Close
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 51
    חבר רשום עירא's Avatar

Default מחפש רכב בתקציב עד 10,000 שח

אני מחפש רכב שיסע 60 קמ ביום, במישור. ידני, ממוזג, אמיו ועלות אחזקה נמוכה. השאיפה גם לשנתון מעל 2000. בגדול חשבתי על פיאסטה או טנדרון. דעתכם? רעיונות נוספים? הצעות קונקרטיות?
    עירא
    Jeeps will get you through times of no women better than women will get you through times with no Jeeps

מנהל נמרוד's Avatar

Default תגובה: מחפש רכב בתקציב עד 10,000 שח

זה לאישה או לך?

אם זה לאישה, אז הייתי בסרט הזה... זה אפשרי. הפתרון הוא בעקרון רכב צרפתי ידני, הם נוחים, נעימים, בעלי מפרט בטיחות טוב יחסית לשנתון ובעיקר זולים. אתה יכול לקנות משהו בינוני כמו 306, מגאן רחמנה ליצלן, סיטרואן, עם כריות אויר מקדימה וABS בסכומים האלו. צריכת דלק 12-13 ק"מ לליטר. החסרונות - רכב צרפתי... אבל אם אתה נוהג עליו פעם בשבוע ובודק שמן-מים, אמור להיות בסדר, יש סיכוי שתעבור שנה-שנתיים בלי שהיא תתקע באמצע יום חם עם מנוע שפוך... עד אז תחסוך כסף כדי להתקדם למשהו שעולה יותר מ10,000 שקל.
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

חבר רשום cj 64's Avatar

אם תסתכל בלוח פוקוס האחרון,יש שם,דיאצו סיריון 99
    סביב ה11000 ש,ח אם זה מתאים לך.
    (ואם תתמקח אוליי תוריד לו במה אלפים)
    ,בהצלחה גל
    פ"ת
    דמוקראטייה?המצאה של נשים!!

חבר רשום יונתןמצפה's Avatar

אח שלי קנה לפני כחצי שנה רנו קליאו B ידנית 2000 ב- 15.5 אלף. 148,000 ק"מ.
    הרכב במצב מצוין, עד עכשיו ללא תקלות ממשיות ונוסע נהדר.
    לדעתי אופציה לא רעה אם מוצאים אחד שלא נסע הרבה ובמצב טוב.
    ביום שמתחילות הבעיות מעיפים את הרכב..
    אמנם קצת מעל לתקציב שלך אבל מעלה משמעותית את ההנאה מהרכב. הוא ממש ממש נעים ונוח לנהגיה.
    קח מקל קח תרמיל..., הי הג'יפ הי הג'יפ...

חבר רשום עירא's Avatar

הרכב מיועד לי, וכנראה שהוא לא ישמש להסעה של אף אחד פרט אלי ולכן מבחינת נוחות צזגן זה הפרט החשוב.
    Jeeps will get you through times of no women better than women will get you through times with no Jeeps

אתה יכול ללכת על כיוון של דיהו לנוס, או הפולו / איביזה כמו שאני עשיתי, הבעיה באיביזות שצריך לקנות ארגז של בתי מצערת, אולי אחד יהיה טוב!
    הלנוס נראה לי אפשרות לא רעה, סה"כ סוג של אופל, ואפשר להשיג בתקציב שלך שנת 2000 (חבר שלי קנה עכשיו אחת בשנתון הזה ב 7K, אחרי טיפול נוסעת יפה מאוד)
    אם אתה הולך על הגרמניות דבר איתי, נשאיל לך סקאנר, ככה שתדע למה אתה נכנס.

חבר רשום Saar's Avatar

סיטרוקן קסרה, הכי הרבה אוטו בהכי מעט כסף בתקציב הזה - עד לפני 10 חודשים הייתה לי אחת, מודל 99 אמינה ופשוטה, נמכרה ב 8K ש"ח....
    גם 306 מתאימה.
    אם הגודל לא קובע, סיטרואן סקסו
    במחיר הזה, אפשר למצוא אירופאיות טובות.
    סער.

חבר רשום raanan's Avatar

שב טוב , תנשום לפני שתפסול ....

שברולט קואליר ידנית !

בזמנו לאחר מכירת הגי'פ לנדב42 (מותר להזכיר אותו ? ), חיפשתי פאג'רו בנזין קצר 98-2000 .
    חיפוש "המועמד" לסטנדרט שלי, התארך והתארך .... עד שנישברתי ורכשתי את הקואליר בכלום כסף.
    בינתיים נרכש טרופר בנזין ארוך וממש ממש אין חשק להיפרד מהקואליר.

