PDA

צפייה בגרסה מלאה : חילוצים בשטח - WhatsApp

עמודים : 1 2 3 [4] 5 6

asafk
13-09-19, 17:06
חוזרת. כלומר התכנים חוזרים לא המשתתפים.
(-;

אסף.

erezgur
13-09-19, 17:07
ממליץ בחום לכולם...

נשלח מהנייד

weref
13-09-19, 17:46
נהדר, אני בפנים.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

asypeer
13-09-19, 17:48
בפנים!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mor Gurevich
13-09-19, 17:54
גם אני בפנים.

Itai
13-09-19, 17:57
בפנים

נדב42
13-09-19, 18:19
הצעה למארגנים בנוגע לתשלום: אם תאספו את הכסף בפייבוקס במקום בביט, זה מאפשר גם למי שלא מנוי על האפליקציה לשלם, באמצעות אתר אינטרנט, בלי להתקין כלום.

גילוי נאות: יש לי קשר לחברה, ולא - לא יוצא לי כלום מהפוסט הזה ...

michaely
13-09-19, 18:20
מעוניין להגיע
תודה
מיכאל

opl
13-09-19, 19:28
מעוניין. אולי גם נעשן איזה נתח או שניים

ishc
13-09-19, 20:47
לפני כשנתיים, היה שרשור בנושא. אנשים העלו את מספרי הטלפון שלהם ואיזור בו הם זמינים לסיוע בחילוץ.
לאחרונה, חלק מהאנשים אף הצטרפו ל RINGYA. מספרי הטלפון זמינים והתצוגה זמינה ומאירה.
אישית, לא קיבלתי עד היום אף פנית בקשה לחילוץ, למרות שמספר הטלפון שלי מפורסם שם.
חשבתי, שקבוצת ווטסאפ יכולה לתת מענה טוב יותר בתחום הספציפי הזה.
למה כן:
כשאנחנו מטיילים לא באיזור מגורנו, אנחנו אולי זמינים לסייע, אבל למי שזקוק לחילוץ אין את המידע מי נמצא בסביבתו.
לעיתים, יש בקשה לחילוץ בפורום. אני חייב להודות שבזמן טיול, אני לא בודק את האתר.
לרוב, אין לנו את המידע, מי זמין, היכן, אם אנחנו מפריעים באמצע אירוע משפחתי ולא נעים להתקשר סתם כך.

למה לא:
עודף קבוצות.
אם לא תהיה משמעת ברזל - שימוש בקבוצה - רק לטובת חילוצים, עלול להיות מעיק.

אני חושב שנכון לקיים קבוצה כזו ומוכן להקימה.
כמובן שמוכן להיות חלק מקבוצה כזו גם אם תוקם על ידי מישהו אחר.

לביא 0544382475 גר באיזור גדרה, יש כננת.
ב 25 באוקטובר, מתוכננת סדנת חילוץ נוספת בהדרכתו של אסף. הסדנה תכלול הדרכה תיאורטית ומעשית.
גם הפעם, הסדנה מוגבלת ל 20 משתתפים. גם הפעם ההשתתפות כרוכה בעלות סימלית.
מיקום, שעת התכנסות ושיטת ההרשמה יפורסמו בהמשך.

Sent from my SM-G930F using Tapatalkמעוניין,
תלוי שעות

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

דורון.פ.
13-09-19, 21:16
מעוניין

Sent from my mobile excuse typos

david.winnik
14-09-19, 08:04
אשמח להשתתף

boaz avrahami
14-09-19, 10:28
מעוניין,
תלוי שעות

אנחנו גמישים.
מתי נח לך? [emoji14]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אלדר
14-09-19, 11:49
אשמח להשתתף

steed
14-09-19, 15:14
מעוניין

ישי
15-09-19, 09:07
מעונין. אשמח שהפעם זה יהיה קצת יותר דרומי

Sent from my MI PLAY using Tapatalk

Asaf-a
14-10-19, 16:57
עדכון קצר מהחילוץ מזיק 14/10:

עקב טעות ניווט מטופשת שממש לא מתאימה לנו..., והבנה מאוחרת של הטעות, מצאנו עצמנו שני רכבים רכים אמש באמצע הזיק עם ילדים, את הזיק אנו רגילים לראות רק מלמטה....ולא הכרנו את השביל היורד...

שני הרכבים, פורסטר וגרנד ויטארה חולצו היום בהצלחה מאמצע הזיק, הגראנד ויטארה הייתה תקועה במקום מאוד בעייתי מצד אחד ונטולת נקודות משיכה סבירות מצד שני, מה שסיבך החילוץ והוסיף סימן שאלה לגבי אופן החילוץ.
.

לאחר חילוץ הגרנד ויטארה, בחזרה לראש המעלה, הפורסטר נזקקה לעזרה ומשיכה בקטע קצר.

הפורסטר יצא ללא פגע, הגרנד ויטארה חטפה יפה במיגון שכנראה נוגע היכן שהוא ומקור לרעשים, יבדק במוסך ונעדכן

חן ואני נוציא תיאור יותר מפורט ותמונות ותובנות שלנו, שאלה - האם לפרסם כאן או בשירשור נפרד?

אנו רוצים להודות לגבע שהגיע באמצע הלילה ועשה כל שביכולתו לעזור, וללביא ונדב42 שהגיעו הבוקר באופן מאוד מאורגן ויסודי, ולכל מי שעזר וקמב"ץ מסביב, היה מאוד מרגיע שיש קהילה תומכת, ללא העזרה המצב היה יכול להסתבך משמעותית.

אסף וחן

boaz avrahami
14-10-19, 17:37
כאן זה יופי

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
14-10-19, 17:38
אסף, זה אותם גראנד ויטרה ופורסטר שפגשנו יום קודם בנקרות?

אסף.

Asaf-a
14-10-19, 17:42
לא, אנו התחלנו רק אתמול את הטיול דרך עין עקב ומאגורות נחש צמא, שם בסוף בשביל הדרדר ולכן לא ירדנו עד הסוף והמשכנו ברגל, עלו משם 2 דיסקברי.

chennaor
14-10-19, 20:16
עדכון קצר מהחילוץ מזיק 14/10:

עקב טעות ניווט מטופשת שממש לא מתאימה לנו..., והבנה מאוחרת של הטעות, מצאנו עצמנו שני רכבים רכים אמש באמצע הזיק עם ילדים, את הזיק אנו רגילים לראות רק מלמטה....ולא הכרנו את השביל היורד...

שני הרכבים, פורסטר וגרנד ויטארה חולצו היום בהצלחה מאמצע הזיק, הגראנד ויטארה הייתה תקועה במקום מאוד בעייתי מצד אחד ונטולת נקודות משיכה סבירות מצד שני, מה שסיבך החילוץ והוסיף סימן שאלה לגבי אופן החילוץ.
.

לאחר חילוץ הגרנד ויטארה, בחזרה לראש המעלה, הפורסטר נזקקה לעזרה ומשיכה בקטע קצר.

הפורסטר יצא ללא פגע, הגרנד ויטארה חטפה יפה במיגון שכנראה נוגע היכן שהוא ומקור לרעשים, יבדק במוסך ונעדכן

חן ואני נוציא תיאור יותר מפורט ותמונות ותובנות שלנו, שאלה - האם לפרסם כאן או בשירשור נפרד?

אנו רוצים להודות לגבע שהגיע באמצע הלילה ועשה כל שביכולתו לעזור, וללביא ונדב42 שהגיעו הבוקר באופן מאוד מאורגן ויסודי, ולכל מי שעזר וקמב"ץ מסביב, היה מאוד מרגיע שיש קהילה תומכת, ללא העזרה המצב היה יכול להסתבך משמעותית.

אסף וחן

Sent from my SM-G950F using Tapatalkאז מה היה לנו,
שני רכבים רכים, גראנד ויטרה ממוגן ומוגבה וסובארו פורסטר גם כן ממוגן ומוגבה.
נסיון קיצור דרך שהוביל אותנו למעלה זיק.
אנשים מופלאים וחילוץ מורכב.

אני שנסיון השטח שלי לא גדול במיוחד הובלתי.
נכנסנו למעלה זיק לירידה הראשונה, הריכוז שבנהיגה מנע ממני אישית לראות את התמונה הרחבה יותר.
ירדנו את הירידה הראשונה בזהירות אבל בלי בעיות.
ברחבה לפני הירידה השניה - זו עם המדרגות המסיביות, המתנתי שאסף ירד, אבל לא הבנתי את הבעיתיות והמשכתי.
לפני המדרגה השניה עצרתי, והתחלתי בעבודות מע"צ קטנות.
אסף עם הפורסטר עצר 50 מ מעלי לפני תחילת השיפוע הגדול.
ואז נפל האסימון שאנחנו במעלה זיק.
נסיון עליה ברורס קידם אותנו 15 מ עד למדרגה הראשונה (מלמעלה), שם נעצרנו.
מכאן התחיל פרוייקט החילוץ.
כבר באותו הערב הגיע גבע
נסיון לעלות אחורה לאחר הוספת גריפים לא צלח.
בבדיקה של הרכב מסתבר שבהרכבת המיגון של ASPIR פורקו טבעות בגרירה מאחור ומלפנים.
וכאן נוצרה דילמה האם לחלץ לאחור כשמושכים מהמשולשים או מורידים את הרכב למטה.
יש לציין שהמדרגה האחרונה במצב קשה מאד.
הרכב נשאר מעוגן עם אבנים + הנדברקס+P כשבדקנו שהוא לא מידרדר כשהוא בנוטרל.

בבוקר הגיעו צמד המחלצים נדב 42 ולביא.
לאחר התלבטות הוחלט על חילוץ לאחור.
עם בעית אין טבעת גרירה.
חיברנו רצועה של 5 מטר למשולשים האחוריים, במולש אחד ליפפנו את הרצועה ולמשולש השני חיברנו את הקצה השני עם שאקל.
לרצועה הזו חיברנו עם שאקל את רצועת המשיכה, כך נוצרה חלוקת משקל שווה בין המשולשים.
הרצועת משיכה חוברה בהמשך לכבל ניילון ובסוף לכננת.
לביא על הכננת , אני נוהג בויטרה , אסף בנקודת תצפית קרובה אלי ונדב מפקד על החילוץ.
לכולם היו מכשירי קשר.
משיכה קלה ונסיעה עדינה ברוורס ועברנו את המדרגה.
משם התיישרות עם עזרה קלה. ואח"כ למעלה עצמאית.
העמסת הרכבים ועכשיו לעלות את החלק השני.
לביא עם הכננת ראשון
אסף עם הפורסטר שני.
בחלק העליון במקטע שיש שם הצלבות יפות, היה צורך בעזרה.
משיכה עם הכננת והפורסטר היה למעלה.
אני עליתי את זה פשוט מהר ולא בזהירות...
סיימתי עם מיגון פגוע (לא יודע מתי בדיוק זה קרה.)
מחר במוסך לבדוק.
ויותר חשוב עם תחושת הערכה עצומה,
לגבע שהגיע בלילה.
ללביא ונדב שהגיעו בבוקר
זה לא מובן מאליו
כל הכבוד ותודה רבה
שתהיה שנה טובה וחג שמח לכולם.
חן

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191014/78c2be5e02e7f20c7eb34ccceeab5df9.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191014/0d4300e0ac8972fe09d1a6f619d05805.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191014/f51c1c8127449b9ea632a4262e2ec1ef.jpg

boaz avrahami
14-10-19, 20:35
אני מלא הערכה למחלצים.
החברים הצנועים האלו מתנדבים בלי רעש ויוצאים ממרחקים לעזור. פשוט לעזור.לרוב אפילו לא מכירים אישית את המחולץ.

מסיר את הכובע ביחד עם קידה עמוקה לכבודכם!

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
14-10-19, 20:36
יישר כח על קור הרוח וההחלטה הנכונה לישון בשטח ולהמתין.

לגבי נקודות הקשירה והחיבור למשולשים - זה מוצא אחרון, אבל פתרון 'חוקי' כשאין ברירה - ורצוי משהו 'רך' שיהיה סביב המשולש.
האם נגרם נזק למשולשים ?

ולקח חשוב לדעתי - חשוב לבדוק שיש נקודות חילוץ מלפנים ומאחור. גם בקבוצה שלנו נזקקנו לעזור אתמול בעומק השטח - דווקא לרכב שאין לו שום נקודת חילוץ נורמלית מאחור.....

אסף.

geva dover
14-10-19, 20:41
כמו שאמרתי לכם בפרטי, הכל באהבה:D
למרות שאני מרגיש קצת פספוס שלא הצלחתי להוציא אותכם משם בלילה

amir_shai
14-10-19, 20:47
אני מלא הערכה למחלצים.
החברים הצנועים האלו מתנדבים בלי רעש ויוצאים ממרחקים לעזור. פשוט לעזור.לרוב אפילו לא מכירים אישית את המחולץ.

מסיר את הכובע ביחד עם קידה עמוקה לכבודכם!

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94+100

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

chennaor
14-10-19, 20:52
לגבי המשולשים, נראה שלא נגרם נזק.
מחר יעלה על ליפט, ויבדק בקפידה.

לביא
14-10-19, 20:53
אין לי ניסיון חילוץ עשיר. משיכה פה ושם.
השתתפתי במבוא לחילוץ תיאורתי שהועבר על ידי אסף לפני כ 3 שנים ושוב בהדרכה עם פן מעשי לפני כחצי שנה. גם הפעם על ידי אסף.
קשה לאמר ששתי הרצאות הופכות אותך למחלץ מקצועי.
כן אני יכול לאמר, שסופגים את הגישה. לומדים מתודה.
אני הרגשתי, שהיתה אווירה של שיתוף פעולה אמיתי בין כל גורמי החילוץ, נדב, אסף חן ואני. דיסקסנו את האופציות השונות על מגרעותיהן, מעלותיהן וניהלנו סיכונים.
חילקנו תפקידים כולל הגדרות בטיחות ודיברנו על מיקרים ותגובות.
המתודה, גם אם לא זכרנו את כל הסעיפים שאסף העביר בהדרכה, נספגה שם בשתי ההרצאות.
ממליץ בחום לכל מי שטרם עבר הדרכה כזו, להשתתף.
זה יועיל לכם גם במקרה של חילוץ עצמי.

נדב ש.
14-10-19, 21:22
שאפו לגבע, לביא ונדב 42, לא מובן מאליו בכלל לצאת באמצע החג לחילוץ בדרום.

כמו שציינתי בקבוצת הווטסאפ יצא לי גם לחלץ xv ע"י משיכה לאחור מהמשולשים, נקודה חשובה שימו לב שגם אם קיימת מין אוזן מתברגת בפתח הפגוש היא לא נועדה לחילוץ כלל! הנ"ל מקסימום למשיכת הרכב להעלאה על גרר ועיגון(חלק שהגרריסטים אוהבים לשמור לעצמם) וגם זה בע"מ, לכן כדאי לדאוג לאוזני חילוץ בריאות.

אפרופו זיק והחילוץ הנ"ל... העלה לי זכרונות... גם לי יצא לישון בראש המעלה הזה לפני כמה שנים טובות, רק עם אנשים שכנראה יותר עקשנים שלא אוהבים להקשיב... כשאחד מהם עם לנדקרוזר שהיתעקש שהוא עולה בכל מחיר, עד ששבר מוט רדיוס אחורי והסרן הסתובב לו מתחת הרכב... או אז זה הפך לחילוץ מורכב מאוד לראש המעלה ובילוי לילה שם...

בקיצור.... לפעמים כדאי לעצור רגע לחשוב...
טוב עשיתם שלא מיהרתם והמתנתם לחברים, לא לשכוח שזה יכל להיגמר גם אחרת...
אותי אישית מפחיד יותר לרדת מאשר לעלות... :D

Asaf-a
14-10-19, 21:33
יש אופציה לחבר אוזני גרירה משופרות בפורסטר? אשמח להמלצה.

דווקא התרשמתי היום לטובה מאותו בורג טבעתי שהשתמשנו היום בפורסטר למשיכה בעלייה. עשה העבודה יפה וההתרשמות שלי שהוא והחיבור ברכב מתאימים למשימה.

asafk
14-10-19, 21:43
יש מכוניות שהוא עובד מצויין. ויש שלא...
כך או כך נקודה בודדת זה לא מספיק - אי אפשר לחלק עומס.

אסף.

נדב42
14-10-19, 21:57
לא הייתי בונה על זה לשימוש קבוע.. לי זה נראה בדיוק כמו שכתבו פה - אוזן להעלות לגרר..

צלם ותעלה תמונה.

רק לפני שאתה מתחיל לחפש אוזן חזקה יותר, צריך לבדוק שנקודת החיבור שלה מספיק חזקה, אחרת אין טעם ...

אני רוצה להצטרף לדברים של לביא, ולציין את שיתוף הפעולה היפה, את הסבלנות והסובלנות של כולם, את הנינוחות והנועם, ואת האופן שבו שילוב הדעות וההערות הביא אותנו לסיום מוצלח של האירוע.

מבחינה טכנית לא נאלצנו להתמודד עם אתגרים מיוחדים. מאחר ומראש יצאנו ייעודית לחילוץ, הגענו מצויידים באורך מכובד של כבלים ורצועות, שאקלים ואמצעי ריסון (שמיכות וכו'), שאיפשרו למשוך מרחוק ובבטחה כך שהרכב של לביא מוקם בשיפוע מתון. משיכה באמצעות הכננת בלבד, אפילו בלי מכפיל כוח (שהיה בתיק החילוץ שקיבלתי ממאלף האריות לצורך הנסיעה הזו - שוב תודה [emoji846]).

