צפייה בגרסה מלאה : דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי
אני נוהג עם מובילאיי כבר איזה 3-4 שנים.
אחלה מערכת שעושה יופי של עבודה.
מי שהמערכת מטרידה אותו כנראה לא מאותת על מעברי נתיב ולא שומר מרחק =בהמה על הכביש.
יצא לי לנסוע עם חברים לעבודה ולהשתגע מהציפצופים של המערכת והאשמה היתה רק בגלל הנהגים.
צפצופים טורדניים יוצרים מתח מיותר בנהיגה. לדעתי.
מובילאיי זה מעצבן. לדעתי.
ונהג עצבני הוא נהג מסוכן. לדעתי.
אבל מה אני מבין, לעומת הפרופסור ממובילאיי ששונא לנהוג ולכן רוצה לאסור גם עלי ועליך לנהוג. ולרוע מזלנו עשה מכה באקזיט הכי מופרע אי פעם?....
לדעתי בהמה הוא מי שמנסה לכפות את דעתו על אחרים. ובהמי-בהמה הוא מי שינסה לכפות עלינו את המובילאיי או כל מיטרד צפצפני אחר. שלא לדבר על הכפייה שעוד תגיע - כשיכפו עלינו את המכונית האוטונומית. אבל זה עוד חזון לששון.
ושלא תטעה - אין לי דבר בעד או נגד מובילאיי.
מי שרוצה, שיתקין ושיבושם לו.
מי שמאמין שזה ישמור עליו מתאונות - אשריו. מי שמאמין לא מפחד. זה כבר טוב.
אבל אני נגד שיכריחו אותי לקדוח בדשבורד ולהתקין את זה.
אני נגד שיכריחו אותי להתקין כל דבר. אפילו עץ ריח, אם הוא בכפייה, אני לא מוכן לקבל.
אני נגד שיכריחו אותי. אל תכריחו. מי שמכריח הוא-הוא הבהמה.
זה לא כי אני אנטי-טכנולוגיה, אלא כי אני חרד לחופש שלי.
אני משתדל תמיד להגיב על סמך ידע אישי וניסיון ולא על בסיס שמועות ו/או חברים עלומים ביפן.
לעניין, חלק נכבד מהמטוסים ושדות התעופה בעולם, אינם מצויידים במערכות נחיתה אוטומטיות. וכן יש גם את עיניין מקדמי הביטחון.
סיימתי, תמשיכו....
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
וואוו!
האמת, הצהרה מרשימה ומעוררת יראת כבוד... יידע אישי... אין כמוהו.
אני עוד זוכר שיצחק שמעוני("התחלתי ולכן אסיים!" ומי שצעיר מידי לזכור/להכיר... שישאל) היה תמיד מסייג את כל מציעי התשובות, על סמך "יידע אישי"... אני תמיד מעדיף שבעל היידע האישי, יבהיר מאחפה הגיע אותו יידע אישי...
אבל...
טוב שסיימת.. משום שאין לי מושג מה הידע האישי שלך, בנושא הספציפי הזה ומאחפה הוא שאוב, אותו יידע אישי.
על פני "יידע אישי" עלום שאין לי מושג איך... הושג, אני מעדיף את חברי, שהוא טייס כבר מגיל עשרים, אם אני לא טועה(כולל הבאת אי אילו עולים מאתיופיה, במבצעים שונים... ואלה הדברים שניתן להזכיר) וחברים שהם קברניטים באלעל(גם כן, מאותו קורס זניח) וכל מיני מפקדי טייסות ובסיסים(בפנסיה עכשיו... תקציבית) שבאמתחתם כמה אלפי שעות בבואינגים למיניהם...
אתה יודע... כל מיני מקורות עלומים, שחלקם גרים כרגע ביפן...
אני נוטה לסמוך על מילתם ועל נסיונם על פני נסיונך האישי(באלפי הנחתות, ברחבי העולם, אני מניח...)
ותודה שאתה מאשר לי/לנו להמשיך.
boaz avrahami
18-03-17, 07:07
אני מכיר בפורום לפחות 3 טייסי אלעל . מעניין שאף אחד מהם לא הגיב .
למיטב ידיעתי אגב, גם כשאומרים נחיתה אוטומטית זה לא ממש אוטומטי אלא מוביל את המטוס למסלול בזווית והגובה הנכון ומשחרר פיקוד כמייל מהמסלול ששם יוצא האוויר מהטייס האוטומטי והבשר ודם ממשיך לנגיעה וההסעה.
אבל זה מידע אישי אז תמשיכו
דרור, מתי אפשר לבוא לקחת את הרדיו והחגורות והמושב של הנוסע שהתקינו לך בכפיה באוטו?
נכון שכרגע המובילאיי היא בחלק מהמכוניות התקנה מקומית אבל בחלק אחר היא כבר OEM.
יש מכוניות שהוזכרו פה בשרשור שהמובילאיי הוא חלק אינטגרלי עטוף בממשק גרפי ותכונות ספציפיות של היצרן אבל הטכנולוגיה מתחת זה מובילאיי וחלק אחר המתחרות.
דרור ככתב רכב עליך להפריד בין תחבורה לנהיגה.
בתחבורה המטרה היא שינוע אנשים מנקודה לנקודה.
זה שאתה אוהב לנהוג לא מעניין אף אחד.
האינטרס הציבורי הכללי הוא לשנע אותם מנקודה לנקודה במינימום מחיר, מקסימום מהירות ונוחיות ומקסימום בטיחות.
רוצה להנות לך לפארק.
לצורך העניין פארק נהיגה.
אתה מפריע לשנע אנשים מהר ובטוח.
אי אפשר לרדת מהרכבת הטכנולוגית הדוהרת הזו.
אפילו שהקצב מסחרר.
תחשוב על תקופת המעבר בין המאה ה 19 ל 20.
אנשים נולדו בתקופה של סוסים ומרכבות, מכתבים וטלגרמות ואוניות ובימי חייהם זכו לראות מכוניות מהירות, מטוסים, טלפונים ופלאפונים, אדם על הירח, פנצילין ועוד...
בתקופה שלנו המהפכה עדייין לא גדולה.
אפילו את הסרטן והאיידס לא ריפאו.
הכניסו מישהו לקוקפיט במהלך הנחיתה עצמה?
מוזר מאד.
הקוקפיט אמור להיות בשלב הזה סטרילי ונעול- זה ככה בכל החברות מאז 11/9 לא יודע לגבי הנחיתה, אך באחת הטיסות האחרונות שלנו הכניסו ילד "בר מצווה" לקוקפיט. כששאלנו למה מכניסים לקוקפיט ענו לנו שיש להם תז כחולה....
אני לא התרשמתי מהתשובה ולא אהבתי אותה.
boaz avrahami
18-03-17, 09:30
צודק. התשובה הזו ממש מכובסת.
גם לתושבי מזרח ירושלים ונצרת יש תעודה כחולה ולא הייתי מרגיש טוב כשהם בקוקפיט
אבל היי, אם היתה לילד בר מצווה זה סימן שהוא ״משלנו״, לא?
האוטו ליסינג עם מוביל איי. יש מישהו מהעבודה שאני נוסע איתו ומשתגע מאיך שזה לא מפסיק לצפצף, אז חשבתי שככה יהיה גם אצלי.
אבל לא. נסיעות שלמות המערכת לא מוציאה צליל. אני מקפיד לאותת לא מתעסק עם הנייד ומקפיד על שמירת מרחק, אולי בגלל זה.
וזה בלי להעיד על שום דבר אחר מאופי הנהיגה שלי המשתנה בהתאם לצורך. ובלי לומר אם כן או לא אני נהג טוב.
שורה תחתונה פעם אחת זה הזהיר אותי בזמן בציפצוף קולני מטמבל שנכנס לי למסלול בהפתעה ובלם בלימת פתע בכביש מהיר כשהייתי בדיוק עם המבט במראה הימנית לקראת השתלבות.
אני עדיין, בכל יום, נהנה יותר לנהוג בכל אחת מהמכוניות ה״טיפשות״ שיש לי על פני האוטוליסינג. אבל בנסיעה היומיומית, וזו עובדה, אצלי המוביל איי לא מפריע לא מטריד ולא מצפצף. זה שם וזה עושה כנראה את העבודה כשבאמת צריך אותו.
היה חשוב יותר לטעמי אם היו משקיעים חלק מהמיסים מהאקזיט המרשים בדיבורית בלוטוס חובה בכל רכב יחד עם שבש שלא מאפשר העברת נתונים או אסאמאסים בזמן נהיגה. זה יעלה גרושים ובאמת, באמת יציל חיים.
אסף.
הכותרות מחר:
"עסקת המיליארדים קורסת. מנכ"ל אינטל לפרופסור שעשוע: תחזיר ת'כסף, נוכל - ברנרד לא רואה זינוק!"
boaz avrahami
18-03-17, 18:06
ברנרד תקרא שוב מה שכתבתי.
אתה יותר מדי עף על עצמך במטרה לעצבן את חנן עם המילה שטויות.
תפריד בין נהיגה לתחבורה.
נהיגה אולי מעניין אבל הוא צריך להקבל התיחסות כמו לתחביב או לספורט.
אבל עבור רובנו הצרוך היומיומי הוא
תחבורה.
תחבורה מראה התפתחות ויעילות סופסוף אחרי שנים של קבעון
המובילאיי יהפוך לעוד גאג'ט שנהפוך לתלויים בו, בדומה לאינטרנט והסמארטפון, כזה שלא הבנו איך הסתדרנו בלעדיו עד כה, ולא תהיה דרך חזרה. טוב או רע? ימים יגידו. אישית, אני שונא את העובדה שאצטרך להיות קשוב למערכת אלקטרונית שתצעק עליי כל פעם שאני חותך את השול בסיבוב. מובילאיי יהפוך לקונצנזוס החברתי, ומי שיהיה בלעדיו יחשב לעוף מוזר (היום זה "אין לך סמארטפון?? איך אתה חיי?!", מחר זה "אין לך מובילאיי?? אתה שפוי??").
בינינו, תשתית אוטונומית לחלוטין עוד רחוקה בגלל הרגולציה שתתקע לטכנולוגיה מקל בגלגלים, אבל המכונית הסמי אוטונומית כבר נוסעת בכביש, ומובילאיי זה כמעט חובה בכל רכב חדש שנמכר, ואנחנו נאלץ להתרגל לרעיון שעוד פן טכנולוגי משתלט לנו על החיים.
הכותרות מחר:
"עסקת המיליארדים קורסת. מנכ"ל אינטל לפרופסור שעשוע: תחזיר ת'כסף, נוכל - ברנרד לא רואה זינוק!"
זינוק בחשבונות הבנק - בזה אין ספק
העניין זה לא ההנאות שלי אלא החופש.
החופש שלך ושלי.
עד לא מזמן דיברתי כמוך. אבל עבר לי לשמחתי. תפיסת העולם שלי קצת השתנתה.
אני בעד לתת חופש מקסימלי לבני אדם. לא אנרכיה חס וחלילה, אבל גם לא להכריח ולכתוב חוק מיוחד לכל דבר. אתה תעשה מה שבא לך כל עוד אינך פוגע במישהו אחר, אתה גם תישא באחריות אם חלילה פגעת. זה הכל. אני יודע שזה כנגד הדעה הרווחת של מתלהבי הטכנולוגיה שגורסת לתכנת את בני האדם להתנהגות מועילה ותו לא. כמו רובוטים.
הכל כאן זה כסף. את מפתחי הטכנולוגיות האלה לא מעניין לשנע אנשים בביטחה אלא האקזיט. והאקזיט שאחריו.
אלה פאקינג סכומים דמיוניים ומלהיבים, בהחלט מטרה ראויה שמדליקה את המוטיבציה של כל מיני גאוני טכנולוגיה. אלה המטרות שאליהן התעשיה הזו נושאת את עיניה בתכל'ס ומישהו כאן אמר את זה בלי בושה ואפילו לא בין השורות, שקצר פירות נאים משני אקזיטים מוצלחים של החברות בהן עבד ועל כן זה גם מסביר את האופטימיות שלו ביחס לפיתוחים הטכנולוגיים החדשים.
וכמובן איך אפשר לשכוח את הפוליטיקאים שאחראים על ה"להכריח" - אותם מעניינים המיליארדים שיגזרו מתוך האקזיטים.
לא שיש הרבה מה לעשות כנגד זה, אבל לפחות להכיר בעובדות לא יזיק - החברה האנושית העתידית תהיה טוטליטרית עד העצם, בגלל ובאמצעות הטכנולוגיה.
אנחנו מקטרים היום שעושים לנו את המוות בהגבהת ג'יפ?... זה מגוחך. כי בעוד 10 שנים יעמידו לדין ויכניסו לקלבוש את אלה שכיבו את המובילאיי. זה שלטון טוטליטרי, בנאדם.
כבר היום אנחנו משתילים לכלבים שבב. שבב פשוט שעוזר להשיב אותם לבעליהם במקרה שהלכו לאיבוד. מישהו הזכיר שישתילו גם לנו שבב כדי להעביר לנו נתונים במהירות וביעילות?.... אז בואו ונהיה מדויקים - זה לא כדי להעביר לך נתונים ולייעל את חייך, אלא כדי לייעל את השליטה בך ולנטר כל תנועה שלך. אז נכון שכבר היום יכולים לנטר אותך באמצעות הסלולרי שלך, אבל מי שמוותר על סלולרי יכול להיות, בתיאוריה אדם חופשי שקשה לעקוב אחריו.
אבל בעתיד הקרוב את השבב ישתילו לך כבר דקה-שתיים אחרי שהגחת מהכושלאמש'ך בחדר הלידה, ואז יוכלו לדעת איפה אתה ומה אתה עושה בכל פינה על פני הכדור הזה עד יום מותך, גם ללא טלפון בכיס. זה יפתח לפני השלטון תאב הבצע והשררה המון אפשרויות חדשות ומלהיבות - על כל קללה שתסנן תקבל מיד קנס. על כל נוד שתפריח בשטח ציבורי בניגוד לאיזו תקנה לבריאות הציבור ונקיון האוויר, תהיה עלול לעמוד לדין. כל מחשבה אנטי-ממסדית תכניס אותך לאבו-כביר עד תום הליכים.
הסיפור של הטכנולוגיות האלה זה כוח, זה שליטה. וזה גם יביא עלינו את המשטר הטוטליטרי.
לא אולי, לא כאילו, אלא את הדבר האמיתי בעצמו. לא "אם" אלא רק "מתי" - האם מחר, או בעוד שנתיים, או בעוד 20 שנה או בעוד 50 שנה. זו השאלה היחידה. ואז אשכרה לא ירחק היום שבו המקביל של סקיינט או איך שלא יקראו למערכת דומה שאיזה גאון בסגנון פרופסור-מובילאיי פיתח כדי "לשנות את העולם", יחליט שבני אדם הם מטרד ושהם מפריעים לו.
boaz avrahami
18-03-17, 21:28
אהה... חרות?!
נושא מעניין לכבוד ערב פסח.
טוב, הוא לא קשור בהכרח למובילאיי.
תרשה לי לעדכן אותך שאם אתה חי בציביליזציה אז לא תהיה ולא הייתה לך חרות.
זה הכול פיקציה של מודעות אבל אף פעם לא עשית מה שרצית אלא מה שהמנגנון כיוון אותך לבצע.
תמיד ידעו עליך יותר ממה שחשבת שיודעים.
כל ההבדל הוא כמה יפה סיבנו אותך...
החרות של כולנו תמשיך להתפוגג כי אנחנו חלק מהמנגנון העצום הזה וכפופים לאינטרסים כלכליים עצומים.
בקיצור, נזכרת מאוחר מדי לעבור למונגוליה
לרובכם (גם לך דרור) יש וואטסאפ. זה כבר סקיינט... אבל לא רק שהתרגלתם אפילו יש לזה הצדקות כי ״זה מועיל״ ונוח...
אני ממש לא חש בנוח מזה ולכן חלקכם מתקשים לשלוח לי סרטונים מצחיקים ותמונות ומתלוננים על זה. אז מה כבר ההבדל בין זה לשאר הטכנולוגיות העתידיות...?
בכל מקרה ואם לחזור לנושא הדיון, גם אני סבור שרכב אוטונומי לא נראה בשנים הקרובות כדבר שבשגרה. אבל המחסום הפסיכולוגי ייפרץ יום אחד ואז...
אסף.
קשור מאוד.
כי פיתוחים כמו מובילאיי, גם אם הגיעו מכוונה טובה, יחסלו את מעט החירות שעוד נשארה לך.
החירות לעבור נתיבים בלי לאותת ובלי שההודעה שאתה מקליט בוואטסאפ תופרע ע"י צפצופים? או החירות להידבק לרכב שלפניך בלי שהתינוק במושב האחורי יתעורר מהרעש?
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
לרובכם (גם לך דרור) יש וואטסאפ. זה כבר סקיינט... אבל לא רק שהתרגלתם אפילו יש לזה הצדקות כי ״זה מועיל״ ונוח...
אני ממש לא חש בנוח מזה ולכן חלקכם מתקשים לשלוח לי סרטונים מצחיקים ותמונות ומתלוננים על זה. אז מה כבר ההבדל בין זה לשאר הטכנולוגיות העתידיות...?
בכל מקרה ואם לחזור לנושא הדיון, גם אני סבור שרכב אוטונומי לא נראה בשנים הקרובות כדבר שבשגרה. אבל המחסום הפסיכולוגי ייפרץ יום אחד ואז...
אסף.
בווטסאפ אני עדיין יכול לבחור.
לבחור קבוצות, לבחור את מה ומה להשתיק. האם לענות ולמי לענות. את מי למחוק.
אין לי שום כוונה להפציץ אותך בסרטונים מטופשים, אבל כן, קשה להשיג אותך ו-SMS רגיל מרגיש מה-זה מיושן.
מצד שני אל תספר לי כמה המובילאיי שלך שקט כדי שנבין מזה שאתה נהג ממושמע ושומר חוק - כי כשאני יושב לצידך, אתה נוהג במהירויות שמוטב לא לדבר עליהן. כקונטרה אני יכול להוסיף שכשמגיע אלי רכב עם מובילאיי, גם הוא שקט להפליא.
כי אני מכבה אותו.
וכולם יכולים להבין מזה מה שירצו.
החירות לעבור נתיבים בלי לאותת ובלי שההודעה שאתה מקליט בוואטסאפ תופרע ע"י צפצופים? או החירות להידבק לרכב שלפניך בלי שהתינוק במושב האחורי יתעורר מהרעש?
ומה היה לפני 20 שנה?
למה אז לא אותתו?
כי לא היה מובילאיי שייזנזן?
או כי לא היה חינוך ולא היתה תרבות?
אז היום זה מתחיל בצפצוף בגלל איתות.
מחר זה ייגמר בצפצוף כי הפלצת במקום שאסור - ואחרי חצי דקה גם יעצרו אותך בגלל זה.
ואם בטיחות היתה כל כך חשובה למישהו - אז לפני הכל, היו מוציאים מהמכוניות את שני הרוצחים הכי גדולים - טלפונים סלולריים ומסכי מולטימדיה.
אבל כאמור - הכל בתעשיה הזו זה רק כסף. כמו שבועז אמר - כוחות כלכליים. חברות סלולר זה כוח כלכלי. חברות כמו מובילאיי זה כוח כלכלי.
וכל ההתלהבות מסיפור המובילאיי היא רק בגלל הסכום המדהים של האקזיט, לא בגלל הצפצוף או הזימזום או הזינזון או הויכוח על התועלת שיש או אין בזה.
לפני 20 שנה למדתי לכתוב, אז קצת קשה לי להעיד, אבל אתה לא צריך אותי כדי לעמוד על ההבדלים בין המציאות אז לזו של היום.
אי אפשר להוציא "את שני הרוצחים הכי גדולים" מהמכונית (או מהחיים שלנו, זה כבר חלק אינטגרלי מהם), ולכן מנסים למצוא פתרונות שיסייעו לנו, בתוך המציאות הקיימת, עם הסלולרי והצפיפות ומבנה הכבישים וביצועי המכוניות - לנהוג בטוח יותר.
גם אני נוהג בשני רכבים עם המערכת מותקנת בהם, בהתחלה היא צפצפה ועצבנה, היום אני נהג ממושמע יותר, והיא שקטה. לא מבין מה היא מפריעה.
אי אפשר להוציא "את שני הרוצחים הכי גדולים" מהמכונית (או מהחיים שלנו, זה כבר חלק אינטגרלי מהם), ולכן מנסים למצוא פתרונות שיסייעו לנו, בתוך המציאות הקיימת, עם הסלולרי והצפיפות ומבנה הכבישים וביצועי המכוניות - לנהוג בטוח יותר.
אל תזלזל ואל תשתמש במרכאות כדי להביע את הזילזול הזה. אני מעריך בזהירות שיותר מ-40% מהנפגעים בתאונות יכולים לבוא בטענות לטמבלפון הסלולרי שלהם, שהתעסקו בו במקום להסתכל על הכביש. הנתון המדויק הוא סוד כמוס. למה?.... נו באמת. כי אם הוא יתפרסם, חברות הסלולר יצטרכו לספק הסברים ולהתפתל. זה למה. המכשיר הזה, מהרגע שנכנס לתוך מכונית, הוא רוצח. פשוטו כמשמעו. הוא יפסיק להיות רוצח כשתהיה מכונית אוטונומית-מלאה, בעוד מי יודע כמה זמן. עד אז הוא רוצח.
אי אפשר להוציא אותו מהרכב?.... אז זהו, שאפשר. אפשר וחצי. עניין מאוד פשוט אגב. ברמה טכנית - מכשיר שיבוש פשוט. ברמה הרגולטורית - איסור חד-משמעי פשוט על קיומם של מסכים ברכב ועל קליטה סלולרית בתוך רכב, ברמת יצרני הרכב עצמם. זה לא מתאפשר רק בגלל לחץ כלכלי. ממש כפי ש"אי אפשר להילחם בטרור", כי המדינות שתומכות ומממנות טרור מחזיקות את העולם בביצים על שאלטר הנפט ואף אחד לא מוכן להתעסק איתן. אבל בחיאת, אין דבר שהוא בלתי אפשרי - צריך רק להכיר בבעיה ולרצות לפתור אותה. מישהו החליט, כנראה, ממניעים כלכליים נטו, שכמחצית מתאונות הדרכים בגלל טמבלפון סלולרי זו לא בעיה ושמוטב/עדיף לאסור על בני אדם לנהוג, כדי שיוכלו להמשיך לסמס. בדיוק כמו כניעה לטרור, אני אולי לא אוהב את זה - אבל זה גם סוג של פתרון.
גם אני נוהג בשני רכבים עם המערכת מותקנת בהם, בהתחלה היא צפצפה ועצבנה, היום אני נהג ממושמע יותר, והיא שקטה. לא מבין מה היא מפריעה.
יאללה, נהג ממושמע. אל תיעלב, כי זה לא אישי, אבל אני שומע את זה, כמו שאומרים, מאה בלירה, חמש פעמים ביום.
אני חותם בעיניים עצומות שגם אתה מבצע ים של עבירות אחרות. כמו כולנו אגב. כולל שופט התעבורה הכי קפדן.
ואהה - ואני משוכנע שמדי פעם אתה גם מסמס תו"כ נהיגה (כמו כולנו) ויודע מה?.... יש מצב שלפעמים אתה אפילו מכבה את המובילאיי.
...
ממש לא התכוונתי לזלזל. המשמעות של סלולרי ברכב ברורה לי, המרכאות באו להראות שמדובר בציטוט (שלך).
סלח לי, זה ברוח טובה, אבל מאוד מנותק לומר "עניין מאוד פשוט אגב, מכשיר שיבוש פשוט...". כל ילד בן 14 ילמד לפרוץ את זה בדרך אל המשחק התורן בדרך לביה"ס, וככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך היכולות לחסום אותה מפני הציבור קטנות.
ברור שאני מבצע ים של עבירות אחרות. מכל הסוגים והמינים. לא אמרתי שלא. אמרתי שמאז המערכת אני מקפיד יותר על איתות (גם כש"אין אף אחד, ואת מי זה מעניין") ושמירת מרחק, ושמח לדעת שהיא שם למקרה בו תשומת ליבי תוסח - ואולי אזדקק לה.
לא, מעולם לא כיביתי אותה.
אם זה ברמת יצרן הרכב, וכל התערבות בזה תשבית את הרכב כליל, אף אחד לא יבקש מילדים גאונים בני 14 להתעסק בזה.
אני אגב, כבר שאלתי מספיק מהנדסים של היצרנים עצמם.
רובם מאשרים את התיאוריה הזו שלי, ואחד שעובד אצל יצרן גדול שנודע בהתמקדותו בבטיחות, הסכים איתי שטלפון סלולרי הוא הרוצח מס' 1 בכבישים וגם אמר לי שלא לציטוט, שהמשמעות הבטיחותית של ערבול/נטרול טלפון במכונית תהיה גדולה יתר מכל הפיתוחים הטכנולוגיים בתחום בטיחות בדרכים גם יחד, כולל חגורת הבטיחות בכבודה ובעצמה, מאז המכוניות הראשונות ועד היום.
הטכנולוגיה לעצור את האיוולת הסלולרית ברכב קיימת כבר מזמן, אבל לאף יצרן אין ביצים להיות הראשון.
חוצמזה, דבר כזה היה צריך להיות מותקן בכל רכב כבר לפני 15 שנה. היום זה גם מאוחר מדי, כאשר רוב האנשים מוכנים לוותר על המכונית עצמה ולא על הטלפון.
אז עוד מעט לוקחים מהם את ההגה.
וקצת אחר כך יקחו מהם גם את האוטו.
דרור אתה לא חי בסרט, אתה חי בז'אנר משלך.
דרור, עוד לא נולד הפתרון הטכנולוגי שאי אפשר לפרוץ ולעקוף. אין כזה. וגם לא יהיה. על כל מהנדס, יש האקר חכם במידה שווה לפחות.
הדבר היחיד, אולי, שיכול לעזור - הוא הרתעה, וגם את היכולות של האמצעי הזה כבר ראינו.
הדבר היחיד שבטוח יעבוד - הוא חינוך. אבל קל יותר להמציא מכונית אוטונומית.
בזה אנחנו מסכימים.
לחנך ישראלים ייקח יותר זמן מאשר להגיע לכוכב פלוטו ולהצעיד עליו אדם.
עד אז מה אכפת לי מכונית אוטונומית. אכפת לי שיאסרו עלינו לנהוג.
לילדים שלנו זה כבר אבוד.
אבל אני מקווה שזה לא יקרה לפני שאנחנו נזדקן ונמות.
דרור אתה לא חי בסרט, אתה חי בז'אנר משלך.
נכון.
אני בא מז'אנר הגיוני, בריא ושפוי.
חובב חופש. שונא סמכות ומתעב שררה.
לעולם לא חלק מהעדר.
אני לא פסימי, אני ריאלי. אני לא מאמין לניסים ונפלאות.
אי אפשר למכור לי חארטות נמרוד.
הנה אני שואל ברצינות את שאלת חמישה-עשר מיליארד הדולר. או נכון יותר, השאלה כמה באמת עולה מערכת כזו - מישהו כאן, אשכרה הוציא מכיסו כסף וקנה מערכת מובילאיי?....:confused:
מישהו מכם היה מוכן להוציא על זה כסף?...
ואם כן, כמה הייתם מוכנים לשלם על זה? 500 שקל? 2500 שקל? 5000 שקל?.............
הרי כל משתמשי המובילאיי כאן שמדברים על בטיחות וכו', הם חרטטנים בשני שקל. יודעים למה? כי הם לא קנו את זה ולא היו קונים את זה. הם קיבלו את זה ביחד עם האוטו. מהליסינג. ממש כמו שהם מחרטטים ומבלפים כשהם מספרים שהם נהגים ממושמעים ושומרי חוק... אם היית שואל אותם לפני 10 שנים, לפני פרוץ המובילאיי, איך הם נוהגים - היית מקבל את אותן תשובות - ממושמעים, צייתנים, שומרי חוק.... חרטטנים.
וזה אפילו לא שלהם, אז הם בטח לא יכולים לטפל בזה עם קאטר. מקסימום לכבות אחרי כל התנעה.
לכבות את המובילאיי אחרי כל התנעה זה ניג'וס. במיוחד כשנוהגים הרבה בעיר, מניעים ומכבים ושוב מניעים את המכונית כמה וכמה פעמים ביום. או בשעה. עד שאשכרה מתעצלים ומפסיקים לכבות את המובילאיי.
אז אני חוזר שוב - וסט צהוב בשלושים שקל לא הייתם מוכנים לקנות אם משרד התחבורע לא היה מכריח אתכם.
אז האם הייתם משקיעים כסף במערכת מובילאיי מיוזמתכם, מרצונכם החופשי?........ תרשו לי לנחש את התשובה.
יהיה נורא מעניין לקבל נתונים אמיתיים - כמה לקוחות פרטיים אשכרה פנו מיזמתם למובילאיי וקנו מכספם את המערכת. וכמה נמכר לציי הרכב בצורה מרוכזת תמורת כל מיני קומבינות ועסקאות סיבוביות עם חברות ביטוח וכו'. האמת שזה לא משנה, כי מה שהכי חשוב, נמכר לאינטל תמורת 15 מיליארד דולר. וזו כבר אמנות השיווק.
גם בעתיד מערכות כאלה לא יירכשו ע"י הלקוחות מיזמתם. מי שממציא ומייצר דברים כאלה מוכרח להיעזר ברשויות, באמצעי כפייה, על מנת להפוך את המוצר שלו לנדרש. בתכל'ס מוצר כזה הוא מס/קנס, כי אתם תרכשו ותשתמשו בזה גם אם לא תרצו. ואתם לא תרצו, אבל לא תהיה לכם ברירה. אתם תסננו קללה, תשלמו ותסבלו בשקט עוד מס ועוד קנס. עד ההמצאה הבאה והאקזיט שיבוא בעקבותיה.
זה הכל נמרוד. חארטה. מובילאיי, המכונית האוטונומית, שינוע בני אדם ובטיחות עאלק - הכל חארטה אחת גדולה. מסובבים את כולנו. במרכז המטרה של גאוני הייטק כמו שעשוע ואבירם ושות' נמצא האקזיט. ובמרכז המטרה של הפוליטיקאים נמצאים הכסף והכוח והשררה. ביחד יש לנו הון-שלטון-הון-שלטון. מובילאיי ומשרד התחבורע, יד ביד בדרך לסיבוב גדול על הארנק של כולנו.
ועל הזין כל ההשלכות שיבואו אחר כך.
וכן, זה קשור - טכנולוגיה מתקדמת שעושה הכל יותר טוב מבני אדם, הופכת אותם למיותרים - ואז זה כבר רק עניין של זמן עד שההגדרה "מיותרים" תהפוך למשהו מאוד מעשי. זה נכון שסקיינט הוא רק דמיוני, אבל אני רואה בו הרבה מעבר לבידור גרידא - זה חומר למחשבה.
יום אחד עוד יכו על חטא על שהתעלמו מזה.
boaz avrahami
19-03-17, 01:22
דרור,
אתה מודאג מהחרות שנגזלת ממך אז אל תיטפל דווקא למובילאיי.
תתנתק מהאינטרנט
תזדכה על הסלולרי
פתח חשבון בבנק הדואר
תעבור לגור בטבע ואל תיסע ברכב בבעלותך.