יתרונות,
    "מכונת" שיוט בכביש המהיר ובכביש 6 בפרט. 2500 סל"ד למהירות 110 .
    מומנט וכוח זמין לא רע בכלל . אני מטפס עלייה ארוכה ליישוב שלי בקלילות ב-100 קמ"ש וממש מפתיע מכוניות חדשות.
    גיר ידני וקלאטץ' הידרואלי שממש לא מעיק גם בפקקים.
    צריכת דלק, 1 ליטר ל-13 קמ' (נוסע קבוע עם מזגן)
    מזגן חבל"ז (מלח מים, שום בצל ...)
    שיוט רך ונינוח של אמריקאית
    אמינות טובה והסטיגמה של התחממות לא רלוונטית (האוטומטיות מתחממות). הידנית נמצאת ב 90 מעלות צלזיוס קבוע (גם בחמסין).
    מכלולים חסונים (כריות בולמים, ציריות, משולשים ) שנראה שעמידים לנצח (שלי 96 והציריות מקוריות כנראה בגלל רדיוס הפניה של משאית)

חסרונות,
    למרות הכוח הזמין והגיר הידני, זאת לא "מכונה" ספורטיבית ! לא אוהבת כביש מפותל.
    פלסטיקים "מצקצקים" בתא הנוסעים (דשבורד, דופן דלתות)
    ABS רגיש ובלמים לא בליגה של מכוניות מודרניות.

בהצלחה באיתור רכב כזה
    רענן

חבר רשום דרור ברלי's Avatar

הסיכוי שביבי יקבל בעוד שעה את כל דרישות מפגיני המאהלים, גדול יותר מאשר למצוא קוואליר ידנית... נא לא לשכוח מי קנה מכוניות כאלה כשהיו חדשות.

עירא, מה שאתה מחפש זה צרפתיה קטנה, כמובן ידנית בלבד. רנו קליאו ידנית היא מכונית מעולה - זריזה, נוחה, מרווחת יחסית וכמובן חסכונית, אפילו מהנה לנהיגה. כנ"ל פיז'ו 205/106. אין ל ימשוג מה מתחולל במחירון, אני מנחש ש- 206 כבר מחוץ לתקציב שלך אבל תנסה. מי יודע? אם תמצא אחת טובה - לך על זה. זה אוטו שאני ממש אוהב. כייפי ומוצלח.
    לא עונה בפורום
    לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ

חבר רשום

יש פיג'ו 306 ידנית מנוע 1400 מלוקקת ומתוחזקת בקצת יותר מ8K. אם זה עדיין מעניין אותך, פנה בה"פ

חבר רשום raanan's Avatar

לגבי הצרפתיות,
    בתחילה חיפשתי 306 או קסארה (בנזין) ידנית בגלל התנהגות הכביש (306 עדיפה). אבל,
    כול הרכבים שבדקתי זיהיתי קורוזיה בפלאנג'ים של "האין" נוזל קירור למנוע.
    כנראה שהרכב כבר זול מזלזלים וחוסכים וממלאים מי ברז.
    בכול אופן, מנועי הצרפתיות רגישים מאוד לזה וראשי מנוע שהולכים (גם מנועים קומפלט) זה לא דבר נדיר.

אופציה נוספת שעניינה אותי אז, פיאסטה עם המנוע החלש מברזל.
    הבעיה עם רכב כזה, הוא לא נוח ולא מקנה הרגשת נינוחות בנסיעות מהירות ארוכות.

רענן

חבר רשום raanan's Avatar

Quote Originally Posted by דרור ברלי View Post
    נא לא לשכוח מי קנה מכוניות כאלה כשהיו חדשות.
    סיקרנת אותי ! נו מי אלו ??

רענן

חבר רשום ishc's Avatar

אני משוחד על 205, היה האוטו הראשון שלי ואני מפנטז על אחד כזה מאז (רק שאישה תצייץ שהיא צריכה אוטו).
    בתקציב הזה אפשר למצוא אחד 98-99 (השנים האחרונות) ולהשאר עם עודף נאה. הייתי מחפש אחת ללא חלונות חשמל וכל מיני צרות כאלו שהותקנו בארץ. המזגנים לרוב של "אלכס אורגינל", אצלי היה של "אוטוקר" שהיה הופך את תא הנוסעים למקפיא נייד. האוטו הכי נוח שיושב הכי טוב על הכביש שנהגתי עליו בחיים שלי.
    סמוראי->סמוראי ארוך->גראנד ויטרה->פאג'רו Q->האנטר->Quigley 4x4 Chevy Van

