לגבי שאלה א:
כתבת חתכת מגילה... שורה תחתונה, אם אני מבין נכון: אתה רוצה קפיץ ארוך יותר עם אותו קבוע קפיץ. את זה עקרונית ניתן לעשות. את קבוע הקפיץ הנוכחי ניתן לחשב, ואז לתכנן קפיץ אחר, ארוך יותר, עם אותו קבוע, ולייצר כזה קפיץ במיוחד (קפיצי נורדיה, אורן קפיצים, קפיץ הצפון). לא יודע כמה זה יעלה ומה איכות הקפיץ שיתקבל לאורך זמן.
נדב: לא חייבים לייצר במיוחד אם יש מוצר מתאים על המדף (או על המדף של יצרן מחו"ל). אני יכול להבין מכך שלדעתך הקפיצים שמיוצרים בארץ פחות איכותיים מאלו של היצרנים הגדולים מחו"ל ? מבין יצרני הקפיצים בארץ, מי מומלץ מבחינת איכות המוצרים ?
בכל מקרה, כדי לחשב קבוע קפיץ, הנתונים הדרושים הם קוטר החוט, קוטר חיצוני של הקפיץ (האם הוא קבוע או משתנה?), מספר כריכות, פסיעה של הקפיץ במצב מנוחה (האם היא קבועה או משתנה לאורך הקפיץ?). מנוחה - קפיץ מונח על השולחן. אם לא בא לך לפרק אותו, אז כשהאוטו על ליפט, ואתה עוצר אותו בדיוק כשהגלגל נוגע-לא-נוגע ברצפה.
נדב: מן הסתם יש משמעות גם לחומר ממנו עשוי הקפיץ ... כנראה שאוכל לשים ידי על קפיץ כזה חדש (באדיבות היבואן החדש של קאלמיני
) לצורך מדידות, אבל לא לזמן רב - למי כדאי לי ללכת כדי לבחון את הקפיץ המקורי ולאפיין את החדש ?
לגבי שאלה ב:
אכן, באופן עקרוני אם אתה רוצה דרישפט שיעבוד היטב בזויות גדולות, הכיוון הוא קרדן כפול בצד של הטרנספר. אתה יכול להשתמש במפרק משומש מדרישפט של היילקס (כמובן שהצלבים חייבים להיות חדשים). בכל מקרה, אתה חייב לבנות דריישפט במידה המדויקת לצרכים שלך, גם אם אתה מביא חלקים משומשים לקצוות ולמפרק.
נדב: המפרק הזה כזה יקר שמצדיק לחפש משומש ?
יש לך את גרינגרס בבני ברק, את גלמט במפרץ חיפה. שניהם יודעים את העבודה של בניית ואיזון דריישפט. לגבי התכנון של דריישפט שהוא יחודי (החברה האלו מתעסקים בעיקר ברכב מסחרי) - אל תצפה מהם ליותר מדי. ההנדסה לא טריביאלית, תכנון דרישפט CV קצר לרכב קיים עם האילוצים השונים שלו, זו משימה קשה יותר מאשר יצור דרישפט לטרופי-טראק!
נדב: אני מניח שאנסה את גרינגראס. הם ייצרו עבורי (דרך המוסך) את הדרייבשאפט הנוכחי ברכב שלי (עם צלבים רגילים), ומכיוון שאני גר במרכז זה יהיה יותר נוח ... יש לך שמץ מושג על מחיר לדרייב-שאפט כזה (שגם צריך להשתנות באורך מכיוון שיותקן עם Slip-Yoke Eliminator ?
שמרו על קשר