rader@whr-online.de זה המייל למי שמעוניין.
אני הבאתי waeco מגרמניה דרך דואר ישראל המפואר. 39 ליטר במחיר מעולה של 2000 ש"ח בלבד. מומלץ מאוד ועונה על כל הדרישות שלי. בהזדמנות נמצא את הקישור או המייל של המוכר.
אלי.
rader@whr-online.de זה המייל למי שמעוניין.
אלי.
זה השרשור:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...A0%D7%99%D7%9D
והמקרר הוא Waeco CDF36 בנפח 31 ליטר.
גם אני הזמנתי מאותו מוכר שלדעתי כבר לא רלוונטי. יצא 2000 ש"ח כולל משלוח ומע"מ.
אני מאוד מבסוט מהמקרר (בטח ובטח בהתחשב במחיר). הביצועים שלו טובים, אני משאיר אותו מחובר כל הטיול ונותן למנגנון ההגנה שלו לעשות את שלו.
31 ליטר זה טיפל'ה קטן מצד אחד, מצד שני מקררים גדולים יותר תופסים המון מקום בתא המטען. באופן אישי מתאימה לי הפשרה הזו.
ההתלבטות שלי היתה מול מקרר של ARB. אבל מול המחיר האטרקטיבי של ה WAECO לא הייתה באמת תחרות.
זהו המקרר הראשון שלי ובדיעבד אני לפתע מבין את היתרונות של ה ARB שלפני כן הכרתי רק בפרוספקט המכירות.
ה ARB נראה ומרגיש כמו מקרר שתוכנן ע"י אנשי שטח. כל מיני פרטים קטנים עושים הבדל עצום: מארז פח קשיח ועמיד, ידיות נשיאה מסיביות שמשמשות גם נקודות קשירה לעיגון וורסטילי, מכסה נשלף עם מנגנון צירים מאוד חזק וחכם, סלסלה פנימית, פתח ניקוז לנקיון ועוד...
לא סתם המקררים שלהם מובילים מבחנים השוואתיים בעקביות.
שווה את תוספת הכסף? אני לא בטוח.
בנקודת הזמן המסויימת כשעמדתי לקראת קניית מקרר, העלות הייתה אחד השקלולים העיקריים ובדיוק מצאתי מציאה ברשת.
בעתיד אולי מערכת השיקולים תהייה אחרת.
גילוי נאות: אני עובד אצל יבואן ARB
Men don't quit playing because they grow old, They grow old because they quit playing
רק הערה קטנה. בשרשור ההוא יש קישור לאיביי. שם המחיר של אותו בן אדם יקר יותר. אם תצרו איתו קשר ישירות אפשר להשיג את המקרר של ה 39 ליטר דגם cdf46 במחיר של ה 31 מאיביי. אני קניתי ממנו ישירות ללא איביי במחיר של 2000 ש"ח. בהצלחה.
אלי.
כבעלים מרוצה של מקרר ARB כארבע שנים, אין ספק שהמקרר מעולה עם פיצ׳רים מתוכננים נכון כפי שהזכרת.
תיקון קל - המעטפת היא פלסטיק מאוד קשיח עם ידיות מתכת לעיגון מאסיבי. הפלסטיק הוא יתרון בגלל המשקל, לא רואים עליו מכות קטנות ואין חלודה.
הסלסלה שלו נחמדה אבל אחרי שרואים את הסלסלות של הנשיונל לונה קצת מקנאים בהם...
ושאלה בענייני עבודה-
כיצד מקרר כזה שעולה כ 750 דולר לצרכן בארהב משווק במחיר של כ 7500 שח בישראל כאשר המיסוי די נמוך?
לא שמעו בקיסריה על מחאת יוקר המחיה?
לסיני של קינן יש מעטפת מתכת, ידיות גדולות לעיגון, מכסה מתפרק, 2 תאים בטמפ שונה (דרך פתחי אוורור), ניתוק מתח נמוך, וסלסילת רשת מתכת לתא הראשי.
עכשיו נשאר בעיקר להשוות מחיר.
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
+1 לARB.
יש לי את הדגם 47 ליטר, עושה את העבודה בצורה מצויינת,
ולא מכביד בכלל המצברים. (כרגע על שניים של 80 של הממותה, לפני זה על מצבר 45 אמפר של ג'ימני)
קל לניקוי, קל להעמסה (יחסית, בכל זאת שוקל 22 ק"ג בלי בירות בפנים).
