביש סטנדרטיות שמתנהגות עוד פחות טוב מג'יפ מוגבה על צמיגי 35' ונעול זיקה... ואותן אף אחד לא רודף. השאלה היא איך להפוך את תרבות השיפורים לחוקית, מבלי לפגוע בבטיחות. וזה בניגוד למציאות שבה חי ג'ו - שכל אחד באמת רשאי לעשות ככל העולה על רוחו, כאן עניינים מתנהלים קצת אחרת מכל מיני סיבות שלא כולן תלויות דווקא בשלטון. מישהו אמר "מנטליות ישראלית"?
האפשרות היחידה האפקטיבית היא באמצעות שינוי חקיקה וזה יכול להתאפשר באמצעות הפעלת לוביסטים בכנסת.
זו המציאות הישראלית.
דרור מצטער לקלקל לך אבל תביא טויוטה קורולה ובוא ניתן פול גז (והדוושה תיתפס ) וניכנס ברמזור :D
או בסוף שנות השמונים הגיעו הטרקטורנים לארץ , ובעל "רצון טוב " (רצה לעשות כסף) שכנע את משרד התחבורה שרכב זה צריך קשתות בטיחות (סוג של שיפור ואפילו בטיחותי ), העצה התקבלה ואתו בעל "רצון טוב " מיצר אותן עד היום , מיותר לומר לכם שזה אחד הדברים המסוכנים ביותר שאפשר להרכיב על כלי כזה , וזו אחת הסיבות שהיפנים אינם משוקים בארץ טרקטורונים .
כל הדיון הזה לא רלבנתי אני יכול לתת דוגמאות לכאן ולכאן אין בהן לשפוך אור על הנושא , ואני חושב שבמדינה כמו שלנו לא צריך לירות ברגל של עצמך , מה שהרוב בשרשור זה עושה , יש נושאים שהשתיקה יפה להם .
עידו
למה הקשתות התהפכות בטרקטורונים זה מסוכן?
מסיבה מאוד פשוטה :
1 . הרכב לא תוכנן לשת קשתות ובזמן התהפכות הקשת קורסת על הרוכב .
2 . בזמן התהפכות הרוכב אמור לעזוב את הכלי והקשת לרוב מפריעה לעשות את הנ"ל .
בארה"ב יש קיטים של כלובים לטרקטורנים הם לא פופולרים , ודבר נוסף הם בונים אותם בצורה של כלוב
ולא קשת , מה שגורם לזה לעשות את העבודה או אפילו בצורת כדור (כמו נחום תקום ).
בכלל הכלי הנ"ל יותר קרוב בהתנהגות בזמן התהפכות לאופנוע מאשר לרכב עם הרבע גלגלים , בגלל זה בעולם הכלי מחויב לקסדה (שבהתחלה בארץ לא היתה חובה כזו ) ולבוש מתאים קרי כפפות מכנסי רכיבה מגני ברכים /חזה / מרפקים .
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
מסכים X3 לכך שהסיבה היא לא תמיד בקוטר גלגל וגובה ההגבהה .
גיאומטריה, צינורות ברקס שלא הוציאו מהם את האוויר כמו שצריך, תפוחים שחוקים (מי אמר Death Wobble), הן סיבות מספיק חמורות לאיבוד שליטה על הג'יפ השרירי אך השברירי של הילד המפונק ממרכז הארץ.
אירוניה:
גם בקיטים שהם כביכול בולט און, כלומר שתיאורטית אינם זקוקים להתקנה מקצועית, אלא מגיעים עם הוראות התקנה ודרישות בסיסיות, אנשים פרטיים ואפילו וסדנאות עושות טעויות שקשה להאמין שנעשו. החל בהרכבה לא נכונה של זרועות רדיוס וכלה בברגים שלא חוזקו כמו שצריך והשתחררו עם הזמן.
מהנדס רכב ובטיחות היה עולה על טעויות מסוג זה.
עוד בעניין קיטים בולט און, הרבה מהקיטים משווקים בשלבים : Stage 1, stage 2 וכו'
נתקלתי בלא מעט קיטים stage 1 שכוללים קפיצים 3" ובולמים. Stage 2 כוללים גם זרועות קבועות.
ברוב המיקרים הרכב אומנם הוגבה וקיבל פוזה, אבל הנהג שבטח בריכבו לפני ההגבהה, ניתקל לפתע פתאום בתופעות שיוט, צינורות ברקס נמתחים בהצלבות, bump steer, בקיצור סלט שלם.
לדעתי, צריכים לאסור שווק והתקנה של קיטים כאילו.קיטים מסוג זה גובלים בסכנה.
