צפייה בגרסה מלאה : חילוצים בשטח - WhatsApp
היי
דווקא אתה משבח את הפתרון הזה?
לפני הרבה זמן (ינואר) כשהעלתי הצעה לעבור לנוהל הנ''ל כתבת הסבר למה זה לא טוב.....
מעניין
Sent from my Vienna using Tapatalk
לא זוכר. אם אכן כך, טעיתי.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
boaz avrahami
19-04-18, 22:47
היי
דווקא אתה משבח את הפתרון הזה?
לפני הרבה זמן (ינואר) כשהעלתי הצעה לעבור לנוהל הנ''ל כתבת הסבר למה זה לא טוב.....
מעניין
Sent from my Vienna using Tapatalk
נראה לי שלא הבנו כמה זה פשוט עד שראינו את זה עובד.
בפעם הבאה תסביר לנו יותר לאט [emoji6]
אחלה פתרות בסיכומו של דבר.
Jeep Grand Cherokee ZJ 98 V8
Honda TRX300EX
4Z7BOZ
סיפור המעשה לשימוש בקבוצת הוואטסאפ היום:
מדובר בטיול בשיירה במדבר יהודה. טיול אתגרי למדי שכלל כניסה ממעלה עמוס,עליה במעלה חממה, מעבר ערוגות, נסיעה בצירים צדדיים ואתגריים והיה גם צריך לכלול את מעלה עוזי.
הרכב שלי ניסאן פאת'פיינדר 2007.
לאחר הירידה של מעבר ערוגות לכיוון דרום והפסקה לארוחת צהריים בתחתית הערוץ הבחנתי שיש נזילה די משמעותית נוזל קירור. היה קשה לאבחן מאיפה הפריצה בדיוק והחלטנו להשלים נוזל קירור ולנסות לעלות את המעלה לכיוון דרום.
המעלה שהוא מעלה אתגרי תמיד לא נמצא במצב טוב וכולל הרבה פודרה, דרדרת והצלבות רציניות. לאחר מאבק הצלחתי לעלות אבל הטמפרטורה טיפסה ל120 מעלות. עם ההגעה לשטח מישורי אפשר היה לראות שהנזילה התגברה והיה צריך להשלים הרבה מים ולהשתמש במים רגילים. עם זאת אחרי השלמת מים וגם פתיחה של החימום הפנימי הטמפרטורה החלה לרדת.
בניסיון להמשיך תנועה קדימה, הגלגלים הקידמיים לפתע ננעלו ואי אפשר היה להמשיך.
העברה להנעה אחורית לא שינתה את המצב. העברה של הגיר לניוטרל וניסיון לדרדר את הרכב גם לא שינה (אין ניוטראל בטרנספר של הניסאן).
העלאה של צד הרכב עם הייליפט (והעברה לניוטראל) הראתה שהגלגל האחורי מסתובב חופשי אבל הקידמי ניתפס. נסיעה לאחור כן היתה אפשרית!
כדי לנסות לראות מה קורה פירקנו את המיגון הקידמי. תוך כדי הפירוק ראיתי שיש שברים של חלקי פלסטיק וראיתי שקיימת וונטה חשמלית בתוך הכונס של הפאן הראשי שיצאה מהמקום והתרסקה כולה מה שכנראה גרם לנזילה ולבעיית חום המנוע. כמובן פינינו את השברים החוצה.
למרות שלא היינו בטוחים אם התקיעה בדיפ' הקידמי או בטרנספר החלטנו לנסות לפרק את הדרייבשפט הקידמי. זה התברר כמשימה קשה וזה היה השלב שפניתי לעזרת הקבוצה (תוך כדי שאני זוכר את הסיפור עם היוקון שקרה באותו מקום). למרות שהיו מפתחות ובוקסות, ולמרות שריססנו עם ספריי שמן לא הצלחנו לפתוח את הברגים.
בשלב הזה, ניסינו עוד כמה פעמים לנסוע אחורה וקדימה בצורה יותר אגרסיבית ופתאום התקיעה השתחררה (בקול נפץ).
לאחר מכן נסעתי בהנעה אחורית בדרך הארוכה לאום דרג'. בקטעים המישוריים חום המנוע נשמר אבל היו עליות שבהם החום עלה עד סמוך לקו האדום. באותם מיקרים עצרנו ומילאנו מים כשהיה צריך להוסיף גם בפתח הרדיאטור עצמו.
עם ההגעה לדרכים הישרות ולאחר מכן לאספלט, החום התייצב. לאחר המחסום של שמעה בדקנו שוב ואפילו לא הייתה שום נזילה.
לאחר מילוי כל הג'ריקנים בצומת שוקת ווידוי שאין נזילה ולאחר שהרכב שמר על חום מנוע ונסע כרגיל החלטתי לקחת את הסיכון ולהמשיך לנסוע הביתה עם הרכב ולא להזמין גרר.
קשה לדעת מה הקשר בין הנזילה לתקיעה. לדעתי אולי בגלל החום הייתה התרחבות של מתכת ואיזה גלגל שיניים זז מהמקום. מחר ניצטרך לראות את הנזק במוסך. אני מניח שאת הרדיאטור וכמובן את הוונטה החשמלית יהיה צריך להחליף. את הדיפ' יהיה צריך לפרק ולראות מה קרה לו.
הייתי בסיטואציה קצת מלחיצה, בלי כמעט קליטה (ואולי מה שהיה, היה מהרשת הירדנית), עם ידיים מלוכלכות משמן ונוזל קירור ולכן ההודעות אולי לא היו קוהורנטיות ועמכם הסליחה. כמו כן היה לחץ מהקבוצה לצאת כבר מהשטח מאחר והערב החל לרדת, לכן הייתי צריך להתרכז בתזוזה ופחות לעדכן את הקבוצה. כן ניסיתי להבהיר שאני לא רכב בודד לכן אין מדובר בחילוץ חירום.
תודה לכל המתעניינים והעוזרים.
איזו קבוצה!!!
תודה לאיתן שהגיע ראשון וחילץ בעזרת הייליפט ושאפלות. תודה לענבר ורוני שהגיעו ונשארו מחוסרי עבודה.
איזו קבוצה!!!
תודה לאיתן שהגיע ראשון וחילץ בעזרת הייליפט ושאפלות. תודה לענבר ורוני שהגיעו ונשארו מחוסרי עבודה.
121068121069
איזו קבוצה!!!
Sent from my SM-G930F using Tapatalkבלי תמונות??
בלי תמונות??
[emoji4] למה ככה?
[emoji4] למה ככה?
Sent from my SM-G930F using Tapatalkכשהגבתי לא היו תמונות.. [emoji2]
בכל מקרה זה מוכיח מקצועיות. לא תמיד הדבר הנכון הוא ישר לקשור רצועה ולנסות.
איזו קבוצה!!!
ותודה לעוד 6 או 7 שפנו בקבוצה היעודית ובפרטי שרצו לעזוב הכל ולעלות על האוטו ולסוע חצי ארץ להושיט עזרה. זה ממש לא טריוואלי ואני מאוד מעריך זאת.
שנה טובה
boaz avrahami
11-09-18, 20:27
באמת כל הכבוד למחלצים.
טוב לדעת שיש על מי לסמוך כשזקוקים...
שנה טובה לכולם!
https://www.youtube.com/watch?v=hUL-l9Yi3Ws
אולי אני מפספס משהו בתמונות, אבל,
הוא מרים את הטמבון? או שיש שם איזה מגש כננת או משהו?
כי ברוב המקרים זה ייגמר בטמבון תלוש או שבור.
עריכה:
נכתב לגבי התמונות של החילוץ.
אולי אני מפספס משהו בתמונות, אבל,
הוא מרים את הטמבון? או שיש שם איזה מגש כננת או משהו?
כי ברוב המקרים זה ייגמר בטמבון תלוש או שבור.
עריכה:
נכתב לגבי התמונות של החילוץ.
121070
יש שם טבעות מאסיביות
זאת כבר עמידה יותר "בריאה"
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
וואללה. לטפטוק חיים משלה. איך העמידה את איתן על הראש 😀
אני רק שאלה,
אני מעדיף לנסות דברים אחרים לפני הייליפט.
ניסיתם חפירה ופינוי החול לפני הגלגלים, ואז משיכה?
גם רכב על הגחון, ברגע שהקיר לפני הגלגל יורד, המשיכה קלה יחסית והרכב בחוץ.
ניסינו. הדורנגו לא מכיר את התיאוריה הזאת 😊
אני בפנים - דובי 0544950019
אני בפנים - דובי 0544950019תשלח הודעה פרטית לבועז או ללביא עם הפרטים
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
חג שמח לכולם, אתמול יום א, 30/9 "הקפצתי" את הקבוצה, אמנם זה לא היה מקרה של חיים או מוות, אבל ראוי לציין לשבח את העוצמה פה, ההודעה כנראה הגיעה לכל "רחבי תבל" איכשהו(פרסמתי גם בקבוצת דיסקברי בוואץ אפ).
זה אפילו הגיע אל בני משפחה וחברים מהצפון הרחוק שהתקשרו לשאול אם אפשר לעזור במשהו.
אז רציתי להודות לכולם קודם כל, אלה שהיתקשרו, אלה ששלחו הודעות, ואלה שהציעו כל מיני פתרונות.
יצאנו ביום חמישי לטיול סוכות, בתכנון עד יום ראשון עם אופציות פתוחות להמשך, בדיסקו 2 שלי ישנם כריות(קפיצי) אוויר כידוע, שהוחלפו בחדשות מקוריות לפני פחות משנתיים, אחת מהם החליטה להיתפנצ׳ר היום מישום מה, לא נורא יש ספייר, מיד שולף ותוך דקות מוכנים לתנועה(הפק"ל קפה נישלף אבל לא הספיק להיפתח), באים לזוז ו-פססססססס קרסה הכרית החדשה, מפרקים בודקים- ניפתחה בחיבור למעלה, פאק ייצור או משהו.
ג׳יעג׳ענו עד לכביש ליד בורות לוץ, למרות הרצון הטוב של כולם לא הצלחנו לארגן כרית, אבל הצלחנו לבסוף להציל את הכרית הישנה המקורית שהיתה מורכבת מלכתחילה, קיצרנו את המסלול והטיול וחתכנו לחניון הרועה למנגל אחרון לפני הנסיעה הביתה, כי לנסוע בלי כרית ספייר זה כמו לנסוע בלי גלגל ספייר לדעתי.
סוף טוב הכל טוב(כמעט).
אז שוב תודה למי שדאג והרצון הטוב של כולכם, המשך חג שמח.
הצלחנו לבסוף להציל את הכרית הישנה המקורית שהיתה מורכבת מלכתחילה,.
איך תיקנתם?
איך תיקנתם?
כנראה שהחור בכרית היה בחלק התחתון וכשהיא יושבת במקום במצב "רגיל" זה על הקפל ולא דולף, כשהמתלה ניפתח והכרית ניפתחת דולף, קצת משחק ותוך כדי ניפוח של הכרית הסתדר.
נחשי פנצרים תופס לכריות כאלו?
נחשי פנצרים תופס לכריות כאלו?
לא נראה לי, גם חשבנו על חומר "אנטיפנצ׳ר" או "fast" כזה אולי, אבל לא נראה לי שזה יחזיק, אין שם לחץ אוויר גבוה אבל הבעיה שכל משקל הרכב יושב על הכרית ואז בנידנודים יש עומס גבוה יותר.
זאת הכרית החדשה שניפתחה בחיבור, של קונטיטק, אחרי שהרכבנו אותה והתנפחה הורדנו הייליפט ומשקל הרכב ישב עליה.
לא היה לי בנד מתכת בגודל הזה לנסות ולתקן אותה, ובנוסף היא חדשה ולדעתי יש על זה אחריות.
121292
אולי שווה לפתוח על זה שרשור נפרד, אבל מעניין אם רסקיו טייפ היה מסוגל להתמודד עם הכרית הפגומה.
ושרשור חדש, כדי שאוכל להסתלבט כל כל מי שלא השכיל להחזיק את הדגם עם קפיצי הסליל (-;
אולי שווה לפתוח על זה שרשור נפרד, אבל מעניין אם רסקיו טייפ היה מסוגל להתמודד עם הכרית הפגומה.
ושרשור חדש, כדי שאוכל להסתלבט כל כל מי שלא השכיל להחזיק את הדגם עם קפיצי הסליל (-;
שוב, לא חושב שיש משהו שהיה מחזיק שם, גם בגלל משקל הרכב וגם בגלל עבודת המתלה, עובדתית עד שלא יצאנו לכביש הכרית הישנה לא התנפחה.
איל, גם עכשיו אני יכול להחליף לסלילים בלי בעיה, לא בטוח שאני רוצה.
אני בודק את כל האופציות, כולל להוסיף קפיץ ובתוכו תישאר הכרית, זה פשוט מאוד יותר נוח, אתה מעמיס רכב לטיול של כמה ימים עם כל הבית עליו כולל הכלב והאוטו לא שוקע, תמיד נישאר באותו גובה.
מנהלים אם רוצים אפשר לפצל את זה מכאן בכייף.
רסקיו-טייפ לא הצליח להתמודד עם חתך קטן בצנרת אוויר של הנעילה הקדמית שלי. אז עם כרית כזאת?.................
רסקיו-טייפ לא הצליח להתמודד עם חתך קטן בצנרת אוויר של הנעילה הקדמית שלי. אז עם כרית כזאת?.................
מהנסיון המוגבל שלי עם הסרט, סביבת ההדבקה חייבת להיות יבשה לגמרי, נקייה, והליפופים הדוקים כמו שמניחים ח.ע.
נדב,
מאחר ואני מכיר גם את "הסטיה" השניה שלך,
מה הדבר לשתול כריות כאלו בטרופר מאחור?
אני היום עם Airlift, שמונע שקיעה, אבל לא מרים את הרכב .
הייתי שמח למצוא פתרון שגם מגביה את הרכב.
זיו אני יצור איתך קשר בפרטי.
אשמח להצתרף לקבוצה
מעדיף לתת את הטלפון בפרטי
Sent from my mobile using Tapatalk excuse typos
אשמח להצתרף לקבוצה
מעדיף לתת את הטלפון בפרטי
Sent from my mobile using Tapatalk excuse typosשלח ה"פ ללביא או לבועז עם הפרטים שלך.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
boaz avrahami
18-11-18, 21:01
שלח אלי ה. פרטית עם מס טלפון נייד
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תודה
צורפתי
Sent from my mobile using Tapatalk excuse typos
boaz avrahami
08-12-18, 21:02
שבוע טוב לכולם!
עברנו סופשבוע עתיר גשמים דבר שהוציא מטיילים רבים לשטח.
הקבוצה שלנו שלרוב שקטה, הוזעקה לשלושה חילוצים.
בבוקר סמוראי שצלל כולו בקישון לא הרחק ממושב היוגב.
כמו שזה הסתיים פורסם חילוץ נוסף של רכב ששקע ליד משמר איילון.
לדעתי חולץ עוד בטרם יצאו אליו חברי הקבוצה.
ומייד לאחר מכן פורסם חילוץ באזור בית חנן.
מספר רכבים ששקעו ולא הצליחו לצאת במשך זמן רב.
מחלצים שיצאו אליהם ושקעו בעצמם ואף מחלץ אחד שנכנס למים עמוקים , שאף מיים ויחזור על גרר כנראה עם נזק של מנוע [emoji22]
אשמח אם תשתפו אותנו בסיפורים ובתמונות.
