Close
тоег 3 оъек 4 шащепшащеп 1234 азшепазшеп
оцйв ъецаеъ 41 тг 60 оъек 76
    збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

бшйшъ озгм ъвебд мдегтд: сшп чгой бшлб ойшецй огбш - зеош мозщбд

ееасйн лфашд тмйк, айфд черйн лшийсйн мсши щаъд зй бе.......? 8-) :grin: ?
    длм щиейеъ

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    шоъ йщй
    дегтеъ
    3,328

бшек
    дсйбд мгтъй (щребтъ оъзещъ бип )дйа щбвмм добрд щм жшетеъ дшгйес( щозейбеъ отцн дбрййд щм сшп зй )рецш дйвей фсйбй щозшйу бойезг бсйбебйн евешн "мъвбеш" фъаеой щм ддйвей еллм щжейъ двмвем ъдйд вгемд йеъш лк вн йвгм ддйвей дфсйбй ежд авб рлеп мщрй дсшрйн чгой еазешй
    лршад щлм тег огебш бсшп азешй бмбг "сиййъ" ддйвей одче дрбзш жрйзд мтеоъ дзесп дойлрй (лбш дслоре щдлм фщшеъ)щошейзйн одсшп дзй
    йщшам 20011 фйаегмйжн бдйъвмоеъе
    7 омйеп тбгйн щм 7 ощфзеъ

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

цйиеи рлъб бочеш тм йгй сежй дощъеммъ цфйд бдегтд
    бшек
    дсйбд мгтъй (щребтъ оъзещъ бип )дйа щбвмм добрд щм жшетеъ дшгйес( щозейбеъ отцн дбрййд щм сшп зй )рецш дйвей фсйбй щозшйу бойезг бсйбебйн евешн "мъвбеш" фъаеой щм ддйвей
    щоемйч, арй оъчщд мдбйп аъ од щаъд аеош.

лмеош, арй обйп аъ доймйн абм арй ма оцмйз мгоййп мй аъ од щаъд иетп щчешд, ае боймйн азшеъ, аъ дъдмйк джд щвешн мбтййъ дйвей/сийд.

од деа "добрд щм жшетеъ дшгйес" щобйа мсийд, елйцг дгбш джд фтем?

ъелм мъъ ъйаеш оймемй е/ае айжщде цйеш щйозйщ аъ дайриеайцйд щмк?
    длм щиейеъ

збш шщен lizard's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Jan 2005
    ойчен
    лфш ишеоп
    дегтеъ
    11,711

арй зещб щсежй оълееп мжд щбтъ щдоъмд тебг бтймшег логеорй ажй азг дцггйн оъшзч едщрй оъчшб мщмгд.
    дсиййд дже, дсшп лбш ма очбйм мзжйъ дшлб, йецшъ дйвей ма шцерй.

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

щоемйч ма жчеч мфшщреъ, ош миаъй дрлбг.

деа лъб ощде щбтйрй айрре бшеш еоевгш, ебйчщъй ооре мбаш емдсбйш.

аъд фиеш одоимд джаъ..........
    длм щиейеъ

збш шщен lizard's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Jan 2005
    ойчен
    лфш ишеоп
    дегтеъ
    11,711

бсгш бсгш ма малем аеъй зй бмй омз.

ъъйзс мод щлъбъй щлщамд щмй бсгш? дан бодйшеъ вбедд жд ма йщфйт оаег? (мштд ае миебд жд лбш гйеп азш..)

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    шоъ йщй
    дегтеъ
    3,328

מיכה
    תודה על הפרשנות
    כתבתי בדיוק את זה (אמנם בשפה של אהבלים אבל הרעיון דומה) ואז באה היפיפיה הקטנה שלי ולחצה על מקש הריסט במחשב כי היא רוצה לשחק דובונים......
    בנוסף גם המבנה של זרועות רחביות מול אורכיות מקטין את החופשים המובנים ומונע מיסודו את היכולת של הסרן לנוע לרוחב השילדה דבר שבסרן חי מאלץ שימוש בפנהרד שגם הוא בתורו גורם לנועה לא רצונית של הסרן (על אותו רעיון כמו מוט רדיוס )

חוצמזה ברוך בא אדון לטאה ונשכב בשבילי על הגדר ואתה במקום לעודד אותו בא ומבצע את ההוצאה להורג בעודו שכוב על התייל (לצערי בעריכה אין סמיילי)

збш шщен lizard's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Jan 2005
    ойчен
    лфш ишеоп
    дегтеъ
    11,711

дан йщ гшк лмщдй мшъен аъ д"бтйд" дже миебъ дйвей? дан жд шцей блмм?