הצ׳רוקי כלל לא היה חלק מהחילוץ בשום שלב. לביא אמנם הציע שאצטרף לרכב שלו, אבל באיזשהו מקום אני חושב שהידיעה שיש לנו עודף יכולות וגיבויים תרמה לאווירה הנינוחה ולהורדת הלחץ.

אני שמח שיכלנו לעזור (עאלק "יכלנו", לביא עשה את כל העבודה עם הכננת), ושמחתי לפגוש חברים חדשים [emoji846]

חג שמייח [emoji846][emoji846]

Asaf-a
14-10-19, 22:07
הכלבלבים של גבע ונדב גם הם נתנו שכם...

גיא
14-10-19, 22:19
כל הכבוד לכולם. רק צורם לי שמתעלמים מהנקודה שאספיר סירסו את הרכב ולא טרחו לעדכן את הבעלים שלו ?! ...

או שלא הבנתי את הקטע עם הנק׳ עיגון.

נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..

ד ו ר ו ן
14-10-19, 22:29
כל הכבוד!

ADaShim
14-10-19, 22:32
כל הכבוד לכולם. רק צורם לי שמתעלמים מהנקודה שאספיר סירסו את הרכב ולא טרחו לעדכן את הבעלים שלו ?! ...

גם לי זה נשמע מאוד מוזר. פגשתי פעם בעל פאג'רו עם סיפור דומה. אני מתחיל לחשוב שזה נוהל עבודה קבוע שלהם: קצת מפריע, חותכים...

נדב42
14-10-19, 22:42
רק צורם לי שמתעלמים מהנקודה שאספיר סירסו את הרכב ולא טרחו לעדכן את הבעלים שלו ?! ...

דיברנו על זה בשטח, וזה אפילו יותר חמור: זה מיגון שהותקן במסגרת התוספות של היבואן עוד בטרם מסירת הרכב החדש.

לא הסתכלתי על כל המיגון, אבל בעיני לפחות, מיגוני הסף צמודים מדי לבודי וכל מכה שתעקם אותם תגרום גם לכיפוף בספים עצמם. בנויים מאוד אסתטיים אבל לא מגנים מספיק לטעמי האישי. מיגון מיכל הדלק מתוכנן בעיני בצורה שמסכנת את השילדה.

בקיצור חן, אם אתה חושב להעלות את רף הטיולים עם הרכב הזה, יש לדעתי מקום לשיפור בהכנה של הרכב. וגם תהייה קשוב פה ותירשם למחזור הבא של הדרכות החילוצים (המחזור הקרוב כבר מלא). אחד הדברים החשובים שאסף עושה שם זה לעבור כולם ביחד על כל הרכבים ולהראות מהיכן נכון להתחבר אליהם, איפה ואיך כדאי להוסיף נקודות עיגון, וגם כמובן איך להשתמש בהן. מומלץ בחום גם לבעלי הרכבים ה"רכים" [emoji846]

Asaf-a
14-10-19, 22:42

נשלח מהאייפון עם המקלדת המחורבנת. ה׳שגיאות׳ לא שלי ..הבנת היטב, זה בהחלט צורם אם לא מעבר לכך, גם בגרנד ויטארה קצרה של אבי נתקלתי בזה אבל שם טיפלנו והוספנו ווי משיכה אצל גתוס.

בכלל הגרנד ויטארה מהיום נראית נמוכה למדי באופן מוזר וזאת למרות שעברה הגבהה על ידי החלפת קפיצים באספיר, כנראה בגלל שנותרו עם הבולם המקורי.

yoni_0000
14-10-19, 23:02
אם אני מבין נכון מגמת החילוץ הייתה כלפיי מעלה כשהרכבים במגמת ירידה? לא הייתה אפשרות להוריד את הרכבים למטה?

geva dover
14-10-19, 23:28
הכלבלבים של גבע ונדב גם הם נתנו שכם...

זה הכל הסטייקליטים
;)

- - - Updated - - -

גם אני שמתי לב לזה בלילה וזאת אחת הסיבות שלא התאפשר לי לחלץ אותו לאחור בלילה..

אם אני מבין נכון מגמת החילוץ הייתה כלפיי מעלה כשהרכבים במגמת ירידה? לא הייתה אפשרות להוריד את הרכבים למטה?
המדרגה הראשונה של המעלה( אם עולים אותו) הייתה גבוה מדי וכנראה הייתה עושה יותר נזק לרכב. זו הסיב שגם לא חילצנו בלילה בירידה..

נדב42
14-10-19, 23:59
אם אני מבין נכון מגמת החילוץ הייתה כלפיי מעלה כשהרכבים במגמת ירידה? לא הייתה אפשרות להוריד את הרכבים למטה?במונחים של ג׳יפים אמיתיים, לא היתה אף מדרגה במשיכה למעלה (גג 10-15 סנטים), לא היה שפ"צ ולא היתה בעיית אחיזה מהותית. עם צמיגים טובים יותר והורדת אוויר נוספת הוא היה יוצא משם בכוחות עצמו.

בקיצור: הכי פשוט היה למשוך למעלה, אחרי משיכה קצרה הוא כבר עלה עצמאית ..

liontamer84
15-10-19, 01:01
אין לי ניסיון חילוץ עשיר. משיכה פה ושם.
השתתפתי במבוא לחילוץ תיאורתי שהועבר על ידי אסף לפני כ 3 שנים ושוב בהדרכה עם פן מעשי לפני כחצי שנה. גם הפעם על ידי אסף.
קשה לאמר ששתי הרצאות הופכות אותך למחלץ מקצועי.
כן אני יכול לאמר, שסופגים את הגישה. לומדים מתודה.
אני הרגשתי, שהיתה אווירה של שיתוף פעולה אמיתי בין כל גורמי החילוץ, נדב, אסף חן ואני. דיסקסנו את האופציות השונות על מגרעותיהן, מעלותיהן וניהלנו סיכונים.
חילקנו תפקידים כולל הגדרות בטיחות ודיברנו על מיקרים ותגובות.
המתודה, גם אם לא זכרנו את כל הסעיפים שאסף העביר בהדרכה, נספגה שם בשתי ההרצאות.
ממליץ בחום לכל מי שטרם עבר הדרכה כזו, להשתתף.
זה יועיל לכם גם במקרה של חילוץ עצמי.מצטרף להמלצה על המבוא לחילוץ.

גם אני השתתפתי לפני 3 וחצי שנים,
זו אחת הסיבות שבגללה קניתי את הכבל הסינטטי, לא שוקל כלום, לא תופס נפח ובשעת אמת, מהווה תוספת רצינית.

שאפו רציני למחלצים, לא טריוויאלי בכלל לנסוע את המרחק הזה לטובת חילוץ.
למרות שמי שמכיר את נדב... שקוף לו שזה מה שהוא יעשה. כשמו כן הוא...

שווה שכל מי שמתעתד לצאת לשטח, שיבדוק היטב את נק' החילוץ ברכב שלו, את מיקומן ואת תקינותן.

רועי

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

נדב42
15-10-19, 08:04
למעשה, מי שמכיר אותי באמת יודע שמה שבאמת ראוי להערכה היה לצאת מהמיטה בחמש בבוקר... כל היתר קטן עלי [emoji846]

נדב42
15-10-19, 11:45
אבל הי, לפחות ראיתי זריחה יפהפיה ושועלים בכביש שש [emoji846][emoji846]

GodsFather
15-10-19, 12:09
בחייאת נדב, לא בישלת להם?

Sent from my LON-L29 using Tapatalk

asafk
15-10-19, 12:13
עזוב בישולים, מה עם להוציא משהו ולצלם?

אסף.

GodsFather
15-10-19, 14:29
היה עסוק בהתפעלות מהזריחה...

KOOKE
15-10-19, 14:59
שאפו ענק למחלצים

נדב42
15-10-19, 15:08
בחייאת נדב, לא בישלת להם?

Sent from my LON-L29 using Tapatalkהבאתי לילדים שוקו קר [emoji846]

liontamer84
15-10-19, 15:09
הבאתי לילדים שוקו קר [emoji846]זה בשביל לרוקן בישולים של אחרים...

נדב42
15-10-19, 15:12
בישלתי להם חילוץ ..

chennaor
15-10-19, 16:55
לגבי המשולשים, נראה שלא נגרם נזק.
מחר יעלה על ליפט, ויבדק בקפידה.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalkלסיכום נזקים של בגרנד ויטרה
שני מיגונים קידמי ומרכזי, נפגעו והתעקמו, המגן המרכזי נגע באגזוז והעביר רעידות עזות לרכב.
המיגון פורק יושר והוחזר.
אין פגיעה במכלולים של הרכב.
עשה את העבודה.

chennaor
15-10-19, 17:00
דיברנו על זה בשטח, וזה אפילו יותר חמור: זה מיגון שהותקן במסגרת התוספות של היבואן עוד בטרם מסירת הרכב החדש.

לא הסתכלתי על כל המיגון, אבל בעיני לפחות, מיגוני הסף צמודים מדי לבודי וכל מכה שתעקם אותם תגרום גם לכיפוף בספים עצמם. בנויים מאוד אסתטיים אבל לא מגנים מספיק לטעמי האישי. מיגון מיכל הדלק מתוכנן בעיני בצורה שמסכנת את השילדה.

בקיצור חן, אם אתה חושב להעלות את רף הטיולים עם הרכב הזה, יש לדעתי מקום לשיפור בהכנה של הרכב. וגם תהייה קשוב פה ותירשם למחזור הבא של הדרכות החילוצים (המחזור הקרוב כבר מלא). אחד הדברים החשובים שאסף עושה שם זה לעבור כולם ביחד על כל הרכבים ולהראות מהיכן נכון להתחבר אליהם, איפה ואיך כדאי להוסיף נקודות עיגון, וגם כמובן איך להשתמש בהן. מומלץ בחום גם לבעלי הרכבים ה"רכים" [emoji846]מבדיקה עם רכב ללא מיגון אחורי, מסתבר שהמיגון האחורי עובר במקום של האוזן המקורית.
אם רוצים אותה ואת המיגון האחורי, נדרש אילטור. ביחד זה לא עובד.

ובנוגע למשולשים אליהם חיברנו את הרצועה. הכל תקין, לא נפגעו.

להדרכה שיהיה מקום אשמח להגיע.

נדב42
15-10-19, 17:14
מה עם להוציא משהו ולצלם?

חן/אסף, העם דורש תמונות וסירטונים [emoji846]

nirs
15-10-19, 17:19
אם זוכר נכון, נאמר שהמיגון הוא של אספיר?
אם כן, זו כבר הפעם השניה שאני נתקל במוצר שלהם ונוכח לדעת שהתכן לוקה בחוסר הבנה בסיסית של צורכי גיפים.
רק לאחרונה סרבתי להתקין וו גרירה מתוצרתם שהיה פוגע אנושות בזווית הנטישה.

ד ו ר ו ן
15-10-19, 17:46
אם זוכר נכון, נאמר שהמיגון הוא של אספיר?
אם כן, זו כבר הפעם השניה שאני נתקל במוצר שלהם ונוכח לדעת שהתכן לוקה בחוסר הבנה בסיסית של צורכי גיפים.
רק לאחרונה סרבתי להתקין וו גרירה מתוצרתם שהיה פוגע אנושות בזווית הנטישה.
ראית שצוין שזה מיגון שהותקן אצל היבואן?
כלומר זה משהו שהיבואן רכב אישר?

במקרה כזה האילוצים לפעמים נקבעים לפי דרישת הלקוח.
יכול להיות ש״רק עוד חור בשביל להשאיר אוזן גרירה״ עולה עוד קצת, אז ויתרו עליו.

אספיר עובדים המון מול חברות וגופים גדולים, התכן במקרה כזה הוא נגזרת של מה הלקוח רוצה/מוכן לשלם.
ואתה כלקוח פרטי שנכנס רוכש בעצם תכן של לקוח אחר.
אין לי שום אחוזים או קשר לאספיר, אבל זה מקום שונה מסדנא קטנה.

geva dover
15-10-19, 18:03
לסיכום נזקים של בגרנד ויטרה
שני מיגונים קידמי ומרכזי, נפגעו והתעקמו, המגן המרכזי נגע באגזוז והעביר רעידות עזות לרכב.
המיגון פורק יושר והוחזר.
אין פגיעה במכלולים של הרכב.
עשה את העבודה.

כמו שאמרתי לך אז בטלפון, המיגון עשה את העבודה שלו כמו שצריך ולא צריך להתרגש מהרעש והרטט.
לגבי האוזניים החסרות, אספיר עובדת המון מול גופים וחברות אני מסכים אבל בכל זאת הם נדרשים להשאיר אמצעי חילוץ ברכב גם אם היבואן אישר וגם אם לא. זה חלק חשוב ממכלולי הרכב

nirs
15-10-19, 18:07
ראית שצוין שזה מיגון שהותקן אצל היבואן?
כלומר זה משהו שהיבואן רכב אישר?

במקרה כזה האילוצים לפעמים נקבעים לפי דרישת הלקוח.
יכול להיות ש״רק עוד חור בשביל להשאיר אוזן גרירה״ עולה עוד קצת, אז ויתרו עליו.

אספיר עובדים המון מול חברות וגופים גדולים, התכן במקרה כזה הוא נגזרת של מה הלקוח רוצה/מוכן לשלם.
ואתה כלקוח פרטי שנכנס רוכש בעצם תכן של לקוח אחר.
אין לי שום אחוזים או קשר לאספיר, אבל זה מקום שונה מסדנא קטנה.

היות והתכן (לפחות ב- 2 המוצרים שהזכרתי) לוקה בחסר ואינו מיטבי בכל הקשור לצורכי גיפים, ממליץ לעשות בדיקה יסודית לפני שהולכים וקונים מוצרים שלהם.

ד ו ר ו ן
15-10-19, 18:07
לגבי האוזניים החסרות, אספיר עובדת המון מול גופים וחברות אני מסכים אבל בכל זאת הם נדרשים להשאיר אמצעי חילוץ ברכב גם אם היבואן אישר וגם אם לא. זה חלק חשוב ממכלולי הרכב
הם לא נדרשים לשום דבר שהלקוח לא ביקש..

על אותו משקל אתה יכול להגיד שלמוכר גאנטים צריך להיות מוסר לא למכור צמיגי חתך נמוך ספורטיביים לרכב שטח למרות שלקוח ביקש במפורש.

yovavz
15-10-19, 18:33
הם לא נדרשים לשום דבר שהלקוח לא ביקש..

על אותו משקל אתה יכול להגיד שלמוכר גאנטים צריך להיות מוסר לא למכור צמיגי חתך נמוך ספורטיביים לרכב שטח למרות שלקוח ביקש במפורש.לפי מה שאתה אומר, יכול להיות שיבואן סובארו ביקש במפורש מיגון שידרוש הסרה של אוזן גרירה...
זה נשמע לך הגיוני?
גם אם נניח שלבצע עוד חיתוך שיאפשר השארה של אוזן הגרירה יעלה עוד מאה ש"ח, או אפילו 200, זה עדיין לא סביר ששם היבואן ירצה לחסוך (לאחר שאספיר היו מבהירים לו את המשמעות של הנושא בהיותם הגורם המקצועי -הם לא 'סתם' עוד מסגריה).
באותה המידה יכלו לחסוך גם בפתח ריקון השמן (את המיגון ממילא מורידים בכל טיפול...)
ולגבי האנלוגיה שנתת - ציטוט מתוך האתר שלהם:
"אספיר היא החברה המובילה בארץ בתחום האביזרים והשיפורים לרכבי 4X4" - בהחלט יש להם יומרה מקצועית בתחום השטח...

Asaf-a
15-10-19, 18:33
חן/אסף, העם דורש תמונות וסירטונים [emoji846]אלו התמונות מחילוץ לאחור של הגרנד ויטארה, מאמצע המורד התחתון של זיק, סרטים עדיין לא ברור לי איך להעלות בטאפאטוק, נפצח בהמשך.

יש שם תמונת פנורמה לרוחב של תחילת הערב שלפני החילוץ בבוקר, הסיבוב בתמונה עקב הפנורמה...זה קטע די ארוך, בערך 200 מטר בין הפורסטר לגרנד.וhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/5db366b39d43a4d5c0cf180f2ef3629d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/1c046459f88afa2af599d788137e20a9.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/9f03f430e46d7a2d000bcddb104d6108.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/8bba5bfbdfc4b7c228c33b21761dcfd4.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/76469886a4d7ff46757b6778b2c02943.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/c11796660f1cc759d01926e522fe36f6.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/44a53864898d9b2f5869bd3722320a74.jpg

Asaf-a
15-10-19, 18:40
עוד כמהhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/c227a3739b9a36bdaa3d6a4764c3eb0d.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/3bf878710f34b47d3c1f6210740e4f21.jpg

boaz avrahami
15-10-19, 18:49
סרטים תעלה ליוטיוב וקשר לכאן.
תגביל שם את הסרט למי שמיזיק לינק

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

Asaf-a
15-10-19, 18:53
ואלו תמונות מהמעלה השני בו הפורסטר נזקקה לעזרה בקטע אחד.

לא ציינו, אבל את שעות הבוקר לפני הגעת נדב ולביא, בילינו בסיקול שני המעלות העליונים מאבנים גדולות באמצא, ולמידת הקטעים היותר קשים וסימון היכן יש אבנים חדות והגנה מהן, על מנת לבחור נתיב נסיעה כאשר עולים מהר יחסית, בעיקר עבור הגרנד ויטארה הנמוכה מצד אחד ונטולת יכולת חיבור למשיכה מקדימה.