יש לדעתי כמה דברים ללמוד .
כבוד גדול והמון תודות לכל המחלצים.
אחד מהם הוא חבר אישי שלי שאינו חבר בווטסאפ החילוצים אבל לנוכך התמונות של הסמוראי פניתי אליו והוא מייד התגייס ויצא לשטח.
שמו תומר שטרק מנהלל ( חלקכם מכירים אותו) והוא קיבל מבחינתי זכות חילוץ מחברי הקבוצה באופן חריג ביותר [emoji6]
המשיכו להיות השמורת טבע הכי יפה במדינה הזו.
מחמם את הלב!
בועז
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
סמוראי טבוע לא רחוק מהיוגב?
בועז, פעם הבאה אנא ממך....
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
אכן שאפו ענק לכל המחלצים,
היו חילוצים לא פשוטים.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
boaz avrahami
08-12-18, 21:11
סמוראי טבוע לא רחוק מהיוגב?
בועז, פעם הבאה אנא ממך....
התלבטתי אבל היה צריך רכבים כבדים בשביל למשוך אותו מהמים.
חוצמזה, תירשם כבר לקבוצה
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בועז, להזכירך, בקבוצה שלי בעמק יש קצת יותר מסמוראים...
מי הבחור?
אני התקוע במשמר איילון.
חולצתי ע"י מטייל שפגשתי בדרך.
רוצה להודות לכל אלו שהתקשר שלחו הודעות
ודאגו.
יש על מי לסמוך.
boaz avrahami
08-12-18, 21:31
בועז, להזכירך, בקבוצה שלי בעמק יש קצת יותר מסמוראים...
מי הבחור?
שכן שלך. פאבל
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
איזה באסה. לא מאמין.
גם אני הסתובבתי לאורך הקישון היום, האמת לא ראיתי הרבה תנועה. אם הייתי יודע הייתי קופץ.
יונתן, אולי באמת צריך להצטרף לקבוצה, אפילו שהיא מוכנה לקבל אנשים כמונו...
יאללה נמרוד, תצטרף.
אם יש חילוץ שיכול להיות רלוונטי לי תודיע.
אני אמשיך להשתדל לא להיתקע...
boaz avrahami
08-12-18, 23:42
גם אני הסתובבתי לאורך הקישון היום, האמת לא ראיתי הרבה תנועה. אם הייתי יודע הייתי קופץ.
יונתן, אולי באמת צריך להצטרף לקבוצה, אפילו שהיא מוכנה לקבל אנשים כמונו...
יתכן ולא ראית הרבה תנועה כי רובה הייתה מתחת למים...
ההמשך שלך כבר שייך לחטא היוהרה.
״לי זה לא יקרה...״
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
פניה היפים של קבוצת החילוצים בשטח של ג'יפולוג הופגנו היום בשני חילוצים מורכבים.
זו זכות גדולה להיות חלק מהקהילה הזו שמוכיחה שוב ושוב ש"חברים" זה לא רק בפייסבוק. כבוד גדול לכל האנשים הטובים שנחלצו היום לעזרה בלי חשבון לזמן, לדלק ולנזקים.
אלה כמובן לא היו המקרים היחידים ביום שכזה, בו כל החכמולוגים יוצאים להתמודדות חסרת סיכוי מול איתני הטבע. מצבת רכבי השטח בישראל הצטמצמה בעוד כמה וכמה כלים שטבעו עד הגג וכנראה נמחקו מהסד"כ כי בניגוד לאותו סמוראי אומלל שהוא רכב מאוד פשוט שיחסית קל לפרק ולחדש, הם כבר לא יעברו שיקום....
עכשיו באמת לא הזמן והמקום לדסקס במשמעויות "חטא היוהרה" - ואני מתכוון להקשר של לקיחת סיכונים מיותרים ביום שכזה, בזמן שרבים וטובים כאן מלקקים פצעים - מריפודים ושטיחים ספוגי מים ובוץ דרך אבדן מנוע ועד לטוטאלוס/שיקום מלא של רכב.... אבל לטעמי יש הרבה תובנות מהיום הזה. הרבה מאוד. תובנות שמוטב לכולם להפנים אחת ולתמיד כי זה סיפור שחוזר על עצמו מדי שנה בשנה. מתישהו לא יזיק לפתוח על זה דיון.
איזה תובנות ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
להלן התובנות:
1) לא לאכול מרק צח עם מזלג.
2) לא לצאת לשטח אחרי יומיים שבהם ירד גשם כלכך משמעותי וחריג.
יתכן ולא ראית הרבה תנועה כי רובה הייתה מתחת למים...
ההמשך שלך כבר שייך לחטא היוהרה.
״לי זה לא יקרה...״
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94יאללה, יש לך את המספרים. צרף אותי. ואת יונתן [emoji16]
Sent from my SM-A530F using Tapatalk
להלן התובנות:
1) לא לאכול מרק צח עם מזלג.
2) לא לצאת לשטח אחרי יומיים שבהם ירד גשם כלכך משמעותי וחריג.
צאו לשטח, אבל אל תחשבו שיש לכם רכב אמפיבי.
נסעתי עם הבת שלי לנחל כסלון ונחל זנוח, את רוב כסלון אפשר לעשות פריווט, אפילו בגשם, הדרך יציבה והזרימה מספיק רחוקה ממנה.
לצאת לשבילי שדות ולנסות לחצות אגמים.... נו זה כבר סיכון קצת יותר רציני.
כמו כל יציאה לשטח צריך להפעיל את הראש ולבחור מסלול בהתאם לרכב ולהכרות עם שטח.
ואגב, ויתרתי על קטעון קצר בסוף נחל זנוח רק בגלל שהוא חצה בקעונת מוצפת שבמקרה הרע הייתה נגמרת בשקיעה.
פניה היפים של קבוצת החילוצים בשטח של ג'יפולוג הופגנו היום בשני חילוצים מורכבים.
זו זכות גדולה להיות חלק מהקהילה הזו שמוכיחה שוב ושוב ש"חברים" זה לא רק בפייסבוק. כבוד גדול לכל האנשים הטובים שנחלצו היום לעזרה בלי חשבון לזמן, לדלק ולנזקים.
אלה כמובן לא היו המקרים היחידים ביום שכזה, בו כל החכמולוגים יוצאים להתמודדות חסרת סיכוי מול איתני הטבע. מצבת רכבי השטח בישראל הצטמצמה בעוד כמה וכמה כלים שטבעו עד הגג וכנראה נמחקו מהסד"כ כי בניגוד לאותו סמוראי אומלל שהוא רכב מאוד פשוט שיחסית קל לפרק ולחדש, הם כבר לא יעברו שיקום....
עכשיו באמת לא הזמן והמקום לדסקס במשמעויות "חטא היוהרה" - ואני מתכוון להקשר של לקיחת סיכונים מיותרים ביום שכזה, בזמן שרבים וטובים כאן מלקקים פצעים - מריפודים ושטיחים ספוגי מים ובוץ דרך אבדן מנוע ועד לטוטאלוס/שיקום מלא של רכב.... אבל לטעמי יש הרבה תובנות מהיום הזה. הרבה מאוד. תובנות שמוטב לכולם להפנים אחת ולתמיד כי זה סיפור שחוזר על עצמו מדי שנה בשנה. מתישהו לא יזיק לפתוח על זה דיון.
דרור,
דבר ראשון אני מסכים אייתך שזו זכות גדולה להיות חלק מהקבוצה הזו, אנשים כאן מדהימים עם רצון עז לעזור בכל מחיר.
בתור אחד שנזקק אתמול לחילוץ לאחר שאני יצאתי לחלץ חבר שהחליט שהוא לבד יכול להתמודד עם איתני הטבע דבר שגרר חילוץ מאוד מורכב של כמות גדולה של כלים שניסו להגיע לאזור ללא הצלחה אני מוכרח להסכים שבשורה התחתונה אדם בעל ניסיון סביר וטיפה שכל ישר לא היה נכנס לאזור כזה ( מקום השקיעה היה סביר אבל המעבירים לפני אזור זה היום מורכבים וחלקם כללו מעברי מים עמוקים).
מוכרח לציין שלא עזבנו את האזור לפני שווידאנו שכל מי ששקע בניסיון לחלץ אותנו חולץ על ידנו , כולל אורי הגיבור שנזקק לגרר לשוב הביתה וכולי מקווה שהנזק שלו לא משמעותי.
אין דבר יותר לא נעים לגרום לאדם אחר נזק בידיעה שהוא ניסה לעזור לך.
מודה לכל מי שניסה התעניין שלח הודעה עזר הכל באמת באמת מוערך, יש כאן אנשים מדהימים !!!
לגבי "חטא היוהרה" מסכים שזה דיון שצריך לעלות.
מקווה לפגוש כאן אנשים רק באירועים משמחים.
תודה,
אוהד
boaz avrahami
09-12-18, 08:40
אוהד,
אני מקווה שזה רק הפרומו לסיפור החילוץ והתמונות...
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
התמודדות עם תנאי שטח קשים ומוגבלים נקראת אקסטרים. יש כאלו שלוקחים את זה במסלולי שלג לא מסומנים, יש כאלו שגולשים גלים בים מטורף, יש קופצי צוקים ויש מפגרים עם ג'יפים שהולכים לחפש אקסטרים בבוץ מוגזם או זרימת נחלים. זה חלק מהכיף שלנו ואם לי היה רכב מתאים, כבר הייתם מוצאים אותי מזמן שם בבוץ העמוק.
החכמה, כמו כל דבר בחיים, הוא איזונים.
אז תחסכו את ההרצאות על "מי יוצא ביום כזה?" או "זה חוסר אחריות!". אדם שיוצא ביום כזה מחפש אקסטרים בבוץ ויותר חסר אחריות זה להושיב ילד מול אינטרנט, הרבה יותר נפגעים מזה.
והכי חשוב, כל מי שיצא לחלץ עשה את זה בחפץ לב ובעיקר בהתלהבות גדולה.
התמודדות עם תנאי שטח קשים ומוגבלים נקראת אקסטרים. יש כאלו שלוקחים את זה במסלולי שלג לא מסומנים, יש כאלו שגולשים גלים בים מטורף, יש קופצי צוקים ויש מפגרים עם ג'יפים שהולכים לחפש אקסטרים בבוץ מוגזם או זרימת נחלים. זה חלק מהכיף שלנו ואם לי היה רכב מתאים, כבר הייתם מוצאים אותי מזמן שם בבוץ העמוק.
אז תחסכו את ההרצאות על "מי יוצא ביום כזה?" או "זה חוסר אחריות!". אדם שיוצא ביום כזה מחפש אקסטרים בבוץ ויותר חסר אחריות זה להושיב ילד מול אינטרנט, הרבה יותר נפגעים מזה.
מסכים, ראה העצה המרתיחה של דני רופ ודומיו לא לצאת מהבית בשניה שיורד גשם.
עדיין גם לעשות שטויות צריך לדעת.
נהגים נוטים להערכת חסר של עוצמת הסחיפה שמפעילים המים בחציית ערוץ. שלא להזכיר חציית ערוץ בלי ידיעה ברורה מה עומק המים.
גם לצאת לטיול בדד בשבילי שדות חומים מייד אחרי גשם מסיבי זה סוג של אופטימיות קוסמית.
+1.
הכל נכון.
אוטו זה רק ברזלים ואנחנו רוצים להינות וחלקנו מוכנים לשלם את המחיר.
אבל זה לא טיול שהשתבש, תקלה/שבירה פתאומית וכו' וגם לא טעויות בתום לב שהסתיימו רע.
זה לצאת במודע להתמודדות חסרת סיכוי עם בוץ טובעני ומים עמוקים, בידיעה שכלי הרכב של רובנו כאן אינם מפלצות למירוצי אקסטרים ולא מסוגלים לנצח בהתמודדות כזו (חלק מההלוקיישנים המדוברים יכריעו גם מפלצות עבירות ייעודיות).
קחו בחשבון את ההשלכות של כניסה למקומות מועדים לפורענות בסופ"ש סחוף גשמים כזה ובעיקר את העובדה שאתם עושים מה שעושים מנקודת הנחה שיהיו מי שיעזבו הכל ויבואו לעזרתכם, ושאלה שנחלצים לעזרתכם עושים את זה עם הרבה רצון טוב אבל גם עם סיכוי לא קטן להינזק קשות בעצמם.
אז נכון שכל מי שיצא לחלץ לא יכול להכחיש שגם הוא חיפש קצת אקשן ועשה את זה בהתלהבות גדולה ועל אחריותו. אבל בכל זאת, האמפטיה צריכה להיות נתונה למחלצים שבאו לעזור ויצאו בשן ועין ולא לאהבלים (תסלחו לי, אבל זו דעתי) שקפצו ראש עם הרכב לתוך המדמנה הזו.
מבלי לחטוא בפולניות יתר ובהיסטריה סטייל דני רופ, תזכרו טוב טוב את התוצאות של "יהיה בסדר", את הזילזול, את חטא היוהרה. כל טביעה כזו של רכב יכולה להסתיים גם בטביעה של אנשים.
רק אני זוכר מהחורף שעבר את הסבא עם שני הנכדים שמצאו את עצמם על הגג של לנדקרוזר טבוע באמצע של שביל שדות שהפך לאגם?... ואת מבצע החילוץ המורכב שלו שכלל גם טנדר משטרתי שטבע?... כשהוא לקח את הנכדים לסיבוב ונכנס דווקא לשדות המוצפים, הוא לא תיאר לעצמו שזה מה שיהיה?.... זה לא אקסטרים, זה טימטום וזה חוסר אחריות פרופר.
מה שדרור אמר.
כי אפילו שיש לי דאסטר !!! לא העזתי לצאת לשדות בשבת ;)
האהבלים שאתה מתכוון אליהם הם מחפשי ההרפתקאות שאני מדבר עליהם. כל אחד מהזווית שלו.
אגב, כל מה שנכתב לא רלוונטי לנסיעה על שדות חרושים או שמורות טבע. מבחינתי זה פשע ושום תירוץ לא יכפר עליו.
"נסעתי דרך השדה כי פחדתי לשקוע" לא תופס.
boaz avrahami
10-12-18, 13:32
לא מתכוון להטיף מוסר לאף אחד שיצא לטייל ביום כזה אבל חוסר אחריות כזה לצאת בלי בגד ים ממש לא מקובל...
(כן, פה במים חבוי סמוראי).
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181210/b669648158cf57c9f8b24f77ca8660ce.jpg
ובכל זאת טיפ ברצינות לימים כאלו.
אם כבר נוסעים כמה גיפים ונכנסים למעבר מים חשוד, כדאי להיקשר מראש לרכב הצלה.
במקרה הצורך הוא היה מושך אחורה וכל עוגמת הנפש הייתה נחסכת.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
דרור, גם מה שאתה כתבת נכון, אבל אני מניח שבכל זאת מדובר באוכלוסיה שונה שנמצאת פה לבין הסבא עם הנכדים, גם הסמוראי שטבע וגם הדיפנדר שיצא לחילוץ ושקע בעצמו "קצת מכירים את השטח" אני מניח, אחד יצא לטייל באיזור שהוא די מכיר אותו וניסחף במעבר מים עמוק שלא העריך אותו נכון כנראה, קורה, ויכול להיות שלא היה צריך לנסות, את הפרשנות וההסברים אני משאיר לו, גם ככה הוא כבר "שקוע" בתוך הבלאגן שעשה לעצמו ומניח שהבין כבר מזמן את גודל הטעות, בטוח שזה לא נעשה בקלות ראש או בכוונת תחילה.