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    шоъ йщй
    дегтеъ
    3,328

мцтшй дшб ойлд арй ма шеад щен йъшеп бштйеп щм бшек щм сшп зй - оъ
    дзсшереъ щм дщйоещ бе вгемйн тм дйъшереъ
    сшп зй чгой йецш овбмд щм дцешк мочн аъ дорет вбед йеъш (бтййъ йцйбеъ) ае мочое роек абм азешд йеъш щвн мжд йщ аъ дзсшереъ щме
    арй зещб брйвег мбшек щдсшп тцое ма йдйд чм ощотеъйъ ан блмм одобрд дсиргший щм ощемщйн тмйеп ъзъеп олйеп щмощчм дсшп цшйк мцшу аъ оеиеъ дшгйес/фрдшг щмфзеъ бзмчн оечфцйн еаеън берйн оаеъе дбшжм щберйн аъ дощемщйн лк щайп щен зслеп емоти дрйсей ддргсй щм бшек арй ма шеад мжд дцмзд
    ан лбш аъд оъаох ъщайш аъ дсшп оерт емфзеъ ъшейз аъ дйцйбеъ щм 4x4

бшек арй зещб щаъд вешн млемре мвшг бшащ емзщеб мтеоч тм дреща еарй зещб щжд отемд.
    бтрййп дорйтъ вмвем щм дщмгд, оод щарй обйп гееча рдвйн лп жчечйн мщмгд оъвмвмъ афйме боти блгй мчбм ъзещд лод дн чшебйн майбег азйжд, ан дщмгд ма ъъвмвм блмм дн йабге аъ дойгт джд.
    айк аъд оълрп морет вмвем, дгшк дйзйгд щарй олйш жд тн ъщйн аъ ошлж двмвем бошлж досд, жд йвшеш отбш теосйн одйш оаег, (дчфйцйн ма тебгйн) елршад мдзмчд.
    бчщш мгйфшрцйам, дан ма ъдйд мк афщшеъ мртем аеъе боцбйн ламд ае азшйн? од мвбй гйфшрцйам оевбм дзмчд?
    теош
    аъш дфшейчи http://w3.bgu.ac.il/sae-car/

збш шщен lizard's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Jan 2005
    ойчен
    лфш ишеоп
    дегтеъ
    11,711

сежй арй зещб щаъд зещб чербрцйермйъ. аъд йлем мсоек тм бшек щдштйереъ щме оаег ма чербрцйермйн ежд од щиеб бе :-)

иеб, ма иеб...аъ жд ащайш моеозйн оорй. арй фщеи рдрд оод щбшек берд.

брйод айщйъ, арй зещб щсшп зй (ае оъ бочшд джд) дшбд йеъш гшоий еошщйн ооъмд рфшг.
    ан лй бамйфеъ XRRA дазшерд дъзшд дшлб, ае геод оаег ме, щщареп чофбм брд мKOH гй бдцмзд лемм жйречйн ечфйцеъ тм двмвмйн дчгоййн....ебXRRA лое бXRRA, аме ма дйе бофйн чирйн.
    огебш тм шлб бъцешъ MOON BUGGY тн сшп азешй зй ечгой жд оъмд рфшг. тм цойвй 39 мфзеъ. 4X4 лоебп.

ברוך אהלן, ברשותך אמשיך בדיון על ידי מענה לנקודות שכתבת בתשובה הקודמת לשאלה שלי.

цйиеи рлъб бочеш тм йгй הצפרדע цфйд бдегтд
    שאלתך בענין הסרן הלא מניע בהחלט במקום, ואנסה להשיב עליה כך:

1. סרן כזה, שהוא למעשה צינור ריק במשקל 19 ק"ג, תורם משמעותית לחסכון במשקל, גם ביחס למתלה נפרד. אפשר להתוכח על זה מכיוון שהכל תלוי באיך אתה בונה את המתלים, אבל אני יכול לומר שבסגנון הבניה שלי שעיקרו חזק ובעל שרידות גבוהה, ברור לחלוטין שיש כאן חסכון במשקל לא מוקפץ.
    מה שברור לאחד לא ברור לאחר. אפשר לבנות קל או כבד, עניין של תכנון. בהצלחה.

