Close
тоег 2 оъек 3 шащепшащеп 123 азшепазшеп
оцйв ъецаеъ 21 тг 40 оъек 52
    збш шщен гшеш бшмй's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    бточ йфд бйп дшйн ещгеъ
    дегтеъ
    23,243

бшйшъ озгм ъвебд мдегтд: амоерйн дщзйъе аъ двп дмаеой тбгъ

цйиеи рлъб бочеш тм йгй נמרוד цфйд бдегтд
    מה שמפחיד אותכם, את כולנו, זה שבניגוד לוואנדליזם של נערים יהודים במרכז הארץ, אנחנו מרגישים שזה יותר מאשר פשיעה רגילה, קומץ המופרעים שהוא חלק מכל חברה אנושית ... ושאנחנו, הרוב היהודי השולט, דרך ממשלותינו ומחדליהן, שותפים באשמה.

זה באמת יותר מפשיעה רגילה.
    הונדליזם שאני מכיר מצידם של בני נוער שיכורים שממלאים את הרחובות כאן, זה לשבור בקבוקי וודקה ריקים שגמרו ללגום. לשרוף ספסל בגן ציבורי. לשרוט מכונית במפתח. אני לא מצדיק ולא מנסה להקטין את הנזק, אבל זה ממש לא אותו דבר.

אתם כל כך תמימים. הוונדליזם והפשיעה במגזר הבדואי והערבי בכלל, הם לא בגלל מצוקה כלכלית אלא מסריחים מלאומנות פלשתינית בכלל, ומשינאת יהודים ומדינת ישראל בפרט. ולא אנחנו המצאנו את זה, זה הם בעצמם שמגדירים את עצמם כפלשתינים!... אז אנחנו מנסים להמציא אותם מחדש?
    גם כל סיפורי ה"קיפוח" היו מצחיקים אם זה לא היה כל כך עצוב - כשיישובים שלמים לא משלמים ארנונה מכל מיני סיבות, חלקן גם חוקיות לגמרי, שלא ייללו שהאשפה מתגוללת ושזורם להם ביוב ברחוב או שבית הספר נמצא רחוק מהבית.
    כשאף בית לא נבנה עם היתר ועם תוכנית מתאר, כשמוסיפים קומות בלי סוף ללא אישור, שלא יבואו בטענות כשמינהל מקרקעי ישראל בא והורס. (חדשות!!! - הורסים גם ליהודים!!! מה אתם יודעים. רק לפני ארבע שנים אפילו גירשו אותם באלפיהם והפכו אותם לפליטים...) אבל מה לעשות ובמגזר היהודי אין חריגות בנייה במספרים שכאלה?
    תגידו שאין להם איפה לגור? שיעשו פחות ילדים, ואני ממש לא צוחק. גם בת"א כבר אין יותר דירות ולכן המחירים קופצים ואנחנו משלמים. שיקנו קרקעות ודירות כמו שאנחנו קונים, בכסף גדול עם משכנתא, ולא משתלטים כי בא לנו בתואנה של "אורח חיים". הם חיים במדינת חוק ולא יכולים לכפות עליה את מנהגיהם ועוד לצעוק על קיפוח, כי בינתיים מי שמקופח זה אנחנו (שמשלמים מיסים ומשרתים בצבא ושומרים על חוקים, כי אם לא - יבוא שוטר)ולא הם, ששמים זין ועושים מה בראש שלהם.
    ברור שלא כולם פושעים, אבל מה שאנחנו קוראים בלשון מכובסת "קומץ" ו"עשבים שוטים", הם דווקא רבים עד מאוד שם. הרבה יותר מאשר אצלנו. אפשר לתלות את זה במיליון סיבות ולערוך על זה מאה ואחד מחקרים מלומדים, ובסוף כל אחד ממילא יבחר לנפנף בסיבה שמסתדרת עם השקפותיו הפוליטיות ועל החיים בכלל.
    אבל מה לעשות, ועם עובדות אי אפשר להתווכח. כל מי שאומר שאני פשיסט ומתלהם פשוט תמים או אידיוט או שניהם יחד - תוציאו כבר את הראש מתוך החול! מה שקורה בדרום זה הדבר האמיתי. לא מחאה ולא מצוקה כלכלית אלא אינתיפאדה זוחלת שבקרוב תתפוצץ לנו בפרצוף. זו האמת, ושלא תגידו אחר כך שלא הוזהרתם ושלא תיארתם לכם לאן זה יגיע.
    ма терд бфешен
    мщамеъ, чещйеъ, тцеъ, ъебреъ, ра мфреъ бд"ф

збш шщен йеръпоцфд's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Aug 2006
    ойчен
    точ йжштам
    дегтеъ
    5,142

цйиеи рлъб бочеш тм йгй דרור ברלי цфйд бдегтд
    ושלא תגידו אחר כך שלא הוזהרתם ושלא תיארתם לכם לאן זה יגיע.
    הוצאת לי את המילים משרשור:

הגיע זמן שהמדינה תתעורר, האינטיפאדה הבאה בפתח!
    ואל תגידו שלא הזהרתי אותכם...
    чз очм чз ъшойм..., дй дв'йф дй дв'йф...

збш шщен kobiarava's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    May 2006
    ойчен
    тшбд гшеойъ
    дегтеъ
    3,053

дщамд дйа, оъй дайофеирийн ейфй дрфщ йътешше, лщшлб ачшай блбйщ оцфд йзиеу цшеш ооашб? щбтм дзеед ййшцз брйсйеп мдвп тм длшн?

