תגובה: פורמולה טכניון - קבוצת המרוצים של החנונים מהצפון
אני חייב כמה מילים
מודה ומתוודה שאני עוקב מרחוק אחרי הפרויקט של הבחורות והבחורים האלה-והלוואי והיה לי קצת יותר זמן גם להגיע למפגשים של סיעור המוחות,
אני מעודכן בכל שלב ושלב שלהם
הלהט והברק בעיניים שלהם כאשר הם מדברים על העשיה שלהם פשוט מדהים-
אני ממש מקנא בנמרוד ועידו שיכולים לתת עזרה מיקצועית וזמן וידע וניסיון ועוד ועוד
כאן הזמן להוריד את המסכה ולספר לכם שאת תרומתי הצנועה לפרויקט של סטודנטים יקרים אלו נתתי בגלל עידו לוריה(בסדר עידו-עם ה) והוא אפילו לא יודע את זה,
ראיתי את עידו תורם מזמנו ולא רק בפרויקט של שנה שעברה (אונ' ב":ש)והידיים בערו לי-גם אני רציתי לייצר או לעשות משהו לקידום הפרוייקט ההוא-אך לא יצא,
בעברי הרחוק אני בא מעולם הדפוס והידע במכונאות וייצור מכונות נטמע בי אז-
מאחר והימים של היום אינם מאפשרים לי לעבוד פיזית אזי שלחתי את ידי לפנקס ההמחאות ורשמתי המחאה לזכות הפרוייקט(המעט שיכולתי לעשות)
אני סמוך ובטוח שהחבורה הזו שם בטכניון תסיים את הלימודים עם תובנה נוספת-לתת לסייע-לעזור ולתרום
הערכתי הרבה להם ולמנטורים המלווים אותם
וכאן המקום לספר לכם שהחלטתי להרים עוד תרומה מעשית קטנה
כאשר הדגם יהיה מושלם הוא יצולם יעובד למטריצה לחריטה ונחרוט כמה מציתי זיפו עם דמות רכב הפורמולה של קבוצת הטכניון
7 קבצים מצורפים
זמנים קריטיים...
בסוף החודש (ינואר 2013), אנחנו בסקר התיכון החשוב ביותר בפרויקט.
CDR- מרתון דיונים לאישור התכנונים ויציאה לייצור.
זה המקום לספר על היתפתחויות חיוביות מאוד בקבוצה שלנו:
1. הרישום לתחרות הניע גל חדש של אנרגיות בקבוצה, שמתורגם לעשיה רבה בכול התחומים - החל מחלוקת תפקידים ברורה לאחריות הסטודנטים לכול נושאי המסמכים הקשורים לתחרות, לוגיסטיקה של שינוע הקבוצה והרכב, וכמובן וידוא קפדני יותר של התקנון ומשמעויותו.
2. ראש מגמת התכן בפקולטה להנדסת מכונות שלנו, פרופ'ח ראובן כץ, שעובד חזק מאוד מאחורי הקלעים, הצליח לגייס למען הקבוצה לא פחות 100 אלף שקלים, מתוכנית האנרגיה ע"ש גרנד בטכניון GTEP. אני אישית עדין לא קלטתי את הגודל המשמעות של התמיכה הזאת, אך אין ספק שמדובר בצעד שיוכל לבסס את הפרויקט בצורה חזקה ביותר.
קובץ מצורף 69028
3. קבוצת RUNUP החלה בתמיכה רישמית בקבוצתינו, ותעזור במשלוח הרכב לחו"ל וכן באירגון והלוגסטיקה הקשורים בבנית הרכב.
זה המקום להגיד תודה ענקית לרונן צירין, נשיא RUNUP, על נכונות האין סופית לתמיכה בקבוצה ובספורט המוטורי בארץ.
קובץ מצורף 69031
4. מפעל אווירון מקבוצת אלובין יבצע עיבוד שבבי לעשרות חלקי מגנזיום אקזוטיים שאנו מתכננים, ובשאיפה נזכה בזמן הקרוב להרכיב אותם למערכות השונות על גבי הרכב.
