μΰ ιεγς ΰικ αβψπγ ειθψδ, ΰαμ αριχρ ερετδ ΰψβζιν λΰμδ τωεθ πωαψε. δτμρθιχ μΰ ξρτιχ βξιω αωαιμ δηαθεϊ...
אין חולק על הצורך, וגם המוצר עצמו, לפי התאור (http://www.jeepolog.com/788.html) נראה משובח, אבל...
אחרי ניסיון של שנים עם תיקים כאלו (יש לי שני תיקים כאלו שנתפרו בשנות ה 80!!! מקורדורה משובחת), אני עשיתי הסבה לארגזי פלסטיק (תמונה מצורפת).
לתיק אחד גדול יש חיסרון של סירבול. כמה פעמים אתה צריך משהו מבפנים ומתעצל להוריד מהגג??? צריך עזרה להרמה והורדה.
במקום תיק אחד גדול יש לי 4 ארגזים, ממוספרים. כל אחד יודע באיזה ארגז הציוד שלו. מגיעים להתארגנות, נותנים לילדים את ארגזים 3 ו 4 , יש להם את כל הציוד בפנים. למחרת בבוקר, הם מחזירים לי שני ארגזים סגורים. הם יודעים איפה ציוד השינה, האוהל, הביגוד, כך שאם צריך בגדים באמצע היום, יודעים בדיוק איזה ארגז צריך לפתוח.
מגיעים לחניה, עצירת ביניים, אני מוציא את הארגז של האוכל \ קפה, שם ליד השולחן. מסימים לאכול, הארגז חוזר קומפלט לרכב.
מבקשים משהו, תמיד אפשר לשלוח מישהו לארגז מס'...
בגלל שיש לי 4 ארגזים זהים, ניתן לעשות "סבב" שימושים, לפעמים הם בתוך הרכב משמשים לאחסנת אוכל, ולפעמים על הגג עם אוהלים ומזרונים (מתנפחים). זה נותן גמישות טובה בהתאם לאופי הטיול וכמות הנוסעים ברכב.
הארגזים אטומים למים, ובגודל נח (כל שכל אחד יכול להוציא מהרכב או שני ילדים מורידים שמים על הגג.
מה שכן חסר בשוק, אנחנו לוקחים כל מני ציודים אחרים על הגג, מגלגל רזרבי, לשולחן מתקפל, ועד עצים למדורה. גם בגלל שיקולי רוח ורעש בנסיעה וגם לקרוץ פחות לגנב.....הייתי שמח אם היו מוכרים יריעה גדולה מספיק עם חגורות קשירה שתאפשר כיסוי כמו במשאיות.
μΰ ιεγς ΰικ αβψπγ ειθψδ, ΰαμ αριχρ ερετδ ΰψβζιν λΰμδ τωεθ πωαψε. δτμρθιχ μΰ ξρτιχ βξιω αωαιμ δηαθεϊ...
μΰ ςεπδ ατεψεν
μωΰμεϊ, χεωιεϊ, ςφεϊ, ϊεαπεϊ, πΰ μτπεϊ αδ"τ
βν αβμμ ωιχεμι ψεη εψςω απριςδ εβν μχψευ τηεϊ μβπα.....διιϊι ωξη ΰν διε ξελψιν ιψιςδ βγεμδ ξρτιχ ςν ηβεψεϊ χωιψδ ωϊΰτωψ λιρει λξε αξωΰιεϊ.
πϊηιμ ξδρεσ - μΰ ξελψιν εμΰ αθιη. βω μγψεν ϊ"ΰ ϊο ξιγεϊ , αχω μεμΰεϊ λμ 15-25 ρ"ξ , ωμν , χη εχωεψ μκ.
εχφϊ ηιεκ - ΰμ ϊωλη μφιιψ ςμ διψιςδ ΰϊ βαεμεϊ δΰψβζιν ωξϊηϊ - ς"ξ ωϊελμ μτϊεη ψχ ΰϊ δφγ δπλεο.
