אין קשר להגבהה. מרימים מחלק של המתלה שאיננו מוקפץ. הדבר היחיד שמשנה הוא גובה הגלגל. לא מרימים רכב שטח מהבודי או השלדה כמו בפרייבט.
בדרך כלל הג'קים בג'יפים די מוגבלים לעבודה בכל מיתארי השטח. אז קודם כל לפני שאני ממשיך אל תיתנו לי פיתרון של היי ליפט ( יש לי קבוע על הרכב ומשתדל להשתמש בו כמוצא אחרון) ואל תספרו לי על ג'ק עגלה קטן ( 120 ש" ) שגם הוא די מוגבל בהרמה ובתכלס אין לו יתרון על פני ג'ק מקורי ( אולי רק בהרגשה ) . אני מדבר על ג'ק הידראולי או מכני ( טויוטה ). בעלי ג'יפים מוגבהים, שימו לב! כשהג'יפ מוגבה, טווח הפעולה של ההרמה לצורך פירוק גלגל משתנה. יכול להיות שהרמת הג'ק המקורי למכסימום לא תפתח את המתלה ( הקידמי ) למקסימום והגלגל יישאר על הקרקע. יחד עם זאת, במידה ותנסו לעבוד עם ג'ק גבוה (מידי) , יכול להיות שלא יוכל להיכנס מחת לנקודת ההרמה ( הנכונה ) כשהרכב עם פנצ'ר. מציע לבצע בדיקה אמיתית לפני יציאה לשטח ממצב של גלגל ללא אויר בכלל למצב של הרמת הגלגל באויר להחלפה.
ברכב שלי לדוגמא, אני חייב להוסיף לוח עץ בעובי של 6 ס"מ שמשמש גם כמפזר לחץ.
אין קשר להגבהה. מרימים מחלק של המתלה שאיננו מוקפץ. הדבר היחיד שמשנה הוא גובה הגלגל. לא מרימים רכב שטח מהבודי או השלדה כמו בפרייבט.
שניכם צודקים
כדאי לבדוק מבעוד מועד ולהכיר נקודות מתאימות להרמה. וכדאי להחזיק קרש עבה ברכב זה יכול לעזור בכל מיני מצבים כולל ישור מיגון, שפאלה לעת מצוא, וגם קיצור טווחים/פיזור לחץ לג'ק
עדיף להרים מהמשולש או מהסרן או הביצה אבל לא תמיד זה אפשרי אם למשל הרכב פוצץ צמיג באמצע מעלה בתנוחה לא נוחה ואין גישה לשים את הג'ק איפה שרוצים
2008 Suzuki Grand Vitara
2003 Suzuki Jimny
2009 Hyundai Tucson
הרמה מהנקודה המקורית אליה התכוון היצרן יעילה בעיקר למשטח מהודק מפולס.
לכל השאר צריך להפעיל הגיון, ולפעמים המגבה המקורי אינו מתאים.
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
תודה אורי. לאחר 11 שנים עם רכב שטח- כעת אני יודע כיצד להשתמש בג'ק
אני לא בטוח אם אתה ציני או לא, אז בוא נאמר שלא. ראיתי כבר הרבה נהגים שנתקלים בבעיות ברכב ברמה הכי פשוטה.ראיתי "קליברים" של שטח שלא יודעים לאיזה כיוון נפתחים אומי הגלגלים, ראיתי "תותחי על" שלא יודעים לעבוד עם היי ליפט. וגם ראיתי "מומחים" שהרימו רכב עם ג'ק והרכב נפל ממנו כמעט עליהם. אז לא באתי ללמד/לחנך כאן אף אחד, מי שמתעניין יקבל ומי שלא לא. אני עד היום שמח לשמוע כל אחד ותאמין לי שגם בהיותי איזה מפקד קטן בחימוש בצבא קבע למדתי הרבה מחיילים שעברו תחת ידי. יש דברים שנראים לך כל כך מובנים ולאחרים ממש לא. שיהיה חג שמח לכולם.
הג׳ק הכי שימושי אצלי לאורך השנים הוא ג׳ק מספריים. פשוט, יש לו חור במשטח העליון שקל להלביש על ברגים (בטח פעם היה שם משטח גומי, לך תזכור..), נכנס גם במרווחים מאוד צרים ועולה גבוה יחסית לגובהו במצב סגור.
ולא שחסרים לי ג׳קים בצ׳רוקי - יש את הג׳ק המקורי, ג׳ק מספריים, ג׳ק טויוטה מכני, ג׳ק בקבוק גדול, היי ליפט עם ליפט-מייט, וכרית חילוץ מתנפחת.
ומכל אלו, המספריים עם קרש או שניים שנמצאים תמיד מתחת לרגליים של הנוסעים מאחורה, הם הבחירה היותר נפוצה, אצלי..