очшд тбгъ, мцтшре, тъйг мдйщлз одш оаег. щрй дземйшеъ щртцше йщезшше бтшбеъ озш-озшъййн (еод, дн фшаййшйн мдйъййцб мощфи? дцзчън аеън). леъшеъ доцйаеъ дбизерйъ-фемйийъ-огйрйъ йбмте аъ дегтъ дощишд тм свйшъ дъйч мщемй тоег 18 бтйъеп. дчйшеъ щтоге лоти 3000 щрд, ййщаше орефцйн ае ййбре озгщ бъесфъ биеп ощръ 2009 ейабге аъ тшлн даеърий мрцз. еацмре йощйле мсфш, лод дн ослрйн еаеоммйн, лод чйфзре аеън елод чш бмймеъ дрвб бфзеп, щмйге зерд м"ч рецх, щан дйд зерд озех мбйъ щм геошарй, амфшеп ае азш, дйд оезшн ожоп, лй лемре йегтйн байжд лсу ршлщ.
    темн лордве редв, ефшаййшйн ма оъйн, аж фщеи дешвйн аеън маи-маи...

чебй
    дйд в'йф...
    оееъ мврбйн

ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    бточ йфд бйп дшйн ещгеъ
    дегтеъ
    23,243

цйиеи рлъб бочеш тм йгй kobiarava цфйд бдегтд
    дщамд дйа, оъй дайофеирийн ейфй дрфщ йътешше, лщшлб ачшай блбйщ оцфд йзиеу цшеш ооашб? щбтм дзеед ййшцз брйсйеп мдвп тм длшн?

вн жд ма йжйж мдн лмен. лй айофеирийн дн айофеирийн, дн зсшй йлемъ мтщеъ ощде. ейфй дрфщ? дн бтмй рфщ йфд - дн ъойг бтг даейб ебтг дфещт, ема ощрд лод деа шт, врб ешецз.

бзййк чебй - йдегйн ршцзйн бгшлйн ебйщебйн лбш тщшйн щрд бйдегд ещеошеп. бъек ъзеой дче дйшеч дн оъфеццйн баеиебес ебщеч ешлещн деа дфчш. ощфзеъ дфщт фешзеъ лое фишйеъ азшй вщн ешащйдп дефлйн мгоейеъ мдтшцд мймгйн емретш. гйбшъ тм амфшеп егеошрй? ой йтйж мвтъ мдн баеие? ой йтйж мвшщ аеън одазежеъ? врбйн чирйн евгемйн блм фйрд - аъд ма йлем мдщайш афйме шащ щм ооишд тебг мма дщвзд лй ъек гчеъ деа ййтмн. дщмиеп тсеч бдътммеъ бажшзйн щеошй зеч ема отйж мдътоъ тн фещтйн, оъек ъфйсъ темн земрйъ щм "ан рътмн - жд ййтмн", еацмре орсйн моцеа сйбеъ одъзъ мод жд чешд - чйфез, оцечд лмлмйъ, зслйн одймгеъ... гй лбш мжййп боез. ан дйд мдн лм лк шт лап, дн дйе демлйн офд еоцишфйн мазйдн блм азг отщшйн еощде врй дтгп дфешзйн едгоечшиййн щосбйбре. ощен од ршад мй щиеб мдн фд. лм лк иеб щдн ма оелрйн мтжеб бтг щен деп. лй бщен очен азш ма йафщше мдн мдйеъ ажшзйн бмй мщмн ойсйн, бмй мома зебеъ. бщен очен ма йъре мдн мдщъми тм чшчтеъ, мбреъ мма дйъш, мвреб лм гбш щма озебш магод ббиеп емдбшйз сойн, аом"з ежереъ лаешз зййн ебтйгег дщмиеп.
    дфщт бйщшам темд ефешз лй деа ощъмн елгай. дфщйтд едергмйжн бчшб дойтеийн дп бтмеъ аефй маеорй оебдч. еой щоътмн ожд ае орсд мъмеъ аъ дащод едазшйеъ бре, деа тйееш ае ъойн ае айгйеи. ае щмещън йзг. ъътешше, иобмйн. мфрй щйдйд оаезш.
    ма терд бфешен

збш шщен вйа's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ажеш зйев ... ъфес
    дегтеъ
    18,023

етгййп аън чешайн мй чйцерй ...

абм лщшлб бегг щйешг мийем бгшен бзещк мдцишу мзбшйн щрсте мфрй лод щтеъ , рсйтд озйфд ае ощде шзеч. тн щмещд ймгйн чирйн ейщрйн оазешд, ещъзйд оророъ боещб дрееи.

едрдв дтййу .. щогоййп аъ тцое демк мчаом ишефй бтег лод щтеъ бм"ч дрецх щме ...
    йждд фъаен ощде вгем зесн ме аъ длбйщ ...
    ейаи.... етег чцъ лй зещк едеа ма шеад иеб ...
    ефъаен йбзйп щйщ ощрй цггйе зоещйн штемй фрйн ..

щаеошйн ме багйбеъ мдтйш аъ дощфезс емцаъ одаеие лй дн рамцйн мдмайн аеъе бщн дговевйд ...

елщдощфзд др"м ъъйбщ щтеъ тг щйвйт ойщде масеу аеън ( ан домайойн йщайше биебн аъ дсмемшй айън ) ...

елм жд бдрзд щдрщч ощощ шч майен еделзъ шцйреъ ема мфвет ...

од аж ртщд ?