רק מהחשש שהויטארה תיאלץ להגרר את המעלה הזה במשיכה מאחור למשולשים, חן נתן גז ועלה מהר, סיקול האבנים הוכיח עצמו בהשוואה לירידה של אותם המעלות, שם היו נגיעות פה ושם בגרנד.ו , כדי ל"הפחיד" את הגרנד.ו, השארנו הרצועות מחוברות למשולשים האחוריים למקרה ש...

עם הפורסטר אותה ניתן היה למשוך מלפנים, לא היה צורך "להתאבד" על המעלה, הפורסטר הייתה נעולה בצמיגים המקוריים ולכן בלחץ אוויר גבוה, מעניין היה אם שימוש במישלין לאטיטיוט קרוס שמומלצים על ידי דרור היו מאפשרים להוריד קצת אויר ולקבל אחיזה משופרת, לי בהחלט הרגיש שבגלל הצמיגים המקוריים הפורסטר לא עלתה הכל.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/342054217db62ccddf6a5d222d829c03.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/d1c31df90d741e03d41e1b6608350925.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/b6e955b5c465ee1bf859bd66654a60f9.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/808d36a3f8dc2c4c6b8ade4cdd49c12a.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191015/be08a52a707afa0dd8ceb45e429def5d.jpg

erezgur
15-10-19, 20:43
זה בשביל לרוקן בישולים של אחרים...

התפקעתי מצחוק באמצע טיול בדרום, גדול!

וכמובן שאפו למחלצים ולכל הקבוצה שפעלה בשיתוף פעולה.

נשלח מהנייד

ד ו ר ו ן
15-10-19, 21:37
לפי מה שאתה אומר, יכול להיות שיבואן סובארו ביקש במפורש מיגון שידרוש הסרה של אוזן גרירה...
זה נשמע לך הגיוני?
...
נשמע לי שאנחנו עושים הערכות עם פערי ידע מה הוביל לכך.
בדכ ההסבר הכי פשוט ודבילי עם כמה שפחות התניות הוא הכי סביר.

אתה מייחס עודף חשיבה.
יותר סביר שפשוט לא חשבו/מי שניהל את
זה לא מבין בנושא, ולקחו מה שהציעו להם כשההצעה התייחסה למוצר הכי פשוט לייצור..

Asaf-a
15-10-19, 21:54
לפי מה שאתה אומר, יכול להיות שיבואן סובארו ביקש במפורש מיגון שידרוש הסרה של אוזן גרירה...
זה נשמע לך הגיוני?
גם אם נניח שלבצע עוד חיתוך שיאפשר השארה של אוזן הגרירה יעלה עוד מאה ש"ח, או אפילו 200, זה עדיין לא סביר ששם היבואן ירצה לחסוך (לאחר שאספיר היו מבהירים לו את המשמעות של הנושא בהיותם הגורם המקצועי -הם לא 'סתם' עוד מסגריה).
באותה המידה יכלו לחסוך גם בפתח ריקון השמן (את המיגון ממילא מורידים בכל טיפול...)
ולגבי האנלוגיה שנתת - ציטוט מתוך האתר שלהם:
"אספיר היא החברה המובילה בארץ בתחום האביזרים והשיפורים לרכבי 4X4" - בהחלט יש להם יומרה מקצועית בתחום השטח...מדובר על יבואן סוזוקי ולא סובארו.
להערכתי אכן מדובר על מיגון שלא תוכנן מספיק בקפידה כך שעדיין יהיה ניתן להשאיר את האוזן המקורית.

נדב ש.
15-10-19, 22:00
ולקחו מה שהציעו להם כשההצעה התייחסה למוצר הכי פשוט לייצור..

והכי זול... ליבואן סוזוקי...
לחסוך (מבחינת היבואן מצד אחד, ומבחינת אספיר מצד שני כדי לזכות במכרז התקנות) עוד חיתוכים והינדוסים(כמה עשרות כאלה אם לא מאות?) אחרי הכל מדובר בשטרות של כסף... הרבה כסף...

yovavz
15-10-19, 22:16
והכי זול... ליבואן סוזוקי...
לחסוך (מבחינת היבואן מצד אחד, ומבחינת אספיר מצד שני כדי לזכות במכרז התקנות) עוד חיתוכים והינדוסים(כמה עשרות כאלה אם לא מאות?) אחרי הכל מדובר בשטרות של כסף... הרבה כסף...
קודם כל מתקן את עצמי - יבואן סוזוקי ולא סובארו, כפי שהוער לי קודם.
היבואן חילק מיגון חינם ללקוחות שקנו ויטארה?
אני מניח שלכל הפחות הוא הציע להם 'חבילת מיגון' בתשלום.
אם אספיר חתכו את המחיר ע"י קיצוץ בחיתוכים/כיפופים, כך שהמיגון יבטל אוזן ולא סיפרו ליבואן שהזמין, זה חוסר מקצועיות מצידם.
אם היבואן ביקש במפורש שיבטלו את האוזן, איך לומר, זה לא מעיד על חשיבה סבירה וזה גם לא כ"כ הגיוני בעיני והייתי מצפה מאספיר שיתריעו בפני היבואן שזה לא סביר.
ממה שאני מכיר בדאסטר - בדגמים הראשונים חבילת המיגון שהציע היבואן לא כללה את הסט המלא שמציעים ראסטה וככה אולי נחסך ה'סיבסוד' של היבואן

GodsFather
15-10-19, 22:23
למה הסמרטוט בחיבור לסובארו בתמונה?

ולגבי סוזוקי - אל תתפלא, היבואן לא מחובר לשטח כמו שאתה מצפה.

Asaf-a
15-10-19, 22:26
הסמרטוט הוא למי שהפנים ההדרכות של אסף קציר, לשים שמיכות וכו' קשורות על השאקלים למען צמצום הצלפת השאקל במידה ויהיה כשל.

הסמרטוט הזה הוא המיטה של הכלבלב של נדב, שהסכים לתרום אותה למאמץ המלחמתי...

נדב ש.
15-10-19, 22:32
קודם כל מתקן את עצמי - יבואן סוזוקי ולא סובארו, כפי שהוער לי קודם.
היבואן חילק מיגון חינם ללקוחות שקנו ויטארה?
אני מניח שלכל הפחות הוא הציע להם 'חבילת מיגון' בתשלום.
אם אספיר חתכו את המחיר ע"י קיצוץ בחיתוכים/כיפופים, כך שהמיגון יבטל אוזן ולא סיפרו ליבואן שהזמין, זה חוסר מקצועיות מצידם.
אם היבואן ביקש במפורש שיבטלו את האוזן, איך לומר, זה לא מעיד על חשיבה סבירה וזה גם לא כ"כ הגיוני בעיני והייתי מצפה מאספיר שיתריעו בפני היבואן שזה לא סביר.
ממה שאני מכיר בדאסטר - בדגמים הראשונים חבילת המיגון שהציע היבואן לא כללה את הסט המלא שמציעים ראסטה וככה אולי נחסך ה'סיבסוד' של היבואן

לא הצדקתי את אספיר ולא את היבואן, סליחה אם זה נשמע ככה.

chennaor
16-10-19, 07:31
לגבי רכישת המיגון
זו לא הייתה חבילה סגורה.
הם אמרו שעובדים עם אספיר, והייתה אפשרות לרכוש איזה סט שרוצים.
קדמי ומרכזי או להוסיף מיגון סף תחתי או גם אחורי או מדרגות צד.
זה גם לא זכור לי כמאד זול.
פשוט חסך המון טרטור.
ככה קיבלתי את הרכב מוכן.
את ההגבהה עשיתי כשנה וחצי אחרי.
לא נראה לי שהיבואן/סוכנות ממש מעורבים במה שמורכב.

chennaor
16-10-19, 08:00
חן/אסף, העם דורש תמונות וסירטונים [emoji846]

הנה סרטונים:
https://youtu.be/FwgAdMa8EhA
https://youtu.be/6qU6iPyKMAw
https://youtu.be/2DOMKyK15MI
https://youtu.be/2DOMKyK15MI

איל מ
16-10-19, 08:56
הערה קטנה לגבי יצרני מיגון.
לפני כמה שנים עשיתי בירור וסקר שוק למיגון תחתון ללנדקרוזר. זחלתי מתחת להרבה מאוד רכבים, עם או בלי אישור הבעלים, בשביל התרשמות.
מבין שלוש הסדנאות הגדולות/מוכרות, התבלטה אחת שפשוט זרקה ז' על התכנון, לטובת עלויות ייצור. הפער מחירים של המוצר המוגמר, אגב, היה זניח, אם בכלל קיים (אני לא יכול להתחייב כי באמת עברו כמה שנים, אבל לדעתי המוצר הפחות מוצלח אפילו לא היה הכי זול, ובכל מקרה ההבדלים בין החברות היו מינוריים).

לגבי אוזן הגרירה המתברגת שיש בכל רכב היום-
גם אם החיבור נראה יציב ומוצק, קחו בחשבו שברוב המקרים זה מחובר פשוט לחיזוק רוחב של ה"אין שלדה". שבנוי מחתיכת פח מכופף.
לא הייתי מכריז באופן גורף שאי אפשר לבצע עם זה חילוצים עדינים כדי להתגבר על, נניח, חוסר אחיזה, אבל די ברור שבפעם הראשונה שתהיה התנגדות רצינית, או איזה אימפקט, יתחילו הנזקים.
כאלו שלא בטוח שתדעו מהם. לפחות לא עד שתמכרו את הרכב, ואיזה מכון כסת"ח פתאום יגיד לכם שיש עיוות ב"שלדה".

asafk
16-10-19, 09:00
תלוי היצרן וברכב. כשבדקתי לגבי טוארג, זו אוזן גרירה לכמה טונות. ואפשר להרכיב שתיים בכל צד. אז יש ויש.

אסף.

shmil
16-10-19, 09:04
שאפו למחלצים.
ישבתי בשקט, ומודה, מבלי להבין איפה היתה בעייה.
אחרי שראיתי את הסרטונים אני חושב שהחילוץ האחרון די מסכם ויכוח עתיק יומין לגבי גיפים וגיפונים.

המסקנה ברורה - גיפון הוא לא גיפ, וכדאי לחשוב היטב לפני כניסה עם גיפון למסלולי גיפ.

מוזמנים לסקול אותי על דברי הכפירה הנוראיים, אבל זו דעתי ואין בילתה.

המשוטט
16-10-19, 10:07
חילוץ כושל באמצעות גזע עץ

https://youtu.be/1R9EINWUm_c

liontamer84
16-10-19, 10:21
שאפו למחלצים.
ישבתי בשקט, ומודה, מבלי להבין איפה היתה בעייה.
אחרי שראיתי את הסרטונים אני חושב שהחילוץ האחרון די מסכם ויכוח עתיק יומין לגבי גיפים וגיפונים.

המסקנה ברורה - גיפון הוא לא גיפ, וכדאי לחשוב היטב לפני כניסה עם גיפון למסלולי גיפ.

מוזמנים לסקול אותי על דברי הכפירה הנוראיים, אבל זו דעתי ואין בילתה.+1

Asaf-a
16-10-19, 10:47
על זה אין ויכוח, המשפט הראשון שלי היה שטעינו ונכנסנו לזיק מלמעלה, לא זיהינו שזה הזיק.

אין מחלוקת שלגיפון ולמעשה גם לרוב הSUV אין מה לחפש שם.

המשוטט
16-10-19, 11:25
קפץ לי ביוטיוב

לא מביע דעה על החילוץ המדהים בזיק

אותי זיעזע שאדם שזה עיסוקו בחיים עובד עם ציוד כזה......

https://youtu.be/DrUD4mSvZms

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

מנחם רוזנבך
16-10-19, 12:14
משולשים או סרנים הם האלמנטים שנושאים הכי הרבה בעומס ברכב.

בהמשך לסיטואציה שאין ווי גרירה או עיגון והיכן להיאחז כדי למשוך את הרכב.

כחלק מהשאלה איזה אביזרי חילוץ להחזיק ברכב, כדאי לשקול "שרשרת אגסים".

https://www.lkltd.co.il/%D7%A9%D7%A8%D7%A9%D7%A8%D7%AA-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%A8%D7%94-10%D7%9E%D7%9E-12-%D7%9E-%D7%9B%D7%95%D7%9C%D7%9C-2-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%92%D7%A1--2-%D7%94%D7%9E%D7%A8%D7%9C%D7%95%D7%A7

asafk
16-10-19, 12:19
אני ממליץ לא להשתמש בשרשרות אלא לשימוש מקצועי. יש מגוון סיבות - בראשן חוסר היכולת שלך לדעת מתי השרשרת סדוקה.
מעבר לכך- לא רצוי לערב מרכיבים 'קשים' ו'רכים' באותו קו חילוץ.

אסף.

Asaf-a
16-10-19, 12:20
לא ציינתי, אך השתמשנו באזיקונים יעודיים לגלגלים שהביאו גבע ונדב, ולא נראה שהיו אפקטיביים והתפרקו במהירות..

אני תוהה עם שרשרות שלג לצמיגים היו יעילות במקרה זה? שווה לשמור ברכב?

מנחם רוזנבך
16-10-19, 12:25
אני ממליץ לא להשתמש בשרשרות אלא לשימוש מקצועי. יש מגוון סיבות - בראשן חוסר היכולת שלך לדעת מתי השרשרת סדוקה.
מעבר לכך- לא רצוי לערב מרכיבים 'קשים' ו'רכים' באותו קו חילוץ.

אסף.

חולק עליך......

מחזיק זוג שרשראות כאילו ברכב.
משתמש בהן לא מעט לחילוצים.
אתה מוזמן לראות ולבחון על מה מדובר.......

asafk
16-10-19, 12:36
אתה משתמש ואין לי ספק שהן עושות את העבודה.
מתי בדקת אותן בפעם האחרונה מעבר לבדיקה הסתכלותית?

אסף.

מנחם רוזנבך
16-10-19, 12:47
אתה משתמש ואין לי ספק שהן עושות את העבודה.
מתי בדקת אותן בפעם האחרונה מעבר לבדיקה הסתכלותית?

אסף.

משתמש באביזרים בתדירות , ואתה יודע שרכשת אותם ממקור שעומד בתקנים.

השאלה שלך בעצם נוגעת לכל אביזר חילוץ, כולל רצועות, שאקלים, כננת.

כולל שאר חלקי הרכב.

asafk
16-10-19, 13:02
רצועה, שלא כמו שרשרת, מתבלה ורואים שהיא בלויה. כנ"ל כבל שזור.
שרשרת שנוצר סדק באחת החוליות שלה - אין לך מושג.
ציוד הרמה עובר בדיקה תקופתית בעומס יתר. ציוד חילוץ בשימוש מקצועי כנ"ל. הציוד שלנו כחובבים לעולם לא נבדק... אז אני ממליץ להשתמש רק בציוד שרואים בבדיקה הסתכלותית כשהוא מתחיל להתבלות.

אסף.

מנחם רוזנבך
16-10-19, 13:20
רצועה, שלא כמו שרשרת, מתבלה ורואים שהיא בלויה. כנ"ל כבל שזור.
שרשרת שנוצר סדק באחת החוליות שלה - אין לך מושג.
ציוד הרמה עובר בדיקה תקופתית בעומס יתר. ציוד חילוץ בשימוש מקצועי כנ"ל. הציוד שלנו כחובבים לעולם לא נבדק... אז אני ממליץ להשתמש רק בציוד שרואים בבדיקה הסתכלותית כשהוא מתחיל להתבלות.

אסף.

מעניין איך אתה בודק את השלדה ברכב, את קורות הרכב, את משולשי ההיגוי ברכב ?
להזכירך אנחנו מדברים על ציוד חילוץ ומשיכה ולא ציוד הרמה (עולם שונה לחלוטין).
מעבר לבדיקה פעם בשנה (טסט) שגם שם הבדיקה ויזואלית ולא יותר מזה.
הרכב לא עובר בדיקות בעומס יתר, אני מניח שחוץ מהפעם היחידה בתהליך יצורו או תכנונו.
ואנחנו עוד מדברים על רכבי 4X4 שעוברים "עומסי יתר" ביחס לרכבים רגילים.

בא נסכים שאנחנו לא מסכימים וכל אחד יעשה את שיקוליו המקצועיים או החובבנים שלו.

כולו העליתי אופציה לעוד אפשרות שקיימת למצב חילוץ במסגרת המגבלות והאפשרויות שיש.
אני בטוח שאם נעמיד כל חבורת גיפים אקראית לבדיקה ובחינה בטיחותית בכל רגע נתון, בספק נמצא שהכל תקין ובטיחותי.

כל זה מביא אותנו בזמן חילוץ להגברת טווחי בטיחות ......
כמו לדוגמה שמיכות וסמרטוטים שמניחים על גבי רצועות, שאקלים וכבלי כננת.
כמו שמירת מרחקי בטיחות מאזור החילוץ.