קיטים כדוגמת RE SuperFlex כבר כוללים את כל המכלולים על מנת להחזיר את גיאומטרית הרכב למצב המקורי :
זרועות רדיוס מתכווננות, זרוע פיטמן מונמכת, צינורות ברקס ארוכים וחזקים, טרק בר קדמי ואחורי מתכווננים, ועוד.
שלא נדבר על ערכות הלונג ארמס הנהדרות שאומנם דורשות מאמץ נוסף, אבל ברגע שמותקנות נכון, הן הבטוחות ביותר.
אופיר,
אתה מדבר על משהו שונה לגמרה בלי כל קשר לשיפורים, וזה עבודה רשלנית וחובבנית,
אותו אדם, באותה הצלחה, יכול להחליף לחלפים מקוריים ולקבל אותם תוצאות ולגרום לאותם בעיות,
אז אולי צריך בדיקת מהנדס לכל תיקון שנעשה? מהנדס גם יכול לעלות על, סתם לדוגמה, רפידות שהורכבו הפוך..
עכשיו בטח תגידו.....כן, אבל במוסך הם לא עושים דברים כאלה...באמת?
הנה דוגמה יפיפיה (סליחה לדרור)
http://www.jeepolog.com/847.html
מי אמר עבודה &*%ית?
במציאות הישראלית(ובעולם בכלל), אדם פרטי שרוצה ויכול, יעשה עבודה הרבה יותר טובה מכל מוסך,
זה הרכב שלו, אכפט לו.
סיפור קטן ששמעתי לפני כמה ימים על מכונאי בסדנת שיפורים באזור המרכז (בלי שמות)
כשהוא מחליף יחסי העברה ללקוחות, אין לוקטייט ורק פטיש אויר,
כשהגיע להחליף לרכב שלו, התעקש על ידית מומנט, לוקטייט ועשה לפי הספר....
וזאת המציאות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
סיפור קטן ששמעתי לפני כמה ימים על מכונאי בסדנת שיפורים באזור המרכז (בלי שמות)
כשהוא מחליף יחסי העברה ללקוחות, אין לוקטייט ורק פטיש אויר,
כשהגיע להחליף לרכב שלו, התעקש על ידית מומנט, לוקטייט ועשה לפי הספר....
וזאת המציאות.
כמה עצוב לשמוע ( לקרוא ) :-|
בגלל אנשים כאלו עדיף לטפל ברכב לבד!
ג'ו, 70% מהתגובה שלי כן קשורה לשיפורים ולעובדה שאפשר למצוא קיטים זולים אבל לא מספיק בטיחותיים.
ולא אחזור על הסיבות והדוגמאות ...
בתחום הזה, מהנדס עשוי להציל את המצב, לטעון שהקיט אינו בטיחותי, או אינו מותקן נכון, ולהכשיל את הרכב .
לגבי רשלנות, אני מסכים איתך, מנסיון כמובן :-), שאתה ואני נעשה את העבודה הטובה ביותר על רכבינו, ונקפיד שכל בורג יחוזק עם ידית מומנט, יעשה איזון קסטר, שימוש בלוקטייט, הנמכה נוספת של הפיטמן + עבודת מחקר מקדימה, כל זה יותר טוב מכל חאפר ב 4wheelparts (ואני לא ציני - החבר'ה האלה מסוכנים לסביבה).
אבל איך תוודא ששאול, יוסי, ואברמלה עובדים ומקפידים כמוני וכמוך ?
ע"י פיקוח שיבטיח כי הרכבים המפלצתיים שלנו בטוחים לנו ולסובבים אותנו.
אם תקרא את ההוראות שמצורפות לקיטים, תמיד כתוב שם ש"מומלץ" גם להרכיב חלקים נוספים שלא כלולים בקיט,
אם הלקוח או המתקין מחליט ש "את זה לא צריך"....עוד פעם אנחנו חוזרים לעבודה הרשלנית בלי קשר לבין אם החלקים האלה כלולים בקיט או לא.
אל תתחיל איתי עם 4WP,
יש לי חבר שהיה מנהל חנות, החברה הזאת (אגב, הבעלים ישראלי לשעבר....או ההורים שלו)
עושה הכל לדכא את העובדים שלה, העובדים שונאים את החברה ואלה התוצאות. השרות לקוחות המזעזע שלהם מתחיל בראש הנחש ואתה רואה אותו רק בזנב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ofiredri
אבל איך תוודא ששאול, יוסי, ואברמלה עובדים ומקפידים כמוני וכמוך ?
ע"י פיקוח שיבטיח כי הרכבים המפלצתיים שלנו בטוחים לנו ולסובבים אותנו.
פיקוח כמו -
הגדרת מסגרת תקנות שאם אתה עומד בהן - יש לך רישוי לרכב, אם אתה לא עומד בהן -הרכב לא רשאי לנוע בכביש.
אז יש מטרה
עכשיו נשאלת השאלה -
איך מקדמים כזה רעיון?