קובץ מצורף 69074
5. אחרונה וחביבה היא הביבי של צוות שלדה, הלא היא המודל 1:1 שלנו, שגמעה בשקיקה ימים כלילות של עבודה מצדינו, ושכבר מוכיחה את יעילותה, וגורמת לנו להבין לא מעט על תנוחת הנהיגה, על חלוקת הנפחים המותרים לכול צוות, ועל שינויים הנדרשים לעמיד בתקנון.
תודה בפעם המי יודע כמה לעידו לוריה על תמיכה צמודה בהפקת הלקחים מבנית המודל.
קובץ מצורף 69032קובץ מצורף 69033קובץ מצורף 69034קובץ מצורף 69035
אנחנו כבר רגל וחצי בתוך תקופת המבחנים, כך שירידה משמעותית צפויה בקצב העבודה.
בתקווה שנחזור בתחילת מרץ בכוחות מתוגברים לקראת הרכבת המכלולים הראשונים ברכב.
יוסי שושני, תודה ענקית על התמיכה האין סופית מצדך.
המצית הזאת תהיה למזכרת ארוכת שנים מהפרויקט, שבלעדיך לא היה זוכה להיתקיים בצעדיו הראשונים והקריטיים.
בתודה מראש
עמית
אני פשוט מקנא בנמרוד ובלוריה(עם ה)
ותודה לכם על השיתוף השבועי
אנמי כל הזמן מתעדכן
תודה על התמונה המקסימה והמיזעים(סווט שרט)המחממים-ריגשתם אותי וזה לא פשוט
אשתדל להגיע לסיעור מוחות הבא
ואעשה מאמץ גם להגיע לאיטליה (או שאשלח מישהו מיכם במקומי-נראה)
5 קבצים מצורפים
ריכוז מאמצים.
בשלישי האחרון עברנו בהצלחה את סקר התיכון הקריטי.
קובץ מצורף 69662קובץ מצורף 69665
כבכול פרויקט המכבד את בעליו, הערב הקודם לסקר הפך ללילה לבן גדוש סרטוטים, עוד סרטוטים, והרבה קפה שחור.
קובץ מצורף 69664קובץ מצורף 69663
לדעתי האישית הקבוצה הוכיחה פעם נוספת, ובצורה משמעותית מבעבר, את המוטיבציה והרצון החזקים לביצוע המשימה, במקסימום היכולת, בתקציב ובזמן הנתונים.
זה המקום לבקש את סליחתם של לא מעט מכובדים, שלא קיבלו הזמנה לסקר, למרות הבטחתי האישית.
ביצוע הסקר היה מוטל בספק עד לרגעים האחרונים, ובחרתי להימען מאי נעימויות של הרגע האחרון.
לטובת כול אלה שלא היו, לשימור הידע ולקבלת ביקורת מכול סוג שהיא, מובאות בפניכם מצגות הפרויקטים מתוך הסקר, לב ליבו של הפרויקט:
מצגת הנדסת המערכת - המבוא לשאר הפרויקטים:
http://www.jeepolog.com/UserFiles/do...ngineering.pdf
מצגת קבוצת שלדה :
http://www.jeepolog.com/UserFiles/do...%20chassis.pdf
מצגת קבוצת תמסורת :
http://www.jeepolog.com/UserFiles/do...ve%20train.pdf
מצגת קבוצת בלמים:
http://www.jeepolog.com/UserFiles/do...e%20System.pdf
מצגת קבוצת היגוי:
http://www.jeepolog.com/UserFiles/downloads/TechnionFSAE_CDR/CDR%20-%20Steering.pdf
מצגת קבוצת מתלים:
http://www.jeepolog.com/UserFiles/do...Suspension.pdf
מצגת קבוצת חיפוי:
http://www.jeepolog.com/UserFiles/do...20-%20body.pdf
אשמח להסביר בנוגע לנושאים לא מובנים (ובמקרה הגרוע להודות שהרוב לא ידוע...)
בינתיים מתחיל טיפטוף של חלקים שהוזמנו מראש - LLI.
קובץ מצורף 69666
שבת שלום
עמית
ראשית, פרויקט יפה מאוד ונראה מאוד מקצועי (על אף שאני לא מהנדס מכונות שיכול לתת לכם פידבק מקצועי).