נדב42
16-10-19, 13:52
קפץ לי ביוטיוב

לא מביע דעה על החילוץ המדהים בזיק

אותי זיעזע שאדם שזה עיסוקו בחיים עובד עם ציוד כזה......

https://youtu.be/DrUD4mSvZms

Sent from my LG-H990 using Tapatalkמצטער, הייתי מרוכז בצהוב הצהוב הזה, גורם לי להרגיש פתאום נורמלי עד סולידי [emoji846]

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191016/38df06fa23705734fcd27a0ef59c5090.jpg

דורון.פ.
16-10-19, 13:54
הייתי חייב
וכמו גיפ אמיתי נורת הצ'ק אנגין דולקת :)

Sent from my mobile excuse typos

נדב42
16-10-19, 14:09
דווקא לא טיפוסי ב- XJ ..

liontamer84
16-10-19, 14:28
דווקא לא טיפוסי ב- XJ ..ברור שלא... מה ידליק את זה? הגגון?

איל מ
16-10-19, 15:08
מנחם, אני לא נכנס בכוונה לדיון על אם שרשרת היא לגיטימית או לא.
אני פשוט לא מבין במה היא יותר טובה מרצועת רסן?
היא שוקלת יותר, ותופסת את אותו מקום בערך. בנוסף, לא ניתן ללפף אותה סביב חלקים מהרכב (כלומר, ברור שניתן, אבל היא גורמת יותר נזק, ומחליקה יותר בקלות).

ד ו ר ו ן
16-10-19, 15:14
מנחם,
ההבדל הוא שילדה נשברת לא עפה לפנים של מישהו.

הסידוק בשרשרת הוא פנימי ומתרחש גם מנפילה פשוטה על משטח קשה, ובדיקה תקנית כוללת גם שיקוף לאיתור סידוק כזה.

גם בחילוץ, אם בכשל רצועה יש שאקל אחד שפוטנציאלית עף, אז בשרשרת, כל חולייה היא קליע, ולא תמיד רק חוליה אחת מתפרקת.

amitaikl
16-10-19, 18:26
הייתרון הגדול של שרשרת על רצועה הוא בקשיחות שלה. אין מתיחה (יותר נכון שואף לאפס).
אתה מושך - זה זז.

איל מ
16-10-19, 18:45
איך זה יתרון?

chennaor
16-10-19, 20:09
רק חוזר לנושא טבעות הגרירה.
אז בדיקה מדוקדקת,
בגרנד ויטרה.
מאחור פורקה הטבעת לטובת המיגון.
אבל מלפנים, אמנם מעט מוסתרות.
קיימות שתי טבעות , אחת בכל צד.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191016/338a9c8d2015bc82fd11e2b10fe79fc0.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20191016/4f279f76db33dacc3d358dfa3305528f.jpg

amitaikl
16-10-19, 20:47
איך זה יתרון?

חילוץ במקום צפוף, שליטה מקסימלית במקרר,
דוגמא קיצונית: תחשוב על שימוש בהיליפט כמו כננת. עד שתגיע למצב של מתיחה של הרצועה כבר לא יהיה לך מספיק היליפט לגרור

ד ו ר ו ן
16-10-19, 23:41
חילוץ במקום צפוף, שליטה מקסימלית במקרר,
דוגמא קיצונית: תחשוב על שימוש בהיליפט כמו כננת. עד שתגיע למצב של מתיחה של הרצועה כבר לא יהיה לך מספיק היליפט לגרור
אולי עם רצועה קינטית.
רצועה רגילה לא נמתחת מעל חצי מטר לפני תחילת העברת עומס לנגרר.

מקום צפוף?
מה הקשר?

מוטי ג.
17-10-19, 00:26
מתנצל, זה לא לגמרי נוגע לרכבי שטח, אבל כן לשטח וגרירה בשטח.

פעם היתה לי פגו 205 שנת 88,
הרכב היה מושבת (פחות רלוונטי למה) והוחלט לגרור אותו מפרדס חנה לגבעת עדה לטיפול ארוך טווח בחנייה בבית.
ביטוח גרירה לא היה, אז הוחלט לגרור את הרכב דרך השדות, טנדר מיצובישי גורר, מוט גרירה מחובר עם שקל קטן לאוזן "הגרירה", זה לפני עידן המתברגים, סתם חתיכת פח שהייתה תלויה בתחתית חזית הרכב.
למי שמכיר, יש ליד המאגר של כפר גליקסון מעבר גשר אירי, אז ביציאה ממנו נתלשה כל המסגרת הקדמית של הגריל,הקורה נתלשה לגמרי בצד בו התחברנו (יש רק אוזן אחת למיטב זכרוני) והיא נשארה להיות מחוברת בצידו השני.
כלומר, חזית הרכב, הפכה להיות המשך של דופן שמאל של הרכב.

"מסקנות"
אוזן הגרירה של הפגו חזקה, אבל הקורה לא.
[emoji41]
מצטער, תמונות אין לי.

אציין שחיבור הקורה עם ברגי אסכורית החזיקו עוד כמה שנים [emoji23]

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

אבי 2006
17-10-19, 01:43
לפני כשנתיים, היה שרשור בנושא. אנשים העלו את מספרי הטלפון שלהם ואיזור בו הם זמינים לסיוע בחילוץ.
לאחרונה, חלק מהאנשים אף הצטרפו ל RINGYA. מספרי הטלפון זמינים והתצוגה זמינה ומאירה.
אישית, לא קיבלתי עד היום אף פנית בקשה לחילוץ, למרות שמספר הטלפון שלי מפורסם שם.
חשבתי, שקבוצת ווטסאפ יכולה לתת מענה טוב יותר בתחום הספציפי הזה.
למה כן:
כשאנחנו מטיילים לא באיזור מגורנו, אנחנו אולי זמינים לסייע, אבל למי שזקוק לחילוץ אין את המידע מי נמצא בסביבתו.
לעיתים, יש בקשה לחילוץ בפורום. אני חייב להודות שבזמן טיול, אני לא בודק את האתר.
לרוב, אין לנו את המידע, מי זמין, היכן, אם אנחנו מפריעים באמצע אירוע משפחתי ולא נעים להתקשר סתם כך.

למה לא:
עודף קבוצות.
אם לא תהיה משמעת ברזל - שימוש בקבוצה - רק לטובת חילוצים, עלול להיות מעיק.

אני חושב שנכון לקיים קבוצה כזו ומוכן להקימה.
כמובן שמוכן להיות חלק מקבוצה כזו גם אם תוקם על ידי מישהו אחר.

לביא 0544382475 גר באיזור גדרה, יש כננת.

הי לביא, צרף אותי בבקשה לקבוצה, אבי 054-7500505. לנד קרוזר. תל אביב

amitaikl
17-10-19, 02:03
מצטער, הייתי מרוכז בצהוב הצהוב הזה, pg[/IMG]
קצת פרטים על הצהוב הזה

https://youtu.be/W1LmP25f4aE

ד ו ר ו ן
17-10-19, 08:35
קצת פרטים על הצהוב הזה

https://youtu.be/W1LmP25f4aE

לפי גישת ״לא שם זין על הרכב המחולץ״.. מעניין אם הוא מחתים אותם על ״טופס ויתור אחריות נזקים״..

איל מ
17-10-19, 08:36
האוטו של הבחור די נראה כמו הבאבא רופ שלו.
אבל, יאמר לזכותו שלמרות שהוא ג'אנקר, וחאפר, יש לו כנראה כשרון להבין איך דברים אמורים לעבוד, ולפי העדויות שלו, זה גם עובד.

amitaikl
17-10-19, 09:00
לפי גישת ״לא שם זין על הרכב המחולץ״.. מעניין אם הוא מחתים אותם על ״טופס ויתור אחריות נזקים״..
אמריקה חביבי.
תהיה בטוח שהוא מחתים אותם שהם גם אחראים על כל נזק שנגרם לרכב שלו.

איל מ
17-10-19, 09:40
הסתכלתי על קצת סרטונים שלו,
הבנאדם, על אף נחמדותו הרבה, הוא חאפר בח' רבתי.

חנן-ג'יפולוג
17-10-19, 09:54
התחיל כאן דיונצ'יק מעניין בנושא של בטיחות ואלמנט קשיח כמו שרשרת.
קראתי לא מזמן ב80% העמקה והשאר רפרוף תקן בטיחות על היגוי ובלימה ברכבים. גם מסורתיים וגם by wire.
אחכ הדברים שתפסו את עיני זה שניתן במקומות שבהם מתפקדים אלמנטים מוצקים, במקום לדאוג ליתירות מספרית (כמו שעושים למשל במקום שבו יש מחשב ששולט, דואגים לשניים או שלושה מחשבים עם לוגיקת החלטה ביניהם) , לדאוג לכך שהמאמצים על החומר לא יתקרבו לנקודה הפלסטית שלו, וזה מספיק.

מעניין אם זה תופס גם לדיון שלנו כאן.

nir.samo
17-10-19, 11:21
חאפר חאפר אבל בנה את הרכב מלמטה משאריות ומספיק חזק (לפי הסרטונים שהוא כן העלה לפחות).
אהבתי.

zivo
17-10-19, 11:42
קראתי לא מזמן ב80% העמקה והשאר רפרוף תקן בטיחות על היגוי ובלימה ברכבים. גם מסורתיים וגם by wire.
אחכ הדברים שתפסו את עיני זה שניתן במקומות שבהם מתפקדים אלמנטים מוצקים, במקום לדאוג ליתירות מספרית (כמו שעושים למשל במקום שבו יש מחשב ששולט, דואגים לשניים או שלושה מחשבים עם לוגיקת החלטה ביניהם) , לדאוג לכך שהמאמצים על החומר לא יתקרבו לנקודה הפלסטית שלו, וזה מספיק.

שתי שאלות לגבי הגישה הזו -
1- יש לנו "רכבת" של רכיבים - מהחיבור לשילדה, הוו על הרכב, הוו בקצה השרשרת, השרשרת......הצד השני...) איך יודעים (אפילו תאורטית) את הערכים \ חוזקים?
2 - מה קורה עם אחד הרכיבים עבר תראומה (החל ממכה \ נפילה של שרשרת ועד הפעלת כוח חריג בחילוץ קודם), מה היכולת שלנו לזהות כשל כזה?

ובכלל, והדיון הזה התקיים גם בשאלת השאקלים (סופט לעומת קשיח), בגלל החוסר מקצועיות ובגלל חוסר היכולת שלנו לבצע בדיקות אמיתיות, אני חושב שצריך להמנע מציודי מתכת (שאקלים, שרשראות, כבל מתכת) "ולהסתפק" בסינטטי קל.

בסופו של יום, אני חושב שזה הרבה יותר פשוט-
1- חוץ ממקרים חריגים, קריעה של אמצעי גרירה, זה לא נעים אבל זה לא אסון בטיחותי (ואם יש אלמנט בטיחותי, אז בוודאי שצריך להקפיד ולאבטח).
2- רוב הרכבים שלנו שוקלים פחות מ 4 טון, ורוב אמצעי הגרירה הם למעלה מ 9 טון (ויש של 15T ויותר).
אני לא יודע איך לחשב את הכח גרירה של רכב 4 טון (בתנאי שטח), אבל כל עוד לא מתעסקים עם רצועות קינטיות, לדעתי, רובנו נמצאים עמוק בתוך תחום הבטחון.

אני ממש לא זוכר מקרה של קריעה של אמצעי גרירה סביר בנסיבות של טיולי 4X4 (במצב סביר. מי שמביא בלאי, שום חישוב לא יעזור).

נדב42
17-10-19, 13:10
אין דרך לדעת בוודאות, לכן כשיצאנו מראש לחילוץ ממרחק גדול, דאגתי להביא הרבה שמיכות ומגבות גדולות שיהוו מפרש וריכוך לכל ברזל עם פוטנציאל להפוך לאבן קלע. בשגרה יש תמיד את השמיכה של הכלבלב בצ׳רוקי.

ברצועות/כבלים סינטטיים (ושאקלים רכים שעשויים מאותו חומר) אפשר לראות ולהרגיש בלאי, אבל גם זה לא באמת מבטיח באופן מוחלט.

Better safe than sorry.

zivo
17-10-19, 14:19
ברצועות/כבלים סינטטיים (ושאקלים רכים שעשויים מאותו חומר) אפשר לראות ולהרגיש בלאי, אבל גם זה לא באמת מבטיח באופן מוחלט.

Better safe than sorry.

בגלל זה ציינתי את הנקודה של סיכון ובטיחות.
בניגוד לציוד מתכת "כבד" שאתה לא רוצה להיות ליד שהוא כושל, עם ציוד סינטטי אין לי בעיה להמשיך להשתמש גם אם אני רואה בלאי סביר, אם זה כושל, זה לא נורא.

Asaf-a
17-10-19, 14:29
לא ציינתי, אך השתמשנו באזיקונים יעודיים לגלגלים שהביאו גבע ונדב, ולא נראה שהיו אפקטיביים והתפרקו במהירות..

אני תוהה עם שרשרות שלג לצמיגים היו יעילות במקרה זה? שווה לשמור ברכב?

Sent from my SM-G950F using Tapatalkהשאלה שלי נותרה יתומה ואבדה...
היות ששני סוגי האזיקונים לגלגלים, שגבע ונדב הביאו לא עשו העבודה, למרות שהתנאים לכאורה היו מתאימים להצלחה, אני תוהה אם יש טעם לסחוב כאלו.

מאידך שרשרות שלג על פניו מתאימות למשימה, ודי קומפקטי.

מישהו ניסה אותם פעם ברכב שטח כדי להיחלץ מתנאים חלקלקים כגון פודרה, בוץ, מדרגה?
הכוונה להתגבר על קטע קצרצר ולהיחלץ, לא להמשיך לנסוע מעבר לקטע.

ד ו ר ו ן
17-10-19, 14:31

איך תופס אם לא בודקים?..

מה גם שלשרשרת יש נת״ב בדמות מכות על משטח קשיח שיוצר סידוק פנימי.
ובניגוד לרצועה שניתן לראות סימני בלאי, השרשרת פשוט קורסת.

ד ו ר ו ן
17-10-19, 14:34
מאידך שרשרות שלג על פניו מתאימות למשימה, ודי קומפקטי.
מישהו ניסה אותם פעם ברכב שטח כדי להיחלץ מתנאים חלקלקים כגון פודרה, בוץ, מדרגה?
הכוונה להתגבר על קטע קצרצר ולהיחלץ, לא להמשיך לנסוע מעבר לקטע.
כן. בבוץ וזה עובד נהדר.

על משטח קשה לא מתאים כי זה מחליק.

נדב42
17-10-19, 16:45
לא ניסינו את ה- track-grabber שלי כי לא מצאתי אותו... הייתי בטוח שהוא בצ׳רוקי אך עקבותיו אבדו

(כלומר הוא בטח מוצנע היטב ושכחתי איפה...)

איל מ
17-10-19, 17:25
כל מי שיש לו מכונת תפירה (גם ביתית), ואפילו ידיים שמאליות, יכול לייצר שקיים (עם קמץ ופתח) לריסון.
ממש כמו אלו שמוכרים במחיר מופקע בחנויות.

כולל לחתוך את החומר, לוקח חמש דקות ועוד לקחתי ספיירים.

דורון 10
18-12-19, 19:14
אבקש לצרף אותי לקבוצת ווטסאפ חילוצים.
איזור בנימין, מודיעין ומרכז.
דורון
054-7715596

תודה

oferc
02-01-20, 21:09
רציתי להודות לחברה שחילצו אותי בשישי האחרון באיזור הדרום (לא רחוק מבית גוברין) , חברה מדהימים , עושים מצווה ונהנים , חנן ושמוליק , אני חייב לציין שאני יודע שזה בהתנדבות אבל עדיין ההרגשה לא נעימה שהם בזבזו את ערב שישי עלי ללא כל תמורה , אני אשמח לצאת אתם למסעדה נחמדה על חשבוני עם החברה של הטרקטורונים , רק להרגיש טוב עם עצמי .
אני חייב לציין שבדרך כלל אני גם מתנדב ועוזר , הרבה יותר כיף לעזור מאשר להעזר :-)

עכשיו הסיפור :
ביום שישי ב3 בצהריים ניסיתי לקצר את הדרך מהישוב סגולה לכביש 6 דרך השטח(לא רק לקצר גם להנות) , נסעתי אחרי מספר טרקטורונים\רייזרים מהישוב (חברים לקבוצת הרייזרים שלי) , השבילים בעיקרון הם שבילים לבנים אין שום בעיה ב90% מה שבילים, באחד האיזורים השביל הלבן כוסה כולו בבוץ חקלאי, וחשבתי שבמעבר מהיר אני אצליח לעבור את הבוץ , ואם לא החברה עם הטרקטורונים יעזרו לצאת .

פה התחילו הטעויות :
1. נכנסתי מהר מדי איבדתי שליטה ונמשכתי לתוך השדה החקלאי (כואב לי על ההרס בקצה השדה חיטה)
2. ניסית לקחת רברס ועוד מספר נסיונות שבזכותם שקעתי יותר.
3. חיבור הרייזרים ונסיונות החילוץ לא ממש הצליחו , גם להם היה קשה הם החליקו ונתקעו מספר פעמים.
4. התחיל גשם שרק החמיר את המצב .
5. למי שיש רייזרים , צריך לפעמים לזכור שפאגרו זה לא רייזר .

מספר לקחים , לא להכנס לבוץ ללא צמיגי בוץ ,ללא כבל חילוץ ארוך במיוחד , ולא לחשוב שרייזרים יכולים לחלץ גיפ בקלות.
בטח לא בערב שישי , אולי בשבת בבוקר זה יכל להיות משחק נחמד אבל בשישי בערב זו טעות רצינית.
בוץ חקלאי הוא סיוט אמיתי , פשוט להימנע.