שלם רק במזומן ואל תטוס לחול.
בכל הממשקים האלו אוספים עליך מידע וחוזים מה תעשה בעתיד
תענה לי תשובה לעניין בועז.
היית רוכש מכספך מערכת מובילאיי?
תשובה אמיתית בועז. אמיתית. יד על הלב.
אנשים כאן עשו גיפור לצמיגים (!!!...) כדי לחסוך רכישת צמיג חדש.... ואז מדברים על בטיחות.
אחרים מוכנים לנסוע עשרות ומאות ק"מ או לחכות שבועות לחבילה מחו"ל, רק כדי לחסוך כמה עשרות שקלים על חלק.
אחרים מספרים לי כמה הם נהגים ממושמעים ושומרי חוק. אני אישית הייתי נוסע של לפחות אחד מהם, במהירות שמוטב לא לספר כאן אבל לא אעשה לו אאוטינג, לידידי שומר החוק.... אני לא מלשין.
הקיצר, חרטטנים שלי, הייתם מכניסים יד לכיס ורוכשים את המערכת המצפצפת של מובילאיי?..... הרי אתם שומרי חוק.....
זה בסדר, אל תמהרו, אני יכול לחכות לבוקר כדי לקבל תשובות.
לילה טוב.
דרור, עוד לא נולד הפתרון הטכנולוגי שאי אפשר לפרוץ ולעקוף. אין כזה. וגם לא יהיה. על כל מהנדס, יש האקר חכם במידה שווה לפחות.
מחילה, אתה מקשיב לעצמך?!
מה יהיה יותר הרה-אסון, כאשר האקר יפרוץ מערכת מקורית לשיבוש קליטה סלולרית, או כשיפרוץ את הרכב האוטונומי שלך? או כשיפרוץ מיליון רכבים אוטונומיים בו-זמנית?
כל מילה שדרור כתב על המובילאיי ועל הרשע שמוביל את התעשייה במסווה של צדקנות בטיחותית - הכל בסלע.
כדאי לחזור ולקרוא את "1984" של ג'ורג' אורוול.
עם ובלי קשר, ניפוח החזה היהודי של "אומת הסטארט-אפ" שמוכרת את כל נכסיה לחברות זרות כעניין שבנורמה - מעלה לי את הקיא.
היהודי הגלותי-הנצחי שחש צורך בלתי נלאה להוכיח לגוי שהוא גם שווה.
לבנות חברה גדולה שתפרנס פה אלפי משפחות ותמכור מוצרים במקום ידע - להעיז ולומר דבר כזה במדינת-החכמים זה נתפס הזוי לחלוטין. רק אצל הגויים, לבנות תעשייה בת-קיימא זו נורמה.
ההבדל ביננו לבינם, שאצלם זו רשעות של בצע-כסף, בעוד שאצלנו זו רשעות של בצע-כסף פלוס רגשי נחיתות לאומיים.
הנה אני שואל ברצינות את שאלת חמישה-עשר מיליארד הדולר. או נכון יותר, השאלה כמה באמת עולה מערכת כזו - מישהו כאן, אשכרה הוציא מכיסו כסף וקנה מערכת מובילאיי?....:confused:
מישהו מכם היה מוכן להוציא על זה כסף?...
ואם כן, כמה הייתם מוכנים לשלם על זה? 500 שקל? 2500 שקל? 5000 שקל?............. כן אמא שלי. בהתחלה נורא התרגזתי כי זה נראה לי שטות אבל זה עוזר לה לנהוג יותר בטוח. אם אני זוכר נכון (אני יכול לשאול אם זה משנה) היא התקינה את זה כי 1. סוכן המכירות היה כנראה ממש טוב. 2. היא הרגישה צורך בזה בגלל טעויות שעשתה (ירידה לשולים בלי לשים לב או משהו כזה. מספיק כדי להפחיד אותה). אמא שלי לא נהגת גרועה. ב40 שנה שאני מכיר אותה מעולם לא עשתה תאונה. אולי דפיקות פח על עמוד פה ושם אבל לא ממש תאונה. בפעם היחידה שאני זוכר שהיא הייתה מעורבת זה כי מישהי נכנסה בה מאחור.
והיא לא נהגת רגועה. היא יכולה להיות נהגת שודים. אבל כנראה שהגיל עושה את שלו וזה נותן לה יותר ביטחון. לי היה קשה להתרגל עם כל הציפצופים אבל בתכל'ס אם שומרים על הכללים זה לא ממש מטריד. למשל לאותת כשעוברים נתיב. (אני לא זוכר אם המערכת "דורשת" לאותת בפניה למשל. אני אבדוק בהזדמנות).
בקשר לעלות, נדמה לי סביבות ה4500 שח. כולל התקנה. (שזה יותר מטריד אותי כי המערכת שלהם נכנסת לכל פיפס ברכב ואם הפרוצדורת התקנה לא טובה אז אולי בעתיד יהיו בעיות חשמל באוטו).
לסיכום, לא מערכת נוראית ובטח לא סקיינט. אולי היא תצליח למנוע תאונות. אני מקווה שכן.
כבר בוקר ?
השאלה צריכה להישאל מכיוון אחר...כמה חברות הביטוח מוכנות לשלם לי עבור מוצר שאמור להפחית תביעות,או יותר נכון,כמה הנחה אני אקבל בפרמיה...לאחר שהם התקינו לי את העלוקה.
טל זה משנה בכלל? זה מה שמעניין אתכם? הכסף שזה עולה? מה עם העניין של בטיחות והגנה עליכם והנוסעים שלכם?
כן אני שונא את הציפצופים ולא אני לא אתקין בג'יפ שלי בגלל העלות וההרכבה של מערכת חשמלית לא מקורית שמתחברת לכל פיפס ברכב על רכב שגם ככה המערכת החשמלית שלו זה סוג של חור שחור ונקודת תורפה ידועה ברכב (טפו טפו טפו שמרו עלי אלוהי החשמל מבעיות חשמל ברכב שלי אמן ואמן) אבל אם בעתיד זה יהיה BUILT IN ברכבים אז אני אקנה.
דרור אנחנו חיים בתקופה שבה המידע זמין ונגיש כמעט 99% מהזמן. לפחות במערב. ההתמכות היא לא לסמרטפונים היא לקישוריות. והקישוריות הזו, אתה לא תצליח לנתק אנשים ממנה. אפשר לנסות ואולי זה יתן תוצאות מעניינות (יהיה נחמד לבדוק מה אנשים יעדיפו, לא להיות מחוברים שעתיים ביום בזמן נהיגה או לנסוע בתחבורה ציבורית. באמת מעניין) אבל לדעתי זה קרב אבוד. אז מצמצמים הפסדים ומנסים לבנות מערכות אוטומטיות וחצי אוטומטיות ומערכות התרעה כי אני אישית באמת באמת מאמין שרוב האנשים פשוט לא מסוגלים לשלוט בעצמם ולהפסיק. כמו כל התמכרות.
מיכה ,זה לא הכסף,זו הגישה.
תאמין לי שאם כל אחד יכניס לראש שזה שנוהג סביבו הוא מטורף שכל רגע עלול לבצע תמרון שיכול להפתיע,לא יהיו יותר תאונות,אפילו כבוד הדדי יהיה.זה עניין של חינוך ולא טכנולוגיה אין סופית.
טל זה נורא נחמד ואידיאליסטי לחשוב ככה אבל זה לעולם לא יקרה. אסייג ואומר שעם חינוך נכון זה כן יקרה אבל ממתי מחנכים פה נכון?
יש סרט (שנדמה לי שכבר דובר עליו פה בהקשר דומה) בשם Idiocracy (http://www.imdb.com/title/tt0387808/?ref_=nv_sr_3). חברה שופעת טכנולוגיה של אנשים מטומטמים להחריד. אנחנו בכיוון הזה אבל עדיין זו טכנולוגיה שמצילה חיים.
מיכה ידידי, אני מדבר על גישה,אם כבר החליטו חכמים שהמערכת חוסכת תאונות ובכך חוסכת חיים ופציעות ,למה האזרח צריך להמיר את האי פגיעה בתשלום ? ,הרי הוא כבר משלם לחברות ביטוח שמרוויחות מ"אי פגיעה", ההיגיון שלי אומר שהפופוליסטים החכמים היו אמורים לגלגל את זה לפתחם של חברות הביטוח, בצורת הקלות ל"אי נפגעים".
ותפסיקו כבר לתת דוגמאות מסרטים, תפתחו את העיניים סביב, הסרט הוא בלייב.
טל זה נורא נחמד ואידיאליסטי לחשוב ככה אבל זה לעולם לא יקרה. אסייג ואומר שעם חינוך נכון זה כן יקרה אבל ממתי מחנכים פה נכון?
.
שכל אחד יחנך את הילדים שלו כך, זה אמור להספיק, לא צריך בתי ספר ומדיה בשביל זה.
לשם הדיוק ובגלל שכינית אותי בכינוי. לא טענתי שאני נהג ממושמע ושומר חוק.
רק כתבתי שאצלי המובילאיי שקט. ושאני מקפיד על איתות ועל שמירת מרחק.
כל השאר... פרשנות.
אסף.
- - - Updated - - -
כבר בוקר ?
השאלה צריכה להישאל מכיוון אחר...כמה חברות הביטוח מוכנות לשלם לי עבור מוצר שאמור להפחית תביעות,או יותר נכון,כמה הנחה אני אקבל בפרמיה...לאחר שהם התקינו לי את העלוקה.
התקנת מובילאיי מקנה הנחה בביטוח. את זה כבר אימצו מזמן.
אסף.
ועוד תגובה. אחרונה להבוקר.
לפני כמה שנים ישבתי (הוזמנתי כ״מומחה״) בוועדת הכלכלה של הכנסת. היה דיון (שהדגים לי כמה נציגי הרשויות לא מבינים במה שהם מדברים עליו אבל זה סיפור אחר) על יוזמה לחייב רכב כבד במערכות בטיחות כי ח״כ מסויים חווה דריסה של ילד על ידי אוטובוס.
היו הרבה דיבורים וסוכם לא לסכם אבל שאם יהיה דבר כזה זה יהיה מול הוזלה בביטוח.
עברו כמה שנים ומהשנה חובה להתקין מערכת בטיחת ברכב כבד. בלי זה לא עוברים טסט.
והנה התבשרנו שזה כל כך מוצלח ששר התחבורה בהתחנפות לעשירים החדשים מספר שמשנה הבאה תהיה חובה להתקין מערכת כזו בכל רכב חדש.
למה? כי זה פופולרי. ופופוליסטי. מציל חיים? כנראה שכן. אבל האם במידה שמצדיקה חובת התקנה ברכב חדש? לא בטוח. ומה עם יוקר המחיה ועוד כמה אלפי שקלים לכל מכונית?
ועוד אנקדוטה. לפני עשור בערך הוטל עלי לרכוש כמה משאיות לחברה גדולה. בחרנו במשאיות וולוו והוספנו משהו כמו 3000 יורו למשאית עבור מערכת מובילאיי מובנית מהיצרן. לומר שזה היה נחוץ? כנראה שלא. אבל בשביל הסיכוי שזה יימנע פעם אחת תאונה... עם משאית שנושאת מטען סופר רגיש... נראה שווה את הכסף.
אז בין מקרה א לב יש הבדל. אם אני הייתי קומה מובילאיי מכספי? כנראה שלא. אם היו מציעים לי עם מכונית חדשה במחיר קטן ושקול להנחה בביטוח? היום כשאני חי עם המערכת - בוודאי שכן.
אסף.
הסיפור של מובילאיי ושאר מוצרים שאמורים "לשפר בטיחות" הוא שיווק. אמנות השיווק. וכאן כל הדרכים כשרות.
תגידו לי בעצמכם - מי היה מאמין שאפשר להתעשר מווסט ניילון בצהוב-זוהר?.... עובדה. אפשר. תראו מה נהיה מזה כאן. זה סטארט-אפ!
ואפילו לא צריך להיות איש טכנולוגיה מבריק כמו פרופסור שעשוע. מספיק שתהיו חברי מרכז ליכוד או שסתם יש לכם בזכרון של הסמארטפון את מס' הטלפון של דני-יסדר.
אז מה, אסף?...... היית קונה את זה או לא?.... 4,500 שקל בלבד!..... בסכום כזה אתה בונה שלושה נ"נים.
עד כה - רק אמא של מיכה אשכרה הלכה ושילמה כסף מהכיס.
אם אמא שלי היתה נוהגת (היא לא נוהגת כבר 34 שנה, תודה לאל, אחרי 3 תאונות ביום אחד, בנסיעה אחת מחולון לתל-אביב. איך זה נשמע לכם?... אבל מבחינת משרד התחבורע היא נהגת לדוגמא - ללא אף דו"ח מעולם), כמי שהודף מעליה עשרות סוכני מכירות שמנסים למכור לה כל מיני שטויות, אני מניח שאם אירדם בשמירה ליומיים-שלושה, סוכן מכירות טוב יצליח לשכנע גם אותה לרכוש את זה.
עד כה - כנראה לא בזכות הרכישה שביצעה אמא של מיכה או רכישה תיאורטית ע"י אמא שלי, אינטל השתכנעה לשלם חמישה-עשר מיליארד דולר.
אז זה בסדר, אל תטרחו. התשובה ברורה.
כדי להגיע למאסות - מוצר כזה מוכרח לקבל סיוע, סוג של רוח גבית, מכיוונו של הרגולטור. וכאן הכסף הגדול.
זה מוצר שאתם תיאלצו להשתמש בו, אם תרצו או לא. החל מה-1.1.2018 תקבלו אותו לפרצוף בכל אוטו חדש בישראל. בין אם מוטמע במערכות הרכב מפס הייצור, (שזה כמובן הכי טוב, כי זה מקורי מהיצרן ואף מתקין ישראלי לא נכנס לכם לתוך הצמות והמחשבים של האוטו עם קאטר ואיזולירבנד). ובין אם בהתקנה המקומית, על כל חסרונותיה.
תרצו - תכבו את זה. כמוני. פעמיים ביום, עשרים פעם ביום, 100 פעם ביום. עד שתצאו מדעתכם ויימאס לכם. ממש כמו מערכת סטארט-סטופ ושאר מטרדים מודרניים שהפסקתי להתייחס אליהם ולהתעצבן בגללם.
אהה, ויש גם תשובה ניצחת לשאלתי - כולכם גם תשלמו את המערכת מכיסכם. עד הגרוש האחרון. כי היא תהיה חובה ומי אתם חושבים עומד לממן את האקזיט?.... אינטל?.... שולמן?.... חברות הביטוח?.... זיבי. אתם בעצמכם, ילדים יקרים. אתם בעצמכם, במו ארנקכם.
אז מוטב שתרפו את השרירים הטבעתיים שלכם, ככה החדירה אולי תהיה יותר קלה ופחות כואבת ומי יודע, אולי אפילו תהנו מזה.
boaz avrahami
19-03-17, 08:36
תענה לי תשובה לעניין בועז.
היית רוכש מכספך מערכת מובילאיי?
תשובה אמיתית בועז. אמיתית. יד על הלב.
אנשים כאן עשו גיפור לצמיגים (!!!...) כדי לחסוך רכישת צמיג חדש.... ואז מדברים על בטיחות.
אחרים מוכנים לנסוע עשרות ומאות ק"מ או לחכות שבועות לחבילה מחו"ל, רק כדי לחסוך כמה עשרות שקלים על חלק.
אחרים מספרים לי כמה הם נהגים ממושמעים ושומרי חוק. אני אישית הייתי נוסע של לפחות אחד מהם, במהירות שמוטב לא לספר כאן אבל לא אעשה לו אאוטינג, לידידי שומר החוק.... אני לא מלשין.
הקיצר, חרטטנים שלי, הייתם מכניסים יד לכיס ורוכשים את המערכת המצפצפת של מובילאיי?..... הרי אתם שומרי חוק.....
זה בסדר, אל תמהרו, אני יכול לחכות לבוקר כדי לקבל תשובות.
לילה טוב.
הכול תלוי במחיר עד סביב 2000 שח כן.
אגב, נטיתי לכיוון אייוקס שאמורה לתת מענה גם בלילה בזכות גלי רדיו.
לשימחתי אבל את המערכת הראשונה התכוונתי לרכוש מכספי ותוך כדי הברורים גיליתי שיש להם הסכם עם החברה שלי וקיבלתי אותה חינם.
בשני הפלואנסים האחרונים שלי הגיע בלי ששאלו אותו. בנוכחי הגיע דגם משופר שגם קולט שלטים.
המערכת יותר מפעם נתנה לי התרעה שבלעדיה הייתי או בתאונה או בתמרוני חרום.
אני שונא לנהוג לצורכי תעבורה ואני שמח שעוזרים לי בנטל הזה.
אם היה ניתן לישון עוד 3/4 שעה בדרך אל ומהעבודה הייתי בכלל מבסוט.
כמה הערות לגבי השאר-
אגב דרור, אתה גם מממן את האקזיט של וויז בלי שעולה לך שקל...
לעיתים גם אני נוסע מהר. אפילו מאוד.
המובילאי גם שם לא מציק לי אלא מהווה עוד עין נוספת מבחינתי.
ועדיין מאותת ושומר מרחק במיוחד כי אני לא צפוי לנהגים אחרים על הכביש.
חסכון זה אחלה וחשיבה צרכנית בריאה.
לא בטוח שכל מה שקונים בזול הוא גם זול או חסכוני או טוב בסוף.
למי שעושה שטח קשה לא בטוח שיקבל תמורה מספקת על השקל שלו מצמיג זול או מגופר.
בסוף זה עוד עלול לעלות יותר ולעיתים שווה להעמיד את האוטו לתקופה.
polar bear
19-03-17, 08:44
מיכה - לא נעים לי להגיד לך, אבל הסיבה שאמא { או אנשים כמוה } יקנו מובילאיי היא בדיוק הבעיה עם המערכת הזו - יש אנשים שלא אמורים לנהוג. אם אמא שלך מרגישה ירידה ביכולות הנהיגה שלה, עד כדי כך שהיא מפחדת לנהוג, היא חייבת להפסיק עם זה. כמו אמא שלי אגב { שאני לא מצליח לשכנע } או כמו מכר שלי, חסר יכולת נהיגה בעלילי, שכמעט הרג 5 אנשים ונכון ללפני חצי שנה חזר לנהוג. או חבר שכל כך שמח שהתקינו לו מובילאיי ועכשיו הוא יכול יותר להתעסק בסלוללרי כי המובילאי מתריע לו כשהוא סוטה מנתיב. או כמו הפרסומת של מובילאי עצמה שבה אם לילדים מתפארת בכך שהיא יכול עכשיו להסתובב לאחור ולטפל בילדים כי יש לה מובילאי.
ניתן גם לשים לב שכל המהללים אלו לא באמת נהגים שעשו יותר מדי תאונות לפני שהיה להם מובילאי. וכל הדיבורים על -המובילאי הציל אותי וכו', ממעט הנסעיות שעשיתי עם הדבר הזה- קשה לי לראות איך הוא מציל אותך בקטסרופה אמיתית.
עכשיו, אני לא קיצוני כמו דרור. אבל כן - הכל כסף. וכל הכתרים שנקשרים לדבר זה פשוט לא לענין.
איך מכבים מובילאי? לא מצאתי . יכול להיות שיש גרסאות שלא ניתן לכבות? { באוטו "שלי" עדין אין, עבר טסט 3 שניות לפני שנכנס החוק, זכיתי לשנה של חסד }
boaz avrahami
19-03-17, 08:51
כפתור אמצעי על יחידת המצלמה או התצוגה.
ביחידת המצלמה זה מימין
בתצוגה מלמעלה
לחיצה ארוכה.
עד שזה כבה.
אבל זה מתעורר מחדש בכל התנעה של הרכב.
ועוד תגובה. אחרונה להבוקר.
לפני כמה שנים ישבתי (הוזמנתי כ״מומחה״) בוועדת הכלכלה של הכנסת. היה דיון (שהדגים לי כמה נציגי הרשויות לא מבינים במה שהם מדברים עליו אבל זה סיפור אחר)
הנה, גם אתה מאשר מה שאני טוען כל הזמן. שאין להם מושג בשיט.
על יוזמה לחייב רכב כבד במערכות בטיחות כי ח״כ מסויים חווה דריסה של ילד על ידי אוטובוס.
לא מאמין לו. אני לא מאמין לפוליטיקאי גם אם יצטרך רק לומר לי מה השעה. הכי קל לי להמר שהוא עובד עבור אחד הלוביסטים.
היו הרבה דיבורים וסוכם לא לסכם אבל שאם יהיה דבר כזה זה יהיה מול הוזלה בביטוח.
עברו כמה שנים ומהשנה חובה להתקין מערכת בטיחת ברכב כבד. בלי זה לא עוברים טסט.
והנה התבשרנו שזה כל כך מוצלח ששר התחבורה בהתחנפות לעשירים החדשים מספר שמשנה הבאה תהיה חובה להתקין מערכת כזו בכל רכב חדש.
למה? כי זה פופולרי. ופופוליסטי. מציל חיים? כנראה שכן. אבל האם במידה שמצדיקה חובת התקנה ברכב חדש? לא בטוח. ומה עם יוקר המחיה ועוד כמה אלפי שקלים לכל מכונית?
יוקר המחיה על הזין שלו. כשעומדים מולו עשירים אמיתיים, במיליארדים, אתה רואה מה קורה לו. כולו רוטט. נורות ה-$ מנצנצות לו באישונים.
ועוד אנקדוטה. לפני עשור בערך הוטל עלי לרכוש כמה משאיות לחברה גדולה. בחרנו במשאיות וולוו והוספנו משהו כמו 3000 יורו למשאית עבור מערכת מובילאיי מובנית מהיצרן. לומר שזה היה נחוץ? כנראה שלא. אבל בשביל הסיכוי שזה יימנע פעם אחת תאונה... עם משאית שנושאת מטען סופר רגיש... נראה שווה את הכסף.
אתה אומר שכנראה שלא היה נחוץ. זה אולי לא יועיל אבל כנראה שגם לא יזיק. ואם זה לא יוצא מהכיס שלך, אז למה לא. זה למה שאלתי את השאלה.
אם היו מציעים לי עם מכונית חדשה במחיר קטן ושקול להנחה בביטוח? היום כשאני חי עם המערכת - בוודאי שכן.
אז זהו, שלא "מציעים לך". אתה תיאלץ לקבל את זה גם בניגוד לרצונך.
שים לב שמבחינתך זה מותנה בהנחה בביטוח. אבל מה עם בטיחות, סתם ככה?...
האם ב-1.1.2018 ביטוח מקיף לרכב חדש יוזל בסכום עלות המערכת? זיבי. הכל מהכיס של האזרח.
למה "מחיר קטן"? איך אינטל יממנו את רכישת מובילאיי?...
אקזיט ברמה הזו מלמד ששלב הפיילוט של זה הסתיים בהצלחה. אין יותר נסיונות ומערופים ומבצעי חדירה לשוק. עכשיו יחייבו אותך לרכוש את זה, במחיר מלא. חדירה מלאה ועוצמתית ללא אמצעי סיכה מקלים. כמו שכתבתי קודם - מוטב לא להתנגד ולא לעשות שריר, כי זה רק יכאב יותר.... ותסלח לי על הדימויים הבוטים, אבל זו האסוציאציה המיידית שעולה לי מכל הסיפור הזה.
כי מובילאיי, אינטל, חברות הביטוח, משרד התחבורע, אף אחד לא פראייר - רק האזרחים פראיירים.
אז בין מקרה א לב יש הבדל. אם אני הייתי קומה מובילאיי מכספי? כנראה שלא.
אתה בוודאי שם לב שהפכתי את סדר הפסקאות. אבל כנראה שזה הסדר הנכון ושזו התשובה האמיתית אסף.
אסף.
...
אמל"ק.
אני רק שאלה לדרור,
להכריח אותך להתקין מובילאיי זה לא בסדר, אבל לסגור לך את הפלא במכונית כן?
אם לאמץ את הגישה שלך, הרי שזכותי לסמס כמה שבא לי תו"כ נהיגה. אם אני אהרוג מישהו אני אצטרך לשלם את המחיר "כמו באמריקה".
עכשיו תתעלם מהדקויות והבוטות שלמה שכתבתי ותחשוב על העיקרון.
אמר בזמנו אותו פילוסוף שהייתי צריך לשנן באוניברסיטה ולשמחתי שכחתי את שמו, שציויליזציה פירושה לוותר על דרגות חופש כדי לזכות בבטחון (אני מרשה לעצמי להחליף את המילה בטחון ב"נוחות"). לצערך, החברה בה אתה חי מוכנה לוותר על יותר חופש ממה שאתה מוכן.
כבר רמזו לך שבמונגוליה אין ניידות משהת"ח.... (מצד שני, לך תשיג שם דלק... (-; ).
המובילאיי "רק" מטריד. ניתן להתרגל אליו. או שלא.
שימוש בטלפון בזמן נהיגה הוא מסוכן. ממש. אין ויכוח על זה. אתה לא יכול להתרגל לנהוג ולסמס בו זמנית. צריך לוותר על משהו.
אני כתבתי שני דברים:
1. שלגדוע את הסלולרי מתוך כלי הרכב זה משהו שהיה צריך להיות מקורי מהמפעל - ברמת מחוייבות היצרן לבטיחות.
2. שזה כבר מאוחר מדי. לטובת הטמבלפון יצרני הרכב מוותרים על ההגה. ובקרוב כולנו נוותר גם על האוטו.
חייב להאיר (עם א) משהו,
זה שאינטל מיזגה לתוכה את מובילאיי, לא נותן שום חותמת כשרות לטכנולוגיה או לבשלות האלגוריתם של מובילאיי.
אינטל יצרנית שבבים. למובילאיי יש חוזים עם מספר יצרני רכב להתקנת השבבים שלה אצלם, ככה שאינטל יכולה להיכנס דרך הדלת הזו ולהציע להם עוד מוצרים שלה. שבבים לתעשיית הרכב זה שוק צומח שמגלגל עשרות מיליארדים בשנה.
הסיפור של מובילאיי ושאר מוצרים שאמורים "לשפר בטיחות" הוא שיווק. אמנות השיווק. וכאן כל הדרכים כשרות.
תגידו לי בעצמכם - מי היה מאמין שאפשר להתעשר מווסט ניילון בצהוב-זוהר?.... עובדה. אפשר. תראו מה נהיה מזה כאן. זה סטארט-אפ!
ואפילו לא צריך להיות איש טכנולוגיה מבריק כמו פרופסור שעשוע. מספיק שתהיו חברי מרכז ליכוד או שסתם יש לכם בזכרון של הסמארטפון את מס' הטלפון של דני-יסדר.
אז מה, אסף?...... היית קונה את זה או לא?.... 4,500 שקל בלבד!..... בסכום כזה אתה בונה שלושה נ"נים.
עד כה - רק אמא של מיכה אשכרה הלכה ושילמה כסף מהכיס.
אם אמא שלי היתה נוהגת (היא לא נוהגת כבר 34 שנה, תודה לאל, אחרי 3 תאונות ביום אחד, בנסיעה אחת מחולון לתל-אביב. איך זה נשמע לכם?... אבל מבחינת משרד התחבורע היא נהגת לדוגמא - ללא אף דו"ח מעולם), כמי שהודף מעליה עשרות סוכני מכירות שמנסים למכור לה כל מיני שטויות, אני מניח שאם אירדם בשמירה ליומיים-שלושה, סוכן מכירות טוב יצליח לשכנע גם אותה לרכוש את זה.
עד כה - כנראה לא בזכות הרכישה שביצעה אמא של מיכה או רכישה תיאורטית ע"י אמא שלי, אינטל השתכנעה לשלם חמישה-עשר מיליארד דולר.
אז זה בסדר, אל תטרחו. התשובה ברורה.
כדי להגיע למאסות - מוצר כזה מוכרח לקבל סיוע, סוג של רוח גבית, מכיוונו של הרגולטור. וכאן הכסף הגדול.
זה מוצר שאתם תיאלצו להשתמש בו, אם תרצו או לא. החל מה-1.1.2018 תקבלו אותו לפרצוף בכל אוטו חדש בישראל. בין אם מוטמע במערכות הרכב מפס הייצור, (שזה כמובן הכי טוב, כי זה מקורי מהיצרן ואף מתקין ישראלי לא נכנס לכם לתוך הצמות והמחשבים של האוטו עם קאטר ואיזולירבנד). ובין אם בהתקנה המקומית, על כל חסרונותיה.
תרצו - תכבו את זה. כמוני. פעמיים ביום, עשרים פעם ביום, 100 פעם ביום. עד שתצאו מדעתכם ויימאס לכם. ממש כמו מערכת סטארט-סטופ ושאר מטרדים מודרניים שהפסקתי להתייחס אליהם ולהתעצבן בגללם.
אהה, ויש גם תשובה ניצחת לשאלתי - כולכם גם תשלמו את המערכת מכיסכם. עד הגרוש האחרון. כי היא תהיה חובה ומי אתם חושבים עומד לממן את האקזיט?.... אינטל?.... שולמן?.... חברות הביטוח?.... זיבי. אתם בעצמכם, ילדים יקרים. אתם בעצמכם, במו ארנקכם.
אז מוטב שתרפו את השרירים הטבעתיים שלכם, ככה החדירה אולי תהיה יותר קלה ופחות כואבת ומי יודע, אולי אפילו תהנו מזה.
רק כדי לשבור את הסטטיסטיקה דרור, אבי בזמנו על חשבונו רכש את המערכת של אייוקס....
בלי קשר הביצועים לא היו טובים ולכן לאחר תקופת נסיון החזיר המערכת חזרה .
אני מחפש שמישהו יקליט מאקרו אקסל בכל כניסה לרכב, לכבות כפתור start stop וכפתור מובילאי, יותר מדי רצף פעולות לזכור בכל כניסה..., אהה ושגם יחגור לי החגורה ויפעיל לבד וייז אם כבר מתפרעים...
...שימוש בטלפון בזמן נהיגה הוא מסוכן. ממש. אין ויכוח על זה. אתה לא יכול להתרגל לנהוג ולסמס בו זמנית. צריך לוותר על משהו.
אני כתבתי שני דברים:
1. שלגדוע את הסלולרי מתוך כלי הרכב זה משהו שהיה צריך להיות מקורי מהמפעל - ברמת מחוייבות היצרן לבטיחות....
"לגדוע את הסלולארי מתוך הרכב" - קל להגיד, קשה לבצע. אם אתה מאמין בחשיבות של זה, זה רעיון לגיטימי לגמרי לסטרטאפ. אני לא צוחק בכלל.
איך אתה מונע את הסחת הדעת של הנהג האנושי? בלי להפריע לנוסעים האחרים ברכב. בלי להפריע לשימושי סלולאר לגיטימיים בתוך הרכב כמו ניווט או ניגון מוזיקה. בלי להשפיע על משתמשים אחרים בדרך.
בבקשה, דרור. חשוב מחוץ לקופסה, מצא פתרונות, תהיה קונסטרוקטיבי לשם שינוי.
polar bear
19-03-17, 12:01
https://www.youtube.com/watch?v=NvKBZii-WpI
כמה נקודות למחשבה שאפשר להוסיף עליהן את התיקונים הזולים שבהם יבחרו חברות ההפעלה לציי המכוניות האוטונומיות.
ארוך מידי לא קראתי.