2. בתצורת הסרן הריק הספציפי הזה, אני מיישם מתלה שעובד על העיקרון של זרוע עוקבת על היתרונות הכרוכים בכך. כולם מכירים זרוע עוקבת בבאגי וגם סרן אחורי ברכב רגיל עם זרועות רדיוס, ואני מניח שכולם מבינים שיש למבנה הזה יתרונות גדולים, חלקם גם על משולשים, על אף העדר השתנות הקאמבר.
    נדמה לי שזו אותה נקודה כמו 4, לא? התיחסותי בהמשך.

3. אצלי בסרן הריק הזה, יש קאמבר מתכוונן ואני יכול לבחור איזה קאמבר שארצה, אם כי נכון שאין במתלה הזה תכונה של השתנות הקאמבר לאורך המהלך, כמו במשולשים.
    גלגלים שניצבים לדרך תמיד, הם מאפיין של סרן חי, יתרון מסורתי במצבים רבים, עדיף על פני תצורות מתלה נפרד מסוימות.

4. כשמתלה פוגש באמפ, הגלגל עולה - במתלה סרן קדמי קונבנציונאלי הוא עולה למעלה וקדימה; במתלה משולשים הוא עולה למעלה בקו ישר; במתלה זרוע עוקבת הוא עולה למעלה ואחורה, וכך גם במתלה סרן אחורי עם זרועות רדיוס.
    לעליית הגלגל למעלה ואחורה יש יתרון עצום בטיפול בבאמפ, כאשר הרכב יכול ליסוע מהר יותר על באמפים גדולים יותר, ככל שהמתלה מאפשר נסיגה אחורה של הגלגל בעת מפגש עם באמפ. במתלה שאני בונה אני יוצר מה שנראה (לי לפחות) את הטיפול האופטימאלי בהקשר הזה.
    את זה בהחלט תשיג בסרן שעוקב אחרי הזרועות שלו כמו סרן אחורי מקובל, אבל אין שום בעייה לבצע את אותו הדבר עם מתלים נפרדים. הכל שאלה של גיאומטריה. מתלים בעלי צירים משופעים קיימים ונפוצים מאד, בזויות של 3-4 מעלות בטרופי טראקס ועד 15 מעלות בטרקטורונים ספורטיביים. אפשר גם להטות את הצירים במידות שונות כדי לתת לגלגל במבט צד לא רק הטיה של הקו שלו כך שינוע אחורה בבאמפ, אלא גם שיעשה זאת בקשת (קאסטר משתנה עם מהלך), אפשר גם לתת לצירים זוית במבט על שתשיג את אותו אפקט של גלגל אחורה בבאמפ, עד המקרה הקיצוני של מתלים נפרדים שציריהם ניצבים לציר הראשי של הרכב - מתלה קדמי של חיפושית.

5. העומסים על מתלה כזה פחותים מאלה שפועלים על מתלה משולשים, מכיוון שהמשולשים צריכים להתמודד עם עם מומנט גדול מאד בניצב לכיוון התנועה, בעוד שזרוע עוקבת פטורה מהעומס הזה.

הקטנת העומסים מאפשרת בניה פחות מאסיבית, בעיקר כאשר הבולמים והקפיצים לא יושבים על הזרועות אלא על צינור הסרן.
    זה, כמו עניין המשקל, עניין של תכנון.

