Close
Page 5 of 8 FirstFirst ... 2345678 LastLast
Results 81 to 100 of 148
    חבר רשום נדב ש.'s Avatar

Default תגובה: רכב שטח הבא - לבטים לבטים

למען הסר ספק את הטרופר מכרתי(סתם משעמום ובא לי כבר משהו אחר) וקניתי דיסקו 04'.

אני לא מכיר רכב בלי מחלות, כל הרכבי שטח האמיתיים הם מעשור אחורה והלאה.

אישית אני עם טנדרים ושבירת גב גמרתי ולא בעד.

נכון לא ניתן לבדוק את הכל הכל, גם מוסך נורמלי לא יוכל לבדוק בלי להתחיל לפרק את הרכב(לפתוח מכסה שסתומים וכו') וגם בעל הרכב לא יסכים לכך בוודאי, אבל יש בדיקות שכן ניתן לעשות ולראות בעין של מי שמבין על מה הוא מסתכל, וכמו שכתבת במקרה ובאמת נפלת על נבלה בטעות זה לא כזה נורא, המחירים הנמוכים של החלקים ידועים לכולם ונימצאים בשפע בכל פירוקיה וייבואן חלפים, וזה אני כותב אחרי 5 שנים עם טרופר דיזל שלפני שקניתי אותו חפרתי הרבה מאוד מה אני הולך לקנות ואיך מטפלים בו, בדקתי כמעט 10 כאלה וכולם היו מוזנחים, נהניתי ממנו כל רגע, מעולם לא היה לי ערבוב נוזלים סולר/מים/שמן, מנוע מקורי, גיר מקורי, טופל רק בחלפים מקוריים תמיד בזמן ולפעמים לפני, פעם אחת לפני שנה הלך מזרק אחד לעולמו(דבר נורמלי) והוחלף באחד חדש מקורי בניילון.
    RAM 3500 on "35

שני השקלים שלי...

במידה והחלטת שהיילקס סרן חי זה הרכב.
    ואתה מתכנן לבלות איתו בשטח לתקופה שמעל חמש שנים ,אזי הצעתי לך היא שתמצא את הרכב הכי בתול שיש בשאיפה עם מנוע אטמ' מקורי.
    ללא שיפורים אך עם מרכב שלם נקי וללא חלודה.
    יש כאלה 20-28k
    על הפציינט תרכיב צמיגי 31' .4k
    תמצא מנוע הולם למכונה.12k
    סט בולמים קפיצים למשקל ,סוג השטח ואופי הנהיגה שלך12k.
    שיפוץ סרנים על מנת לאתחל את חיי הנצח שלהם.5k.
    ומשם תדגם כראות עינך הטובות...

בהצלחה

מנהל נמרוד's Avatar

"היילקס אספנות" צודק בראשית דבריו - הרכב האידיאלי לרכישה הוא בתול, מנוע מקורי, הכל מקורי. יש כאלו שמורים, אני מכיר כמה, לרוב הם גם לא נוסעים המון. אבל יש נטייה לאנשים לא להיפרד מהכלים האלו.

לגבי החלק השני שנכתב, אני לא מסכים. מה שיפה בהיילקס זה שכל מה שצריך זה סט צמיגי שטח, והיידה. כל השאר לא נדרש. יש נעילה מקורית, יש גובה מספק, לא צריך מיגונים וקשקושים. זה אחד מכלי הרכב שהכי פחות צריך לשפר. המנוע האטמוספירי הוא חלק בלתי נפרד מהאופי ומאגדת האמינות. אם אתה יכול לחיות עם חוסר הכוח, זה מצויין.
    איוניק 5 | ג'יפ CJ-7 1979 | היילקס 2015
    היו: ג'יפ XJ צ'רוקי 1994| היילקס 2008| היילקס 1997 | ג'יפ CJ-8 1989 | סמוראי 1988

חבר רשום סולי's Avatar

כבר אמרתי גרנד צירוקי?
    (:

היילקס ימצא את עצמו חזרה בשוק תוך שנתיים.
    צחי הרכב ספרטני ולא מפנק בשיט.

ב35 ניתן למצוא אחלה אינדיאנים וכבר מוסבים לגז...
    "רגעים מאושרים, רגעים נוראיים. אין יותר מטאפורות אזלו הדימויים.
    אתה יכול הפה לפתוח, יכול הפה לסגור. את הסיבוב של הכדור אף אחד לא יעצור..."