אני בעצמי גירדתי בידיים וברגליים, והייתי מת לצאת אליו, ואני מכיר את האיזור, אבל מה לעשות ולא היסתדר עם התוכניות של אישתי שאיימה שאם לא אחזור עד שעה x .....
ומי כמונו יודע שלשטח(במיוחד בזמן כזה) אתה יודע איך תיכנס אבל אתה לא יודע מתי תצא ואיך תצא...
מי שיוצא לטייל בזמן כזה כנראה שאוהב את זה, הוא לא מתכנן או קם בבוקר ואומר לעצמו בראש "היום אני הולך לטבוע".
ד"א מישהו יודע מה עם הטריילבלייזר? היתעניינתם אם צריך עזרה במשהו? (אורי קוראים לו?)
- - - Updated - - -
האהבלים שאתה מתכוון אליהם הם מחפשי ההרפתקאות שאני מדבר עליהם. כל אחד מהזווית שלו.
אגב, כל מה שנכתב לא רלוונטי לנסיעה על שדות חרושים או שמורות טבע. מבחינתי זה פשע ושום תירוץ לא יכפר עליו.
"נסעתי דרך השדה כי פחדתי לשקוע" לא תופס.
זה בל יעבור.
וחוץ מיזה שנסיעה על חריש יותר גרועה מהשביל.
- - - Updated - - -
מה שדרור אמר.
זהו סיימת עם כל המעלות ועברת לבוץ? :cool:
- - - Updated - - -
מה שדרור אמר.
לא רוצה לחמם אבל אם יש סוג שטח אחד שבו לדאסטר יש יתרונות - זה בוץ. וכאן נסיים...?
אסף.
למרות שתאורטית הבוץ זה השטח שעבורו נבנתה הדאסטר.
אני לא מעז.
יותר קל לי נפשית לנסות עליה ולהכשל שם וללכת סביב בוש וניכלם ( תו׳כ שאני מאשים את הדאסטר. את המצמד האחורי. את המחשב שלו. את הדיסקיות החלקה שם. את הרומנים. את הצמיגים. את מהלכי המתלה. את האין הילוך כוח. אתכם ששכנעתם אותי ואת נימרוד שהקים את האתר הזה )
מאשר לנסות לטייל בבוץ.
דווקא בוץ (לא מים) יחסית לא מסוכן, מקסימום מושכים אחורה.
יש לי אמונה שזה משמיד את כל מיכלולי האוטו ..
גומיות מחז׳שים .. וכו
יש לי אמונה שזה משמיד את כל מיכלולי האוטו ..
גומיות מחז׳שים .. וכו
וסלעים ומעלות שוברים ציריות, פנצ׳רים בצמיגים, מעקמים מיגונים, ובמיוחד בלאי במנגנוני שילוב אחורי בדאסטר...
אבל זה לא טיול שהשתבש, תקלה/שבירה פתאומית וכו' וגם לא טעויות בתום לב שהסתיימו רע.
זה לצאת במודע להתמודדות חסרת סיכוי עם בוץ טובעני ומים עמוקים, בידיעה שכלי הרכב של רובנו כאן אינם מפלצות למירוצי אקסטרים ולא מסוגלים לנצח בהתמודדות כזו (חלק מההלוקיישנים המדוברים יכריעו גם מפלצות עבירות ייעודיות).
קחו בחשבון את ההשלכות של כניסה למקומות מועדים לפורענות בסופ"ש סחוף גשמים כזה ובעיקר את העובדה שאתם עושים מה שעושים מנקודת הנחה שיהיו מי שיעזבו הכל ויבואו לעזרתכם, ושאלה שנחלצים לעזרתכם עושים את זה עם הרבה רצון טוב אבל גם עם סיכוי לא קטן להינזק קשות בעצמם.
אז נכון שכל מי שיצא לחלץ לא יכול להכחיש שגם הוא חיפש קצת אקשן ועשה את זה בהתלהבות גדולה ועל אחריותו. אבל בכל זאת, האמפטיה צריכה להיות נתונה למחלצים שבאו לעזור ויצאו בשן ועין ולא לאהבלים (תסלחו לי, אבל זו דעתי) שקפצו ראש עם הרכב לתוך המדמנה הזו.
מסכים לגמרי
אני לא מחובבי הבוץ, אבל מבין ומקבל את אלו שכן, ואפילו את אלו שיוצאים במכוון להיאבקות בוץ.
א-מה-מה ?
מי שיוצא ביודעין ובכוונה בתנאים כאלו, יואיל נא ויתארגן בהתאם, יצא בקבוצה מספיק גדולה וישאיר ב-"היכון" חברים שמוכנים ויכולים לסייע. בעיני זה צורם להיעזר בקבוצות סיוע במצב כזה.
אתן דוגמא ממצב אחר אבל מקביל בעיני: אני אוהב לטייל (בין היתר) ברכב בודד. הרכב שלי נבנה בהתאם, כולל חלקי חילוף/כלים/ידע טכני, וכולל מכשיר קשר איכותי שנבדק בתכיפות גבוהה, ובכל זאת בכל פעם שאני יוצא לבד יש מישהו (ג׳יפאי, לרוב גם חבר האתר) שיודע איפה אני ומתי אני אמור לחזור להיות בקשר. אני לא בונה על קבוצות ואלילת המזל, כשיוצאים למסלול עם סיכון מוגבר, מכינים גיבוי זמין בבית. ואם קורה משהו, מפעילים את החברים הקרובים ולא אנשים טובים זרים.
boaz avrahami
10-12-18, 16:40
בעיני צורם, מאוד צורם שחברים שאישרו את תנאי הקבוצה וביום מן הימים מפרסמים חילוצים שאינם בהתאם לכללים המוסכמים.
מכעיס להתקשר למישהו כזה ולשמוע ממנו ״אז מה אם אלו הכללים, לא אכפת לי...״
חריגות כאלה מבחינתי יכניסו את החבר לרשימה שחורה של כאלו שלא יוחזרו לקבוצה.
לתשומת לבכם.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מסכים לגמרי
אני לא מחובבי הבוץ, אבל מבין ומקבל את אלו שכן, ואפילו את אלו שיוצאים במכוון להיאבקות בוץ.
א-מה-מה ?
מי שיוצא ביודעין ובכוונה בתנאים כאלו, יואיל נא ויתארגן בהתאם, יצא בקבוצה מספיק גדולה וישאיר ב-"היכון" חברים שמוכנים ויכולים לסייע. בעיני זה צורם להיעזר בקבוצות סיוע במצב כזה.
בעקרון אתה צודק, אבל לא כולם מאורגנים, ולא לכל אחד שמטייל יש קבוצה או חבר קרוב עם רכב שטח, ולפעמים גם זה תלוי בסוג החילוץ, אם מדובר ברכב גדול או חילוץ מורכב יש צורך ברכב חזק או מישהו שמנוסה בתחום ומבין מה צריך לעשות ואיך, כדי לא לגרום למחולץ ליותר נזק.
אתן דוגמא ממצב אחר אבל מקביל בעיני: אני אוהב לטייל (בין היתר) ברכב בודד. הרכב שלי נבנה בהתאם, כולל חלקי חילוף/כלים/ידע טכני, וכולל מכשיר קשר איכותי שנבדק בתכיפות גבוהה, ובכל זאת בכל פעם שאני יוצא לבד יש מישהו (ג׳יפאי, לרוב גם חבר האתר) שיודע איפה אני ומתי אני אמור לחזור להיות בקשר. אני לא בונה על קבוצות ואלילת המזל, כשיוצאים למסלול עם סיכון מוגבר, מכינים גיבוי זמין בבית. ואם קורה משהו, מפעילים את החברים הקרובים ולא אנשים טובים זרים.
ככה אני מתנהל כבר שנים, ובמשך זמן שהקבוצת חילוץ קיימת ניתקעתי גם כמה פעמים, שנה שעברה בשלג בגולן שבעקבותיו הדיסקו קיבל נעילה קידמית:cool:, נעזרתי בחברים קרובים קודם כל.
בסוכות למשל ניתקעתי בדרום עם כרית(קפיץ אוויר) מפונצ׳רת וגם הספייר חדשה שהיתה לי כשלה, הדבר האחרון שעשיתי זה לפנות לקבוצת חילוץ ורק אם בתנאי שיש מישהו באיזור או מהאיזור וקרוב אלי שאולי במקרה יש לו כרית ספייר, וגם אז אחד החברים היה יוצא לכיוונו, ולמרות שהיו חברים מהקבוצה שהיו מוכנים להגיע עד אלי מהמרכז וכל הכבוד להם על הנכונות לעזור ולהשקיע וזה לא מובן מאליו בכלל, לא הטרחתי אותם, היסתדרתי(הפרטים פה איפשהו) וקיצרנו את הטיול ביום.
בעקרון אתה צודק, אבל לא כולם מאורגנים, ולא לכל אחד שמטייל יש קבוצה או חבר קרוב עם רכב שטח, ולפעמים גם זה תלוי בסוג החילוץ, אם מדובר ברכב גדול או חילוץ מורכב יש צורך ברכב חזק או מישהו שמנוסה בתחום ומבין מה צריך לעשות ואיך, כדי לא לגרום למחולץ ליותר נזק.
אם היה מדובר בטיול רגיל, מסכים לגמרי. אבל לצאת ביודעין לפעילות בסיכון גבוה (כמו היאבקות בוץ יזומה) זה משהו אחר. למה שאני אצא לחלץ מישהו שחפצה נפשו בשעשועי בוץ ובונה על הקבוצה שיושיעו אותו ? (תיאורטית, אין לי ווטסאפ לכן אני לא בקבוצה בכלל)
אם אין לך גיבוי - אל תצא להיאבקות בוץ יזומה. זה לא כמו לצאת לטיול ובזה אני לגמרי עם דרור.
אם היה גיבוי וגם הוא כשל, זה משהו אחר, ויכול לקרות לכולנו. אבל מראש להתבסס על הקבוצה - נראה לי חזירות.
חנן-ג'יפולוג
10-12-18, 17:05
בחייאת, אתם באתר של משוגעים, אז אתם מתלוננים על משוגע אחד?
לא בא לכם לחלץ? אל תחלצו ואל תתערבו. לא הצמידו לאף אחד אקדח לרקה שיחלץ, וכל מי שחילץ בקבוצה הזו, עשה זאת מרצונו החופשי, ובלי לשפוט.
אנחנו כמובן לא מדברים על מעשים לא חוקיים או לא מוסריים, חופים, שדות וכו'.
כשלעצמי, התנעה של לנד רובר היא מעשה חסר אחריות, שלא לדבר על לרדת אתו לשטח. זה לא הפריע לי לצאת מהבית למדבר יהודה לחלץ אחד כזה, ולא עלה בדעתי להטיף לו מוסר.
מעולם לא סירבתי לחלץ מישהו. גם פרייבטים. וגם אופנועים. וגם הולכי רגל.
גם לא הטפתי מוסר לאף אחד מאלו שחילצתי, והיו רבים כאלו.
אני עדיין חושב שלצאת להיאבקות בוץ יזומה תוך התבססות על קבוצת החילוצים זו חזירות.
זו דעתי, ומותר לה להיות שונה מדעות אחרות, ואני חושב שיש גם לדעה הזו מקום כאן
מי שיוצא ביודעין ובכוונה בתנאים כאלו, יואיל נא ויתארגן בהתאם, יצא בקבוצה מספיק גדולה וישאיר ב-"היכון" חברים שמוכנים ויכולים לסייע.
+1
זה מקובל וגם מתבקש. קצת אחריות אישית.
חנן-ג'יפולוג
10-12-18, 17:39
דמוקרטיה וכו', אבל השיפוטיות הזו, אם תתקבל, תפגע בקבוצה הנהדרת הזו, אולי אפילו תהרוג אותה.
אני מניח שכל מי שנרשם לקבוצת החילוץ מבין שהוא יהיה מחלץ או מחולץ פוטנציאלי והסכים לזה בצורה זו או אחרת.
Sent from my LG-H930 using Tapatalk
חייב לציין שאם אני מבין נכון החבר׳ה שנתקעו בבית חנן דווקא היו בקבוצה של רכבים גיבורים עם ציוד חילוץ ובכל זאת נתקעו. ככה שחבל להכפיש אותם.
בסך הכל קבוצת החילוצים מוכיחה את עצמה שוב ושוב גם מהבחינה של הניהול החד שגורם לה להיות שקטה וגם מהבחינה של עזרה לג׳יפאים (לא משנה אם מטיילים או מתאבקים בבוץ) שנתקעו.
Sent from my LG-H990 using Tapatalk
לא הייתי שם (אילוצי ילדים וכו') אבל לפחות ממה שראינו בתמונות, דווקא החבורה בדיפנדרים שנתקעו בבית חנן עבדו מאוד נכון ואחראי.
כשהכלים התקשו להתקדם, הם הירפו ולא החריפו את התקיעה. לא ראינו שם צלילות למים וכו'.
אבל תשכחו מ"כלים גיבורים". כל הגיבורים יוצאים מה זה קטנים בתנאים כאלה.
כמויות גשם כאלה מייצרות אתגרי מים ובוץ טובעניים ועמוקים שלא סופרים דיפנדרים/סופות/רנגלרים/היילקסים וכו' ולא מתרגשים מצמיגי שטח מלא. כולם נתקעים. מי יותר מוקדם ומי יותר מאוחר, שני מטרים קדימה.
גם יונימוגים וטרקטורים עובדים קשה מאוד בבוץ שכזה.
אני רואה את זה ככה: יוצא הרפתקן אחד לשטח. לא בהכרח מוכן או מאורגן או מזווד או מומחה בלתי מעורער להצטידות שטח לתנאים קשים. האיש נתקע כי הוא הרפתקן. הכי מסוכן בתקיעה זה שיתלכלך במים עכורים או אולי חלילה ילך לו המנוע או במקרה קיצון, יטבע לו האוטו (לא זוכר יותר מכמה טובעים בודדים ברכבי שטח).
האיש קורה להרפתקנים אחרים שרק מחכים לקריאה הזאת והם באים להשתתף איתו במשחק שכולם נהנים ממנו.
אחריות? מוכנות? באמא'שכם, זה תחביב שבמקרה הכי גרוע נשאיר את האוטו ונבוא לחלוץ אותו בחודש מאי.
+1
זה מקובל וגם מתבקש. קצת אחריות אישית.
אפשר לומר אותו דבר על אחד ג׳יפאי שבא לו להיתבודד קצת וירד לבד לטיול במדבר, לא טיול קשה, אבל בכל זאת נתקע מכל סיבה שהיא, תקלה ברכב, שבר וכו'.
זה התחביב, וכל אחד עושה אותו איך שהוא אוהב, לא כל אחד "מומחה להישרדות" ולא כל אחד "שועל שטח", ופעם פעם כולנו היינו כאלה צעירים(חלקנו עדיין) ועשינו אותו דבר, לדעתי.
דמוקרטיה וכו', אבל השיפוטיות הזו, אם תתקבל, תפגע בקבוצה הנהדרת הזו, אולי אפילו תהרוג אותה.
+1.
ובאותה הזדמנות אני מחזיר אותכם לכמה מהעמודים הראשונים בשרשור, על הכללים וכו'.
"עזרה הדדית" משהו וכו'...
boaz avrahami
10-12-18, 18:36
כל אחד לוקח את הסיכונים על דעת עצמו בין אם כמטייל או כמחלץ.