6. והעיקר, אתה כבר היית צריך להבין מה אני עושה ברכב הזה, מכיוון שדיברתי איתך על זה. הרכב הזה אמור ליסוע בלי שום מייצב ולהגיע למצב של אפס זוית גלגול בכל סיטואציה, דבר שיש לו יתרונות גדולים וחשובים, ביניהם - למשל - היכולת ליסוע בלי נעילה ועם דיפרנציאל פתוח, מכיוון שלא יהיה איבוד כוח בסיבובים, מה שיתרום מצידו לאפשרות ליסוע עם גלגל גדול אבל בלי ציריות מחוזקות, ועוד ועוד ועוד. מבנה המתלה המדובר, מאפשר לי לשלוט כמעט לגמרי על נושא הגלגול ולשחק עם משתני המתלה האפשריים בצורה טובה יותר מאשר בכל סוג מתלה אחר. מכיוון שבעיני השליטה על ענין גלגול הרכב היא העיקר ברכב הזה, ובעצם בכלל, אני מעונין לבדוק אם אכן אשיג תוצאה טובה לפי מה שתכננתי. אם אכן אשיג, הרי שהיתרון האדיר שיצמח מזה, יאפיל לחלוטין על כל מגרעת שתהיה טבועה במתלה הזה.
    אני מבין שאתה רוצה לייצר רכב שלא מגלגל. דיברנו על זה. אני רק חושש שאתה עושה את זה מהסיבות הלא נכונות. העברת משקל קיימת ועוד איך גם ברכב שלא מגלגל בכלל - רכב בלי מתלים, קארטינג. בפנייה, הגלגל החיצוני יועמס יותר מהפנימי, עד כדי ניתוק של הפנימי, גם כשהמרכב לא מגלגל בכלל. הרי מהו הגלגול, אם לא בסך הכל תנועה מסוימת של מרכז הכובד ביחס לגלגלים? כשמרכז הכובד קבוע, זה לא אומר שאין העברת משקל!

רכב שלא מתגלגל, זה רכב שהמתלים שלו לא עובדים - נניח שהרכב אכן בעל גיאומטריה כזאת שציר הגלגול במצב סטטי שלו עובר בדיוק דרך מרכז הכובד. בסיבוב על כביש, המתלים לא יעבדו כלל - הוא יתנהג בדיוק כמו רכב נטול מתלים - אבל זה רק בתנאי ששום דבר לא יוציא אותו משיווי המשקל המדויק הזה. אם הוא רכב שטח, שהמתלים שלו עובדים בהתאם לפני השטח, הוא יכנס לסיבובים לא במצב הסטטי המדויק שלו, אלא במצבים אחרים, שבהם ציר הגלגול לא עובר דרך מרכז הכובד בדיוק, ואז הוא כן יגלגל. אם מרכז הכובד שלו ישתנה, מכל מיני סיבות, נגיד נווט שמן ונהג רזה, גם אז שיווי המשקל לא יהיה מדויק והוא יגלגל. אם הוא יהיה בתאוצה או תאוטה תוך כדי סיבוב, ציר הגלגול שלו יצביע בכיוונים שונים מהכיוון המקורי המתוכנן. אתה צריך לחזות ולתכנן כל אחד מהמצבים האלו. לא אומר שזה לא אפשרי, זה רק מסובך, והתוצאה בכל מקרה תהיה רכב שכן מגלגל, בכל המצבים למעט מצב גיאומטרי אחד, וגם הוא לא יציב.

וגם אם נניח שציר הגלגול של הרכב הוא הנושא החשוב ביותר. אני לא רואה את היתרון שאתה רואה בזה שלסרן חי יותר קל לשלוט במרכז הגלגול. אם כבר, ההיפך הוא נכון, ובמתלים נפרדים קל יותר, ולו רק בגלל שאפשר להפוך את הבעייה לדו-מימדית. זה לא מה שניסית לעשות במתלה הקדמי הקודם? לא שיתפת אותנו בתכנון או בתוצאות למעט כמה תמונות סטטיות.

לסיכום - חשוב לזכור שסרן חי הוא בסך הכל מקרה פרטי של המקרה הכללי. המאפיין שמגדיר אותו זה ששני הגלגלים מחוברים אחד לשני בצורה קשיחה, למעט דרגת החופש של היגוי. זה מה שמקנה יתרון מובהק של אמינות ויכולת העברת מומנטים גדולים, כשמדובר על סרן מניע. אבל מה היתרון של שני גלגלים מחוברים שאתה מנסה לנצל בסרן לא מניע? כל היתרונות לכאורה האחרים שנמנו בשרשור הזה, אני לא רואה כמאפיינים את המקרה הפרטי של סרן חי/מת. כולם ניתנים ליישום גם כשהגלגלים נפרדים אחד מהשני.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ובהנאה, ללא ספק יש כאן הרבה מאד מה ללמוד. זה דווקא נושא קלאסי לחקירה באמצעות המחשב, אפשר לבדוק מאות מצבים במהירות ובדייקנות בלי לרתך דבר. מה שרואים בניתוחים דו-מימדיים על נייר סרטוט זה רק מבוא גס למה שאפשר לראות בסימולציה, אם בתוכנת תיב"ם תלת מימדית כמו סולידוורקס ואם בתוכנה יעודית כמו אדמס.
    айерйч 5 | в'йф CJ-7 1979 | дйймчс 2015
    дйе: в'йф XJ ц'шечй 1994| дйймчс 2008| дйймчс 1997 | в'йф CJ-8 1989 | соешай 1988

