Originally Posted by
דרור ברלי
שלא כהרגלי, אני אופטימי.
יש מין יציבות ואפילו התעוררות מוזרה בשוק המותרות. רכבי יוקרה, שעוני יוקרה, תכשיטי יוקרה, בריכות שחיה וג'קוזים, כל מיני צעצועים ודברים בשביל כיף נטו.
יבואן-רכבי בוטיק איזוטרי כמו אורכיד ספורט-קארס משיק רכבי קצה לאלפיון העליון כמו בנטלי פליינג-ספר ופורשה טייקאן ומיד מקבל 20 הזמנות לרכב של 2 מיליון שקל לבנטלי ו-10 הזמנות לרכבים "זולים" של 800,000-1,600,000 במקרה של הפורשה.... זה לא נראה ונשמע מוזר ומפתיע בתקופה של כלכלה מתמוטטת?.......... והמספרים נכונים נכון לחודש שעבר. בטח מאז היו עוד איזה 5-10 הזמנות.
אני מאמין גדול בתיאוריה שהעולם עובד על עקרון האיזון.
אין טוב בלי רע, אין רע בלי טוב. מפלתו של האחד היא עלייתו של השני.
מצד אחד - מאות אלפים בחל"ת ויותר ממיליון מובטלים שסופרים כל שקל, עצמאים קטנים שהמחזור שלהם התרסק ב-80-90 אחוז, מרוקנים את החסכונות על שכר דירה ואוכל ובסוף קורסים תחת הנטל - או בלי להתבייש, עוברים לעבוד כשכירים בעבודות מזדמנות בשכר מעליב שבימים כתיקונם לא היו מתייחסים אליהן בכלל גם כשהיו חיילים משוחררים/סטודנטים... אני מלא כבוד והערכה ומצדיע לכל האקדמאים והמהנדסים ובעלי המקצוע שבלי בושה קורעים עכשיו את התחת בליקוט, בשמירה, בנקיון, בשליחויות, העיקר להביא הביתה את ה-5000-6000-7000 שקל בשביל לשרוד. אבל הם לא יוציאו אגורה על שטויות. כי הם חושבים עכשיו פעמיים לפני שאוכלים מנה פלאפל בחוץ.
מצד שני, בישראל יש לא מעט אנשים ללא שום בעיה כלכלית. הייטקיסטים שהיה להם מזל לעבוד בחברות מבוססות ויציבות שלא מצמצמות תקנים, עובדי מדינה, פנסיונרים של המדינה/מערכת הבטחון וכו' שסכום הכסף המכובד נכנס להם כמו שעון בכל תחילת חודש. אבל גם עצמאים מבוססים שהיה להם מזל והעסק שלהם בתחומים שלא מושפעים מהכאוס של הקורונה ואולי גם נהנים ממנה.
כל אלה חיו טוב ולא ממש הבינו מה הבעיה עם המציאות כאן. וכל עוד לא נגלוש לאנרכיה אלימה או לחילופין מיתון כבד שעוד לא נראה כמותו (מזה כולנו חוששים) הם ממשיכים וימשיכו לחיות טוב. הם היו רגילים לצאת עם המשפחה פעם-פעמיים בשנה לחו"ל לטיולים וחופשות מפנקות ולא זולות. עכשיו לא יכולים לנסוע לחו"ל וגם מוציאים הרבה פחות כסף על בילויים אחרים - כי בריכות/חדרי כושר/קייטנות לילדים/מסעדות/מופעים/כל מה שקשור לתרבות בכלל ועולה במצטבר לא מעט כסף, פשוט סגורים. או נפתחים יום-כן-יום-לא-היום-לא. ולך תתכנן את עצמך ככה. אפילו לים לך תדע אם מותר ללכת או לא. סתם טיול ברחוב יכול להיגמר במכות משוטר שגם לו חם וגם בלי קורונה ומסכה שחונקת אותו והוא מתוסכל ועצבני (השוטרים עם מסכה גם בתוך הניידת הממוזגת). כולם תקועים בבית ומתים להתאוורר.
אז למרות שחם נורא, הם מטיילים בארץ במקום בחו"ל (שאני חושב שזה נפלא) הם לא צריכים להיות מודאגים ממה שיהיה בחודש הבא או עוד חודשיים, או עוד שנה. ובאופן כללי מחפשים על מה להוציא את הכסף הפנוי.