Close
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 32
  1. #1

    Default לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    שלום לכם!

    אז בשעה טובה נדבקתי בחיידק כלשהו ואני ממש ממש רוצה לבנות לעצמי מכונה לעישון בשר שאולי תהיה רב תכליתית ותהיה גם מנגל וגם "תנור" גחלים.

    מישהו בנה פעם כזה? על מה צריך לשים דגש? אטימות צריכה להיות עד היציאה של העשן? אם אני בונה תא זה מחבית, אני צריך לצבוע אותה בצבע כלשהו שהברזל לא יתן את טעמו לבשר?

    עצות וטיפים יתקבלו בברכה.

    { עשיתי חיפוש קל באתר ולא מצאתי כלום, אז אם מיהו מוצא משהו אשמח גם לזה}

    תודה.
    הציבור מפולג ולכן הציבור יעשק
    What we've got here is failure to communicate. Some men you just can't reach...

  2. #2
    חבר רשום kd2's Avatar
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    בין קאסם לקאסם
    Posts
    3,120

    Default חוזר: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    לחפש צילינדר של גז ישן ומרוקן( או תקין ולרוקן אותו כמו שצריך ).
    אין יותר פשוט מזה.

  3. #3
    חבר רשום lizard's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    כפר טרומן
    Posts
    11,714

    Default חוזר: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    צור קשר, יש לי כמה עיצובים לסוגים שונים של מעשנות. כל עיצוב זה סוג אחר של בישול/עישון.

    בגדול יש לפחות 3 סוגים בסיסים של מעשנות.
    1. תנור עישון/מנגל - הבשר והגחלים נמצאים באותו תא, במקרה שלי לקחתי דוד מים ישן, פתחתי לו דלת, ארובה ורגלים. היתרון - קל לבניה. זמן בישול קצר. חסרון - העישון מאוד מינימאלי יחסית. הבשר מתבשל מחום הגחלים ולא מחום העשן.
    2.מעשנת 2 חלקים אנכית - ארגז תחתון שמכיל את העץ, ארגז עליון שמכיל את האוכל וארובה עם שסתום שליטה בכמות העשן שמקשרת בניהם. יתרון - עישון יותר אימיתי. - חסרון - יותר מסובך לבנייה, יותר גדול ועדיין חום של הגחלים מגיע לבשר.
    3. מעשנה בסגנון טקסס - יש כתבה יפה של ג'ו על הנושא, בגדול מדובר על מעשנה שבה תא האש נמצא ליד תא העישון. החום של הגחלים לא מגיע לתא העישון ולכן העישון הוא נטו עשן. יש פתח של 3-4 אינץ' בין התאים, לתא אש יש פתח הזרמת אוויר נשלט על מנת לקבוע את טמפ' העשן וכמות העשן.
    יתרון - העישון האמיתי, חסרון - לנתח בריא של בשר יכול לקחת 5-6 שעות להתבשל. מסובך יותר לבניה.

    בכל מקרה, כמו שכתבתי, צור קשר. אני רוצה לבנות מעשנה סטייל טקסס בשבילי, אולי אוכל לבנות אחת גם עבורך.

  4. #4

    Default חוזר: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    לגבי 1 ומה שKD אמר - אני אכן מחפש את השיטה שיותר מעשנת ופחות צולה.

    לגבי - 2 - על איזה גובה בין הגחלים לבשר אתה מדבר? יש רעיון לבנות "מגדל" משתי חביות שהמרחק בין הגחלים לבשר יהיה קצת יותר ממטר וחצי. מספיק? { חבית זה 90 ס"מ }.

    לגבי 3 - לא נשמע בעיתי - במקום לעשות מגדל משתי החביות שמים אותן אחת ליד השניה - עם הפרשי גבהים לטובת החבית בה נמצא הבשר - צינור לא בעיה להשיג. ובהמשך לשיחה שלי עם אייל - אפשר לקרר את הצינור { הוא דיבר על חבר ששם מזגן בשביל זה...} בעזרת מיכל מיים שהצינור יעבור בתוכו, כמו שעושים אלכוהול. דעתכם?

    עד כמה חשוב הענין של וויסות העשן?

    מאיפה משיגים היקורי? שאומרים שהוא הכי טוב לענין...

    מי זה ג'ו ואיפה הכתבה שלו?

    תודה
    הציבור מפולג ולכן הציבור יעשק
    What we've got here is failure to communicate. Some men you just can't reach...

  5. #5
    חבר רשום tzagi's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Granada Hills CA
    Posts
    6,704

    Default חוזר: לבנות "מכונה" לעישון בשר?