( лп арй йегт .. арй зй бсши .. жд ау фтн ма йвйт млгй лк .. жд ма йчшд )
    цетрйд ..

бсвреп ма рвтре:

осшйзйн омаеореъ-------------арий цйерйн
    щйраъ йдегйн еогйръ йщшам бфши-------------------щйраъ зймерйн,лм од щма йдегй едогйрд дцйерйъ бфши
    овгйшйн тцон лфамщъйрйн----------------овгйшйн тцон ларий цйерйн
    йщебйн щмойн ма ощмойн ашрерд-------------------------йщебйн ещлереъ трч ма ощмойн ашрерд,лемм бйшъ йщшам
    бовжш дйдегй айп зшйвеъ брййд--------------------------дцзчъд аеъй
    щйтще фзеъ ймгйн-----------------------------лр"м
    зййн богйръ зеч ема йлемйн млфеъ тмйре ордвйдн------------------------ъвйг аъ жд мщ"с еавегд
    етег мцтеч чйфез-------------------------------лр"м
    бщен очен ма йафщше мдн мзйеъ бмй мщмн ойсйн ебмй мома зебеъ-----------------щйшеъ цбай мощм?

шч мдшаеъ байжд чмеъ афщш мщййк аъ аеъп дъййзсейеъ щоейзсеъ фд мбйгеайн мдъййзсйеъ щраошеъ бочеоеъ азшйн лмфй дзшгйн.
    мй айп бтййд мдйеъ агйеи(йфд рфщ жд од щотмйб аеъй)абм тгйу мдйеъ агйеи оащш мдйеъ беш,тгйу мдйеъ агйеи оащш мтщеъ длммеъ евн бвмм щдлммеъ осйвеъ ъецаеъ дфелеъ,ау оощмд дверд ае ощишд ма ълшйж омзод тм овжш щмн щм ойтеийн.лп рйъп мдлшйж омзоъ зешод тм фещтйн етбшййрйн вн ан дн 50% одовжш щмдн дн тгййп фещтйн.

гшеш дшам

ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    бточ йфд бйп дшйн ещгеъ
    дегтеъ
    23,243

כרגיל, אתה נתפס לסמנטיקה.
    אתה לא רוצה שאקרא לך "יפה נפש", אבל ההיתפסות לסמנטיקה זה בדיוק מה שמאפיין את יפי הנפש. בגלל סמנטיקה מתעלמים מבעיות בוערות. בעיי תהבדואים בוערת ועומדת להתפוצץ.

ואני לא אמרתי שאני שונא בדואים, ערבים, חרדים או אסקימוסים.
    אני לא שונא אף אחד, ואתה כבר מכיר את הסגנון שלי מספיק טוב. אני לא מתבייש להגיד מה אני חושב. אם הייתי שונא לא הייתי מתבייש להכריז את זה. ואם אני אומר "מוות לגנבים" אני מתכוון לזה, זה מה שאנ יבאמת חושב - שצריך לירות לגנבים בראש. וממש לא אכפת לי אם הגנבים הם בדואים או יהודים.
    ואגב חרדים - החרדים אולי לא צדיקים, אבל לא גונבים ממך 35,000 מכוניות בשנה.
    החרדים לא מעמידים בלילות שלדי מכונות-כביסה צבועים בשחור באמצע כבישים חשוכים בנגב כדי להתפוצץ מצחוק כשאתה תתנגש בהם.
    החרדים לא משליטים טרור ופרוטקשן על בתי עסק בדרום.
    החרדים לא יוצאים למסעות ונדליזם.
    לחרדים אין "מנהגים עממיים" כמו לירות בחתונות, לרצוח את נשותיהם ובנותיהם, לגנוב מכוניות, להבריח סמים, אמל"ח וזונות.
    ועוד ועוד.

אני חושב שבפשיעה, כל סוג של פשיעה פלילית, צריך לטפל ביד ברזל. יד נפץ אפילו.
    ואם במגזר מסוים הפושעים הם לא קומץ ולא שוליים אלא אחוז ניכר, והפשיעה היא אורח חיים מועדף ולא מהכרח אלא מבחירה, סימן שיש בעייה.

הם כן שונאים אותנו, ובגדול. אבל ליפי הנפש נוח להתעלם גם מזה. ואם אתה מתעלם מהעובדה - וזו עובדה - שחלק גדול מהפשיעה והונדליזם שלהם מגיע וחצי ממניע לאומני נטו - נשאר לי רק לקנא בך על התמימות שלך.
    ма терд бфешен

гшеш,

аъд лршад ма йешг мсеу гтъй,арй ослйн лоти тн лм драош мотмд,тм йгк етм азшйн.арй бдзми зещб щмзмч трч одфщйтд дбгеайъ едтшбйъ ресфйн соорйн маеорййн вйжтрййн.
    од щарй аеош жд щрй гбшйн тйчшййн-азг-йщ ийфем азг щцшйк мифм бфещтйн еббрй ойрн ежд мае гееча лщеш моецан.
    щрййн-йщ мифм бовжш щмн щдефк ойен мйен теййп йеъш ейеъш могйрд евн мре йщ азшйеъ вгемд тм лк.
    щрй дрещайн дн тм фй дбръй щерйн егшлй дийфем щереъ мошеъ щмтйъйн длъебъ ждд.

бтбш вн тбшййрйн брй тгеъ дожшз ъшце аъ дтбшййреъ бчйфез еайгаемвйд-чйен мщозъре жд лоти ма чййн(дочефзйн цетчйн тм чйфез осфсмй доощмд едлрсъ).мод жд ма чййн йеъш? ощен щбайжд щмб догйрд дже дбйрд(бвйп) щдожшзййн дн ма сев б еллм щйщембе бзбшд ебтщййд дбтйеъ дзбшъйеъ йцоецое.