אם אתם כמחלצים מרגישים שהסיכון עבורכם גבוה, חובתכם להימנע מלצאת לחילוץ או אף לעצור באמצע.
מחלץ שמטוב ליבו יחווה נזק יתמודד עם זה לרוב בעצמו ועל חשבונו.
גם כמחולצים חשוב לעיתים לקחת החלטה אמיצה ובמקרים מסוימים אין ברירה וצריך לשלם על חילוץ מקצועי.
עדיף מאשר לסבך חברים.
בועז
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בינינו,
כשמחלץ יוצא לחילוץ, זה יותר בשביל
עצמו מאשר בשביל המחולץ. (לפחות אצלי).
אז,
הכל טוב,
תמשיכו לשחק בבוץ, בבקשה לא על שדות, והכל בסדר.
דמוקרטיה וכו', אבל השיפוטיות הזו, אם תתקבל, תפגע בקבוצה הנהדרת הזו, אולי אפילו תהרוג אותה.אם זה היה בהתייחסות לדברים שלי, זו ממש לא היתה הכוונה, אפשר (ורצוי) לדפדף ...
חושב שמראש הדיון האם לצאת לחלץ מיותר.
ירצו יצאו, לא ירצו לא יצאו.
מה זה משנה אם התקוע דביל או חסר מזל תמים?
אני גם לא מתחבר לכללי ״לא יוצאים לבד״, אם אתה חושב שאתה מסוגל להתמודד לבד בשטח, אז קח אחריות על מעשיך.
אל תצפה מצד שני שיבואו בריצה לחלץ.
תפיסת החבר הטלפוני עדיפה לאין שיעור מבחינתי מאשר הסתמכות עיוורת על קבוצת החילוץ.
לפני אי אלו שנים נענינו כאן באתר לבקשת חילוץ של מישהו שלא הכרנו.
היה לבד בקיצור דרך טריוויאלי ביום רגיל, ועם קצת גשם הרכב החליק במקום.
על פניו ״יצא לבד״ ביום גשם, מצד שני תקיעה במקום לגמרי לא צפוי שיהיה בעייתי.
שמח שנענינו לקריאה. הרווחתי מאז חבר לשנים רבות לאחר מכן.
מוטי טויוטה
11-12-18, 13:13
נכון שהאחריות על המחלץ, אף אחד לא הכריח אותו לצאת.
אבל במקרה כמו של הטרייל בלייזר בחילוץ בשבת לדעתי יש מקום לקחת חלק בתיקון של חלק כזה בעייתי ויקר,גם של המחולצים וגם של מי שירצה מהקהילה. אשמח לתת יד ואני בטוח שעוד הרבה חבר'ה כאן.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
אבל במקרה כמו של הטרייל בלייזר בחילוץ בשבת לדעתי יש מקום לקחת חלק בתיקון של חלק כזה בעייתי ויקר,גם של המחולצים וגם של מי שירצה מהקהילה. אשמח לתת יד ואני בטוח שעוד הרבה חבר'ה כאן.
Sent from my SM-N950F using Tapatalkמסכים לחלוטין, הצעתי עזרה מולו בפרטי. אורי אמר שיעדכן ברגע שיצטרך
מסכים לחלוטין, הצעתי עזרה מולו בפרטי. אורי אמר שיעדכן ברגע שיצטרך
+1.
והבחור זריז בלפרק את הרכב... ;)
לא הייתי בסוד העניינים מה ניה בשבת, ולא הייתה כל כוונה בהשלכה לאירוע הנ״ל.
כשאני יוצא לחלץ אני לא מצפה מהצד המחולץ לשאת בעלות כלשהי.
מצד שני, אם אני המחולץ, ונגרם נזק למחלץ, אציע בהחלט להשתתף בעלות, על משקל זהה של סיוע למי שבא לחלץ אותי.
מוטי טויוטה
11-12-18, 15:36
מסכים דורון, בגלל זה הקדמתי ואמרתי שאין שום חובה, אבל כן חושב שיתן טעם מתוק בסיפור כזה מבאס.
בין השורות הבנתי שהטרייל שקע בדרך אליהם וינק מים. בטוח שידיים נוספות יקלו על הסיפור וכמו שחשבתי וכבר הקדימו אותי יש הרבה שיענו
boaz avrahami
11-12-18, 20:48
אורי יודע שחברי הפורום ישמחו לסייע.
הוא מוזמן לפתוח פה שרשור על התיקון שכבר התחיל.
הוא כבר בעיצומו של הפירוק.
הבחירה היא שלו
בועז
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בוקר טוב לכולם,
אז אחרי שסיימתי עם החולי, ישבתי לכתוב קצת על אירועי שבת האחרונה בנחל קישון - "פעם טרקטורון, היום צוללת" (http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/110618-%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%A8-%D7%9E%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%99%D7%9D-%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%A5-%D7%A1%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%99-%D7%9E%D7%A0%D7%97%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9F?p=823952# post823952)
boaz avrahami
14-12-18, 14:45
הפצוע השני מאותו יום...
אורי לא מבזבז זמן
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181214/f10a34d7d730e14fae512861b25d41ef.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אכן בחור זריז...
122217122218122219
ומחפש מנוע לטריילבלייזר מ 2006 .
אכן בחור זריז...
122217122218122219
ומחפש מנוע לטריילבלייזר מ 2006 .
ואוו ממש זריז שאפו. כמו שאמרתי אשמח לבוא לעזור בכל זמן בכל שעה.
אשמח להצטרף
050תשע שבע תשע שבע
440
חבר שקע עם טנדר בנחל יבניאל בחלק שהכי קרוב לישוב (ליד האנטנה).
אם מישהו קרוב ומתאים לו הבחור ישמח. משיכה קלה והוא בחוץ.
אורי 0549201
שמונה
6
ארבע.
אין לחץ או סכנה, יום יפה ויש פקל קפה...
חולץ
GodsFather
02-01-19, 11:46
אם אין לחץ אז שיעלה תמונות
Sent from my LON-L29 using Tapatalk
שים לב, חולץ כבר.
GodsFather
02-01-19, 14:14
נכון... אז...
נכון... אז...
אתה נהנה לראות תמונות של אנשים תקועים בשטח?
אתה נהנה לראות תמונות של אנשים תקועים בשטח?מי לא...??
(מוזר)
אסף.
תעלו כבר תמונות.
חפרתם
boaz avrahami
02-01-19, 19:15
הוא בסך הכול רוצה ללמוד איך לא להיתקע
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חברים אני לא מעלה תמונות של אחרים. ירצה יעלה, לא ירצה גם טוב.
אין גם איזה משהו מרגש, רכב בתוך שלולית קטנה עם בוץ מעט חלחלק. לא משהו להמשיך להתעכב עליו.
GodsFather
02-01-19, 19:49
Party poopers
מהבאסה ,
אני יוצא עכשיו לתקוע את הרכב בבוץ ,לצלם ולהעלות פה תמונות[emoji39]
נו ?
[emoji38][emoji38][emoji38][emoji38][emoji38]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190119/3607db82d7668b97f0be1ed05835a4c0.jpg
[emoji38][emoji38][emoji38][emoji38][emoji38]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190119/3607db82d7668b97f0be1ed05835a4c0.jpg
לא זה. אני מחכה לארוע של היום במעלה רמון ....
boaz avrahami
19-01-19, 22:04
גיא, תנשום עמוק ותחזיק את המוסר השכל שלך בבטן עוד יומיומיים... אנשים עוד לא בבית אפילו.
ועם גישה כזו ספק אם ישתפו
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני סקרן לגבי העליה הזאת שרבות דובר בה לאחרונה.
זה הכל.
כוונותי תמימות לחלוטין.
boaz avrahami
19-01-19, 22:34
אין לך מה להיות סקרן.
היית עולה בה ולו רק בגלל שאין לך ביצים
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אין לך מה להיות סקרן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
מתכוון שאין לי ביצים לעלות בה ....
לא, הוא מתכוון שיש לך רכב בלי ביצים ...
גיא,
לא הייתי שם כבר למעלה משלוש שנים, אבל בשעתו עשיתי את המעלה הזה (עליה וירידה) עם ה GV, כמה פעמים.
2-3 מקומות שמצריכים קצת הכוונה ועבודת קלות, אבל לא משהו שהדסטר שלך לא ראה.
לא יודע מה קרה שם היום, אבל בכל הטיולים שלנו, יש מקומות שרגע של חוסר ריכוז או תשומת לב, ואתה מתיישב.
נתקעתי אתמול בבוץ ליד גן נר רכב בודד, היו קוליסים די עמוקים מוצפים במים נכנסתי עם הגלגלים לתוך אותם קוליסים אך אחד מהם סרב לשתף פעולה וזרק אותי הצידה שם נתקעתי בתלולית בוץ שעטפה את הגחון, לאחר נסיונות עצמיים כושלים בחנתי את השטח וחפשתי עיגון לכננת, העץ היחיד שהיה בסביבה היה רחוק ובזוית שנראתה לי עקב חוסר נסיון עם כננת כקיצונית מדי, פניתי לקבוצת הווטסאפ בועז מיד פתח קישור לקבוצה וקיבלתי פניות גם בפרטי, תוך כדי החלטתי בכ״ז לנסות להגיע לעץ הרחוק , רצועת העיגון וכבל הכננת הגיעו בדיוק לקצה כשהצלחתי לחבר בינהם, להפתעתי על אף שמשיכת הכננת הכניסה אותי לעומק הביצה ועל אף הזוית המטורפת הצלחתי להגיע לחוף מבטחים.
כשקניתי את הג׳ימני וראיתי את הכננת אמרתי לעצמי ׳שיהיה׳, הנסיון הקודם שלי עם ג׳פים כלל טיול בחבורה לכולם היו רצועות שנשלפו מפעם לפעם אף על פי שאלו היו שנים רבות לא ראיתי צורך בכננת, לתקופה הנוכחית שכוללת בעיקר טיולים ברכב בודד כנראה שכננת הינו צורך הכרחי, למרות שאין לי ספק שהאנשים הטובים מקבוצת הווטסאפ היו באים לעזרתי.
תודה לכולם.
גיא,
לא הייתי שם כבר למעלה משלוש שנים, אבל בשעתו עשיתי את המעלה הזה (עליה וירידה) עם ה GV, כמה פעמים.
2-3 מקומות שמצריכים קצת הכוונה ועבודת קלות, אבל לא משהו שהדסטר שלך לא ראה.
המקום שונה למדי ממה שאתה מתאר.
מדרגות, בולדרים גדולים וזוויתיים.
אין לך מה להיות סקרן.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94אין לו ביצים אבל יש גחון נמוך ולכל האורך...
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
אין לו ביצים אבל יש גחון נמוך ולכל האורך...
זה לא נושא הדיון מה יש לי ואיפה הביצים שלי ( בארנק של אישתי )
ואם כבר .. לדאסטר יש גחון יחסית שטוח בלי דברים שמזדקרים .. והמינימום שלו סביב 25 ס"מ מקדימה. מצד שני אין לו low והוא לא נועד למכשולים ולשטח אמיתי.
ואולי יש מקום לפתוח דיון על מה הגישה הנכונה ( האמר או רנגלר ? שטוח או עם ביצים ? מתלים או סרנים ? ) אבל זה בטח לא פה.
אני אשמח לדעת מה היה שם ואיך קרה שרכב שטח אמיתי שמיועד להתקיל מכשולים אמיתיים כמו למשל מעלה רמון נאלץ לחילוץ .. ומה היה בחילוץ.
זאת המטרה של השרשור הזה.
חנן-ג'יפולוג
20-01-19, 10:28
אפרופו שטוח, חילוצים ונזקים: התחתית של חלק מהרכבים החשמליים וההיברידיים החדשים, חלקם קרוסאוברים, שטוחה להפליא, מתחילת הרכב ועד סוף הרכב משטח מתכת/פלסטיק אחד אחוד.
זו התחתית של הסוללה. מנסיון עשיר בנושא: פגיעה במשטח היפה הזה מובילה לאובדן אטימות של המארז, כניסת מים, והשמדת המארז כולו. במקרה הטוב של ההיברידיות זה יגמר ב40000 ש"ח. חשמליות? שלא נדע.
אני אשמח לדעת מה היה שם ואיך קרה שרכב שטח אמיתי שמיועד להתקיל מכשולים אמיתיים כמו למשל מעלה רמון נאלץ לחילוץ .. ומה היה בחילוץ.
לכל רכב שטח זה יכול לקרות, גיבור ככל שיהיה, וזה לפני שאפילו מתחילים לדבר על תקלות.
בנחל עדשה, אחרי שהצ׳רוקי צלח בגבורה מעברים אימתניים, דווקא בקטע קישור נסחפתי לשפ"צ לא נעים וקראתי לחבורה לחזור ולסייע. זה אמנם הסתיים בעזרת מכוון מיומן ובלי משיכה אבל בלעדיהם לא הייתי מעז ובוודאי שלא הייתי מכוון נכון.
חילוצים זה חלק מכללי המשחק בשטח וגם עם רכב גיבור זה בסדר ולגיטימי. מעדיף להזהר מאשר להסתכן בגלגול ...
זה לא הופך את הצ׳רוקי לפחות גיבור, והעובדה שהוא גיבור לא מונעת/תמנע ממנו להיות מחולץ במצבים מסויימים. הכל בסדר.
אפרופו שטוח, חילוצים ונזקים: התחתית של חלק מהרכבים החשמליים וההיברידיים החדשים, חלקם קרוסאוברים, שטוחה להפליא, מתחילת הרכב ועד סוף הרכב משטח מתכת/פלסטיק אחד אחוד.
זו התחתית של הסוללה. מנסיון עשיר בנושא: פגיעה במשטח היפה הזה מובילה לאובדן אטימות של המארז, כניסת מים, והשמדת המארז כולו. במקרה הטוב של ההיברידיות זה יגמר ב40000 ש"ח. חשמליות? שלא נדע.
נשמע כמו פוטנציאל מסחרי שיווקי חדש חברות השיפורים... מיגון תחתית לרכבים חשמליים היברידיים.
אספיר, גתוס, רסטה... ביזנס חדש
...נכתב מהנייד, סליחה על השגיאות
נשמע כמו פוטנציאל מסחרי שיווקי חדש חברות השיפורים... מיגון תחתית לרכבים חשמליים היברידיים.
יהיו יותר מכוניות חשמליות, יתחיל צורך.
יהיה צורך, יהיה ביקוש.
יהיה ביקוש, יהיה היצע.
דרכו של עולם.
------------------------------------------
איך רכב שטח נתקע במעלה רמון? בקלות. באותה נקודה גם אני התיישבתי פעם על הביצה. ודנה 60 זו חתיכת ביצה.... אבל אז, בסופה הירוקה, היה לי הייליפט... הרמתי את הסופה, הנחתי אבן מתחת לגלגל וזהו. 5 דקות.
ואיך זה קורה גם לרכבי שטח גיבורים? זה לא השטח ולא האוטו, זה הנהג.
השטח הוא נתון. גם האוטו הוא נתון. ועכשיו צריך לדעת מה לעשות עם שני הנתונים האלה.