מאחר ויש לי ניסיון עם פרויקטים מערכתיים שמבוצעים בטכניון, מספר הערות:
1. מדוע אתם כותבים בעברית?? אתם רוצים לפרסם מאמרים ו\או לפרסם לתורמים פוטנציאלים, הכול חייב להיות באנגלית.
2. במצגת שלכם חסר לי מאוד תמונת העל. מה הפרמטרים של הרכב שאתם רוצים ליצר? משקל עוצמת מנוע תאוצה ולאיזה מטרות.
אתם מיד צוללים לפרטים הטכנים (בכל המצגות) ושוכחים את תמונת העל.
3. כיצד אתם מתכוונים לבדוק את עצמכם? איזה סימולציות באלו תהליכים, איך תבדקו את המוצר המוגמר?
4. לוחות הזמנים שלכם מאוד בעיתים. בין נסיעת המבחן והתערוכה יש שבוע?! לא נראה לי שתצליחו להביא את המוצר שלכם לרמת תערוכה
בזמן כל כך קצר
בכל מקרה בהצלחה לכם.
מוני, קלעת בדיוק בכול נקודות החולשה של הפרויקט שלנו (שקף פערים במצגת הנדסת מערכת).
1. זהו לא פרויקט מחקרי המתיימר לפרסם מאמרים, אומנם בהחלט יש צורך אמיתי לשווק את הפרויקט דרך קשרי החוץ המעולים של הטכניון.
בכול אופן החל תהליך תיעוד והסרטה של פעילות הקבוצה ע"י היחידה לקשרי חוץ.
2. כפי ששמת לב, אין בקבוצה צוות שמטרתו הבלעדית הינה הנדסת המערכת.
התפקיד מוטל על ראש הקבוצה ועלי, צמד סטודנטים בסוף התואר הראשון עם מעט מאוד ניסיון בביצוע פרויקטים, אך עם המון תשומת לב והשקעה אין סופית.
שנינו אמונים על הובלת צוותים מרכזיים בפרויקט (מתלים ושלדה), בין כל שאר המשימות בניהול השותף של פרויקט שכזה.
בהחלט נכתב מפרט דרישות מערכת לפרויקט, וחולקו תחומי אחריות שונים.
קינמטיקה דינמיקה וביצועים באחריות קבוצת מתלים. ארגונומיה, אריזה ואינטגרציה באחריות קבוצת שלדה.
אני מקווה מאוד שהבעיות שיוצרו כתוצאה מהפער הזה, יהיו ברות תיקון פשוט ומידי (חשוב להיות אופטימי :-) ...).
אחד הלקחים החשובים מבחינתינו למחזור הפעילות הבא, הינו צוות הנדסת מערכת עצמאי. בשאיפה ע"י סטודנטים ותיקים מהמחזור הקודם.
3. גם בנושא בחינת הרכב לא הוגדרו כראוי תהליכי בחינה כוללים.
עם תום תקופת המבחנים יושלם הפער בתוכנית ניסויים שתיבנה בהיתיעצות מיטב היועצים שלנו.
כפי שזה נראה כרגע, הכותרת המאפינת את המחזור הראשון בפרויקט שלנו היא "למידה בתנועה".
4. הפתרון שאנו מוצאים לעמידה בלוחות הזמנים הסופר-צפופים הוא שימוש במודל שלדה 1:1 שנבנה על ידינו, כפלטפורמה לבחינת בעיות .
ז"א שתרם ייצור שלדה תחרותית סופית , יורכבו כול המערכות הקריטיות על גבי המוק-אפ 1:1 שלנו, ובמידת האפשר יבחנו נושאי ארגונומיה, תקנון, גישה לנק' חשובות, היתממשקות מערכות וכו'...
אין ספק שכמות האתגרים לא קטנה, אבל אני מאמין בלב שלם שניתן להעמיד רכב "מתגלגל" בסוף מאי (אגב- הקורס המוביל את הפרויקט מחייב אותנו לתאריך הנ"ל).
עכשיו השאלה היא למה אני בדיוק מתכוון ב"מתגלגל"...
שאלה טובה.