בקשר לווסט, אתה מקבל אחד חינם אם אין לך בזמן הטסט. לא היה לי וקיבלתי חינם
"לגדוע את הסלולארי מתוך הרכב" - קל להגיד, קשה לבצע. אם אתה מאמין בחשיבות של זה, זה רעיון לגיטימי לגמרי לסטרטאפ. אני לא צוחק בכלל.
איך אתה מונע את הסחת הדעת של הנהג האנושי? בלי להפריע לנוסעים האחרים ברכב. בלי להפריע לשימושי סלולאר לגיטימיים בתוך הרכב כמו ניווט או ניגון מוזיקה. בלי להשפיע על משתמשים אחרים בדרך.
בבקשה, דרור. חשוב מחוץ לקופסה, מצא פתרונות, תהיה קונסטרוקטיבי לשם שינוי.
אני מאוד מאמין בחשיבות של זה ואנשים מתעשית הרכב שמבינים יותר ממני בבטיחות מחזקים את דעתי שהסלולרי הוא גורם משמעותי לתאונות.
ואם צריך למסך קליטה סלולרית ברכב אז כן, מצידי שגם במושב האחורי לא יוכלו לסמס ולגלוש. מה לעשות?....
כשאתה היית ילד לא היה סלולרי וישבת מאחור שעות ארוכות בלי מסך להתעסק בו. אז שגם הילדים של היום יתרגלו.
הפונקציה היחידה שצריכה לפעול כסידרה היא GPS, על מנת לאפשר פעולה תקינה של תוכנות ניווט. כל היתר יוכל לפעול רק כאשר הרכב עומד, בורר ההילוכים משולב ב-P או בניוטרל ו/או מנוע כבוי. כלומר - כדי להשתמש בסלולרי תצטרך לחנות. לעמוד במקומך. כשדיברתי עם מהנדס בוולבו על דבר כזה והוא אמר שהטכנולוגיה לדבר כזה שמוטמע במערכות הרכב מפס הייצור כבר קיימת וזמינה ויצרני הרכב צריכים רק ביצים לעשות את זה. לדעתו הסטארט-אפ האמיתי יהיה לא פיתוח טכנולוגי אלא למצוא את הדרך לשכנע אותם לנהוג באחריות ולעשות זאת - בניגוד מוחלט לדרישות הקהל, במיוחד אותו קהל צעיר שאינו חובב מכוניות, שמה שבאמת מעניין אותו במכוניות זה הקישוריות והמסכים, לא הנהיגה - והוא הרוב המוחלט.
מהלך כזה של יצרן רכב עלול למוטט את המכירות שלו. זה משהו שיכול להתקיים רק מכוחו של חוק. אבל מכיוון שאני כידוע מתנגד לכל סוג של כפייה, מוטב היה אם כל היצרנים היו מגלים אחריות ועושים יד אחת בנושא החשוב הזה כנגד הסח תהדעת הסלולרית - יש מצב שמאות-אלפי הרוגים בתאונות בכל העולם, אם לא מיליונים, היו היום בין החיים. ואת דעתי אתה כבר יודע - חייו של אדם, איכות חייו, חירותו, פרנסתו, רכושו, כבודו, חשובים בעיני הרבה יותר מהתקדמות טכנולוגית. טכנולוגיה שבעטיה אלפים או מיליונים שאינם גאוני הייטק שקוצרים פירות של אקזיטים, יאבדו את פרנסתם וייזרקו לכלבים - אינה ראויה מבחינתי. טכנולוגיה שמסכנת חיי אדם ביודעין כמו משחק בטלפון סלולרי בזמן נהיגה?... אז כן, את זה היה צריך "לגדוע". בלי רחמים. אב לכאמור - הכל היפותטי. מאוחר מדי. המכונית האוטונומית מעבר לפתחנו, אז למה לטרוח? הטלפון הסלולרי ניצח את ההגה.
ובינתיים, רק היום, קיבלתי למבחן מכונית יוקרה מפוארת שעולה 450,000 שקל והיא נכשלת במבחן כישלון חרוץ.
בגלל מה? לא בגלל היגוי מעורפל או התנהגות סמרטוטית, ולא בגלל תנוחת נהיגה שגויה, צריכת דלק גבוהה או מחיר הזוי אלא כי..... ניחוש אחד?..... נכון! כי למרות שהיא מיועדת להסיע משפחות עם ילדים, אין בה מערכות בטיחות מודרניות ואפילו לא אופציה למובילאיי!.... אמיתי. עכשיו סיימתי לכתוב. אתם רואים? כשאני עובד, אין לי ברירה אלא להתעלם מדעתי האישית.
boaz avrahami
20-03-17, 00:04
אני לא מבין
מצד אחד אתה נגד כפיה ובאותה נשימה כמעט אתה בעד מיסוך סלולרי?
אתה לא אמיתי...
מיסוך סלולרי תורם לבטיחות.
מובילאיי תורם לבטיחות וכנראה גם רכב אוטונומי תורם לבטיחות.
כולם זה מאותה המשפחה של הכפיה אבל.
מצד שני יש בהם המון ביטחון וחופש.
החופש לגלוש באינטרנט ולסמס בזמן שהאוטו זז בצורה הכי משעממת שיש- לקחת אותנו סתם באופן שיגרתי מ A ל B
בשביל מה כל הטירוף הזה ? מה רע סתם לשמוע קונצ׳רטו לכינור של בטהובן ברדיו ?
למה לפני עשרים וחמש שנה לא היו תאונות דרכים? תמיד יהיו תאונות דרכים ותמיד יהיו.
דרור,
תחשוב חיובי ולא שלילי...
תחשוב איך פותרים בעיות ולא איך שמים מגבלות.
לאורך כל ההיסטוריה, פתרונות של להגביל ולמנוע קרסו ולא החזיקו מים.
אי אפשר להכריח אנשים לוותר על משהו שהם מבינים שישנו וזמין.
הכיוון הנכון (וזה ההבדל בין הגישה של וולוו לגוגל, כמיצגות שת התעשיות שלהם), הוא לא למנוע, הוא להשמיש ולפתור את בעיות המשנה (כמו הבטיחות).
אנחנו נראה פתרונות של תצוגה עלית, של הקראת הודעות (למה מותר לשמוע רדיו....לשמוע הרצאות....אבל אסור לשמוע SMS?).
הוראות , ותפעול קולי, חיבוריות לרכב שתמנע למשל מהודעה להכנס בזמן פניה או עקיפה, נסיעה לחור.
כל מני שיפורים שיביאו לשימוש שונה ובטוח יותר, אבל איסור שימוש לא יתרומם (לפחות לא לטווח הארוך, בקצר, תמיד יכול לבוא פוליטקאי פופוליסט ולהעביר איזה חוק מטומטם).
דרך אגב,
מערכת המולטימדיה בטיוטה החדשה שלי, היא מטרד בטיחותי פי כמה וכמה מהמטרד של מוביילאי, אבל בגלל שמערכת מולטימדיה זה קונצזוס, אז זה לגיטימי לשים משהו מחורבן ואף אחד לא מתייחס (לחוסר) לבטיחות שלו.
My twp cents
אתה מבין את האבסורד?
מתעמרים בנו בגלל "הגבהות", וזה כאשר מולטימדיה מסוכנת ממש כמו סלולר ושתיהן אחראיות לאלפי הרוגים. כמה הרוגים היו בגלל הגבהה או צמיג 33'?......
בטח מולטימדיה מסובכת שמרכזת בתוכה את כל פונקציות התפעול של האוטו, בתפריטים ותתי-תפריטים ותתי-תתי-תפריטים, כדי לייצר עיצוב דשבורד אלגנטי ונקי מכפתורים. וככל שזה מסובך ומורכב יותר לתפעול, ככה זה נחשב למשוכלל יותר. ועל כן גם "שווה יותר".
אם ליצרני הרכב היה בדל של אחריות, לא היו בכלל מסכים ברכב.
לא היה צריך רגולציה כי זה היה נמנע מאיתנו עוד ברמת היצרן.
לא סלולר, לא מולטימדיה. מקסימום DVD לילדים במגיני העורף.
את תוכנת הניווט אפשר היה להקרין, כמשהו סכמטי מינימליסטי מול עיני הנהג בתצוגה עילית. וזהו.
אבל כל זה היפותטי ובכל מקרה אבוד.
כי בקרוב הבעיה לא תהיה רלוונטית. המכונית תנהג בעצמה, ואנחנו נוכל להתחבר סופית לטמבלפון ולהפוך לזומבים עד הסוף.
עד אז ייהרגו עוד כמה מאות-אלפי בני אדם בגלל המסכים, רבים מהם על לא עוול. אבל למי אכפת?... באמת, כשהטכנולוגיה נחשבת יותר מחיי אדם, למי אכפת.
אובר משעה את התוכניות לגבי מונית אוטונומית בשל התאונה הקשה שהייתה אתמול - http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3710276,00.html?dcRef=ynetCube
https://www.youtube.com/watch?v=SacQASWJH2M
תענוג.
כן ירבו פדיחות כאלה.
חנן-ג'יפולוג
26-03-17, 12:55
אכן, פדיחה, להומו סאפיינס:
"המשטרה הטילה את האשמה בתקרית על נהג הרכב השני, שלא נתן למכונית של אובר זכות קדימה כאשר היה עליו לעשות זאת"
Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
אכן, פדיחה, להומו סאפיינס:
"המשטרה הטילה את האשמה בתקרית על נהג הרכב השני, שלא נתן למכונית של אובר זכות קדימה כאשר היה עליו לעשות זאת"
כן .. אבל ....
אני הייתי מצפה שהאוטומט ידע לעצור, כי בפעם הבאה זה עלול להיות ילד קטן על אופניים שלא יודע שהוא צריך לעצור ..
נכון. מי בכלל צריך הומו-סאפיינס כשיש רובוטים.
תזכור חנן, מה אמרתי לך פעם - יום אחד רובוט גם יחתוך סלט מהר וטוב ממך. ויש מצב שתאבד את העבודה שלך כי יבוא רובוט שיידע יותר ממך, יהיה מהיר ויעיל ממך ועלותו תהיה זולה ממך.
בחזרה לגרוטאה של אובר: אין לי אשליות. האוטומט יידע לעצור בזמן, מתישהו.
כשילמדו אותו לנהוג כמו הנהגים האנושיים שמסביבו, כלומר לא תמיד לפי החוק. שזה אגב הסיוט הכי גדול של מפתחי הדברים האיומים האלה. כי ברגע שהם ילמדו את הרובוט לנסוע במהירות מופרזת, לחתוך, להידחף, לפנות בלי לאותת ושאר מאפיינים של נהגים בני אנוש, יהיה גם מי שיתבע אותם על זה.
כל ילד יודע שהפתרון היחיד - האחד והיחיד - שימנע מרכבים אוטונומיים להיות מעורבים בתאונות או לפחות כמעט לא להיות מעורבים בתאונות, זה להוריד מהכביש את כל הנהגים האנושיים.
זה יקרה. ברור. אפילו יותר מהר ממה שאתם חושבים.
אבל עד אז, באמת שכל עכבה לטובה. כל תאונה כזו שנגמרה רק בכמה פחים שרוטים ומשעה את הפיתוח ולו לשנה, לחודש, לשבוע, זו ברכה.
כל רגע בלי רובוטים שישתלטו לנו על החיים, הוא מתנה.
תעריכו כל רגע כזה ותחיו אותו עד הסוף.
אני הייתי מצפה שהאוטומט ידע לעצור, כי בפעם הבאה זה עלול להיות ילד קטן על אופניים שלא יודע שהוא צריך לעצור ..
אתה מצפה מהרובוט שינהג יותר טוב מנהג אנושי ממוצע?
אתה מצפה מהרובוט שינהג יותר טוב מנהג אנושי ממוצע?
חד משמעית כן
כי לנהג האנושי יש יכולת אילתור ( מסויימת ) שאין לנהג האוטומטי
ותעזוב אותי שנגיד שיש לי אולי איזו הבנה טכנולוגית מינימלית מסויימת ...
שולה מהסופר תצפה חד משמעית שהאוטומט יעצור כשהבן שלה ירוץ לכביש.
אם אתה מצפה שהרובוט ינהג יותר טוב מנהג אנושי, אז אתה בעצם מסכים שעדיף שהרובוט יחליף את הנהג האנושי?
(כמובן לכשהוא ינהג יותר טוב - עניין סטטיסטי שיהיה קל להוכחה או הפרכה ברגע שכמה מאות מליוני מיילים של ניסוי יצטברו)
אם אתה מצפה שהרובוט ינהג יותר טוב מנהג אנושי, אז אתה בעצם מסכים שעדיף שהרובוט יחליף את הנהג האנושי?
(כמובן לכשהוא ינהג יותר טוב - עניין סטטיסטי שיהיה קל להוכחה או הפרכה ברגע שכמה מאות מליוני מיילים של ניסוי יצטברו)
אני לא עם הראש בקיר בנושא הזה.
אני אשמח גם לישון עמוק בדרך לעבודה .. וחזרה .. זה יוסיף לי כמה שנים טובות לחיים ..
אין לי בעיה להוציא רשיון נהיגה ידנית מיוחדת לשטח בלבד ..
בנתיים אני מצפה שהרובוט לא יהרוג את הילדים שלי / נכדים שיהיו ואותי עצמי שאהיה זקן ואחצה את הכביש לאאאאאט ..
דרור אתה לא היחיד שחושב שהסמארטפון הוא גורם תאונות דרכים מרכזי שצריך לטפל בו באופן מיידי -
http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.3954622
נו נו ,מציאת טכנולוגיה כנגד טכנולוגיה, שנגד האדם.
נגד העזר שנגדו...
תענוג.
"לטפל" זה מונח מכובס ועדין.
אני, בבוטות האופיינית לי, הגדרתי את זה כ"לגדוע" ואני רציני.
לבעיות בוערות יש רק פתרונות דרסטיים. וזה נכון לכל תחומי החיים.
וסמארטפונים ברכב זו בעיה בוערת ברמה המיידית. כבר אין ויכוח שמתים מזה.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4949480,00.html
Sent from my Pixel using Tapatalk
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4949480,00.html
״מכוניות פרטיות יהיו הראשונות שייעלמו, מכוניות ספורט, טנדרים ורכבי שטח יהיו האחרונים שישרדו".
היום אני נוהג ביונדאי סונטה החדשה עם מערכת אוטונומית בדרגה 2 , לדעתי , מיותר לחלוטין בימנו, אחרי 4-5 נסיונות זה בלתי אפשרי להשתמש איתה בפקקים של איילון וכדומה בכל שעות היום , תמיד יש אחד שעובר לך נתיב על הטמבון והמערכת לא מזהה אותו וגם במהירות גבוהה יותר כמו כביש 6 גם שם אחד שנכנס לך לנתיב , אז לוקח למערכת איזה 2 שניות לזהות ולהגיב ואתה כבר דרוך עם הרגל על הברקס ...
אני מקווה שהג׳יפים הטנדרים והמשאיות באמת יהיו אלה שישרדו אחרונים ושזה יקח לפחות עוד 40-50 שנה.
וסמארטפונים ברכב זו בעיה בוערת ברמה המיידית. כבר אין ויכוח שמתים מזה.
הבעייה היא הקלות שבה מוסחת דעתו של נהג אנושי. מטלפון סלולארי, מילד מעצבן, מאלכוהול, סמים, סתם עייפות, צרות בעבודה או ויכוח עם האישה. אלף סיבות שונות לא להתרכז בנהיגה.
הפתרון? ובכן, הוא נושא הדיון הזה - נהג לא אנושי :rolleyes:
הבעייה היא הקלות שבה מוסחת דעתו של נהג אנושי. מטלפון סלולארי, מילד מעצבן, מאלכוהול, סמים, סתם עייפות, צרות בעבודה או ויכוח עם האישה. אלף סיבות שונות לא להתרכז בנהיגה.
הפתרון? ובכן, הוא נושא הדיון הזה - נהג לא אנושי :rolleyes:
סביר מאד שזה יקרה וכולנו ננהג בפארקים לנהיגה עצמית ברכבים מיוחדים שמהירות מקסימלית שלהם 15 קמ'ש .. עם גלגלי עזר וזרועות שיכניסו לך בוקס ויקחו לך את ההגה מהידיים אם תתקרב לקיר או לעץ ...
הראש אומר כן, הלב אומר לא...
אין ספק שמדובר במגמה שהיא חיובית בסה"כ, וכולנו נרוויח ממנה.
הבעיה היא שזה יבוא על חשבון התחביב שלנו, ורק מי שאוהב לנהוג ואוהב מכוניות יפסיד.
קצת אנוכי לנסות לעצור את הקידמה כי בא לנו לתת בגז.. וכנראה שגם ככה לא באמת סופרים אותנו.
צריך להנות ממה שיש כרגע.
כן, לבני אדם יש מגבלות. דעתם מוסחת בקלות. גם דעתך. גם דעתי.
ועד שמכוניות ינהגו בעצמן, מסכים מרצדים וטלפונים ברכב הם סכנה ברורה ומיידית. זה כמו משחק בנשק. משהו שצריך להיאסר בחוק, עם עונשים דרקוניים שירתיעו כל אחד אפילו מעצם המחשבה להשתמש בטלפון במכונית בזמן שהוא נוהג.
אני היחיד שרואה קצת מעבר למכוניות אוטונומיות?
כן. אני נגד מכונית אוטונומית כי אני אוהב לנהוג וחרד מהיום שבו זה ייאסר עלי. וזה ייאסר על כולנו, כי מי שהחליט שרכב אוטונומי זה טוב, בהכרח לא אוהב לנהוג. כי אם היה אוהב לנהוג, כנראה היה זורק את הרעיון הזה לפח הזבל.
בני אדם עושים שטויות כי הם רק בני אדם. טועים לפעמים. יש להם רגשות, מצב רוחם מושפע בקלות מאירועים סביבם ומשפיע על תפקודם. הם לא יעילים.
מחשבים ומכונות עושים כמעט הכל מהר וטוב יותר מבני אדם, והעתיד, לפחות לדעתי הוא מאוד קודר. מכונות יעשו כמעט הכל במקום אנשים - לא רק מכוניות אוטונומיות אלא כמעט כל מלאכה.
על נהגי מוניות/אוטובוס/משאית אני כבר לא מדבר. הם הראשונים שייעלמו וייזרקו לרחוב.
תחשבו על פקיד אוטומטי שעובד 24/7. לא מתעייף, לא טועה, לא שובת, לא חולה. ואין גם מה להתווכח איתו.
תחשבו על מורה ממוחשב. יעיל, סבלן, ממוקד. לא חולה, לא שובת, לא מתלונן על שכר נמוך.
או שוטר מכאני נטול רגשות שמסייר, תופס, שופט ומוציא לפועל בו זמנית. הכל ברחוב. בו במקום. מאוד יעיל. וגם חסכוני.
או רובוט-שף שלא מדבר לעגבניות ולתפוחי אדמה כמו אייל שני, אבל חותך סלט מהר ממנו, מבשל טוב ממנו ובסוף גם שוטף כלים.
גם מקצועות הייטק רבים ייתפסו על ידי רובוטים סופר-אינטילגנטיים. חכמים, מהירים ויעילים בהרבה מכל הייטקיסט תאב-אקזיט שכדי שייתן תוצרת, צריך לצ'פר אותו במשכורת שמנה, רכב צמוד, סמאטרפון, אופציות וקרן פנסיה. רובוטים שמתכננים ובונים רובוטים.
וכו' וכו'.
וכן - בסוף יהיה גם מחשב-על ששולט במערכת הגנה גלובלית, שולח מל"טים חמושים כדי להוריד מישהו דרך חלון חדר השירותים שלו וגם טילים גרעיניים על עיר בירה של מדינה אחרת כאשר הוא מזהה תוקפנות כנגדו.... להמשיך?... לא צריך להמשיך. זה יהיה הסוף.
לפני כמה ימים היה בטלויזיה ראיון עם פרופ' יובל נוח הררי, מחבר "קיצור תולדות האנושות". איש מדהים. הוא מתאר עתיד שבו רוב המקצועות שאנו מכירים פשוט נעלמים, עולם שנשלט על ידי אליטת גאונים שמפתחת טכנולוגיות מתקדמות, כאשר כל שאר האנושות הופכת לסוג של עבדים שלה. תדמיין לך את רוב האוכלוסיה מובטלת, מתקיימת על קצבת קלוריות יומית ועוסקת בשירותים עבור אותם גאוני הייטק נבחרים. נראה לך כמו משהו טוב? כן, זה טוב. טוב למי ששייך לאליטה ועושה אקזיטים. ומה עם כל היתר? כמה זמן לדעתך, יחלוף עד שההמונים יעלו על האליטה בכוח וייפרעו ממנה?....
זה נשמע כמו תסריט לסרטי מד"ב, אבל בשיטה הזו, שבה מכונות ומחשבים תופסים את מקומם של בני אדם, זה רק עניין של זמן עד שמכונות אינטליגנטיות (מי אמר סקיינט?) ייפתחו תודעה משל עצמן ויחליטו שבני אדם - חכמים או טפשים, עשירים או עניים, אליטה גאונית או המונים נבערים, הם מטרד עבורן. ואנחנו נגיע לזה יותר מהר ממה שאתם חושבים.
אני ממש חרד למה שיקרה למין האנושי כאשר מכונות יתפסו את מקומו. אז לדחוף שזה יקרה?... להאיץ את התהליך האסוני והנורא הזה?.... ועוד תמורת בצע כסף?.... תחשבו על הילדים שלכם ועל הילדים שלהם. המרדף הטכנולוגי הזה מריח מטימטום ברמות-על שרק בני אדם מסוגלים לו, והם גם ישלמו את המחיר על זה.
ועד אז - כל עיכוב או תקלה או פאשלה או אפילו אסון במהלך פיתוח רכב אוטונומי, הוא לדעתי המאוד אישית, סוג של ברכה גדולה. כן יירבו התקלות והעיכובים.
boaz avrahami
19-04-17, 15:41
האדם מרדן מנעוריו.
כל פעם שמישהו חושב שהוא ישנה את חוקי הטבע בצורה קיצונית זה מתהפך לו חזרה בפנים.
אז תהיה עוד מלחמת עולם, תדולל האוכלוסיה והאנושות תחזור אחורה לנקודת התחלה אחרת כלשהי.
נו באמת, נבואות אפוקליפטיות יש לא מהיום. שום דבר לא חדש. אז מה?
אני כן מאמין שמתישהו תהיה פה שואה "אפוקליפטית" אבל אני לא חושב שזה יהיה בסגנון סקיינט אלא יותר בסגנון מקס הלוחם.
טוב אז צריך להתכונן. עם רכב נטול אלקטרוניקה שאפשר להסתלק איתו למדבר ולהסתדר שם עד שהכל יעבור..
מזכיר לי חבורות של ״שורדים״ באמריקה שם השגעון האפוקליפטי מתורגם כבר מזמן לתורה סדורה שבצידה ספר הדרכה שנמכר ב39.99 במבצע...
אסף.
אל תזלזל. נכון שזה נשמע מצחיק ספר הדרכה אבל לדעתי רוב הסיכויים שרובנו לא ישרדו לאורך זמן ללא מדריך כלשהו. שרידות לאורך זמן לא דומה לשרידות מיידית.
boaz avrahami
19-04-17, 21:39
אני חייב להכין לי גרזן
טוב אז צריך להתכונן. עם רכב נטול אלקטרוניקה שאפשר להסתלק איתו למדבר ולהסתדר שם עד שהכל יעבור..
מזכיר לי חבורות של ״שורדים״ באמריקה שם השגעון האפוקליפטי מתורגם כבר מזמן לתורה סדורה שבצידה ספר הדרכה שנמכר ב39.99 במבצע...
אסף.
זה לא מצחיק.
באמריקה, היכן שהכל בגדול, יש עשרות-אלפים רבים של "שורדים" שכאלה שמתכוננים ליום הדין. חיים בהרים וביערות בבונקרים מבוצרים, מאחורי מצלמות במעגל סגור, אוגרים כמויות דמיוניות של נשק, תחמושת, מזון משומר ו/או יבש, תרופות, דלק, ציוד הישרדות לסוגיו. כל מה שלדעתם יאפשר להם לשרוד את האפוקליפסה ולהחזיק מעמד במשך חודשים ברציפות, או אפילו שנים. מלמדים את הילדים שלהם הישרדות מעשית - נהיגה, רכיבה על סוסים, ציד, דיג, עבודה עם סכין וגרזן, פירוק בשר ציד לנתחים והכנתו למאכל, פשיטת עורות, ירי בקשת וחץ ובכל דבר שיש לו הדק.
יום הדין מבחינת השורדים האלה זה לאוו דווקא התקפה גרעינית מכיוון רוסיה/סין/צפון קוריאה. חלק גדול מהם מאמינים דווקא שהרעה תיפתח מכיוון וושינגטון DC. הם יותר בקטע של התנגדות והימלטות מפני שלטון טוטליטרי, שהמרדף האסוני והמטופש אחרי טכנולוגיה מתקדמת מביא אותנו אליו בצעדי ענק.
המימשל הפדראלי, "החליפות והעניבות מוושינגטון", ה-FBI, ה-CIA, המשטרה, הצבא, הגברים בחליפות שחורות ומשקפי שמש שמגיעים במסוקים שחורים, כל סוכנות ממשלתית, כל סממן של שלטון מרכזי, "כל מה שסמל המדינה מוטבע עליו" כמו שאני אוהב לומר - הם האויב הראשי מבחינתם.
לנו מהצד הם אולי נראים כמו מופרעים, אבל אם אתה יושב לדבר עם אחד כזה, שנראה ונשמע בנאדם נורמטיבי לחלוטין, הוא עשוי לשכנע אפילו אותך.
צחוק צחוק? רכב ישן וטיפש עם קרבורטור ונטול מחשבים זה בדיוק מה שצריך ביום שבו האקר מחוצ'קן בן 16 ישתלט מרחוק על מאות מיליוני מכוניות מנוהלות מחשבים ויהפוך אותן לערימת גרוטאות - או שלחילופין, מערכת ממוחשבת מרכזית תבלוש אחרי כל רכב מודרני, בוודאי אם הוא אוטונומי, באמצעות הצ'יפ שמנהל אותו - ותדע איפה אתם נמצאים בכל רגע נתון.
ועכשיו סיפור מהחיים, על הדרכון שלי.
כידוע, הוא חפץ שנמצא בשימוש בעצימות מאוד גבוהה, ועל כן, באופן טבעי, למרות שתוקפו עד יוני 2021, הוא החל להתבלות.
אחרי שהעירו לי בנתב"ג בפעם השלישית שדף עם קרע עלול לסדר לי מעצר מאוד לא נעים במדינות שבקרי הגבולות שלהן עושים עניין מכל שטות כמו טורקיה למשל, ואחרי שבפעם הרביעית כמעט ולא נתנו לי לעלות לטיסה (אלא אם אגש לדלפק משרד הפנים ואוציא דרכון במקום בעלות ההזויה של - תחזיקו חזק - 1120 שקלים!!!... הצלחתי לשכנע אותם שיוותרו לי רק הפעם) החלטתי לגשת למשרד הפנים בחולון ולהחליף דרכון. הייתי עושה את זה בכל מקרה, גם ללא קרע בדף, כי ממילא כבר לא נותר בו מקום לחותמות נוספות.
מחירון משרד הפנים:
הוצאת דרכון חדש - 280 שקלים. זה יקר. זה מקומם, פאקינג חתיכת נייר עם כריכה כחולה ותמונה ב-DPI מזעזע. אבל זה מה יש.
החלפת דרכון שהתבלה - 560 שקלים!!! למה? ככה. במה זה שונה מהוצאת דרכון חדש?... לא שונה. אבל עולה פי 2.
לשני הדרכונים האלה מחכים 14 ימי עבודה נטו, שזה כמעט שלושה שבועות ברוטו. ככה זה במדינת ישרעל.
יש לך טיסה מחר ואין לך דרכון או שפג התוקף או שהוא קרוע ואתה צריך פתרון מיידי? הוצאת דרכון במקום בנתב"ג, עם תוקף לשנה אחת בלבד - 1,120 שקלים!!!!!!!! פי 2 מדרכון בלוי. פי 4 מדרכון חדש. למה?.... ככה!!! כי תעשיית השחיתויות שנקראת "מדינת ישרעל" צריכה מימון.
ועכשיו בא השוס: החלפת דרכון רגיל בדרכון ביומטרי - חינם. כן. סכום עגול של 0 שקלים. לא טעות. אפס. ח-י-נ-ם.
גם הוא, כשמסיימים לכרוך אותו, נוסע מחולון לירושלים ומירושלים לרשל"צ ומרשל"צ לכתובת שלי בחולון וזה לוקח לו 14 ימי עבודה. כי ככה זה בבירוקרטיה ישרעלית. הוא עובר בדרך לפחות 4-5 פקידונים שמקבלים ממני משכורת על מנת להעביר אותו מצד שמאל של השולחן (שם המתין יומיים) לצד ימין (שם ימתין עוד יומיים) ואז יעבירו הלאה, לשולחן הבא. ביחד עם הדרכון מקבלים גם תעודת זהות ביומטרית. זה בא ביחד. 14 ימי עבודה,כמעט שלושה שבועות, מדינת ישרעל, שחיתויות, פקידונים, בלהבלהבלה. אבל זה בחינם.
זהו. ירד האסימון. לא סתם שודדים אותנו על דרכונים רגילים בזמן שאת הביומטרי נותנים בחינם. זה כדי שניקח ביומטרי.
ההגיון אומר - בוקר טוב בנאדם, אתה ב-2017! לא ב-1957. לך על הביומטרי. זה בחינם, אתה טס הרבה לחו"ל, זה יחסוך לך זמן ועצבים - שלום ולא להתראות לתורים בביקורת הגבולות בנתב"ג. גם בכניסה, גם ביציאה. (למי שלא מעודכן - הכרטיסים המגנטיים הצבעוניים למכונות טביעת כף היד כבר מזמן לא בשימוש).
הלב אומר - השתגעת?.... אתה?.... דרור ברלי?... זה ששונא את המימסד ושונא חוקים ושונא פקידונים ומתנגד למאגרי מידע ובאופן כללי מתעב את כל עובדי המדינה בכלל ואת אלה שמתערבים לו בחיים בפרט?.... נפלת על השכל?.... דווקא אתה תתנדב לתת לשלטון המרושע של מדינת ישרעל את טביעות האצבעות וקרנית-העין שלך?... דווקא את ה תעניק לממלכת הרשע עוד אפשרות לעקוב אחריך לכל מקום?...
דווקא אתה תאפשר לכל האקר מתחיל לדלות את פרטיך ממאגרי המידע הממשלתיים ולעשות בהם כרצונו?...
התלבטתי ברצינות. מנהלת הסניף הסבירה לי בסבלנות, שאני צודק ושהיא שותפה לחששות שלי, אבל שמוטב לעשות את הביומטרי עכשיו, בחינם, ולהינות כבר עכשיו מהיתרונות - כי בקרוב מאוד לא תהיה ברירה. זה יהיה חובה וכולם יצטרכו לעשות, וסביר להניח שזה כבר לא יהיה בחינם.
אז זהו. גם לי יש דרכון ות"ז ביומטריים. עכשיו לא רק גוגל בעקבותיי אלא האח הגדול האמיתי. מדינת ישרעל. בעעעעעעע.