ולא שהנהג לא יודע לנהוג, אלא משהו אחר לגמרי - כי זה כבר לקראת סוף המעלה ואתם בטוחים שזהו. סיימתם בהצלחה. אבל כל עוד זה לא נגמר באמת, זה לא נגמר - במעלה רמון יש 4 נקודות סו-קולד "בעיתיות". לא שכל היתר זה משחק ילדים... יש בולדרים ומדרגות והצלבות ודרדרת ובורות וחריצים ופיתולים ושיפועים תלולים, הכל מכל טוב. אבל אחרי שעברתם בשלום את שתי הנקודות הבעייתיות הראשונות, יש מין ירידת מתח. פיתול חד שמאלה, והעסק נראה כבר לא נורא בכלל ובמיוחד כשמטפסים ונמצאים בתנועה ללא מכוון ולא רואים כל כך טוב, דווקא שם ממתין האתגר השלישי: כמה בולדרים נבזיים שאם לא בחרת את הקו הנכון בדיוק של סנטימטרים, או שסתם שבריר שנייה של חוסר ריכוז וחוסר דיוק, אתה מתיישב שם ביניהם. מתיישב ממש טוב ולא יכול לזוז עוד. לא אחורה ולא קדימה. לא ימינה ולא שמאלה. גם עם רכב הרבה יותר גיבור ומפחיד ונעול מרקסטון. גם אם אתה מאוד מנוסה.
ולהבדיל מכל אלה שבחוסר אחריות מטורף (לטעמי בלבד) קופצים ראש לתוך ביצות ושדות מוצפים ונחלים זורמים בשיאו של יום גשום במיוחד, בידיעה ברורה שזה ייגמר בתקיעה/צלילה ובחילוץ ספקטקולרי, כאן זה משהו אחר לגמרי שמתחיל בטיול תמים ולגיטימי לגמרי שלמעט פנצ'ר גם עבר להם ללא תקלות מיוחדות, אבל נגמר בתקיעה ובחילוץ. והיי - זה בסדר גמור! זה חלק מהמשחק של טיולי שטח. מי שלא מתאים לו בלת"מים כאלה, שלא יטייל בשטח! שיחליף תחביב.
זה קרה לרבים וטובים, כמו לבוזי אתמול. זה יקרה מתישהו גם לכם. אז אל תתהו ואל תשאלו שאלות תמימות. נכון, יש קבוצת החילוצים בג'יפולוג ויש את תופעת טבע הנהדרים ועוד התארגנויות מבורכות, אבל מוטב שתתכוננו לזה מראש ולא משנה איזה רכב יש לכם - ובעניין הזה יש לי תובנות מהחילוץ הזה שלמעט התנאים מסביב שהיקשו (חושך, קור מטורף, אין קליטה בטלפון) בסך הכל ובהינתן האמצעים הדרושים (הייליפט, שאקלים, עוד ידיים עובדות ועוד רכב חזק שיאבטח וגם ימשוך כשצריך) לא היה קשה מדי.
אבל קודם כל ניתן לבוזי את הכבוד לספר איך הכל התחיל ואיך התנהל ואיך נגמר.
דרור,
בתור מישהו מהצד (אורח לרגע רואה כל פגע),
לא היתה שם שום אפשרות להרים את הרכב עם ג'קים (במקביל/לסירוגין/בהחלפות או בכל שיטה אחרת)?
קשה לי לדמיין סיטואציה שבה בשום פנים ואופן לא ניתן להכניס ג'ק. עם או בלי הגבהה מאולתרת.
היתה אפשרות.
היה להם ג'ק בקבוק מכני רגיל אבל הוא כשל ולא הצליח להרים את האוטו.
היה להם גם ג'ק עגלה קטן, שהיה קצת קשה למקם באופן יעיל ובכל מקרה לא היה מצליח להרים מספיק גבוה. בין הבולדרים שם יש כמה בורות של חצי מטר ויותר.
היה רכב נוסף (דיסקו TD5) שהיה יכול למשוך אחורה, אם היו לו נקודות ריתום.... אבל לא היו לו.
ולקשור רצועה לסרן קדמי של אוטו שבעליו רוצה שגם ימשיך לנסוע, זה לא חכם באנדרסטייטמנט...
הנקודה הספציפית קשה לתמרונים ובחושך כשלא רואים הרבה, זה יכול להיגמר גם בהתהפכות.
גם שאקלים לא היו, אבל זה פחות קריטי. נדרש הייליפט. וכשהוא הגיע, נפתרו הבעיות.
ואני מקדים את המאוחר... תנו לבוזי לספר ואחר כך אוסיף מהזוית שלי.
תודה.
אם בוזי ישלים את התמונה זה אומר שאתה יכול להפסיק לענות להצקות שלנו ולהתפנות לכתוב את הכתבה על הjl שבטעות הסגרת את נוכחותו....
;) ;) ;)
דווקא יש לי מה לומר על החילוץ הזה (גם אני לא הייתי מצויד כמו שאני חושב שצריך, פשוט כי לא הייתי עם הסופה) אבל סבלנות.
ולגבי JL... חלום של ג'יפ. הכי טוב שיש. תתחילו לחסוך.
גם עליו יש לי כמה השגות, אבל שההשגות הקטנות האלה יהיו הצרות של כולנו...
חברים. לא מתייחס ספציפית למקרה האחרון, אלא כללית.
נא לא ללחוץ על החברים לספר. ירצו, נשמח ללמוד. לא ירצו - לא חובה.
אנחנו לא רוצים שמי מהחברים יחשוב פעמיים אם להשתמש בקבוצת החילוץ כשנדרש.
לביא
סבלנות. אני מבטיח לספר כשאתפנה.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
אז ככה: מעשה שהיה, כך היה. או: פאק בכוננות - קיבלת שבת.
מעלה רמון הוא בדיוק מה שדרור תיאר כמה תגובות לפני. מעלה לא ארוך במיוחד, לא הכי קשה, בסה"כ מעלה לא קל אבל עביר לחלוטין.
אז מה כן? יש בו כמה נקודות שדורשות הכוונה מדוייקת והצלחה בנסיון הראשון. שילוב של מדרגות סלע שחלקן חלקות מאוד ולא מספקות אחיזה טובה, וחלקן חדות ברמת סכנת אובדן צמיג, יחד עם שיפועי צד מתונים ובורות עמוקים שלפעמים מלאים בהרבה אבנים לא יציבות ולפעמים פשוט ריקים, מייצר מצב שבו כישלון במעבר המכשול, יגרום לנזק או לתקיעה שהרכב לא יוכל לצאת ממנה בלי עזרה חיצונית.
חוץ מכל זה יש את העניין הפסיכולוגי של הנהג - אחרי רצף של אי-אילו מכשולים שהנהג עובר בהצלחה, הוא עלול לפתח הערכה מוטעית לגבי מכשולים נוספים, לגשת אליהם מבלי להתייחס אליהם ברצינות הראויה, ואז ברגע של זלזול במכשול - להיתקע ביג טיים.
אז מה היה? את רוב המעלה עלינו עקב בצד אגודל, עם הכוונה חיצונית משובחת, פה ושם קצת בנייה, הכל מאוד באיזי, באיטיות ובשליטה. במכשול שבו התיישבתי, כנראה היה קצר בתקשורת בין המכוון לביני. בגלל שיפוע הצד הגלגלים האחוריים החליקו הצידה, והסרן האחורי התיישב על סלע משונן שתפס אותו בשלוש נקודות. הרכב לא היה מסוגל לזוז, לא קדימה ולא אחורה.
בחינת המצב הראתה שגרירה אחורה תקרע את האגזוז, גרירה קדימה לא תתאפשר או תעשה נזק עקב סלע שהיה ממוקם לפני הצינור השמאלי של הסרן האחורי. החלק הקדמי של הרכב, מהטרנספר לקדימה, היה ממוקם בלי שום בעיה או הפרעה. פה ושם נגעו בסלע גם המדרגות והמיגונים, לא ברמה שמנעה תנועה, אבל כן מנעה גישה לאזור הבעייתי - מתחת לסרן האחורי.
אז מה עושים? מרימים ומכניסים אבנים מתחת לגלגלים האחוריים. ראשית היה צורך לפנות לא מעט אבנים בגודל כדורגל. אחר כך כבר הצלחנו להכניס את הג׳ק מתחת לסרן, אבל הי - לשכב מתחת לזנב הרכב, מאחורי הגלגלים, ולהרים את הסרן, בזמן שהרכב בעליה ושיפוע צד - עלול להיות מסוכן. אם הרכב יתחיל להתדרדר - מפעיל הג׳ק ידרס, וזו לא היתה אחת ממטרות הטיול. לא ניתן היה לאבטח ע"י קשירה מלפנים, כי הרכב הנוסף היה מאחור ולא היתה אפשרות לעקוף. לכן, תפעלנו את הג׳ק מלפנים, כאשר יד המפעיל עוברת מתחת למדרגת הצד שכאמור בעצמה נחה בחלקה על סלע.
בקיצור, אחרי הרמה קטנה והוספת אבנים, עדיין לא זזה רברס. וגם לא קדימה. ניסינו להרים שוב - וכבר לא היינו בטוחים אם הג׳ק התקלקל, או שהבסיס שלו פשוט שוקע תוך כדי שהוא מקבל את הצורה של הסלעים שמתחתיו.
ידעתי שמה שיפתור לי את הבעייה בעשר דקות - זה הייליפט. השמש כבר היתה נימה וחצי משפת המכתש, התחיל להיות קר וחשוך. בחושך לא רואים טוב, בקור לא מתפקדים טוב, ובסה"כ כל המשתתפים היו שלמים ובריאים, הרכבים תקינים, היה לנו ציוד לינה מדוגם, אוכל, מים ואש לעוד יומיים ובאופן כללי, שום סכנה לא ריחפה מעל ראשנו (אם מתעלמים לרגע מנשותינו שחיכו בבית, כן?). לא היה לי שום רצון לגרום לנתונים האלה להשתנות. אמנם לא היתה קליטה סלולרית, אבל סברתי שאוכל להסתדר לילה ראשון בלי פייסבוק.
הגיע הרגע לקחת החלטה: להקים מחנה ובבוקר לשלוח את הרכב השני במורד המעלה להביא הייליפט, או לקרוא לחילוץ.
בינתיים אחד ממשתתפי הטיול הצליח למצוא נקודה שיש בה בדל קליטה סלולרית, לשיחות בלבד. ניגשתי לשם, שלפתי מהטלפון שלי את מספר הנייד של ידידי בועז אברהמי, מסרתי לו את מיקומינו, מה אנחנו צריכים (הייליפט! ורצוי גם ליפט מייט או דובון) ואת העובדה שאנחנו לא בשום סכנה או מצב דחוף אחר. הודעתי לו שאין לי קליטה ואני לא אוכל להיות בקשר, וביקשתי ממנו לחפ"ק את האירוע.
זה היה הזמן ללבוש בגדים תרמיים, מעיל, כובע ג׳יפולוג ופנס ראש, לעשות עוד סיבוב של קומקום תה ולחכות. בין בדל קליטה אחד למשנהו, למדנו שיש קבוצת ווצאפ ערה שמחפשת פתרון, ברלי קיבל אישור מהפקח, הוא בדרך אלינו ומנסים לאתר הייליפט.
כשהגיע ידידי היקר דרור, הודעתי לו בחגיגיות שמעכשיו הוא מנהל את הארוע. דרור הגיע מלמעלה, והציע למשוך את הרכב התקוע כלפי מעלה. סירבתי, כי לא רציתי לגרום לנזקים. לחלץ רכב תקול ממעלה כזה, יהיה הרבה יותר מסובך, לא יורים עלינו, בשביל מה להסתכן? בחנו את האפשרות למשוך את הרכב לאחור, ואז גילינו שלדיסקברי שמאחורי אין אוזני גרירה. בכלל. לא מלפנים ולא מאחור. ואיפה השאקלים שלי בעצם? בדיעבד חיכו לי ליד דלת הבית, לא העמסתי אותם לרכב. לדרור היו שלושה שאקלים, השתמשנו בהם ע"מ לעגן את הרקסטון לרכב שלו לטובת בטיחות.
במקביל הגיע איש יקר, דניאל ממצפה רמון. לדניאל לא היה הייליפט בבית, הוא הפך את העולם וקיבל הייליפט בהשאלה, ירד את המעלה והביא את ההיליפט. מפה זה כבר היה קל: מסתבר שהג׳אנטים של הרקסטון, שלא אחת זכו לכינוי "מכוערים", מתאימים במיוחד להרמה באמצעות הייליפט, בלי שום אמצעים נוספים. פשוט מכניסים את שן ההיליפט בין החישורים ומרימים. הרמה של 30 ס"מ, כמה אבנים טובות מתחת לגלגלים האחוריים, הורדה מבוקרת, הילוך ראשון ואני למעלה.
השתמשנו בכישורי ההכוונה המעולים של דרור ויכולת שרירינו לסחוב אבנים, בשביל להעלות את הדיסקברי, קיפלנו את הציוד ויאללה הביתה.
כמה מילים על הייליפט:
אינספור מילים נכתבו ונאמרו על הייליפט. הוא גדול, הוא כבד, הוא מסורבל, הוא לא אוהב אבק וקשה מאוד לאכסן אותו ברכב בצורה בטיחותית, שלא תחמיר תוצאות של תאונה, אם חו"ח תתרחש. על אחת כמה וכמה ברכב שגם משמש ביומיום כרכב משפחתי. בשימוש לא נכון הוא יכול לגרום לנזקים כבדים בגוף ולרכב, כלי מסוכן ללא ספק.
אבל מה? במהלך 25 השנים האחרונות, היו לי לפחות 4-5 מקרים שבהם הייליפט היה הפתרון היחיד, גם כשבחלק מהמקרים היתה כננת תקינה בנמצא. האם זו סיבה טובה לנסוע עם הייליפט לכל טיול? כנראה שרוב האנשים לא עושים את זה, עובדה שבזמן אמת היו באזור לא מעט מטיילים ובעלי ג'יפים, ולאף אחד לא היה.
מסקנות:
1. להמשיך להביא לטיולים כמויות גדולות מדי של מזון, מי שתייה, חומרי בעירה, נייר טואלט וכיוצ"ב. כשאתה לא רעב, לא צמא ואין לך מניעה להישאר עוד לילה בשטח - אתה חושב נכון ובשיקול דעת, לא תעשה טעויות של "אין ברירה".
2. לתקוע בטלפון עוד סים, של חברה סלולרית נוספת.
3. הייליפט! ביררתי אפשרות לתפור אותו ישר לעצמות, כמו ברוך עם המגפיים, אבל אשתי מתנגדת. מכל מקום, החל מהטיול הבא, יהיה הייליפט אחד לפחות בשיירה. נדאג למתקון מתאים. אם אי פעם מדרגות הצד המקוריות יכנעו להתעללות שלי, אבנה מדרגות צד מתאימות להרמה עם הייליפט. עד אז.... ג׳אנטים מכוערים בת*ת שלי. אפשר להרים באמצעותם את הרכב וזה שווה הכל.
4. שאקלים. פה פישלתי, אין מה לומר. נתתי לעצמי עונש: עוד שבת בשטח.
5. בעל הדיסקו ידאג לאוזני גרירה בריאות.
6. בג׳יפולוג גולשים אנשים מדהימים. אני גאה להיות חלק מהקהילה הזו.
רשאים אש.
תודה למי שצילם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190120/deab99786be887402f3ad5edd6ffa951.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190120/60fd94ae1fb29c039d773a19d9c43944.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190120/1dcc5e92404cff9d38bc661a86a13a93.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190120/d0150bb7a05c756c9634e7f5abb4747f.jpg
boaz avrahami
20-01-19, 21:01
היום פטישון נטען עולה כמו הייליפט ויתן עזרה גם לאלו בשבוע הבא
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
כל הכבוד.