עמית
תשובה למתגלגל
אם מאוד רוצים אפשר לדחוס לתוך 24 שעות עוד שעה שעתיים
פשוט עובדים בלי הפסקה ומורידים את שעוני היד
עמית
תמשיכו בקצב הזה והכל יסתדר כמו מכונית מרוץ בהקפה אחרונה
ולגבי ההתנצלויות
אני בטוח שכל ה"מכובדים"מבינים את לחץ לוח הזמנים שלכם אז הסר דאגה זו מליבך
מחזיק לכם אצבעות
בהצלחה בהמשך
13 קבצים מצורפים
תקופת מבחנים.
בימים אלו רוב חברי הקבוצה מסימים את מועדי א' של הסמסטר.
למי מאיתנו של מכיר את ציבור הסטודנטים בטכניון, אני אציין בקצרה שעבור רוב הסטודנטים, לציוניי הקורסים השונים חשיבות ראשונה במעלה .
במהלך הסמסטר הוקרבו לא מעט שעות לימוד לטובת היתקדמות בפרויקט, ובחודש האחרון ניסינו להיתנתק מעט מהעיסוקים השוטפים ולהיתרכז לגמרי בלמידה למבחנים.
באמת שניסינו...
1. מרבית סרטוטי היצור אושרו לביצוע ע"י המנחים שלנו, ומנה ראשונה של רכיבים במערכת המתלים כבר בשלבי יצור אחרונים אצל מפעל "אוירון" מבית "אלובין".
קובץ מצורף 70548
2. חומרי הגלם של הפרויקט (שאינם מגנזיום), סופקו לבתי המלאכה שלנו, בין אם צינורות כרומולי 4130, בין אם גלילי אלומיניום 7075 ופלדה 4340 לנאבות הקדמיות והאחוריות, ועד נירוסטה PH15-5 אקזוטית למתאם גלג"ש-דיפרנציאל.
בשבוע הקרוב נתחיל ביצור הנאבות הראשונות אצל "תאפיקס" שתורם לנו את העיבוד.
קובץ מצורף 70540קובץ מצורף 70545
3. המנוע שלנו הניע לראשונה (מאז הגיע לפרויקט) באדיבותו הענקית של מוסך "עופר אבניר" בצ'קפוסט, שעמל שעות רבות ובתוספת לחלקים שקנינו מחו"ל החזיר את האמונה במנוע הסוזוקי שלנו.
בעלי חשבון פייסבוק מוזמנים להנות מהארלם שייק גרסת GSXR600
http://www.facebook.com/#!/photo.php...type=2&theater
4. מודל מוקטן של הרכב יוצר בטכנולוגית הדפסת 3D של חברת סטראטיסיס - אובג'קט , וכן נבחנה לראשונה יצור של מעטפת חומרים מרוכבים (על גבי תבנית מודפסת) אצל "פלאסן"-סאסא שתורמת את חומר הגלם והיצור לחיפוי הרכב.
קובץ מצורף 70551קובץ מצורף 70550קובץ מצורף 70549
5. בהתאם לתוכניות, אנו לקראת סיום בנית המודל 1:1.
כלל התושבות רותכו למסבך, והמכלולים השונים נבחנים להתאמה.
מודל מיכל דלק נבנה גם כן, ואושר ליצור בתרומתו האדיבה של עידו לוריה.
קובץ מצורף 70541קובץ מצורף 70539קובץ מצורף 70543קובץ מצורף 70544קובץ מצורף 70542קובץ מצורף 70546קובץ מצורף 70547
תודה גדולה לכול האנשים והחברות המסיעות לקיום הפרויקט.
שבת שלום
עמית
12 קבצים מצורפים
לקראת הרכבה.
לאט לאט מתקדם הליך הייצור בפרויקט, ובכול יום מרגישים היתקדמות קטנה. קטנה אך משמעותית.
זרועות המתלים (משולשים) סימו את תהליך ההרכבה בריתוך והציפוי הקרמי המגן על סגסוגת המגנזיום.
קובץ מצורף 71370
קובץ מצורף 71376קובץ מצורף 71373קובץ מצורף 71371קובץ מצורף 71372
רוב האביזרים שהזמנו בשלבי שיחרור מהמכס, וסנוניות ראשונות כבר נחתו בשלום.