דרור,
בעניין המאגר הביומטרי הסיכון להפללה וכד' דווקא ירד לחלוטין כשההאקר המחוצ'קן יגנוב את המאגר..
פשוט תהיה להם בעיה גדולה יותר להוכיח שטביעת האצבע דנמצאה היא שלך (מבחינה משפטית זו תהיה הוכחה חלשה יותר מאשר כיום).
לעניין הרכבים האוטומטיים, דווקא חוויה טובה עם המערכת המקורית של אופל, ניתנת לניתוק קבוע וההתראה על שמירת מרחק שקטה ויעילה מאד!
אתה ברלי .???? אתה !?!?
אפילו אני עוד מתנגד בלי שום סיבה טובה ....
יכריחו אותך גיא.
לא תהיה לך ברירה, וגם תשלם עבור זה.
לא מאמין על עצמי שאני אומר את זה - אבל עדיף עכשיו כשזה בחינם.
אני חושב שהוציאו נגד זה בג'צ ..
האחראי על סלילת התשתית לשלילת העצמאות, ידליק את משואית העצמאות:
http://www.pc.co.il/featured/239442/
אשרינו שזכינו, ואחרינו המבול
boaz avrahami
20-04-17, 18:58
אני מבין שמכל מדליקי המשואה הוא הכי פחות ראוי לדעתך...
עדיף רמי לוי או יו״ר סוחרי שוק מחנה יהודה?
אמנון שעשוע הוא לטעמי דמות ראויה ואפשר לנמק בקלות למה.
יחד עם זאת הייתי מעדיף סוג אחר של מדליקי משואות.
יש קצת זילות בשנים האחרונות
אני מבין שמכל מדליקי המשואה הוא הכי פחות ראוי לדעתך...
אני לא אחראי להבנות של אף אחד
עדיף רמי לוי או יו״ר סוחרי שוק מחנה יהודה?
בלי להכיר אותם ואת פועלם, עקרונית - למה לא?
אמנון שעשוע הוא לטעמי דמות ראויה ואפשר לנמק בקלות למה.
יחד עם זאת הייתי מעדיף סוג אחר של מדליקי משואות.
יש קצת זילות בשנים האחרונות
כבר מזמן הפסקתי לייחס רצינות למשמעות הדלקת המשואות. אני משתדל להתמקד באנשים פשוטים ובמעשים טובים, ולא בטקסים מנופחי-מלל של מדינה האוכלת את הראש של יושביה.
לכן אין לי מושג מי הדליק ומתי והאם יש זילות, אבל אני יודע שפה זה ג'יפולוג והשרשור עוסק במכוניות אוטונומיות ומדי פעם הערה פריפריאלית כמו זו שבמקרה התגלגלה אלי.
דרור,
המכונות הצבעוניות עובדות, לא כולן והן בצד אבל עובדות.
לגבי הדרכון, כל עוד יש לך בתוקף לא יחייבו אותך להחליף.
החלפתי לפני שנה, יש לי עוד 9 שנים עד שיחייבו אותי.
מקווה שעד אז יפרצו את המאגר ויבטלו את השטות הזו.
אני מקווה שבחרת לפחות לעשות ביומטרי בלי טביעת אצבע (יש אפשרות כזו),
אם לא, אתה יכול לבקש לבטל את הטביעת אצבע.
ההבדל הוא תוקף ל 5 שנים ולא ל 10. שוב, יש סיכוי לא קטן
שיפרצו אותו או מישהו יעשה שימוש לא תקין ואז הוא יבוטל
(או לפחות ילכו לפתרון של עדי שמיר).
דרור, אם אתה רוצה לחיות במדינה עם שלטון מרכזי מוחלש, בלי אח גדול, חרטא ביומטרי, וגם כמעט בלי מיסים, יש לנו כמה כאלו בסביבה... סוריה, לבנון, עיראק... תן קפיצה מעבר לגדר. אני מוכן לשמור לך על הסופה עד שאתה חוזר.
לבנון, עיראק... תן קפיצה מעבר לגדר. אני מוכן לשמור לך על הסופה עד שאתה חוזר.
דווקא שם הוא יצטרך אותה לברוח מהשלטונות..
עם כל הכבוד לפרופסור הנכבד ובאמת יש לי קצת כבוד אליו, למרות הצפצפה הטורדנית שלו שמצליחה להוציא מהדעת אלפי נהגים מדי יום, ולמרות תרומתו למהלך שישלול את העצמאות של רבים מאוד וישבית לנצח תחביב לגיטימי וטעם לחיים של רבים אחרים. האמת, לפחות לדעתי, ממש ברורה - אם לא היה עושה אקזיט ב-15.3 מיליארד, אף אחד מהפוליטיקאים הבזויים הללו שמוכנים ללכת מכות על הזכות ללקק לו את הסוליה של הנעל, לא היה יורק לכיוונו. בטח לא נותן לו משואה להדליק. אתם יודעים שזה נכון. אז קצת פרופורציות.
ומשהו לנמרוד:
זו לא הפעם הראשונה ולא השלושים שאתה רומז שאתה רוצה סופה בכלל וקצת את הסופה שלי בפרט.
אני יכול להבין אותך. היא באמת שווה. יש לה קסם מחוספס כזה שאי אפשר לעמוד בפניו. אני גם יכול להבין לליבך איך זה כשהג'יפ האמיתי שנמצא אצלך בגראז' עדיין מפורק ולנהוג בטנדר-טויוטה, עם כל הכבוד (ולטנדר-טויוטה יש לי הרבה כבוד), קצת יצא לך מהאף - ואתה מוכרח קצת מהסם הממכר הזה עם חלון קדמי מקופל ורוח חמה בפרצוף ושישה צילינדרים בטור שבגיל 22 עם 355K ק"מ עדיין בועט חזק בגב, כל עוד זה מותר וחוקי ופוליטיקאים בזויים לא מכריחים אותנו להפסיק לנהוג ולעבור להשתמש במכוניות אוטונומיות שיתופיות ומצפצפות של פרופסור שעשוע.
אז אם זה כל כך בוער בקצו תהאצבעות, אל תתבייש. תרים טלפון. תקבל אותה לאיזה סופ"ש כשהיא מובטלת בזמן שאני עם הילדים ומשתמש בפוקוס. אני לא צוחק. סומך עליך שהיא תחזור בחתיכה אחת.
דרור,
המכונות הצבעוניות עובדות, לא כולן והן בצד אבל עובדות.
אני נוסע כל חודש בממוצע. אז יש לי מושג על מה אני מדבר - המכונות הישנות כבר לא עובדות.
למעשה הן כבר לא קיימות. לפחות לא בביקורת הגבולות ביציאה מהארץ.
כבר לפני כמה חודשים, אחרי שתוקף הכרטיס הצבעוני פג, כבר לא יכולתי להוציא כרטיס חדש.
הדלפק בצד שמאל של אולם ביקורת הגבולות שהנפיק את הכרטיסים, אינו מאוייש כבר חודשים רבים.
בביקורת הגבולות בכניסה לארץ יש עדיין כמה מכונות כאלה שמבוססות על טביעת כף יד, אבל הן פועלות על דרכון (גם דרכון רגיל) ולא באמצעות הכרטיס הצבעוני.
לבעלי דרכון ביומטרי יש אפשרות לעשות ביקורת גבולות ולקבל את הפתקית כבר ביציאה מהשרוול במכונות קטנות שמוצבות לאורך המסדרונות לכיוון היציאה מנמל התעופה.
ולנושא הדיון עצמו,אף מילה על המקצועות שיחלפו מהעולם? על כמות
המובטלים? ולא רק בענף הרכב.
מי מכין את האנשים לעתיד?
חברים, אני מציע שלא תהיו גיבורים גדולים.
אפשר לומר על ברלי-עצבני הרבה דברים - ארמגדון, השמיים נופלים על הראש הפולני, סופני, אפוקליפטי, לא משנה מה; אי אפשר - לצערי אגב - לומר עליו שהוא הוזה.
תמיד קו-האיזון בין שלטון כוחני מדי לבין שלטון כאוטי מדי נע במטוטלת, השאלה איפה המשקולת נמצאת בכל רגע נתון, וגם באופן כללי בכל שלטון. או במילים אחרות - אף אחד מאיתנו הוא לא פשיסט-לגמרי כמו שלא אנרכיסט-לגמרי. אפילו הברלי.
אבל,
אם יש מקום לחשש שמגמות טכנולוגיות, המונעות על ידי רדיפת בצע ומחופות בנייר צלופן מנצנץ של ערכים-כביכול, יביאו את הממשל הדמוקרטי המוביל בעולם לפשיזם - ולא משנה אם בחיינו או בחיי צאצאי-צאצאינו - אז במדינת חור-לגויים החשש הזה מוכפל בסדר גודל.
מי שלא שייך ו\או נחשף לאחת מהאוכלוסיות הבאות כדוגמה, ונוספות שלא אציין כדי שלא להכביר מילים, יכול להרשות לעצמו לדבר ממרומי משכורת-שכיר-ההייטק שלו במושגים סטריליים של שיעור אזרחות, כמו "שלטון מוחלש".
ביום שהוא ישתייך לאחת האוכלוסיות הללו, לא רק שיימחקו לו המושגים ההיפיים הללו מאוצר המילים - אלא גם ספק רב אם הוא יתקע דגל ישראל על האוטו ביום העצמאות. ולא, אני לא מתכוון לנטורי-קרתא אלא לאזרחים דה-בסט כמוני כמוכם:
חייבי ההוצאה לפועל, המאפייה הגדולה בארץ אשר 90% מהחובות שהיא מנהלת הם ניפוחים וריביות ורק 10% הם הקרן (נשמע מטורף, מופרך? שאלו את מבקר המדינה, ועוד לא דיברתי על שוד המליארדים שהוא עדיין לא גילה)
המגזר שהיה אמור להיות מנוע הצמיחה של המשק - עצמאים קטנים ובינוניים, שהרשויות עושות הכל כדי לחלוב מהם כספים ובקשישים עד שהם לא רואים שקל ופשוט קורסים, או נושאים את כאבם בשיניים חשוקות ומקווים שהילדים שלהם יוציאו גרין-קארד
אבות גרושים, אשר כ-200 מהם קופצים מדי שנה מהגג בגלל רשעות ואטימות בלתי נתפסות, שאין להם גבולות, מצד הרשויות ומערכת החדק
ואם כבר הזכרנו את מערכת החדק הלוקל-מפוארת - כל נפגעי מערכת המשפט, שהיא להערכתי אחת האוכלוסיות הגדולות בארץ, כולל ההמונים שבהעדר אמון במערכת (וכסף לשלם על צדק-יקר) נמנעים מכל מגע איתה גם במחירים אישיים כבדים.
מניסיון אישי של לא מעט שעות מנוע של משפטן, שלא מוכן לעשות התמחות במדינה הזאת ולהיות חלק ממערכת העוולות הזאת.
"ועוד ראיתי תחת השמש מקום המשפט שמה הרשע ומקום הצדק שמה הרשע" (כה אמר קהלת, שהכיר היטב את המאטרייה האנושית בכלל והיהודית בפרט) - מערכת הרשע, לא יכולתי לנסח הגדרה מדוייקת יותר; וזה לא קיצוני לצערי. ממש לא.
יש פה בג'יפולוג לפחות חבר אחד שאני יודע עליו, שיודע היטב על מה אני מדבר ויותר מזה.
ואסכם זאת במשפט אחד ממצה: בגלל לובשי הגלימות השחורות, אני מתבייש להיות יהודי.
וזה עוד לפני שדיברנו על כך שהפרקליטות ובתי המשפח הם השלטון האמיתי במדינה הזאת, אם כבר מדברים על "שלטון מוחלש".
קרבנות המשטרה - תפירת תיקים ושקרים על ימין ועל שמאל, ריקבון עמוק שקשה מאד לראות איך מתקנים אותו.
אתם צוחקים על דרור והמאגר הביומטרי?
אני מודיע לכל החוכמולוגים פה, שביום שידפקו לכם שני שוטרים בארבע בבוקר ויעצרו אתכם באשמה פלילית כזו או אחרת, אל תתפלאו. אחרי חקירה של שלושה ימים ללא שינה אתם תודו שבגללכם הירח נעצר במסלולו, וטביעות האצבע מה'זירה' - בין אמיתיות שהודלפו מהמאגר בין מפוברקות על ידי החוקרים - כל אלה יעשו לשופט עבודה קלה (ע"ע סעיף קודם), ובמדינה שבה אחוזי ההרשעה בפלילים מגיע כדי 99% (לעומת 60-70% במדינות נאורות, ולא אכנס כאן לסיבות לכך והן ידועות לעוסקים בתחום) - אתם תמצאו את עצמכם צועקים לחפותכם מאחורי סורג ובריח, אחרי שהשמים נפלו לכם על הראש בבוקר בהיר אחד, וכל האזרחים שמעולם לא פגשו את מערכת הרשע יצקצקו ויגידו "אם השופט אמר אז יש דברים בגו". זוועה.
יש לכם מושג כמה אזרחים יושבים היום בבתי הכלא על לא עוול בכפם, או שקיבלו עונש שאין קשר בינו לבין העבירה שעברו באמת?
ישבתם פעם מול חוקרת, שמעולם לא פגשה אתכם, אבל היא נחושה לצייר לעצמה עוד עיגול על הקנה וכבר לא רואה בני אדם אלא אובייקטים לקידום?
חקלאים. פאר העשייה הציונית וההתיישבותית, ההולכים ומתמעטים מיום ליום ומספרם עומד כעת על פחות משישית (!) לעומת מספרם בפרוץ המדינה, כאשר האוכלוסייה אז היתה קטנה יותר במאות אחוזים. מי שלא מייצא - בקושי שורד; השלטון עושה הכל כדי להרוג אותם.
סליחה, שכחנו שהכי חשוב זה 5 יחידות מתמטיקה ומהנדסי אפליקציות אייפון. ומובילאיי גם, שיהיה למי ללקק במשואית.
ג'פאים... סתאאאאם פשוט נגמרו לי כל האוכלוסיות שהמדינה מתעללת בהם אז ניסיתי...
חברים,
אל תצחקו על הברלי. אם הוא היה יודע עשירית ממה שאני יודע, הוא היה מתחבא מאחורי הדלפק בתערוכת רכב-כלשהי בברצלונה ולא חוזר לפה יותר לעולם.
נכון, בכל שלטון יש שחיתות מטבע האדם, אבל יש ויש. יש שלטון שתפיסת-היסוד התרבותית שלו היא לשרת את אזרחיו, ויש שלטון שתפיסת-היסוד התרבותית שלו היא לחלוב את אזרחיו ולשרת את עצמו.
יש מדרגות גם בשחיתות, ואנחנו לא במקום זוהר בלשון המעטה.
תזכרו מה אמרתי לכם.
אל תהיו גיבורים גדולים.
boaz avrahami
21-04-17, 10:31
כל העסק יוצא מאיזון כללי.
תוחלת חיים עולה.
פחות מקומות עבודה.
פחות מזון בעולם.
על חשבון מי יחיו כל אלו שאין להם פנסיה תקציבית בעולם?
אני נוסע כל חודש בממוצע. אז יש לי מושג על מה אני מדבר - המכונות הישנות כבר לא עובדות.
למעשה הן כבר לא קיימות. לפחות לא בביקורת הגבולות ביציאה מהארץ.
כבר לפני כמה חודשים, אחרי שתוקף הכרטיס הצבעוני פג, כבר לא יכולתי להוציא כרטיס חדש.
הדלפק בצד שמאל של אולם ביקורת הגבולות שהנפיק את הכרטיסים, אינו מאוייש כבר חודשים רבים.
עובד נכון לחודש שעבר.
הם לדעתי בכוונה נותנים הרגשה שהדוכן לא פעיל, ומאד בכוונה דוחפים אנשים לביומטרי בצד הנגדי, אבל זה בהחלט עדיין עובד.
הם לא מנפיקים את הכרטיס הצהוב, אבל השימוש זהה, אתה מניח את הדרכון במקום להעביר את הכרטיס.
כל מילה, בזנ'ט שתקוע על פסגה בשומרון/בנימין.
אני יודע על מה אני מדבר (יותר נכון שותק) ואני עוד ההוא שלא יודע כלום.
הלואי שהיה לי דלפק להסתתר מאחוריו...
כל מה שגיתאי כתב - אמת לאמיתה ורק הקצה של הקרחון. אני למשל, יכול להודות לאלוהים ולגרושתי החביבה על שנשארנו חברים טובים וסגרנו עניינים בינינו בלי התערבות עוכרי דין חמדניים ובלי לגרור אותי באף לאותם בתי משפט שגיתאי תיאר בדייקנות מפחידה, שהיו פוסקים שעלי לשלם מזונות יותר ממה שאני מרוויח, והיו שולחים גם אותי לקפוץ מאיזה גג, או להתגורר בפורד טרנזיט ישנה כמו מישהו גרוש שאני מכיר שלמרות השתדלות כנה מצד גרושתו ובתי המשפט של מדינת החוק והצדק, מסרב בתוקף להתאבד.
אני יודע יותר מעשירית ממה שאתה חושב, גיתאי, אבל לא בורח מכאן כי אני כמו אחינו הערבים, אוהב את הארץ שלי (לא את המדינה. שים לב. רק את הארץ) וגם כי למי שלא באמת רוצה לחיות במדינות עולם שלישי מפגרות באמת ולמות שם מהצטננות או מזיהום במעיים, כבר אין כל כך לאן לברוח. וזה בדיוק בגלל הטכנולוגיה המתקדמת שמאפשרת למשטרים דמוקרטיים לכאורה אבל מרושעים מהיסוד כמו כאן, להיכנס לך לורידים ולנימים - וזה כך כבר בכל מדינה מערבית. האמת? פחד.
מכוניות אוטונומיות אתם רוצים?... לשתות קפה ולחנטרש בטמבלפון בזמן שהאוטו לוקח אתכם? אני רוצה חופש. אני רוצה שיתערבו לנו בחיים כמה שפחות. אני רוצה שלחיים ולעבודה של בנאדם יהיה ערך. שלא יזרקו אותו לרחוב כי רובוט הוא יעיל וכלכלי ממנו. ההשלכות של מכוניות אוטונומיות, של מאגר ביומטרי, של טכנולוגיה מתקדמת שתהפוך מיליונים למובטלים ורעבים, הן מרחיקות לכת והרות אסון. אף אחד מכל ההוזים שמוקסמים מטכנולוגיה, לא מסתכל מעבר לאף ולאינטרס האישי של האקזיט. זה טירוף. תסלחו לי.
גיתאי כותב "אמת לאמיתה", אה דרור?
לפחות היה נמנע ממספרים. אלו מסבכים אותו, ואותך. וקל לתפוס אתכם בטעות, הגזמה, שקר - או סתם בורות - כשאתם זורקים מספרים.
גיתאי כתב, למשל, כעובדה גמורה:
"אבות גרושים, אשר כ-200 מהם קופצים מדי שנה מהגג בגלל רשעות ואטימות בלתי נתפסות, שאין להם גבולות, מצד הרשויות ומערכת החדק"
העובדות הן אחרות (מתוך הדו"ח העדכני בנושא, מרץ 2016 https://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.health.gov.il/publicationsfiles/loss_2016.pdf&ved=0ahUKEwi20ZbolrXTAhUOK1AKHbGvD0AQFgg qMAE&usg=AFQjCNE51inqZC0JsKu7vx1lzml_q1YRpg&sig2=9cWGAUXRCbpIHlWASifOYw
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170421/db18bca961f245685f3c2499f708af34.jpg
גיתאי כתב גם ש99% מהעמדות לדין פליליות מסתימות בהרשאה, וש90% מהחוב להוצאה לפועל הוא ריבית...
אני מטיל ספק בכל מספר שכתבת.
ואם על "אמיתות" כאלו מתבססת תפיסת המציאות שלך, אין לי יכולת לקיים איתך דיון. תמשיך עם דרור [emoji6]
מכיוון שאני יוצא עכשיו לטייל, תקבל מענה רציני מאוחר יותר או מחר.
ואם אוכיח לך שהמספרים נכונים, זה מה שיוציא אותך מהבועה?
אם אשתכנע שמה שאתה כותב מבוסס על עובדות, נוכל לקיים דיון.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
boaz avrahami
21-04-17, 13:06
הכול תלוי מה מקורות המידע שלך...
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/287137
תלוי גם איך אתה מבצע חיתוכים בטבלאות. ובעוד דברים.
Sent from my SM-G850F using Tapatalk
ותודה בועז, לא הכרתי את הכתבה הזאת
עד רבא, טוב לחקור, לקרוא, ולהצליב מקורות.
boaz avrahami
21-04-17, 14:28
מעניין איזה מהם נכון.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170421/f088e2c7deb03ed62c3eef37e18afb29.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170421/e817efdcc8d8cb965d397e0dd5e079a5.jpg
http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/loss_2014.pdf
תסלחו לי רגע ...
ומה עם אותו אחד שנאלץ למכור את התחתונים כדי לממן את המזונות שגדולים מ 200٪ משכורת שלו ? שלא נותנים לו לראות את הילדים שלו .. בטח לא להיות שותף בגידול שלהם ? .. אז הוא לא התאבד .. אבל הוא גם לא חי.
תעשו טובה תעזבו את הנושא הזה.
בבקשה.
(ותודה לאל אני לא מדבר על עצמי)
boaz avrahami
21-04-17, 14:39
בגלל זה המשכורות של הגברים יותר גדולות, לא?
בגלל זה המשכורות של הגברים יותר גדולות, לא?
לפעמים הגרושה מרויחה קצת יותר מפעמיים הגרוש. ...
boaz avrahami
21-04-17, 14:56
קיצר, ילדים זה שמחה....
מעניין איזה מהם נכון.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170421/f088e2c7deb03ed62c3eef37e18afb29.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170421/e817efdcc8d8cb965d397e0dd5e079a5.jpg
http://www.health.gov.il/PublicationsFiles/loss_2014.pdf
שניהם...? מצאת סתירה בנתונים?
boaz avrahami
21-04-17, 15:13
הסתכלתי על 2011 סהכ גברים. בדוח שאני צרפתי יש 2 אקסטרא...
זה לא סתירה, זה קטנוניות (יכולים להיות הרבה הסברים להבדלים קטנים בנתונים)
בכל מקרה - סטטיסטיקת ההתאבדויות של גברים גרושים כמובן אינה הנושא, עמך הסליחה גיא.
רק כשאני קורא טענה - "200 גברים גרושים קופצים מהגג כל שנה בגלל רשעות המערכת וכו'"
אז 200 זה לא 200 (זה 30 עד 70 בשנה). והם לא קפצו מהגג (יש צורות התאבדות נפוצות הרבה יותר, מסתבר...).. אז מה הטעם להתייחס לשאר הטיעון?
יש פה פינה באינטרנט, שהקמנו אני וחנן, שלעובדות והמספרים עוד יש בה איזושהי משמעות. רוצים לגרור אותה למטה? צפו לקרב.
או שתשתדלו לדבר ברמת דיוק סבירה.
פעם אמרת לי (נמרוד) שבגלל שאני במד'א ואני 'נלחם בביבים ובתעלות' אם אני זוכר נכון .. ואני רואה הרבה תאונות דרכים אז נדמה לי שהכבישים הם שדה קרב ..
חשבתי שאתה מגזים אז .. אבל חלפו השנים השיער נהיה לבן .. סגנון הטיולים בשטח התמתן .. וגם נמאס לי להיות לוחם בלבן (התנדבתי 10 שנים בערך).. מאז לא ראיתי תאונה אחת .. ויש לי חשד שכל הדיווחים על 360 הרוגים בשנה בת'ד זה פיקציה של התקשורת השמאלנית הרעה ... אני מניח שלמי שבמשפחה שלו נהרג מישהו בת'ד .. זה 100٪ של פגיעה בבטן הרכה... סליחה עם פגעתי במישהו. ככה זה איתי ועם מערכת המשפט הישראלית .. צדק אין שם. בכלל ... ממקור ראשון. יחד עם זאת .. כשאנחנו רחוקים משדה הקרב .. ישובים בבתי הקפה של מדינת ת'א .. נדמה לנו שכל הבכיינים מהצפון עם הרקטות שלהם .. ינעל אבוהם .. כמה רעש הם עושים .. אפשר כבר לחשוב ..
בכל מקרה מה רציתי לומר, צדקת אז ובגדול. רחוק מהעין רחוק מהלב. האדם הרגיל מהשורה .. לא רואה כלום בדגש חזק .. ממה שרואים אנשי השררה .. והם דואגים שאנחנו לא נראה כי אז לא נהיה כל כך מבסוטים מהשקט היחסי שלנו.
נמרוד סבלנות. תן לי טיפה קרדיט, אתה קצת מכיר אותי. קצת.
תן לעבור את מנוחת השבת ומבטיח לחזור לזירת הלחימה.
יש את זה (http://rotter.net/forum/scoops1/361028.shtml)
וגם את זה (http://www.maariv.co.il/news/israel/Article-536347)
או את זה (http://www.news1.co.il/Archive/003-D-66620-00.html)
ערוץ 7 מדבר על 200 גרושים מתאבדים בשנה (http://mida.org.il/2015/11/24/%D7%94%D7%98%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%99%D7% 9F-%D7%95%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%91%D7%93%D7% 99%D7%9D-%D7%AA%D7%A2%D7%AA%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%94%D7%A1%D7%98%D7%98%D7%99/) אבל זה ערוץ 7, נו.
ויש גם את תעתועי הסטטיסטיקה (http://mida.org.il/2015/11/24/%D7%94%D7%98%D7%A8%D7%93%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A9%D7%99%D7% 9F-%D7%95%D7%9E%D7%AA%D7%90%D7%91%D7%93%D7% 99%D7%9D-%D7%AA%D7%A2%D7%AA%D7%95%D7%A2%D7%99-%D7%94%D7%A1%D7%98%D7%98%D7%99/) באתר "מידה", מאמר מעניין שמוציא את כולנו חומוס, גם אותך נמרוד, שמסתמך על סטטיסטיקות לא בהכרח אמינות של משרד הבריאות.
למה הן לא אמינות? כי אני עקרונית, לא מאמין לאף נציג של מדינת ישראל גם אם יצטרך רק לומר לי מה השעה... אבל זה רק אני, ודעותי הקיצוניות/נחרצות על מוסדות המדינה ועובדיהם הרי ידועות. אולי צריך שמישהו שיותר נחשב בעיניך יגיד לך בפרצוף את אותו דבר. בדיוק כמו דעתי על טלפון סלולרי בזמן נהיגה. עד שהתפרסמה דעתו של גיורא רום שמדבר בדיוק כמוני, התייחסת לזה כאל עוד איזו שטות של קיצוני. פתאום אלה דברים רציניים.
ויש עוד המון.
80, 150, 163 או 200, או 250 כפי שטענה פעם איזו עמותה למען אבות גרושים ושזה בדיוק כמו ערוץ 7 או כל דבר אחר שלא מתיישר לפי הקו הרשמי של הממסד - ישר פוטרים אותם כ"הזויים". המספר המדויק באמת לא משנה. משנה העיקרון. גברים גרושים מתאבדים פי כמה וכמה מחלקם באוכלוסיה כי מישהו ו/או משהו דוחף אותם לפינה וגורם להם להתאבד, ואלה לא ייסורי המצפון שלהם על בת הזוג שעזבה אלא התעמרות המערכת שדוחקת אותם לפינות בלתי אפשריות. אני לא מאחל לאף אחד מהזחוחים כאן לעבור את מה שעובר על גבר גרוש בבית משפט של מדינת ישראל. גם אני מכיר לפחות אחד כאן שעבר מדורי גיהנום. כנראה יותר מ-7. לא בטוח שלי עצמי היה את החוסן הנפשי לשרוד את מה שעובר על האנשים האלה.
גם 99% הרשעות בפלילים בבית המשפט לפי מה שגיתאי טוען, או "רק" 97% לפי מה שטוען עו"ד יורם שפטל (שאפשר לאהוב אותו או לא, אבל בתחומו הוא תותח). מה זה משנה שני האחוזים האלה?... משנה העיקרון. אלה אחוזי הרשעה ללא תקדים בעולם הדמוקרטי. וזה לדעתי האישית מצב הזוי. מבלי להיות משפטן, ההגיון הבסיסי שלי אומר שאלה נתונים שמלמדים שצדק אין ולא יכול להיות במערכת משפט כזו.
אתה יכול לומר אני אולי טועה במספרים, אבל לא כל כך יכול לדון כאן אנשים לפני שחס וחלילה תהיה בעצמך במצבם.
תקפוץ רגע לשרשור אחר, זה על החמרת נהלי יבוא חלקים ע"י משרד התחבורע. איזה קומבינות והתפתלויות צריך לעשות כאן כדי להתחמק מרוע הגזירה וזו עוד דוגמה לרשעות הבלתי נתפסת של השלטון כאן. רשעות ממוסדת, שמגיעה מלמעלה, והרשויות נוהגות בה פשוט כי אפשר וכי האזרחים מרכינים ראש.
תסתכל על חברי הכנסת ממפלגת הבהמות שהשתלחו בהורים השכולים ותבינו עד הסוף את המונח "שתן שעלה לראש". לבהמות האלה, שאפילו תגרנים מהשוק עלולים לחוש אי נוחות לידם, מצביע רבע מעם ישראל!... תסתכל על יחסה של המדינה לניצולי השואה. מורחים אותם כי אשכרה מחכים שימותו כבר. אתה מבין את זה?
יש כאן כמה וכמה עוולות שהיו מצדיקים מחאה מאוד אקטיבית שהיתה יכולה וצריכה להפיל ממשלות. אבל הפוליטיקאים שלנו מנצלים היטב את העובדה שאנחנו לא כשאר העמים. התכונה הכי בולטת שלנו אינה גאונות ההיי-טק ולא הלב היהודי החם שלנו - תכונתנו האופיינית ביותר היא שאנחנו לא יוצאים לרחוב כשנגרם לנו עוול. אנחנו שותקים כמו כבשים. מרכינים ראש בפני כל גחמות הריבון. זה קצת סמלי ביום כמו היום, אבל אי אפשר להתעלם מזה ואי אפשר להתעלם מהעובדה שהרשויות מנצלות את זה היטב-היטב על מנת להעמיק את הרוע והשררה.
ואם נחזור לנושא השרשור - טכנולוגיה מתקדמת בידיו של שלטון שכזה רק מחמירה את המצב עוד ועוד.
אתה ביקשת.
אני מזכיר - מדובר בכפיית מכוניות אוטונומיות (ומהר מאד בתוספת מלשינון אונליין IOT) על ידי שלטון, המרכז בידיו כח מבהיל כנגד אוכלוסיות רבות במדינת ישראל.
נמרוד ביקש שלא נחלל את האתר הזה, שהוא ביתנו, בנתונים מצוצים מן האצבע. והוא צודק.