הבעיה הגדולה שהכננות של הרייזרים והכבל הקצר שהיה לי לא ממש עזרו, הסיבה פשוטה שהאיזור בעל האחיזה לחילוץ היה רחוק כ30 מטר ממני, בנוסף מהלחץ גם שכחתי להוריד אוויר מהצמיגים שגם עוזר בחילוץ .

חנן ושמוליק הגיעו עם רכבים משופצרים , מכשירי קשר , כבל ארוך במיוחד , והרבה חשק לחלץ .
הזכירו ועזרו להוריד אוויר , קשרו רכב לרכב , וחילצו אותי תוך שעה, כל הכבוד על המקצועיות והחשק לעזור.

תודה לכולם פה , שמרו על הקבוצה הזאת .

רוצה להוסיף תמונות ,איך אני מעלה תמונות ?

נמרוד
02-01-20, 21:48
... חברה מדהימים , עושים מצווה ונהנים , חנן ושמוליק , אני חייב לציין שאני יודע שזה בהתנדבות אבל עדיין ההרגשה לא נעימה שהם בזבזו את ערב שישי עלי...
נשמע שהם צריכים להודות לך, חילצת אותם מארוחת שישי אצל החמות.
[emoji3]

boaz avrahami
02-01-20, 22:15
אם אין לך טאפטוק תשלח לי בווטסאפ ואני אעלה לאתר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

erezgur
02-01-20, 22:32
רוצה להוסיף תמונות ,איך אני מעלה תמונות ?
חפש "מדריך גיפולוג להעלאת תמונות"...

בגדול - דאג שהתמונות לא יהיו יותר מ-250KB (נדמה לי שזו המגבלה) כל אחת, יש לך אפשרות של "ניהול קבצים מצורפים" למטה כאשר אתה כותב הודעה... משם מעלים את התמונות לאתר ולאחר מכן אפשר לצרף להודעה.
מהטלפון, יישום טאפאטולק מאפשר די בקלות להוסיף תמונות...
בנוסף כמו שבועז הציע - אתה יכול לשלוח למישהו שיודע להוסיף תמונות (גם אני אשמח לסייע)

גיא
02-01-20, 23:49
כן. בבוץ וזה עובד נהדר.

על משטח קשה לא מתאים כי זה מחליק.

הזכרת לי פתאום איך התומת׳תים החליקו על הסלעים בעליה לרמה׳ג ממטולה ..

חנן-ג'יפולוג
03-01-20, 07:45
ראשית, זו זכות לתת עזרה, וגם כל פעם מחדש מרגש לראות את התרומה של הקבוצה הנהדרת הזו לחיי השטח שלנו. לפני כשבועיים יצאתי עם המשפחה בשבת לאכול ארוחת צהריים בשטח, ומפה לשם שקענו באחד משבילי השדות. עשיתי מספר מאמצים כדי להיחלץ ובסוף גם הצלחתי, אבל בעורף היתה המחשבה המעודדת ש"אני מבוטח" בקבוצה של בועז ולביא, ושאם לא אצליח יש מי שיעזור.
אז שאפו למארגנים וח"ח מוחלט על דרך הניהול הקפדנית.

לקחים מהחילוץ:
להתעקש על הורדת אוויר. בנסיון הראשון לא עשינו את זה, כי הונטילים בבוץ עמוק ולא נוח, ו"ננסה בלי, מקסימום בנסיון הבא" , אבל זה סתם החדיר את הצמיגים עוד יותר למטה ויצר קירות בוץ עוד יותר גבוהים לפני הגלגלים, וכבונוס גם נקרעה רצועה. לפני הנסיון השני כבר הורדתי אוויר ברכב המחולץ ל10 psi. (טיפ למי שלא מכיר: לסחרר את הגלגל בעזרת המנוע עד שהונטיל בחלק הגבוה של הגלגל, כדי להפחית את כמות הבוץ שצריך להתמודד איתה בנסיון לגשת לונטיל) בשלי הורדתי אוויר כבר בכניסה לשטח.
כבלים ארוכים והרבה רצועות. השתמשנו ב35 מטרים של כבל בין הרכב שלי ושל עופר, פלוס רצועה שישה מטרים כדי להתרחק מעט מהבוץ הטובעני. השתמשנו בעוד 15 מטר כבל פלוס רצועה שישה מטר ביני ובין שמוליק, כי השביל רחוק מאחור היה במצב יותר טוב.

לא השתמשנו כאן, אבל בעקרון יש לי עוד כבל 50 מטרים ועוד 30 מטרים בכננת ועוד רצועות. לא הכול אני לוקח אתי לכל טיול, כתלות באיזור, בעונה, ובמספר הכלים בטיול, אבל כשיוצאים לחילוץ בבוץ, אין לציוד הזה תחליף. קניתי לפני כ20 שנה גליל של 100 מטרים כבל פלדה 8 מ"מ בכ400 ש"ח, חילקתי אותו לכמה אורכים שונים והוא החזיר את ההשקעה בו כבר אינספור פעמים מאז. מונע את הכניסה ל"שטח הנגוע" ומאפשר למצוא עוגן קיים לכננת ברדיוס גדול מהרכב.

asafk
03-01-20, 08:37
חנן, איזו רצועה נקרעה?

אסף.

דורטור מוטו
03-01-20, 11:22
כיצד ניתן להצטרף לקבוצה?

boaz avrahami
03-01-20, 11:38
תשלח לי בהודעה פרטית מס טלפון שלך.

תודה על המחמאות חנן.
ארז גם אחד המנהלים.

אני מנצל את ההזדמנות להזכיר לכל החברים שמדובר בסוג של ביטוח הדדי.
כולנו כאן עבור עצמנו והמעגל משפחתי הראשון.
חברים שמטיילים איתנו ולא טרחו להירשם לקבוצה אינם זכאים לעזרת הקבוצה.

זה אומר שעל כולנו לזכור שחייבים מפעם לפעם להיכנס תחת האלונקה ולקחת חלק פעיל בחילוץ בשביל שההדדיות תשרוד.
ביום שמתנדבים ירגישו מנוצלים לא יהיה לנו על מי לסמוך.

עונת טיולים מהנה ונהיגה בטוחה ואחראית לכולם!

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

חנן-ג'יפולוג
03-01-20, 11:57
חנן, איזו רצועה נקרעה?

אסף.
לא יודע לענות על זה. זו לא היתה רצועה שלי.

מוטי ג.
03-01-20, 12:17
זה קצת כמו פרה ועגל... היא רוצה להניק בדיוק כמו שהוא רוצה לינוק.
בינתיים, נראה שאף אחד מהמחלצים לא סובל מזה.

boaz avrahami
03-01-20, 14:07
זה קצת כמו פרה ועגל... היא רוצה להניק בדיוק כמו שהוא רוצה לינוק.
בינתיים, נראה שאף אחד מהמחלצים לא סובל מזה.

תודה על התשובה השגויה הזו.
הרמת להנחתה.

אם המאמץ לא יתפזר על פני יותר אנשים אז תהיה שחיקה מהירה אצלם.
זה לא חברי, לא מוסרי וגם לא נבון.

הדדיות מבוססת על חלוקה שוויונית בנטל.
תכניסו את זה טוב לראש!

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

מוטי ג.
03-01-20, 14:28
מה שאני רוצה להגיד, שבעבר, כשהזדמן לי לחלץ זו הייתה חוויה נהדרת , אולי אפילו יותר מאשר למחולץ.
אם זה בגיל 16 על טרקטור, אח"כ טנקים, סופה ובופאלו.
לא הלכתי לאף חילוץ אם לא התחשק לי. גם בגשם וימי שישי.
אז כנראה שמי שיוצא מהבית מרצונו עושה את זה כי הוא יכול, רוצה ונהנה מזה.

כנראה שמישהו שם לב לזה אם התגלגלתי לפקד על טנק חילוץ אוגדתי חחחח.

כרגע עם ריינג'ר אני יכול רק לסחוב למישהו את החגורות והכבלים.

קיצר, זו חוויה משני הצדדים.

zivo
03-01-20, 15:53
אני מציע לכולם לשים לב להערה של חנן על אורכי הרצועה \ כבלים .
יש פה כל מני דיונים על ערכות חילוץ, ואנשים מדברים על רצועות של 8 טון , אבל קצרות, וזו טעות ( נפוצה).

boaz avrahami
03-01-20, 17:50
נשאר מקום אחד בקבוצה.
אני מתלבט אם לשמור אותו לצביקה סגל אחרי שיתנצל מעומק ליבו על הקונדס או להציע אותו לכל המרבה במחיר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

yovavz
03-01-20, 18:53
נשאר מקום אחד בקבוצה.
אני מתלבט אם לשמור אותו לצביקה סגל אחרי שיתנצל מעומק ליבו על הקונדס או להציע אותו לכל המרבה במחיר

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94אפשר גם לעבור לטלגרם, שם אין מגבלה נמוכה של משתתפים [emoji846]

sgill
03-01-20, 19:29
יחסית לקבוצות אחרות שאני חבר בהן, הקבוצה הזאת מאוד שקטה (וטוב שכך..)
כנראה שזה מראה שחברי הקבוצה מנוסים ולא עושים שטויות בשטח. כשכבר יש חילוץ אז זה באמת בלת"מ שאי אפשר היה לצפות מראש.

sportage
03-01-20, 22:00
נשאר מקום אחד בקבוצה.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נראה לי שמנהלי הקבוצה מעדיפים מחולצים ממושמעים מאשר חברים מחלצים "שובבים"... :-).

אני קורא לאלתר להחזיר את צביקה לקבוצה ללא תנאים מוקדמים (יש חסינות...)

sgill
04-01-20, 17:35
היום בצהרים נפתחה קריאה לחילוץ 2 רכבים ברמת סירין.
נפתחה קבוצה יעודית (כמו שמתבקש) ומאז שקט.

אפשר להציע שלפחות כשהחילוץ נגמר, יכתבו בקבוצה הראשית רק "חולץ".

וזאת כדי שמי שהתפנה כמה שעות אח"כ ואולי באזור, ידע אם זה עוד רלוונטי, אם כדאי להתחבר לקבוצה היעודית ו/או לצאת לכיוון.

erezgur
04-01-20, 18:37
רעיון טוב.
אמנם אנחנו מנסים לדאוג לשקט מירבי בקבוצה הראשית ולכן מפנים את תעבורת ההודעות לקבוצת החילוץ הספציפית, אבל בהחלט הגיוני שבמקרים בהם יש אירוע ונפתחה קבוצה יעודית, נעדכן גם בראשית (עוד הודעה אחת ל-256 החברים בקבוצה הראשית).

GodsFather
04-01-20, 20:32
או שאפשר לפנות בפרטי למנהלי הקבוצה שפתחו את הקבוצה הנפרדת ולשאול לסטטוס...

ariel-ro
04-01-20, 20:45
או שאפשר לפנות בפרטי למנהלי הקבוצה שפתחו את הקבוצה הנפרדת ולשאול לסטטוס...

סה"כ הודעה בקבוצת וואטסאפ, לא הפעלת צופרים של פיקוד העורף..
אני מסכים עם ארז שאפשר לעדכן בכיף שהחילוץ התבצע וכולם יצאו מהשטח.:)

boaz avrahami
04-01-20, 20:54
יש קבוצה יעודית ולינק אליה בקבוצה העיקרית.
הדרך הפשוטה ביותר היא להיכנס לקבוצה היעודית ולתעניין בסטטוס.
אם לא עונים או שאין משתתפים סימן שהחילוץ הסתיים.

באופן אישי אני בעד הדרך שבקבוצה העיקרית צריך להפעיל רק אזעקות.
זה תורם להשארתה בלי השתקה אצל החברים וזה הדבר הכי חשוב לקבוצת חירום.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

sgill
04-01-20, 22:21
לדעתי אם יהיה "חולץ" אחד בסוף ארוע זה רק יתן נחת לכל חברי הקבוצה.
לכן כדאי להחליט שרק מי שפתח את הקבוצה היעודית רשאי לכתוב "חולץ" בקבוצה הכללית כדי שלא יהיה עודף הודעות.

נדב42
05-01-20, 04:25
+1 להודעת ה- "חולץ".

נדב ש.
05-01-20, 07:37
+1 להודעת ה- "חולץ".

+2.

ותחשבו מה יהיה אם כל חבר בקבוצה שלא מעודכן ישלח לאחד המנהלים הודעה פרטית מה קורה עם החילוץ הנוכחי....

מוטי ג.
05-01-20, 07:50
זורק רעיון,
לערוך תו"כ החילוץ את שם הקבוצה הייעודית לטקסט ברור שמסביר את המצב הנוכחי , וככה כל אחד שמתעניין במצב החילוץ ומתחבר בכל שלב שהוא יכול לראות את מצב החילוץ, גם אם הפסיד הודעות שנשלחו לפני שהתחבר.

לדוגמא: חילוץ של xyz: צוות חילוץ בדרך...
... תהליך החילוץ בעיצומו....
... הגיעו לכביש....

כמובן שמישהו צריך לתחזק את זה בהתאם למצב בשטח.

עריכה: בבדיקה קצרה שעשיתי, הלינק עדיין תופס גם אחרי שינוי שם הקבוצה.

ADaShim
05-01-20, 08:42
+1 להודעת ה- "חולץ".+3

Sent using Tapatalk

zivo
05-01-20, 09:00
כמה בלאגן, בשביל לפתור בעיה של סקרנות ועצלנות.
מי שמעניין אותו, שיתכבד ויצטרף לשרשור היעודי.

מוטי ג.
05-01-20, 09:04
אבל מי שמתחבר בשלב מאוחר בארוע לא יוכל לראות מה המצב שהיה עד עכשיו

חנן-ג'יפולוג
05-01-20, 09:12
מבחינתי, כל צפצוף שהוא לא בקשת חילוץ שיגיע מהקבוצה הזו כשאני ישן (כולל שנ"צ) יגרום לי להשתיק אותה לאלתר.

boaz avrahami
05-01-20, 09:13
בסיום החילוץ יעודכן שם הקבוצה היעודי כך שישקף את סיום הארוע וכל המצטרפים יוכלו לדעת משם סטטוס.

נראה לי שזה סוגר את הפינה בצורה הכי טובה ותודה על הרעיונות

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אומי5
05-01-20, 09:29
שינוי שם הקבוצה נשמע פתרון מצוין.

מודה שאני קצת מבואס שהיה חילוץ בחצר האחורית שלי אבל אני הייתי במרכז.
בבקשה תאם מראש את השקיעה הבאה :)

יונתןמצפה
05-01-20, 09:56
שינוי שם הקבוצה נשמע פתרון מצוין.

מודה שאני קצת מבואס שהיה חילוץ בחצר האחורית שלי אבל אני הייתי במרכז.
בבקשה תאם מראש את השקיעה הבאה :)אומי, איפה אתה גר??

לביא
05-01-20, 12:31
זקוקים לתותח אנדרויד שיש לו אנדרויד עם root. לפרטי בבקשה

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ofer_b
05-01-20, 14:48
מבחינתי, כל צפצוף שהוא לא בקשת חילוץ שיגיע מהקבוצה הזו כשאני ישן (כולל שנ"צ) יגרום לי להשתיק אותה לאלתר.שאני ישן הטלפון על שקט (מקסימום רטט), הכי טוב.
ודאך אגב, למי שהתמזל מזלו ויש לו אנדרואיד מהגרסה 10האחרונה, יש מצב חדש שנקרא "פוקוס", שמכבה את כל ההתראות מאפליקציות שאתה בוחר, לתמיד (עד שמכבים) או מתוזמן

אז מפעילים, הולכים לישון, ואם מישהו צריך אותי דחוף הוא יתקשר

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

חנן-ג'יפולוג
05-01-20, 14:55
אני יכול רק לקנא. הטלפון שלי פתוח 24/7 כדי לקבל התראות על סוכר נמוך בדם של בתי. זה יכול להיות התראה מאפליקציה ייעודית אבל יכול להגיע גם בוואטסאפ מהסובבים אותה, בשיחת טלפון וכו'.

oferc
12-01-20, 13:26
ראשית, זו זכות לתת עזרה, וגם כל פעם מחדש מרגש לראות את התרומה של הקבוצה הנהדרת הזו לחיי השטח שלנו. לפני כשבועיים יצאתי עם המשפחה בשבת לאכול ארוחת צהריים בשטח, ומפה לשם שקענו באחד משבילי השדות. עשיתי מספר מאמצים כדי להיחלץ ובסוף גם הצלחתי, אבל בעורף היתה המחשבה המעודדת ש"אני מבוטח" בקבוצה של בועז ולביא, ושאם לא אצליח יש מי שיעזור.
אז שאפו למארגנים וח"ח מוחלט על דרך הניהול הקפדנית.

לקחים מהחילוץ:
להתעקש על הורדת אוויר. בנסיון הראשון לא עשינו את זה, כי הונטילים בבוץ עמוק ולא נוח, ו"ננסה בלי, מקסימום בנסיון הבא" , אבל זה סתם החדיר את הצמיגים עוד יותר למטה ויצר קירות בוץ עוד יותר גבוהים לפני הגלגלים, וכבונוס גם נקרעה רצועה. לפני הנסיון השני כבר הורדתי אוויר ברכב המחולץ ל10 psi. (טיפ למי שלא מכיר: לסחרר את הגלגל בעזרת המנוע עד שהונטיל בחלק הגבוה של הגלגל, כדי להפחית את כמות הבוץ שצריך להתמודד איתה בנסיון לגשת לונטיל) בשלי הורדתי אוויר כבר בכניסה לשטח.
כבלים ארוכים והרבה רצועות. השתמשנו ב35 מטרים של כבל בין הרכב שלי ושל עופר, פלוס רצועה שישה מטרים כדי להתרחק מעט מהבוץ הטובעני. השתמשנו בעוד 15 מטר כבל פלוס רצועה שישה מטר ביני ובין שמוליק, כי השביל רחוק מאחור היה במצב יותר טוב.