קובץ מצורף 71374
קובץ מצורף 71377קובץ מצורף 71375
תפסניות הדפרנציאל סימו את שלב העיבוד השבבי, ובתקוה ניתן יהיה להרכיב את המכלול כבר בזמן הקרוב.
קובץ מצורף 71378
את הזמן שבין מועדי ב' לבין ההמתנה לחלקים, אנו מנצלים להגשת דוחות הפיתוח המלאים של סקר ה-CDR , ובבנית תוכנית עבודה שתאפשר ניצול זמן מירבי בתקופה הקרבה.
ברוחים הקטנים שנשארו עובדים בדיקת האביזרים שהגיעו על המודל 1:1 ומסיקים מסקנות לקראת היצור הקרב של השלדה.
קובץ מצורף 71380
קובץ מצורף 71381קובץ מצורף 71379
בין השאר הקורס המוולה את הפרויקט מאפשר לנו הסטודנטים לייצר חלקים במחרטה וכרסומת קונבנציונאלית בטכניון, בליוי והדרכת איש מקצוע.
זה צעד חדש ומבורך בהחלט, שיאפשר לנו לתת מענה פשוט אך מהיר לבעיות שיתעוררו בעתיד.
חג כשר ושמח
עמית
לכל החבורה
גאה בכם
חג שמח
17 קבצים מצורפים
מאמץ מלחמתי.
ברוח האיומים מהקוראנית הצפונית, גויסה כלל הקבוצה למאמץ משולב בייצור החלקים השונים בפרויקט.
הקורס המוביל את הפרויקט, מאפשר לנו לבצע פעולות עיבוד שבבי פשוטות יחסית, בתוך כותלי הטכניון, תוך חניכה מבעלי ניסיון ועבור חומר גלם שנרכש ע"י הקבוצה.
היכולת הזו מספקת מענה נהדר למצבו העמוס של שוק העיבוד השבבי בארצנו הקטנה, וכן מלמדת אותנו את המשמעות האמיתית והכואבת של תכן לא יצורי.
קובץ מצורף 72660קובץ מצורף 72667קובץ מצורף 72670קובץ מצורף 72669
קובץ מצורף 72668קובץ מצורף 72665
כול העת ממשיך טיפטוף החלקים תודות לטיפול המסור של UPS.
קובץ מצורף 72664קובץ מצורף 72666
צוות האוירודינמיקה כבר עמוק בשלבי יצירת התבניות לחיפוי הרכב, בן השאר עבור כסא הרכב הנתרם ע"י כנפית מגדל העמק.
קובץ מצורף 72671קובץ מצורף 72673קובץ מצורף 72672
חלקי שלדת הרכב כבר בשלבי יצור ראשונים, בכיפוף צנרת, בחיתוך פחים וחיתוך צנרת זויתית, לקראת ריתוך בשבועיים הקרובים.
תוך כדי, נבחנת הארגונומיה הכולל הגה, חגורות ודוושות.
קובץ מצורף 72676
תודה לאהרון שחק על החניכה הצמודה בבית המלאכה.
קובץ מצורף 72661
תודה לליאור אלפסי ממפעל תאפיקס על העזרה הגדולה, גם בזמנים עמוסים ולחוצים.
קובץ מצורף 72674קובץ מצורף 72675
תודה ענקית למפעל "אוירון" מבית אלובין על התמיכה הרצופה והנדיבה ביצור חלקי מגנזיום.
קובץ מצורף 72663קובץ מצורף 72662
באמונה שלמה תחל הרכבת הרכב כבר בתחילת מאי.
מאי 2013!
בברכת
קשה בסרטוטים, קל בשבב!
עמית
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Amit Aknin
בברכת
קשה בסרטוטים, קל בשבב!
עמית
קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים :p:)
יפה מאוד .
עידו
סחטיין עליך עמית'לך.
רטקסס :)
21 קבצים מצורפים
קצב אש.
המלחמה היומ-יומית לעמידה בזמנים מעוררת את הקבוצה לעבודה בסל"ד גבוהה.
השבוע קיימנו מפגש קבוצתי מלא, לעידכונים שותפים ולדיוח סטאטוס הפרויקט.