אז ככה:
אוכלוסיית המתאבדים הגרושים - אני מכיר את הדוח הזה. מעבר להנחה שנתונים, המתפרסמים על ידי גוף ממשלתי אינטרסנט, מוטלים אוטומטית בספק, ההסבר ל-150-200 מתאבדים בשנה הוא פשוט:
א. ל"גרושים" תוסיף "נשואים" בהליכי גירושין, כולל השיטה המוכחת של הרחקה אוטומטית מהבית על בסיס תלונת שווא על אלימות\מין גם כשהאישה היא בוגדת מנוולת, כשבעלה מגיע בתום יום עבודה שגרתי ב-20 שנות נישואיו כדי לקבל בומבה לפנים בדמותם של שני שוטרים שמחכים לו בסלון ביתו, ומכבדים אותו באזיקי מתכת נוצצים ממש מול ילדיו (אני מכיר אישית מקרים כאלה, כולל של קצין-מתנדב במשטרה שחבריו נאלצו לעצור אותו, ואחת הפליליסטיות הידועות בארץ תספר לך על הרבה הרבה יותר ממה שאתה בכלל מעלה על דעתך בכל רגע נתון. הרבה).
ב. ל"גרושים" תוסיף "נשואים" פעם שניה שהם גרושים פעם ראשונה. במקרה אני גם מכיר אישית מקרים של כאלה שהיו ממש על סף השבירה.
ג. ל"גרושים" תוסיף "רווקים" שהם למעשה ידועים בציבור, אבל דינם כדין כל גבר נשוי (בהבדלים משפטיים סמנטיים שאינם מענייננו כאן).
ד. ל"גרושים" תוסיף "רווקים" שנגנב מהם זרע והשודדת תוספת אותם חזק חזק בקטע הכלכלי מחד, אבל מונעת מהם כל אפשרות לפגוש, שלא לומר לגדל, את בנם\ביתם מאידך.
אז הנה כבר הוספתי לך עוד ארבע תת-אוכלוסיות - שתיים תחת "נשואים" ושתיים תחת "רווקים", שהם בעצם בהגדרה פרקטית פשוטה "גברים גרושים מתאבדים".
וכדי לחזק, אביא מספר ציטטות מהדוח המלא, הפואנטה היא בחיבור של כולן לתמונה הרחבה:
[*=1]עמ' 13 שם: "בשנים האחרונות, כשלושה רבעים מכלל ההתאבדויות היו של גברים, 78% בשנת 2013 בהשוואה לשני שליש בתחילת שנות השמונים" וטבלה צמודה שם:
114479114480
[*=1]עמ' 18 שם: "לגברים, עיקר הירידה בעשור האחרון נרשמה אצל בני נוער... בקרב גילאי 65-74 השיעור ירד... וכו'". רגע רגע רגע - לא שכחתם את מגמת הירידה בקרב שתי קבוצות הגיל הגדולות ביותר בשיעור ההתאבדויות שלהן, 24-45 ו-45-65? או שאולי בכלל לא נרשמה שם ירידה?! וופ וופ :confused:
[*=1]עמ' 60 שם: "היחס של שיעור ההתאבדות גברים\נשים בקרב צעירים (כהגדרתם - עד גיל 45) גבוה בישראל בהשוואה למרבית המדינות באיחוד האירופי". לרעת הגברים needless to say.
ובהמשך באותו עמוד - שים לב: "ממחצית שנות התשעים נרשמת מגמת ירידה בשיעור ההתאבדות... בממוצע מדינות האיחוד האירופי בקרב גברים ונשים. בישראל נרשמה מגמה דומה בקרב נשים, אך בקרב גברים השיעור יציב יחסית בשנים האחרונות". אתה מקשיב נמרוד? כל העולם המערבי, ובכללם נשות ישראל, חווים שיעור הולך ופוחת של התאבדויות. חוץ מגברי מדינת ישראל. זה לא מרתק?
יאללה נעבור לסעיף הבא. ההוצאה לפועל שלך ובשבילך, בבקשה:
2. אוכלוסיית חייבי ההוצאה לפועל, המאפייה הכי גדולה ומרושעת במדינה, בשירות המדינה - ריישית קבל את תמצית דוח מבקר המדינה ב-YNET, קרא אותו כדי להבין את הרוח המנשבת, ואחר כך אגבה אותך במספרים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4793551,00.html (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4793551,00.html).
עכשיו כנס למה שכתב גלובס על אותו דוח פה:
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001118712 (https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001118712),
דפדף למטה והנה לך חישוב מהיר - קרא את הציטוט הבא פעמיים:
"באוגוסט 2015 היה ההיקף הכולל של החובות בתיקי ההוצל"פ למעלה מכ-650 מיליארד שקל. מתוך סכום זה, כ-63 מיליארד שקל הוא סכום החוב הראשוני בעת פתיחת התיקים; והיתרה כוללת בין היתר ריביות, הפרשי הצמדה, אגרות והוצאות".
אתה מבין את זה? כאשר אני נקבתי ב-10% קרן עוד עשיתי איתם חסד, כי למעשה זה עוד פחות ועומד על אחוז חד-ספרתי - אבל שני מליארד שקלים של אזרחים אומללים, שפשטו להם את העור כי הם נאלצו בוקר בהיר אחד לקחת הלוואה כדי לממן את טיפולי הסרטן של אחד הילדים, ונאלצו לסגור את העסק כדי לרדוף נואשות אחרי הלוואה שתופחת כמו חמץ בין פסח למימונה - ביני לבינך מה היא...
ועוד לא דיברתי על השוד הגדול שלהם שמבקר המדינה אפילו לא מדמיין, בנוסף ועל גבי כל אלה. יותר מזה לא אוכל לומר פה כי יש לי מה להפסיד בחיים, אבל כשאתה מחזיק ניירות רשמיים עם שמות ומספרים, ונפגש עם בכירי מערכת המשפט ומבין שבעצם היה עדיף לך שלא לדעת דברים מלכתחילה - אז מושגים כמו "שלטון מרכזי מוחלש" מעלים בך גיחוך מריר.
בהזדמנות זו אם יש פה תחקירן רציני או מישהו שמקושר לאחד כזה - שיפנה אלי בפרטי כדי להזדעזע בסתר ולהוציא לאור השמש. כמעט כל החומר כבר מבושל. ונפיץ.
3. אוכלוסיית המורשעים בפלילים. בואו נתחיל בכך שהנתון כ-99% אחוזי הרשעה בפלילים הוא נתון רשמי שפרסמה הלמ"ס, אני לא המצאתי שום דבר.
עכשיו מתחיל הויכוח על הנתונים.פרופסור בועז סנג'רו (תפקידו מובא בתחתית הכתבה הבאה) הגיב על מחקר-נגד של בתיה"ש שמנסה לסתור את נתוני הלמ"ס הנ"ל בשנת 2012:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4275973,00.html (http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4275973,00.html)
לכתבה הוא קרא "זיכוי בבית משפט ישראלי - חיה בסכנת הכחדה".
קראו היטב מה הוא אומר שם, הנתונים מדברים בעד עצמם ואמורים לטלטל את כולנו מהמיטה בלילה - בייחוד את מי שעוד לא 'זכה' להתחכך במערכת המכונה "משפט" בישראל (יצא לאחר מכן כתבת נגד מטעם מערכת בתי המשפט שכביכול סותרת, אבל בפועל היא רק מטרידה עוד יותר).
שימו לב - מדובר על פחות מ-1% (במילים: אחוז אחד) של זיכויים בפלילים במדינת היהודים!!!
אוקי תגידו, בוא נמשיך, בוא נראה מה עוד יש לנו בעניין.
אחד מגדולי הפליליסטים שדרור הזכיר - יורם שפטל - הצהיר על יותר מ-99% הרשעות (שמעתי אותו בחוג בית אצלנו ביישוב) וטוען ש"יש לנו מערכת משפט שזיכוי עושה אותה חולה". כמה שהוא צודק - אני יכול להעיד ממקור ראשון עם לא מעט שעות מנוע בבתי משפט, אבל אני באמת גרגיר בלתי-נחשב לעומת קליברים כמוהו, וכמו אביגדור פלדמן וציון אמיר שכולם מעידים על אותם מספרים:
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000594053
אני לא נכנס כאן לסיבות שבגללן טיפסנו לשיעור מבהיל כזה, שבו אזרח שהמדינה התלבשה עליו כמעט ואין לו סיכוי לצאת בחתיכה אחת, מי שירצה אפשר באופליין - מה שחשוב למטרת דיון כאן זו השורה התחתונה. וחוצמזה אם אספר על פרטים שאני יודע, וועדת סתימת-הפיות שהקימה שקד תפעל לעצור אותי בעוון "ביקורת לא מכובדת" על המערכת (חופש הביטוי בישראל הוא נשמת אפה של הדמוקרטיה כל עוד אינו מופנה כנגד מערכת המשפט, הנעלבת עד עמקי נשמת אפה-שלה, מכל אמירה חלבית ככל שתהיה. מן המפורסמות למצויים בתחום).
הקיצר, באה הפרקליטות ב-2016 - אחרי שדרשו מהלמ"ס לחדול מפרסום נתוני ההרשעות - ופרסמו ספין משלהם פה:
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001143890.
אבל מה שמגניב בספין הזה, שמציג כביכול 83% אחוזי הרשעה *בלבד*, שאם מדרדרים למטה רואים שמספר זה הינו בניכוי כל התיקים אשר בכלל לא הוגש בהם כתב אישום!
מילים אחרות: הם בעצמם, בנסיונם לצייר תמונת מצב מאוזנת וצודקת, יצאו תומכים ב"מיתוס" של 99% אחוזי הרשעה...
נתון נוסף להוסיף על מה שנאמר: "למעלה מאלף חפים מפשע יושבים בכלא" בכתבה הזאת טרי טרי:
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/343102.
אתה קולט? 1,000 (אלף) חפים מפשע יושבים בבתי הכלא של מדינת המטר-על-מטר שלנו!!!
ולפאנץ' קבלו בבקשה את נייר העמדה המצורף, פרי מחקרה של הדוקטורנטית מורן נגיד (תקציר קורות חייה המקצועיים בפנים):
114476
ציטוטים מרכזיים משם לענייננו:
[*=1]עמ' 9: "...רק מיעוט קטן של כתבי אישום זוכים להתנהל בבתיהמ"ש כהליכים פליליים במשמעותם המסורתית"- שימו לב טוב טוב להמשך המשפט:"מחקר עדכני שנערך ע"י אונ' חיפה ומח' המחקר של הרשות השופטת מצא, כי שיעורי התיקים הפליליים העוברים הליך שיפוטי מלא, שבמהלכו נשמעות עדויות ומוצגות ראיות, הם כ-5% בלבד [בשלום, ג.נ.] וכ-15% [במחוזי, ג.נ.] ...רובם המכריע של ההליכים הפליליים מסתיימים בהסדרי טיעון הרחק מעיני הציבור... ביהמ"ש אינו נוטה להתערב בהסדרים הללו, וליתר דיוק התערבותו שמורה למקרים קיצוניים בלבד" ומסכמת את הפיסקה: "הסדרי הטיעון השתלטו כמעט לחלוטין על המשפט הפלילי. רק שיעור זעום מהכרעות הדין מתקבלות לאחר הליך משפטי מלא. ברובם המכריע של המשפטים הפליליים מורשע הנאשם על פי הודאתו בלא שמיעת ראיות".
אתה מבין על איזו מציאות מטורפת אנחנו מדברים פה? אנשים מרכינים ראש בסחר-סעיפי-אישום כדי לא להסתבך עם הפרקליטות האימתנית, לעיתים קרובות בעצת בא-כוחם בין אם מדאגה כנה לטובת לקוחו ובין אם מרצונו לעשות כסף גדול באפס זמן, ולעיתים קרובות מאד - בעצת השופט שמאיים בטרור פסיקת ההוצאות אם לא "תתקבל המלצתו".
לא אפרט כאן מעבר לזה כי באמת קצרה היריעה, אבל מה שקורה באולמות הביזנטיים החשוכים הללו - אני לא מאחל לאף אחד פה לחוות את זה על בשרו. אנשים פשוט רוצים לגמור עם העינוי הזה גם במחיר כתם לכל החיים, וגם במחיר עונש כספי ו\או שלילת חירותם. גם עינוי הדין בישראל, משפט שיכול להימשך שנים ארוכות, מביא את עצבי הנאשמים להתרופפות ומאיץ מאד את המוטיבציה שלהם לסגור דיל עם השטן - ולהתכנס אחר כך עמוק עמוק לתוך עולמם הפרטי, בכאב עצור שאינו נשמע למי שלא היה במקום הנורא הזה; למי שתמיד יגיד "אם גם המשטרה, וגם הפרקליטות, וגם השופט הלכו על זה - סימן שיש דברים בגו"...
תרשמו מה שאני אומר לכם פה: זוועה חיה, עשו הכל כדי לא להגיע לשם!!!
[*=1]עמ' 11 [ממליץ בחום לקרוא את הציטוטים המלאים היכן שקיצרתי בשלוש נקודות]: "מע' אכיפת החוק בישראל מתאפיינת ב'פליליות-יתר': הדין הפלילי מכיל עבירות רבות מדי... למעשה אין מודעות ציבורית מספקת לאחוז ההרשעות הגבוה במשפט הפלילי ולירידה הדרמטית שאירעה לאורך העשורים בשיעור הזיכויים. בניגוד לתחושה הרווחת שלפיה בתיהמ"ש בישראל מקילים עם מורשעים, נמדדה גם עלייה ברמת הענישה... מתרחשת פגיעה מתמדת בזכויותיהם של חשודים ונאשמים בישראל... שיעור ההרשעות הגבוה בישראל אינו מלמד בהכרח על נכונותן של ההחלטות המתקבלות בפרקליטות... תרבות של 'הסתמכות' אצל גורמי אכיפת הדין הפלילי בישראל: הפרקליטות סומכת על המשטרה [אוי ואבוי!!! ג.נ.], ובתיהמ"ש סומכים על החלטות הפרקליטות [מה שמסביר חלקית מדוע נאשמים רצים להסדרי טיעון עם הגוף הכי חזק בארץ, ג.נ.]. ההנחה כי הרשויות פועלות כדין, במיומנות וביושר... מחליפה למעשה את ההנחה בדבר חפותו של החשוד וסוללת את הדרך לחזקת אשמה. יתרה מזו, אופן החקירה המקובל במשטרת ישראל... מגבירים אף הם את הסיכון של הרשעת חפים מפשע בישראל".
[*=1]עמ' 12: "עקרון היסוד של ההליך הפלילי בישראל קובע העדפה ברורה לתת-תביעה על עודף-תביעה. אלא שאצל רשויות התביעה בישראל... הגשת כתב אישום היא ההליך המינהלי הרגיל שאינו מחייב הסבר, ואילו החלטה לא להעמיד לדין או לסגור תיק היא ההחלטה המחייבת הנמקה. רות גביזון... 'דומה שהגישה היא כי אי-הגשת תביעה... היא בבחינת חסד שאין הנאשם זכאי לו"...
שים לב: "הדברים מקבלים חיזוק נוסף לנוכח הביקורת הקשה שהופנתה כלפי רשויות התביעה והעומדים בראשה בקשר לתקינותה של קבלת ההחלטות בדבר העמדה לדין במקרים לא מעטים. משפטנים, אנשי ציבור ועיתונאים ביקרו בהרחבה את הפרקליטות, וטענו... ולשימוש בלתי-ראוי ומסוכן בסמכויות. ביקורת קשה הופנתה כלפי מרחב הפעולה המוענק לפרקליטות, ונטען כי מדובר במערכת אימתנית ורחבת-סמכויות הפועלת ללא קוד אתי ברור ובהעדר שקיפות".
האם אתה מתחיל להבין מה משמעות העובדה, ששני-שליש מן השופטים הם יוצאי הפרקליטות - הן בהיבט התודעה השיפוטית שלהם כמייצגי ה"מאשימה" והן בהיבט היחסים הקולגיאליים שלהם עם עמיתיהם עד-לאתמול??!!
ולא נכנסתי לסגירת תיקים בין הפרקליט לחברו השופט, ולא אכנס לזה מטעמים מובנים. תבין מזה מה שאתה רוצה.
[*=1]עמ' 13: "קיומו של הליך שיפוטי לפני בימ"ש בלתי-תלוי [אאוץ' נתפס לי הגב], שבמסגרתו הנאשם יכול לתקוף את נכונותו של כתב האישום שהוגש נגדו, היא ההגנה המרכזית שיש לפרט. אולם הגנה זו מרוקנת ממשמעות מעשית לנוכח חלקו הזעום של ביהמ"ש בישראל במנגנון האכיפה הפלילית".
האם על כך שהשופטים אינם מעוניינים לעבוד קשה בכתיבת פסקי דין מנומקים, ולכן שולחים את הנאשם להסדר במקרה הטוב או מציעים לו להודות בסעיף-אישום קל יותר, ומכופפים את זרועו באיום טרור ההוצאות במשפט האזרחי ("התובע קיבל את המלצת ביהמ"ש לחזור בו, הערעור נדחה ללא הוצאות") - האם על כך כבר דיברנו? האמת, עייפתי נפשית.
Have been there too many times, done that.
אפשר לדבר עוד רבות על מעללי מערכת המשפט הרקובה שלנו, לתפארת מדינת ישרעל.
כל מערכת ניתנת לתיקון על לנקודת אל-חזור מסויימת, שבה השחיתות כבר כל כך מושרשרת בתרבותה - עד שתקנתה הוא בפיזורה.
המשטרה, הפרקליטות, בתי המשפט, ההוצאה לפועל... נכון שאחוז גדול מנבחרי הציבור הפוליטיקאים מושחתים גם הם, אבל כמו שאמר צ'רצ'יל - זו השיטה הכי פחות גרועה. וכן, בהם אתה ואני בוחרים, ואילו עריצי מערכת החוק בוחרים את עצמם עבורך. או יותר נכון נגדך.
שופט לא מעוניין לשפוט צדק בין ראובן לשמעון; הם מבזבזים לו "זמן שיפוטי" יקר. לכן הוא יעשה הכל כדי להרוס את אמון הציבור במערכת שעליה הוא מופקד, אחרת יוצף - חלילה - בערימת תביעות (נעזוב לרגע את טיעון העומס על המערכת, שהוא נכון אבל באשמת המערכת עצמה).
שופט מעוניין ששמו ייכתב בחולות ההסטוריה, כלומר לומר את דברו בפסקי דין שיילמדו בפקולטות למשפטים. והתיק שלך - ושל 95% מאיתנו - למרבה הצער אינו נופל ב'הגדרת האיכות' הזו (ע"ע הילכת חניון חיפה המתועבת, למשפטנים שביננו). ולכן בתי המשפט הם בזאר תורכי נבזה, והליכים המתנהלים בדלתיים סגורות - כמו דיני משפחה - הם גירסה מודרנית לאולמות הביזנטיים החשוכים של ימי הביניים, בהם חיי אדם נחשבו כקליפת השום.
וגם חייך שלך, אם עוד לא הבנת, אינם נחשבים פה. כי אתה אינך עומד במעלת "האדם הסביר" של ברק הגדול מכולם. אתה הרבה למטה מזה. אפילו זבוב על הקיר זוכה לתנועת יד חטופה מצד כבודו.
אמר מישאל חשין ש"הכח משחית". ואני אומר, הכח המוחלט משחית באופן מוחלט.
אמר ואיים על שר המשפטים-דאז שרק נכנס - עוד לא הספיק להוציא את אפו מהמשרד החדש אל הרחוב - פרופ' דניאל פרידמן, ש"אבא שלי היה שופט העליון הראשון, אני הייתי לאחר מכן. הוא הגיע להיות מ"מ קבוע לנשיא, אני הייתי משנה לנשיא. זה ביתי. מי שירים יד על ביתי אני אגדע את ידו!".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3362139,00.html
מעניין מה היו אומרים על פרידמן אילו הוא היה אומר דבר כזה בכניסתו לתפקיד, או בכל נקודת זמן לאחר מכן...
אתה מבין נמרוד, בית המשפט שייך לאבא שלו תרתי-משמע!!!!
ואתה מה? פחחחח, מי יסתכל עליך בכלל...
לסיום, אמר את הח"כים לא מזמן שבמדינת ישראל קיימים שלושה סוגי פושעים (השמות מומצאים):
"אבוטבול הפושע הקטן שעובר על החוק
משפחת זרחוביץ הפושע הבינוני, שעוקף את החוק
ומדינת ישראל, הפושע הגדול - שמשתמש בחוק"
ומכיוון שבדידי הווה עובדא, אני אומר לך שמדינת ישראל היא פושע הרבה יותר גדול ממה שהוא תיאר לעצמו - היא כוללת את שלושת הפושעים גם יחד.
אפשר לדבר על הדברים הללו עוד חודש 24/7 ולא ייגמר. עניתי לך מספיק אני מקווה, הגיע הזמן לנשום אוויר בחוץ.
עכשיו,
אתה רוצה לדבר על מכוניות אוטונומיות כאן, או שהבנת מי הנורמלי ומי ההזוי?
וחשוב לי להדגיש - כל הסימוכין שהבאתי, שהם אפילו לא טיפה בים, תומכים בהיכרות שלי - באופן אישי ב"לבן של העיניים" - עם המערכות הללו. לא תיאוריה, מציאות.
מצויין גיתאי. עכשיו אפשר לפחות לקיים דיון רציני בנושאים האלו. רק שהם לא הנושאים של הדיון, אלא עתיד המכוניות האוטונומיות.
מה התזה שלך לגביהן, תוכל להסביר בקצרה? אולי אני אפילו מסכים עם חלקה...
ובחייאת, בשביל כולם - דיוק, קצר ולעניין.
boaz avrahami
23-04-17, 20:16
יש לכם מזל שברנרד בחופשה
נמרוד הנוכל הזה... שלח אותך להזיע ועכשיו נזכר שזה דיון אחר בעצם
קיבלתי דיכאון מהשירשור הזה,הולך לקחת פרוזק
לפני שאני קופץ.....
נמרוד, ראשית אני מוחל לך מכל הלב על שהאשמת אותי בטעות, הגזמה, שקר או סתם בורות בזריקת מספרים, ועל כך שטענת שאינני כותב אמת לאמיתה.
אני מוחל לך, לא רק מפני שאנחנו פה כמו סוג של משפחה בעיניי, אלא - כי אני לא רשאי לשפוט אותך; להאמין למה שפרסתי למעלה, וזה לא הכל, זה טלטול תודעתי עמוק, קשה מאד לעיכול, ומקפיץ את מנגנוני ההגנה הטבעיים שלנו.
אז עכשיו כשאנחנו באותו דף (כמעט - כי לי אין את הפריבילגיה, לצערי העמוק, להסכים רק עם חלק ממה שהעליתי כאן), אתן לך לענות בעצמך על שאלת הרכב האוטונומי.
על מנת לאפשר לך לחוות דעה, תרשה לי להגדיר את הרכב האוטונומי כנקודת אחיזה נוספת של הממסד בחייך הפרטיים, ואתן שלוש דוגמאות קצרות להמחשה - ואחר כך תענה אתה על השאלה ששאלת. וסליחה שאני מאריך שוב...:
הון-שלטון - העברת מרכז הכובד\השליטה אל מומחי הטכנולוגיה (המתעשרים), ע"י כך הגברת התלות בהם, וכתוצאה מכך חיזוק הקשר הגורדי הון-שלטון - אבל לא רק על בסיס תן-וקח כספי (כמו הבטחת הרגולטור שאיפשרה את האקזיט של מובילאיי, והמשכה הישיר בהענקת הדלקת משואה לפרופסור שעשוע) אלא יותר מזה - קשר על בסיס תלות-טכנולוגית קריטית. מילים אחרות - פתיחת היכולת לבעלי עניין פרטיים 'לסגור את השלטר' למדינה וממילא חיבוק הדדי בינם לבין הממסד.
שלילת חירות הפרט במישרין (השלטון יודע מה טוב לאזרח הקטן) - נניח שהסעיף הקודם אינו מתממש בהיבט התלות-הטכנולוגית, מכל מקום אין עוררין על כך שהוא מעניק לשלטון את היכולת לווסת את חייך במישור נוסף ויסודי - חופש התנועה. כמובן שהם יגידו "זה בשביל הבטיחות", זה "ישפר את איכות החיים" ועוד ועוד, אבל האינטרס האמיתי החבוי יהיה הפוך לחלוטין, ואלה דינמיקות שמתרחשות יום יום במסדונותיה של כל ממשלה דמוקרטית באשר היא. אנחנו פשוט לקחנו את זה למקום מושחת עוד יותר. וכאשר תיסע ברכב אוטונומי, הרגולטור אפילו לא יצטרך לאכוף את החוק על כולנו - פשוט ישללו מהרכב שלך את יכולת התנועה בלי לשאול אותך.
כמו שהם עושים כיום עם רחפנים - אינך יכול להתניע אפילו באזור האסור להטסה לפי מפת רת"א, ואם הטסת והגעת לגבול תחום - הרחפן אוטומטית חוזר אליך... עם הרכב שלך זה כבר יהיה פחות נחמד.
שלילת חירות הפרט בעקיפין (צמצום יכולתך, העלובה בלאו הכי, להתגונן מפני אשמה פלילית) - בידוע שהטענה החזקה ביותר בסדר הדין הפלילי היא טענת ה"אליבי" - כלומר אם הצלחתי להוכיח שכלל לא נכחתי במקום הפשע בזמן המדובר, הרי שזו טענת נוק-אאוט. כלומר אמורה להיות, כל עוד שופטי ישראל אינם מתעלמים ממנה (והם כן בלי לעפעף). עכשיו, רכב אוטונומי, ומאגר ביומטרי לצורך העניין - שניהם יהוו - בוודאות גמורה - כלים בידי הרשויות (משטרה חוקרת עם או בלי שת"פ סמוי עם הפרקליטות) למחוק את יכולתך להוכיח אליבי, ויותר גרוע - הם יופנו כלפיך כבומרנג ראייתי!! כלומר, מישהו ידאג 'לסדר' את העניינים כך שטביעת ידך תופיע בזירה, ורישומי מיקום הרכב האוטונומי שלך יצביעו "חד משמעית" על נוכחותך בזירה.
האם זה נשמע לך מופרך?
המשטרה בודה ראיות ומעלימה ראיות, הפרקליטות מחפה על כך ויותר מזה, והשופטים מתעלמים לחלוטין ו'מייצרים' גם הם 'ראיות' פרי דמיונם - הכל לפי האג'נדה. כל זה קורה כבר כיום, כל יום.
שים לב שעוד לא התייחסתי בכלל לשאלות המוסריות (האם מכונה תקבע מי יחיה ומי ימות?) וכן הלאה שאלות שכבר נדונו כאן ואין צורך לחזור עליהן כאן שוב. אני מאיר פה אך ורק את הפן של איבוד חירותנו לשלטון המרכזי ולבעלי עניין.
אז תגיד לי אתה נמרוד, עם יד על הלב - האם אתה בעד רכב אוטונומי?
אם תרצה, תוכל להוסיף, גיתאי, שתי נקודות מעניינות אם כי הפוכות.
הראשונה היא התאוריה הלא תיאורטית שיצטט כל מי שהתמחה במדעי המדינה, לפיה דמוקרטיה לא יכולה להתקיים במשך תקופה ארוכה בטרם תהפוך למנגנון המשמר את מוקדי הכוח ושומר על עצמו באופן לא דמוקרטי אך עם מראית עין של דמוקרטיה. זה מה שאתה מן הסתם מדבר עליו ובהקשר של מכוניות אוטונומיות מובן שמדובר בחלק מאותה מדיניות כי כפי שהיטבתם להסביר המכונית האוטונומית אינה כלי לשרות האדם אלא כלי לשליטה וניטור.
מצד שני יהיו מי שדווקא טוענים כי המכונית האוטונומית משרתת את תכניותיהם של אנשי אג׳נדה 21 לשלוט בעולם כארגון על שאיננו ארגון שנבחר על ידי האזרחים, כך שלמעשה מי ששולט בחיינו אינן ממשלות נבחרות אלא ארגונים שונים שהם חלק מאותה התארגנות בינלאומית שמצליחה באופן מאוד אפקטיבי לקבוע מדיניות עבור רבות מממשלות העולם. חלק מאותה אג׳נדה21 ״האמיתית״ הוא שליטה בתנועות האזרחים ובנניודם ממקום למקום וזה כחלק מהמגמה להקטין את אוכלוסיית העולם או למעשה לדלל את מי שלא נחוץ להם. מכוניות חשמליות ואוטונומית רק נראות לאזרחים כפתרון נוח אבל למעשה כמו שהסברתם הם כלי בידי השלטון כדי לשלוט ולבקר.
רק נשאר להבין אם השלטון המדובר הוא ברמת המדינה, השלטון הנבחר - או שמא אותם ארגונים על מדינתיים לא נבחרים שכבר כעת מצליחים לשלוט בעולם באמצעות טכנולוגיה (ושוב, חפשו ברשת את האמת אודות אג׳נדה 21).
אסף.
אסף, כשאמרת "הפוכות" קיוויתי שהן הפוכות למסקנות העגומות שלי.
אז קראתי ואני מבין שהן "הפוכות" רק במובן של מי יהיה העריץ: הממשלות או הפירמות.
איך שלא תהפוך את זה, זה מטריד.
גיתאי אתה אומר, בקיצור, שהמכונית האוטונומית היא במהותה מזימה, או חלק ממזימה של הממשלה לשלוט ולהקטין את החופש האזרחי.
הדעה שלי היא שהמכונית האוטונומית היא במהותה טכנולוגיה חשובה שתהפוך את התחבורה ליעילה ובטוחה יותר בסדרי גודל. יש לה כמובן את הפוטנציאל לשרת את חורשי אותה המזימה ולתת להם כלים שלא היו להם עד היום. היטבת לתאר את הפוטנציאל הזה.
אז הדיון הוא בעצם לא על המכונית האוטונומית, תסכים איתי, אלא על אותה מזימה - מהי? מיהם בדיוק אותם חורשי רעה? מהו אותו מנגנון? מי בראשו? מה הם רוצים?
אג'נדה 21? צוקרברג? פוטין? טראמפ? ביבי? האיש עם הסיגר? כולם ביחד? ואולי אנחנו באמת חלק ממטריצה שכבר נשלטת בידי מכונות? מי אני, מה אני, מה, מה. מה?
סגריה ... לא סיגר.
והוא בכלל נקרה האיש המעשן.
אני לא טוען שהרכב האוטונומי הוא מזימה. אני לא ממעריצי ז'אנר הקונספירציות.
אני בסך הכל מציג דינמיקה של התנהגות אנושית די צפויה, ולאן היא עלולה להגיע בוודאות די גבוהה לענ"ד.
שעשוע בסך הכל רצה לעשות מיליונים, לא יותר ולא פחות. כמו שהוא לא רוצה (עדיין) לשלוט בך, ככה גם הבטיחות שלך מעניין לו את ה%$#.
גם לקקני הממשלה שאיפשרו את העסקה הזאת לא רוצים לשלוט בך נמרוד, אלא בסך הכל לקבל את ליטרת הבשר שלהם בדרך כזו או אחרת. למשל: 'לסדר' שהחל מ-01.01.18 כל המכוניות החדשות יחויבו במכשיר, ולקבל חוזה שמנמן של דירקטור\ים בעוד X שנים לאחר שיפרשו מהשירות הציבורי. ראינו דברים דומים בפיקוח על הביטוח למשל - המפקח של היום הוא הבכיר של מחר בפירמה מסוימת.
אממה?
הטבע האנושי יגלגל את הדברים מאליהם אל התחזית הקודרת שהעליתי, כמה פשוט - ככה מאיים.
אני חרד ליום שבו ממשלת ישראל ומוסדותיה יקבלו דריסת רגל באוטו שלי. כבר קיימת תנועה שלמה של חרדים לגורלנו במאגר הביומטרי.