חבר רשום

היי עירא, אתה אולי זוכר אותי מפרוייקט הרכב שנה שעברה בבן-גוריון אבל זה לא העניין

מנסיון שלי שכולל פג'ו 205 שנת 98 עוד אחת שנת 95 ורנו קליאו 92 אל תתקרב לצרפתיות
    לאף אחת מהמכוניות הנ"ל לא היה מזגן משביע רצון אם זה מה שאתה מחפש, שלושתן היו כרכרה על גלגלים ולא יותר
    גם אני חיפשתי רכב אחרי שמכרתי לצערי הרב את הסמוראי שלי, היה חשוב לי מזגן, מחיר, אמינות וכמובן צריכת דלק.
    חשבתי גם על פג'ו 306 גם לי קרץ רכב שנת 2000 במחיר ריצפה, עצה שלי אל תתקרב לצרפתית בת יותר מ-10 בכלל לא רנו לא פג'ו ולא סיטרואן
    אני "התפרשתי" בסופו של דבר וקניתי מיצובישי קולט 95 היא עולה קצת יותר אבל אם תמצא אחת שמורה שווה כל שקל, מזגן מעולה, רכב עם כוח, אמין, אבל זה עולה בדלק היא צורכת בערך 1:12 עם מזגן!
    אם את מוכן להתפשר על כוח לטובת דלק (ומראה לדעתי) סובארו ג'סטי או דייהטסו שרייד 1300 ידניות (בכללי לא מומלץ רכב אוטומטי ישן, גיר אוטומטי שחוק הוא בזבזני)
    אגב גם הרעיון של רענן טוב וחשבתי גם עליו ואפילו מצאתי כמה קוואליר ידניות ובסוף החלטתי שהגודל הזה לא בשבילי בטח לא כל עוד אין לי משפחה
    הרעיון של רענן
    מה שכן אני חייב להגיד לטובת הצרפתיות שהן אכן מכוניות יציבות וחסכוניות (שוב, מהנסיון שלי בלבד)

המון בהצלחה, אסף

חבר רשום raanan's Avatar

Quote Originally Posted by assaf234 View Post
    אם את מוכן להתפשר על כוח לטובת דלק (ומראה לדעתי) סובארו ג'סטי או דייהטסו שרייד 1300 ידניות (בכללי לא מומלץ רכב אוטומטי ישן, גיר אוטומטי שחוק הוא בזבזני)
    שים לב לדרישה 60 קמ' ביום.
    ג'אסטי (יש לי סמפטיה רבה אליה) לא מתאימה מבחינת נינוחות לנסיעה בכביש מהיר .
    בנוסף, זה כבר רכב ותיק (נדמה לי שאין כריות אויר ו-ABS ).

לדעתי רכב יפני 1600 וגיר ידני (יש 323 לנטיס, כריזמה, אלמרה) יתנו מענה הולם.

רענן

חבר רשום raanan's Avatar

הסיכוי שביבי יקבל בעוד שעה את כל דרישות מפגיני המאהלים, גדול יותר מאשר למצוא קוואליר ידנית... נא לא לשכוח מי קנה מכוניות כאלה כשהיו חדשות.
    http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?A...1&Hand=6&Info=

אז כנראה שיש סיכוי גדול שביבי יקבל את כול הדרישות ...

רענן
    נ.ב - עדיין סקרן לדעת מי הם "המיוחדים" שרכשו רכבים אלו מהסוכנות ?

חבר רשום BackDoorMan's Avatar

Quote Originally Posted by assaf234 View Post
    היי עירא, אתה אולי זוכר אותי מפרוייקט הרכב שנה שעברה בבן-גוריון אבל זה לא העניין

מנסיון שלי שכולל פג'ו 205 שנת 98 עוד אחת שנת 95 ורנו קליאו 92 אל תתקרב לצרפתיות
    לאף אחת מהמכוניות הנ"ל לא היה מזגן משביע רצון אם זה מה שאתה מחפש, שלושתן היו כרכרה על גלגלים ולא יותר
    גם אני חיפשתי רכב אחרי שמכרתי לצערי הרב את הסמוראי שלי, היה חשוב לי מזגן, מחיר, אמינות וכמובן צריכת דלק.
    חשבתי גם על פג'ו 306 גם לי קרץ רכב שנת 2000 במחיר ריצפה, עצה שלי אל תתקרב לצרפתית בת יותר מ-10 בכלל לא רנו לא פג'ו ולא סיטרואן
    אני "התפרשתי" בסופו של דבר וקניתי מיצובישי קולט 95 היא עולה קצת יותר אבל אם תמצא אחת שמורה שווה כל שקל, מזגן מעולה, רכב עם כוח, אמין, אבל זה עולה בדלק היא צורכת בערך 1:12 עם מזגן!
    אגב גם הרעיון של רענן טוב וחשבתי גם עליו ואפילו מצאתי כמה קוואליר ידניות ובסוף החלטתי שהגודל הזה לא בשבילי בטח לא כל עוד אין לי משפחה
    הרעיון של רענן
    מה שכן אני חייב להגיד לטובת הצרפתיות שהן אכן מכוניות יציבות וחסכוניות (שוב, מהנסיון שלי בלבד)