קובץ מצורף 73416קובץ מצורף 73432קובץ מצורף 73425קובץ מצורף 73418
כאמור, אנו מתכוננים לקארת הרכבת הרכב בתחילת מאי, ולהצגתו בתערוכת הקורס ב- 29.5.13.
תרומת יכולת עיבוד שבבי ממפעל B.R.F נצרת מורידה מעט את הלחץ בהזמנות שהחלטנו להוציא ליצור בכסף הפרויקט, כמענה ללוחות הזמנים הארוכים שצפויים מצד המפעלים התומכים בנו, ועל כך הערכתינו הרבה.
קובץ מצורף 73422
מכלולים קריטיים שאספקתם עתידה להיתעכב, הוצאו לייצור דוגמאות בודדות, לצורך בדיקות תיפקוד והתאמה ראשוניות.
איננו ממעיטים ולו בגרם מהערכתנו הענקית לתרומת יכולות היצור, אולם הקבוצה קיבלה החלטה אסטרטגית לכך שבפרויקט זה, זמן הינו משאב השווה בערכו לכסף.
תהליך היצור של כסא הרכב כבר בשלבים מתקדמים, והפעילות בכנפית כבר משמשת לבחינת הטכנולוגיה עבור שאר חיפוי הרכב.
קובץ מצורף 73423
צינורות כרומולי 4130 של שלדת הרכב, המתוכננים להתאמה על פי מודל ממוחשב, נחתכו בלייזר בתרומתו האדיבה של יוסי בלובשטין - בינות טופז בקרית שמונה.
קובץ מצורף 73426
דגמי ריתוך השקה לחומר הגלם נבדקו בניסוי מתיחה שביצענו במעבדות הטכניון, ולאחר בחינת התוצאות הטובות ממילא, אנו מתכונים לנסות ולשפר את איכות הביצוע ע"י הכנת פני שטח טובה יותר ועבודה בטמפ' ריתוך נמוכה ככול האפשר.
קובץ מצורף 73430קובץ מצורף 73428קובץ מצורף 73429קובץ מצורף 73431
השלדה מתוכננת להיבנות בשלב ראשון מ-6 מחתכים מישוריים שירותכו על גבי ג'יג, ובינהם ימוקמו הצינורות המקשרים בתוך ג'יג מרחבי.
קובץ מצורף 73412
לא חסכנו בדיוק ההרכבה, וכלקח מהמודל 1:1, נבנה ג'יג חדש העונה על פערים שהיתגלו בבניתו ובחינתו.
קובץ מצורף 73413קובץ מצורף 73414
הצינורות כבר מקופפים, חלקי החתכים כורסמו ונוסרו, ואנו בשלבי הכנות אחרונים לקראת תחילת הרכבה בסוף השבוע הקרוב.
המעבר מהמודל הממוחשב אל המציאות היצורית, טופח בפנינו בכול פעם מחדש, וגם בחלקים הפשוטים ביותר מתגלות בעיות יצוריות, בגישה לאיזורים בעיתים, בלקיחת מידה מנקודה פנימית ובזוית עיבוד הדורשות כלים יחודיים.
קובץ מצורף 73417קובץ מצורף 73420
לדעתי האישית, חשיפה לבעיות שמתעוררות, הבנת הפער ומציאת פתרונות, היא התוחלת הגדולה ביותר בפרויקט.
קובץ מצורף 73427
קישור לסרטון מתוך המחרטה במפעל תאפיקס:
http://www.facebook.com/#!/video/vid...ideo_processed
תודה ענקית לעידו לוריה על יצור מיכל הדלק ועל תמיכה טכנית בפרויקט 24/7.
קובץ מצורף 73419קובץ מצורף 73424קובץ מצורף 73415קובץ מצורף 73421
חג עצמאות שמח!
עמית
30 קבצים מצורפים
שלדה. זמן אמת.
השבוע האחרון מהווה את רגע השיא של ייצור הפרויקט.
כל המחשבות, ההנחות, ההכנות והתכנונים מתנקזים לפרק זמן נקודתי. הכול נדרש להרמוניה מלאה.