סתכל מסביבנו נמרוד, אני לא מדבר על מדע בדיוני לכל הרוחות.
קראו את "1984" של ג'ורג' אורוול, את "בעל זבוב" של וויליאם גולדינג, את "מצעד האיוולת" של ברברה טוכמן.
מה שהיה הוא שיהיה - רק בכל שלב הכח הולך וגדל, היכולות הולכות ומתעצמות.
אני מסתכל מסביב. אני רואה שהרבה מהדברים שאתה ודרור "חוזים" כבר קיימים, ואפילו מזמן. משטרים אפלים??? היו וישנם, איומים יותר מכל מה שאורוול דמיין.
אני רק לא רואה את מנגנון ה"רוע", את המוטיבציה השלילית במהותה בעולם המערבי, ובישראל בפרט. אני רואה עולם שמובל על ידי אינספור אנשים בכל הרמות ומכל הסוגים - שאני ואתה בינהם! - מונעים על ידי אינטרנסים אנושיים בסיסיים - הרצון לחיים טובים, חומריים, להם ולצאצאיהם - ועושים מה שאפשר, רובם במסגרת החוק והמוסר המקובלים, כדי להצליח.
יתכן שהמשפט שהדגשתי הוא זה שבו אנחנו רואים אחרת - אני באמת מאמין שרוב גדול (90%?) של האנשים בישראל- גם הגנרלים, הפוליטיקאים, הפקידים, השופטים, הפרקליטות, יזמי הייטק, מיליונרים ומיליאדרים - הם... במילים פשוטות... אנשים רגילים. טובים. כמוני וכמוך. שחיים במסגרת של החוק והמוסר הסביר והמקובל.
אתה כנראה רואה את זה אחרת?
אני מבין שאתה מסרב להפנים. אני מבין גם למה.
תבין, קשה מאד למצוא אנשים בעלי "רוע טהור", הרוע כמעט תמיד הינו דורסנות-האחר מכח אינטרס.
והגדולה של נפש האדם, שהוא יוצר לעצמו - במודע ושלא במודע - אינסוף הצדקות למעשיו הנפשעים.
תמצא לי רוצח אחד, אנס אחד, שיודו ש"הם לא היו בסדר והאחריות היא שלהם". תמיד יהיה שם צידוק מעל או מתחת לבלטות (ההורים\הגננת\השכן...).
אחזור בשתי מילים על דוגמה שנתתי מקודם - דמיין לעצמך שופט, ש:
מרוב תיקים כבר לא רואה בני אדם אלא "עילות משפטיות"
שנותיו הרבות כתובע טבעו בתודעתו גישת משפט מסויימת, נטילת צד מסויים "במאבק בפשיעה" (דבר שהוא לכשעצמו ערכי וראוי, נשים כמובן בצד את הקומבינות)
חבריו-מאתמול הם התובעים באולמו-דהיום
עמוס בתיקים ההולכים ונערמים
סתם שחוק מהעבודה ודי נמאס לו לשבור את הראש על פסקי דין מנומקים בתיקים אלמוניים, שלעולם לא יילמדו באקדמיה
מפנים שהקידום שלו תלוי בהספק-סגירת-התיקים שלו ולא באיכות השפיטה
לא בא לו לזכות נאשם, רק כדי שעוד X שנים הוא - אולי, רק אולי - יפשע, ואז הכותרות יזעקו "השופט המשחרר" ו"הכתובת היתה על הקיר" - לעומת זאת אף אחד לא יבוא אליו בטענות אם הוא יזרוק את הבחור לקלבוש לאיזה חצי שנה. מה לעשות הוא ינחם את עצמו, החיים לא קלים לאף אחד - אפילו לא לי...
ובכלל, אם המשטרה וגם הפרקליטות הגישו כתב אישום, זה סימן שאין עשן בלי אש... והמצפון יכול להירגע
עכשיו תגיד לי אתה נמרוד - אותו שופט מגלגל אותך מכל המדרגות בבריונות, עובר על מאה חוקים בדיון אחד (קרא בוויקיפדיה על השיטה האדברסרית-עאלק הנהוגה בישראל לעומת האינקוויזיטורית בארצות אחרות - ואולי תתחיל להבין מדוע שופטים בארץ, הם גדולי העבריינים באופן שבו הם מנהלים דיונים אצלם באולם), לא מקיים בכלל הליך כלשהו וספק אם טרח לקרוא כמו שצריך את מסמכי התיק - האם הוא אדם רע?
תשובה: כן. הוא בפירוש אדם רע. אלא שיש לו הצדקות-עצמיות, כמו לכל פושע מהרחוב.
איינשטיין אמר שלשני דברים אין גבול: ליקום ולטיפשות האנושית. מישהו שאני מכיר הוסיף - וגם לרשעות האנושית.
הכל אמת.
אתה לא רוצה לתת לממסד לשלוט בך, ולא בחירות שלך על סוגיה השונים.
אתה מתכחש כי אתה לא מעכל, ואני לא רוצה להחשיך לך את השמיים ביום שהוא ממילא חשוך, יום השואה.
אבל אני מכיר אלוף-משנה ציוני אחד, שכבר לא מניף דגל ישראל ביום העצמאות.
ואני מכיר רב-פקד אחד שהיה קצין חקירות מרחבי או משהו כזה במשטרה, שכבר לא מניף דגל ישראל ביום העצמאות.
והם לא היחידים - הממסד אינו מדלג על אף אחד מאיתנו, למעט אתרוגים מסויימים כמו שופטים בישראל.
ואף אחד מהם אינו חרדי לבוש שחורים. עצוב.
רק שלא יהיה רכב אוטונומי.
אגב קפצה לי דוגמה לראש על מה שאמרת - נכון, רוב האנשים הם לא אנשים רעים.
עד שהכח משחית אותם.
מזכיר לי את החיילים במבצעית כשהייתי טנקיסט סדיר.
כל הצעירים מקטרים על הפזמניקים, וכולם אחלה אחד עם השני.
אתה יודע עד מתי?
עד שהם... נכון - הופכים להיות פזמניקים בעצמם.
אני לשמחתי הצלחתי לעמוד במבחן, אבל רוב חבריי לא.
קרא על מוסר האדונים ומוסר העבדים של ניטשה.
מעטים הם האנשים שמגיעים לעמדות כח ועומדים במבחן הזה.
אני מצטער לשמוע שתפיסת עולמך כל כך אפלה. באמת. אולי אני חי בסרט, אולי אתה חי בסרט, אולי שנינו חיים בסרטים שונים. בכל מקרה, בסרט שלי הרבה יותר נעים.
אני גם מאמין שאתה מקצין מאד לצורך הדיון, אחרת לא ברור לי איך אתה חי את חיי היום-יום שלך, מגדל ילדים, הולך לעבודה, שותה קפה בבוקר. במשטרים אפלים באמת, אנשים עם מצפון עשו מעשים, או ברחו, זה אם הם לא גורשו או באמת נכלאו שרירותית, כמו שאתה מתאר. אתה מתעסק בסופה שלך, בגראז' המאובזר, כולל מקרר עם בירות, כמעט כל ערב. איפשהו זה לא מסתדר...
בכל מקרה - לנושא הדיון - המכונית האוטונומית: המשטרים האפלים ביותר ביצעו את הפשעים האיומים ביותר עם פנקסים, מכונות כתיבה, ורכבות קיטור. הם הגבילו את חופש התנועה באמת - עם שומרים חמושים, גדרות, וכלבים. כשהגסטפו או הנ.ק.ו.ד החליטו להפטר ממישהו הם לא היו צריכים דרכון ביומטרי או להוכיח שהיה או לא היה לו אליבי.
אני חושב שאתם לוקחים את זה יותר מידי רחוק.
זה כמו שאני אומר ללקוחות שלי שרוצים סורגים, מי שירצה לפרוץ יפרוץ. על אותו משל, מי שרוצה לעקוב אחריכם יעקוב. הוא לא צריך רכב אוטונומי או תעודה ביומטרית כדי לעשות את זה.
החסרון היחידי שיש לדעתי גם לתעודות וגם לרכבים זה במקרה של פריצה/גניבת/שינוי פרטים.
יש מצלמות וידאו עם זיהוי פרצופים כבר איזה עשר שנים בכל פינה על הגלובוס ... ויש את ה timeline של גוגל ומשהו בטח של אפל שאני לא מכיר גם כן איזה עשור ... אז .. באמת ..
מוני אורבך
24-04-17, 09:41
אני לא יודע אם כאן זה המקום, קרוב לוודאי שלא..
אבל שוב ושוב כמה חברים באתר מעלים את הדעות שלהם לגבי המשטר האפל השורר במדינה ימי השחור וכו..
חודשים (שנים) אני ישוב בשקט חלק קורא חלק לא.
לאחרונה הדעות נעשו יותר ויותר אפלות ה"משטר" הופך להיות יותר ויותר דרקוני ומצבנו שוקע באפילה גדולה.
נראה לי שאנשים מסוימים איבדו כל פרופורציה, במיוחד אם כותבים דברים כאלו ביום השואה.
המשטר הישראלי רחוק מאוד מלהיות שלמות, וגם אני חושב שנמרוד חי בסרט וורוד בגלל שהוא אליטיסט שחי בגן עדן.
אבל מכאן ועד להגיע לרמה האפילה הזו ולחושך והיאוש שאחדים מפיצים..
תקראו קצת הסטוריה ותראו מה קרא בעולם רק לפני 70 שנה.
משטרים אפלים ?? היטלר היה רק ההתחלה של משטר אפל ומטורף, סטלין ומאו צה טונג נתנו לו תחרות טובה מאוד.
עשרות אם לא מאות מליונים נרצחו, נטבחו וחוסלו שיטתית על מזבח ההערצה למשטרים שהם הקימו.
אתם מדברים על משפט שקר, במשטרים הללו משפטים בדרך כלל לא התקימו, מספיק היה כדור בראש (במקרה הטוב..)
רבותי, קצת פרופורציה בבקשה !!!
קורא אותכם נער בן 16 ומבין שהדבר היחיד הטוב שהוא יכול לעשות זה להעיף עצמו מהמדינה הזו, זה מה שאתם רוצם להעביר לנוער ??
לא אוהבים את המדינה, בבקשה קחו עצמכם ורכושכם ועופו מפה.
במשטרים האפלים באמת זה לא היה אופציה בכלל, אם נתנו לך לצאת זה היה עם הבגדים שעל גופך..
אף אחד לא מחזיק אתכם כאן, עברו לארצות הברית או לאיזה מדינה שתיקח אתכם ותשכחו את ישראל.
אה, אתם לא יכולים לעזוב כי אף אחד לא רוצה אתכם, אתם יהודונים בלי אזרחות.
וגם אם יש אזרחות זרה, מי יודע אולי בעוד כמה שנים איזה לאומן יחליט להעיף את כל ה"אזרחים" שלא ממש מוצאים חן בעיניו.
זו המדינה שלי ואני מוכן להילחם עליה, לא רק בשדות הקרב אלא גם בפוליטיקה.
להתבכין קל מאוד, לתקן הרבה יותר קשה.
העובדות והמספרים הם אמיתיים ואינם קשורים לסרט כזה או אחר, והטענה שיש עוד הרבה לאן להתדרדר נכונה - אבל בעיניי היא לא טענה רלבנטית לענייננו, לעניין הדיון על הרכב האוטונומי.
אבל,
אני פה כי זו הארץ שלי ואני נלחם עליה, בהתנדבות כמו ב"השומר החדש" ובתחומים נוספים.
אני פה כי רוב אזרחי הארץ הזאת הם אנשים טובים ואני מאמין בנו, ואני חושב שכאשר אמון הציבור במערכות השלטוניות נמצא בדרדור - זו בעצמה התקווה לשינוי. ולפי זה אני מנסה לפעול במשבצת הקטנטונת שלי.
אני פה כי יש הרבה אזרחים טובים שלא מוותרים, ויש גם פוליטיקאים טובים שנלחמים.
אני פה כי אני שייך לפה וכי אלה הערכים שלי.
המטרה שלי לא היתה להשחיר אלא לחשוף צדדים שהם בהחלט אפלים במשטרים דמוקרטיים בכלל ובישראל בפרט לצורך הדיון, ומתוך המודעות הזו - שכל כך חסרה למי שאינו נמנה על אחת האוכלוסיות בהן השלטון מתעמר - לדון בשאלה האם רכב אוטונומי הוא טוב או לא.
המטרה בשום אופן לא להחליש, אלא לנער.
אבל - אני משתדל ככל יכולתי להתרחק מהממסד, כדי לחיות בסרט נעים כמו שלך.
העיקר, מה עמדתך בעניין הרכב האוטונומי?
מוני .. אני דיי חושב כמוך .. אבל אני בהחלט חושב כמו גיתאי שאולי עכשיו רק רע .. לא נורא .. אבל כדאי לעשות משהו לפני שכן יהיה ..
גיתאי .. נימרוד בעד. הוא מהנדס .. ב dna הוא לא רואה מה יעשו עם הילד השמנמן .. הוא רק רוצה את הצד ההנדסי .. ( אני משער )
מוני אורבך
24-04-17, 10:26
רכב אוטונומי הוא העתיד אין ספק, כמו שרכב חשמלי הוא העתיד.
האם באמת הוא יהיה בעתיד, לא ברור, כנראה שכן.
אנשים רוצים אוטונומי כי זה משחרר אותם לעשות דברים אחרים, האינטרס כאן ברור.
כבר עכשיו יש רכבים "חצי אוטונומים" והמגמה תלך ותגבר.
לעניות דעתי יקח הרבה יותר זמן עד שרכבים באמת אוטונומים יסעו בכבשים.
עד אז הרכבים יהפכו יותר ויותר אוטונומים, זהו תהליך לא מהפיכה.
בדיוק כמו שהטלפון הסלולרי, ואחריו הסלולרי החכם נכנסו בשלבים עד הגעה למסה קריטית ואז המעבר היה מהיר מאוד.
תוך כמה זמן זה יקרה, בניחוש מבוסס על העבר 10 שנים. 20 שנה (דור) עד מעבר מוחלט לאוטונומי.
בקשר למכונית החשמלית, גם כאן יש אינטרס מובהק לעבור לחשמלי.
ייצור אנרגיה באופן מרוכז הרבה יותר זול ורכב חשמלי הרבה יותר יעיל ואמין ממנוע בעירה פנימי.
הבעיה שלו היא בסלולה כמובן. כרגע אין סוללה שתיתן לרכב חשמלי אותם ביצועים כמו הבנזין.
ברגע שתהיה, זו תהיה מהפיכת בזק. האם תהיה ?! לא בטוח.
כל עוד אין פתרון מוחלט לסוללה הרכבים החשמלים יכנסו יותר ויותר אבל לא יעלימו את הדלק.
אבל מי יודע, אולי יתפתחו טכנולוגיות חדשות שיעלימו בכלל את הצורך המטורף של האנושות לנסוע יום יום כדי להגיע לעבודה.
מציאות מדומה, נוכחות מרחוק, הטכנולוגיות הללו זמינות כבר היום, אבל פסיכולוגית האנושות לא מוכנה להם.
ברגע שמציאות מדומה תהיה זהה למציאות כפי שאנחנו חובים אותה, יתכן והצורך של הגעה ממקום למקום יעלם.
אבל אילו כבר ספקולציות בלבד, קשה מאוד להעריך את יכולת ההתממשות שלהם.
זה נוגד את הצורך הפסיכולוגי האנושי של לעבור ממקום למקום, ועל כן יש סיכוי טוב שלעולם לא יתממש, לא בתקופת חיינו בכל מקרה.
אבל אם כן, אז נמרוד באמת יוכל לחיות בסרט (-:
העיקר, מה עמדתך בעניין הרכב האוטונומי?
אני בעד רכב אוטונומי, ברור.
boaz avrahami
24-04-17, 12:03
גיתאי, גם אם אני מסכים עם מרבית טענותיך נשאר לי עדיין לבדוק מה החלופות והאם ביחס לשאר אומות העולם מצבנו טוב או רע.
אני לא חושב שמושלם אבל בסך הכול למיטב שיפוטי מצב רוב האוכלוסיה טוב אם לא למעלה מזה.
אם אני ממקם את ישראל על הגרף העולמי אני גם חושב שאנחנו הרבה מעל הממוצע שבו חיה רוב האנושות.
כן, לא הכול מושלם ותמיד צריך לרצות להשתפר וגם נכון שזה נורא להיות בסטטיסטיקה שבה המערכת רומסת אותך תחת גלגליה אבל בשורה התחתונה אני אסיר תודה למדינת ישראל שנותנת לי את מה שנותנת ובכלל שאני חי באחת התקופות היותר טובות שעם ישראל זכה להן עד היום.
הכול יחסי
אסף, כשאמרת "הפוכות" קיוויתי שהן הפוכות למסקנות העגומות שלי.
אז קראתי ואני מבין שהן "הפוכות" רק במובן של מי יהיה העריץ: הממשלות או הפירמות.
איך שלא תהפוך את זה, זה מטריד.
גיתאי... אני מקווה שאתה מבין שהתבדחתי כי הדיון הזה הולך רחוק מאוד..
אבל כשאני ממשיך וקורא את התגובות אני רואה שלא.
אסף.
מוני .. אני דיי חושב כמוך .. אבל אני בהחלט חושב כמו גיתאי שאולי עכשיו רק רע .. לא נורא .. אבל כדאי לעשות משהו לפני שכן יהיה ..
גיתאי .. נימרוד בעד. הוא מהנדס .. ב dna הוא לא רואה מה יעשו עם הילד השמנמן .. הוא רק רוצה את הצד ההנדסי .. ( אני משער )
כדאי להקשיב לדבריהם של הברלי וגתאי , הם יודעים דבר או שניים על המציאות העגומה במדינה , ואני בטוח שכולם יודעים בדיוק כמוהם אבל יש כאלה שמעדיפים להישאר על הגדר ולהסתכל (להסתפק בטוב העכשווי) במקום לקום ולעשות משהו לפני שיהיה מאוחר , ולזה התכוון גיא !
זה שיש כאלה ואחרים שטוענים שהממסד רקוב והוא אכן רקוב זה לא מעיד על התמרמרות , ממש לא , נהפוך הוא , זה מעיד על אכפתיות ורצון לשנות לטוב יותר , יש לי המון טענות אבל זה אומר שלא טוב לי ? ממש לא , אני חי וחי טוב , יחד עם זה יש מטען של טענות וברור לכולם שיש מקום לתיקון , במדד של איפה אנחנו ממוקמים ביחס למדינות כאלה ואחרות , אני בטוח שממוקמים בתחילת הטבלה של שחיתות וריקבון (שווה ערך למדינות עולם שלישי ואם לא יותר) וזה רק הולך ומתגבר , להתייפייף ולהראות שהמצב בסדר זה לא מוביל לשום מקום , מיניתם כאן לא מעט דוגמאות אבל בעיניי הדוגמא הכי קלאסית זה נושא הדיור , פעם ההורים יכלו לממן דירה לילדיהם , בדור של היום מי מסוגל לדבר כזה ? וזה כמובן כישלון מובהק של הממסד בגלל הון - שלטון .
ולעניין רכב אוטונומי , ברור לי שהקדמה בעולם טסה במהירות מעל המצופה והוכחה לכך הקדמה בעניין הסמארטפונים , בעיניי זה סוג של גזילת חרות , יהיו כאלה שיברכו את כל הקדמה הזו אבל איך זה שרובנו רק מתלוננים על הקדמה הזו ? בואו ונשאל את הדור של פעם על חיים ואיכות חיים והדור של היום מה יהיו התוצאות לדעתכם ?! כמו בכל דבר ככל שהקדמה היא טכנולוגית יותר זה תלות וצרות יותר , וכאן שוב אשתמש בנושא הסמארטפונים , פעם היינו עם טלפון פנס ולא קרה כלום אם התקלקל או הפקדנו בתיקון , או לחילופין בקושי היינו מבקרים במרכזי שירות לתיקון , ומה מצבנו היום ? הסמארטפון לא תקין משתגעים ומתחילים לטפס על קירות , שלא נדבר על הביקורים במרכזי שירות בגלל תקלות , וכך אותו משקל רכב אוטונומי , התלות תהיה פי מיליון , האם אנחנו רוצים את זה ?
GodsFather
25-04-17, 09:03
למה הורים צריכים לממן דירה לילדיהם במקום לחנך אותם למימון עצמי?
תלות בחומר היא בעיה אבל להיות מובלים ולא עצמאיים היא היא המקור לכל הבעיות.
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
קבלו נוק-אווט ...
מכונית אוטונומית מלחיצה אתכם ? ...
מה עם זה ?
לבחור יש מוניטין מטריד של משלים משימות ...
http://www.msn.com/he-il/money/technology/%d7%90%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%90%d7%a1%d7%a7-%d7%94%d7%9e%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%a7%d7% a1-%d7%99%d7%94%d7%99%d7%94-%d7%90%d7%9e%d7%99%d7%aa%d7%99-%d7%91%d7%a2%d7%95%d7%93-%d7%a9%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%a9%d7%a0%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%9c%d7%91%d7%93/ar-BBAedmM?li=BBqrXX3&ocid=iehp
למה הורים צריכים לממן דירה לילדיהם במקום לחנך אותם למימון עצמי?
תלות בחומר היא בעיה אבל להיות מובלים ולא עצמאיים היא היא המקור לכל הבעיות.
כשההורים שלנו קנו בית, היחס בין המשכורת הממוצעת לעלות דירה ממוצעת היה בערך 1/3
ולפעמים פחות מהיחס היום.
שדירת 4 חדרים בפתח תקווה (לא ת"א/רמת גן/גבעתיים) עולה מעל 1.8 מליון שקלים וכדי לממן
אותה אתה צריך סכום זמין של 450 אלף שקלים (25%) ואת השאר במשכנתא של שלושים שנה
שהיא בערך 8000 שקל לחודש בוא תגיד לי איך זוג צעיר מסתדר בלי עזרת ההורים.
כדי לחסוך 450 אלף שקלים, נגיד כל חודש תשים בצד 5000 (בוא נראה אותך שם סכום כזה בצד)
יקח לך 7 וחצי שנים. עכשיו, שהמשכורת הממוצעת במשק היא 8000 שקל, בוא תגיד לי איך אפשר
בלי עזרת ההורים?
ולמה פתח תקווה ולא יותר רחוק? בוא תמצא עבודה יותר רחוק (מודיעין לדוגמא יעלה 30% יותר לפחות).
הבעיה שלי עם רכב אוטונומי אינה פחד מטכנולוגיה אלא פחד מכפייה.
מי שרוצה רכב אוטונומי - שיהיה לו לבריאות. שישתמש בזה וייהנה ושיעזוב אותנו בשקט.
אבל לא. זה לא יהיה נתון לבחירה. זה יהיה בכפייה.
חלק גדול ממצדדי רכב אוטונומי מזכירים לי קצת את אחינו הצמחוניים והטבעוניים המיליטנטיים.
אני מדבר על אלה שלא מסתפקים בצמחונות ובטבעונות הפרטית של עצמם אלא הם מיסיונרים חפרניים שמנסים לכפות את אורח חייהם על סביבתם. הם לא ישקטו ולא ינוחו עד שיאלצו את כולנו להפסיק לאכול בשר.
כך גם עם רכב אוטונומי.
חובבי הטכנולוגיה כאן כל כך מתלהבים מזה עד שהם מתחילים לתאר את פעולת הנהיגה כמין מטלה דמונית שהורסת להם את חיי היומיום. זה משהו שאני יכול לקבל בהבנה בשיחה עם אמא שלי שרכב אוטונומי הוא פתרון אדיר בשבילה כי היא לא מסוגלת להוציא משפחתומטית פשוטה מהחניון בלי לפגוע ב-7 או 8 מכוניות אחרות. אבל לרגע הם שכחו שאמא שלי לא נמצאת בפורום הזה. כאן זה אתר של חובבי רכב. רכב שטח אמנם אבל עדיין רכב. והנחת היסוד ההגיונית (?...) שלי היא שחובבי רכב אוהבים לנהוג. או שאני טועה?....
הבעיה היא שכדי שרכב אוטונומי יממש את מלוא הפוטנציאל שלו צריך להעיף מהכביש את כל הנהגים האנושיים כי הם - בפשטות - מפריעים לו. הוא לא מסוגל לחזות כהלכה את התנהגותם הלא צפויה של בני אדם. כל מי שמצדד ברכב אוטונומי כי לטענתו הרבה יותר הגיוני ונוח לא לנהוג בכלל בחיי היומיום (לגיטימי בהחלט לחשוב כך) מסרב להבין שלא יוכל לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה - לנסוע לעבודה חמישה ימים בשבוע ברכב אוטונומי אבל בסופ''ש לנהוג בג'יפ הישן שלו. לא ולא - זה לא יעבוד ביחד.
מישהו יצטרך להחליט. לפסוק לטובת זה - או לטובת זה. מכונית עם הגה שנשלטת על ידי בנאדם או מכונית ללא הגה שנשלטת על ידי מחשבים. ביחד על אותו כביש הן לא יכולות לנסוע. התשובה תהיה ברורה.
אז הבעיה שלנו היא שלילת חופש. כתוצאה ישירה של התפתחות טכנולוגיה מתקדמת.
אני שייך לאלה שחוששים - כי אני אוהב לנהוג ויותר משאני אוהב לנהוג, אני אוהב חופש.
ואני יודע כמו שהיום יום שלישי, שהשלטון הקרימינלי של מדינת היהודים לא יהסס לחבר את הטכנולוגיה המתקדמת לשרות האובססיה המופרעת שלו לשררה. כבר היום הם מנסים להשתלט על התקשורת החופשית ולהפוך אותה לתקשורת מטעמם.
מחר הם כבר לא יהססו לחדור לעוד ועוד מרחבים שעד היום חשבנו שהם פרטיים. כל זה קורה לכם מול העיניים ואתם עיוורים. עיניכם המסונוורות מהרבה חיישנים קטנים ומאקזיט אחד גדול טחו מלראות את האמת.
boaz avrahami
25-04-17, 17:46
על מה מבוססת הנחת העבודה שיעיפו את כל הרכבים בנהיגה עצמית מהכביש?
לפי מה שאני מבין ההיפך בדיוק הוא הנכון.
מישהו יצטרך להחליט. לפסוק לטובת זה - או לטובת זה. מכונית עם הגה שנשלטת על ידי בנאדם או מכונית ללא הגה שנשלטת על ידי מחשבים. ביחד על אותו כביש הן לא יכולות לנסוע. התשובה תהיה ברורה.
"...שעל אותו כביש הן לא יכולות ליסוע ביחד" - הנחה מופרכת מהיסוד. המצאה ברליסטית. ואל תצפה ממני להוכיח את ההיפך - אני לא נכנס לדיון שבו אני נדרש להוכיח שאין לי אחות. תוכיח אתה שיש לי אחות.
כי מערכת אוטונומית לא מסוגלת לחזות התנהגות של נהגים אנושיים.
כל עוד ימשיכו מכוניות נהוגות ע''י נהגים בשר ודם לנסוע מסביב למכוניות אוטונומיות, הן יהיו מעורבות בתאונות.
רכבי הניסוי של גוגל כבר היו מעורבים ביותר מ-15,000 תאונות. אלה לא מספרים שהמצאתי אלא חומר שכל אחד יכול למצוא בקלות ברשת. כל התאונות לא באשמתם כמובן, כי הם מתוכנתים לנסוע כמו תלמיד נהיגה בזמן הטסט. האלגוריתם שלהם לא מאפשר להם לעבור על חוקי התנועה ולו עבירה שולית ביותר. הם נוסעים במהירות המותרת, מצייתים לכל תמרור ולכל רמזור, מקפידים לאותת בכל מעבר נתיב ולעולם לא מתעצבנים בפקק, לא שותים אלכוהול לפני שהם יוצאים לדרך ובוודאי לא מקבלים מין אוראלי תו''כ נהיגה.
ובכל זאת הם חטפו וחוטפים זאפטות ממכוניות אחרות מכל הכיוונים.
ואלה לא שיבוטים שלי שנוגחים בהם כדי להעיף אותם מהכביש. אלה נהגים רגילים מסביבם שעושים טעויות ושטויות שהרכב האוטונומי לא מסוגל לחזות. כי אם היה מסוגל היה נמנע מהתאונות הללו. הרי כל הקטע של מכונית אוטונומית זה להפחית מספר תאונות ובהמשך ככל שיהיו יותר מכוניו תאוטונומיות ופחות נהגים אנושיים עד שנהיגה אנושית תיאסר לחלוטין - למנוע אותן לגמרי. לא כך?
או שכל זה באמת רק בשביל האקזיט?..... משהו שאפילו אני לא מאמין שהוא כך.
במסגרת כתבה על הנושא הזה בדיוק, מהנדס בגוגל טען שבכל עוד רכב אוטונומי יצטרך לחלוק את הכביש עם נהגים אנושיים לא תהיה ברירה אלא לכתוב עבורו אלגוריתם שיאפשר לו לסגל הרגלי נהיגה ''אנושיים'' כלומר עברייניים, אחרת יהיה מעורב בהרבה יותר תאונות.
אתה מצחיק דרור. החלטת שהולך להיות לך רע, שהולכים לאסור עליך לנהוג, ועכשיו אתה בונה מגדלים של תיאוריות שיצדיקו את הפסימיות שלך.
אני מוכן להתערב איתך על מה שאתה רוצה, שאתה תוכל לנהוג על כביש ציבורי במדינת ישראל, עם הגה ודוושות, ברכב אספנות, עד היום שבו לא תוכל לנהוג יותר מסיבות פיזיולוגיות - ואז אתה תשמח מאד כשמכונית אוטונומית תסיע אותך לבקר את הנינים.
ראבאק, צא מנקודת המבט הילדותית שלך.
אימא שלי כבר לא נוהגת מרחקים גדולים. אבא שלי עדיין משחק אותה גיבור ומסיע אותה לאן שצריך, אבל אחרי ניתוח קטרקט ראשון כבר רואים סדקים גם באיש הגדול הזה. אני רואה בעיניים מפוכחות איך הביקור אצל הנכדים הולך ומכביד. מכונית כמעט אוטונומית אוטונומית, כזו שצפויה לנו בתחילת העשור הבא, היא מתנה משמיים לאנשים מבוגרים.
למשל.
כתבתי שאין לי שום בעיה עם מכונית אוטונומית לכשעצמה.
גם לי יש הורים מבוגרים וגם אבא שלי (הגיבור-חיל שלפני 20 שנה עוד היה לוקח את הפניות בעליה לגבעת עדן בזכרון יעקב על שני גלגלים), כבר נוהג פחות בפוקוס שלו כי הוא בנאדם אחראי שהפנים שבגיל 79 הוא כבר נוהג קצת פחות טוב משהיה רוצה כדי להרגיש בטוח.
בשבילו רכב אוטונומי הוא משהו שיקל על החיים.
בשביל אמא שלי, שכמו שאמרתי - למרות שיש לה רשיון נהיגה, מעולם לא היתה מסוגלת להזיז מכונית ממקומה בלי להכניס אותה בקיר או במכונית אחרת, רכב אוטונומי הוא כנראה הכרח.
החשש שלי, שלדעתי הוא מבוסס, הוא שנהיגה אנושית תיאסר כי בני אדם טועים ועל כן מעורבים בתאונות. ואם יש פתרון טכנולוגי שמונע לחלוטין תאונות, המדינה תבחר בו גם במחיר של איסור מוחלט על נהיגה אנושית.