המון בהצלחה, אסף
    כמה שטויות, ה ZX 1400 שמשמשת אותי כעת כרכב בסיסי, היא הצרפתית החמישית ולא היו שום בעיות איתה ועברתי את ה 180,000 ק"מ.
    תמיד הקפדתי לקנות רכב במצב טוב ולטפל בו בו בזמן, כל עוד לא מזניחים את הטיפולים האוטו אמין מאוד, והתקלות מעבר לטיפולים השוטפים נדירות.
    פשוט צריך להתרחק ממכוניות שחוטות, זה הכל.

Quote Originally Posted by raanan View Post
    http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?A...1&Hand=6&Info=

אז כנראה שיש סיכוי גדול שביבי יקבל את כול הדרישות ...

רענן
    נ.ב - עדיין סקרן לדעת מי הם "המיוחדים" שרכשו רכבים אלו מהסוכנות ?

שום מיוחדים.... אוטו אמריקאי בסיסי שבבסיסיים, גם בשנים בהן הוא יובא לכאן והצליח מאוד, הוא לא הצטיין בשום דבר מעבר להיותו מרווח, ממוזג היטב (מזגן פצצתי) ואטרקטיבי במחיר. קנו אותו אלה שחיפשו משפחתית ועדיין האמינו שמכונית אמריקאית זה הכי הכי, ובהתאם - הרוב המוחלט שעלו לכביש היו אוטומטיות.
    אני אישית מעולם לא ראיתי בעיניים אחת ידנית, והאמת? הקישור שהעלית עם כמה וכמה ידניות למכירה באמת הפתיע אותי. אפילו מאוד. טוב נו, אף פעם לא מפסיקים ללמוד...

לקרוב רחוק שלי היתה קוואליר 96 אוטומטית. הוא קנה אותה חדשה. בשנתיים-שלוש הראשונות היא היתה מצויינת, אחר כך התחילו הצרות. אלטרנטור, התחממויות וכו'. הוא הצליח להיפטר ממנה די מהר, כנראה שאז עוד החזיקו מהאוטו הזה.

אני אישית סבור שבמכונית בסכום כזה שאמורה לנסוע לא מעט, אמינות היא השיקול המרכזי. כללי המפתח צריכים להיות:
    1. גיר ידני בלבד!!!.... אוטומטיות ישנות בסכומים כאלה הן פתח לצרות.
    2. פשטות מכנית - לא להסתחרר מביצועים או שכלולים. תמיד עדיף מנוע ברזל פשוט כמו של הפיאסטה, על מנועי אלומיניום שרגישים להתחממות, לנוזלי קירור זולים ולתחזוקה לקויה.
    3. זמינות חלפים. לך על אוטו נפוץ ופופולרי. כזה שיש טונות ממנו בפרוקיות, ואפשר להשיג כל מיני חלקים גם משומשים ובזול.
    4. שווה ורצוי לשלם יותר על רכב מלוקק ומתוחזק. בסכומים כאלה, גם מחיר קנייה ראשוני שגבוה בעשרות אחוזים עדיין שווה לפער של כמה אלפי שקלים בודדים שמהר מאוד מתקזזים בתיקון אחד או שניים.
    5. לצאת מקבעונות. צרפתיה זה לא בהכרח בעייתי. יפנית, בוודאי במחיר הזה, לא בהכרח אמינה. מהנסיון האישי-משפחתי שלי עם שתי צרפתיות מודל 94 - רנו קליאו 1.4 ידנית ופיז'ו 306 1.4 ידנית, מוצלחות ואמינות אלפי מונים מגרוטאות יפניות שנחשבו ל"שיא האמינות" - דייהטסו אפלאוז ושרייד. וזה עוד לפני שמדברים על צריכת דלק, על בטיחות, על התנהגות, על נוחות נסיעה ועל עלויות טיפולים ותיקונים.

