Close
  • מתכון שטח - שקשוקה כמו ששקשוקה צריכה להיות

בתום דיונים קבועים הנערכים לפני כל קמפינג שנתי שלנו בכנרת, דיונים הכוללים העלאת רעיונות גרנדיוזיים לאתגרים קולינריים חדשים בשטח, איכשהו תמיד אנחנו חוזרים לשקשוקה הקבועה של הבוקר. דברים טובים לא משתנים. הקימה בבוקר עם הצוואר התפוס, הטבילה המרעננת במים, שתיית הקפה מהפינג'אן, הבדיחה התורנית של ערן, והשקשוקה (תצלומים: ליאור צאליק)

רגע אחרי השכשוך בגלים, רגע לפני פתיחת שקיות החטיפים, אנחנו נוהגים להיכנס לנוהל שקשוקה: רואי וערן על העגבניות, אני על הבצלים והשום, שירה עם הביצים ודנה ודפני עם כל המסביב. תוך דקות השקשוקה מוכנה, הלחם נבצע, הניגוב נערך בסיבוב, והכל ביחד ממשיך להסתובב במקום שיועד לו.
    לשקשוקה יש היסטוריית מתכונים ענפה, ושלל דוקטורים ופרופסורים שקוראים לה על שמם; חלק מהמומחים נולדו איתה ביד, אחרים ספגו אותה בבית, והיתר מצאו אצל השכנים. אחרי ניסיונות, ביקורות, הערות, הארות, קיטורים ושיפורים – אני גאה להגיש כאן את הגרסה שלי לשקשוקה, שהיא אמנם נטולת תארים מתקדמים אך רוויית תשבוחות מהעם.

רכיבים (5-7 מנות)

7 עגבניות גדולות ורכות חתוכות לקוביות
    1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
    1 בצל גדול חתוך לקוביות
    8 שיני שום קלופות חתוכות לחצאים
    חצי פלפל ירוק חתוך לקוביות
    8 ביצים
    פלפל צ'ילי קטן
    שמן זית
    1 כף סוכר
    מלח
    פלפל שחור גרוס
    טיפה בזיליקום

אופן ההכנה

1. במחבת גדולה מאדים את הבצל ושמן הזית עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את השום והפלפלים לעוד כמה דקות ומערבבים כל הזמן כדי למנוע חריכה של השום.

2. מוסיפים את העגבניות, רסק העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב ונותנים לתערובת להתבשל על אש קטנה כ-10-15 דקות עד שהעגבניות נעשות רכות מאוד. טועמים ומתקנים תיבול: אם העגבניות חמוצות מדי, מוסיפים קצת סוכר.

3. את הביצים שוברים, ושופכים אותן ישירות כמות שהן על גבי התערובת שהוכנה. מכסים את המחבת בעזרת מכסה או נייר כסף ומבשלים כ-8 דקות. לא מערבבים!

4. בתום זמן הבישול, חשוב מאוד לתת לשקשוקה לנוח: מכבים את האש ומאפשרים לה עוד כמה דקות להתייצב.

גיוון

>>> חלבית: אפשר להוסיף לשקשוקה גבינה לבנה קשה מפוררת. את הגבינה מוסיפים לקראת סוף הבישול, כדקה-שתיים לפני כיבוי האש.

>>> בשרית: הדרך הטובה ביותר לטעמי היא להוסיף לתערובת חתיכות נקניקיות מרגז. דַּלֵּי האמצעים יכולים להסתפק גם בקבנוס.

גלעד מאירי, מיטיב לסת שאוכל ומטייל כבר יותר משלושים שנים, הוא טבח מנוסה ובשלן הרפתקני אשר נוהג לחצות גבולות בחיפושיו אחר מנות השטח האידיאליות. גלעד הוא מחבר ספרי הבישול "בישולי הדרך – המדריך המקצועי לבישול בשטח" ו-"פויקה". בקרו את אתר הבית של בישולי הדרך.

Comments 25 Comments
    1. דרור ברלי's Avatar
      דרור ברלי -
      הנה זה מתחיל.
      תותחית שקשוקה עם קבלות - הולך להיות מעניין.
    1. talilim's Avatar
      talilim -
      Quote Originally Posted by נדב42 View Post
      מתחיל להיות מאתגר
      טלי, תשמרי לי מנה ...
      משחק מכור.
      לא באה.
    1. נדב42's Avatar
      נדב42 -
      Quote Originally Posted by talilim View Post
      משחק מכור.
      לא באה.