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

הנה התייחסות למספר נקודות:-

цйиеи рлъб бочеш тм йгй נמרוד цфйд бдегтд
    ברוך אהלן, ברשותך אמשיך בדיון על ידי מענה לנקודות שכתבת בתשובה הקודמת לשאלה שלי.

גלגלים שניצבים לדרך תמיד, הם מאפיין של סרן חי, יתרון מסורתי במצבים רבים, עדיף על פני תצורות מתלה נפרד מסוימות.
    אני התכוונתי לכך שבסרן שבניתי, אני יכול לכוון את הקאמבר של הגלגלים באופן שהם לא יהיו ניצבים לדרך תמיד, אלא מוטים בקאמבר שלילי של מספר מעלות, אפילו עד 15 מעלות, אם אחשוב שיש צורך בזה. זה יהיה די דומה לקאמבר שלילי בן מספר מעלות שמכניסים למתלה נפרד במצב מנוחה.

אני מבין שאתה רוצה לייצר רכב שלא מגלגל. דיברנו על זה. אני רק חושש שאתה עושה את זה מהסיבות הלא נכונות. העברת משקל קיימת ועוד איך גם ברכב שלא מגלגל בכלל - רכב בלי מתלים, קארטינג. בפנייה, הגלגל החיצוני יועמס יותר מהפנימי, עד כדי ניתוק של הפנימי, גם כשהמרכב לא מגלגל בכלל. הרי מהו הגלגול, אם לא בסך הכל תנועה מסוימת של מרכז הכובד ביחס לגלגלים? כשמרכז הכובד קבוע, זה לא אומר שאין העברת משקל!
    כאן בדיוק הטעות שלך. אני לא מעונין לפתח כאן את הנושא, רק אעיר שאתה טועה בענין העברת המשקל. העברת המשקל הזאת תנוטרל ברובה ע"י תנועת השילדה.
    אם תרצה נוכל לשבת על הנקודה, אשר אז כשנפגשנו בחיפה, ניסיתי להעביר לך, וכבר אז הרגשתי שכנראה לא הסברתי את עצמי מספיק טוב.
    עקרונית, זה נכון שבסופו של דבר הרכב כמכלול, הוא בעצם קופסא בתנועה, כאשר כל הקופסא(על המוקפץ והלא מוקפץ שבה) נתונה לכחות הצידיים שפועלים עליה. השאלה היא אם יש דרך להקטין את אותם הכחות באופן שיקטין את שאיפת הקופסא להתהפך עקב כחות הצד. לעניות דעתי יש לי לכך מענה לא רע בכלל.

רכב שלא מתגלגל, זה רכב שהמתלים שלו לא עובדים - נניח שהרכב אכן בעל גיאומטריה כזאת שציר הגלגול במצב סטטי שלו עובר בדיוק דרך מרכז הכובד. בסיבוב על כביש, המתלים לא יעבדו כלל - הוא יתנהג בדיוק כמו רכב נטול מתלים - אבל זה רק בתנאי ששום דבר לא יוציא אותו משיווי המשקל המדויק הזה.

זה שורש הטעות שלך בראיית הנושא ובהערכת התנהגות הרכב כמכלול. נראה לי שאתה מתעלם מכך שעבודת מתלים היא אנכית באופן עקרוני ושתנועתם עקב הגלגול היא רק תוצאת לואי רעה של הגלגול. רכב נכון לא יגרום למתליו לעבוד בגלל פניה, אלא רק בגלל כוחות אנכיים, ורכב אידיאלי יהיה אדיש לכוחות הנובעים מפניה או שידע לנטרל אותם לגמרי. ושוב, זה ענין שדיברנו עליו, והפורום כאן איננו המקום להרחיב על כך את הדיבור.הרי ברור לכל מי שקצת מבין בסוגיה הזאת, שציר הגלגול ומיקום מרכז הכובד, הם נתונים דינאמיים המשתנים ללא הרף. כל תכנון הנוגע אליהם ולשאר הפקטורים הרלבנטיים הנלווים אליהם, אשר איננו מביא זאת בחשבון ומתיר להשתנותם לעבור גבולות שנקבעו מראש, הוא תכנון מאד לקוי.