לא השתמשנו כאן, אבל בעקרון יש לי עוד כבל 50 מטרים ועוד 30 מטרים בכננת ועוד רצועות. לא הכול אני לוקח אתי לכל טיול, כתלות באיזור, בעונה, ובמספר הכלים בטיול, אבל כשיוצאים לחילוץ בבוץ, אין לציוד הזה תחליף. קניתי לפני כ20 שנה גליל של 100 מטרים כבל פלדה 8 מ"מ בכ400 ש"ח, חילקתי אותו לכמה אורכים שונים והוא החזיר את ההשקעה בו כבר אינספור פעמים מאז. מונע את הכניסה ל"שטח הנגוע" ומאפשר למצוא עוגן קיים לכננת ברדיוס גדול מהרכב.

שוב תודה רבה , נלמדו הלקחים
בנוסף קניתי רצועה חליפית לזו שנקרעה , אמסור אותה בהקדם

זו קבוצה זהב , תשמרו עליה.

sgill
12-01-20, 19:26
יחסית לקבוצות אחרות שאני חבר בהן, הקבוצה הזאת מאוד שקטה (וטוב שכך..)
כנראה שזה מראה שחברי הקבוצה מנוסים ולא עושים שטויות בשטח. כשכבר יש חילוץ אז זה באמת בלת"מ שאי אפשר היה לצפות מראש.

זוכרים שכתבתי את זה לפני כשבוע וחצי?
אז אחרי מספר ימים גשומים, היה סופ"ש יחסית נאה בחוץ.
בגלל הבוץ, קבוצות החילוץ היו מפוצצות הודעות על רכבים תקועים בבוץ. קבוצות הוואטסאפ, הפייסבוק, הטלגראם ועוד. הרבה זמן לא היה ככה.
מנגד, בקבוצה של ג'יפולוג לא היתה אפילו הודעת חילוץ אחת !! הוא שאמרתי: אנשים מנוסים, מחושבים ופחות לוקחים סיכונים מיותרים. וטוב שכך...

מוטי ג.
12-01-20, 19:34
ואני חשבתי שכולם נשארו בבית.
עכשיו ברצינות,
אני אמנם לא הרחקתי מהבית (סובב רגבים וגבעת עדה) , אבל השבילים שאני נסעתי בהם אמנם היו מלאים מים, אבל לא היה בוץ קטלני.
השכבה העליונה היתה דביקה, אבל שכבה דקה מאוד,והריינג'ר צלח אותה בקלות.

boaz avrahami
12-01-20, 20:08
בוץ לא היה הרבה אבל המון שבילים עברו חתירה עוצמתית של מים.
יצאנו לטייל שני שליש מהדריקטוריון של קבוצת החילוצים והיה נחמד מאוד.
אפילו פגשנו בכניסה לעמיקם שני חותרים שעשו ראפטינג על נחל התנינים וגרמו לנו לחייך מאוזן לאוזן על התחביב היפה שלהם

[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200112/0df9d47d8d567037f828a1cab3d09969.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200112/38548713f1ef1069cc3db8eae7004688.jpghttp s://uploads.tapatalk-cdn.com/20200112/a05ea0568c90bef71d60aab47512c11b.plistht tps://uploads.tapatalk-cdn.com/20200112/e5cd467d4baec8906da2c43945fefc88.jpg

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

זלמן 1
20-01-20, 17:05
כמה תובנות בעקבות החילוץ שלי היום ליד בית הלוי.
ראשית רוב תודות לכל מי שהציע את עזרתו, מדהים לראות את ההתגייסות.
תודה ענקית לשי אמיר שהגיע וחילץ אותי.
אין לי תמונות פוטוגניות מי יודע מה, סתם שקעתי בתור מעין תעלה שנוצרה עקב זרימה של מים.
לי זה החילוץ הראשון, בו גם נבחנו נק' החילוץ שבניתי לרכב.
1. לשים לב שחוץ מזה שהפין של השאקל עובר בחור של הנק', שרוחב הנק' לא רחב מדי לשאקל. אל תשאלו איך אני יודע.
2. למזלי היה לי שאקל רך שנכנס, כנראה בעקבות השפתיים של הנק' שחתוכות ב 90 מעלות, נקרעו כמה גידים מהשאקל הרך.
צריך להקפיד על שפתיים מעוגלות.
3. על אף שאני שקעתי עם ג'ימני, ושי הגיע עם היילקס, לא הצלחתי לצאת כאשר הרצועות היו מתוחות ושי ניסה למשוך אותי.
היה צורך בכמה "מכות" קטנות בשביל לצאת. לא רוצה להיכנס לוויכוחים האינסופיים, אבל בהחלט שוקל רצועה קינטית, על אף שהרגילות בהחלט עשו את העבודה במקרה הנ"ל.
שוב תודה גם על היוזמה של הקב' חילוץ, וגם על ההירתמות של האנשים. לא ברור מאליו.

boaz avrahami
20-01-20, 17:28
יש רצועות נמתחות. יש אצל עידן מאיש שטח ויש באמזון.
הן בהחלט פותרות את עניין המכות יפה מאוד.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

amir_shai
20-01-20, 18:35
כמה תובנות בעקבות החילוץ שלי היום ליד בית הלוי.
ראשית רוב תודות לכל מי שהציע את עזרתו, מדהים לראות את ההתגייסות.
תודה ענקית לשי אמיר שהגיע וחילץ אותי.
אין לי תמונות פוטוגניות מי יודע מה, סתם שקעתי בתור מעין תעלה שנוצרה עקב זרימה של מים.
לי זה החילוץ הראשון, בו גם נבחנו נק' החילוץ שבניתי לרכב.
1. לשים לב שחוץ מזה שהפין של השאקל עובר בחור של הנק', שרוחב הנק' לא רחב מדי לשאקל. אל תשאלו איך אני יודע.
2. למזלי היה לי שאקל רך שנכנס, כנראה בעקבות השפתיים של הנק' שחתוכות ב 90 מעלות, נקרעו כמה גידים מהשאקל הרך.
צריך להקפיד על שפתיים מעוגלות.
3. על אף שאני שקעתי עם ג'ימני, ושי הגיע עם היילקס, לא הצלחתי לצאת כאשר הרצועות היו מתוחות ושי ניסה למשוך אותי.
היה צורך בכמה "מכות" קטנות בשביל לצאת. לא רוצה להיכנס לוויכוחים האינסופיים, אבל בהחלט שוקל רצועה קינטית, על אף שהרגילות בהחלט עשו את העבודה במקרה הנ"ל.
שוב תודה גם על היוזמה של הקב' חילוץ, וגם על ההירתמות של האנשים. לא ברור מאליו.לדעתי צריך לקנות חבל ולא רצועה.
עד כמה שידוע לי רצועה נהפכת לבלאי אחרי מספר שימושים קטן לעומת חבל שלא מושפע.

Sent from my LG-H870DS using Tapatalk

sgill
20-01-20, 19:05
בנוגע לרצועה הקינטית, צריך רק לזכור שאמנם היא פותרת את נושא המכות בתחילת המשיכה, אבל, אם הרכב המחולץ לא מסוגל להמשיך בנסיעה לבד אחרי החילוץ, הרצועה הקינטית לא מתאימה, ואפילו מסוכנת לגרירה החוצה מהשטח.

זלמן 1
22-01-20, 11:54
כנראה טעיתי במונחים.
לי יש רצועה שנמתחת 20% אם איני טועה.
יצא לי לראות חבל שזור, שמוגדר כחבל קינטי.
מה בדיוק ההבדלים בין השניים?

איל מ
22-01-20, 16:57
היה כאן מידע תריץ חיפוש.
בגדול,
חבל יותר עמיד, ובחבלים ניתן למצוא כאלו עם אחוזי התארכות גבוהים יותר (עד 30 אחוז).

חבל יקר בהרבה. יש ברשת לא מעט חבלים סיניים שאיכותם לא ידועה. (אני בטוח שגם חלק מהסחורה האמריקאית הממותגת מגיעה מסין אבל שם בד"כ יש אבא ואמא למוצר).

זלמן 1
23-01-20, 16:09
תודה

איל מ
01-02-20, 21:04
היום היה חילוץ נחמד בירקון. לא מסובך מדי אבל בהחלט הצדיקו את עצמם המטרים הרבים של הרצועות שהביאו החברה.
אם ירצה אורי לשתף בכבוד,
רק כמה לקחים מבחינתי:
א. לא הקדשתי מספיק זמן לבדוק בעין את נקודות החיבור לג'ימני, עבדנו עם רצועה קינטית וחבל קינטי באורך לא קטן ונתנו משיכות. לא חזקות אבל אם לא בדקת בעצמך את החיבורים זאת עלולה להיות בעיה.
ב. לא הוגדר צופה על הג'ימני, ובדיעבד התברר שייתכן שחלק מהזמן לא היה בהנעה קדמית (לא ראיתי בעין, וייתכן ורק גלגל אחד לא הסתובב ואז בעיני המתבונן מהצד נראה שלא משולב).
ג. אני לא אוהב את השילוב של שאקלים ורצועות קינטיות. חיברתי את כל הרצועות זו לזו ישירות בלי טריז שימנע נעילה שלהן. בדיעבד הן השתחררו די בקלות (קצת מים נקיים משלולית להוריד את רוב הטינופת).
ד. העובדה (המקרית) שהשקלים בהם כן השתמשנו היו בצבעים שונים (פינים אדומים אצלי, לוחיות כחולות אצל אורי, שאקל שחור לאומר, ופלאסק כסוף לדרור) הקלו את מלאכת חלוקת הציוד בסוף. אז, סמנו את הציוד שלכם בצורה שניתנת לזיהוי גם עם שכבת בוץ.
נתן המון בטחון שהאוטו של מנחם עם הכננת עמד בצד לכל מקרה....

איל מ
01-02-20, 21:11
וכמובן שלכל שבת יש מוצאי שבת:
127166
127167
127168
127169
(האוטו יחכה לגשם טוב :) ).

נדב42
01-02-20, 21:22
לגבי ניקוי רצועות - אני מכניס למכונת הכביסה, בלי שום חומר ועם מים קרים..

Aifer
01-02-20, 21:58
אייל אלוף,
דרור הביא דרינק חזק,
מנחם היה מבוגר אחראי,
אחלה קבוצה.
קצת תמונות

https://photos.app.goo.gl/zmxuRKEzdsrxU8eS7

אני מחפש חבל קינטי, אמזון ואיביי במשלוח לארהב הכי נוח לי, המלצות?

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

אייל
01-02-20, 22:16
באמת מנקים רצועות?
אני שם חזרה לאוטו, אחרי שלושה ימים זה מתייבש ובשימוש הבא הבוץ נופל בחתיכות גדולות. כמה רצועות, אין ספור חילוצים ועדיין כוחם במותנם.

מנחם רוזנבך
01-02-20, 22:44
וכמובן שלכל שבת יש מוצאי שבת:
127166
127167
127168
127169
(האוטו יחכה לגשם טוב :) ).

איל.......
נעלמת לנו, לניקוי הרכב והרצועות עם גרניק והכי חשוב וקפה.

בהתייחס לניקוי הרצועות, כמות הבוץ שהיית עליהם לדעתי הכפילה את המשקל שלהם.
עד לחילוץ הבא זה זמן יבוש ארוך וגם משקל עודף ומיותר.

מנחם

חנן-ג'יפולוג
01-02-20, 22:49
באמת מנקים רצועות?
אני שם חזרה לאוטו, אחרי שלושה ימים זה מתייבש ובשימוש הבא הבוץ נופל בחתיכות גדולות. כמה רצועות, אין ספור חילוצים ועדיין כוחם במותנם.

+1

234

boaz avrahami
01-02-20, 23:02
אסף לימד שהבוץ בתוך לולאות הרצועה שוחק אותם וגורם לקרעים. נשמע הגיוני ומאחר ומדובר בציוד בטיחות כדאי לנהוג באופן מחמיר.

אני גם שוטף אבל עם צינור ושפריצר ואז גיגית.
למכונה אפילו לא הייתי מעיז מפחד מאישתי.

כל הכבוד למחלצים ותודה על השיתוף.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

asafk
01-02-20, 23:12
אישית, הטכניקה שלי לשמור על רצועות נקיות היא לגרום לצדדים האחרים בחילוץ להשתמש ברצועות שלהם.

אסף.

חנן-ג'יפולוג
01-02-20, 23:24
אסף לימד שהבוץ בתוך לולאות הרצועה שוחק אותם וגורם לקרעים. נשמע הגיוני ומאחר ומדובר בציוד בטיחות כדאי לנהוג באופן מחמיר.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

אין לי את הידע כדי לחלוק על זה, אבל:

1. כשראיתי רצועות נקרעות (לא שלי, לשמחתי) זה היה אך ורק באיזורים שחטפו נזק נקודתי כבד, בגלל שנגררו על הרצפה דרך ארוכה, או נדרסו בגרירה.

2. ציוד של 100-200 ש"ח שמחזיק 20 שנים ויותר בשימוש כבד ובלי תחזוקה, אני לא מוצא את ההגיון להשקיע בו ככה. אם הייתי רוצה להיות יותר זהיר מזהיר, הייתי פשוט מחליף אותו תקופתית.

דרור ברלי
01-02-20, 23:25
אישית, הטכניקה שלי לשמור על רצועות נקיות היא לגרום לצדדים האחרים בחילוץ להשתמש ברצועות שלהם.

אסף.

חחחח
כמה שאתה צודק....
עד שאני הגעתי, כל הרצועות כבר היו פרושות ומחוברות ומטונפות בבוץ ברמה שקשה היה לזהות מה של מי ומי של מה. כך שיישמתי היטב את התיאוריה שלך והציוד שלי נשאר נקי ומסודר בארגז החילוצים, הכבל נשאר מבריק ומסודר על תוף הכננת.
לא נותר לי אלא לדאוג למצב רוח מרומם של כל מי שהגיע להינות שם, בעזרת החבר היקר big peat שבתוך הפלאסק....

היה המון בוץ, בוץ רע. עמוק וחלקלק ודביק מהסוג הרע באמת. אבל חילוץ פשוט יחסית.
ויחסית למי שתרם הכי מעט לחילוץ הזה, הג'יפ שלי התלכלך הכי הרבה....

עצה ידידותית: שמרו מרחק מכל איזור הירקון לפחות עד האביב.....

אורי בטח עסוק עדיין בגירוד הבוץ מהג'ימני שלו והוא בטח יודה בנפרד, אבל אני מרגיש צורך לומר תודה לכל מי שהגיע.
ההיענות המהירה והערבות ההדדית בקבוצה הזו מחממים את הלב, לא טריוויאלי בכלל.
וכמובן תודה לבועז ולביא שמנהלים את הקבוצה ביד רמה לתפארת.

ושוב תודה למנחם על האירוח, הקפה והגרניק.......

boaz avrahami
01-02-20, 23:30
צריך להחליף ברגע שרועים סיבים פרומים.
איך לתחזק זו בחירה של כל אחד. אני מניח שבעלי טנדר פחות רגישים לציוד מלוכלך כי הוא מאוחסן בארגז.

עוד תירוץ- הנקיון זו גם הזדמנות מצויינת לעבור על הציוד אחרי השימוש ולפסול מה שצריך ויש ככה מספיק זמן להצטייד מחדש.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

מנחם רוזנבך
01-02-20, 23:30
חחחח

היה המון בוץ, בוץ רע. עמוק וחלקלק ודביק מהסוג הרע באמת. אבל חילוץ פשוט יחסית.
ויחסית למי שתרם הכי מעט לחילוץ הזה, התלכלכתי הכי הרבה....

אבל יצאת מהחילוץ הזה עם רכב יותר נקי (שכנראה לא נראה כך שנים) מזה שהגעת .
:D:D:D

איל מ
01-02-20, 23:31
איל.......
נעלמת לנו, לניקוי הרכב והרצועות עם גרניק והכי חשוב וקפה.

בהתייחס לניקוי הרצועות, כמות הבוץ שהיית עליהם לדעתי הכפילה את המשקל שלהם.
עד לחילוץ הבא זה זמן יבוש ארוך וגם משקל עודף ומיותר.

מנחם

הייתי על זמן שאול. הילד הממושמע שראיתם הוא ההיפך הגמור מהאח הקטן (והטרוריסט) שלו שנשאר בבית עם אמא, שהיתה אמורה להיות "נקיה מילדים" כדי ללמוד למבחן.
בפעם הבאה, מבטיח.

Aifer
02-02-20, 07:25
באמת מנקים רצועות?
אני שם חזרה לאוטו, אחרי שלושה ימים זה מתייבש ובשימוש הבא הבוץ נופל בחתיכות גדולות. כמה רצועות, אין ספור חילוצים ועדיין כוחם במותנם.הטכניקה הזמנית שפיתחתי בחילוץ הזה, שהמחולץ אוסף את הרצועות (שכפי שדרור ציין לא ניתנות לזיהוי) ומחזיר שטופות.

