Close
עמוד 11 מתוך 11 ראשוןראשון ... 891011
מציג תוצאות 201 עד 218 מתוך 218
    חבר רשום ishc's Avatar

ברירת מחדל תגובה: הצפרדע - סופה 93

לייייק

Sent from my CPH2465 using Tapatalk
    סמוראי->סמוראי ארוך->גראנד ויטרה->פאג'רו Q->האנטר->Quigley 4x4 Chevy Van

ממשיך בקונספט של קניית חלק יד שניה על פני שיפוץ -
    דריישפט קדמי שממתי שקניתי את הרכב היה בו חופש, הייתי מגרז אותו לעיתים תכופות וזה היה עוזר קצת.
    שיפוץ גלי הנע אין באזורי, רק במרכז ונסיעה למכון כזה גומרת לי יום עבודה + דלק ועלות השיפוץ.
    אז כמו עם הקפיצים, קניתי דריישפט קדמי משומש תקין. נכון, יותר שקט נפשי זה לשפץ את שלי אבל בהיבטי עלות וזמן - עדיף לי כך.
    הרמת הרכב באוויר גילתה לי שחוץ מהחופש בדריישפט יש חופש נוראי בצלב של הגלגל הקדמי ימני, בדיעבד יודע להגיד ששמעתי את הראש אבל חשבתי שזה מההחמרה בדרישפט.
    החופש בצלב כבר היה גדול עלי ונסעתי להחליף במוסך.

הנסיעה חזרה הביתה עברה נעימה ושקטה. נזכרתי איך עברה עלי הנסיעה הראשונה ברכב לפני 3 שנים (מהבית של הבעלים הקודם למוסך ליישור קו - 10 דקות נסיעה) - פחד אלוהים, רכב מתנדנד בסיבובים, הגה עם חופש ובהילוך שלישי ומעלה רעידות שלא מאפשרות לך לשמוע את עצמך. היום זה כמעט פרייבט.

הרכב מוכן לחורף!

החורף שהוא לא באמת חורף ועומסים כאלו ואחרים שקשורים גם ברוח התקופה ומעט זמן בבית גרמו לכך שטרם עשיתי "טיול גדול" ורוב הנסיעות בסופה הם טיולים קצרים במרחב הקרוב שבין הרי ירושלים לצפון מדבר יהודה.

שני סיפורים, כדי לתבל את העניינים למרות מיעוט הטיולים-

שיפוע צד, כרגיל מבפנים נראה כנראה יותר נורא ממה שהוא במציאות. משלב 1 לואו ומתחיל לזחול לאורכו. הקרקע מרגרינה בוצית, הרכב מתחיל טיפה להחליק הצידה לשיפוע (או שזה בראש שלי?), הסטת ההגה שמאלה ומכת גז קטנה והרכב מתיישר באלכסון לתוך תעלונת שתחמה את השיפוע. יציאה איטית מהתעלה והמשכנו הלאה.
    עלתה לי שאלה באותו רגע, שאולי ה-1 לואו היה איטי וקופצני מדי בשביל שיםוע צד, אולי היה נכון לעבור בהילוך גבוה יותר שייצר תנועה רציפה ופחות קופצנית..?

סיפור שני- אתמול היתה הפעם הראשונה שנתקעתי עם הרכב. ממש בחצר האחורית של הבית, ואדיון קטן שחרץ תעלה די עמוקה שלא אמדתי נכון את זווית היציאה ממנה והטמבון האחורי התיישב אחר כבוד עמוק בדופן התעלה כשאר האף של הסופה כלפי מעלה, הגלגלים האחוריים באוויר והגלגלים הקדמיים כמעט בלי אחיזה.
    שלפתי את חפירה והתחלתי לחפור יחד עם הורדת אוויר בצמיגים הקדמיים, לא עוזר.
    הרמתי את הרכב על גק בקבוק, כל גלגל פעמיים, הכנסתי סלעים ובמקביל חפרתי את הטמבון מאחור. אחרי שעה העבודה, הרכב בחוץ. אבל עצם החושך המתקרב ושני ילדים קטנים ברכב, לא תרמו למפלס הלחץ של אשתי...