וגם אם נניח שציר הגלגול של הרכב הוא הנושא החשוב ביותר. אני לא רואה את היתרון שאתה רואה בזה שלסרן חי יותר קל לשלוט במרכז הגלגול. אם כבר, ההיפך הוא נכון, ובמתלים נפרדים קל יותר, ולו רק בגלל שאפשר להפוך את הבעייה לדו-מימדית. זה לא מה שניסית לעשות במתלה הקדמי הקודם? לא שיתפת אותנו בתכנון או בתוצאות למעט כמה תמונות סטטיות.

לחלוטין לא!!

היכולת לקבוע מרכזי גלגול וציר גלגול במתלה סרן, היא הרבה יותר גדולה מאשר בכל סוג מתלה אחר, כולל אפילו(כן כן) מאשר במתלה קפיצי עלים. אני אכן בניתי והגעתי הן לתוצאות טובות והן למסקנות חשובות בנושא ספציפי זה לגבי מתלי דאבל A ארמס, ואני מודע היום הרבה יותר בבירור הן ליכולתי לתכנן מתלה כזה שיאפשר לי לבחור את מרכז הגלגול(הדינאמי) של מתלה נפרד כזה, והן לקושי הגדול בהשגת המטרה הזאת במתלה מסוג זה.

המאפיין שמגדיר אותו זה ששני הגלגלים מחוברים אחד לשני בצורה קשיחה, למעט דרגת החופש של היגוי. זה מה שמקנה יתרון מובהק של אמינות ויכולת העברת מומנטים גדולים, כשמדובר על סרן מניע. אבל מה היתרון של שני גלגלים מחוברים שאתה מנסה לנצל בסרן לא מניע? כל היתרונות לכאורה האחרים שנמנו בשרשור הזה, אני לא רואה כמאפיינים את המקרה הפרטי של סרן חי/מת. כולם ניתנים ליישום גם כשהגלגלים נפרדים אחד מהשני.
    אני חושש שלא אוכל להסכים עם המסקנה הזאת, אבל הרי אנחנו חייבים למלא את אותם 8% של איהסכמה בינינו, בתוכן ממשי, לא? 8-) ?

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ובהנאה, ללא ספק יש כאן הרבה מאד מה ללמוד. זה דווקא נושא קלאסי לחקירה באמצעות המחשב, אפשר לבדוק מאות מצבים במהירות ובדייקנות בלי לרתך דבר. מה שרואים בניתוחים דו-מימדיים על נייר סרטוט זה רק מבוא גס למה שאפשר לראות בסימולציה, אם בתוכנת תיב"ם תלת מימדית כמו סולידוורקס ואם בתוכנה יעודית כמו אדמס.

תודה רבה. אני דוקא מסכים עם ענין התיב"מ שהעלית, אך לצערי יש לי שתי הסתייגויות - האחת, היא שכפי שכבר התיאשתי מזמן מן הסיכוי שאוכל אי פעם לנווט מסלול כלשהו, כך התיאשתי מזמן מן הסיכוי הקלוש שאוכל להתמודד עם מה שתוכנת תיב"מ ברמה, דורשת. והשניה, שעם כל הכבוד שאני רוחש לתכנות ולמתכננים בתיב"מ, המציאות תמיד מפתיעה, ואני משוכנע שגם התכנון הכי מקצועי במחשב, עלול למצוא עצמו נסתר ע"י המציאות, ובמילים אחרות, אי אפשר לצפות הכל בתיב"מ ותמיד יש הפתעות רעות.