ברצינות ... יומיים הכנתי את הנאום על איך העזת לנסוע עם רכב לא מתאים למקום לא מתאים וכו׳...
אבל ... אחרי קריאה של זה. יצאה לי רוח הקרב מהמפרשים.
כל הכבוד. על הניתוח והביצוע והכתיבה.
לי אגב יש באוטו תמיד הי ליפט וליפט מייט. רק בגלל זה שאולי יום / לילה אחד. זה מה שיחלץ אותי.
כמו כן. ח׳ח על השיחוח מול הפקח. לא חשבתי על זה.
ותודה על השיתוף.
כל הכבוד.
ברצינות ... יומיים הכנתי את הנאום על איך העזת לנסוע עם רכב לא מתאים למקום לא מתאים וכו׳...
אבל ... אחרי קריאה של זה. יצאה לי רוח הקרב מהמפרשים.
כל הכבוד. על הניתוח והביצוע והכתיבה.
לי אגב יש באוטו תמיד הי ליפט וליפט מייט. רק בגלל זה שאולי יום / לילה אחד. זה מה שיחלץ אותי.
כמו כן. ח׳ח על השיחוח מול הפקח. לא חשבתי על זה.
ותודה על השיתוף.
תודה על הפירגון! לא מובן מאליו.
האמת שהשקעתי בשיתוף בשבילך ;)
תודה על הפירגון! לא מובן מאליו.
האמת שהשקעתי בשיתוף בשבילך ;)
תודה.
אני חושב שאחרי כל מה שהקהילה עשתה בשבילי - מגיע לאנשיה, לכל הפחות, הסבר מדוייק ומפורט על האירוע.
עם שני אנשים מסויימים אני כבר אסגור את החשבון באופן אחר...
אגב, הפקח המדובר זה מארק, ההוא שנכנס לגוב האריות של מפגש ג'יפולוג בשנה שעברה וחטף מרבים כאן שאלות קשות מכל הכיוונים.
אז שתדעו שהוא באמת איש יקר. דבר ראשון התקשרתי אליו עוד משדה בוקר כדי ליידע אותו במה שקורה כי עוד לא הבנתי עד הסוף את מהות התקיעה ולאן זה יכול להגיע, בטח לא ידעתי כמה זמן ייקח להוציא משם את כולם, וגם כדי למנוע אי נעימויות אחר כך. הוא הבין מיד את הסיטואציה ונתן לי את אישורו וברכתו לחילוץ. זה לא טריוויאלי. הבנתי שאחר כך הוא גם נתן את ההייליפט לדניאל שיצא אלינו.
אז אני לא יודע אם מארק נכנס לפה לפעמים, אבל אם כן - שוב תודה!...
ותודה לדניאל שבא אלינו עם ההייליפט בסמוראי פתוח (!!!) והכוונה לפתוח. בלי הגג. גם כן לא טריוויאלי, בקור של מצפה רמון... והיה שם קר!!!
ובוזי - אני ועידו עדיין עומדים על דעתנו שהיית יוצא בקלות יחסית וללא נזק עם משיכה מהרוביקון. הבטחה שלי.
ולנוכח רמת הנהיגה שהג'וניור שלי מפגין, כדאי להקשיב למה שהוא אומר.
מוכר לי החרא הזה
122666
אותו מקום, אותה אבן.
שנת 2005 או 2006?.... :confused:מי זוכר... גם הסופה הירוקה זצ"ל התנחלה שם, אבל רק לחמש דקות בערך. כי לי היה אז הייליפט.
מאז עוד רבים וטובים חיבקו אותה. היא עוד תמשיך להפיל ג'יפאים בפח עד קץ כל הדורות.
ובוזי - אני ועידו עדיין עומדים על דעתנו שהיית יוצא בקלות יחסית וללא נזק עם משיכה מהרוביקון. הבטחה שלי.
ולנוכח רמת הנהיגה שהג'וניור שלי מפגין, כדאי להקשיב למה שהוא אומר.
לא מתווכח. נצא מנקודת הנחה שאתה צודק. כנראה שזה מה שהיינו עושים בהיעדר הייליפט: היינו בונים טוב טוב לפני הגלגלים האחוריים ומושכים קדימה.
זה גם מה שהייתי עושה אילו היתה לי כננת ולא הייליפט.
אני עדיין חושב שהפתרון של ההיליפט הוא האולטימטיבי.
GodsFather
20-01-19, 23:37
עושים חשק להיתקע ולו רק בשביל המפגש
שתי הערות -
1- איפה שהוא, בשולי המפגש האחרון, היה פה אשכול אם אמירות של לעבור איזה מכשול בלי לעצור ובלי הכוונה. אז מה שכתבתי שם, זה בדיוק כדי להמנע מהמקרה הזה.
בנהיגת שטח, לא ממהרים, לא משתחצנים, ולא מתעצלים, תמיד בודקים, ולא בושה לבקש הכוונה.
2- נראה שהייתם לא מעט גברים, חשבתם להעביר חגורות מתחת ולנסות להרים ידנית?
boaz avrahami
21-01-19, 05:17
המכנסיים היו נופלות להם..
חוץמזה לפחות טון על הסרן. חסר סיכוי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אני עדיין חושב שהפתרון של ההיליפט הוא האולטימטיבי.
הייליפט + ג'נטים של רקסטון. לא צריך ליפטמייט.... עובדה!
הביקוש בדרך. וגם עליית המחירים...
עושה חשק לבוא ולעזור בחילוצים. ובאמת לו רק בשביל רגע המפגש אמיר. לראות את הפרצופים שמחייכים.
עושה חשק לבוא ולעזור בחילוצים. ובאמת לו רק בשביל רגע המפגש אמיר. לראות את הפרצופים שמחייכים.מחוץ לפורום הזה, שהוא אך טכני וענייני, אני מספר על רגע המפגש, על החיבוק החברי, ועל הביטחון שהכל בסדר ועוד מעט נהיה בדרך.
אבל פה זה ג׳יפולוג, לא פורום של ילדות רגשניות.
אז הייליפט וזה.
תודה דרור ודניאל. יש לי הרבה חברים, אבל אין על ההרגשה ברגע הזה, שחבר מוכיח בהתנהגות שלו, שהוא באמת חבר.
המכנסיים היו נופלות להם..
חוץמזה לפחות טון על הסרן. חסר סיכוי
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תרגע, תקח אוויר, תרים את המכנסיים.....ותעשה חשבון.
טון על הסרן, מרימים צד אחד זה כבר רק 500 ק"ג, ארבעה גברים מרימים את זה ....
פעם, פעם... שהינו צעירים וחזקים, הינו עושים את זה (בצבא) ולו רק מעצלנות של להוציא את כל הכלים :-)
liontamer84
21-01-19, 10:04
הייליפט וליפטמייט - ציוד כוננות חובה.
יש פעמים שאני חושב שאני מגזים עם כמות הציוד בממותה, אבל אז, ברגע האמת, כשאני רואה את הכל מנגן כמו שצריך ומציל את המצב, אז אני מחייך מאוזן לאוזן.
במקרה הספציפי דנן, רק גורם לי עוד יותר להצטער שלא יצאתי עם החברים שלי.
בפעם הבאה אינשאללה.
Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
boaz avrahami
21-01-19, 10:09
פעם, פעם... שהינו צעירים וחזקים, הינו עושים את זה (בצבא) ולו רק מעצלנות של להוציא את כל הכלים :-)
אני לא הורדתי את המכנסיים לרגע.
אני זוכר שאני לא בן עשרים ושמוטב להמתין עוד רגע לחילוץ...
לפעמים הנסיון בא עם הגיל.
לפעמים הגיל בא לבד ( תוסיפו את זה לפנתאון שלכם)
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
4 גברים מרימים טון(זה יותר מטון), לגובה 20-30ס"מ בזמן שהם עומדים על בולדרים ובורות, ומחכים שמישהו יכניס אבנים מתחת לגלגלים?
אני עדיין צעיר, אבל לא הייתי עושה את זה. הייתי מעדיף לגרור קדימה ולהסתכן בפח עקום:rolleyes:
מחוץ לפורום הזה, שהוא אך טכני וענייני, אני מספר על רגע המפגש, על החיבוק החברי, ועל הביטחון שהכל בסדר ועוד מעט נהיה בדרך.
אבל פה זה ג׳יפולוג, לא פורום של ילדות רגשניות.
אז הייליפט וזה.
תודה דרור ודניאל. יש לי הרבה חברים, אבל אין על ההרגשה ברגע הזה, שחבר מוכיח בהתנהגות שלו, שהוא באמת חבר.
שאפו לכולם, למחלצים, למסייעים, לתקועים-שהמתינו בסבלנות ולא עשו איזו שטות שתיגמר באסון או נזק.
בדיסקו יש קבוע מעוגן ברכב כל מה שהזכרת לעיל(ורכב יומיומי), פעם הבאה תזמין לטיול יותר פשוט...:cool:
חנן-ג'יפולוג
21-01-19, 11:57
אני מקווה שאין בינינו אנשים שנוהגים בקרוסאוברים, שלא לדבר על היברידיים או חשמליים רחמנה ליצלן. הסופ"ש האחרון לבדו, הביא כבר לשלוש סוללות פגועות פיזית ומוצפות, כתוצאה מנהיגה בשטח, ממותג בודד.
אני מקווה שאין בינינו אנשים שנוהגים בקרוסאוברים, שלא לדבר על היברידיים או חשמליים רחמנה ליצלן. הסופ"ש האחרון לבדו, הביא כבר לשלוש סוללות פגועות פיזית ומוצפות, כתוצאה מנהיגה בשטח, ממותג בודד.
טוב יש פה באתר כמה סובארואים ודאסטרים שנחשבים קרוס אובר ... לא ?
אולי אם כבר עלה הנושא, עיצה למשתמש .. במידה ומגיעים לאחד כזה תקוע, כמטייל במקרה או כתופעת טבע וכו' .. מה כדאי לעשות או מה לא לעשות ?
אפשר להתחשמל מזה ? למשל אם הוא בשלולית והסוללה קרועה ואני נכנס לשלולית לחבר שקל .. ה 600 וולט של המצבר מסוכנים לי ?
אפשר להתחשמל מהמים ?
( אולי אידיוטית אבל השאלה אמיתית .. )
4 גברים מרימים טון(זה יותר מטון), לגובה 20-30ס"מ בזמן שהם עומדים על בולדרים ובורות, ומחכים שמישהו יכניס אבנים מתחת לגלגלים?
אני עדיין צעיר, אבל לא הייתי עושה את זה. הייתי מעדיף לגרור קדימה ולהסתכן בפח עקום:rolleyes:
אתה יכול להתווכח בשביל הכייף, אבל לפחות תצטט (או תעשה את החשבון לבד) נכון.
- - - Updated - - -
boaz avrahami
21-01-19, 12:36
זה באחריות הפגיעות בסוללות או ביטוח או על הלקוח?
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חנן-ג'יפולוג
21-01-19, 12:47
פגיעה בשטח זה לא פגם בייצור, אז כמובן שזה לא באחריות. זה על הלקוח, אלא אם כן הוא מבוטח, ורובם ככולם מבוטחים, מן הסתם. לא מוכר לי שלקוח שילם מכיסו, אבל נושא הכספים, וגם האחריות, רחוקים ממני.
חנן-ג'יפולוג
21-01-19, 12:53
"כלבים, (וגם סוללות מתח גבוה) , במים זה לא טוב. צא ידידי היקר לחוף" - איה פלוטו.
במצב של סוללה מוצפת מחשב הסוללה מזהה את הפגיעה בבידוד ומנתק את הממסרים הראשיים שמוציאים את החשמל מהסוללה לכיוון הרכב.
עדיין, אתה דורך בתוך שלולית, וגם הסוללה בתוכה, כשאחד או יותר מהמוליכים בין התאים מחוברים גלוונית לגוף הרכב דרך המים.
אני לא בטוח שיש לי מספיק ידע כדי לאפיין את כל מעגלי הזרם האפשריים דרך הגוף בסיטואציה כזו. באמת, אני מעדיף לא לענות.
על פניו, קשה לי לדמיין שאתה סוגר מעגל כלשהו כשאתה הולך בתוך המים ונוגע בגוף הרכב.
אני זוכר, שברנו החשמלית (הידועה בכינוי החשמלית של בטר פלייס) היה פיוז בטחון.
במקרה תאונה, היה חובה קודם כל להוציא את הפיוז.
כל נהג היה אמור לקבל את ההנחיה הזו, וכל צוות כיבוי אש כנ"ל.
חנן-ג'יפולוג
21-01-19, 13:03
זה נכון, לכל רכב חשמלי והיברידי, אבל כשהדרך אל הפלאג הזה עוברת דרך השלולית...
- - - Updated - - -
לי יצא כבר פעמיים "להינות" מהחשמל הזה. הייתי מוותר עליהן.
אבל בשלולית אין פריקה לאדמה שמבטלת את הפרש הפוטנציאל?
יש תאוריה שאומרת, שאם אתה רואה כבל חשמל נופל לאדמה, צריך לקפוץ על רגל אחת על מנת שלא לעמוד בין 2 נקודות עם הפרש פוטנציאלי שונה. ולכן אי אפשר להתחשמל, כמו ציפור שיושבת על חוט חשמל.
קבל ביטול על הפריקה לאדמה..
אבל, ההתחשמלות אמורה לקרות רק במגע עם הרכב, לא?
"כלבים, (...) , במים זה לא טוב. צא ידידי היקר לחוף" - איה פלוטו.
"מה זה השטויות האלו ???"
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190121/97f893c147817ddf46c76b0b70956fa8.jpg
חנן-ג'יפולוג
21-01-19, 15:46
קבל ביטול על הפריקה לאדמה..
אבל, ההתחשמלות אמורה לקרות רק במגע עם הרכב, לא?
אני חושב שיש פה הרבה גורמים לא ידועים, שלא מאפשרים לספק תשובה ודאית.
הגוף נוגע במים (או אולי לא?) אז הם אמורים להיות באותו פוטנציאל.
נגיד שהמינוס של הסוללה טבול בשלולית. הרגליים שלך בשלולית, או שאתה נוגע עם יד שמאל במרכב.
ביד ימין אתה מנסה לפרק את פלאג הבטחון הרטוב, שמחובר לפלוס של הסוללה.
יש לי צמרמורת.
אם רק צמרמורת, מצבנו טוב. שלא נדע.
רק תחשוב על הצוות מכבי אש, שמגיע לאתר של תאונה, רואה אנשים פצועים לכודים, וצריך להתחיל לחתוך רכב מעוך...
עוד מעט הם יצטרכו להתלבש כמו עובדי חברת חשמל עם כפפות מיגון מאסבסט :-(
הם צריכים לנתק מתח ראשי עם הפיוז
חנן-ג'יפולוג
21-01-19, 17:29
עם נעליים וכפפות שמיועדים ל1000 וולט.
מוכר לי החרא הזה
122666בטוח הטויוטה מושך אחורה. אין מצב שאוטו ב 200,000 שח מחלץ אוטו ב 250,000 שח.. [emoji57]
בטוח הטויוטה מושך אחורה. אין מצב שאוטו ב 200,000 שח מחלץ אוטו ב 250,000 שח.. [emoji57]
לפעמים יש מצבים יותר קיצוניים ...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190121/08ed99240c373eb47a51dc63b434d081.jpg
הם צריכים לנתק מתח ראשי עם הפיוז
תאונה , הרכב מעוך , דלתות לא נפתחות, המכסה מנוע מעוך...