בקיצור - ממשיכים לצבור חוויות!

זה הזמן ללקנות הי ליפט.
    וגם כננת לא תזיק.

ציטוט נכתב במקור על ידי מוני אורבך צפיה בהודעה
    זה הזמן ללקנות הי ליפט.
    וגם כננת לא תזיק.
    יש ברכב הייליפט שירשתי מגיסי. בחיים לא השתמשתי ואפילו לא ראיתי מישהו משתמש לכן אני חושש. ספציפית במקרה הזה גם לא בטוח שזה היה הפתרון הנכון.
    לגבי כננת - יום אחד גם זה יגיע, אבל יש עוד דברים על הפרק קודם לכן...

נקודה נוספת למחשבה-
    ארגז כלי החילוץ נמצא בגישה מהדלת האחורית, שעצם הזווית של הרכב - לא היה ניתן לפתוח אותה. מה שהציל אותי זה החלונות ברזנט הנפתחים שהחליפו את חלון הזכוכית ואפשרו לי גישה סבירה (גם יכולתי לעשות אקרובטיקה דרך המושב האחורי בעקרון...).
    העלה בי את המחשבה האם זה המיקום הנכון עבור ארגז החילוץ, או שכדאי לקדם אותו קדימה למקום עם גישה מתוך המושב הקדמי (שם לדוגמא שמתי בגדים להחלפה וציוד חורף דוגמת חלפס ומגפיים, מתוך הבנה שאולי אאלץ להתלבש בתוך הרכב).

תלמד להשתמש בהי ליפט. יש הרבה חומר על זה באינטרנט כולל סרטונים.
    ברור שהדרכה אישית עדיפה..
    תתאמן במצבים פשוטים, ואז תעבור למורכבים
    האם הפגושים שלך מתאמים להיי ליפט? בסופה הם אמורים להתאים.

עם היי ליפט קל מאוד להרים את הגלגל, להכניס אבנים מתחת לגלגל ואז לצאת.
    הוא יכול גם לשמש כננת ידנית, אבל דורש הרבה עבודה ידנית (-:

חבר רשום ishc's Avatar

ואם זה הייליפט ישן אז קיט שיפוץ של פינים וקפיצים חדשים יעשה לו ולבטיחות שלך טוב.
    תזמין ונעשה ביחד, גם לי יש הייליפט שלא יזיק לו שיפוץ ובינתיים זה נדחה עד שאביא גאנטים שמתאימים לליפטמייט.

ציטוט נכתב במקור על ידי ishc צפיה בהודעה
    ואם זה הייליפט ישן אז קיט שיפוץ של פינים וקפיצים חדשים יעשה לו ולבטיחות שלך טוב.
    תזמין ונעשה ביחד, גם לי יש הייליפט שלא יזיק לו שיפוץ ובינתיים זה נדחה עד שאביא גאנטים שמתאימים לליפטמייט.
    יש לי קיט שיפוץ שהוזמן ולא נפתח מעולם. ההיי ליפט עצמו נעלם כלא היה (למרות משקלו העצום, לא יודע איך זה קרה) ימסר תמורת בירה וחיוך

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

חבר רשום assafy's Avatar

לגבי הייליפט, מחזק את מה שנאמר.
    לגבי סיפור מספר 1 - אכן כנראה היה מומלץ להיות בהילוך שני, לא רק בגלל השפ"צ אלא בעיקר בגלל הקרקע הבוצית. בסיטואציות כאלו לא נותנים מכות גז שזורקות את הרכב אלא עובדים עם הגז מאוד בעדינות.
    אגב אצלי בהילוך כח, ברירת המחדל היא להתחיל בהילוך שני אך לי יש טרנספר ביחס 4:1, לא יודע איך זה בסופה.