огйръ йщшам щмй ещмк бдърдмеъ тмебд-щрйре йегтйн щойшб дфемйичайн дн тмебй рфщ-маешк щрйн ожрйзд еотешшъ щйрад еберд мре аеййбйн йеъш ойгйгйн-тлщйе дбгеайн,озш дгшежйн(едн азйре мрщч емзеоес)-вн тн дгшежйн шбйн тм лм оиш агод емтеоъ жаъ лм очен щбе шецйн мдчйн дързмеъ ае щлерд очбм айщешйн бчмеъ-мод дчбех щмй брд щлерд тм агоеъ зчмайеъ едшеейз омйерйн?дъфъзеъ ибтйъ?мгшежйн айп дъфъзеъ ибтйъ?лбш дйе ашетйн бйизерййн щбдн дйе отешбйн гшежйн,еод озш?

арй желш аъ дбгеайн щм фтн еофзг оаме щм дйен-елое млм гбш йщ сйбд еосебб емгтъй змч ма чип одсйбд ибет бре ибтйъ.
    гшеш,гееча бвмм щарй олйш аъ дгтеъ щмк есвреп длъйбд офъйт аеъй щаъд лобчш ма щчи щм "дщмиеп" едоосг ма шеад аъ дазшйеъ дрешайъ щмре,щм догйрд щмре ещмре лтн мойтеийн сбйбре-шч арзре реърйн аъ дсйбеъ мщерайн щмре мдцйвре логйрд вжтрйъ-аъ дцйереъ лбш двгйше лвжтреъ бае"о,аеййбре тещйн длм мгоеъ аеъре мгшен афшйчд едафшиййдг ебйен щдн йцмйзе арзре ръзйм мсфеш аъ дйойн мчшаъ дсеу,арзре ботщд йгйре осййтйн маейбре ебтйчш бвмм дърдмеъ ма злод,агреъйъ евжтрйъ.
    дзжеп дйд мдйеъ бйъ мтн дйдегй еаеш мвеййн,абм гееча аме щлбйлем шеооеъ дтн дйдегй бмщерн ещраъ дазш бмббн дн аме щосййтйн бйеъш маме щшецйн мшаеъ аъ бйъ дтн дйдегй розч щеб.

гшеш дшам

гшеш дшам

ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    бточ йфд бйп дшйн ещгеъ
    дегтеъ
    23,243

цйиеи рлъб бочеш тм йгй вйа цфйд бдегтд
    етгййп аън чешайн мй чйцерй ...

абм лщшлб бегг щйешг мийем бгшен бзещк мдцишу мзбшйн щрсте мфрй лод щтеъ , рсйтд озйфд ае ощде шзеч. тн щмещд ймгйн чирйн ейщрйн оазешд, ещъзйд оророъ боещб дрееи.

едрдв дтййу .. щогоййп аъ тцое демк мчаом ишефй бтег лод щтеъ бм"ч дрецх щме ...
    йждд фъаен ощде вгем зесн ме аъ длбйщ ...
    ейаи.... етег чцъ лй зещк едеа ма шеад иеб ...
    ефъаен йбзйп щйщ ощрй цггйе зоещйн штемй фрйн ..

щаеошйн ме багйбеъ мдтйш аъ дощфезс емцаъ одаеие лй дн рамцйн мдмайн аеъе бщн дговевйд ...

елщдощфзд др"м ъъйбщ щтеъ тг щйвйт ойщде масеу аеън ( ан домайойн йщайше биебн аъ дсмемшй айън ) ...

елм жд бдрзд щдрщч ощощ шч майен еделзъ шцйреъ ема мфвет ...

од аж ртщд ?

( лп арй йегт .. арй зй бсши .. жд ау фтн ма йвйт млгй лк .. жд ма йчшд )
    арй авйг мк од ътщд.
    бгйеч од щарй тщйъй бщръ 1986 бщлн, лщтег дйд биез мйщшамйн мдсъебб бд емтщеъ бд чрйеъ мщбъ. арй дййъй аж бсгйш, йцаъй дбйъд бзйфещйъ оозрд ъшцд щбайжеш дв'йфимйч гшк цеоъ бчтеъ, щлн, ием-лшн, цеоъ бйъ-мйг едбйъд.
    бшзеб дшащй (фййсм) дйд фчч одвдйрен. еарй дайгйеи, азшй айрсфеш би"щйн бщлн, дййъй биез щарй олйш аъ дсоиаеъ осфйч иеб лгй мтчеу аъ дфчч. лоебп щитйъй бгшк едсъблъй бшзеб цш, шч вошъй мтщеъ фшсд лгй мзжеш тм дтчбеъ, еоцаъй аъ тцой оечу бтщшеъ очеоййн щтоге мтщеъ мйрх' бй ебтег щрй збшйн одвгег щдйе айъй бшлб. абрйн дъзйме мшгъ тм даеие, очмеъ дъзйме мзбеи бе. змеп азг рщбш едйъд мй бгйеч зцй щрйд мдзмйи ан оецйайн аъ двмймерйн одзмереъ ейешйн барщйн, ае щреърйн вж ерестйн тмйдн. аж чйбмъй дзмид. ежд бгйеч од щътщд ан бгеайн йрсе мщгег оок аъ дшлб блбйщ рйгз.
    ъп вж збйбй. ъп вж еан айп бшйшд - гшес.