וְנִגְלָה בְאָזְנָי יהוה צְבָאוֹת; אִם־יְכֻפַּר הֶעָוֹן הַזֶּה לָכֶם עַד־תְּמֻתוּן
מתחיל להסביר למה הרכב כל כך כבד
אם כבר, אז זה בגלל ארגז הכלים ...
וְנִגְלָה בְאָזְנָי יהוה צְבָאוֹת; אִם־יְכֻפַּר הֶעָוֹן הַזֶּה לָכֶם עַד־תְּמֻתוּן
מעניין, אני בדיוק בכיוון הפוך...
טיפלתי באחרונה ברייזר, כדי להגביהו במרכז להרמת 2 הגלגלים ולהכנסת בוקים השתמשתי בג'ק בורגי (נקרא מספריים? ) של הפורסטר, אחרי הכל הרייזר קל בהרבה.
עקב רצפה לא ישרה, ההרמה לא הייתה אופטימלית ובאלכסון וראיתי שהג'ק מספריים התעקם מעט ואיני סומך עליו יותר בפורסטר.
רכשתי ג'ק בקבוק השבוע בל. כ עבור הפורסטר הסתפקתי ב2 טון לטובת הקומפקטיות באיכסון ברכב, כנראה זו הייתה טעות כי המהלך שלו קצרצר, היות ומכיל בוכנה לא טלסקופית... לא נוח לשימוש.
בפורסטר אין מקום נוח שטוח להרים במתלה והג' ק עלול להחליק, ובסף הרכב נדרש מעט יותר מהלך ממה שהג' ק 2 טון שקניתי נותן...בכביש עוד ניתן להסתדר אבל בשטח גבולי.
איפה ניתן למצוא ג'ק בקבוק טלסקופי? אלו שבל. כ אינם טלסקופיים.
לחילופין אולי אכן עדיף לרכב כגון הפורסטר אותו מרימים מסף המרכב ג'ק מספריים מסיבי יותר מהמקורי? המלצות לחנות?
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
בקבוק 6 טון שיש לי לדאסטר מספיק גבולי מהתחתית של האוטו ואני לרוב מרים את הגלגל שצריך מהמשולש. יש מקון ישר בשביל זה.
תנסה להחליף את ה 2 טון ליותר.
צועניה ..
אני משתמש לרוב בג'ק של LT35 (מסחרית גדולה 3.5 טון של פולקסוואגן). הג'ק הזה הגיע עד מודל 82. אחכ עברו לפטנט אחר. שלנו היה מודל 77.
קומפקטי, טלסקופי ועולה יחסית גבוה (כ35 סמ), בורגי ולא הדראולי (מאוחסן בשכיבה וקל) ויש ראש רחב עם גובלים בקצוות.
זו תמונה מהמרשתת. אצלי, ריתכתי לו ראש בורג בשקע של הידית כדי שמפתח יחיד יפתח גם את הגוז'נים.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
נמאס כבר!
אני כבר חודשיים עם ג'נטלמן ג'ק. אבל ברצינות- אין ג'ק מושלם. ג'ק הוא אחד האביזרים שאף אחד כנראה מעולם לא דאג לשכלל, למזער ולפשט- לפחות לא ברמות שמגיעות אלינו, בני התמותה. ג'ק הידראולי- דולף. הייליפט, לא בשביל להחליף גלגל ולמי יש כוח לשבר בלסת. ג'ק מספריים- השבוע החלפתי גלגל ברכב של שכנה (נאה) ועד שהחרא הזה מרים מאזדה 3, אתה נהיה זקן. ג'ק עגלה- שוקל טון. דבר אחד בטוח- לעניות דעתי ג'ק אינו אביזר שצריך להחזיק ממנו יותר מדי ספיירים - כי ג'ק תופס מקום וגם שפע של משקל. הגישה של "עוד בקבוק WD40 קטן כדי לשחרר את הפקק של הבקבוק WD40 הגדול" לא תקפה בג'קים, פשוט בגלל שהם כבדים להחריד. אני עם ג'ק הידראולי של ל.כ כמו שכבר צולם כאן. נראה לי שבערכה המקורית של ג'יפ יושב גם ג'ק מספריים, אבל נראה לי שהוא עוד עם הגריז שג'יפ שמה עליו במפעל בשנת 2006. טפו טפו לא חוויתי תקר כבר שנים- אבל בשביל להרים רכב של חברים, 30 שניות והאוטו באוויר.
הוזכר הנושא של איכסון בשכיבה, יש מניעה לאכסן ג'ק בקבוק הידראולי בשכיבה?
בפאג'רו קינג הג'ק בקבוק ההידראולי המקורי היה מאוכסן בשכיבה במקום בו היצרן תכנן, ולא נתקלתי בבעייה ולא חשבתי על זה עד כה...
בפורסטר אין מקום לאכסנו בעמידה...לפחות לא בתא שמתחת לרצפת תא המטען.
לגבי בורג בראש הג'ק, אבדוק.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
אני חושב שהמקורי בפאגרו Q גם שוכב אבל אישית מעדיף שהם יעמדו.
שמרו על קשר