"χφϊ" ξρεγψ μι ξιγι. δωιθδ . ΰαμ ΰν διΰ ςεαγϊ εθεαδ μκ ΰζ ωΰτε.
ψ.
γψεψ - δΰψβζιν δΰμε ΰφμι λαψ 3 ωπιν, δρτιχε ςεγ μθιιμ αθψετψ.
δν ξτμρθιχ γι βξιω (λεμμ ξχψιν ωΰπωιν δϊιωαε ςμιδν εξςλε..). ΰπι αρτχ ΰν ιωαψε αωιξεω ςμ δββ. ΰπι λο ιλεμ μδαιο, αβ'ιτ ωζεψχιν φιεγ ξΰηεψ, ΰψβζ λζδ ιλεμ μδτβς.
εγψκ ΰβα, αξηιψ ωμ 68 ω"η μΰψβζ, βν ΰν ιδιδ μι τηϊ ωμ ΰψβζ αωπδ, ΰπι ιλεμ μξξο.
ψεξι- μδιεϊ ψφιπι, γεεχΰ αβμμ ωΰπι μΰ λμ λκ ξρεγψ εμΰ ψεφδ μζλεψ λμ δζξο ΰιτδ πξφΰ λμ γαψ ωμ λμ ΰηγ....διϊψεο δεΰ αμδςαιψ ΰηψιεϊ μιμγιν \ ΰπωιν ΰηψιν αθιεμ.
ξωδε λζδ?
λξε ωπλϊα ξςμ, ςμδ μι ξΰδ εχφϊ ωχμιν. αψζπθ ςαδ, αξιγδ ωξϊΰιξδ μββεο ωμι, 14 ψφεςεϊ ξϊιηδ ξτεζψεϊ ραια.
ΰπι λο ξωϊξω αϊιχ ΰηγ βγεμ, βν ϊτεψ ξαψζπθ ςαδ, ωιεψγ ξδβ'ιτ τςν ΰηϊ αμαγ αρεσ διεν. λμ ξδ ωςμεμιν μδζγχχ με αξδμκ διεν μΰ πξφΰ αϊιχ δζδ. ξαηιπϊι ζδ δριγεψ δΰιγιΰμι. λξεαο ωζδ δλμ ςπιιο ωμ ξρτψ δπερςιν, βιμν, εβν πτη ϊΰ δξθςο ωΰφμι δεΰ βγεμ ΰπι ξπιη ξωμκ. μξψεϊ ζΰϊ ΰπι ξχτιγ μδςαιψ λμ ξδ ωμΰ πγψω αξδμκ διεν μϊιχ δββ εΰεδα μρες ςν αΰβΰζ' μΰ ξμΰ - ςγ λγι λκ ωΰπι ξρεβμ μδωϊξω αξψΰδ δξψλζιϊ.
ΰιεπιχ 5 | β'ιτ CJ-7 1979 | διιμχρ 2015
διε: β'ιτ XJ φ'ψεχι 1994| διιμχρ 2008| διιμχρ 1997 | β'ιτ CJ-8 1989 | ρξεψΰι 1988
ΰπι περς λξδ ωπιν ςν ϊιχ ββ ωξλιμ φιεγ ωιπδ ΰεψλε λ 2 ξθψ ψεηαε λ 80
ϊλεμδ 4 ξζψπιν + ω'ωιν/ωξιλεϊ/λψιεϊ ελε
αςαψ μμΰ ββεο εδιεν ςν ββεο
ϊφεψδ πεηδ ωξςαιψδ ΰϊ δπτη δβγεμ ξξχεν μξχεν μμΰ ωιβζεμ ϊΰ ξθςο
110TD5
Festina lente
נו טוב, גם איכות הנסיעה בטרופר זה לא בדיוק חוויה חובטנית כמו בסיקס/סופה...
