דורון-למה אתה משאיר אותנו במתח?אני מחכה לקרוא על נושא שודדי הים
אני מציע שתחפש שוב וטוב יותר- הוא נעלם לא רק מהעיתונים ואני נוטה להניח שהצמצום המשמעותי של שימוש בגזי בכב CFC בעולם המערבי הוא תרומה חלקית אם בכלל לעומת המשך השימוש בעולם השלישי המהווה את מרבית המסה העולמית.
עוד קלאסיקה- על זה שניוזילנד נחשבת מדינה ירוקה יחסית אתה מכיר?
אתה זוכר/יודע מה היה אחד הגורמים המרכזיים שנטפלו אליהם כגורם להתחממות?
נפיחות הכבשים באוסטרליה וניו-זילנד, אתה חושב שמישהו לא מגדל יותר כבשים?
או כדברי הרועה הבדואי (מוני מושונוב)מול הפקח (גידי גוב) שרושם לו דו"ח על נפיחות הכבשים בתוכנית "זהו-זה" לפני אי-אלו שנים:
הפקח(גידי): אני רושם לך דו"ח על זיהום אויר.
הרועה(מוני): לייש? מי מזהם?
הפקח: הכיבשה שלך נפחה.
הרועה: למה נפחה? כיבשה לא נופחת, כלב נופח- כיבשה עושה מממהה..
רמי,
נראה לי שאתה לא ממש מודע למחזורי הזמן של תהליכים גיאולגיים- הם נמדדים במליוני שנים.
הסיבה של בחירה ב"תהומות הים" היא כי זה מספיק רחוק כדי שלא ממש יפריע לאף אחד או כי אי אפשר למדוד שם כלום?
חוץ ממדינות כמו ארה"ב (או מעצמות אחרות) למי יש בכלל יכולת לרדת לשם ולבדוק?
לארגונים הירוקים ממש לא=רחוק מהעין-רחוק מהלב.
חידה קטנה:
מישהו מכיר את היסטוריית תחילת הפיראטיות המשתוללת באזור קרן אפריקה ומה הקשר שלה לארגונים/מדיניות ירוקה אירופאית וכסף?
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
דורון-למה אתה משאיר אותנו במתח?אני מחכה לקרוא על נושא שודדי הים
יש עיר קטנה בספרד בשם טריף,
היא נתנה את שמה לאנושות כמילה לגנבה חוקית, אתם קוראים לזה תעריף
פתרונות אלגנטיים לבעיות יבוא מארה'ב לישראל [email protected](זכויות יוצרים: קובי ט.)
שלום דורון קודם כל הרגת אותי עם זהו זה.
לעצם העניין.
אני מכיר קצת תהליכים גאולוגים, אני בוגר החוג לגאולוגיה (יחדית זמן עם שאלת היא מליון שנה בגאולוגיה) והדוגמא של ארה"ב באה להמחיש שאין ממש טיפול בפסולת.
החור באוזון נעלם רק מהתקשורת עשה חיפש קטן בגוגל ותמצא אתר ישן שאני לא זוכר את שמו אך הוא מראה את החור מצולם ע"י לויין במשך השנים, ותשים לב שגם בזמנינו הוא קיים.
בהקשר לנפיחות של הכבשים מדובר על פלטית CO2 ולא גזי CFC ולכן כמו בשיר הילדים זה סיפור אחר.
גם במדינות העולם השלישי צומצם השימוש בנרחב בCFC .
זה נכון שיש עדין שימוש בקבוצת הגזים האלה (גם בעולם המערבי) אך אין ספק שהיה צמצום משמעותי בהיקף המוצרים בעולם כולו אשר התבססו על גזים אלו (מקררים ,מזגנים, מכילי דחיסה ועוד רבים).
אני לא מגן על טרנדים ירוקים אני אפילו משתגע מהם אבל לא כל דבר הוא סיבה למסיבה ולפי עדויות של אנשים גדולים ממני החור באוזון אכן הפסיק לגדול ואולי אף מצטמצם אז בכל זאת היה משהו חיובי בנושא.
לא?
בברכה רמי.
עוד דבר דורון יכול להיות שאתה רומז בחידתך על העברת פסולת האירופה לאפריקה?
ההנאה שבאיטיות..
"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
Hary Wagner
שלום דורון.
אני מהמר שאתה מכוון להונאה של אירופה "הירוקה" "שמטפלת" בפסולת המסוכנת שלה אך בדלת האחורית מעבירה אותה לגורמים עבריינים ובסוף הכל נשפך באפריקה ללא כל טיפול.
איך זה קשור ממש לפיראטים אני לא יודע אפשר לנחש שהם בקואלציה עם אותם עבריינים באירופה.
