שלום לכולם,
ברשותי וברשות אשתי גראנד ויטרה קצרה 1.6 ל' משודרגת (שאני מאוד מבסוט ממנה בשטח) ויונדאי I25 מודל 2012.
ברצוננו למכור את שני הרכבים ולקנות ג'יפ אחד ארוך (בגלל הילדים הקטנים, בגיל 2.5 ו-6).
1. כמה אתם רוצים להשקיע? - התקציב ינבע ממכירת שני הרכבים - בין 85 ל-95 אלף ש"ח.
2. הרכב הוא יום יומי או מדובר ברכב פנאי לסופי שבוע? - הרכב יהיה רכב יחיד במשפחה אז הוא יהיה בשימוש יום יומי כאשר הנסועה השנתית תהיה בסביבות 15 אלף ק"מ.
3. מי נוהג בו? ביום יום אשתי תנהג בו (מניח שלא תהיה לה בעיה עם רכבים גדולים) ושנינו, בעיקר אני, בטיולים.
4. כמה אנשים הוא צריך להכיל בטיולים? זוג או בודד? משפחה של חמש נפשות? - במקסימום שני מבוגרים+שני ילדים ומקום לציוד.
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? ככתוב למעלה - כ-15 אלף ק"מ +- בשנה.
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. - עדיף אוטומטי. אין עדיפות לבנזין או דיזל.
כמה הערות נוספות - אמנם אין לי ניסיון של שנים רבות בשטח אבל אינני נהג מתחיל. חשוב לי שיהיה לרכב יכולת שטח טובה. לא הולך בהכרח ללעוס סלעים אבל כן מעוניין ברכב עם יכולת שטח לפחות קרובה לויטרה שלי (מוגבהת 3 אינצ', נעולה מאחורה וממוגנת מלא) - כך שקרוסאוברים רכים לא באים בחשבון.
בנוסף - היות וזה יהיה הרכב היחיד במשפחה - לאמינות יש משקל לא קטן במכלול השיקולים.
תודה מראש!
יוסי.
- - - Updated - - -
כמובן שאפשר להביא בחשבון גם אופציות זולות יותר מהתקציב (גם נמוך יותר מ-85 אלף ש"ח....)
שמרו על קשר