  6. #6

    Default חוזר: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    מה אתם אומרים על

    http://cruftbox.com/cruft/docs/elecsmoker.html


    ובאופן כללי על השיטה הזו של "לעשן" את העץ בעזרת גוף חימום?
    הציבור מפולג ולכן הציבור יעשק
    What we've got here is failure to communicate. Some men you just can't reach...

  7. #7
    חבר רשום lizard's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    כפר טרומן
    Posts
    11,714

    Default חוזר: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    זה גם סוג של מעשנה, אבל יותר לדברים קלים שלא דורשים בישול.
    תראה, הטמפ' של העשן צריכה להיות בסביבות ה90 מעלות, כלומר בתא העישון יש 90 מעלות.
    ב90 מעלות זה לוקח 5-6 שעות לבשר, לדגים וירקות זה יקח פחות כי הם פחות דורשים בישול.

    אתה גם יכול לקנות ווק (או רצוי לקחת אחד לא תקין) לשים על הגז, לשים בתחתית שבבי עץ ומעליהם רשת. על הרשת אתה שם את האוכל ומכסה את הכול בנייר כסף. אבל זה עישון מאוד קל במהותו.

  8. #8
    חבר רשום lizard's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    כפר טרומן
    Posts
    11,714

    Default חוזר: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    זאת מעשנת גריל שבניתי מדוד מים חמים.
    לא ממש טרחתי לצבוע אותה כי החום והעובדה שהיא בחוץ יהרסו כל צבע. כן ניקיתי אותה כמה שאפשר מחלודה ע"י מברשת מחוברת לדיסק 4.5".

    היא יצאה קצת עקומה ברגלים אבל היא יותר יציבה ככה כשיש לה נטייה לאחור. בתחתית יש את הפתח של הטרמוסטט שאליו הברגתי פלטה שמאפשרת ניקוי של האפר והגחלים בצורה נוחה.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	smoker1.JPG 
Views:	4427 
Size:	114.5 KB 
ID:	5050   Click image for larger version. 

Name:	smoker2.JPG 
Views:	8894 
Size:	110.3 KB 
ID:	5051   Click image for larger version. 

Name:	smoker3.JPG 
Views:	1912 
Size:	125.1 KB 
ID:	5052   Click image for larger version. 

Name:	smoker4.JPG 
Views:	1525 
Size:	109.4 KB 
ID:	5053  

    Click image for larger version. 

Name:	smoker5.JPG 
Views:	2751 
Size:	140.8 KB 
ID:	5054   Click image for larger version. 

Name:	smoker6.JPG 
Views:	5522 
Size:	90.0 KB 
ID:	5055  

  9. #9

    Default תגובה להודעה: חוזר: לבנות "מכונה" לעישון בשר אני מבקש הסבר

    Quote Originally Posted by lizard View Post
    זאת מעשנת גריל שבניתי מדוד מים חמים.
    לא ממש טרחתי לצבוע אותה כי החום והעובדה שהיא בחוץ יהרסו כל צבע. כן ניקיתי אותה כמה שאפשר מחלודה ע"י מברשת מחוברת לדיסק 4.5".

    היא יצאה קצת עקומה ברגלים אבל היא יותר יציבה ככה כשיש לה נטייה לאחור. בתחתית יש את הפתח של הטרמוסטט שאליו הברגתי פלטה שמאפשרת ניקוי של האפר והגחלים בצורה נוחה.
    אני מבקש הסבר תכני לבניה עצמה [מ"ס תאים ,מרחק בין הגחלים לבשר ,ובעיקר מאיפו מסיגים דוד כזה מזה דוד מים רגיל?]

  10. #10
    חבר רשום גלדיאטור's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    צפונה
    Posts
    2,351

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    בויילר

  11. #11
    חבר רשום lizard's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    כפר טרומן
    Posts
    11,714

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    אין ממש הרבה הסבר טכני. לקחתי דוד, נדמה לי של 150 ליטר, פתחתי בו דלת ושמתי גריל אחד ישר על הגחלים כמו במנגל ועוד 2 גרילים מעליו כשהעליון כמה שיותר גבוה והאמצעי בניהם. ככה יש כמה דרגות של חום.

    זו מעשנה חמה, למעשנה קרה יש שיטות אחרות.

    חשבתי על שימוש בצילינדר גז אבל אני חושב שקראתי איפשהו שהאבץ מוציא גזים ורעלנים ולכן לא רצוי בכלל להשתמש בזה לבישול. אני לא יודע אם זה נכון אבל לדעתי הכי זול ופשוט זה להשתמש בדוד מים חמים ישן.

  12. #12

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    אגב בשר מעושן, האם נכונה הקביעה שהוא הרבה פחות בריא (מבחינת חיסול חיידקים) והרבה יותר מסרטן מבשר צלוי/מבושל?