ма ъаойп айк домелмлйн дамд бешзйн мцггйн, оощ чшйтъ йн сеу.
    мщозъй афйме ма дшвъй ау азг одн.
    мфзеъ ллд арй зещб.
    ма терд бфешен

ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    бточ йфд бйп дшйн ещгеъ
    дегтеъ
    23,243

цйиеи рлъб бочеш тм йгй דרור הראל цфйд бдегтд
    דרור,

אתה כנראה לא יורד לסוף דעתי,אני מסכים כמעט עם כל הנאמר למעלה,על ידך ועל אחרים.אני בהחלט חושב שלחלק ענק מהפשיעה הבדואית והערבית נוספים סממנים לאומניים גיזעניים.
    מה שאני אומר זה שני דברים עיקריים-אחד-יש טיפול אחד שצריך לטפל בפושעים ובבני מינם וזה לאו דווקא כשור למוצאם.
    שניים-יש לטפל במגזר שלם שהופך מיום ליום עויין יותר ויותר למדינה וגם לנו יש אחריות גדולה על כך.
    שני הנושאים הם על פי הבנתי שונים ודרכי הטיפול שונות למרות שלעיתים הכתובת זהה.

בעבר גם עבריינים בני עדות המזרח תרצו את העבריינות בקיפוח ואידאולגיה-קיום לשמחתנו זה כמעט לא קיים(המקופחים צועקים על קיפוח מספסלי הממשלה והכנסת).למה זה לא קיים יותר? משום שבאיזה שלב המדינה הזו הבינה(בגין) שהמזרחיים הם לא סוג ב וככל שישולבו בחברה ובעשייה הבעיות החברתיות יצמוצמו.

מדינת ישראל שלי ושלך בהתנהלות עלובה-שנינו יודעים שמירב הפוליטקאים הם עלובי נפש-לאורך שנים מזניחה ומעוררת שינאה ובונה לנו אוייבים יותר מידידים-עכשיו הבדואים,מחר הדרוזים(והם אחינו לנשק ולחומוס)-גם עם הדרוזים רבים על כל מטר אדמה ולעומת זאת כל מקום שבו רוצים להקים התנחלות או שכונה מקבל אישורים בקלות-למה הקבוץ שלי בנה שכונה על אדמות חקלאיות והרוויח מליונים?התפתחות טבעית?לדרוזים אין התפתחות טבעית?כבר היו ארועים ביטחוניים שבהם היו מעורבים דרוזים,ומה מחר?

אני זוכר את הבדואים של פעם ומפחד מאלו של היום-וכמו לכל דבר יש סיבה ומסובב ולדעתי חלק לא קטן מהסיבה טבוע בנו טבעית.
    דרור,דווקא בגלל שאני מכיר את הדעות שלך וסגנון הכתיבה מפתיע אותי שאתה כמבקר לא שקט של "השלטון" והממסד לא רואה את האחריות הנוראית שלנו,של המדינה שלנו ושלנו כעם למיעוטים סביבנו-רק אנחנו נותנים את הסיבות לשונאים שלנו להציגנו כמדינה גזענית-את הציונות כבר הגדירו כגזענות באו"מ,אוייבנו עושים הכל לדמות אותנו לדרום אפריקה והאפרטייהד וביום שהם יצליחו אנחנו נתחיל לספור את הימים לקראת הסוף,אנחנו במעשה ידינו מסייעים לאויבנו ובעיקר בגלל התנהלות לא חכמה,אדנותית וגזענית.
    החזון היה להיות בית לעם היהודי ואור לגויים,אבל דווקא אלו שכביכול רוממות העם היהודי בלשונם ושנאת האחר בלבבם הם אלו שמסייעים ביותר לאלו שרוצים לראות את בית העם היהודי נמחק שוב.

דרור הראל

דרור הראל
    בכל פעם שאנחנו מתחילים להתעסק בהלקאה העצמית הזו, אנחנו סוטים מהעיקר ומפספסים את הנקודה.
    קודם כל תחסל את הפשיעה. גם אם זה אומר לחסל את הפושעים.
    אחר כך תחפור לעצמך בוורידים ותמצא סיבות למה קרה מה שקרה, כדי לתקן.
    קודם תנצח. ורק אחר כך תחקור ותבדוק את עצמך.

פוליטיקאים?
    אין ספק שהפוליטיקאים שלנו הם עלובי נפש. אבל רוב הפוליטיקאים בעולם הם כאלה. זה טבעה של פוליטיקה, שהיא מושכת אליה את בני האנוש המבחילים והמתועבים ביותר. שניים רק לפושעים פליליים ולעתים קרובות לא יותר טובים מהם.

או"ם?
    את דעתי על האו"ם אתה בטח מכיר. אז האו"ם הכריז שהציונות היא גזענות. נו, אז מה?
    האו"ם הפך לארגון תומך בטרור שבו יש רוב מוחלט למדינות ערב והעולם השלישי. לא משנה מה תעשה, כל ההחלטות באו"ם יהיו ממילא נגד ישראל.
    אז אל תביא לי דוגמאות מהאו"ם.