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk

צלם את ההייליפט ירושה. יכול מאוד להיות שאין שום צורך בשיפוץ. ההייליפט שלי עבד המון וקשה ועדיין לא צריך שיפוץ. ובשביל הנסיון שפוך עליו שמן וכמו שאומר דונלד - נראה מה יקרה.

אסף.
    "scars are tattoos with better stories"
    אין תכנית. חיים. נקודה.
    הקמפר - VW TYPE 2 1978 | הטנדר - היילקס 2008

מניסיוני אסף צודק
    (גם מניסיוני עם הי ליפט בן 25+ וגם, מניסיוני אסף צודק בדרך כלל ..)

חבר רשום לביא's Avatar

וגם - תרשם לקבוצת החילוצים של ג'יפולוג אם טרם עשית זאת...

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי assafy צפיה בהודעה
    בסיטואציות כאלו לא נותנים מכות גז שזורקות את הרכב אלא עובדים עם הגז מאוד בעדינות.
    אגב אצלי בהילוך כח, ברירת המחדל היא להתחיל בהילוך שני אך לי יש טרנספר ביחס 4:1, לא יודע איך זה בסופה.

Sent from my Pixel 6 using Tapatalk
    המכת גז נועדה ליישר את חזית הרכב לכיוון השיפוע כשהתחיל להחליק, לא ממנה התחילה ההחלקה. אבל כן כנראה היה נכון לנסוע בשני.

לגבי ההיליפט, אשלוף אותו מהמקום בו הוא מעוגן מתחת למושב ואצלם. ואם הדרכת החילוץ תתקיים אז בכלל תזכו לראותו בלייב...

חנן - כמובן שאני בקבוצת החילוץ, מחכה בסבלנות שמישהו יתקע קרוב אלי.. בכל מקרה התקיעה שלי היה ברור לי שזה לצאת בכוחות עצמי וזה רק עניין של זמן ושאין מה להטריד את חבריי הקבוצה.

חבר רשום מוטי ג.'s Avatar

ציטוט נכתב במקור על ידי ishc צפיה בהודעה
    הבאתי לך פינים חדשים לפני שנה /שנתיים, לא?

חבר רשום ishc's Avatar

כן, ועדיין לא עשיתי איתם כלום

Sent from my CPH2465 using Tapatalk

אני לקראת הטיפול השנתי,
    אחרי ששנה שעברה עשיתי טיפול יחסית גדול (שמן טרנספר, נוזל קירור, שמן בסרן האחורי...).
    לצערי השנה הזו שהיתה רווית מילואים, הגיפ בקושי נסע. למעשה יעבור מהטיפול הקודם כנראה פחות מ-1000 קמ. מביך.
    השאלה אם עדיין כמו שעון - להחליף שמן ופילטר שמן? לדחות קצת את הקץ בכמה חודשים?

ציטוט נכתב במקור על ידי Snir צפיה בהודעה
    אני לקראת הטיפול השנתי,
    אחרי ששנה שעברה עשיתי טיפול יחסית גדול (שמן טרנספר, נוזל קירור, שמן בסרן האחורי...).
    לצערי השנה הזו שהיתה רווית מילואים, הגיפ בקושי נסע. למעשה יעבור מהטיפול הקודם כנראה פחות מ-1000 קמ. מביך.
    השאלה אם עדיין כמו שעון - להחליף שמן ופילטר שמן? לדחות קצת את הקץ בכמה חודשים?
    גם הזמן והחמצן עושה את שלו...
    לדעתי סמן על זה וי ושכח מזה
    בהצלחה בטסט

עמוד 11 מתוך 11 ראשוןראשון ... 891011

נושאים דומים

1. באגי השעשועים של ברוך (הצפרדע)
    על ידי עודד זנטון בפורום פורום הבונים + הנדסת ג'יפים
    תגובות: 4
    עדכון אחרון: 07-12-06, 23:18
  2. פיצ'ר חדש - הצפרדע של ברוך
    על ידי מערכת ג'יפולוג בפורום אוף-טופיק