מגניב!!!
העיקר יש פה דיון סוער על זה שמקרר זה מותרות
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
הי,
בשנים האחרונות אנחנו עושים פיצות בטיולים, עד עתה השתמשנו בתנור קולמן מתקפל עם 2 אבני שמוט. בסה"כ זה עבד לא רע בכלל
אבל היה רחוק ממושלם - בעיקר עקב חימום יתר של החלק התחתון עקב החזרת החום כלפי מטה ע"י אבני השמוט. (זה עלה לי בשולחן פלסטיק שנמס ובחוסר שקט כל פעם שראיתי את הבנזיניה מתלהטת)
בנוסף, כיוון שמקור החום היה מלמטה ונחסם ע"י אבני השמוט, בזבוז האנרגיה גם לזמן אפיה ארוך יחסית.
בקיצור, החלטתי לקראת החג הקרב ובא לבנות טאבון נייד חדש.
המטרה הייתה טאבון שמקור החום שלו יכול להיות בנזיניה/גזיה או עץ.
כמו כן, הוא אמור להפתח כארגז ציוד על מנת שיכיל את כל הכלים הדרושים להפעלתו.
מקור החום שנבחר בהתחלה היה בנזיניה סינית קטנה וזולה יחסית, היא אכן חיממה את הטאבון אך לא מספיק לדעתי (לא הצלחתי לעבור את ה 200 מעלות על האבן , הדפנות הגיעו גם ל 300, אחרי חצי שעה של חימום)
לכן חזרתי לקולמן הכפולה , איתה הצלחתי להגיע לכמעט 300 מעלות על האבן ומעל 400 בתא עצמו לאחר רבע שעה של חימום בערך - זמן סביר בעיני.
לבניה עצמה:
שלד הטאבון נבנה מפרופילים 15X15 ממ
החלק הפנימי מפח 1.5 ממ בתחתית ובדפנות, פח 3 ממ בחלק האחורי ולמעלה פח 1 ממ (השתדלתי להשתמש במה שהיה לי כבר בבית, לא לקנות פחים חדשים) במקור הפחים היו מגולוונים, הגלוון שוייף מהם ואני מניח שמה שלא שוייף כבר נשרף...
החלק החיצוני עשוי אלומניום 2 ממ, חוץ מהתחתית והחלק האחורי שהם מפח.
בין החלקים הונחה שמיכת בידוד קרמית.
קצת תמונות מהבניה:
תמונה אחרונה לעת עתה, פיצה שהוכנסה לתנור, אין לי תמונה של התוצאה, היא נאכלה לפני שהספקתי לצלם
אחרי פסח אצלם...
בסופו של דבר, הטאבון מאפשר אפיית פיצה בגודל של 27X27 ס"מ ב 2 דקות בערך.
המשקל כולל האבן (אבן בגודל 28X28X3 ) הוא 16 ק"ג בערך. לא קל כמו שרציתי, אבל סביל.
מגניב!!!
העיקר יש פה דיון סוער על זה שמקרר זה מותרות
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
סמוראי->סמוראי ארוך->גראנד ויטרה->פאג'רו Q->האנטר->Quigley 4x4 Chevy Van
יפה!
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
מעניין איך הטעם של פיצה מקמח מצה...
תתחדש סער, מגניב!
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אז תצטרך מישהו עם סטופר של 18 דקות
סער, נראה יפה מאוד. אין ספק שהפיצה בתמונה האחרונה ניראת טעימה יותר מההיא בתמונה הראשונה.
וכמו שאני יודע תמיד לקלקל .....
השמוט בולע הרבה אנרגיה, וגם לוקח לו זמן להתקרר. יש שמוט דק יותר כ- חצי ממה שאצלך.
לדעתי עדיף, תחסוך אנרגיה וגם תרוויח משקל.
במקומך, אילו בניתי, הייתי נמנע משמוט בגלל הניידות והמשקל, ובונה הכל עם דופן כפולה ממתכת עם צמר קרמי כמבודד.
מאידך, אפשר להשתמש בשמוט החם לחימום האוהל בלילה![]()
עבודה יפה.
ממליץ על צביעה חיצונית בבלקי של יעקובי
תודה.
זוהר, חיפשתי שמוט דק יותר, מצאתי באינטרנט של 25 מ''מ ההבדל נראה לי זניח אז קניתי את מה שהיה לי ליד הבית במחיר מעט זול יותר (30 מ''מ).
כל הטאבון בנוי עם דופן כפולה ושמיכה קרמית, השמוט זה אקסטרה
רוב החלק החיצוני הוא אלומיניום, לא נראה לי שיש צורך לצבוע אותו, אולי את הגב והחלק התחתון. לא בטוח.
סער, האם הבנזיניה או הקולמן (לא מכיר את שניהם) לא פולטים גזים רעילים בזמן הבעירה?
מה שיש לך שם זו להבה גלויה, לא רק חום.
לגבי השמוט הערכתי 50 מ"מ אבל אם 30 זה סביר.
זוהר,
לגבי הגזים הרעילים, לא ידוע לי על כאלו.
גיליתי השבוע שדווקא התנור שלהם עלול לפלוט חומרים החשודים כמסרטנים (במדינות מסויימות בארהב).
בכל מקרה, זה אמור לעבוד עם כל מקור אש /חום חזק מספיק. לצורך העיניים גם גזיה או פחמים.
מקור אש או מקור חום.... יש הבדל גדול בניהם, וזו הנקודה שעליה אני מדבר.
במקור אש, הלהבה בוערת בתוך התנור וישנם מפחמים ורעלנים שעלולים לחדור למזון (אם הבעירה לא נקיה)
להבדיל ממקור חום שהוא תנור סגור ללהבה, ומחומם חיצונית בכל אמצעי.
האם חומר הבעירה הוא בנזין? האם זו בעירה נקיה כמו בגז בישול?
חומר הבעירה הוא אכן בנזין כרגע.
שאלה אחרונה ולא אטריד אותך יותר
סיר המונח על הקולמן/בנזיניה - האם התחתית יוצאת מפויחת או נקיה בתום הבישול?
...
שמת לב שהחלפתי קידומת?
אתה לא מטריד.
מה שדורון אמר...
בהתחלה יש להבה צהובה ופיח, אחרי חצי דקה- דקה הלהבה מתייצבת ונהיית כחולה. בד"כ במצב הזה אין פיח
שמרו על קשר