  13. #13

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    יש באינטרנט הרבה חומר - אבל בגדול השאלה זה עישון חם או קר (או כמו שמישהו שאל פה - האם החום של גחלים מגיע לבשר).
    לי יש בבית מעשנת קרה (זה מה שתואר פה כגוף חימום ועץ, או קצת דומה למעשנת הטקסנית.
    במקום 90 מעלות, אני מדבר על עשן קר (הארגז קצת יותר חם מהסביבה - ~30 מעלות).
    להבדיל ממעשנת חמה, גם דג סלומון לוקח יממה (אבל יוצא מעדן). אני מביא דג לדוגמא, כי בשר לוקח יותר, או לפעמים, פחות רק בשביל הטעם ואת העשייה עצמה אני משלים על גריל.

    בגדול, לפני שאתה מתחיל- זו השאלה, מעשנת חמה או קרה.
    מימוש, מהרגע שמבינים את הקונספט, לא משנה, בוילר, מיכל גז, או חבית.

    וכן - זה נחשב לא בריא,
    העשן נחשב מסרטן...
    הבשר האדום מלא כלוסטרול...
    והשומן של החזה אווז זה בכלל נזק....

    אבל זה טעים

  14. #14
    מנהל shmil's Avatar
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    מרכז הארץ
    Posts
    6,774

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    Quote Originally Posted by zivo View Post
    לי יש בבית מעשנת קרה (זה מה שתואר פה כגוף חימום ועץ, או קצת דומה למעשנת הטקסנית.
    במקום 90 מעלות,
    תמונות, זיו, תמונות.
    Willys סגור 58, כמו בסמלון, שסיים שיפוץ
    Willys סגור 53, דגם מפואר - ממתין לשיפוץ

  15. #15

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    שמיל,
    תמונות בלי הסבר לא יעבוד, אז בבקשה.
    #1 למה בניתי מעשנת קרה? - כך, יש לי חבר שנתן לי משהו טוב לאכול. שאלתי איך הוא הכין, והוא הראה לי מעשנת קרה, אז גם אני עשיתי. יותר טוב, פחות טוב מחמה? לא יודע.

    #2 הרעיון הוא בכלל לבנות ארגז מעץ! ולא ממתכת. זה מבודד חום \ קור, זה מחליד, וזה סופג ריח עם הזמן. המידות הכלליות של הארגז שלי בסביבות 120X56X58 (פלטה של עץ זה 120X240 וזה נתן ניצולת טובה).
    #3 בתחתית הארגז, יש מגש, מוגבה ומופרד מהעץ, עשוי מפח מגולוון. במרכז המגש יש גוף חימום של תנור אמבטייה - 1000-1500 וואט. מסביב מפוזר חצץ עדין.
    למה החצץ- ששמים עצים ומדליקים את הגוף חימום, הגוף חימום "עובד" ועם יש עליו משקל של העץ, הוא מתעקם ונגמר מהר. החצץ דואג שהמשקל של העץ לא יהיה על הגוף חימום, ועוזר בפיזור החום.
    #4 קצת מעל החצי יש מדף רשת (נירוסטה) וכ 15 ס"מ מעל, יש מקום לרשת שניה.
    הרשתות נמצאות באזור האמצע ע"מ להשאיר מקום לתלות דברים גדולים מלמעלה.
    #5 בפינה השמאלית למעלה תקוע (מבחוץ) טרמוסטט של בוילר (שדרכו מחובר הגוף חימום למטה)
    #6 הארגז כולו - אטום. שם לב לבריחים מסביב. "לעיבוי" מסביב לפתח ע"מ ליצור לדלת שטח מגע ולסיליקון (RTV) על הפתח (מורחים הרבה RTV, שמים נילון סטרץ', ושמים פלטה ישרה למעלה. שזה מתייבש, מורידים את הנילון ויש אטם "יצוק").

    שימוש -
    את הבשר מורחים \ משרים במרינדה \ תבלינים.
    על הרשת מפזרים צימחי תבלין (כל אחד וטעמו הוא) מניחים את הבשר ומכסים בשכבת תבלינים שניה.
    על הגוף חימום למטה שמים עץ (נסורת, שבבים, או, אני מעדיף, ענפי הדרים).
    את התרמוסטט מכוונים כ 5-8 מעלות מעל טמפ' הסביבה (שבחוץ 25 מעלות מכוונים ל 30-33).

    הגוף חימום ידלק וידליק את העץ. שהטמפ' תעלה, הטרמוסטט ינתק את הגוף חימום. בגלל שהארגז אטום, האש תיחנק וישאר רק עשן. שכל הפעילות הזו דועכת, הארגז מתקרר, והכל מתחיל מחדש.