חבר רשום ishc's Avatar

ככל שאני רואה יותר ויותר היילקסים אני מתחיל לחשוב בשנית על העניין. האם הרכב מתאיםלי, בעיקר תצורת הטנדר שקשה לי להבין איך אני מארגן אותה בתור רכב טיולים נוח.
    אז חזרנו למשבצת הראשונה, רכב שטח, שני סרנים חיים וחזרנו לדיסקו ולאינדיאנים.
    אני עדיין לא פוסל היילקס ומצד שאני מתחיל לפתוח קצת את הראש לכיוון האמריקאי.
    שאלות:
    1. צ'רוקי/גראנד צ'רוקי ZJ, נק' רגישות בשילדה (או יותר נכון אין שלדה), תושבות זרועות רדיוס/קפיצי עלים, יש עוד מקומות שדורשים תשומת לב מיוחדת?
    2. מנוע, מנועי ה-4.0 זהים לסופה בשני הדגמים? יש דברים שדורשים תשומת לב מיוחדת? ב-ZJ יש עדיפות למנוע ה-4.0 על ה-V8? איך שני המנועים מקבלים גז כי לצערי ללא גז הקניה הזו יורדת מהפרק.
    3. מערכת גז, אני מודה שזה מפחיד אותי בעיקר בגלל בעיקר שאני מכיר את היכולות "המעולות" של בעלי המקצוע במדינת ישראל. איך בודקים מערכת גז? על מה מסתכלים כדי להבין את איכות ההתקנה? איך מזהים משמנת? האם יש צורך במשמנות במנועים הנ"ל וכל מידע נוסף שתשפכו לי על הנושא יתקבל בברכה. אני מכיר את השירשור של רענן, עברתי עליו אבל הדברים לא ברורים לי עדיין.
    4. חשמל, אמריקאים אוהבים חשמל ובגדול!!! יש דברים שידועים לשימצה ברכבים הנ"ל?

תודה שוב לכל הטורחים לשתף אותי במידע, מקווה עוד לטייל בקרוב.
    סמוראי->סמוראי ארוך->גראנד ויטרה->פאג'רו Q->האנטר->Quigley 4x4 Chevy Van

חבר רשום ד ו ר ו ן's Avatar

Default רכב שטח הבא - לבטים לבטים

Quote Originally Posted by ishc View Post
    ככל שאני רואה יותר ויותר היילקסים אני מתחיל לחשוב בשנית על העניין. האם הרכב מתאיםלי, בעיקר תצורת הטנדר שקשה לי להבין איך אני מארגן אותה בתור רכב טיולים נוח.
    לגבי סידור נוח לטיולים, יש כבר יותר משרשור אחד איך מדגמים לטיולים, אתה יכול להסתכל גם על השרשור שפתחתי.

היום הסעתי בשטח חבר שמכר לאחרונה דיסקו 2, והיה שבוי בסטיגמה שטנדר בשטח שובר את הגב.

הוא היה מאד מופתע כמה נוח יכול להיות היילקס עמוס לטיול שסידרו לו את המתלים כמי שצריך.

וזה לגמרי לא מסובך.

בסוף זה העדפה אישית.
    רכב שטח בהרבה מקרים קונים מהבטן, אבל לפחות תדייקו בפרטים.
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

משתמש חסום

בחייאת דורון.
    כל רכב שמשנים ומשפרים ו"מסדרים כמו שצריך" יכול להפתיע לטובה...
    זה יכול לקחת המון זמן ועוד יותר כסף, שלא לדבר על ניסויי וטעייה..
    מדברים על "בסיס לעבודה מיידית".. אם קנית משהו משופר" כמו שצריך - הרווחת. אין על זה ויכוח..
    לא מדברים על זה עכשיו.

אני הייתי הולך על ZJ בגלל המחיר ובגלל שרובם כבר יהיו משופרים, בצורה כזו או אחרת(ובו אין יותר מידי מקום לטעויות.. הכל כמעט מוצרי מדף עם אופי ותוצאות צפויים יחסית) .
    אבל אם הבעייה היא צריכת הדלק/גז... זו כבר שוב בעייה, כמו שהזכרת.. איך יודעים שהגז נעשה כמו שצריך וגם אם כן... אין באגאז'.. וזו בעייה, אם ירצו או לא.

Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן View Post
    לגבי סידור נוח לטיולים, יש כבר יותר משרשור אחד איך מדגמים לטיולים, אתה יכול להסתכל גם על השרשור שפתחתי.