הבעיה שבכניסה לרחוב שלי, שכן שהשתעשע עם טויוטה סטיישן בחורשה שקע בבוץ. ולי אין רצועה.
טלפון לרמי גלבוע , שמיד תרם רצועה וגם החילוצון הזה הסתיים בהצלחה.

נדב ש.
02-02-20, 08:45
אורי בטח עסוק עדיין בגירוד הבוץ מהג'ימני שלו והוא בטח יודה בנפרד, אבל אני מרגיש צורך לומר תודה לכל מי שהגיע.
ההיענות המהירה והערבות ההדדית בקבוצה הזו מחממים את הלב, לא טריוויאלי בכלל.
וכמובן תודה לבועז ולביא שמנהלים את הקבוצה ביד רמה לתפארת.
..

+1.

הטכניקה הזמנית שפיתחתי בחילוץ הזה, שהמחולץ אוסף את הרצועות (שכפי שדרור ציין לא ניתנות לזיהוי) ומחזיר שטופות.

הבעיה שבכניסה לרחוב שלי, שכן שהשתעשע עם טויוטה סטיישן בחורשה שקע בבוץ. ולי אין רצועה.
טלפון לרמי גלבוע , שמיד תרם רצועה וגם החילוצון הזה הסתיים בהצלחה.

זאת בדיוק הבעיה, שאתה לא בכוננות ונישאר בלי ציוד חילוץ...

🤠

ד ו ר ו ן
02-02-20, 08:50

הלוגיקה של גרגרי החול שיוצרים קרעים קטנים מצטברים נשמעת הגיונית, אבל בגד״ש אף פעם לא שטפנו את הרצועות והן עבדו יותר מכל רצועה של גיפאי שאינו מחלץ למחייתו.

כשהן נקרעו זה היה באמת בעומס של כלי חקלאי שקוע טוב, וכמעט תמיד מה שנקרע הייה הלולאה.

אני מנקה את הציוד פשוט כי הוא מאוחסן ברכב.
אין קשר לטנדר, גם בטנדר אתה לא רוצה בוץ שיטנף את שאר הדברים.

Eyall712
17-02-20, 20:56
אשמח להצטרף בדרך כלל מטיילים בזהירות יתרה ומשתדלים לעזור תמיד.
בעלי ציוד חילוץ סטנדרטי בדרך כלל משוטטים באיזור רמות מנשה והכרמל...
0546737613

erezgur
17-02-20, 21:29
אשמח להצטרף בדרך כלל מטיילים בזהירות יתרה ומשתדלים לעזור תמיד.
בעלי ציוד חילוץ סטנדרטי בדרך כלל משוטטים באיזור רמות מנשה והכרמל...
0546737613ראה הודעה פרטית

נשלח מהנייד

מוטי ג.
17-02-20, 21:42
מה גרם לשינוי שם הקבוצה?

erezgur
17-02-20, 21:51
הקבוצה הנוכחית מלאה ולא ניתן להוסיף אליה חברים חדשים.
נפתחת קבוצה נוספת.
כל אירוע חילוץ, כמו עד עתה, ינוהל בקבוצה ייעודית חדשה שתפורסם בשתי קבוצות החילוץ של ג'יפולוג.

נשלח מהנייד

איל מ
18-02-20, 07:53
רוצים עצה?
פתחו את הקבוצה בטלגרם. מאפשר גם אלפי משתתפים במגה-גרופ.
(וזה בלי להתייחס לעליונות שיש לטלגרם על פני ווטסאפ בכמעט כל תחום).

ד ו ר ו ן
18-02-20, 09:25
רוצים עצה?
פתחו את הקבוצה בטלגרם. מאפשר גם אלפי משתתפים במגה-גרופ.
(וזה בלי להתייחס לעליונות שיש לטלגרם על פני ווטסאפ בכמעט כל תחום).
+ החסרון של הטלגרם כמדיה יותר פרוצה מהאחרים?

גיא
18-02-20, 09:27
אפליקציה מאד לא ידידותית.

כל הקבוצות שאני חבר בהן שגדלו ועברו לטלגרם. מתו. אני לא ממליץ.

איל מ
18-02-20, 09:29
אפשר להתווכח. לדעתי שניכם טועים.

boaz avrahami
18-02-20, 10:12
טלגרם נשקלה וירדה מהפרק לאחר בחינה.

הסיבות הן-
1. פחות מאובטחת.
2. לא לכולם יש ולכן לא ניתן לנייד את כולם.
3. לא ניתן להעביר הודעה בין הקבוצות בצורה מהירה וכמובן לינקים לקבוצה יעודית.
4. אין פגיעה באיכות השרות לחברים

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

איל מ
18-02-20, 11:37
1 ו- 3 לא נכונות.
2 ו-4 הן שקובעות.

גיא
18-02-20, 12:20
קח עוד סיבה ..

לקח לנדב שנים להכנס ל ואצאפ , אתה עכשיו רוצה להכניס אותו לטלגרם ?

sgill
18-02-20, 13:18
אולי נחזור ל - ICQ?

boaz avrahami
18-02-20, 13:37
1 ו- 3 לא נכונות.
2 ו-4 הן שקובעות.

1. יש הנמנעים מטלגרם בשל הזהות עם הממשל הרוסי.

3. לא ניתן לדחוף הודעה בין האפליקציות כפי שניתן בין שתי קבוצות בווטסאפ.

לגבי ICQ, לאחרונה חזרנו... תחקור את הקשר של המונח לחובבות רדיו

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

גיא
18-02-20, 14:11
1. יש הנמנעים מטלגרם בשל הזהות עם הממשל הרוסי.

זה באמת שטות ... פוטין אמר לי שלא מעניין אותו החילוצים המצחיקים שלנו. להתקע ב׳שטח׳ בישראל זה לילדות עם קוקיה ...

ד ו ר ו ן
18-02-20, 14:21
אפשר להתווכח. לדעתי שניכם טועים.
אין ויכוח.. זה גלוי ומפורסם בהרחבה.
זו אפליקציה שהחלה ע״י האופוזיציה הרוסית ומתישהו היוצר התהפך.
אם בסבבה שלך לשחק במגרש של פוטין, בכייף שלך.

מעבר לזה שהיא ממש לא ידידותית כממשק.

boaz avrahami
18-02-20, 15:31
לא מדובר בנו אלא בחלק מהאנשים שנמנעים ממנה בגלל הסיכון שבה.
תמסור לפוטין את סלידתנו ממנו [emoji12]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

דור אריאל
18-02-20, 17:22
אפליקציה מאד לא ידידותית.

כל הקבוצות שאני חבר בהן שגדלו ועברו לטלגרם. מתו. אני לא ממליץ.

לכל אפליקציה יתרונות וחסרונות,
אני חבר בקבוצות של עשרות אלפי משתמשים ( אחת 50 אלף ואחת של 65 אלף )

ברור שבווצאפ זה לא ניתן להגיע למספרים כאלה,
גם עניין הגיבוי יותר נוח בטלגרם , ההודעות לא נמחקות ולא יורדות לטלפון אז לא צריך לגבות בחשבון גוגל ולא צריך לשחזר

גיא
18-02-20, 17:39
לכל אפליקציה יתרונות וחסרונות,
אני חבר בקבוצות של עשרות אלפי משתמשים ( אחת 50 אלף ואחת של 65 אלף )

ברור שבווצאפ זה לא ניתן להגיע למספרים כאלה,
גם עניין הגיבוי יותר נוח בטלגרם , ההודעות לא נמחקות ולא יורדות לטלפון אז לא צריך לגבות בחשבון גוגל ולא צריך לשחזר

מתוך סקרנות ... מה הנושא של קבוצות ענק כאלו ?
אני מסכים לגבי ההיסטוריה וכו' .. אבל מצד שני, גם בקבוצות של 60,000 איש .. אני לא חושב שיש יותר מ 50-100 שפעילים ... ומיכון שפה הנושא הוא ערבות הדדית .. רק אותם 100 שפעילים צריכים להיות פה ...

איל מ
18-02-20, 17:42
סתם כדי לענות על הסקרנות- אני בקבוצה של שטפונות עם אלף מאתיים ומשהו חברים, מתנהלת לא רע. אין דממת אלחוט כמו בחילוצים אבל אין ספאם, והרוב המוחלט של ההודעות הן רלוונטיות.

דור אריאל
18-02-20, 17:50
מתוך סקרנות ... מה הנושא של קבוצות ענק כאלו ?
אני מסכים לגבי ההיסטוריה וכו' .. אבל מצד שני, גם בקבוצות של 60,000 איש .. אני לא חושב שיש יותר מ 50-100 שפעילים ... ומיכון שפה הנושא הוא ערבות הדדית .. רק אותם 100 שפעילים צריכים להיות פה ...למשל חדשות או הורדות סרטים וכו
בחלקם כותבים רק מורשים

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

storms
06-04-20, 21:11
שאלה
אני בקבוצה כבר די הרבה זמן
ניתקעתי בלי המצבר השבוע והייתי צריך כבלים.
סביר לבקש או שהקבוצה לחילוצים המורכבים יותר?

לביא
06-04-20, 22:31
הקבוצה נועדה לעזרה הדדית של החברים בה. לא מוגבלת רק למצבים מורכבים.

boaz avrahami
06-04-20, 22:39
בקיצור, מישהו נתקע בערבה?
אני מחפש תירוץ לצאת מהבית [emoji41]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

מוטי ג.
06-04-20, 23:10
אני צופה הרבה התנעות סיוע /מצברים גמורים בסיום הקורונה.

איל מ
07-04-20, 12:04
בחיאת. מצברים? מה קרה ללצאת שניה לרחוב עם זוג כבלים ביד ומבט של רחמים?
לא עוצרים? שלח את האשה.

גיא
07-04-20, 14:29
בחיאת. מצברים? מה קרה ללצאת שניה לרחוב עם זוג כבלים ביד ומבט של רחמים?
לא עוצרים? שלח את האשה.

או שאני מממממממש מכוער. או שהשיטה הזאת לא עובדת כבר שנים פה ... מאז שהיה לי את הסמוראי.

מצד שני. יש ידידים. ויש תופעת טבע ויש אנשים שיש להם פצצה מתקתקת בתא מטען.

Mor Gurevich
07-04-20, 14:44
גיא, כשגרתי בחיפה זה עבד לי. רק אומר [emoji16]

גיא
07-04-20, 15:05
גיא, כשגרתי בחיפה זה עבד לי. רק אומר [emoji16]

פעם אחרונה שניסיתי ( והיה לי שיער על הראש וסמוראי בחניה ) גרתי בקרית מוצקין.

opl
07-04-20, 15:27
בתור מתנדב בידידים אני דיי בטוח שיגיעו אליך בהרבה יותר מהר מאשר דרך פרסום בקבוצה יחסית קטנה כמו גיפולוג (אם אתה גר בציביליזציה) בראשון בקשות עזרה נחטפות תוך דקות והרבה פעמים מצאתי עצמי מגיע למקום ופוגש מתנדבים נוספים שעל הדרך הגיעו. מדהים.

ד ו ר ו ן
07-04-20, 17:36
טוב,
זו הייתה הרמה להנחתה..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200407/b216b02ff2f0d1427e7692737f96a06d.jpg

illianr
27-04-20, 20:51
איך פספסתי את שרשור..:confused:
אשמח להצטרף, אזור ניצנים - אשדוד
ציוד חילוץ בסיסי
05464694 שש

תודה

erezgur
27-04-20, 21:29
אשמח להצטרף,

ראה ה"פ

נשלח מהנייד

לביא
15-05-20, 21:31
חברים.
קבוצת החילוץ פתוחה לכל חברי אתר ג'יפולוג באשר הם. נכון שחלקכם נוהגים ברכבים קלים יחסית. תמיד קיים סיכוי, שתעברו ליד רכב קל כמוכם שזקוק רק למשיכה קטנה.
אני חושב, שההגינות מחייבת, כל מי שחבר בקבוצה, שיהיה מצוייד לפחות ברצועת חילוץ אחת ושני שקלים.
לביא

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

אוהב נגב
15-05-20, 23:47
חברים.
קבוצת החילוץ פתוחה לכל חברי אתר ג'יפולוג באשר הם. נכון שחלקכם נוהגים ברכבים קלים יחסית. תמיד קיים סיכוי, שתעברו ליד רכב קל כמוכם שזקוק רק למשיכה קטנה.
אני חושב, שההגינות מחייבת, כל מי שחבר בקבוצה, שיהיה מצוייד לפחות ברצועת חילוץ אחת ושני שקלים.
לביא

זה נכון מאוד, ואנקדוטה קטנה...
בגרוטאשטח חילצתי טנדר טויוטה 2X4 ששקע בחולות חלוצה עם ה-פז'ו 206 שלי. נכון, חפרנו ופינינו חול עם הידיים ו2 הנווטים עזרו בדחיפה אבל בדברי הימים נכתב שה205 חילצה את הטויוטהhttp://www.jeepolog.com/forums/images/icons/icon7.png

נדב ש.
16-05-20, 11:42
חברים.
לביא

אני רק הבהרה קטנה...
פתוחה לכל חברי ג'יפולוג באשר הם.... משמע גם מי שלא חבר בקבוצת החילוץ אבל כן חבר באתר?

לביא
16-05-20, 11:49
הזכות להרשם לקבוצה, פתוחה לכולם. הזכות לחילוץ, כרגיל, לחברי הקבוצה, בני משפחה מדרגה ראשונה וכאלה שנמצאים בסכנה ממשית.
אישית, לא מצליח להבין למה לא כל חברי גיפולוג נרשמים לקבוצה.

asafk
16-05-20, 11:51
לא לכולם יש וואטסאפ.

אסף.

yosss
11-06-20, 16:56
שלומות

שלשום הבן שלי זכה ועבר טסט.
החלטנו בדרך הביתה מבית הספר לעבור דרך השטח.
מסתבר שהמדריך (אני) לא משהו.
ועכשיו התירוצים:
לא הורדנו אוויר כי תכננתי סיבוב קצר.
אני מכיר את השטח מצויין.
באמצע המעלה סלע גדול והצלבה, ביקשתי שיאט לפני, אבל הוא עצר.
אני נוסע עם מלא ציוד בתא מטען, אבל היתה לי נסיעה עם שבעה נוסעים אז פרקתי את הציוד.

הדבר היחיד שהיה ברכב היה הייליפט.
ההיליפט שחילץ אותי כבר בעבר שכנע אותי לקנות את הליפט מייט (שלא היה ברכב).
ניסיתי פעם אחת חילוץ עצמי, אבל בגלל הקרקע הרכה (בדרך כלל יש לי ברכב קרש), ההיליפט השתחרר מהמדרגה.

ולסיכום, תודה לכולם על הנכונות לסייע באמצע יום עבודה.
במיוחד לבעלים של הלנד רובר שחילץ, ובעלי הפאג'רו שהיגיע.

( מצטער, לא טוב בשמות)

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

לביא
11-06-20, 17:07
ושוב, אני קורא לכל חברי גיפולוג באשר הם להרשם לקבוצת החילוץ. הודעה פרטית לארז גור, בועז אברהמי או אלי ואתם חברים אחרי שתחתמו שאתם מסכימים לתנאים. אפשר גם ווטסאפ אלי 0544382475.

איל מ
23-06-20, 21:06
מחייה סוגיה שנדונה בעבר בעקבות החילוץ (למעשה התייעצות) האחרון.
כשקיבלתי את ההתראה והצצטרפתי לקבוצה הייעודית, כבר היה דיון שלא יכולתי לראות, ולכן גם לא להציע עזרה, או לדעת האם בכלל רלוונטי. בין היתר (לדעתי) בגלל ריבוי הקבוצות והזמן הדרוש לסנכרון ביניהן (אם אתה לא בקבוצה בה נשלחה הבקשה המקורית).
בטלגרם ניתן ליצור קבוצות עד 100,000 איש וכן ניתן לראות את הסטוריית ההודעות אם הצטרפת באיחור.
וכן, ניתן לצרף אנשים באמצעות הזמנה בקישור.
הנה הסבר לדוגמה:
https://www.y4pc.co.il/05-18-guides/how-to-open-telegram-group.html

האם יש מצב לשקול מחדש?

Asaf-a
23-06-20, 21:17
אני חושב שהפשטות, הזמינות וקלות השימוש של הוואטאפס מנצחת למרות החסרונות אותם ציינת.
צריך כנראה להקפיד ששם הקבוצה ישתנה לאחר שסטטוס החילוץ הספציפי משתנה לסיומת כגון: לא נדרש.

את סיפור החילוץ ותמונות עדיף לשמור לכאן.

איל מ
23-06-20, 21:26
טלגרם זהה לחלוטין לווטסאפ בכל הפרמטרים שציינת. אני עובד איתו יומיום.
אם יעלה הטיעון שהוא נשלט ע"י ממשלת רוסיה או שקרכלשהו אחר, אין לי מה לענות.
שם הקבוצה הוא רק הפינאלה. כשאתה מצטרף אחרי 5 דקות של דיון, אתה צריך להטריח את כולם לעדכן מחדש בהכל אולי אתה הכי יעיל אבל לא יכול להגיש סיוע כי אינך מעודכן? (ובתור אחד שהיה בצד של השטח, לפעמים הדבר האחרון שאתה רוצה לעשות הוא להצמד לטלפון כל שניה).

