מתעלק קצת לך על השרשור .
אבל יש לי שאלה במידה ועושים אוברול :
א- האם ניתן לעשות חריטה לאוברסייז לבלוק.
ב- במידה ולא האיפה ניתן להשיג את השרוול מתכת (חדש כמובן) ,וכמה מוערכת עלותו .
שלום רב !
לגבי סליבים, אינני בטוח שקיימים סליבים בסמוראי, אך המתן לתגובה מקצועית יותר.
לגבי הונינג דרוש ומומלץ בכל מקרה.
בברכה
צביקה
צביקה קרבורטורים
נייד-054-4861318
עדכונים (יום קצר היום)
הראש הופשט מסעפות, ביום ראשון לשיפוץ ושטח. נוקו ונצבעו קרטר ומכסה שסתומים, הקרבורטור קיבל ניקוי חיצוני.
התחילו להגיע חלקים- מייסבי טלטל ואטם לקרטר, כרגע אין לי מה לעשות איתם. יום ראשון המשך עבודה.
אני מתכוון לעשות הונינג עדין בלבד.
שבת שלום, רונן.
זהירות עם ההונינג. שמעתי ממבין עניין שהונינג במנוע הזה גורם למנוע לאכול שמן, לכן יש לבצע שיוף עדין ביד בלבד.
מוסך מרכבת המשנה - הסבת רכבים להנעה בגפ"מ
מוזמנים ליצור איתי קשר דרך המוסך.
עדכונים חדשים...
עוד יום קצר (לימודים), סט שלייף עוד לא הגיע ולכן שיפוץ הראש נדחה למחר.
על הבוקר בוצע הונינג ושטח לצילינדרים, נראה על הכיפאק. (בתמונה). גם מחיר החלקים הגיע - 1500 ש"ח (מייסבי טלטל, בוכנות STD, רינגים STD, סט שלייף, משאבת מים, רצועת טיימינג+מותחן, אטם קרטר). עם שיפוץ הראש אני מקווה לא לעבור את ה2000. (מנוע מייבוא 3800 בלי מע"מ).
עד כאן להיום.
יום טוב,
רונן.
עדכונים...
הראש שופץ (400 ש"ח), הבוכנות הורכבו על הטלטלים (240 ש"ח) כל החלקים כבר פה, משאבת מים הוחלפה. מחר אינשאללה לסגור ולהניע, או כמו שההוא אמר בזמנו- ואם לא מחר אז מחרותיים. עד כאן להיום. מחר עוד יום...
רונן.
תיתחדש , אל החצי אוברול .
איך ביצעת את ההונינג או יותר נכון לומר דיגלייזינג? .
תודה,
יש מכשיר שנראה כמו מברשת לאסלה עם כדורים קטנים בקצוות (לא מצאתי תאור יותר טוב). מתחבר למקדחה, קצת נפט על המכשיר ובצילינדר. עולים ויורדים כמה פעמים בקצב אחיד בתוך הקדח. 5 דקות עבודה, יצא יופי.
![]()
נדמה לי שזה נקרא גם christmes honing בגלל הדמיון לעץ אשוח.
היכן קנית וכמה עולה מכשיר כזה?
האם מדדת עם מיקרומטר את הקוטר הפנימי ואובליות של דפנות הצילינדר ?
כל הכבוד על העבודה ומקווה שהתוצאה תהיה טובה!
למען האמת המכשיר הזה נקרא flex hone
אבל המכשיר הזה למרות מה שרשום אינו עושה ממש הונינג אלא דיגרייזינג בלעז .
משמעות הוא מבצע צחצוח של הצילינדר אך אינו ממש מיישר את השטח .
כך שבמידה וקיימת מדרגה בצילינדר גם אם לא רואים אותה בעין המכשיר הזה לא ממש יעיל בשבילה .
מפני שכאשר מבצעים את הפעולה המכשיר נכנס לכל חריץ וחור ולא ניתן לדעת אם הצילינדר מיושר או לא כי כל השטח מבריק.
*אבל כמובן זה עדיף מכלום , אך לא יעיל בכלל למנוע בעל צילינדרים לא ישרים .
כל מה שרשמתי מוסבר כאן רק באנגלית :http://www.youtube.com/watch?v=QtJAu...eature=related
זה הונינג :http://www.youtube.com/watch?v=HQfh6AZxL08&feature=fvw
הונינג/דיגלייזינג... מה זה חשוב, הוריד לי את הציפוי החלק (גלייז) וסידר לי יופי של חריצים לשמן. הרינגים STD נכנסים בול והחיספוס של הקדח משהו משהו. את המכשיר השאלתי ממוסך באיזור (במוסך אצלי בקיבוץ היה רק מכשיר להונינג עם שלוש רגליים ואבנים רציניות (כמו ההוא מהסרט הראשון שהדביק לי פה החבר היקר). מבחינת מדידות, לא רציתי לעלות במידה של הבוכנות נשארתי על STD, חריטה של הבלוק הייתה כבר הופכת את כל הסיפור ללא כלכלי, המנוע לא עבר טראומה אצלי ולפי מה שאני יודע גם לא אצל קודמי ככה שלא היו לי הרבה סיבות לחשוש לצילינדר אובלי. יש לציין שכל העבודה מפוקחת על ידי הדוקטור ועוזרו, אני לא לוקח החלטות חשובות לבד.
אחרי יומיים של שקט - עדכון.
עקב עיכובים בלתי צפויים העבודה לוקחת יותר זמן מהצפוי. הבוכנות הורכבו, הראש שופץ והורכב, סעפות גם. מחר טיימינג, צינורות, שמן מים ושלום על ישראל.
לילה טוב,
רונן
סיימתי, הנעתי, נשמע בומבה. לא מתחמם, לא נוזל ולא מזיע. ההרצה מתחילה, עוד חצי שעה אני אעשה סיבוב של 20-30 ק"מ, אני בטח יהיה חכם יותר אחריו. תודה על העידוד והתמיכה, מצורפת הקלטה של ההנעה הראשונה וגם כמה תמונות לצרכי התרשמות.
http://www.youtube.com/watch?v=wnwnNeUn0H8
החלפת קאמשפט פולי ?
זה לא ניראה כמו המקורי ...
בכל אופן ניראה נקי ורענן תתחדש.
אני לא החלפתי, יכול להיות שלפני כן, לא בדקתי.
תודה
רונן שלום רב !
עבודה יפה, מקצועית, ונקיה !
להבא השתמש בכפפות חד פעמיותללשם מניעת ספיגת שמן מהידים המשומנות, ובכך להמנע, מהעשן ומהשמן שנשרף על הסעפת המתחממת, ולמניעת ריחות לוואי לא נעימים.
מבחינת הסאונד של המנוע שעובד אומנם עגול, אך עם רעש לוואי של שסתומים.
יתכן ולאחר הרצה קלה, יש לעבור שוב על כוון השסתומים, שנשמעים בעל כוון פתוח יתר על המידה, ויתכן ואני טועה.
מה מידת המרווח שנתת לשסתומי פליטה ויניקה?
עבודה יפה, תיעוד מצויין !
בברכה
צביקה
צביקה קרבורטורים
נייד-054-4861318
רונן, יפה מאוד..
הייתי שמח לדעת מהיכן רכשת את החלקים, ומי אלה STD?
אני גם מתקרב בצעדי ענק לרינגים...
"רגעים מאושרים, רגעים נוראיים. אין יותר מטאפורות אזלו הדימויים.
אתה יכול הפה לפתוח, יכול הפה לסגור. את הסיבוב של הכדור אף אחד לא יעצור..."
שמרו על קשר