ודרך אגב עם כבשים היו נופחות CFC אז זה היה עסק לא רע.
בברכת שבת שלום אני יוצא לנפנף רמי.
ראו כתבה מעניינת מאד שבהחלט מבטא חלק לא קטן ממה שהועלה פה בשרשור.http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/978/950.html
הכתבה גם מאוששת משהו שמעניין אותי כבר הרבה זמן והוא הזהות הפוליטית של אדם ועמדותיו בנושא שכביכול לא אמור להיות פוליטי-זה מרתק כיצד נושא שהוא בנפשנו מתחלק גם הוא בין ימין לשמאל
בשיחות שלי עם אנשים בגרמניה שהם "מאד" ירוקים לעומת חברים מקנדה שהם לא פחות ירוקים ואפילו מומחים בתחום,ניתן להבחין בהבדל המהותי-אצל האירופים מורגשת התפיסה האדאולוגית יותר בעצמה בעוד אצל הקנדים יש יותר עינייניות מבוססת מדעית. לי עלה בראש שיתכן שההבדל בין נגישות הכביכול דומות נובע מ "תרבות החופש" השונה-בעוד קנדה למרות היותה "מונרכיה חוקתית ודמוקרטיה פרלמנטרית" היא מדינה שאחד מעקרונותיה העיקריים מאז קיבלה עצמאותה ב1867 הוא הדמוקרטיה ,אירופה היא יבשת שהדמוקרטיה בא צעירה מאד יחסית,יבשת שבעבר היתה מלוכנית,חוותה דמוקרטיה בתקופות יחסיות קצרות ועברה שלטון אידאלוגיות אכזרי-קומוניזים,פאשיזים,נאציזם.
דרור הראל
מעלה מהאוב,
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1151211.html
שימו לב לשיטה,ככה עובדת דיקטטורה אם תקראו בין השיטין תשימו לב שיש מעין מארג שתי וערב שמחבר בין-הדת הירוקה לעמדות פוליטיות וחברתיות.
בכתבה הנ"ל-המדען הראשי העז לומר את דעתו בנושא "אחריות האדם להתחממות הגלובלית",הכתבים כביכול עשו את עבודתם נאמנה,אך למעשה עשו הכל להסיט את הדיון מההתחממות ועשו מהמדען הראשי "חוכא ואיטלולא",והכניסו ציטוטים שלא מהעניין בנושא דעותיו על "תורת האבולוציה"--וכמובן שהיות המדען אדם דתי גם היא מאד רלוונטית להתקפה עליו.
ככה פועלת דיקטטורה בהיתהוות,ככה פועלת דת קיצונית מתפתחת-שימו לב לכל כתבה שמופיעה בנושא,מיד מביאים את ד"ר רבינוביץ מקים שדולת האקלים בישראל(ראו כתבה בYNET בנושא ההתחממות הגלובלית),שיילחם ב"ספקני האקלים" ככה הם נקראים כיום,וכמובן שכל מי שמביע ספק בתארויות הקיימות,הופך מיד להיות כופר,רד נק אמריקאי או בעל אינטרס בחברות הנפט.
אין דיונים אמיתיים,מה שיש זוהי התפתחות של דת מסוכנת אנרכיסטית שבמסווה של "הגנת הסביבה" מצליחה לצבור אוהדים רבים שכמו רובנו חרדים לעתיד העולם, מקדמת רעיונות מסוכנים לדרך החיים הנוכחית שלנו,ומי שחושב שאני הוזה שיחפש ברשת את הנאום של מנכ"ל גרינפיס בעקבות ועידת קופאנהגן(לא במקרה הוא נראה כמו אח של בן לאדן).
דרור הראל
ירוק זה לא רק צבע
משהו מסעיר מתרחש בממלכת דנמרק, או- האם אנחנו אחראים להתחממות הגלובלית?
פרק 66 של הפודקאסט הנהדר של רן לוי , " עושים היסטוריה " ,עוסק
בשאלת השלכות פעילות האדם על התחממות כדור הארץ
למרות הספקות שחלק מהמדענים מעלים בקשר לאחריות האדם על האקלים
ובמיוחד לנוכח השינויים שעבר כדור הארץ עוד לפני שהאדם ובמיוחד התעשיה היו בסביבה
רן מעלה שאלה קלאסית של רווח והפסד ומגיע למסקנה מעניינת.
כדאי לשמוע את הפרק - ואת הפודקאסטים של רן בכלל
להאזנה לפרק
הקם להשכימך השכם להורגו!
פתרונות אלגנטיים לבעיות יבוא מארה'ב לישראל [email protected](זכויות יוצרים: קובי ט.)
