היי לכולם,
עד היום ניווטתי בעזרת מכשירי טלפון ותוכנת אוף רואר והכל תכלס היה בסדר, אבל, במסגרת התחביב ומתחשק לי החלטתי לשדרג את ה"מערכת" שיש בהאנטר.
הדש-בורד נראה כך:
במקום איפה שנמצא הרדיו יש לי היום תא אכסון והיכן שהצג למעלה מותקן רדיו בלוטות' דאבל דין סיני פשוט שעלה אז 35$ ונקנה אז לגשר על המערכת שלא עבדה ועד שאגיע לזה. הרדיו הנ"ל סה"כ עובד בצורה מפתיעה ביחס למחירו אבל זה לא באמת מספיק טוב.
אופציות:
1. להתקין רדיו אנדרואיד 7/9 אינץ יעודי לדגם של האוטו. המחיר מ-1500 ש"ח בארץ ובערך 350$ למערכת ללא התקנה אצל דוד עלי. אחרי מע"מ ומשלוח זה יוצא כמעט כמו המחיר בארץ ולכן לא משתלם.
2. לפצל, מה זה אומר?
להתקין חופה
כזו למערכת ולהתקין בה רדיו 1 דין איכותי יחסית של פיוניר/קנווד ושות או משהו בסגנון
הזה. זה יתחבר לטלפון בבלוטות' וישמש לשמיעת מוזיקה וכדיבורית.
בפתח שמאכלס את המערכת הנוכחית (דאבל דין) להתקין מכשיר שימש רק לניווט ב-WAZE ו-OFF ROAD ויחובר גם לצלמת הנסיעה לאחור. אני מעדיף שאני רוצה רק מכשיר מבוסס אנדרואיד שידע לתקשר עם הטלפון שלי כי למשל ה-WAZE צריך גם את רשת האינטרנט הסלולרית. מצאתי את
זה ואין לי באמת מושג אם זה מה שאני מחפש ואיך הטלפון יודע לתקשר עם שני המכשירים בו זמנית.
היתרונות של אופציה 2 היא שמכשיר 1 לא תלוי בשני ואני לא צריך לצאת מהניווט כדי לתפעל מוזיקה וכדומה. המטרה היא גם להעיף את הטלפון מהשמשה וישב בצד בזמן הנסיעה.
מטרה נוספת היא להוזיל עלויות, את שלושת הרכיבים פה אפשר לרכוש בנפרד:
* חופה תעלה 210 ש"ח
* רדיו בלוטות' יעלה 175 ש"ח או סביב 450 למערכת ממותגת.
* ה-GPS יעלה 445 כולל מע"מ (היחיד שיכלול מע"מ)
סה"כ: 830 ש"ח או 1100 ש"ח לעומת 1500 של מערכת אנדרואיד.
לאור העובדה שאני לא מבין כלום בתחום אשמח לשמוע ממי שכן קצת חפר בנושא.
שמרו על קשר