אנחנו לא המדינה היחידה בעולם שיש בה מיעוטים. דעתי היא שמיעוט צריך לכבד את חוקי המדינה שמארחת אותו. המדינה הזו היא מדינה יהודית, יחידה בעולם ואנחנו לא נלך מכאן - לצערם של הבדואים, לצערם של הערבים, אפילו לצערם של לא מעט יהודונים מתוכנו. אבל משום מה נראה לי שבכל מדינה נורמלית אחרת שאחד המיעוטים בה מרים ראש ומתחיל להוות מיטרד וסכנה, גם סכנה בטחונית, יודעים לטפל בזה ביד קשה מאוד ואין אף פוצה פה ומצפצף. לא באו"ם, ולא בשום מקום אחר.

אותי לא מעניין להיות אור לגויים.
    קודם כל הבטחון שלי ושל ילדיי. בטחון אישי, בטחון הרכוש. ללכת לישון בשקט בלי שירצחו ויגנבו וישחיתו ויעשו מה שירצו כי אין דין ואין דיין.
    אז אם מיעוט מסוים הפך חצי מדינה למערב פרוע, מצידי צריך להיכנס במיעוט הזה בכל הכוח. לא כי הם בדואים, אלא כי הם פושעים.
    ורק אחרי שהסדר יושב על כנו, לשבת ולבדוק מה אפשר וצריך לתקן.
    ма терд бфешен

збш шщен вйа's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ажеш зйев ... ъфес
    дегтеъ
    18,023

דרור

לי אני לא דואג
    אני לרגע לא אתלבט מה לעשות ...

אני מוכן ומחכה לזה כבר זמן מה. ( ויש עוד מגזר שגם בעניין סימנים לעצור ממנו אני כבר החלטתי מה לעשות אבל זה דיון אחר )

אבל ההוא עם הלנדקרוזר החדש .. החנון הי טק העדין נפש השמאלני הפלצן
    בשבילו אני דואג כי הוא יעצור וישאל אם צריכים עזרה ...
    цетрйд ..

збш шщен йреп's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Nov 2008
    ойчен
    тн лм щаш дзшгйн
    дегтеъ
    581

מדינת ישראל עובד בשיטת הטבק לעיסה- כל עוד אפשר לילעוס לןעסים ולבסוף יורקים!
    מה הכוונה?

חיילי צד"ל גם אם הם אןלי לא ציונים גדולים הם לקחו חלק בשמירה על גבולותינו וכאשר ברחנו עם הזנב בין הרגליים מה קרה איתם- אילו שנשארו שם בוגדים ואילו שבחרו לבוא לארץ הקודש ערבים ובוגדים.

הדרוזים שישרתו בצבא- בסוריה בוגדים פה נאמנים לסורים ,בקרב ערביי "ישראל " סופר בוגדים.

הבדואים אותו סיפור פחות או יותר וכמובן שכולם בייחד נחשבים ערבים. מצד אחד הם ישראלים המשרתים בצבא ומצד שני ישנם את קשרי המשפחה ושהם חוזרים לכפר וצריכים לעבור את תעלת הביוב שזורם על דרך הכורכר לבית מעניין מה עובר להם בראש?
    וכאשר הם מחפשים עבודה- הם ערבים.
    נתקלים בהתבטאויות מטומטמות כאשר הם מציצם באתרי אינטרנט הקשורים לתחביבם שלהם כגון גניבת גיפים רצוי סופות (שכחתי לא כולם גנבים חלקם רכשו את הרכב במיטב כספם).
    ולבסוף אנחנו ,מדינת ישראל לועסת אותנו וחולבת מאיפה שרק אפשר והשאלה היא שיגמרו ללעוס אותנו לאן ירקו אותנו. (אולי לים הערבים ישמחו).
    райбй ъщмн ебйечш

ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    бточ йфд бйп дшйн ещгеъ
    дегтеъ
    23,243

ברור.
    רוכשים סופה אחת במיטב כספם, ואחר כך גונבים עוד 30 סופות, שנוסעות על הרשיונות שלה.
    תיכנס קצת ליד 2, תמצא שם איזה 20 סופות שונות למכירה מבדואים, ממודלים שונים, עם אותה תמונה של אותה סופה (קצר-פתוח בצבע לבן)... לך תדע מי זה מי.

ברור שאנחנו מכלילים. אבל אין עשן בלי אש, במיוחד במגזר שגניבות הן חלק מאורח החיים הנוודי שלו מימים-ימימה.

מצוקות למיניהן לא מצדיקות אורח חיים עברייני. לא אצל יהודי, לא אצל ערבי.
    גם כאן בפורום יש אנשים שפוטרו ולא עובדים כבר חודשים, חיים על חסכונות שהולכים ונגמרים, והם לא מעלים על דעתם ללכת לגנוב. או שאולי זה מוצדק בעיניך שיגנבו? מעניין שכל אלה שמסנגרים על גנבים, בד"כ לא חוו בעצמם גניבה. פורץ לא טייל להם בדירה. לא לקח מהם רכב. בעומר שליד באר שבע, יש כמה תושבים שנגנבו מהם בשנים האחרונות כבר יותר מ-10 מכוניות ואף חברת ביטוח לא מוכנה אפילו לשמוע מהם. תשאל אותם מה הם חושבים על בדואים.

ערבים? את הסופה הנוכחית שלי קניתי מערבי-נוצרי. איש חביב בעל מוסך לכיווני פרונט בכפר ריינה, צייד-חובב, תושב נצרת. בשבוע שבו ביקרתי אצלו כדי לבדוק את הסופה ולאחר כך לבוא ולהעביר בעלות, נגנבו ארבע סופות רק באיזור שלו, מהחברים שלו. תשאל אותו מה הוא חושב על בדואים, על הבדואי שהוא עצמו תפס מסתובב ברחוב שלו בשלוש לפנות בוקר עם כלי עבודה בתיק ובלי הסבר הגיוני.