ג'ו
חס וחלילה לי מלהשמיץ את בני עמך אדומי הצוואר ובועלי הצמיגים.(ובכל הנוגע לתימנים-אתה ויוני 5 מבחינתי באותה סירה,ואם יום אחד תרגיש ריח חריף של חילבה מהמנוע תדע שאני בסביבה).
ולעניין-עד שלא הגעתי לכאן לא הבנתי כמה הדיסונאנס האירופי בנוגע לאמריקה הוא חריג וחולני(כמו היחס של קיבוצניקים להוא שעזב)-הם מתעבים את אמריקה בצורה קיצונית אהבתם לאובמה תעיד על כך, ( לדעתי הוא המנהיג המסוכן ביותר לשלום העולם מאז צ'מברליין),הם אוהבים אותו רק בגלל שהוא לא בוש ורק בגלל שהוא לא מסמן דבר שום דבר אמריקאי בעינהם,ומצד שני הם זוללים מקדונלד(בחשאי) והרדיו שלהם מסריח מהמוזיקה האמריקאית מהסוג הנחות והעלוב ביותר האפשרי,אני פה 8 חודשים ועדיין לא שמעתי ברדיו שיר בגרמנית שהוא לא מוסיקה כנסייתית או קלאסית.
הכי שונאים את אמריקה הם הירוקים-מבחינתם אמריקה זו אבי אבות הטומאה,אמריקה מזהמת את העולם,אונסת מנצלת,מושחתת,שמנה,זללנית וכל מה שתרצה.(לך תסביר להם שצריך 2000 שנה בשביל לתקן את הנזקים שהתקופה הקולניאלית אירופית עשתה לעולם)
לפעמים נראה שיותר ממה שאכפת להם מצב העולם מעניינת אותם יותר השנאה לאמריקה וכל מה שהיא מסמלת.לך תסביר להם שאמריקה היא זו שהיצלה אותם מאונס ברוטלי ע"י אדון סטאלין ושבלי אמריקה ותוכנית מרשל גרמניה היתה עד היום מדינה בסגנון פולין שנאנקת תחת תשלום חובות מלחמה לצרפת(עלובי נפש שלא התביישו להכריז על עצמם כמנצחים במלחמה והיות חלק מארבע המנצחות-ארה"ב,רוסיה,ברטניה וצרפת).
כשהבן שלי הציג באתר של בוני מודלים של מטפסי סלעים-את ההיילקס שלו שאליו חיבר צמגי מנוסטר טראק לצורך נסיעה בשגל-ישר כתבו לו שזה רכב של רד נק .
בקיצור-המלחמה הירוקה הוא גם מלחמה תרבותית ,ומלחמה על דרך חיים.ככל שאני קורא יותר ומתעניין יותר,אני מזהה סימנים יותר ויותר מדאיגים.
לפחות דבר אחד הבנתי,שהמכנה המשותף היחיד בין האמריקאים לאירופים הוא שהם שייכים למשפחת "היונקים".
דרור הראל
שימו לב לציטוט הבא ממאמר המערכת של עיתון הארץ הקושר בחבילה אחת את מי שמטיל ספק "בהתחממות הגלובלית" למתנגדי תורת האבולוציה החשוכים.
בסדרת התבטאויות שחשפו אור קשתי וצפריר רינת ב"הארץ" התגלה אביטל כקנאי דתי חשוך, המטיל ספק במחקר המדעי וכופר בתורת האבולוציה ובהתחממות כדור הארץ
מדהים בעיניי הקשר הפוליטי אידאולוגי ו"הדת הירוקה"
דרור הראל,חילוני אדוק עם חשש קל לשמאלנות-אבל לחלוטין מתעב אידאלוגיות אנרכיסטיות ויפי נפש בעיני עצמם
קודם כל, אני ממש לא מואג, כבר הפצתי את התמונה המצורפת למשטרת הגבולות, אז לא חילבה ולא נעליים.
לעניינינו ולידיעתכם,
אין אוהבי מדינת ישראל יותר גדולים מאותם רדנקים מכל שיכווה אחרת של האוכלוסיה.
ובקשר לירוקים........כשאני רואה רכב עם מדבקת GREEN PEACE, במדבקה ליד בדרך כלל כתוב: free palestine
פגשתי כמה מהרד נקים שלך בגאמייקה-אכן החברה אוהבי ישראל-אחרי שווידאו שאני לא ערבי בטעות,לחצו את ידי בהתרגשות,כנראה רד נקים לייט,רד נק אמיתי לא ילחץ יד לכושי.
אכן אפשר בהחלט למצוא זהות-בין הירוק הראדיקלי לשמאל האירופי.גם אצלנו יש קשר ישור,אני רק יכול להצטער בשביל כולנו משום שככל שתקצין התנועה הירוקה ותהיה יותר מזוהה פולטית עם השמאל הקיצוני,כך יכולתה להשפיע בנושאים חשובים תקטן.