היום הסעתי בשטח חבר שמכר לאחרונה דיסקו 2, והיה שבוי בסטיגמה שטנדר בשטח שובר את הגב.

הוא היה מאד מופתע כמה נוח יכול להיות היילקס עמוס לטיול שסידרו לו את המתלים כמי שצריך.

וזה לגמרי לא מסובך.

בסוף זה העדפה אישית.
    רכב שטח בהרבה מקרים קונים מהבטן, אבל לפחות תדייקו בפרטים.
    מספיק עם הלוקשים, איך שלא תסדר ותשפצר היילקס סרן חיי הוא לעולם לא יהיה רכב נוח, במיוחד כשמשווים אותו לדיסקו ..והשילוב עם המנוע האטמוספרי הופכים את המכונה הזאת לדבר לא רלבנטי ב 2015 אלא אם כן אתה צריך לנייד חבורת תאלינדים/בני דודים..

מנהל GodsFather's Avatar

צחי, עם גז אתה לא נכנס לחניונים. קח את זה בחשבון עוד לפני האין-בגאז בעקבות המיכל. תשכח מקניונים, חניוני עבודה או סתם חניות סגורות.
    מעבר לזה, אינדיאני זה יופי של רכב שטח כפי שציינו קודם לכן.
    לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!

מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...

מנהל GodsFather's Avatar

עמית, דיסקו סרן חי נוח... אז לא הבנתי את הטענה שלך.
    אפשר לדגם היילקס לנוחות. זה אולי לא יהיה ריינג רובר אבל עדיין יכול להיות נוח מאד.
    לא הגעתי לראש שרשרת המזון כדי להיות צמחוני!

מחפש רוכש לזוג כליות במצב טוב,כולל עבודה...

Quote Originally Posted by GodsFather View Post
    אפשר לדגם היילקס לנוחות. זה אולי לא יהיה ריינג רובר אבל עדיין יכול להיות נוח מאד.
    +1

לדעתי מי שנסע עם סמוראי ארוך פתוח במשך כמה שנים טובות יהיה רק מופתע לטובה עד כמה נוח אפשר להביא היילקס בלי המון השקעה.
    היילקס 95, 31, נעול כפול

משתמש חסום

Quote Originally Posted by balmog View Post
    +1

לדעתי מי שנסע עם סמוראי ארוך פתוח במשך כמה שנים טובות יהיה רק מופתע לטובה עד כמה נוח אפשר להביא היילקס בלי המון השקעה.
    נו...
    ועל זה כבר אמר איזה תימני משופם - "הכל יחסי"

חבר רשום ishc's Avatar

טוב לא התכוונתי ליצור כזה קרע בין גולשי האתר (צוחק כן...?)
    אני מודה שהצליחו לבלבל אותי לא מעט כאן אבל עדיין אני כנראה אשאר עם הבחירה המקורית (היילקס). אתמול יצא לי לעשות סיבוב ראשון על רכב שהייתי מוכן לרכוש (עדיין מוכן והכל עניין של הסכמה על מחיר). הרכב עם מנוע טורבו קצת ביאס אותי. אם הייתי עובר מהסמוראי ישירות אליו סביר להניח שזה לא היה כל כך נורא אבל אחרי הגראנד ויטרה שסה"כ זזה לא רע זה היה לי קצת הלם.
    היום הלכתי לראות צ'רוקי של אחד מחברי האתר, הרכב באמת יפה אבל בכל זאת מדובר ברכב בן 20 עם המון חשמל ושכנראה ידרוש ממני יותר התעסקות מההיילקס ופה ההיילקס מנצח. כנראה ששילוב של פרימיטיביות וחוסר כוח זה מה שמישהו עם תקציב מוגבל כמו שלי וזמן פנוי מוגבל כנראה צריך.ברור לי שגם היילקס בן 20 ידרוש התעסקות כזו או אחרת אבל גם די ברור לי שמדובר ברכב שנבנה כרכב עבודה מסיבי ועמיד, סוג של BUILT TO LAST שכבר אין היום ועכשיו רק נותר למצוא אחד שעומד בסטנדרט שהצבתי והוא די גבוה.
    אז למרות חוסר הנוחות ולמרות המנוע האנמי (בלשון המעטה) כנראה שהגמל עדיין ישאר הבחירה שלי (למרות שיש פטרול שנת 85 למכירה ביד 2... חחח...).