לקראת סוף השבוע שעבר החלנו בריתוך הקשתות המשמשות כמעין חתכים רוחביים בשלדה.
החיתוכים שבוצעו ע"י הסדנה שבבית שערים, המשיכו לריתוך הנתרם ע"י מפעל אלובין בקריות.
למי שלא ביקר בסדנת האופני SEGAL מבית אלובין, מדובר בחוויה סוריאלסטית משהו...
בתוך מפעל ענק לטרידת אלומיניום, באמצע ההמולה, ממוקמת סדנת אומן קטנה, מבודדת וכאילו מנותקת מהסביבה.
אלכסי, רתך שלדות אופני המגנזיום, מפסל בפלדה כיאלו מדובר במשיכת עכבר בתיב"ם.
בראשון העמסנו עצמנו וכול רכושינו וירדנו לסדנא לתחילת עבודה.
הצינורות שנחתכו בלייזר בתרומת ביינות טופז הוכיחו עצמם מעל ומעבר. מהמודל למציאות. מעט השחזות ואפס טעויות. ח ל ו ם .
את הבעיות בהרכבת החלקים תחת טולרנס צפוף, פתרנו ע"י דריכת החתכים בחוטים - כמעיין סנדויץ רב שכבתי.
השלדה נתפסה בפיקים ולאחר וידוא מיקומים סופי נתפרה במלואה, כולל תוושבות יחודיות וגנאריות באיזורים היעודיים.
מושב הנהג עשוי קרבון, עוצב ותוכנן ע"י חבר הקבוצה, בדיוק נחלץ מהתבנית בכנפית וכבר נבדק יחד עם המנוע להתאמה מירבית.
חלקי המגנזיום כבר אחרי פסיבציה ובדרכם לציפוי כרמי מגן.
נאבות מאלומיניום סימו עיבוד בתאפיקס, ומתאם גלג"ש מנירוסטה כבר בעיבוד ספליין בהונינג.
מכלול גלגל ראשון נבדק להרכבה, והערות כבר מעודכנות לקראת הייצור השלם.
בשבוע הבא ניקוי חול, צבע, ותחילת הרכבות...
באמונה שלמה נערוך את חשיפת הרכב, לתומכים לחונכים וכלל האורחים ב-29.5.13 אצלנו בפקולטה בחיפה.
רישמו ביומנים.
נאחל החלמה מהירה ליוסי שושני שגם ברגעים אלו לא מרפה בתמיכתו.
עמית
מגניב , מלהיב , תמשיכו כך .
עידו
לעמית וכל הקבוצה
כאשר נשאלתי ע"ל צוות בית החולים מהיכן הנחישות הזו לרדת מיד מהמיטה ולהתחיל למדוד מסדרונות(בהוראת פרופ פישבין מומחה בינלאמי לכלי דם)
ובתמיכתה הבלתי מתפשרת של רעייתי האהובה אסתי ,עניתי"החברה האלה מהטכניון עובדים על פרויקט מיוחד לחוץ בלוח זמנים ובנוסף הם חייבים במטלות הלימוד ואין ספק שהם לא פעם חורקים שיניים-
אז אני לא יכול להתגבר על כמה תפרים?"
כן,זו היתה התשובה
ועוד היום ואני כבר בבית(השתחררתי הבוקר)עמית מעדכן אותי בכל הפרטים ואני מתרגש כאילו אני שם איתם בפרויקט,
וכאשר אני יודע שכל התומכים מסביב לפרויקט שהם אנג'לים כל אחד בתחומו-ועוד לפחות שניים אני מכיר מכאן
זה ממלא אותי גאווה שבמוסדות השן והאקדמיה יש קבוצות של צעירות וצעירים שלא רק מתעסקים בתווכנית וחישובים אלא מתנסים בכחול האמיתי-דהיינו בעבודת כפיים קשה ביותר
אך איך כתב קודם ידידי לוריה-קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים
צוות פורמולה טכניון העידכון שלכם היום הינו מלאי חמצן אדיר להחלמה
תודה
יוסי
תענוג. איזה כיף לקחת חלק ולו קטן בכזה פרויקט. אך, איפה היה פרויקט שמתקרב בכלל לרמת העניין כשאני למדתי?