בנתיים נקודה למחשבה בנושאי רכב:האירופים מאשימים את האמריקאים באחריות ענקית לזהום האויר.90% לפחות מכלי הרכב בארה"ב צורכים בנזין.90% מכלי הרכב באירופה צורכים דיזל.אז מי אחראי ב50 שנה האחרונות יותר לזיהום האויר שנוצר בעקבות פליטת CO2 ?
דרור הראל
ממליץ לצפות בקישור הבא,בסרטים המקושרים אליו--הבחור הולך כל כך חזק נגד הפרופגנדה הירוקה עד שהוא משווה(בסרטים אחרים שקשורים לסרט הנ"ל) את "ילדי גרינפיס" ל"היטלר יוגנד".
http://www.youtube.com/watch?v=GxIjy...eature=related
דרור הראל
אח שלי דרור ...
אתה טוחן מים.
יודע למה ?
מכיר את המשפט הידוע "אל תבלבל אותי עם העובדות!"
את ה"נחשול" ( the wave ) ראית ?
אני חושב שזה אומר הכל.
זה עצוב, אבל אומר הכל.
אני חושב גם שאין לשפויים שום סיכוי. בגלל שיש להם / לנו יותר להפסיד.
אתה שחושב על הדברים הקטנים שעושים לך טוב, הג'יפ שלך, הילדים שלך, החברים שלך החמין של שבת בבוקר שלך .. ( תימנים אוכלים חמין ? ) בכל מקרה, לצד המשוגע אין את המחשבות האלו, גן עדן של שוטים. הם לא יודעים שיש להם מה להפסיד. ( הפרופיל של קרימינל ? ) ולכן לא איכפת להם לרוץ ממש מהר עם הראש לקיר.
אכלנו אותה, הלואי שהייתי טיפש יותר. :-(
צועניה ..
בטח ראיתי את הנחשול,בתקופה שלי בבית הספר זה היה סרט חובה(גם הסרט של גרינפיס מצילים לוויתנים--פעם היה ארגון אמיץ ,שהפך לארגון פוליטי פאשיסטי מפחיד לטעמי).
לא יודע אם ראיתה אבל יש סרט קישור לרט שהעלתי קודם(ראה קישור מצורף)-בו נראים החברה הצעירים של גרינפיס מתגנבים מאחורי הנואם הנ"ל ומדביקים לו סטיקרים לגב וזה סרט שהם העלו בעצמם,הם כאלו מטומטמים שהם לא מבינים כמה פאשיסטית ההתנהגות שלהם-כשאתה רואה את ההתנהגות שלהם,אתה מבין שיש ממה להיזהר-נוער שטוף מח ברמות קיצוניות.
לא רק לנו יש "נוער גבעות"
דרור הראל
http://www.youtube.com/watch?v=PDubn...eature=related
בנוגע לחמין בשבת-אני מהתימנים של הגחנון
מהיכרות קלה עם מה שקרוי "נוער גבעות"...
זו בעיקר תדמית שלילית והסתה שאין לה תקדים במדינות דמוקרטיות, שהתקשורת מציירת בשקדנות ובמגמתיות מזעזעת שאין לה הסבר חוץ מאנטישמיות-עצמית ושינאה עיוורת לכל דבר יהודי, ציוני, אבל לא רק - גם אלינו ולתחביב שלנו אגב...
אני אומר את זה בביטחון מלא, בלי להתבייש - כאחד שבא מתוך הפוזיציה, שומע דיבורים ודעות, רואה התנהגויות של אנשים קטנים ורעים שדעותיהם החשוכות מכתיבות במדינה הזו סדרי יום...
זה מזעזע אותי, זה מכעיס וזה מדאיג לא פחות מהמיליטנטיות הירוקה.
קם לנו כאן דור, דור שנמל הבית שלו הוא כמובן לב מדינת ת"א, ששם לו למטרה להרוס ולהחריב את המפעל הציוני. הדור הזה אולי משכיל ואינטיליגנטי, אבל מוחו שטוף ומורעל, ולכאורה בלי קשר בכלל לדעה פוליטית ורק בשם אידיאולוגיה "סביבתית" כביכול (אני דווקא רואה את הקשר ההדוק מאוד-מאוד בין השמאל הקיצוני ל"סביבתיות" המזויפת), הם רוצים מאוד גם לסגור את התחביב שלנו. למה?ככה. כי הם בעיקר נגד כל דבר.
באופן אישי - נער גבעות אחד טוב יותר ושווה יותר בעיני מכל הירוקים המסוממים האלה גם יחד.
לא עונה בפורום
לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ
שמרו על קשר