כשאני קורא את דברי השר כץ והמדען הראשי שלו מר סופר, החשש שלי מתעצם.
על זה הויכוח שלנו.
והלוואי שאתה צודק וזה לא יקרה ב-20-30 שנה הקרובות. והבן שלי מתקן - ב-50-60 שנה הקרובות.
boaz avrahami
25-04-17, 18:36
דרור, כל הבסיס של הקליטה שלהם ותקופת המעבר מבוסס על השתלבות עם מה שכבר קיים כיום.
אין לזה שום היתכנות מעשית אחרת מכמה סיבות.
למשל מה יעשו עם כל המכוניות הקיימות כיום בעולם?
יום אחד יוחלט שאתמול נסעו במכונית קונבנציונלית ומחר כולם לאשפה ועוברים לאוטונומית?
מה זה השטות הזו?
יש מקומות שבהם לא תפעל לעולם מכונית אוטונומית כנראה - המקומות הלא סלולים.
אתה סתם הולך רחוק מדי
באמת מה יעשו עם מכוניות קיימות?
יתנו להן להזדקן ולמות ויורידו אותן מהכביש.
זה לא יקרה מחר. אבל תוך 10-20 שנה זה בהחלט מעשי.
לדוגמה - תסתכל מה קורה בנורבגיה למשל. המדינה קיבלה החלטה לקדם רכב חשמלי מסיבות של איכות הסביבה (כי נפט באמת לא חסר לנורבגיה, מפיקת הנפט הגדולה ביותר באירופה, שהפכה את קרקעית הים הצפוני למשהו שדומה ללחוח של תימנים מרוב קידוחים). מה שהם עושים בנוסף להקלות מיסוי על רכב חשמלי (לא עזר) זה לצמצם בהדרגה את מספר תחנות הדלק.
תוך כמה וכמה שנים לתדלק מכונית בעלת מנוע שריפה פנימית בנורבגיה יהיה ניג'וס רציני. כי למצוא תחנה בקרבת מקום מגוריך יהיה עניין לא פשוט בכלל. אנשים יתחילו לאגור ג'ריקנים. כמו שאחותי היתה עושה כשהתגוררה באוזבקיסטן ב-1998, כשבטשקנט, עיר בירה עם 2 מיליון תושבים אז, היתה רק תחנת דלק אחת וגם היא לא היתה פתוחה בכל יום. רק כשהגיעה מיכלית ומילאה את מאגרי התחנה... זה יהיה ניג'וס ובסוף הם ייפטרו ממכונית הדלק המזהמת ושאחזקתה תהפוך לנטל ולעול, ויעברו לרכב חשמלי.
אז אם אתה חי בנורבגיה ויש לך מכונית רגילה? תמשיך להשתמש בה אבל כשתתיישן כבר לא יהיה טעם להמשיך להשקיע בתחזוקתה. היא תלך לגריטה/מיחזור והרכב הבא שלך יהיה חשמלי.
בעוד 20 או 30 שנה כבר לא יהיו מכוניות פעילות בעלות מנועי בנזין וסולר בנורבגיה למעט רכבי אספנות ואני לא מתכוון לסתם מכוניות ישנות כמו אצלנו אלא למכוניות בעלות ערך אספני אמיתי, כאלה שאנשים עשירים שזה תחביבם אוספים ושומרים עליהן כעל בבת עינם.
מי שתהיה לו מכונית אספנות כזאת וירצה לעשות בה סיבוב אשכרה יתדלק אותה בדלק שיגיע בבקבוקים מחנויות תחביב, שכל אחד מהם יעלה כמו בקבוק ויסקי טוב. ואז יוכל לבוא החכמולוג המקביל הנורבגי של נמרוד ולהגיד ''מה אתה רוצה? הנה, מותר לנהוג ברכב עם מנוע בנזין''.
העניין הוא שכל זה אמיתי. זה קורה שם עכשיו. ממש ברגע זה. וכשפוליטיקאים שלנו רואים דברים כאלה זה מכניס להם כל מיני רעיונות לראש. כבר היתה להם תוכנית להעביר את כולנו למכוניות החשמליות המחורבנות של בטר-פלייס. למזלנו לא הצליח להם. אבל זה היה רק קרב אחד. המלחמה תסתיים בתוצאה שונה.
ובעצם למה אני מרחיק עד סקנדינביה?
מה יעשו עם מכוניות קיימות?... תשאל את אותה שאלה בעניין התקנה החדשה שלנו הנוגעת להגבהות. באמת מה יעשו עם מכוניות קיימות שכבר מוגבהות? שילכו להיבדק ולהוציא אישור? יופי חי. מדובר באלפים רבים מאוד של רכבים שאין להם פתרון במסגרת הנוהל החדש. מה הם יעשו באמת?.... כאילו שלאווילי משרד התחבורע זה אכפת מה הם יעשו.
ועכשיו תגיד לי למה שכשיותר ויותר מכוניות אוטונומיות יעלו על הכביש, נהיגה אנושית לא תוגבל ובהמשך גם לא תיאסר.
בועז,
מדינת ישראל אוסרת על אנשים עם הגבהות לעבור טסט ככה סתם פתאום
ואתה מדבר על זה שהם לא יכולים להגיד לך להפסיק לנהוג באוטו שלך?
בארה"ב אולי לא, בישראל זה יכול לקרות מחר בבוקר.
boaz avrahami
25-04-17, 19:17
דרור, עוד שלושים שנה זה תהליך אבולוציוני סביר. עד אז יחיו יחד שני סוגי המכוניות.
אגב, מרבית בני האדם בגיל שלך בעוד 30 שנה יהיו פסולי נהיגה ודווקא רכב אוטונומי יספק להם יכולת התנידות נוחה בהרבה מאוטובוסים.
אתה במיוחד צריך לצדד באוטונומי...
אני מניח שכשם שמרבית בני האדם בחרו מרצון להתנייד עם כרכרות רתומות לסוס כך יהיה גם בעתיד.
מי שיתעקש להיות עגלון ימצא את הדרך כנראה.
ההגבהות הן ממש דוגמה לא לעניין.
עדיף שלא אנצק מדוע אבל אף אחד כאן לא תמים
דרור, עוד שלושים שנה זה תהליך אבולוציוני סביר. עד אז יחיו יחד שני סוגי המכוניות.
הו. יפה.
מויכוח ''אם'' זה יקרה עברנו ל''מתי''.
תוך כמה זמן זה יקרה.
גם זו התקדמות.
boaz avrahami
25-04-17, 19:43
הנבואה ניתנה ל...
הו. יפה.
מויכוח ''אם'' זה יקרה עברנו ל''מתי''.
תוך כמה זמן זה יקרה.
גם זו התקדמות.
הדיון חוזר להיות ענייני. וקצר.
בוא נחשוב - מתי מתחלף "דור" של מכוניות על הכביש?
הנתונים ברורים: בשנת 2015, מתוך 3 מליון ו91 אלף כלי רכב (כל הסוגים) רק 67,500 יוצרו לפני שנת 95. שזה בערך 2%. כלומר, כל 20 שנה מתחלפים 98% מכלי הרכב על כבישי ישראל.
114498
מקור: http://www.cbs.gov.il/webpub/pub/text_page.html?publ=13&CYear=2015&CMonth=1
עכשיו בואו ננחש באיזו שנה נהיגה אוטונומית תהיה חובה בכל כלי רכב חדש. זה נראה ניחוש פראי, אבל לא לגמרי. אם שנת 2021 היא שנת יעד בכמה מדינות להתחלה האמיתית של רכב אוטונומי, אפשר לדבר נניח על שנת 2030 כשנה סבירה שבה כל כלי הרכב החדשים יחויבו להיות בעלי יכולת אוטונומית מלאה באיחוד הארופי. אנחנו די ישרנו קו עם התקינה הארופית, אז זה רלוונטי גם לגבינו.
אם כך, אז אפשר לנחש שבשנת 2050, 20 שנה אחרי שכל מכונית חדשה שתעלה על הכביש תהיה בעלת יכולת אוטונומית, 98% מהמכוניות יהיו כאלו.
האם זה אומר שנהיגה אנושית תיאסר? לדעתי לא, אין סיבה. כי מכוניות שאינן בעלות יכולת אוטונומית, יהיו אז באופן טבעי 2% זניחים מכלל המכוניות. מי שיתעקש להחזיק מכונית בת יותר מ20 שנה, בדיוק כמו היום, יהיה חובב רכב, ואני לא רואה סיבה שהאחוז הזניח הזה יפריע לסטטיסטיקה של התאונות.
אפשר לנחש שעד אז כבר יהיו כבישים מסוימים לרכב אוטונומי בלבד - כבישים מהירים שבהם תהיה רק נהיגה אוטונומית, ויהיו לכן מאד מהירים ומאד צפופים. זה לא יהיה שונה מהאיסור על עגלות עם סוסים, או טרקטורים, לעלות על כביש מהיר היום. זה יראה לנו טבעי לחלוטין.
בכבישים משניים, כמו שהיום אין מניעה לנוע עם סוס ועגלה, או ציוד חקלאי, לא רואה סיבה שתאסר תנועה של מכוניות בנהיגה אנושית. זה פשוט לא יעניין אף אחד. החובבים יצאו לנהיגת תחביב בסופ"ש, שוב, באופן טבעי - זה מה שעושים היום עם רכב בן 30 שנה במילא. רכב אספנות.
הדלק? בהחלט, יקנה בחנויות לתחביב, שיהיו נפוצות כמו חנויות לתחביבים הנוכחיים - אופניים, ספורט ימי, סקי, ואט אבר. כנראה שנפוצות יותר. התחביב המוטורי יהיה חזק גם עוד מאה שנים קדימה. אני לא חושש מההיבט הזה.
מה שכן אפשר לצפות, הוא שבכל המכוניות החדשות יהיה רכיבי תקשורת מה שנקרא V2V או V2X, וזה בטווח זמן של 5 שנים מעכשיו. וכלי רכב ישנים, יחויבו בהתקנת קופסה שחורה, שמתקשרת עם המכוניות המודרניות יותר, תוך לא יותר מעשר שנים. אני משער שגם אז תעלה זעקה שחודרים לפרטיות ומחייבים אותנו באח גדול ברכב ובכלל למה מתערבים לי במערכת החשמל של סופת האספנות, אבל זה תקנה שתכנס חזק ותאכף בקלות (כי כל רכב שלא ישדר, יעצר מיד).
הקופסאות השחורות האלו, יהיו מעין צ'קלקות בלתי נראות, שמדברות אל כל הרכבים האוטונומים בסביבה ומזהירות אותם שנהג אנושי נמצא קרוב, וכך הם יוכלו בקלות לשמור מרחק, לתת לו מראש זכות קדימה בצמתים, וכן הלאה. זה חלק מהתשובה לנושא השילוב של נהיגה אנושית ואוטונומית.
המגמה של כלי רכב חדשים עולה. ייתכן שקצב ההחלפה יהיה גבוה יותר ביחס לתמונת המצב הנוכחית.
כל זה כאמור ניחוש מושכל בלבד. יכול להיות שזה יקרה עשר שנים לפני או עשרים שנים אחרי, או לקחת כיוונים אחרים לגמרי. אבל אני מקווה שהניחוש לפחות מנומק.
הנה מתחיליםhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170425/dccdc11b7857af75d037b31b183decdb.jpg
מעניין לראות אם התקינה העתידית ליבוא תחייב התאמת רכיב "תרבות" בשלב שהאוטונומיות יהיו עדיין מיעוט.
הערכות הזמן די תואמות למה שתעשיית הרכב והאנליסטים מדברים עליו.
הנתון שהתעלמת ממנו הוא נושא הביטוח. ברגע שתאסף מספיק סטטיסטיקה שתוכיח שמחשבים עושים הרבה פחות תאונות מבני אדם חברות הביטוח יעלו את הפרמיה בצורה שהתחביב שנקרא נהיגה על ידי בן אנוש יהפוך ליקר מאוד :(
דבר דומה קרה בתחילת שנות התשעים בארץ עם ביטוחי האופנועים שפעם היו דומים לביטוחי הרכבים, היום הם יותר מכפול.
אולי נפגש כולנו בשבוע נהיגה עצמית ברכבים באפריקה ב 2050.
דרך אגב, כבר השנה (2017....) מאה משפחות בגטנבורג שבדיה יקבלו לרשותם רכב אוטונומי ברמה 4.
http://nordic.businessinsider.com/volvo-just-launched-the-worlds-most-ambitious-autonomous-driving-trial-in-gothenburg-2017-1/
כל עוד הרכב יהיה בכביש הטבעתי המקיף את העיר (כ 54 ק"מ אם אני לא טועה) הוא יסע במצב אוטונומי מלא ללא כל דרישה חוקית מהנוסעים להיות אחראים. רק בירידה מהכביש המסויים הזה אחד הנוסעים יתבקש 'לקחת פיקוד'.
יאיר
שכחתי כבר על מה נפתח השרשור, אבל שמתי לב למשהו משעשע/מעניין.
ככל שאתה בעלים של מותג jeep יותר מובהק, אתה רואה את העולם ביותר שחור.
ככל שהjeep יותר משופר, זה נהיה יותר קיצוני....
האם זה אומר שמלכתחילה אנשים נון-קונפורמיסטים בוחרים במותג, או שמא השנים של חיים עברייניים ופחד מהחוק הופכים אותם לכאלו....
(ולפני שאתם מסתערים, קחו אוויר, זה נכתב בחצי צחוק).
הניחוש שלי שונה משלך, נמרוד.
כבר היום חלק מחברות הרכב מדברות בקול רם על שינוי שיטת הבעלות על רכב. לקחת את הליסינג המימוני שרבים כאן לקוחות שלו שלב אחד נוסף קדימה. המודל הזה מניח שרוב האנשים לא באמת נותנים חשיבות לסוג הרכב שיש להם פרט לדרישה שזה יהיה רכב אמין ונוח שיעשה את העבודה כל יום.
תוסיף לזה את העובדה שמוצרי צריכה אלקטרוניים הם בעלי אורך חיים ומחזור חיים קצר, ושהזמן בין דגם לדגם הוא לא עשור כמו במכוניות של שנות ה80 אלא שנה כמו בין אייפון 7 ל 8.. ותגיע למסקנה שאנשים פשוט ירצו את השרות ולא את הבעלות על רכב. ככה הרוב ממילא יהיו מכוניות שמוחלפות בחדש כל שנה שנתיים, ומהר מאוד, ממש מהר, אחוז המכוניות החדשות מאוד יהיה עצום - כלומר אחוז המכוניות בגילאי ביניים יהיה מזערי, ורכבי אספנות מן הסתם יישארו בשיעור דומה כי מספר האספנים יישאר דומה.
כלומר אם היום לוקח 20 שנה להחליף דור, בעוד 10 שנים זה כבר ייקח רק שנים בודדות.
וזה אומר שכבר ב2030 לא רק שכל המכוניות החדשות יהיו ים יכולת אוטונומית כזו או אחרת, אלא גם שהמכוניות האלו יהיו רוב מוחלט.
אני עם שלושה רכבי אספנות עד אז. הכי מודרני הוא פרימיטיבי כמו סופה. הכי ישן אפילו בלי רכיב אלקטרונינ אחד בודד.
מתחיל למלא ג׳ריקנים.
אסף.
אסף שכחת להכניס למשוואה את רכבי הליסינג המימוני הנמכרים לשוק הפרטי.
על כל אחד חדש החברות צריכות למכור ישן במקומו.
איך זה מתיישב עם תיאוריית הספיד-תחלופה?
אסף שכחת להכניס למשוואה את רכבי הליסינג המימוני הנמכרים לשוק הפרטי.
על כל אחד חדש החברות צריכות למכור ישן במקומו.
איך זה מתיישב עם תיאוריית הספיד-תחלופה?
לא ברור מה אתה אומר, או שואל.
אסף מדבר על תחלופה סופר-גבוהה בצד חברות הליסינג (המימוני).
אבל הוא לא לוקח בחשבון שהן לא יכולות לרכוש מכוניות חדשות בתדירות כל כך גבוהה בלי למכור בחוץ את הישנות במקומן.
לכן אני מניח שקצב ההחלפה לא יהיה שונה ממה שהוא כיום - מכיוון שקצב מכירת הישנות יהיה זה שימנע את האצת ההחלפה.
בקיצור, אני לא חושב שהקצב יהיה שונה מהותית ממה שהוא כיום.
להערכתי קצב התחלופה יגבר, אורך החיים( בשנים, לא בקילומטרז) של הרכבים הסטנדרטיים המשפחתיים כבר התקצר ל15 שנה על פי רוב, שימו לב לדוגמה שעדרי המזדות 323 נעלמו, היכן הן כיום?
המגמה תגבר עקב עלויות תיקון גוברות, בעוד 10 שנים ברכב משפחתי שנת 2017 לא יהיה כדאי לתקן את הגיר הרובוטי או הטורבו, העלויות לא יצדיקו את התיקון.
אבל למה שנקנה אוטו בכלל ?
מה הפואנטה להחזיק אוטו במצב שאתה מזמין מונית אוטומטית כשאתה צריך וחוסך את הטרחה בתחזוקה - אחזקה וחניה ..
לזה התכוונתי.
לא ליסינג מימוני. אלא הצעד הבא שהוא שרוב בעלי המכוניות לא יהיו.. בעלי מכוניות. אלא רק שוכרי שירות.
מה קורה לאייפון שרק לפני שנה היה חדש ושכרת אותו מחברת הסלולר יום אחרי שיוצא אייפון חדש והם מציעים לך לשדרג?? למי אכפת? הוא הולך ללימבו של האייפונים שהוחזרו לחברה.
עכשיו שים לו גם גלגלים. זה משנה משהו? הוא ייסע בעצמו למפעל הגריטה.
אסף.
boaz avrahami
25-04-17, 23:33
כפי שיש היום בעולם המחשוב
saas - software as a service יהיה בעתיד שירות מקביל לתעבורה.
אתה לא קונה רכב אלא משלם על שרותי תחבורה והרכב לא עומד בחנייה שלך 90 אחוז מהזמן אלא מגיע לפי צורך לשרת אותך
נו, מה כל כך חדש בזה?....
זה קיים כבר מאה ומשהו שנים לפחות. מהרגע שהומצאה המכונית פחות או יותר.
קוראים לזה ''מונית''.
דרור תסביר לנו בקצרה וברצינות מה ההבדלים בין מונית לרכב אוטונומי (אם אתה לא מצליח דפדף אחורה בשרשור הזה...).
מוני אורבך
26-04-17, 08:26
המצב אינו כל כך פשוט וחד וחלק כמו שכמה תופסים אותו.
חברות הרכב לא יוותרו כל כך בקלות על המכונית האישית, יש בזה הרבה כסף.
יותר מזה הרבה מאוד אנשים לא יוותרו על מכונית אישית שתהיה רק שלהם.
בעיר גדולה וצפופה (סטייל ני יורק, או אפילו יותר קטנות כמו תל אביב) קל מאוד להיפרד מהמכונית האישית.
להסתמך על שירות "מוניות". אבל את זה עושים כבר היום הרבה מאוד אנשים.
בערי "פרבר" או עירות קטנות המצב שונה לחלוטין.
אי אפשר להסתמך על "מונית אוטונומית" שתגיע עוד חצי שעה..
כאן אנשים יסתמכו יותר על מכונית אוטונומית אישית.
על כן לעניות דעתי יהיה שוק מעורב של שירותי הסעה ומכוניות פרטיות, מזכיר משהו לא ?!
המכונית האוטונמית ללא שום בקרת אדם היא עוד רחוקה מהיום. היא דורשת הרבה תשתיות שכרגע לא קימות.
מה שכן אפשר (ועושים) מכוניות חצי אוטונמיות בבקרת אדם, הם ישתכללו יותר ויותר והתשתיות יפותחו עד ההגעה ל"מסה הקריטית"
10 שנים נשמע סביר, אבל זה רק ניחוש.
אני (וחברות הרכב) דווקא כן מדבר על מכונית פרטית ואישית בחניה. רק בלי להיות הבעלים שלה. כמו האייפון ששוכרים מהספק הסלולרי ומשדרגים כל שנה.
אסף.
boaz avrahami
26-04-17, 09:06
אנחנו עושים את עצמנו כאילו אנחנו באמת יכולים לחזות את העתיד והוא תמיד צוחק לנו בפנים.
כידוע, חיזוי העתיד הטוב ביותר מתבסס על סרטי מדע בדיוני.
ולכן אני מהמר שהעתיד יהיה תחבורה תלת מימדית בסגנון האלמנט החמישי.
אוטונומי כמובן.
ולו רק בשל חיבתי למילה יובוביץ׳
סופה עצרי בצד את מוגבההת
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170426/27007456a51863fa3df67726a6497edc.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170426/05f0ad85f015c83e012c16843aa9ec76.jpg
זאת לא מילה, רק הגליל נייר טואלט שהיא לבשה :'(
זה מה שלובשת ישות אלוהית ..
אגב ברסידנט איוול היא לובשת נייר ממדפסת
זו לא מילה.
למילה אין ציצים. לזו יש.
ומונית זה לא רק רכב אוטונומי (אתה נכנס ואומר לו לאן לנסוע והוא נוסע לשם) זה גם רכב שיתופי פר-אקסלנס.
אתה מזמין אותו כשאתה צריך להגיע לאן שהוא. הוא בא. לוקח אותך. אתה משלם תמורת השרות וזהו. הוא נוסע לקחת מישהו אחר.
תיכף תגיד שזה יקר.
אז יש רכב שיתופי יותר זול. קוראים לו אוטובוס.
הקיצר - הפתרון הוא תחבורה ציבורית יעילה. לא משחקי ההייטק האלה.
אבל זה לא העניין בסיפור הרכב האוטונומי. העניין הוא האובססיה המופרעת להוציא את בני האדם מהמשחק כי.... כי למישהו זה כדאי כלכלית, כל מחול השדים הטכנולוגי הזה. שישאיר אחריו כמה אקזיטים וכמה מיליארדרים + המונים מחוסרי עבודה ופרנסה.
והנה לך מונית אוטונומית:
114511114512
boaz avrahami
26-04-17, 14:03
דרור, זה מאוד נכון מה שרשמת עכשיו.
זה משתלם למישהו ובגלל זה משנים מודל.
לפני כמה שנים הגיעו למסקנה שהמחשוב במודל הנוכחי שלו מיצה את עצמו והרווחיות נשחקה עד שק.
"המציאו" מחדש מודל מחשוב שהיה נהוג לפני עידן ה PC ונתנו לזה שם באזז מפוצץ - "מחשוב ענן".
ומאז מנסים לדחוף את זה עם המון כח.
תפס?
לא כמו שציפו המהנדסים שמבינים בעיקר סטטיסטיקות...
כמו בחיים האמיתיים יש מי שמאמץ את השיטה, מי שדבק בישן ומי שמשלב בין העולמות.
אפשר להקיש מזה לעולם הרכב?
לדעתי כן אבל לא חותם על זה.
https://trailer.web-view.net/Show/0X875C3E5AC2582D487C7C41E234EA0582465F84 89CBC329904233764F1D7A9268.htm
יהיה מעניין.
אסף.
יש מדינות שלוקחות את דרור ברצינות .
https://www.facebook.com/srtwnym.brst/videos/10152665833148057/?hc_ref=NEWSFEED
חנן-ג'יפולוג
09-05-17, 10:53
https://www.theguardian.com/technology/2017/may/08/virtual-reality-religion-robots-sapiens-book
מוני אורבך
09-05-17, 15:34
ליובל נוח הררי יש הרבה תובנות וראיה מרחיקת לכת.
לעניות דעתי הוא רואה את העתיד ניכוחה, או לפחות העתיד הכי סביר כפי שהוא נראה היום.
אפשר לראות את התהליך הזה יותר ויותר היום בישראל.
בעבר הרבה מאוד אנשים עבדו בעבודה "יוצרת" כלומר מפעלים המיצרים "תוצרת"
טקסטיל, פלדה, מכונות
אני עוד זוכר את הסיסמה מהשרותים ליצור !
תקופה שבה מי שעבד במשרד הלך חפוי ראש כי הוא פקיד..
היום כל המפעלים היצרנים האלו נעלמו, ויחד איתם התהילה של היצור.
ההיטק שולט ומסביבו תעשיה שלמה של "שירותים"
וההיטק לא מיצר דבר מלבד עוד ידע (-:
זה העתיד לעניות דעתי, מעט מאוד אנשים באמת יעבדו, הרוב יתנו שרותים או שישחקו משחקי נדמה לי.
האם זה עתיד טוב או רע? זה מאוד תלוי בנקודת ההשקפה.
אבל רק להזכיר לכם שהחרדים תמיד מככבים בסקרי שביעות הרצון מהחיים בישראל.
והם משחקים כל החיים שלהם במשחקי נדמה לי.
אז אולי זה עתיד לא כל כך רע...
ליובל נוח הררי יש הרבה תובנות וראיה מרחיקת לכת.
לעניות דעתי הוא רואה את העתיד ניכוחה, או לפחות העתיד הכי סביר כפי שהוא נראה היום...
די! יותר סביר מהעתיד של ברלי??
[emoji6]
boaz avrahami
09-05-17, 18:08
די! יותר סביר מהעתיד של ברלי??
[emoji6]
אצל כולם זה תחזיות.
אצל ברלי זו האמת
https://www.theguardian.com/technology/2017/may/08/virtual-reality-religion-robots-sapiens-book
מאמר מרתק, נהניתי לקרוא עד סופו.
אבל הפרופסר המלומד מחטיא נקודה מאד מאד יסודית.
ורק הערת-אגב לפני שאגע בנקודה המפוספסת אצלו - התאכזבתי (גם אם לא הופתעתי) לגלות את טיפשותו הגמורה ביחס להבנת מהות מצוות היהדות; בעוד שהוא תופס אותן בהבנה אינפנטילית-מכנית של פעולות חיצוניות, אפילו חסרות-תוחלת, הגוררות בעקבותיהן נקודות או פסילות - הרי ביהדות ידוע הכלל לפיו "שכר מצווה - מצווה", כלומר שכר עשיית מצווה הוא המצווה עצמה ולא תגמול-נגרר, זאת מאחר ועניינן של המצוות הוא להוציא אל הפועל פוטנציאל נפשי של האדם הפועל - כל מצווה מממשת היבט אחר של הנפש, מביאה לידי ביטוי מעשי צד ערכי מסויים.
לא נכנס פה לדיון מעמיק יותר כי זה לא לב העניין, רק חשוב לחשוף את היותו של הפרופסור בור ועם הארץ בענייני יהדות מאחר והוא מתבסס במאמרו על "מודל הדת" בהשלכה למשחקים וירטואליים;
ואני אומר - אם אתה כופר, לפחות תדע במה אתה כופר... ומשאינך יודע - אין אתה אלא סתם טיפוס יהיר, ותו לא.
לענייננו, הנקודה היסודית שאותה הוא מפספס במקרה הטוב - או מתעלם ממנה במקרה הרע - היא עצם קיומה של תביעה פנימית באדם לחיפוש משמעות לחייו.
בהמה אינה מוטרדת מדבר מעבר לצרכים הישרדותיים. מותר האדם מן הבהמה (לכל הפחות בפוטנציאל שלו) - בחיפושו אחר משמעות. וזה לא הבדל כמותי אלא איכותי.
האקזיסטנציאליזם התמודד עם תביעה זו באופנים שונים (אקזיסטנציאליזם אתאיסטי - פרידריך ניטשה; אקזיסטנציאליזם יהודי-דתי - הרב יוסף דב סולובייצ'יק; אקזיסטנציאליזם פסיכולוגי - ויקטור פרנקל; ועוד וארייציות).
ואיך מתמודד הפרופסור הררי עם התביעה החזקה הזו?
פשוט מאד - בשלב הראשון הוא מגחיך אותה בקביעתו שאין לחיינו שום משמעות, ובשלב השני הוא מכדרר אותה אל תוך סל האשפה בדמות משחקי-עולם-מדומיין מפגרים (ע"ע השלכתו מנערי הטיפש-עשרה אל האדם בכלל).
הררי, בשורה התחתונה מנסה להנמיך אותנו, באופן מאולץ, לרמת הבהמה חסרת-המשמעות האישית - ע"י התכחשות לתביעה האנושית למציאת פשר לחיים.
זה לא רציני, ואני לא חושב שאנשים כמו למשל אלוף במיל' דורון אלמוג, שהקים את מפעל חייו המרגש (https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%9C%D7%94_%D7%A0%D7%92%D7%91)לת מיכה בילדים פגועי-נפש בעקבות בנו, יסכימו איתו. ועוד רבים וטובים.
ליבי ליבי על הפרופסור בעל הדרגה החלולה, אבל נעדר המשמעות לחייו.
לתפיסתי, קידמה טכנולוגית שתפטור אותנו מהצורך לעבוד בעתיד אי שם, דווקא תאלץ את האדם לעמוד ולהתעמת עם התביעה המבעבעת למשמעות; בהעדר הפרעות מסיחות-דעת ("תל אביב עיר ללא הפסקה") ושגרת עבודה שוחקת, הנפש תתפנה בעל-כורחה למצוא משמעות נעלה לחיים בתחום פיתוח הרוח, במקום בתחום פיתוח החומר.
ברשותכם אני מפסיק לכם את ההתנצחות וחוזר לדיבורים על טכנולוגיה.
יש מדינות שלוקחות את דרור ברצינות .
https://www.facebook.com/srtwnym.brst/videos/10152665833148057/?hc_ref=NEWSFEED
לא רק מדינות.
אפילו היו''ר החדש של עמותת ''אור ירוק''.
לא שאני מייחס חשיבות יתרה לעמותת החנטריש הזו, אבל יותר ויותר גורמים וקולות מכל קצוות קשת הדעות בתחום הבטיחות בדרכים מתחילים להודות באמת העגומה - טלפון סלולרי אחראי ישיר לחלק גדול מהתאונות, אם לא ממש אחראי לרובן המוחלט, בוודאי ובוודאי לרוב תאונות ''היסח הדעת''. מעניין כמה זמן ייקח להם להודות ולפרסם מה חלקן האמיתי של מערכות המולטימדיה בסטטיסטיקה העגומה והמדממת הזו.
ואחרי שיכירו באמת, נראה כמה זמן ייקח להם להודות שאסור שיהיו מסכים כלשהם במכונית שננהגת על ידי בן אדם ולהתחיל לנקוט בצעדים מתאימים. הייתי רוצה שיוציאו את המסכים מהמכוניות אבל אני נוטה להאמין שהם יעדיפו להוציא מהמכוניות את בני האדם או נכון יותר את גלגלי ההגה, ולא את המסכים.
boaz avrahami
17-05-17, 18:56
בלי ידיים: "לנהוג בעצמך יהיה לא חוקי"
http://www.ivc-online.com/Research-Center/News-PR/News-Archive?nid=FD0AFFF3-CB3A-E711-80D5-00155D0B8329
ובנוסף:
גיוסי הון
בכירים ב-NSA וענקית ביטוח אמריקאית משקיעים בחברת סייבר לרכב מהוד השרון
קרמבה סקיוריטי מגייסת 12 מיליון דולר ■ החברה פיתחה מערכת שמאפשרת לחברות הרכב להגן על מכוניות מאיומי סייבר
מתוך IVC
אלי גרונר. מנכל משרד ראש הממשלה.
