рлъб бочеш тм йгй
נמרוד
והפרדסים נגמרים - ברור, לא מחדשים אותם, רק גודעים ישנים. מאיפה יהיה עץ לחימום בישראל עוד כמה שנים? ובמחיר השוק הנוכחי, מישהו יודע מה חלק העץ הלא חוקי, שנגדע באישון לילה ברחבי הגליל?
נמרוד, הפרדסים אולי נגמרים אבל המטעים לא. למטעים של נשירים יש אורך חיים מוגדר, נאמר 15 שנה (תלוי איזה סוג), אחרי כן כורתים אותם (התנובה יורדת), ונוטעים חדשים. העץ כמובן הולך להסקה, והמקור הזה לא צפוי להיגמר בעתיד הקרוב. מקור חוקי נוסף זה דילול של קק"ל, והקבלנים מטעמה. גם זה לא צפוי להיגמר בקרוב.
במושב שלי, לפחות, כל בעל קמין עם טנדר ו/או ג'יפ מסתובב עם משור מכני ביד כבר מספטמבר, וכל עץ שנופל, או נכרת מסיבה כלשהי (בניה, מחלה), מטופל באופן מיידי. לא ראיתי שכרתו אצלנו עצים לטובת הסקה. לי (עדיין), אין קמין עצים (לצערי), ואני מסתפק בשאריות לטובת הטיולים.
ביחס לכריתה הבלתי חוקית זו אכן בעיה, לדעתי היא מאפיינת אזורים מסויימים דוגמת בית ג'אן, שם יש מאבק מתמיד בין התושבים לשמורת הטבע, וכריתה של עצים היא חלק מהמאבק הזה.
אחוז ניכר מכריתה בלתי חוקית נוספת היא של אותו מגזר שלא רואה עצמו מחויב לחוקי מדינת ישראל באופן כללי (דוגמת חוקי התנועה, למשל), אז מה זה בשבילם החוקים שאוסרים על כריתת עצים.
בשביל למנוע כריתה לא חוקית באישון לילה (שמקימה אגב רעש ששומעים מקילומטרים) אמורות להיות רשויות אכיפה, דוגמת פקחים של רשעות שמורות הטבע. זה שהם לא ממלאים את תפקידם ומעדיפים להציק למטיילים זו כבר בעיה אחרת, ועל ההליך המשפטי שיגמר בקנס מצחיק אין צורך להרחיב.
щоше тм чщш