צביקה קרבורטור
שלום רב !
בתור קורא ומסתכל מהצד, אני חייב להודות שעקבתי אחר השרשור מתחילתו ועד סופו, וההתנהלות
וההתרחשויות,העלו בי כבר מהתחלה חשדות, להתנהלות לא מקצועית, של הפעילים בהחלפת אטם הראש , אך מכיוון שלא צויין במפורש מי ביצע את העבודה, מכונאי מוסמך, או מכונאי חובב, כמו אני מניח שהוא אפי בעצמו, הנחתי, שיתכן שהעבודה בוצעה, שלא לפי כללים אלמנטרים, של ישור ומלוי ראש מנוע,החלפת אטם חדש, כוון שסתומים נכון והידוק ראש בידית מומנט לפי ההסדר ומומנט הידוק, כפי שממליץ היצרן.
תופעת מי קירור הממלאים את מיכל העבוי, היא תופעה נפוצה בעת חדירת קומפרסייה למיים.
לכן תגובתו המיידית, של איתי , מתל יצחק, שהייתה ספונטנית, הייתה אבחנה בדיעבד תגובה נכונה, למרות שהראש מנוע שופץ לפני סך הכל שבועיים, ונסע רק כ50 קילומטר בלבד. חיזק את איתי מתל יצחק, איתי מחולון, שסיפק קישור לשרשור שהוא פתח בעצמו, עם סימפטומים זהים. לאחר שאפי ציין גם שהרכב לא סוחב היטב, שמוליק רמז שיתכן וההצתה מאוחרת, מה שתתברר בדיעבד, כאבחנה נכונה.
השאלה של אפי האם האטם ראש של סוויפט זהה לסמוראי, מעוררת חשד אצלי, שאפי היה מעורב בצורה כלשהי, בתהליך שיפוץ הראש ו/או בקניית האטם, ולכן במקום לחזור למכונאי, ולהתלונן על בעיית חוסר סחיבה וחדירת מי קירור למיכל עבוי, הוא פנה לעזרת הפורום, מה שיכול להעיד, על חוסר ביטחון במקצועיות המכונאי שטיפל בראש, והעובדה שהראש מנוע פורק לשווא בפעם השנייה ולא התגלה דבר, ורק אז התברר שההצתה הייתה מאוחרת. מסבירה כנראה שהייתה כן בעייה מסויימת בהרכבת ראש המנוע, ויתכן וחגורת הטיימינג לא היתה מורכבת במקומה, מה שהשפיע על קידום ההצתה.
אני חייב לציין ששמוליק, ליאור ,ובומס הקופץ, שאלו שאלות נכונות, ועלו על כך מיד שיתכן שלא רק כוון הצתה נכון גרם לסימפטומים, שצווינו על אפי בתחילה, אלא גם הרכבת אטם ראש לקויה מלכתחילה
הרבה סימני שאלה מתחילת השרשור.
אודה לאפי אם הוא יואיל להבהיר את סימני השאלה.
בברכת חג שמח.
וזהירות בדרכים.
צביקה