אישית? לשימוש הזה הייתי מחפש סובארו ליאונה או אימפרזה, 1.6 ידני, אם אפשר אפילו סטיישן ("סובארו-מתנחלים") מאמצע שנות התשעים. ליאונות יש עד 93' כולל. אימפרזות (גרנד ליאונה) מ-93 ומעלה. לא מכונות נהיגה, גם לא שיא הבטיחות למען האמת... אבל נוסעות סביר, שימושיות, פשוטות מאוד-מאוד, אמינות מאוד, קלות וזולות לאחזקה.
    לא עונה בפורום

חבר רשום raanan's Avatar

אני אישית סבור שבמכונית בסכום כזה שאמורה לנסוע לא מעט, אמינות היא השיקול המרכזי. כללי המפתח צריכים להיות:
    1. גיר ידני בלבד!!!.... אוטומטיות ישנות בסכומים כאלה הן פתח לצרות.
    2. פשטות מכנית - לא להסתחרר מביצועים או שכלולים. תמיד עדיף מנוע ברזל פשוט כמו של הפיאסטה, על מנועי אלומיניום שרגישים להתחממות, לנוזלי קירור זולים ולתחזוקה לקויה.
    3. זמינות חלפים. לך על אוטו נפוץ ופופולרי. כזה שיש טונות ממנו בפרוקיות, ואפשר להשיג כל מיני חלקים גם משומשים ובזול.
    4. שווה ורצוי לשלם יותר על רכב מלוקק ומתוחזק. בסכומים כאלה, גם מחיר קנייה ראשוני שגבוה בעשרות אחוזים עדיין שווה לפער של כמה אלפי שקלים בודדים שמהר מאוד מתקזזים בתיקון אחד או שניים.
    5
    אישית? לשימוש הזה הייתי מחפש סובארו ליאונה או אימפרזה, 1.6 ידני, אם אפשר אפילו סטיישן ("סובארו-מתנחלים") מאמצע שנות התשעים. ליאונות יש עד 93' כולל. אימפרזות (גרנד ליאונה) מ-93 ומעלה. לא מכונות נהיגה, גם לא שיא הבטיחות למען האמת... אבל נוסעות סביר, שימושיות, פשוטות מאוד-מאוד, אמינות מאוד, קלות וזולות לאחזקה.
    עם מה שהשארתי אחרי הצנזורה, מסכים איתך 100% !
    כמו שכתבתי קניתי רכב זמני בכלום כסף (קמ' נמוך ותוחזק בסטנדרטים שלי) לנסיעות מהירות וארוכות (לקוואליר מנוע 2.2 ).
    עכשיו שיש SUV נוח (טרופר בנזין LS ארוך 2003), עדיין מעדיף (גם מבחינת צריכת דלק) את הקוואליר !
    למרות הסטיגמה (שגם לך חלק בה), אני אומר לך הרכב הזה לא בר השוואה "לפחנועים" מתוצרת יפן .
    הרכב השלישי בבית (של הגב') זה מזדה לנטיס, נסיעות מנהלתיות ארוכות כולנו מעדיפים לעשות עם הקוואליר.

רענן

אישית לא אהבתי את הקוואליר (כשהיה יותר חדש והרבה יותר יקר, ונחשב ללהיט בשוק) בגלל איכות נמוכה והתנהגות כביש לא טובה בלשון המעטה. לטעמי לא היתה לאוטו הזה שום תכונה אחרת שבלטה לטובה ויכלה לפצות על שני המינוסים הנ"ל. כמשומשת ישנה בזול, כמובן שהכללים משתנים לגמרי. אין לי שמץ של ספק שקוואליר ידנית טובה מאות מונים מאחותה האוטומטית (זה לא חוכמה. אני לא מכיר דגם של מכונית בעולם שהגרסה הידנית שלו לא טובה עשרות/מאות/אלפי מונים מהאוטומטית) ואם אני ממליץ לאנשים כאן לקנות סובארו ליאונה בת 18, (שנטו כמכונית היא זבל עופות, חרא מזוקק - ביצועים גרועים, התנהגות גבולית, לא נוחה, לא בטוחה) מכונית שמייצגת את העידן בו סובארו יצרו חרא של מכוניות - וכל זה אך ורק כי היא אמינה ברמה כמעט לא הגיונית - וכפועל יוצא מזה היא גם זולה לאחזקה ברמות שלא מוכרות לבעלי מכוניות מדגמים אחרים - כנראה שהפנמתי כבר מזמן את הכללים השונים.
    לא עונה בפורום

Page 1 of 3 123 LastLast