וברצינות - שני הארגזים שהיו אצלי נשברו כבר בטיול הראשון, וזה לא רק הפחת של 68 שקל לארגז שהלכו לפח, כמו הציוד שמתפזר ומתלכלך. אולי צריך ארגז מסוג אחר.
בעניין של קשירה על הגג - הארגזים די גבוהים ומהווים חתיכת מפרש/מעצור אוויר. אני בכלל לא חסיד גדול של גגונים וקשירות של חצי בית על הגג (בגלל שפ"צים ועליית צריכת הדלק, ובג'יפ גבוה יחסית כמו שלי, גגון שיושב על הרכב ביומיום הוא מטרד רציני בחניונים תת קרקעיים וכו') תיקי הגגון מהווים סוג של פשרה שגם אני יכול לחיות איתה, לאחסון של ציוד בעל הרבה נפח ומעט משקל כמו שק"שים, כריות, שמיכות פוך ומזרונים. אבל במקרה שלי - אני צריך פתרון יצירתי לתיק גג שניתן יהיה לקשור מעל לגג ברזנט. דווקא המשקל אינו בעיה כי זה ברזנט שמתוח על קשתות התהפכות.
μΰ ςεπδ ατεψεν
דרור, קח שישה או שמונה קליפסים מאיכות גבוהה, תפור צד אחד שלהם קבוע על הברזנט עם רצועות קצרות עד כמה שאפשר, את הצד השני עם רצועת מתכוונות לתיק, ויש לך פרוק והרכבה הכי מהירים ונוחים שיש. תפור את התיק ארוך - 1.80 - ככה אתה יכול להכניס את המזרונים בלי לקפל אותם, ואתה מקבל גובה ושטח חתך מינימלים. זה לא צריך לעלות לך יותר ממאות שקלים בודדות מברזנט עבה ועבודה טובה.
ΰιεπιχ 5 | β'ιτ CJ-7 1979 | διιμχρ 2015
διε: β'ιτ XJ φ'ψεχι 1994| διιμχρ 2008| διιμχρ 1997 | β'ιτ CJ-8 1989 | ρξεψΰι 1988
זיו - יש יותר מסיבה אחת לחזור למזרוני הספוג הישנים והטובים:
א. הם לא מתפנצ'רים. כבר זרקתי שני מתנפחים זוגיים שהתפנצ'רו ללא תקנה.
ב. הם באמת הרבה יותר נוחים. זו שינה ברמה אחרת לגמרי, בוודאי עם סדין נקי מהארון שמתלבש בול.
ג. אם כבר מדברים על כסף.... את רביעיית המזרונים שלי קניתי מעודפים של איזה פנימיית ילדים. שילמתי 10 שקלים (לא טעות - עשרה שקלים) לחתיכה, עם ציפויים לאחר כביסה יסודית. בבית הסרתי את הכיסוי וכיבסתי שוב בהרתחה כדי להיות בטוח ללא כל ספק שזה באמת נקי לגמרי, וזהו. הם משרתים כבר כמה שנים טובות של טיולים וכיף.
μΰ ςεπδ ατεψεν
ζδ δςπιιο. χμιτριν ωϊτεψιν μαψζπθ.... δψεη αξδιψεϊ 100 χξ"ω δψι ϊϊμεω ΰεϊν αρετε ωμ γαψ. μι πψΰδ ιεϊψ δλιεεο ωμ ϊιχ ββ χΰρθεν ςν ψφεςεϊ ΰψελεϊ ξΰεγ, λΰμδ ωιβιςε ςγ μ"ΰεξβεϊ" ωξηεαψεϊ μαεγι εξωξωεϊ μδιγεχ εξϊιηϊ δαψζπθ.
ςμ αψζπθ χιυ αψεψ ωδλμ ξιο δρϊν χμ ιεϊψ - χεωψιν μχωϊεϊ δδϊδτλεϊ εηρμ.