לא חסרים בדואים שכן עובדים, וכן שולחים את ילדיהם ללמוד. והילדים האלה עושים חיל, מגיעים להישגים ומהווים דוגמה מצוינת של "איך אפשר להצליח" ולא "איך אי אפשר".
    אבל כשאתה שולח את הילדים שלך לנהוג בגיל 12 במכוניות גנובות ולפרוץ לדירות ולחנויות, והדבר היחידי שאתה מלמד אותם ברצינות זה רק איך לנטרל איתוראן, אל תתפלא אם בסוף מה שיצא מהם זה גנבים ומבריחים.
    וגם אל תבוא אחר כך בטענות על ביוב ועל אבטלה כשהם ייתפסו על חם על ידי איזה חוואי עצבני או קב"ט שיודע לכוון, ויחטפו כדור בראש.
    ма терд бфешен

ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    бточ йфд бйп дшйн ещгеъ
    дегтеъ
    23,243

מצטער, לא יכול להתאפק מלענות לך על כל טענה בנפרד.

цйиеи рлъб бочеш тм йгй ינון цфйд бдегтд
    מדינת ישראל עובד בשיטת הטבק לעיסה- כל עוד אפשר לילעוס לןעסים ולבסוף יורקים!
    מה הכוונה?

חיילי צד"ל גם אם הם אןלי לא ציונים גדולים הם לקחו חלק בשמירה על גבולותינו וכאשר ברחנו עם הזנב בין הרגליים מה קרה איתם- אילו שנשארו שם בוגדים ואילו שבחרו לבוא לארץ הקודש ערבים ובוגדים.
    זה נכון. מצד שני הם לא שרתו בצד"ל מתוך ציונות. השירות בצד"ל היה העבודה הקבועה היחידה שגבר צעיר ובריא, תושב דרום-לבנון שסועת הקרבות, היה יכול להשיג, וביננו - נודה על האמת שכל הרעיון שמאחורי הקמת צד"ל היה שמישהו אחר יקיז דם במקומנו. בכל מקרה, מוטיבציה אף פעם לא היתה הצד החזק אצלם, ולכן אף פעם הם לא היו מבריקים מהבחינה המבצעית. ממעט הנסיון שלי מהשירות בדרום-לבנון אם אני אנסה לספור את המקרים שהם ברחו ונטשו מוצבים או סתם הלכו לישון במקום להתייצב בעמדה, אני אתבלבל בספירה. אני יודע שזה עושה עוול לאלה שכן נתנו את הנשמה, אבל בכל זאת - ברירת המחדל היתה שאי אפשר לסמוך עליהם. זו האמת וכולם ידעו את זה, וזה הגיע למצב שצוות טנק וכיתת חי"ר שלנו היו צריכים לשמור עליהם בלילות בתוך מוצב שלהם... צריך יותר מזה?... ברגע שהבינו שאנחנו עומדים להסתלק מלבנון, רבים מהם ערקו והצטרפו לחיזבאללה. זה עדיין לא מצדיק את הפקרתם על ידי ממשלת ישראל.

הדרוזים שישרתו בצבא- בסוריה בוגדים פה נאמנים לסורים ,בקרב ערביי "ישראל " סופר בוגדים. לידיעתך, הדרוזים תושבי רמת הגולן לא משרתים בצה"ל. הם אפילו לא מוכנים לשאת תעודת זהות ישראלית, כי הם פוחדים פחד-מוות (ובצדק גמור) מהיום בו רמת הגולן תוחזר לסוריה והסורים יגמרו איתם את החשבון.

הבדואים אותו סיפור פחות או יותר וכמובן שכולם בייחד נחשבים ערבים.
    מה זה "נחשבים ערבים"? הם באמת ערבים. ערבי זו לא מילת גנאי.
    רובם גם מגדירים את עצמם כפלשתינים. גם זו לא מילת גנאי.

מצד אחד הם ישראלים המשרתים בצבא ומצד שני ישנם את קשרי המשפחה ושהם חוזרים לכפר וצריכים לעבור את תעלת הביוב שזורם על דרך הכורכר לבית מעניין מה עובר להם בראש?
    וכאשר הם מחפשים עבודה- הם ערבים.
    מי שרוצה לחיות כאזרח במדינת חוק - הולך לבית ספר ולומד ואחר כך גם מוצא עבודה ומתפרנס ממנה ולא מגניבות, וזה עניין של בחירה אישית בלבד. מי שאין לו עבודה לא מתחתן עם 4 נשים ומשריץ 20 ילדים ואחר כך מיילל על קיפוח ושאין לו מאיפה להאכיל אותם ואין לו ברירה אלא לגנוב. מנהגים שבטיים אינם עילה והצדקה לאורח חיים עברייני. לא במדינת חוק.
    .
    ма терд бфешен

збш шщен йреп's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Nov 2008
    ойчен
    тн лм щаш дзшгйн
    дегтеъ
    581

אני לא מסנגר על גנבים, גנבים צריך להרוג ואני איתך אבל אם נתחיל להכליל אוכלוסיה שלמה אז זה יהפוך לרצח עם!!!

באשר לאותו נוצרי חביב תשאל אותו מה דעתו על המוסלמים הוא עשוי לענות לך את אותה תשובה כשם שתשאל פלשתינאי משכם מה דעתו על העזתים ותקבל תשובה מעניינת שתהנה לשמוע.

הערבים עצמם מחולקים למעמדות וישנה שינאה בתוך עצמם.