פצועים ברכב.
מי זוכר כל דגם וכל שנתון, איפה הפיוז? ואיך מגיעים עליו? מה העדיפות?
פצועים ברכב.
מי זוכר כל דגם וכל שנתון, איפה הפיוז? ואיך מגיעים עליו? מה העדיפות?
בטיחות המחלץ היא העדיפות הראשונה בהגעה לזירת אירוע, זו התרגולת.
מה יעזור מחלץ פגוע?
תודה למי שצילם.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190120/deab99786be887402f3ad5edd6ffa951.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190120/60fd94ae1fb29c039d773a19d9c43944.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190120/1dcc5e92404cff9d38bc661a86a13a93.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20190120/d0150bb7a05c756c9634e7f5abb4747f.jpg
בעקבות הצילומים האלו.
החלטתי להוסיף להייליפט את תכשיר החילוץ הבא.
לטמפ׳ נמוכות במיוחד.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190121/6c60c62d053eafba4b1b4d295b1f4c78.jpg
פצועים ברכב.
מי זוכר כל דגם וכל שנתון, איפה הפיוז? ואיך מגיעים עליו? מה העדיפות?זה אמור להיות זמין ונגיש ולא מתחת כיסויי פחים וכו... אבל לא מכיר את ההיברידיות, לזה כבר חנן יענה.
boaz avrahami
22-01-19, 04:04
בעקבות הצילומים האלו.
החלטתי להוסיף להייליפט את תכשיר החילוץ הבא.
לטמפ׳ נמוכות במיוחד.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190121/6c60c62d053eafba4b1b4d295b1f4c78.jpg
ג׳ק אחד בהחלט מספיק
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם דניאל מביא ג׳ק ...
ויש את הג׳ק של דניאל ..
[emoji848]
הכוכב הכחול
22-01-19, 07:56
אם דניאל מביא ג׳ק ...
ויש את הג׳ק של דניאל ..
חזק ביותר! מוסיף לערכת חילוץ :cool:
(למרות שאני לא שותה אלכוהול)
נראה לי טריוויאלי לצאת לעזור לחבר.
לא משנה מתי או איפה, חבר..
וכמו שרשמתי בקבוצה
אם מישהו צריך עזרה כלשהיא באזור מצפה
חילוץ, מקום וכלים לתיקון הרכב,
מקלחת חמה אחרי צייד שיטפונות או נסיעת אבק מדברי,
מקום לינה או כל דבר אחר
צרו קשר ואשמח לעזור :)
דניאל.
חנן-ג'יפולוג
22-01-19, 08:50
זה אמור להיות זמין ונגיש ולא מתחת כיסויי פחים וכו... אבל לא מכיר את ההיברידיות, לזה כבר חנן יענה.
יש כאלה שהגישה לפלאג היא ללא כלים בכלל. יש כאלה שהגישה היא בעזרת מברג או שווה ערך, כי יש ניטים רב פעמיים מפלסטיק. יש כאלה שדורשים בוקסה 10 מ"מ, ובטח יש אחרים שאני לא מכיר.
חזרה קטנה לרכב המוצף, כי זה קרוב ללבנו בשרשור הזה. הנחיית היצרן, למי שמתעניין, היא לא להתקרב לפלאג הבטיחות עד שהרכב לא נגרר למקום יבש.
יש כאלה שהגישה לפלאג היא ללא כלים בכלל. יש כאלה שהגישה היא בעזרת מברג או שווה ערך, כי יש ניטים רב פעמיים מפלסטיק. יש כאלה שדורשים בוקסה 10 מ"מ, ובטח יש אחרים שאני לא מכיר.
חזרה קטנה לרכב המוצף, כי זה קרוב ללבנו בשרשור הזה. הנחיית היצרן, למי שמתעניין, היא לא להתקרב לפלאג הבטיחות עד שהרכב לא נגרר למקום יבש.
תודה
חזרה קטנה לרכב המוצף, כי זה קרוב ללבנו בשרשור הזה. הנחיית היצרן, למי שמתעניין, היא לא להתקרב לפלאג הבטיחות עד שהרכב לא נגרר למקום יבש.ואיך גוררים את הרכב בלי לגעת בו?
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
ואיך גוררים את הרכב בלי לגעת בו?
https://en.wikipedia.org/wiki/Tractor_beam
https://en.wikipedia.org/wiki/Tractor_beamמעולה. אז אפשר לוותר על הייליפט, כננת, רצועות וכו ...
Sent from my LG-H870DS using Tapatalk
GodsFather
22-01-19, 17:29
מכיר אורן זריף?
מכיר אורן זריף?
Sent from my LON-L29 using Tapatalkדארת' וויידר אם כבר...
חזק ביותר! מוסיף לערכת חילוץ :cool:
(למרות שאני לא שותה אלכוהול)
נראה לי טריוויאלי לצאת לעזור לחבר.
לא משנה מתי או איפה, חבר..
וכמו שרשמתי בקבוצה
אם מישהו צריך עזרה כלשהיא באזור מצפה
חילוץ, מקום וכלים לתיקון הרכב,
מקלחת חמה אחרי צייד שיטפונות או נסיעת אבק מדברי,
מקום לינה או כל דבר אחר
צרו קשר ואשמח לעזור :)
דניאל.הבנאדם הזה על באמת...?
חביבי...שום דבר לא טריוויאלי במה שרשמת.
תבוא עליך הברכה.
טל.
הבנאדם הזה על באמת...?
חביבי...שום דבר לא טריוויאלי במה שרשמת.
תבוא עליך הברכה.
טל.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk+1 בהחלט נדיר.
דרוש חילוץ באזור קירית גת עכשיו (13:39) -
רנו פלואנס התחברה בבוץ. הנהג זקוק למשיכה.
רון ידעי
0546403330
GodsFather
07-02-19, 15:55
אבנר... זה באמצע העיר... אתה בטוח?
בטוח. הבחור נתקע בבוץ בשביל שיורד מהכביש.
boaz avrahami
10-02-19, 17:42
חברים, תניחו לשרשור הזה לשמש למטרתו.
מצטער שאני צריך להעיר ל VP על החריגה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
boaz avrahami
11-02-19, 11:14
אמיר/ דרור/ אבנר
בבקשה פצלו את הדיון משנה הזה החוצה.
מה יגידו אזובי הקיר.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
הם לא יכולים להגיד, הם מתפוצצים מצחוק :-)
חנן-ג'יפולוג
13-02-19, 09:27
https://imagizer.imageshack.com/v2/1024x768q90/922/KazVZ3.jpg
תקציר למי שלא רוצה לקרוא את הכול: בעת נזק (מכאני-תוספת שלי, כדי להבדיל מההצפה שדוברה כאן קודם) חמור לסוללה יש להטביע את הרכב.
תקציר למי שלא רוצה לקרוא את הכול: בעת נזק (מכאני-תוספת שלי, כדי להבדיל מההצפה שדוברה כאן קודם) חמור לסוללה יש להטביע את הרכב.
אני פשוט לא מאמין שזה אשכרה כתוב שחור על גבי מסך. הזוי!
אז עדיף לטבוע בשלולית ולחסוך מים.
אסף.
Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
יותר הזוי..
בסעיף 7 כתוב לא להשתמש במי-ברז או מים לא מסוננים כדי להמנע ממלחים בתמיסה..
מאיפה ישיגו כמות כזו של מים מזוקקים בשליפה?
חנן-ג'יפולוג
13-02-19, 17:00
אני חושש שהבנת את המשפט הפוך מכוונת המשורר.
כן, הניסוח מבלבל, אבל הם כותבים להשתמש במים שאינם מי מלח. מים כגון מי ברז, באר או אגם.
משפט אח"כ הם כותבים להשתמש בברז כיבוי אש.
אנגלית אני מבין.. זה נראה כמו עוד מקרה של תרגום משפת מקיר דאינה אנגלית.
נפוץ למדי במדריכי שימוש מהמזרח.
משהו לא הסתדר לי כי מצד אחד כותבים לא מים עם מלחים,ומצד שני נותנים דוגמא של מים שפירים ״מתוקים״..
ועדיין,
זה ברשימת דרישות של מוסכים מורשים היום?
בריכה במוסך?
בד"כ יש איזה אבקה יבשה כמו בכיבוי אש של ארונות חשמל
חנן-ג'יפולוג
13-02-19, 20:31
זה ברשימת דרישות של מוסכים מורשים היום?
בריכה במוסך?
רכב עם נזק כזה אין לו מה להגיע למוסך.
אולי מגרש גרוטאות, אבל זה כבר עניין של משרד התחבורה.
בחדר שיפוץ סוללות יש לי בריכה שמותאמת לסוללה. 50X220X150 ס"מ.
לאיזו מטרה הבריכה,
קירור או בידוד מהסביבה?
חנן-ג'יפולוג
13-02-19, 20:46
המים משמשים כמוליך שמפרק את החשמל מהסוללה. צריך לחכות 3.5 ימים כשהרכב במים.
בקיצור.... לצבוע בכחול ולזרוק לים (כינרת) הפך להוראה רשמית של היצרן....
אסף.
boaz avrahami
13-02-19, 23:28
בקיצור.... לצבוע בכחול ולזרוק לים (כינרת) הפך להוראה רשמית של היצרן....
אסף.
ולנסוע מספיק מהר הביתה בשביל להספיק לשתות את זה [emoji4]
נשמע לי אחלה ביזנס בשביל מושבניקים (אייל ??) שיעמידו עמדת טבילה כזו בחצר.
יש לי בור מוכן בדיוק במידות למכירה.
ונדמה לי שמישהו מהאתר כבר התקשר פעם ורצה לקנות אותו.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190213/fc3aa0d23719017ad5024a078241b771.jpg
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
בחייאת חנן, תעשה לי את הסופ"ש...תראה את האיור של האוטו בג'קוזי.. אני חייב...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190213/b5432f6b32a64e3863d2fc1131b1d2c9.jpg
זה יכול להיות ג'קוזי רק עם המנוע בנזין עובד.... אחרת אין בועות [emoji23]
חנן-ג'יפולוג
14-02-19, 00:31
בחייאת חנן, תעשה לי את הסופ"ש...תראה את האיור של האוטו בג'קוזי.. אני חייב...
מתנצל, זה לא יקרה.
boaz avrahami
14-02-19, 05:03
אגב,
מי שקונה אוטו כזה או נוכח בזירת תאונת דרכים שיקח בחשבון שצוותי הצלה, במיוחד כבאים, נזהרים ואף נמנעים מלהתקרב למכוניות מסוג זה.
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
לפני כשנתיים, היה שרשור בנושא. אנשים העלו את מספרי הטלפון שלהם ואיזור בו הם זמינים לסיוע בחילוץ.
לאחרונה, חלק מהאנשים אף הצטרפו ל RINGYA. מספרי הטלפון זמינים והתצוגה זמינה ומאירה.
אישית, לא קיבלתי עד היום אף פנית בקשה לחילוץ, למרות שמספר הטלפון שלי מפורסם שם.
חשבתי, שקבוצת ווטסאפ יכולה לתת מענה טוב יותר בתחום הספציפי הזה.
למה כן:
כשאנחנו מטיילים לא באיזור מגורנו, אנחנו אולי זמינים לסייע, אבל למי שזקוק לחילוץ אין את המידע מי נמצא בסביבתו.
לעיתים, יש בקשה לחילוץ בפורום. אני חייב להודות שבזמן טיול, אני לא בודק את האתר.
לרוב, אין לנו את המידע, מי זמין, היכן, אם אנחנו מפריעים באמצע אירוע משפחתי ולא נעים להתקשר סתם כך.
למה לא:
עודף קבוצות.
אם לא תהיה משמעת ברזל - שימוש בקבוצה - רק לטובת חילוצים, עלול להיות מעיק.
אני חושב שנכון לקיים קבוצה כזו ומוכן להקימה.
כמובן שמוכן להיות חלק מקבוצה כזו גם אם תוקם על ידי מישהו אחר.
לביא 0544382475 גר באיזור גדרה, יש כננת.
אשמח אם תצרף אותי שמי ירון והבה אני מקיבוץ מעוז חיים (עמק המעיינות) בעל קיה ספורטאז' וגישה לטרקטורים.
0505959668
4x4x4x4@gmail.com
שלום,
אני חבר בקב' הווטסאפ ומבקש לנצל במה זו ולהודות על היוזמה והניהול המהודק של מנהלי הקבוצה ועל העמידה העקשנית על עקרונות השימוש בפורום הזה. ויחד עם זאת אני מבקש להציף מקרה שאירע היום.... א. העלה לאתר בקשה לעזרה בחילוץ של חברו שאינו נמנה על חברי הקבוצה, הוא שקע במעבר מים ברכב עם ילדים קטנים כחצי שעה לפני השקיעה. חבר אחר בקבוצה העלה קישור "לתופעת טבע", ואז א. הועזב מהקבוצה. וטוב שכך כי הוא פעל בניגוד לכללי הקבוצה.
אבל... אני חושב שצריך למצוא מנגנון שיאפשר חריגה מכללי הקבוצה כגון הפניה ל"תופעת טבע", וחזרה לדממת אלחוט, או פתיחת קב' חלופית שתנוהל ע"י אותו חבר שהעלה את המקרה, ואולי יש עוד פתרונות....
צריך לזכור שלא כל בעלי הג'יפים מכירים את האתר, ונושא הג'יפאות לא בראש מעייניהם אבל הם כנראה אוהבים את שבילי הארץ ומדי פעם יוצאים עם משפחתם ל"טיול שטח" ואני מפרגן להם כל כך. היום עלה בדעתי שיתכן ואנו עוברים (מבחינה ערכית) על חוק "לא תעמוד על דם רעך"
חוק זה הופך את החובה המוסרית של עזרה לזולת לחובה הנובעת מחוק. העובר על הוראת החוק עונשו קנס (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A0%D7%A1).
החוק נחקק בעקבות הצעת חוק פרטית של ח"כ חנן פורת (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%A0%D7%9F_%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7 %AA). בעת שהובא החוק לקריאה שנייה ושלישית (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94_%D7%A9%D7 %A0%D7%99%D7%99%D7%94_%D7%95%D7%A9%D7%9C %D7%99%D7%A9%D7%99%D7%AA) נימק ח"כ פורת את יוזמתו:
לא היינו נזקקים לחוק הזה אילו באמת היינו במצב שבו המוסר הטבעי, שלפיו אדם הרואה אדם אחר שנמצא במצוקה לנגד עיניו, לא היה מהסס, היה טורח ומציל, גם אם הדבר הזה היה עולה לו בהוצאות מרובות של ממון ואפילו בסיכון של גוף. חשבנו בכל זאת, על רקע מקרים מצערים מאוד שהיו בשנים האחרונות ועל רקע רצון לקבוע נורמה שמעגנת את המוסר היהודי, הקובע "לא תעמוד על דם רעך", שאינך יכול לעמוד מנגד בשעה שאתה רואה את חברך נמצא בסכנה, וחברך הוא אדם באשר הוא אדם, יהודי כגוי, כל אדם באשר הוא, גדול, קטן, איש, אשה, עליך להושיט לו יד ולהציל אותו.
מה אתם אומרים?...
דעתי היא שאפשר לפנות בהודעה אישית לאחד ממנהלי הקבוצה, להציג לו את המקרה הספציפי ולקבל/לא לקבל אפשרות לחרוג.