אמר עכשיו שדרור צודק. הם גם מתחילים להשתמש בטכנולוגיה בנושא הזה.
יופי דרור.. אני מאחוריך.
בטח שדרור צודק.
באיזה עניין?
הוא אמר בקצרה..
שעד 2012 היתה ירידה במספר ההרוגים/נפגעים המגמה התהפכה והמספר התחיל לגדול מאז.
הסיבה הראשונה ובגדול לטעמם היא הוזלת השימוש בסלולריים והתגברות השימוש בהם .. כולל באוטו .. כולל בנהיגה.
בלי קשר הם גם שמו לב שאנחנו מאיטים לפני המצלמה ומאיצים שוב מיד אחריה ... נגד זה הם יתחילו בתו׳כ חצי השנה הקרובה להשתמש במצלמות למדידת מהירות ממוצעת בקטעי דרך .. בחצי שנה הראשונה כנראה ללא דוח׳ות
Sent from my iPhone using Tapatalk
שים לב למה נציג המדינה הזה אמר ומה הם עומדים לעשות.
טלפונים סלולריים גורמים לתאונות. הם גורמים להמון תאונות. עשרות אחוזים מכלל התאונות הם באשמת הסלולרי. מה אתם עושים בעניין הזה? כלום. כלומר פה ושם מעמידים שוטרים מחופשים בטייטס מנומר של זונות, שישדדו קנסות מנהגים שנגעו בטמבלפון בזמן עמידה ברמזור.
אבל נהגים מאיטים לפני המצלמות?... זו בעיה חמורה שצריך לטפל בו תיכף ומיד! כי שוד ושבר - ההכנסה שלנו מהקנסות בסכנה!.... אז תיכף ומיד נתחיל למדוד מהירות ממוצעת.
כלום לא מעניין את נציגי המדינה הרקובה הזו חוץ מהכסף.
מאיפה להביא עוד כסף.
איך לשדוד מהאזרחים עוד כסף.
כסף וכסף.
מושחתים.
חלאות.
אנחנו עדיין מחכים לשמוע את ההצעה הקונקרטית שלך לטיפול בבעיית הסחת הדעת הסלולרית.
לחייב משבש סלולרי בכל רכב. בלי זה אין טסט. על חשבון המדינה. ממחר בבוקר.
אחלה רעיון. עכשיו תשקיע קצת מחשבה בישום, השלכות, תועלות, חסרונות, וחוקיות שלו. לא הרבה, קצת. נגיד עד מחר בבוקר.
למזלי זה לא בתחום המשרה שלי ... אני אתעסק בדברים שאני חייב לעשות ;)
אתה לא יודע לגבות את ההצעה הנחרצת שלך בכלל? לא מבין בזה כלום? סתם הקלדת מילים אקראיות?
אני יכול לתת כמה נק.
זה לא המקצוע שלי.
אבל לא יכול לתת פתרון לכל הבעיות שהעלת.
אני אנסה למצוא כמה דק. בשביל זה .. אוקי ;)?
ברור שזה לא המקצוע שלך. אבל זרקת דעה - תגבה אותה במשהו, אחרת תחסוך לנו אותה.
"לא יודעים - לא כותבים". פעם זה היה פה כלל בפורום.
אחלה רעיון. עכשיו תשקיע קצת מחשבה בישום, השלכות, תועלות, חסרונות, וחוקיות שלו. לא הרבה, קצת. נגיד עד מחר בבוקר.
יישום - טכנולוגיות ל"א בתחום הזה קיימות מזמן, גם בשוק הפרטי ובטח בשוק המוסדי-ביטחוניסטי, ברפא"ל השארנו את הסלולרי מחוץ לחדרי ישיבות וזה עוד אחרי שהתעללו בו וניטרלו את רובו. באלביט סתם שמו לנו משדרי רעש לבן בחדרי ישיבות
השלכות - פרסומת של מוטורולה מהימים שהיה לי טלפון בננה, "פלאפון, הופך שעה אבודה לשעת עבודה" .. אז תבלה את השעה הזאת באשכרה לנהוג.. או לשוחח עם מי שאיתך באוטו ( אשתך, ילדים, ילדות, ... ) אני מנסה לשוחח עם הילדים באוטו אבל הם לא שומעים אותי כי הם מחוברים לעולם אחר :( יש מצב שאם לא יהיו סלולריים באוטו אנשים ידעו שהרמזור התחלף לירוק לפני שנתיים ואפשר להתחיל לזוז .. ( זה הדבר שהכי משגע אותי )
תועלת - הפקקים יתקצרו להפליא, חצי מהפקק זה הזמן תגובה של הנהג ששקוע בואצאפ עם הציצים של המאהבת .. רק אחרי שצופרים לו מאחורה, הוא מרים את העיניים , קולט שיש ירוק, עוזב את הבלמים, לוחץ על הגז, מגלה שכבר שוב הגיע האדום ודופק את הברקס של הלייף .. ומיד חוזר לציצים, אולי גם נצליח לזכור שיש תינוק מאחורה שצריך להפקיר באיזה גן ..
חסרון - חברות הסלולר ירויחו פחות.
חוקיות - לא רואה בעיה .. אם יוחלט שזה החוק, אז זה החוק, פעם נסעו בלי חגורה .. ואז פתאום נהיה חוק, זה חוק לא חוקתי .. כי זכותי למות כמה שבא לי מפגיעה של ההגה בצלעות .. אבל החשש שאני אפספס ואז קרנית תצטרך לשלם עלי לפיליפינית ... גורם להם לחוקק חוקים שמחליטים בשבילי ..
אני מניח גם שלא תהיה בעיה לתכנן את זה שכשהמנוע מכובה / דומם - המתקן ינוטרל ואז תוכל להתקשר לגרר / לאשה / לחבר .. אז יעצרו שניה בצד, מי שחייב ממש ממש לשוחח .. אפילו אפשר יהיה להפריד שאם האוטו נע, אפשר רק לצלצל שיחות דיבור ולא להעביר דטה. אז תוכל להפוך שעה אבודה לשעת עבודה אבל לא לבדוק מה חדש בפייסבוק תו"כ זחילה בפקק ..
אני מדגיש שאני לא עובד בתחום ולא יודע באמת .. אבל אני מניח שמה שכתבתי פה אפשרי והגיוני.
איך אתה מגביל את החסימה למכונית בלבד? מה עם הולכי הרגל במדרכה ליד, או היושבים על ספסל ציבורי או בבית קפה? תסתכל מהמשרד שלך על הכביש למטה - כל אחת מזרם המכוניות שעוברות שם תהיה משדר קרינה חזק יותר מטלפון סלולארי. למי אתה מתכוון להתלונן על כך שאתה לא שומע כלום בטלפון?
אולי תגביל את העצמה, המכונית זה כלוב פראדי לא רע, או שתערבב את החישנים של הסלולרי שממילא עובדים בשביל לזהות שאתה במרחב סגור, שאתה באוטו, שאתה מחובר למערכת שמע, שאתה מחזיק את המכשיר ביד / במתקן / מדבקת NFC ( או תואם טכנולוגי )
אני לא איש RF .. ולא תכנת סלולרי .. לא יודע.
אולי בכלל לא לחסום עם רעש אלחוטי אלא לשדר למכשיר אות שיפעיל חסימה בתכנה / מערכת הפעלה / ברמת החומרה של המשדר בטלפון ...
במחשבה שניה, ל"א זה רע מהרבה בחינות .. נעבור לגישה השניה.
או בקיצור, אתה כמו צ'רצ'יל בבדיחה הידועה... בשנים הראשונות של המלחמה, הצוללות הגרמניות עשו שמות בשיירות שחצו את האוקינוס האטלנטי, ולא נראה פתרון באופק. אז צ'רצ'יל הציע לשאוב את כל המים מהאוקינוס, ואז מטוסי חיל האוויר המלכותי יחסלו בקלות את הצוללות שיהיו תקועות חסרות אונים בבוץ. שאלו אותו, עם כל הכבוד, איך אנחנו אמורים לשאוב את המים מהאוקינוס? ואיך האוניות שלנו ישוטו אם הוא יבש? אז הוא ענה - "...הבאתי לכם פתרון, עזבו אותי מפרטים טכניים, שהמהנדסים ישברו את הראש!"
או בקיצור, אתה כמו צ'רצ'יל בבדיחה הידועה... בשנים הראשונות של המלחמה, הצוללות הגרמניות עשו שמות בשיירות שחצו את האוקינוס האטלנטי, ולא נראה פתרון באופק. אז צ'רצ'יל הציע לשאוב את כל המים מהאוקינוס, ואז מטוסי חיל האוויר המלכותי יחסלו בקלות את הצוללות שיהיו תקועות חסרות אונים בבוץ. שאלו אותו, עם כל הכבוד, איך אנחנו אמורים לשאוב את המים מהאוקינוס? ואיך האוניות שלנו ישוטו אם הוא יבש? אז הוא ענה - "...הבאתי לכם פתרון, עזבו אותי מפרטים טכניים, שהמהנדסים ישברו את הראש!"
דווקא הגישה השניה שלי לדעתי טובה.
בכל מקרה, אני לא חושב שיש חשש שמישהו באמת יפעיל את ההצעות שלי אז חזל"ש.
אגב, חינוך ... הילדים שלי גוערים בי כשאני שולח יד לטלפון בזמן נהיגה .. וזה גורם לי להפסיק את שליחת היד ..
הם לוקחים את זה מבית הספר.
polar bear
15-06-17, 18:07
אם יש גישה מצחיקה פה, היא דוקא של נמרוד. זה שאתה מזהה בעיה, ויודע בגדול מה הדרך לפתרון , לא אומר שאתה גם צריך לדעת איך לישם. אחרת - בשביל מה בעלי מקצוע? בשביל מה אנשים לומדים הנדסה? אין שום קשר בין זיהוי בעיה אמיתית והתרעה עליה, לבין היכולת לפתור אותה. זה שאתה כורך את זה אחד בשני זה מה שמצחיק.
ודוגמאות , במיוחד קיצוניות, זה לחלשים.
פתרונות טכנולוגים יש, חלקם פשוטים. דוגמא:
כניסה אוטומטית למצב טיסה, במהירות גבוהה מ 15 קמ"ש...
פתרונות וולנטריים יש יותר פשוטים, כמו להשאיר את הטלפון בתיק או פשוט להתעלם ממנו.
פתרונות טכנולוגים יש, חלקם פשוטים. דוגמא:
כניסה אוטומטית למצב טיסה, במהירות גבוהה מ 15 קמ"ש...
לא טוב
אני רוצה וייז.
אחד רוצה וויז השני רוצה שמערכת האיבחון המובנית ברכב תעבוד ותתקשר עם העולם שלישי רוצה תחנות רדיו אינטרנטיות. בקיצור יש אלף דברים שעובדים בתדרי סלולר ברכב.
נכון, לא בסופה של דרור. אבל בכל מכונית חדשה אחרת.
בקיצור זה לא יעבוד כמו גם ההצעה לעבור למצב טיסה מעל 15 קמ״ש. מי שלא נוהג או אפילו נוסע ברכבת לא יאהב את זה מה גם שאף אחד לא ייסע בירוק עד שהוא ילחץ על שליחת ההודעה שכתב באדום.
הפתרון הנכון הוא שנהגים לא יוציאו את הטלפון מהתיק או מהכיס בנהיגה. וזה, אנחנו יודעים, כבר לא ייקרה כנראה.
אסף.
אני חושב שמשהו חייב לקרות ..
ומשהו דרסטי.
גם סיגריות היה להיט ויש מקומות שבהם העישון עדיין נפוץ מאד. ויחד עם זאת עקב דברים שגילו שהעישון גורם להם. חלו וחלים שינויים דרסטיים בתחום.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170616/5f372ca5913c632ce78cd897f25f28d4.png
חנן-ג'יפולוג
16-06-17, 08:25
אולי צריך לחייב שלפני כל רכב שבו נהג שמשתמש בסמארטפון ירוץ אדם עם פעמון.
אם זה עבד לפני 100 שנה זה בוודאי יעבוד גם היום.
סיכוי טוב שאיש הפעמון ידרס על ידי הנהג שלו ;)
אני חושב שזה היה איש עם דגל ..
לא דגל ולא פעמון,מגיע לנו עונש יותר טוב , רכב אוטונומי.
יאללה בואו נתחיל לפנטז על הפתרון לעונש, ועונשו...
הנה משהו ...
מערכת ההפעלה 11 של איפון תנעל כשהאוטו יזוז.. תמנע מאנשים לסמס
איך תבדיל אם אתה נהג או נוסע .. מין הסתם יהיה כפתור ביטול שיהפוך את הכל לחסר ערך.
boaz avrahami
26-06-17, 12:01
כסף קטן עדיין
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170626/7242bc1e0cb659d62cea0364c346a4e5.png
זה לא כל כך עלה פה ... אבל כל הפחדים מרכב אוטונומי ... מוגדל בשקל 90.
50 טון של ... נוסע לבד.
https://youtu.be/Yhj4-pwi0sg
רעיון העיוועים הזה הוזכר פה כמה פעמים, עכשיו המציאות:
http://www.pc.co.il/featured/246399/
אולי רק אצלי .. אבל לא נפתח הלינק..
מוזר מאד, גם לי לא נפתח - תעשה קופי-פייסט ללינק ותקבל
www.pc.co.il/featured/246399 (http://www.pc.co.il/featured/246399)
חנן-ג'יפולוג
26-07-17, 08:44
רעיון העיוועים הזה הוזכר פה כמה פעמים, עכשיו המציאות:
http://www.pc.co.il/featured/246399/אם הייתי מקבל הבטחה שתמורת שבב כזה, ההיילקס שלי יהפך לkeyless, במקום להיות נעול בשבע נעילות מהגיהנום, לא רק שהייתי מוכן לקבל צ'יפ כזה. הייתי מממן גם טיסה לשם.
הפרטיות כמו שהיתה פעם נעלמה מזמן. זה לא ממש משנה אם המידע בצ׳יפ בתחת שלי או באייפון ביד שלי ... הכל פתוח והכל גלוי ... אין שום דבר פרטי יותר.
מין הסתם זה יצמיח סוגים חדשים של פרטיות אבל הצ׳יפ הזה לא כל כך מפחיד.
כל עוד זה רשות זה לא מפחיד...
חנן, מה יעזור לך הציפ הזה? לגנוב את הרכב יגנבו גם בלעדיו. אם הרכב כלכך שווה אז או שיורידו לך את היד או שיקחו אותך עם האוטו...
חנן-ג'יפולוג
26-07-17, 18:25
אני לא מתיימר לעשות את ההיילקס שלי בלתי גניב.
אני בסה"כ מנסה לעשות אותו פחות גניב מההיילקס של השכן.
אם הייתי מקבל הבטחה שתמורת שבב כזה, ההיילקס שלי יהפך לkeyless, במקום להיות נעול בשבע נעילות מהגיהנום,
תחביא אותו.
זו מדרגה מעל נעילה..
גם ככה הוא לא זז בין הטיולים.
תכסה עם ברזנט מכוער וגדול, עם כמה חבילות קש בצדדים, והנה מתבן מאולתר.
אילון מאסק מנכ"ל טסלה מזהיר שוב ושוב מפני השתלטות הבינה המלאכותית על האנושות, עד כדי תכנון תוכניות ליישב את המאדים כנתיב מילוט לבני-תמותה ביום שבו בוטים ירססו אותנו ברחוב, ומצד שני תראו מה הוא אומר על עתיד המכוניות האוטונומיות שמובילה החברה שלו, בעוד עשרים שנה:
http://www.pc.co.il/featured/245783/
האם מישהו מבין איך ליישב את הסתירה הזאת בדבריו?
ובאותו עניין, במלחמת הדעות בינו לבין צוקרברג קבלו חם מהתנור:
http://www.pc.co.il/news/246717/
קודם תיישב סתירות וחוסר עקביות באמירות של אנשים קרובים יותר אלינו.
ואני לא מתכוון לפוליטיקאים. בוא נתחיל פה בפורום, אפילו בשרשור הזה [emoji6]
boaz avrahami
30-07-17, 23:15
שמעתי ממש לאחרונה הרצאה בנושא הבינה המלאכותית וה״מכונות הלומדות״ .
אחד מטיעוני ההגנה כנגד הפחד מעליונות המכונה היתה שמעולם שום תחזית אימים שנחזתה על ידי קבוצה רחבה לא התממשה....
אני עדיין מבועת ממה ששמעתי בהרצאה וגם מהיכרות רדודה עם טכנולוגית המכונה הלומדת והיכולת לחקות ( אם כי באופן חלקי עדיין) את רשת הניורונים במוח.
אם חוק מור ימשיך להתקיים אז ...
אמא׳לה
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
קודם תיישב סתירות וחוסר עקביות באמירות של אנשים קרובים יותר אלינו.
ואני לא מתכוון לפוליטיקאים. בוא נתחיל פה בפורום, אפילו בשרשור הזה [emoji6]פייר? אין לי מושג למה\מי אדוני מתכוון...
אם חוק מור ימשיך להתקיים אז ...
אמא׳לה
אמאל'ה לא תעזור לך כשסקיינט יחליט שאתה מיותר.
אם חוק מור נכון ומדויק, נקודת הסינגולריות נמצאת כבר מעבר לפתחנו. ב-2045 ליתר דיוק.
לי זה כבר לא כל כך ישנה כי אהיה בן 79-80 (אם אגיע לגיל הזה אחרי כל הניקוטין והכולסטרול והאלכוהול) אבל מה שברור מעבר לכל ספק זה שאלה שעוסקים בפיתוח טכנולוגי ונמצאים בעיצומו של מרדף אובססיבי מטורף אחרי האקזיט הבא, כנראה מחרבנים את העולם לילדים של כולנו.
לי זה כבר לא כל כך ישנה כי אהיה בן 79-80 (אם אגיע לגיל הזה אחרי כל הניקוטין והכולסטרול והאלכוהול) אבל מה שברור מעבר לכל ספק זה שאלה שעוסקים בפיתוח טכנולוגי ונמצאים בעיצומו של מרדף אובססיבי מטורף אחרי האקזיט הבא, כנראה מחרבנים את העולם לילדים של כולנו.
אני מאחל לך שזה לא יקרה לפני גיל 80, אבל כשהלב שלך יתחיל לפרפר או שאחד הסופפים שלו ידלוף או יתקע כמו תרמוסטט דפוק, תגיד למצנתר "לא תודה. החברים שלי האלו, רודפי האקזיטים, לא יקבלו את העונג לראות אותי חי עוד עשר שנים בזכות ההמצאות שלהם".
חוק מור, אגב, מזייף כבר כמה שנים טובות.
אני מאחל לך שזה לא יקרה לפני גיל 80, אבל כשהלב שלך יתחיל לפרפר או שאחד הסופפים שלו ידלוף או יתקע כמו תרמוסטט דפוק, תגיד למצנתר "לא תודה. החברים שלי האלו, רודפי האקזיטים, לא יקבלו את העונג לראות אותי חי עוד עשר שנים בזכות ההמצאות שלהם".
חוק מור, אגב, מזייף כבר כמה שנים טובות.
אז מצד אחד המיקרוצ'יפים החכמים יחזיקו אותנו בחיים.
ומהצד השני הרובוט שחותך סלט יפנה יום אחד ויכניס לנו את הסכין לגב.
יכול להיות ממש מעניין.
ובלי קשר - כמובן שאריכות חיים בלבד אינה ערובה לאיכות חיים... אתה רוצה לחיות לנצח? אבל זה ויכוח נפרד.
boaz avrahami
31-07-17, 15:58
אינטל: "חוק מור" לא מת
http://www.themarker.com/wallstreet/1.3958548
יופי בועז, ועכשיו תחפש בגוגל "חוק מור כן מת" ותצרף את הקישור הרלוונטי הראשון. דרך מאד מעמיקה לנהל דיון :rolleyes:
דרור - כן, היה יכול להיות נחמד לחיות לנצח.
זה לא יקרה, אבל זה שהיום אנשים בני שבעים פלוס לא רק נושמים, לא רק בריאים, אלא נוסעים לבד, במדבר, בגרוטאות (אני לא אומר למי אני מתכוון יותר, לרכס או השמשוני) - זה נפלא. אני מתכנן בגיל שמונים לשבת מול המדורה, ליד הגלגל של הסבן. ואני עובד במה שאני עובד גם בשביל האקזיט, אבל גם בשביל שלמצנתרים יהיה קל לתקן את הלב הדפוק שלך כדי שתוכל לשבת איתי מול אותה מדורה, עם ז'יטאן בפה ונתח פרה מטפטף בין האצבעות.
בקיצור - תגידו תודה שאתם חיים בתקופה ובמקום שאתם חיים בו, שהוא כזה בזכות הטכנולוגיה. להזכירכם - זה פורום ג'יפולוג, לא פורום לרכיבה על סוסים וציד בחץ וקשת.
boaz avrahami
31-07-17, 17:31
נמרוד,
להזכירך אני חי את חוק מור שנה שנה ומתפרנס מהטכנולוגיה של אינטל בין היתר.
הדיון לא מעמיק אלא קליל.
בכל זאת מדובר באתר ג׳יפים באינטרנט אז קצת פרופורציות... [emoji4]
לעצם העניין, גם אם יש או יהיו זיופים, מגמת הכפלת הביצועים שרירה וקיימת ואת היום שבו יהיו מכונות לומדות שמחקות את המוח האנושי אפשר כבר לראות מעבר לפינה הקרובה.
זה יקרה הרבה לפני שדרור יגיע לגיל 80...
עיקרון הפעולה כבר קיים וחסר רק כח מחשוב.
וזה בעצם השורה התחתונה והמעניינת בתת דיון שפתחנו.
מכונית אוטונומית נשמע פתאום הרבה פחות חדשני ומאיים
רק שהשבוע נבהלו בפייסבוק כי שני מחשבים עם בינה מלאכותית
החליטו לשפר קצת את האנגלית ועברו לשפה משלהם שהייתה יותר
יעילה. המחשבים כובו ונותקו. מסתבר שבגוגל זה קרה כבר לפני כמה חודשים.
אז האפוקליפסה של דרור על מכונת סלט נקמנית שנמאס לה לעשות
סלט קרובה יותר משחושבים כנראה.
יופי בועז, ועכשיו תחפש בגוגל "חוק מור כן מת" ותצרף את הקישור הרלוונטי הראשון. דרך מאד מעמיקה לנהל דיון :rolleyes:
דרור - כן, היה יכול להיות נחמד לחיות לנצח.
זה לא יקרה, אבל זה שהיום אנשים בני שבעים פלוס לא רק נושמים, לא רק בריאים, אלא נוסעים לבד, במדבר, בגרוטאות (אני לא אומר למי אני מתכוון יותר, לרכס או השמשוני) - זה נפלא. אני מתכנן בגיל שמונים לשבת מול המדורה, ליד הגלגל של הסבן. ואני עובד במה שאני עובד גם בשביל האקזיט, אבל גם בשביל שלמצנתרים יהיה קל לתקן את הלב הדפוק שלך כדי שתוכל לשבת איתי מול אותה מדורה, עם ז'יטאן בפה ונתח פרה מטפטף בין האצבעות.
בקיצור - תגידו תודה שאתם חיים בתקופה ובמקום שאתם חיים בו, שהוא כזה בזכות הטכנולוגיה. להזכירכם - זה פורום ג'יפולוג, לא פורום לרכיבה על סוסים וציד בחץ וקשת.
אז כולם אומרים כמה טוב ובריא היה לחיות פעם. אבל האנשים הבריאים והחזקים האלה מתו בגיל ארבעים וחמש או חמישים משפעת.
היום תוחלת החיים היא מעט יותר משמונים, אבל אנשים חיים על תרופות ועל קוצבי הלב שלך.
אז באמת היה נחמד לחיות לנצח אם הגוף לא היה מזדקן. אבל זה לא יקרה מין הסתם. תוחלת החיים עולה בזכות הפיתוחים שלכם, והרבה יותר זקנים מאריכים ימים על תרופות ומכונות. מצד שני כבר לא עושים מספיק ילדים כמו פעם אז לא יהיה מי שיעבוד כדי לממן את הפנסיות לכל הזקנים האלה ושני המגזרים היחידים שמפציצים ילדים לא בדיוק מצטיינים בעבודה (כלומר - אלה לא עובדים בכלל ואלה עובדים אבל בשחור)
זה מאוד נחמד שתוחלת החיים ארוכה יותר - אבל יוצא לי קצת לראות כמה וכמה זקנים בני למעלה מתשעים - בוא'נה, ברור שאף אחד לא רוצה למות. אבל אני לא מתבייש להכריז שאני ממש לא רוצה להגיע לגיל כזה. לא רוצה להגיע למצב שמישהו צריך לדחוף אותי בכסא גלגלים ולהחליף לי טיטול. אלה לא חיים טובים שאני מאחל לעצמי. מעדיף להסתלק הרבה קודם.
ואם אתה, שכל כך מייחל למכונית אוטונומית ולשאר זוועות הייטק שישתלטו לנו על החיים - חושב שתוכל לשבת בעוד שלושים שנה מול מדורה בנגב ולהישען על הגלגל של הסבן שלך - אני אמנם מאחל לך מכל הלב שזה יתגשם - אבל חושש שאתה חולם בהקיץ. כי חלק מהחזון של מכוניות שנוהגות לבד זה גם לאסור עליך לנהוג בעצמך במכונית הישנה והמזהמת שלך. מקסימום תעשה מהסבן פסל סביבתי בחצר ותדליק לידו את המדורה. גם את נתחי הפרה המטפטפים תוכל רק לפנטז. כי הסטייקים האלה יהיו מבשר סינטטי משובט שגדל במעבדה - לא מפרה אמיתית שאכלה עשב באחו. אני שואל אותך - בשביל זה שווה להזדקן?
אז האפוקליפסה של דרור על מכונת סלט נקמנית שנמאס לה לעשות
סלט קרובה יותר משחושבים כנראה.
אגב - ''מכונת הסלט'' למי שלא ראה את ''אני רובוט'' - זה רובוט ביתי לשימוש כללי או בעברית מדוברת - סנג'ר שעושה במקומכם את הכל. גם חותך ירקות לסלט בדייקנות ובמהירות שיא.
עד שהוא מתחרפן עליכם.
אז אתם אומרים שבינה היא דבר הרסני ,משמידה את מי שהיא מאמינה שמאיים עליה ,(עם דגש על מאמינה...), מתוך פחד/שיעבוד/שליטה ?
מזכירה לי את הבינה שפרצה לעולם בצורת ההומו סאפיאן.... או שאולי אנחנו בתור יוצריה "הנאורים" החדשים לא מסוגלים להשתלט על פחדינו ,ומטמיעים זאת גם בתוך נבכי האלגוריתמים שלה בצורת מגננות הרסניות ? או שאולי אנחנו רק סתם מפחדים ?
צריך לבקש מדאג וטוני שיקפצו רגע אחד 3000 שנה קדימה לתוך מנהרת הזמן .שיספרו לנו מה נסגר .
boaz avrahami
31-07-17, 20:03
העניין בבינה המלאכותית שהיא תעשה רוב מה שהמח האנושי עושה רק ללא רגשות, יותר מהר ועם שיתוף ידע בין ״מוחות״ דומים בהרף עין.
אדם בניגוד למחשב לא יכול להעביר את המטען הלימודי שלו לאדם אחר בלי לאמן את האחר.
מחשב למחשב יעביר בהרף עין את הידע.
פחד הוא רגש שלא יהיה כנראה למכונות.
השרדות בוודאי כן תהיה להן
לא רגש ובטח לא מצפון.
רק יתרון חד משמעי ביכולות.
בני אדם יהפכו לעול ולטורח עבור המכונות החכמות.
אז המכונות החכמות והחזקות ייפטרו מהם.
כה אמר סקיינט.
סקיינט. אני, רובוט של וויל סמית'...
ראבאק, אם אתה מתעקש לחיות בסרט מד"ב עם רובוטים, אז לפחות תבחר נכון!
https://www.youtube.com/watch?v=3C8Slzx-Gpc
חזקקקק
זה יותר מתאים לי.
אבל ברצינות - סרטי מד''ב מעוררים מחשבות על העתיד.
יש שטויות ויש דברים שמפחידים. כי ביום שמכונות יתפסו את המושכות ויחליטו שבני אדם מיותרים - הן קודם כל יפסיקו לפתח עבורם קוצבי לב. לא ככה?...
אני בעד בני אדם.
טכנולוגיה צריכה לשרת אנשים ולא להיפך.
אני מאוד בעד התפתחות טכנולוגית בתחום שאתה עוסק בו.
באותה מידה שאני ממש נגד מכונית אוטונומית ובינה מלאכותית. אני נגד כל דבר שעלול להפוך בני אדם למיותרים. גם אם זה אומר שלא ניישב את המאדים במאה הזאת.
אם אלון מאסק בכבודו ובעצמו - האבא של מכונית שהיא גם חשמלית וגם אוטונומית (וגם בנויה רע שזה לא ייאמן) - חושש מהשתלטות המכונות עד כדי צורך לברוח בהיסטריה למאדים, מי אנחנו שנחלוק עליו.
לכן אני דורש שלבני אדם תמיד תישאר האפשרות והיכולת להוריד למכונות את השאלטר. לא רוצה מכונית שתנהג בעצמה כי זה יגיע ביחד עם איסור לנהיגה אנושית. לא רוצה מונית אוטונומית ואוטובוס אוטונומי ומשאית אוטונומית - כי המשמעות המיידית של זה היא מאות אלפי מובטלים. זה ברור לי שלאנשי הייטק שריח האקזיט באפם כנראה לא אכפת מפרנסת משפחתו של נהג משאית מחצור הגלילית או מירוחם. אבל לי כן אכפת. באמת צריך שלכולם יהיה אכפת - במיוחד בדרגים הגבוהים.
כי ביום שבו רובוט/מכונה יעשו את מלאכת פיתוח הגאדג'טים שלכם יותר מהר ויותר טוב ממך - גם למשפחה שלך לא תהיה פרנסה. ואז אפילו לנהוג במשאית לא ירשו לך. תקווה שעד אז תעשה עוד אקזיט או שניים.
דיר באלקום. בחיי. דיר באלקום. אל תהרסו את העולם הזה.
למה המכונית שלו בנויה רע?
איכות הבניה שלה נמוכה ביחס למכונית יוקרה (והיא מכונית יוקרה) ואולי אפילו ביחס למשפחתית רגילה שעולה חמישית ממנה.
למה? לא יודע למה.
לפי עדויות של משתמשים מחו''ל גם טווחי הנסיעה הפנטסטיים שטסלה מתיימרת להם לא בדיוק תואמים למציאות.
boaz avrahami
01-08-17, 08:03
אם כן כיצד זה לשיטתך שטסלה היא מכונית הנחשבת למוצלחת ומבוקשת מאוד...
שם, בארה״ב, היכן שיש את כל המבחר ובזול.
זה אף פעם לא תואם את המציאות. כל רכב.
אגב כולכם טועים. דואגים מרובוטים...תדאגו ממה שעובר על המדינה הזו והעולם בכלל. אני די בטוח שאם נשהו ישרוד אחרי מלחמת עולם 3 אז זיהום אוויר לא ממש יעניין אותו.
-->
vBulletin® v4.2.4, זכויות יוצרים ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd, תורגם על ידי vBHeb.