חבר שלי לוחם מגב לשעבר ערבי נוצרי מהעיר העתיקה בירושלים אם היה יכול היה מדביר כלשונו את שכניו הפלשתינאים ואחת כמה וכמה את המוסלמים שביניהם.

עוד חבר שיש לי פלשתינאי מאזור ירושלים לצערו הוא פלשתינאי והוא בהחלט מעדיף את השלטון הישראלי ואף השאיר אחריו רכוש ברמאלה ועבר לגור אצלנו.

בכל אופן אני מסכים איתך בהנחה כי אותו אספסוף בדואי עושה את אשר עושה משחית גונב ולכך אין הצדקה (אוזלת ידה של המשטרה ומדינת ישראל). אך עדיין קצת להיזהר בלשוננו כי אנחנו נשמעים רע ופוגעים ברבים וטובים שאפילו מחנכים לאהבת מדינת ישראל (אותו לוחם מגב תלויים בבית שלו ובמרפסת בבית אימו דגלי מדינת ישראל, ויש תמונה של הראיס הנרצח יצחק רבין ואם אתה לא מאמין בוא לביקור ותקללו ביחד את הערבים).
    райбй ъщмн ебйечш

ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    бточ йфд бйп дшйн ещгеъ
    дегтеъ
    23,243

אני לא מקלל את הערבים.
    גם לא מקלל את הבדואים.
    אני לא שונא אף אחד ולא אמרתי שצריך להרוג את הבדואים... רצח עם?... הגזמת.
    אמרתי ואני אמשיך להגיד את זה בלי להתבייש- אני בהחלט בעד להרוג גנבים. כן. וגם רוצחים ואנסים.
    אני בעד להרוג או ללכל הפחות לכסח את הצורה לפושעים פליליים עם עונשים של עשרות שנים בעבודת פרך. ולא אכפת לי מי אלוהים שלהם, ואם על הראש המלוכלך שלהם יש כיפה או כפייה.

בינתיים,יש בעיה עם הבדואים. העובדה שחלקם משרתים בצבא לא פוטרת אותנו מלעשות אצלם סדר אחת ולתמיד. ואתה מעדיף להתעלם מהבעיה או לחפש סיבות מהתחת למה לא לפתור אותה.
    ма терд бфешен

збш шщен йреп's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Nov 2008
    ойчен
    тн лм щаш дзшгйн
    дегтеъ
    581

נ.ב:
    הנוצרי ילדה אחת מבחירה
    הפלשתינאי 5 ילדים לומדים בבית ספר הדו לשוני (פרוייקט לקירוב לבבות או משהו כזה)
    אחד מאבו ע'וש (הג טעות לפי מיטב ידיעתי) ילדיו בדו לשוני
    הדרוזיבא מאחד הכפרים ברמה.
    והפסקת ילודה היא תוצר סוציו-אקונומי מובהק שתלוי בחינוך,כלכלה,ותעסוקה. (אין זמן ל7יין).
    райбй ъщмн ебйечш

збш шщен йреп's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Nov 2008
    ойчен
    тн лм щаш дзшгйн
    дегтеъ
    581

אני מסכים איתך שיש בעייה, אני מסכים איתך שאם אני בא לעיסוויה אני חושש (אני כבר לא בא)
    אני מסכים איתך שישנו גייס חמישי במדינה וכמובן מסכים איתך שישנה בעייה מאוד גדולה והיא (על כך אני מאמין שתסכים איתי)משטרת ישראל האמורה לאכוף את החוק ולא עושה זאת.
    райбй ъщмн ебйечш

збш шщен вйа's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ажеш зйев ... ъфес
    дегтеъ
    18,023

мфрй щаън оъфвшйн фд ...

йщ могйръ йщшам шйбереъ тм дщиз щмд ае мфзеъ аоеш мдйеъ.

йщ жшет щовгйшд зечйн.

йщ зечйн щовгйшйн од оеъш еод асеш.

йщ жшет щофчзъ тм бйцет щм дзечйн.

тг лап дъаешйд.

отщйъ, йщ фд зесш балйфд щм зечйн.

мфрй щаъд шх мдшев врбйн (арй айщйъ бтг), аъд йлем мдъзйм бмлмеа аеън. йщ зеч щаеош щан аъд врб аъд ъщб блма. абм аж ба дщефи щаоеш мдвйг аъ жд. еаеош щдврб дослп деа бтцн ослп езбм млмеа аеъе емдтрйщ аеъе. аждеа йеца мзефщй еверб щеб. деа шеад щма йчшд ме лмен едзбшйн щме шеайн щма йчшд ме лмен еаж мод мтбег лое рйвш лм дйен бофтм / ощшг / аеие / ощде ан афщш мбмеъ лм дйен емдбйа фшрсд щм зегщ щмн бщрййн щмещд мймеъ щм врйбд ?

аж мфй дбръй, ой щащн деа дщефи щощзшш аъ дфещт.

ощн цшйк мдъзйм ... йщ зечйн, шч цшйк мййщн аеън.
    абм щефи щофзг щдзбшйн щм дврб / арс / шецз йрчое бе, ошзн тмйдн.
    мвбй азшйн, мощм рдвй в'ййфйн ... щн дщефи ма офзг лй од дмфмфйн даме лбш йтще ме ?
    аж деа оецйа тмйдн авшсйеъ ....

жаъ шч гтъй.
    цетрйд ..

збш шщен вйа's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ажеш зйев ... ъфес
    дегтеъ
    18,023

оъфвшйн = оъфжшйн