לדעתי, כחלק מההכנה ליציאה לשטח צריך לתכנן גם את אפשרויות היציאה, כולל מחשבה על האופציה להתקע ואיך תצא מהתקיעה: רצועות, את חפירה, טלפון סלולארי ולמי להתקשר
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
דעתי היא שיש מיליון קבוצות חילוץ ושמה שמייחד את הקבוצה הזאת היא החוקים הנוקשים ואכיפתם.
ככה אני יכול להשאיר אותה על רועש ולא להשתיק אותה כל סופש.
יישר כוח למנהלים.
אם היה כאן מקרה חירום אמיתי(רכב ששקע במים במרכז הארץ, גם אם יורד חושך, זה עדיין לא מקרה חירום, ולא נשקפת שום סכנה לאף אחד), אז ברור שהיה מקום להגמיש את החוקים, ואני גם מאמין שזה מה שהמנהלים היו עושים. אבל לא זה היה המקרה.
זאת, כאמור, רק דעתי.
אז מה זה מקרה חירום..? ילד שקר לו זה לא מספיק חירומי? גם אם תתקע בנקודה הכי נידחת בנגב באישון לילה הסורים לא על הגדרות והכל יכול לחכות לבוקר, אבל לבלות ערב או לילה תקוע בשטח זה לא נעים בכללי ועם ילדים בפרט... בסיטואציה של "סכנת חיים" אמיתית כנראה שהמענה שאני ואתה נוכל לתת הוא לא מספיק.
יאיר.
גם פותח בקשת החילוץ וגם מושא החילוץ הם חברים שלי.
לצערי, לא הייתי זמין היום ללכת ולחלץ בעצמי.
בכל מקרה, הדין לכולם הוא אותו דין.
יש כללים לקבוצה וכולם יודעים שעליהם לעמוד בהם.
בועז ואני דיסקסנו שוב את הכללים בעיקבות אירוע ההתהפכות של שחר סופה החלטנו שלא משנים את הכללים כרגע.
לביא
boaz avrahami
24-02-19, 07:59
אני מבקש לחזק את ידיו של לביא.
לעיתים כמנהלים עלינו להרחיק חברים, דבר שיוצר לנו כמנהלים גם אי נעימות .
אבל, אנחנו מחויבים לנהוג באופן שווה מול כולם... גם אם אתם חברים.
מבקש לציין שדווקא מהחברים הייתי מצפה יותר לא להכניס אותנו לפינות האלו. זה לא נעים לנו.
לסיום,
*** אני מבקש מכל מי ששוקל לפרסם קריאת חילוץ עבור מישהו אחר, שיפנה לאחד המנהלים בפרטי להתיעץ לפני שהוא מעלה הודעה. ***
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
זורק רעיון/שאלה. ....
האם במקום להעלות הודעה לבקשת חילוץ של אותו "הוא חבר שלי אבל לא חבר בקבוצה"
הוא מראש היה מעלה רק לינק הצטרפות לקבוצה חילוץ חדשה, ייעודית.
והקבוצת חילוץ הייתה מותראת רק בהודעה אחת יחידה (כל שאר היה בקבוצה הייעודית)
האם זה היה מתקבל על דעת המנהלים?
אני לחלוטין מבין שגם זה הפרת החוקים, אבל האם זה היה "עובר"?
שקלנו והחלטנו נגד.
כרגע הקבוצה מונה 240 אנשים.
זה אומר ש 240 משפחות שמוחתן מופרעת.
אוקי, אם זה כבר נדון, מעולה.
אני מבקש לחזק את ידיו של לביא.
לעיתים כמנהלים עלינו להרחיק חברים, דבר שיוצר לנו כמנהלים גם אי נעימות .
אבל, אנחנו מחויבים לנהוג באופן שווה מול כולם... גם אם אתם חברים.
מבקש לציין שדווקא מהחברים הייתי מצפה יותר לא להכניס אותנו לפינות האלו. זה לא נעים לנו.
לסיום,
*** אני מבקש מכל מי ששוקל לפרסם קריאת חילוץ עבור מישהו אחר, שיפנה לאחד המנהלים בפרטי להתיעץ לפני שהוא מעלה הודעה. ***
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94הצעת ייעול (במידה ועדיין לא נשקל)
להכניס ל-Group description את כללי הבסיס ואולי אפילו הפנייה לתופעת טבע או ידידים למי שלא עומד בתנאי הבסיס.
נכון שרובינו לא קוראים את זה, אבל אולי זה יחסוך מעט עוגמת נפש
הצעת ייעול (במידה ועדיין לא נשקל)
להכניס ל-Group description את כללי הבסיס ואולי אפילו הפנייה לתופעת טבע או ידידים למי שלא עומד בתנאי הבסיס.
נכון שרובינו לא קוראים את זה, אבל אולי זה יחסוך מעט עוגמת נפש
בוצע
תודה
שקלנו והחלטנו נגד.
כרגע הקבוצה מונה 240 אנשים.
זה אומר ש 240 משפחות שמוחתן מופרעת.
זה נכון שאתם שניכם מנהלים ואני לא, אין לי שום זכות הצבעה .. וכו' .
אבל שאלה .. 240 משפחות שמנוחתן מופרעת .. זה קצת מצחיק אותי. בימים אלו שכמעט כל התקשורת שלנו, אפילו אבא שלי שתכף סוגר את העשור ה8 שלו .. מסמס כל הזמן בואצאפ .. כל אחד בודק ושולח ומתייג ולא יודע מה .. בכל רגע נתון ..
אז להגיד שהודעה אחת או 5 שבאות פעם ב .. זה הפרעת מנוחתן של 240 משפחות .. נו .. לא מוגזם .. ?
אם זאת היתה ההתראה היחידה שיש בטלפון .. ניחא .. אבל זה לא ככה אצל אף אחד.
טוב, זאת רק דעתי.
רובן המכריע של קבוצות הווטסאפ שלי מושתקות ולכן לא מפריעות.
אבת הבודדות שלא - היא קבוצת החילוץ.
אבת הבודדות שלא - היא קבוצת החילוץ.כנ"ל.
אני שמח על הניהול ההדוק של הקבוצה הזו.
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
boaz avrahami
24-02-19, 12:19
גיא,
מי שאוהב את האקשן הקבוע ורוצה לחלץ הרבה יכול כאמור להיות חלק מהפורמט הגדול והמבורך של תופעת טבע.
אין צורך בעוד תופעת טבע...
חלק מאיתנו, כנראה הרוב, מבקש לקבל ולתת חילוץ בצורת ערבות הדדית ובלי הצורך להיות חלק מחמ"ל ארצי של אנשים שהוא לא מכיר.
ולכן לכל אחד מאיתנו יש את האפשרות להיות חבר באחת הקבוצות או בשתיהן ולקבל בדיוק את המינון המדוייק המתאים לו וכולם יוצאים נשכרים.
בועז
גיא,
מי שאוהב את האקשן הקבוע ורוצה לחלץ הרבה יכול כאמור להיות חלק מהפורמט הגדול והמבורך של תופעת טבע.
אין צורך בעוד תופעת טבע...
חלק מאיתנו, כנראה הרוב, מבקש לקבל ולתת חילוץ בצורת ערבות הדדית ובלי הצורך להיות חלק מחמ"ל ארצי של אנשים שהוא לא מכיר.
ולכן לכל אחד מאיתנו יש את האפשרות להיות חבר באחת הקבוצות או בשתיהן ולקבל בדיוק את המינון המדוייק המתאים לו וכולם יוצאים נשכרים.
בועז
רשמתי את דעתי פה בפורום .. זה מותר .. לא ?
עשינו V וממשיכים הלאה ..
הכוכב הכחול
24-02-19, 13:49
אבת הבודדות שלא - היא קבוצת החילוץ.+1
זו קבוצת החילוץ היחידה שאני שותף בה,
בכל הפלטפורמות.
בגלל הניהול ההדוק הערבות ההדדית ופתיחת קבוצת משנה במידת הצורך.
בועז ולביא שאפו על הניהול
ישר כוח.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
boaz avrahami
24-02-19, 13:54
רשמתי את דעתי פה בפורום .. זה מותר .. לא ?
עשינו V וממשיכים הלאה ..
עניתי לך ואולי לאחרים שחושבים כמוך על מנת שהרציונל מאחורי ההחלטה שלנו יהיה מובן לכולם.
שלא יחשוב מישהו בטעות שמדובר באטימות לב או שיקול זר חלילה.
עניתי לך ואולי לאחרים שחושבים כמוך על מנת שהרציונל מאחורי ההחלטה שלנו יהיה מובן לכולם.
שלא יחשוב מישהו בטעות שמדובר באטימות לב או שיקול זר חלילה.
חס וחלילה אטימות לב.
לא רמזתי.
+1
זו קבוצת החילוץ היחידה שאני שותף בה,
בכל הפלטפורמות.
בגלל הניהול ההדוק הערבות ההדדית ופתיחת קבוצת משנה במידת הצורך.
בועז ולביא שאפו על הניהול
ישר כוח.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
+1
הקבוצה היחידה שלא מושתקת אצלי.
יאיר.
גם פותח בקשת החילוץ וגם מושא החילוץ הם חברים שלי.
לצערי, לא הייתי זמין היום ללכת ולחלץ בעצמי.
בכל מקרה, הדין לכולם הוא אותו דין.
יש כללים לקבוצה וכולם יודעים שעליהם לעמוד בהם.
בועז ואני דיסקסנו שוב את הכללים בעיקבות אירוע ההתהפכות של שחר סופה החלטנו שלא משנים את הכללים כרגע.
לביא
אוקיי, מקבל.
תודה רבה לארז גור שהצטרף לצוות ניהול קבוצת הווטסאפ.
boaz avrahami
26-03-19, 20:12
ארז עבר הכשרה מפרכת ונמצא קשוח במידה המתאימה... [emoji6]
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
ברכות ובהצלחה
Sent using Tapatalk
חזרנו מהדרכת חילוץ מעשי, שהועברה על ידי אסף. באופן אישי, למדתי, שלמרות שאני נוהג ברכבי שטח 20 שנים ואפילו משכתי פה ושם כמה רכבים שנתקעו, חילוץ אמיתי ומקצועי הוא משהו אחר. אין תחליף להדרכה עיונית ומעשית.
תודה לכל המשתתפים ותודה לאלה שהקריבו את ריכבם ובעיקר, תודה רבה לאסף. היה מאלף.
124011124012124013124014
boaz avrahami
03-05-19, 16:01
גם אני תמיד לומד וזו לא ההדרכה הראשונה שלי.
כרגיל כיף גדול לפגוש את העמיתים.
תודה וישר כח
Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
חבר עם פרייבט התחפר באזור דרום תא פארק החורשות. אם יש מישהו באזור הוא ישמח לעזרה
0505560249
תודה רבה מגיעה לקבוצה !
וללביא.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190715/314beba247540e0aacbff8366ceedc08.jpg
( סוף סוף יש צילום של הדאסטר-פלצת תקועה ;) )
matikrimerman
15-07-19, 17:16
מחפש להצטרף לקבוצה. עדיין קיים? אני רואה שהשרשור די ישן
מחפש להצטרף לקבוצה. עדיין קיים? אני רואה שהשרשור די ישןעדיין קיים.
כמו שאמרו, שלח מספר טלפון בה"פ לארז או לבועז או ללביא
Sent using Tapatalk
תזכורת לגבי חוקי הקבוצה:
הקבוצה היא קבוצה שקטה. אפילו חרישית. פירסום בקבוצה רק במקרה של בקשת חילוץ של מישהו שחבר בקבוצה זו או בני משפחה מדרגה ראשונה.
נא להתחשב בחברים האחרים בקבוצה ולהמנע ככל האפשר מתקשורת מנהלית בפורום זה. להודעות כאלה נא להשתמש בשירשור המקביל באתר גיפולוג. או לפתוח קבוצה יעודית בווטסאפ.
יוצא מן הכלל הוא חילוץ שיש בו סכנת חיים.
תנאי לצירוף לקבוצה הוא אישור והסכמה עם חוקים אלו.
אתה מוזמן לשלוח ה"פ עם שם פרטי, שם משפחה וכינוי באתר אל לביא, בועז או אלי
הנה הכללים המעודכנים:
בקרוב תצורפ/י לקבוצת חילוץ לחברי גיפולוג. הקבוצה היא קבוצה שקטה. אפילו חרישית. פירסום בקבוצה רק במקרה של בקשת חילוץ של מישהו שחבר בקבוצה זו או בני משפחה מדרגה ראשונה.
נא להתחשב בחברים האחרים בקבוצה ולהמנע ככל האפשר מתקשורת מנהלית בפורום זה. להודעות כאלה נא להשתמש בשירשור המקביל באתר גיפולוג. או לפתוח קבוצה יעודית בווטסאפ.
יוצא מן הכלל הוא חילוץ שיש בו סכנת חיים. רצב כללי הקבוצה.
1. הקבוצה נועדה לסיוע הדדי בין חברי גיפולוג החברים בקבוצת חילוץ בווטסאפ ובני משפחתם מדרגה ראשונה בלבד.
2. חברי הקבוצה אינם מחלצים מקצועיים, ועזרתם מבוססת על רצון טוב. כל הנעזר בחילוץ של מי מהם, עושה זאת על אחריותו בלבד.
3. הקבוצה נועדה להיות שקטה - מי שלא יעמוד בכללים באדיקות - יורחק.
4. בקשת הצטרפות לקבוצה, נא לשלוח בהודעה פרטית.
5. שלא נזקק. אם מישהו בכל זאת צריך עזרה, נא לשלוח את מירב הפרטים. מיקום, מספרי טלפון, אם יש דחיפות, ילדים קטנים, חוסר במים או במזון, רכב על סף התהפכות חו״ח וכו׳. מענה לקריאה, נא לפרסם באותו שירשור, שנדע שמטופל. לאחר יצירת הקשר הראשוני, נא לעבור לתקשורת פרטית. ווטסאפ או טלפון. בעלי מכשירי הקשר, נא ציינו מספר תדר אמריקאי/אירופאי עליו אתם נמצאים. במידה ואיזור החילוץ מאופיין בקשיי קליטה סלולרית, ציינו שעה שבה תהיו זמינים ליצירת קשר נוסף.
6. על סיפור החילוץ, כולל תמונות, נשמח לשמוע בפורומים של גיפולוג. למען יחכימו כולם.
7. תצורפ/י לאחר שתאשר/י לי בחוזר, שכללי הקבוצה מקובלים עליך.
ברוכים הבאים וכל טוב.
נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...
matikrimerman
16-07-19, 12:22
נשלחה ה"פ. תודה
אשמח להצטרף גם אני
052
6460050 תודה
כמו שאמרו, שלח מספר טלפון בה"פ לארז או לבועז או ללביא
שם ומספר טלפון
נשלח מהנייד שמתעקש "לתקן" את האיות...
ב 25 באוקטובר, מתוכננת סדנת חילוץ נוספת בהדרכתו של אסף. הסדנה תכלול הדרכה תיאורטית ומעשית.
גם הפעם, הסדנה מוגבלת ל 20 משתתפים. גם הפעם ההשתתפות כרוכה בעלות סימלית.
מיקום, שעת התכנסות ושיטת ההרשמה יפורסמו בהמשך.
והפעם אני בארץ לשם שינוי ...
נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..
זו סדנה חוזרת או סדנת המשך ?
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.