μΰ ςεπδ ατεψεν
ζιεε ΰϊδ ξγαψ ςμ ωιξεωιν ΰηψιν μβξψι,
διϊψεο ωμ δφ'ιξιββ, δεΰ ωΰτωψ μδςαιψ ΰεϊε ξψλα μψλα μμΰ ββεο εμμΰ δϊχπεϊ. δεΰ ξΰτωψ αχμεϊ δψηαδ ωμ πτη δξθςο, εδεΰ ΰθεν μξιν.
ςλωιε αψεψ μλεμν ωζδ μΰ δτϊψεο διηιγ, αψεψ ωββεο βγεμ ιιϊο δψαδ ιεϊψ ξχεν, αψεψ μλεμν ωΰν ΰιο φεψκ αξωδε ΰθεν μξιν ΰτωψ μδρϊτχ αιψιςδ, αψεψ ωΰν ιω μκ ββεο ΰϊδ ιλεμ μωιν ςμιε χετρΰεϊ, εδλι αψεψ δεΰ ωΰν ιω μκ ξρτιχ ξχεν αΰψβζ ΰε αϊΰ δξθςο ΰιο μκ αλμμ φεψκ αλμ δΰιμϊεψιν δΰμε.
δξεφψ δζδ ξιεςγ μδϊχπδ ξδιψδ ωμ ϊερτϊ μπτη ϊΰ δξθςο, μλμ ψλα, πβιγ ωΰπι ψεφδ ξηψ μωιν ΰεϊε ςμ δψλα μιριπβ ωμ ΰιωϊι αξχεν μχπεϊ ββεο μψλα ωμδ, ΰπι τωεθ ξηαψ, λωριιξϊι ξεφιΰ ξχτμ εζδε.
ζδ μΰ αξχεν ββεο, ζδ ΰιζδ ωμα αιπιιν λζδ, μξι ωζδ ξϊΰιν, αξεαο δζδ ΰϊδ φεγχ αξΰδ ΰηεζ, ξι ωξωϊξω δψαδ εων δξεο φιεγ αΰξϊ ββεο εΰψβζιν ιδιε με ιεϊψ πεηιν, ξι ωξωϊξω τηεϊ ΰε ων φιεγ θετρ πτη αμαγ εμΰ λμ ξιπι τιφ'τχρ, ΰζ αωαιμ 5 ξζψεπιν εωχω"ιν, ζδ μΰ ιεφψ αμΰβο.
ΰπι ξωϊξω αφ'ιξιββ ςμ δψλα ωμ ΰιωϊι (αωμι ςγ διεν μΰ διιϊδ αςιδ ωμ ξχεν, αλμ ζΰϊ 110) εζδ τϊψεο ξςεμδ μγςϊι.
whisky
ιψια ωξψεο, ξεψδ γψκ εξγψικ βμιωδ εθιτερ
yeshtrip.co.il
ΰϊδ ιλεμ μαπεϊ ββεο ωθεη ωξηεαψ μλμεα δϊδτλεϊ,
ΰφμι ιωπε λζδ ββεο ωξηεαψ μΰεζπιιν ςμ δλμεα δϊδτλεϊ ςν ΰψαςδ αψβιν, ςωιϊι ηεψιν ααψζπθ αωαιμ δαψβιν, ωξϊι ωιαεϊ βγεμεϊ ςν βεξι γχ αλγι ωδαψζπθ μΰ ιχψς εμΰ ιηγψε ξιν, αιπϊιιν ζδ ςεωδ ΰϊ δςαεγδ ελξςθ μΰ ξερισ μβεαδ δψλα
ΰπι μΰ ηεωα ωδημχ δβαεδ ωμ δββπεο αεμθ ξςμ δαψζπθ αιεϊψ ξωϊιιν ΰε ωμωδ ρπθιξθψ
ΰν ζδ ξςπιιο ΰεϊκ ΰπι ΰελμ μφμν ΰϊ ζδ εμδςμεϊ ϊξεπεϊ
- ζδ ξδ ιω εςν ζδ ππφη!
- δφιαεψ ξθεξθν εμλο δφιαεψ ξωμν ....
ωξψε ςμ χωψ