מוטי ג.
23-06-20, 21:32
לגבי הנוהל הנוכחי, הצעתי גם פעם שעברה לעדכן תקציר ארוע בפרטי הקבוצה. זה זמין תמיד לכל מי שמתחבר.
זה קצת ניגוס וכמובן דורש תחזוקה שוטפת ע"י Back Office

zivo
23-06-20, 22:56
מסכים עם הבעייתיות שעלתה פה.
צריך לזכור, שמי ששקוע בארוע, אין לו זמן למנהלות של עידכונים למצטרפים.
אני גם מצטרף לאמירה של להשאר בוואטסאפ.
אני לא אתקין שום אפליקציה נוספת רק בשביל הצילומים.
נשאר פתרון נורא פשוט, שחררו את פאניקת הקבוצה השקטה.
תפסיקו עם המנהג של לפתוח קבוצה חדשה.
מי שזה מפריע לו, שישים את הקבוצה על שקט לשעה שעתיים.
אנשים מתלוננים על הבעיה שנוצרה (עי השיטה של קבוצה חדשה), כמה אנשים התלוננו על רעש בקבוצה?!
KIS

אומי5
24-06-20, 08:43
אני מכיר מקרה מתחום אחר שהמעבר לטלגרם פשוט סגר קבוצות, הגיוני או לא, אנשים לא עוברים לשם מווטסאפ.

לי אישית לא יפריע שהחילוץ יתנהל בקבוצה הגדולה.
מצד שני אני מניח שהרבה מצטרפים לקבוצה שנפתחת לחילוץ ספציפי ומגלים מהר שיש מישהו קרוב יותר או מתאים יותר, תשארו בקבוצה ותעזרו לעדכן את החדשים שמצטרפים.
ברוב המיקרים מדובר בסך הכל במשיכת רכב, לא בפלישה לנורמנדי...
מספיק לכתוב - יהושע זוכמיר במרחק חצי שעה עם ציוד מתאים, או: עדיין זקוקים לעוד רצועות...

איל מ
24-06-20, 08:44
אבל זיו, הבעיה העיקרית היא שיש כרגע שתי קבוצות. (וטלגרם איננה אפליקציית צילומים , יתכן ואתה מדבר על אינסטגרם? הטלגרם היא אפליקציה שבבסיסה די זהה לווטסאפ. היתרון שלה הוא שמי שמעוניין יכול לעשות בה המון דברים מאוד מתקדמים. זה לא רלוונטי לצרכים שלנו. מה שכן רלוונטי זה גודל הקבוצה האופציונלי.
ואגב,
גם לי אין שום בעיה שבמקרה חילוץ הכל יתנהל בקבוצה הגדולה.
אבל,
בסופו של דבר אני אקבל בהכנעה כל מה שיחליטו המנהלים.
ובל נשכח, השוק נפתח לתחרות. יש לנו את הקבוצה המתחרה של דרור. תמיד אפשר לעבור לשם ;) ;) ;)
דרור טלקום 😂

גיא
24-06-20, 09:00
יש לטלגרם ייתרון מוחץ. בעצם 2

גודל הקבוצה. והיסטוריה.

וגם אני ראיתי קבוצות שעברו ומתו.

לי. אין טלגרם בטלפון. לא מתחבר.

ד ו ר ו ן
24-06-20, 09:04
מתי הייתה בעיה של חוסר מקום בקבוצה ייעודית לחילוץ?
מישהו זוכר אירוע שהיו עשרות מחלצים בתור שנשארו מחוץ לקבוצה?

נכנסת מאוחר לקבוצה ואתה לא יודע מה מצב החילוץ?
שאל שאלה פשוטה, מה המצב, וזהו סגרת את פינת ההתעדכנות.

לדעתי פורמט הקבוצה כיום של הודעה ראשית והפנייה לקבוצת חילוץ ספציפי טובה מאד.

אין לי טלגרם ולא מתכוון להתקין.

איל מ
24-06-20, 09:13
מקובל,
ויסלח לי זיו על החפירה.
הבעיה היא שיש שתי קבוצות חילוץ מקבילות בגלל שאין מקום לכולם באחת. ואז כשאתה מקבל הודעה עם קישור לקבוצה הייעודית, זה לעתים בדיליי.
אבל הבנתי. הרבה אנשים לא מחוברים לטלגרם ולא מעוניינים להוריד עוד אפליקציה. מקובל לחלוטין. מבחינתי הנושא סגור.

גיא
24-06-20, 09:22
מתי הייתה בעיה של חוסר מקום בקבוצה ייעודית לחילוץ?
מישהו זוכר אירוע שהיו עשרות מחלצים בתור שנשארו מחוץ לקבוצה?

נכנסת מאוחר לקבוצה ואתה לא יודע מה מצב החילוץ?
שאל שאלה פשוטה, מה המצב, וזהו סגרת את פינת ההתעדכנות.

לדעתי פורמט הקבוצה כיום של הודעה ראשית והפנייה לקבוצת חילוץ ספציפי טובה מאד.

אין לי טלגרם ולא מתכוון להתקין.

לא המקום בקבוצה היעודית הוא הבעיה. אלא הקבוצה היעודית עצמה.

ולא אמרתי שיש בעיה לשאול מה המצב. ולי אישית זה עוד פחות מפריע גם כי יש לי דאסטר וגם כי לא מפריע לי שהטלפון מצפצף כשיש הודעה חדשה. אני לא רואה צורך בשלטון הנוכחי .. הייתי משחרר ;)

אבל מקבל בהכנעה את החוקים של בעל הבית.
ואני גם בקבוצה של דרור האלטרנטיבי.

מקובל,
ויסלח לי זיו על החפירה.
הבעיה היא שיש שתי קבוצות חילוץ מקבילות בגלל שאין מקום לכולם באחת. ואז כשאתה מקבל הודעה עם קישור לקבוצה הייעודית, זה לעתים בדיליי.
אבל הבנתי. הרבה אנשים לא מחוברים לטלגרם ולא מעוניינים להוריד עוד אפליקציה. מקובל לחלוטין. מבחינתי הנושא סגור.

כפי שנאמר. לא רואה בעיה בדיליי של דקה או חמש .. אנחנו לא נמצאים רגע לפני חציית התעלה .. לא סואץ ולא למאנש. וגם לא פנמה.

erezgur
24-06-20, 10:04
הסוגיה של מעבר לטלגרם בהחלט נדונה בעיקר בגלל שהגענו למכסת כמות המשתתפים בקבוצת בווטסאפ.
הבנו שיהיו מספר אנשים שלא יתקינו טלגרם מכל מיני סיבות ואז ממילא צריכים לתמוך בשתי קבוצות שונות. לכן נבחר הפתרון של שתי קבוצות ווטסאפ תוך כדי כך שאנו דואגים להעביר את פרסום הארוע שנפתח בקבוצה אחת לקבוצה השנייה.
כל הפעילות השוטפת במקרה של אירוע מתבצעת בקבוצה ייעודית. נכון יהיה להעלות בהן מחדש את עיקרי הפרטים התמונות והמפה מחדש מדי כמה הצטרפויות חדשות.
בכל מקרה - הקבוצה היעודית של חילוץ ספציפי הינה פתוחה ולא שקטה, אין בעיה לשאול שם מה המצב, מה חדש וכו'.

דרך אגב - אנחנו תמיד פתוחים לשמוע הצעות ודעות אחרות, נשמח להשתפר.
נשלח מהנייד

zivo
24-06-20, 10:32
נכון יהיה להעלות בהן מחדש את עיקרי הפרטים התמונות והמפה מחדש מדי כמה הצטרפויות חדשות.
בכל מקרה - הקבוצה היעודית של חילוץ ספציפי הינה פתוחה ולא שקטה, אין בעיה לשאול שם מה המצב, מה חדש וכו'.

דרך אגב - אנחנו תמיד פתוחים לשמוע הצעות ודעות אחרות, נשמח להשתפר.
נשלח מהנייד
ארז,
ומי יעשה את זה??? אתה כמנהל (אנחנו מבינים שמי שבשטח, עסוק בחילוץ, זו לא העדיפות שלו)?
ודרך אגב, אתם אולי פתוחים לשמוע הצעות אבל לא התייחסתם לההערה שלי - למי זה באמת מפריע שזה ישאר בקבוצה הראשית? מי (חוץ מהמייסדים) חושב שזו בעיה?

boaz avrahami
24-06-20, 10:47
ארז,
ומי יעשה את זה??? אתה כמנהל (אנחנו מבינים שמי שבשטח, עסוק בחילוץ, זו לא העדיפות שלו)?
ודרך אגב, אתם אולי פתוחים לשמוע הצעות אבל לא התייחסתם לההערה שלי - למי זה באמת מפריע שזה ישאר בקבוצה הראשית? מי (חוץ מהמייסדים) חושב שזו בעיה?

לרוב החברים זה מפריע.
אנחנו לא מפסיקים לקבל פירגונים על זה שהקבוצה מנוהלת בקפדנות ויש שקט מבצעי.
וזה מסתדר גם לגמרי אם התפיסה של שלושת המנהלים.

המטרה שלנו כמנהלים וגם כחברים בקבוצות היא לאפשר לחברים לא להשתיק את הקבוצה ולדעת שכשיש צלצול הוא אזעקת אמת.

אנחנו מאמינים ומקווים שזה הופך את הקבוצה ליעילה ותגובתית יותר.
מבחינה ניהולית הכי קל לשים באינסטגרם ולשחרר.
כיום אחד המנהלים כמעת תמיד מחפ״ק את הארוע.
החל מפתיחת קבוצה יעודית, פרסום בקבוצה השניה ולפעמים תאומים מי יוצא לשטח וחבירות.

אבל האמת, מאז שנפתחה גם הקבוצה של דרור ויש קבוצות כמו תופעת טבע נראה לי שיש לכולם את הסגנון שהם אוהבים.

למשל גיא שאוהב אקשן חבר בכולם ואני משוכנע שגם יש לו ביקורת על כולן [emoji56]

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

נדב42
24-06-20, 10:56
למרות חילוקי בדעות בנושאים אחרים, בעניין השקט בקבוצות הראשיות אני לגמרי מסכים עם המנהלים וההתנהלות נכונה בעיני.

לגבי היכולת לראות את ההודעות שהיו לפני שנכנסת לקבוצה של החילוץ הייעודי - זו אכן מגבלה מעצבנת של השירות, אבל זה מה שיש. תמיד אפשר לשאול מה המצב ומישהו (לאו דווקא הזקוקים לחילוץ אלא כל אחד ממי שכבר בפנים) יענה לך. לא אופטימלי אבל סביר.

לגבי קיום שתי קבוצות ראשיות עקב מגבלת כמות החברים בקבוצה - זה מטרד רק עבור המנהלים ומספר קטן של חברים שאמונים על העברת הקריאות בין הקבוצות. אני מנוי על שתי הקבוצות ובסה"כ זה עובד טוב, עוד לא יצא לי להעביר הודעה מקבוצה אחת לשנייה כי תמיד מישהו השיג אותי ...

erezgur
24-06-20, 10:58
ארז,

אני בשמחה אבל גם על אחד אחר יכול, אני בדרך כלל לא מנהל של הקבוצה היעודית הנפתחת, אבל היא פתוחה ואינה שקטה ואין מניעה לכל אחד לשאול מה חדש, לצטט / להעתיק הודעות שעלו קודם בקבוצה וכו'.
לא מצפים שהאנשים בשטח יהיו עסוקים גם בזה.

נשלח מהנייד

boaz avrahami
24-06-20, 11:32
והכי חשוב, במבחן התוצאה זה עובד כרגע היטב.
כשניתקל בבעיות שחילוצים נפגעים כתוצאה מאחת הבעיות שהועלו בהחלט נחפש לשפר.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
24-06-20, 16:19
והכי חשוב, במבחן התוצאה זה עובד כרגע היטב.
כשניתקל בבעיות שחילוצים נפגעים כתוצאה מאחת הבעיות שהועלו בהחלט נחפש לשפר.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
אם זה היה עובד טוב, זה לא היה חוזר ועולה.
זה עלה השבוע, ואני מוכן להתערב שלא במקרה

yosss
24-06-20, 16:23
מקריאה ברשת יש דרך פשוטה ליצור קבוצת משתתפים גדולה מ-256 משתתפים.
לאחר שמגיעים למגבלת הגודל מנהלי הקבוצה יכולים לצרף ממשתתפים חדשים על ידי יצירת קישור לקבוצה.
החיסרון הוא שכל מי שיש לו קישור לקבוצה יכול להצטרף לקבוצה ללא אישור המנהלים.
ניתן לבטל את הקישור.

יצירה וביטול קישור:
מנהלים קבוצה בוואטסאפ ? כך תזמינו חברים לקבוצה באמצעות שליחת קישור
https://www.y4pc.co.il/11-17-guides/how-to-create-whatsapp-group-link.html

מוטי ג.
24-06-20, 16:26
בעזרת לינק כזה נבנית הקבוצה המשנית הפתוחה לדיונים

boaz avrahami
24-06-20, 16:30
אם זה היה עובד טוב, זה לא היה חוזר ועולה.
זה עלה השבוע, ואני מוכן להתערב שלא במקרה

אתה יכול להצביע על מקרים קונקרטיים?

רציתי לשאול, בקבוצה של דרור הכול טוב?
אין לך השגות?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

yosss
24-06-20, 16:31
הקבוצה "המקורית" התמלאה ולהבנתי המנהלים פתחו קבוצה נוספת בגלל ריבוי המשתתפים, וצריכים להעביר את בקשת החילוץ בין שתי הקבוצות.
הפתרון הנ"ל מאפשר קבוצה אחת עם כמות משתתפים בלתי מוגבלת

boaz avrahami
24-06-20, 16:31
לאחר שמגיעים למגבלת הגודל מנהלי הקבוצה יכולים לצרף ממשתתפים חדשים על ידי יצירת קישור לקבוצה.
החיסרון הוא שכל מי שיש לו קישור לקבוצה יכול להצטרף לקבוצה ללא אישור המנהלים.
ניתן לבטל את הקישור.

יצירה וביטול קישור:
מנהלים קבוצה בוואטסאפ ? כך תזמינו חברים לקבוצה באמצעות שליחת קישור
https://www.y4pc.co.il/11-17-guides/how-to-create-whatsapp-group-link.html

ניסינו ( ארז)!מגוון טריקים.
לא ממש עובד חלק.

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

לביא
24-06-20, 17:10
https://youtu.be/ohDB5gbtaEQ

zivo
24-06-20, 17:41
אתה יכול להצביע על מקרים קונקרטיים?

רציתי לשאול, בקבוצה של דרור הכול טוב?
אין לך השגות?

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94
תשאל את אייל, הוא פתח את "הגל" הזה.
אבל למקרה שפיקקשת את הדיון בחילוץ של הזיק (בסופ"ש האחרון) זה עלה גם שם.

"בקבוצה של דרור" אני מרגיש מרגיש כמו בקיטנה, הכל זורם, לא עושים עניין מכל פליטה, ומצד שני גם אף אחד לא מבלבל את המח.
אתם מזכירים לי גיבוש בצבא, חוקים נוקשים והענשה על כל גליץ'.
(אתה שאלת)

ADaShim
24-06-20, 17:45
הקבוצה "המקורית" התמלאה ולהבנתי המנהלים פתחו קבוצה נוספת בגלל ריבוי המשתתפים, וצריכים להעביר את בקשת החילוץ בין שתי הקבוצות.
הפתרון הנ"ל מאפשר קבוצה אחת עם כמות משתתפים בלתי מוגבלת

Sent from my SM-G975F using Tapatalkלא לזה היתה הכוונה. ברגע שמישהו מבקש חילוץ, נפתחת קבוצה יעודית וכל אחד מצטרף אליה בזמנו החופשי באמצעות הקישור. מי שמצטרף בשניות הראשונות רואה את כל הפרטים (מיקום, תמונות וכד'). אלו שמצטרפים לאחר מכן לא רואים את ההודעות שנכתבו לפני שהצטרפו לקבוצה (בניגוד לקבוצה בטלגרם ששם ניתן לראות הודעות שנכתבו גם לפני ההצטרפות לקבוצה) ועל כך מלין הנביא. בתופעת טבע למשל, פותחים קבוצה יעודית ומדי דקה או שתיים מעלים שוב ושוב את המיקום, תמונות ושאר הפרטים (מאוד מעמיס ומייגע).

Sent using Tapatalk

erezgur
24-06-20, 17:54

כבר מזמן לא עובד כך, תוקן באחת הגרסאות הישנות של ווטסאפ.
גם עריכת המגבלה בקובץ הקונפיגורציה מהמכשיר עם רוט לא עובדת כבר.
מניסיון.

נשלח מהנייד

boaz avrahami
24-06-20, 18:09
תשאל את אייל, הוא פתח את "הגל" הזה.
אבל למקרה שפיקקשת את הדיון בחילוץ של הזיק (בסופ"ש האחרון) זה עלה גם שם.

"בקבוצה של דרור" אני מרגיש מרגיש כמו בקיטנה, הכל זורם, לא עושים עניין מכל פליטה, ומצד שני גם אף אחד לא מבלבל את המח.
אתם מזכירים לי גיבוש בצבא, חוקים נוקשים והענשה על כל גליץ'.
(אתה שאלת)

ראה תגובה 995

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

zivo
24-06-20, 18:50
ראה תגובה 995

Jeep ZJ V8 98
Honda EX300 94

מודה שמזמן איבדתי אותך.
אתה שאלת, אתה חיפשת את התשובה הזו...
או (בהתייחס לסרטון) אתה נכנסת למשרד וביקשת להתווכח...
עכשיו אתה שולח אותי לסרטון הזה? חשבתי שלביא שם את זה בשבילך :-)
הרמת להנחתה, אז קיבלת.

-->