Default רכב שטח הבא - לבטים לבטים

Quote Originally Posted by ishc View Post
    (למרות שיש פטרול שנת 85 למכירה ביד 2... חחח...).
    אני אכתוב לך מה שאמר לי בעל פטרול 92, שהגיע לכאן בייבוא אישי, שהעמיד את הרכב למכירה:
    ״בגלל שהגעת אלי דרך חבר משותף, אני אהיה כנה איתך, זה רכב שבשביל בקלית שבורה אתה צריך לחכות שבועיים כי גם בירדן אין את הרכבים האלו, ובשביל טורבו שנפח נשמתו, לחכות למשלוח מאוסטרליה..שעולה יותר מהחלק עצמו.

אז אם משעמם לך, ואתה רוצה פרויקט להתעסק איתו, קנה דיפנדר, לפחות יש חלפים בארץ״
    ההנאה שבאיטיות..

"The view of the Hilux from the back, often seen by others on the trail, rarely seen by anyone on the freeway."
    Hary Wagner

חבר רשום ishc's Avatar

דורון אתה מתייחס לבדיחות ברצינות יתרה 😜

חבר רשום Saar's Avatar

מקריאה של ההודעה שלך זה נשמע שאתה מנסה לשכנע את עצמך להתפשר על היילקס "כי זה הדבר הנכון".
    ואני שואל, האם זה נכון להתפשר כך עוד לפני שקנית?

חבר רשום איל מ's Avatar

צחי, אל תקשיב להם.
    מי שאין לו כסף חייב בהכרח להתפשר.
    היילקס כרכב הוא אוטו מצויין, וחוסר הכוח (לדעתי) הוא לא רלוונטי במקרה הזה אלא אם אתה כל היום בנסיעות על הכביש.
    אני כן הייתי מנסה לעלות בשנתונים אבל אז אתה מתפשר על החוסן בשטח.
    קח בחשבון שברכב ישן כזה תהיה לך לא מעט התעסקות אבל זה יהיה המצב בכל רכב בטווחי המחיר שהצבת (אלא אם תוותר על רכב שטח אמיתי).

חבר רשום שגיא S's Avatar

צחי, לדעתי האישית, אם אתה לא מתכוון להעלות את העבירות בטיולים שלך ברמה או שתיים אין באמת שום סיבה להיילקס.
    לא צריך היילקס כדי לא לפחד מורדית או מהמצלעות, ובטח שלא בשביל המשל"ט 21.

אפשר לעשות אותם גם עם SUV, או עם גראנד צ'רוקי מוגבה 2", ולהנות גם מהדרך ומהנוחות.
    גראנד צ'רוקי אפשר להוזיל עלויות על ידי התארגנות מראש על חלקים מארה"ב. יש הרבה שכבר נוסעים על גז...

בכל SUV יהיה לך ולמורן יותר נוח, ויהיה מקום למקרר ולכלבה.

בקשר לחוסן - אם אתה נוהג באחריות, ובקור רוח, הסיכוי שתשבור ציריה או משהו אחר שמפחיד אותך הוא מאוד נמוך במסגרת אופי הטיולים שלך.
    שוב פעם - אם אתה רוצה לעלות ברמת העבירות אז אולי כן צריך רכב יותר קשוח. אבל בשביל טיולי מדבר רגילים + מעלות בדרום, אין בזה באמת צורך.
    2 נעילות - לאט לאט - ולעלות

Quote Originally Posted by amit1 View Post
    מספיק עם הלוקשים,.
    עמית,
    להגיד שמישהו מוכר לוקשים זאת אמירה קשה.

אם יש לך דרך לגבות את האמירות האלו, קדימה.
    בלי גיבוי כזה, הפוסל במומו פוסל.

אם אין לך איך לגבות את האמירה הזו, לכל הפחות מצופה שתציין שזו דעתך הלא מבוססת, במקום להטיל ספק באמינות מידע שמישהו אחר תרם לדיון, לא פחות מכך.

ולמנהלים ש״עורכים/מוחקים״, מן הראוי שניקוי תבצעו כמו שצריך, ולא תשאירו במה לאמירות כאלו.
    ההנאה שבאיטיות..

Hary Wagner

Quote Originally Posted by ד ו ר ו ן View Post
    אז אם משעמם לך, ואתה רוצה פרויקט להתעסק איתו, קנה דיפנדר, לפחות יש חלפים בארץ״
    עדיף לדעתי, מלקנות טנדר ולהיות משועמם גם בטיולים

Page 5 of 8 FirstFirst ... 2345678 LastLast