    צריך ללמוד, כל בשר והזמנים שלו. יש בשרים (גוש גדול) שאני מטפל 2-3 ימים (פותחים באמצע להוסיף עץ ובקרה), סלמון כ 24 שעות, ויש בשרים שאני עושה רק 5-6 שעות ואז לגריל או לתנור.

    לא נסיתי, אבל אני חושב שזה יעבוד - יכול להיות שאפשר לנסות למשוך את הטמפ' ל 85-90 ולקבל מעשנת חמה.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Photo081_z.jpg 
Views:	1153 
Size:	87.7 KB 
ID:	16338   Click image for larger version. 

Name:	Photo084_z.jpg 
Views:	876 
Size:	63.0 KB 
ID:	16339  

  16. #16
    חבר רשום tzagi's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Granada Hills CA
    Posts
    6,704

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    Quote Originally Posted by zivo View Post
    לי יש בבית מעשנת קרה (זה מה שתואר פה כגוף חימום ועץ, או קצת דומה למעשנת הטקסנית.
    חמוד(המעשנת...לא אתה) , מה שבנית זה מעשנת קרה קלאסית
    אבל....תיקון קל,
    אין כל דמיון לכל מעשנת שמשתמשים בטקסס, אפילו לא קרוב,
    מה שיש לך.....זה סיגנון עישון מזרח ארופאי...צ'כי
    זה עובד ועובד טוב, אבל....לוקח שנים, לא מומלץ לרעבים.
    פתרונות אלגנטיים לבעיות יבוא מארה'ב לישראל [email protected](זכויות יוצרים: קובי ט.)

  17. #17
    חבר רשום jozi's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    רכסים
    Posts
    103

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    אני מחסידי העישון החם. המעשנה שבניתי עשויה משניי דודי מים (שמש) שפתחתי בהם דלתות, הם עומדים אחד מעל השני ובינהם ארובה באורך 30 ס"מ ובתוכה "קלאפה" לוויסות כמות העשן והחום העולים מהדוד התחתון שבו אני מכניס גחלים לוחשות (הדרים או זית) אל הדוד העליון שבו נמצא הבשר.
    גושי אנטריקוט וסינטה 1.5 או 2 ק"ג, טמפ' +- 110 מעלות למשך +- 4 שעות. (עוף זקוק לקצת יותר זמן)
    אחפש תמונות....
    תמונה של הדוד העליון (התמונה על הצד, צריך לסובב ) + מד החום
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	1.jpg 
Views:	1261 
Size:	72.2 KB 
ID:	16343  
    כל כלב בא יומו !

  18. #18
    חבר רשום tzagi's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Granada Hills CA
    Posts
    6,704

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    Quote Originally Posted by jozi View Post
    גושי אנטריקוט וסינטה 1.5 או 2 ק"ג, טמפ' +- 110 מעלות למשך +- 4 שעות. (עוף זקוק לקצת יותר זמן)
    הטמט גבוה מדי, לא רצוי לעבור את ה 90C
    זה מייבש את הבשר.
    במיוחד בארץ הקודש.....בשר כשר הוא מיובש גם ככה.
    פתרונות אלגנטיים לבעיות יבוא מארה'ב לישראל [email protected](זכויות יוצרים: קובי ט.)

  19. #19
    חבר רשום jozi's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    רכסים
    Posts
    103

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    מצאתי תמונה נוספת שבה רואים את כל המשענה.
    בברכה
    יואב
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	ֳ*ֳ°ֳ© ֳ¥ֳ₪ֳ®ֳ²ֳ¹ֳ°ֳ₪.jpg 
Views:	1042 
Size:	59.6 KB 
ID:	16344  
    כל כלב בא יומו !

  20. #20

    Default תגובה להודעה: לבנות "מכונה" לעישון בשר?

    Quote Originally Posted by tzagi View Post
    חמוד(המעשנת...לא אתה) , מה שבנית זה מעשנת קרה קלאסית
    אבל....תיקון קל,
    אין כל דמיון לכל מעשנת שמשתמשים בטקסס, אפילו לא קרוב,
    מה שיש לך.....זה סיגנון עישון מזרח ארופאי...צ'כי
    זה עובד ועובד טוב, אבל....לוקח שנים, לא מומלץ לרעבים.
    זה לא תמיד יתרון לגמור מהר....בגילך כבר צריך לדעת את זה :oops:

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Replies: 22
    Last Post: 05-10-09, 08:59
  2. Replies: 25
    Last Post: 25-07-09, 12:35
  3. מחפש לוח עץ בעובי פחות מס"מ לבנות ארון לאוטו
    By גיא in forum לוח מודעות מעוניינים לקנות
    Replies: 0
    Last Post: 19-07-09, 23:48
  4. Replies: 8
    Last Post: 09-09-08, 21:02

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •