ממש לא נכון....
#1 זה משפיע מאוד!!! על תצרוכת דלק. לא רק שהמנוע לא עובד בטמפ' הרצויות, אלא גם בנסיעה בכביש, המנוע מבזבז הרבה אנרגיה סתם (במהירות 80 קמ"ש אין, כמעט, משמעות למאוורר, הרוח מהמהירות עושה הרבה יותר עבודה...).
זה משפיע מאד על הרעש שהמנוע עושה.....
#2 בהגדרה, קלאץ' מאוורר לא מגיע ל 100% הצמדה (תעשה חיפוש באינטרנט, יש הרבה גרפים של הצמדה בתלות בטמפ'). בד"כ זה מסתיים בסביביות 80% הצמדה.
המאוורר מעולם, גם שחם מאוד, לא מגיע למהירויות של המנוע. ביטול הקלאץ' יגרום למאוורר להסתובב בהמהירויות שהוא לא תוכנן לעמוד בהם. במקרה הטוב, המשאבת מים תתפרק כל שני וחמישי....במקרה הרע, יעופו חלקים באוויר.
#3 מומנט \ מכה בהתחלה וכיבוי מנוע. למאוורר יש מסה מכובדת, ההחלקה של הקלאץ' מאפשרת למאוורר להאיץ ולבלום בקצב שלו.
#4 היה לי טרופר 97 בנזין. גם ממני רצו משכנתא.... הלכתי לישראל יפן (חולון) 450 ש"ח עשו אותי שמח. אבל לפני זה, לפעמים לא הקלאץ גמור....בקדמת הקלאץ', יש ספירלה מדו-מתכת, שתפקידה לחוש את הטמ', לפתוח ולסגור את המעבר של הנוזל הויסקוזי בתוך הקלאץ'. אם אין לך נזילות ברורות, יכול להיות, שכל מה שקורה שהספירלה והציר המרכזי שלה החלידו ונתפסו. מעט WD40 וטיפת שמן, נתנו לי שנה של שקט.
#5 תחפש טוב באתר הזה, תחת טרופר, יש את ספר הרכב. תפתח את שרטוטי החשמל, ותחפש ההערות ומעגלי חשמל לגבי דגם של ערב הסעודית. בדגמי הבנזין שיש בארץ מהשנתונים האלו, אין מאוורר עזר חשמלי, בדגם של ערב הסעודית יש
למה זה חשוב? זה רומז שבמזג אוויר חם, יש בעיה....
אבל יותר חשוב, כי יש לך את כל ההכנות למאוורר עזר חשמלי. מה שחסר, זה המאוורר ואולי במפסק הלחץ של המזגן חסרה יציאה.
A- קונים SPAL ב 200 ש"ח (שם לב לדגם שדוחף לא מושך), ומצמידים אותו לרדיאטור מבחוץ. איך? תסתכל בדיזלים החדשים 2000-3 יש מאוורר כזה. חצי שעה והמאוורר מורכב.
B- מימין לראדיאטור, מאחורי הגריל, ליד הפנס הימני, יש קונקטור חשמל שממתין לך, תתחבר אליו.
C- תסתכל בשרטוטי החשמל, בקופסת הפיוזים (צד ימין של המנוע) יש מקום לפיוז הזה, אצלי הפיוז היה חסר, תכניס פיוז.
D- החלק המסובך

מאחורי הגריל בצד שמאל של הראדיאטור יש את המייבש \ מיכל התפשטות של המזגן. בראש המיכל יש מפסק לחץ. בדגם הישראלי יש למפסק 2 מגעות. תפקידו לכבות את המדחס בלחץ ראש גבוהה מדי או חוסר גז. בדגם הסעודי, ובחדשים יותר, יש עוד זוג מגעות, שהרכב מתחמם, לחץ המזגן עולה, ואז זה מפעיל את המאוורר החשמלי. אם אתה רוצה לעבוד לפי הספר, צריך להחליף את המפסק לחץ לדגם המתאים (4 מגעות), זה אומר מילוי גז :-(
אם לא, וזה מה שאני עשיתי, בצמה שמגיעה למפסק הזה, יש 2 חוטים שאמורים להתחבר לזוג המגעות הנוסף. תתחבר אליהם עם זוג חוטים, תעביר ליד הנהג ותוסיף לעצמך מתג קטן.
זה החוט היחידי שצריך להשחיל, כל השאר זה המקור.
ביום חם, שאתה נוסע לאט בשטח, או בפקק, תפעיל את המאוורר החשמלי. זה גם משפר את הקירור של המנוע, אבל גם משפר- מאוד, את המזגן
ההערה אישית קטנה,
קנית טרופר כי המליצו לך עליו, כי אתה חושב שזה רכב טוב..... אתה באמת חושב "שהטיפשים" האלו סתם מבזבזים כסף על חלקים מיותרים?
מה גורם לך לחשוב שאתה יכול
לבטל חלקים מבלי לפגוע ברכב \ איכות הנסיעה? סמוך על היצרנים, הם אלופים בלחסוך.
מצד שני, ודווקא בגלל החיסכון של היצרנים, יש מקום רב לתוספות! אבל להוריד חלקים \ פונקציונאלית, זה תמיד חשוד.......
יש לך אוטו נהדר, שמור עליו ותהנה.
זיו