לכן, ולאור המגבלות שלי שאני בהחלט מכיר בהן, אני עובר ישר מן הנייר למציאות, עם כל המגרעות שיש בכך.
    длм щиейеъ

збш шщен
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    шоъ йщй
    дегтеъ
    3,328

бшек
    олйееп щаъд оъййзс мшлб лчефса щаъд шецд морет оорд мдъдфк блезеъ цйгййн (вйщд бшйад млщтцод ) щамъ ан йщ гшк мтщеъ жаъ
    аж жде щйщ шч щдйа оревгъ мзмч одфймесефйеъ дълрерйеъ щмк
    лгй мдчийп аъ длезеъ йщ мдчийп аъ дощчм длемм ма шч аъ доечфх ае дбмъй оечфх ежд аеош чип йеъш .
    елап йщ щъй съйшеъ мъйаешйеъ дбрййд щмк (вегм еощчм)

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

цйиеи рлъб бочеш тм йгй Omer цфйд бдегтд
    бшек арй зещб щаъд вешн млемре мвшг бшащ емзщеб мтеоч тм дреща еарй зещб щжд отемд.
    ъегд. жаъ азъ одоишеъ щм фешен дберйн - мвшен марщйн мзщеб, мцаъ одчефсаеъ щм лемре, емрсеъ мзгщ. жаъ бегай доишд дтйчшйъ щмй.

бтрййп орйтъ вмвем щм дщмгд, оод щарй обйп гееча рдвйн лп жчечйн мщмгд оъвмвмъ афйме боти блгй мчбм ъзещд лод дн чшебйн майбег азйжд, ан дщмгд ма ъъвмвм блмм дн йабге аъ дойгт джд.
    мае геча. двмвем ощчш еошод ема реъп мк фйгбч аойъй щм од щчешд моид, еоод щарй йегт ещотъй ордвй ойшех, дн дйе отгйфйн шлб мма вмвем блмм. оайгк, аъд цегч бтрйп дфъаеойеъ - лщдшлб йзмйч деа йтщд жаъ бфъаеойеъ, елщдеа йъдфк, деа ма йъп щен дъштд ошащ.

айк аъд оълрп морет вмвем, дгшк дйзйгд щарй олйш жд тн ъщйн аъ ошлж двмвем бошлж досд, жд йвшеш отбш теосйн одйш оаег, (дчфйцйн ма тебгйн) елршад мдзмчд.
    бчщш мгйфшрцйам, дан ма ъдйд мк афщшеъ мртем аеъе боцбйн ламд ае азшйн? од мвбй гйфшрцйам оевбм дзмчд?
    ре иеб, ан арй авмд длм, од йщаш мк мзщеб? ? даоъ дйа щдреща гй оешлб, еарй тебг тмйе бъеш фири щбгшк, емлп ма аелм мдйлрс мфшийн. аелм шч меош мк щдрйсей щтшлъй блйееп жд тн оъмйн рфшгйн, ръп ма шч ъщебеъ еойгт зйебййн, ама оощ бсйс мдощк дфйъез щм дштйеп.

бащш мгйф' оевбм дзмчд/ртем еле', дшй деа ретг мтреъ тм оцбйн щрецше бтйчш бвмм аебгп азйжд бвмвм азг ебшйзъ лм доеори мщрй. млп, ан ортре аъ дочеш мбтйд, мод мре мгеп ббтйд? ебоймйн азшеъ, ан аъд йлем морет аъ доцб щвешн мозмд, мод мк мдътсч тн фйъез ъшефеъ мозмд :?:
    длм щиейеъ

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

цйиеи рлъб бочеш тм йгй сежй дощъеммъ цфйд бдегтд
    бшек
    олйееп щаъд оъййзс мшлб лчефса щаъд шецд морет оорд мдъдфк блезеъ цйгййн (вйщд бшйад млщтцод ) щамъ ан йщ гшк мтщеъ жаъ
    аж жде щйщ шч щдйа оревгъ мзмч одфймесефйеъ дълрерйеъ щмк
    лгй мдчийп аъ длезеъ йщ мдчийп аъ дощчм длемм ма шч аъ доечфх ае дбмъй оечфх ежд аеош чип йеъш .
    елап йщ щъй съйшеъ мъйаешйеъ дбрййд щмк (вегм еощчм)
    оощ ма. дййъ цегч айме дйъд гшк мдчийп осд щм веу мафс, од щдйд обйа аъ ъецаъ долфмд вн мафс, гдййре афс лез цйгй.

олйееп щжд ма рйъп, тгйу мдътсч бщамд лйцг рйъп мдчийп аъ ъецаъ длез дцйгй(щйн мб, ма аъ длез тцое ама аъ ъецаъе), ае афйме мбим аеъд мвошй.