וגם מצטרף לתמיהה לגבי המחיר שלו בארץ... (שלי נקנה בניו יורק)
The biggest things in life are your friends and family
Men don't quit playing because they grow old, They grow old because they quit playing
קצת מכפלות ותהיות לגבי ליטר.
הנפח החיצוני של מקרר ואקו שנמכר כ 39 ליטר הוא כ 90 ליטר - ניצול 43%
הנפח החיצוני של מקרר Vitrifrigo שנמכר כ 39 ליטר הוא כ 71 ליטר - ניצול 54%
הנפח החיצוני של המקרר הסיני של רינן שנמכר כ 45 ליטר הוא כ 155 ליטר - ניצול 29%
לצורך השוואה - מקרר ARB שנמכר כ 47 ליטר הוא 136 ליטר - ניצול 34%
אז מה זה אומר?
שהמקרר הסיני הוא הכי פחות יעיל בניצול השטח או שהליטר הסיני יותר גדול מהליטר האירופאי?
זה אולי לא משמעותי בטנדר אבל זה מאוד משמעותי למי שנוסע ברכב קצר.
זה אומר למי יש יותר נפח בידוד (אבל לא אומר כלום על איכות וסוג חומר הבידוד...)
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
http://www.kcamping.co.il/Product/%D...5%D7%9F-br45c4
אחרי ההמלצות על המקרר קיוויתי שטעיתי אבל חישבתי שוב וקיבלתי אותה תוצאה, המקרר הזה הוא 155 ליטר. 68.6*48.3*47
השוותי מקררים בגודל דומה כי זה מה שנמכר, אין לי מקררים בגודל זהה להשוואה.
מבחינת רכב קצר - נכון שזאת מגבלה ולכן יש יתרון למקרר עם ניצול הנפח הטוב יותר גם אם זה אומר להתפשר קצת על פרמטרים אחרים.
מדדתי את המקרר שנמצא כאן בבית, שזהה לזה שמופיע בפרסום, למעט המידות.
יכול להיות שאלו המידות של ה-55ליטר.
ההנאה שבאיטיות..
Hary Wagner
ראשית, גם לפי נתוני היצרן היבשים לא הצלחתי לקבל 45 ליטר ( מדגם ה 50).
כשמדברים על ניצולת חשוב גם להבין איך התא בנוי ואיפה השטחים המתים כי למשל אם לא ניתן להכניס מקצת מהבקבוקים בגלל גובה או רוחב אז הניצולת הפנימית נפגמת.
בצד הפרקטי, מבחינת אחסון בקבוקים, הנטו הוא בערך שליש לדעתי מהנתון המוצהר. רוצה לומר שבשטח עם הסלסלה אני חושב שלא יכנסו יותר מעשרים ליטר בבקבוקים. בינהם ומעליהם יהיו חללים שניתן לנצל לעוד מוצרים אבל זה הנתון המעשי
http://www.arbusa.com/uploads/PDF/ne...s_PR_media.pdf
הניצולת של ה ARB 50 לפי הנתונים להלן היא כ 34 אחוז אם אינני טועה
ברור לי שאתה לא איש מכירות ( איש מכירות בחיים לא היה מתנסח כמוך)
כלל האצבע של 1:10 נכון לחלפים לרכב כולל עמלות למעכרים.
פה אין צורך במעכרים וגם המיסוי נמוך בהרבה.
סתם חבל שהמוצר הזה לא מתומחר נכון ולכן גם לא נמכר היטב בארץ כי מדובר בהחלט במוביל.
האמת, מנסה בסך הכול להעזר בך בשביל להעביר את המסר...
המקרר הסיני שנמכר אצל קינן הוא בנפח 45 ליטר בתא ההקפאה + 10 ליטר בתא המשני כך שהחישוב לא מדויק .
מכיל ללא בעיה 13 בקבוקי ליטר וחצי כאשר בניהם נכנסים מוצרים קטנים נוספים בגון פחיות בירה ,ואילו הסלטים מאוחסנים בתא המשני .
אינני וכר את המידות בדיוק (כרגע המקרר בטיול עם חבר - שייתן חוות דעת בהמשך ) ,הבידוד במקרר הסיני הרבה יותר טוב מהמקרר האיטלקי וכן מהוואקו וזאת מבדיקות שערכתי ,הדבר חשוב עבורי שכן המקרר נמצא מחוץ לרכב במדבר ושם מורגש ההבדל הגדול .
אילן
הסיני שלי שבק חיים אחרי 5 שנים - נתתי אותו לקינן לבדוק האם ניתן לתקן הם לא הצליחו .
הקיצר זול זה יקר וכ"ו
שמרו על קשר