ъаойп мй щжд рйъп, мфзеъ тг мвбем щм абгп дазйжд етчб лк дзмчд, дзмчд ащш ъвйт бщмб дшбд йеъш оаезш оащш дйа овйтд бшлб овмвм.
    длм щиейеъ

ъецаъ длз дцйгй дйа ъвебд йщйшд мъаецд щребтъ офрййд, аъд отерййп мбим аъ дъвебд дже?
    ан дбръй аеък рлеп аж аъд оъзшд брйеиеп щитп бзеч дщмйщй щме щмлм лз йщ лз ъвебд.
    теош
    аъш дфшейчи http://w3.bgu.ac.il/sae-car/

збш шщен дцфшгт's Avatar
    ъашйк дцишфеъ
    Dec 2002
    ойчен
    ъм абйб
    дегтеъ
    2,208

теош, аъд сън оъзлн.

айп мй йеошеъ мбим лз ибт лмщде, ейеъш ожд арй ма аелм меош бмй мдйлрс мфшийн.

тн жаъ, йлем мдйеъ рзог могй мдъзшеъ брйеиеп....
    длм щиейеъ

бшек, дрчегд оъзггъ лап дйа лжаъ, арй зещб:

ррйз щбрйре шлб щма овмвм аъ дошлб бйзс мвмвмйн. од дйъшеп щжд реъп?

ещамд щрййд, од дозйш щм бйием двмвем - бшлб щиз?

лгй мдесйу мгйеп, дшй щчййойн лмй шлб одйшйн щма овмвмйн лоти блмм - гйбшре тм чаши щайп ме оъмйн, едеа овмвм мотщд шч тм двойщеъ (вн дйа чирд оаг йзсйъ) щм дцойвйн евойщеъ дщмгд. абм жд рлеп вн мвбй олерйеъ фешоемд, щлоти ма овмвмеъ блмм, бжлеъ одмлй оъмд оаг чирйн (авб болерйеъ фешоемд азъ бщрйн дазшереъ айп ойсбйн бчцеъ доъмйн - доъмйн дн змчйн чщйзйн, озебшйн мщмгд ббшвйн, едъретд щмдн ребтъ одвойщеъ доъелрръ щм обрд дощемщйн. ойщ щйаош щдп лоти риемеъ оъмйн, цегч).
    айерйч 5 | в'йф CJ-7 1979 | дйймчс 2015
    дйе: в'йф XJ ц'шечй 1994| дйймчс 2008| дйймчс 1997 | в'йф CJ-8 1989 | соешай 1988

бшек, аошъ чегн щазъ дсйбеъ щбвйрп аъд берд шлб щма аоеш мдъвмвм бсйбебйн дйа щйоещ бгйфрцйам фъез. дан аъд оътчщ тм лк шч осйбеъ дчщешеъ моеори аеъе йдйд тм дсшп мдтбйш ?

ма тгйу мк мфъеш аъ жд т"й щйоещ бгйф оевбм дзмчд фщеи? мойиб жлшерй дгйфшрцйам бF350 фетм бтгйреъ йзсйъ, лоти ма оешвщ щдеа оевбм дзмчд. аемй блмм сфем озежч лфй щрдев башд"б...

дтебгд щдшлб шзб етеид цойвй щиз (бтмй азйжд роелд) аеорн ъчийп оаг аъ отбш дтеосйн бйп дцойвйн дазешййн бваеоишйд аеъд аъд оълрп, абм од тн оцбйн бдн дшлб фщеи оцмйб?
    цйфеш чирд сйфшд мй щдйа ръчтд бфчч щмещд шлбйн оазешй д"ишефй ишач" (бтм гйфшрцйам азешй фъез щм рр ан арй желш рлеп ма?) мазш щдазшеп дцмйб бсйбеб осейн брзм щчод.

тоег 3 оъек 4 шащепшащеп 1234 азшепазшеп

рещайн геойн

1. фшеййчи згщ щм шлб ойшецй огбш
    тм йгй дцфшгт бфешен фшейчийн
    ъвебеъ: 296
    тглеп азшеп: 18-05-10, 18:59
  2. шлб аеейш - змефд ресфъ - зеош мозщбд - 2 ъцешеъ оретйн
    тм йгй ronaldo бфешен фешен шлб щиз 4X4 лммй
    ъвебеъ: 29
    тглеп азшеп: 14-07-09, 07:01
  3. зеош мозщбд
    тм йгй ronen118 бфешен фешен в'йфй ц'шечй еайргйарйн XJ/ZJ/WJ/WK/KJ