PDA

צפייה בגרסה מלאה : דיון על רכב אוטונומי, לרגל מאורע היסטורי

עמודים : [1] 2 3 4 5

נמרוד
01-07-16, 09:35
המאורע ההיסטורי - נהרג האדם הראשון מאחורי הגה של רכב שנוהג לבד. הוא לא נהג - הוא באמת פשוט ישב מאחורי ההגה

(בקשה - מי שכל מטרתו להגחיך את הדיון, או לרדת על משרד התחבורה/מדינת ישראל/הנהג הישראלי - אנא עבור הלאה. מי שהעתיד של התחבורה מעניין אותו באמת - בבקשה)

התאונה ארעה בעת שטסלה מודל S נהגה את עצמה על כביש מהיר בפלורידה. ההרוג הוא הנהג , שישב מאחורי ההגה, ולא הוא ולא מערכות הרכב זיהו בזמן משאית פול טריילר שחצתה את הכביש המהיר משום מה.

הודעה לעיתונות של טסלה:
We learned yesterday evening that NHTSA is opening a preliminary evaluation into the performance of Autopilot during a recent fatal crash that occurred in a Model S. This is the first known fatality in just over 130 million miles where Autopilot was activated. Among all vehicles in the US, there is a fatality every 94 million miles. Worldwide, there is a fatality approximately every 60 million miles. It is important to emphasize that the NHTSA action is simply a preliminary evaluation to determine whether the system worked according to expectations.
Following our standard practice, Tesla informed NHTSA about the incident immediately after it occurred. What we know is that the vehicle was on a divided highway with Autopilot engaged when a tractor trailer drove across the highway perpendicular to the Model S. Neither Autopilot nor the driver noticed the white side of the tractor trailer against a brightly lit sky, so the brake was not applied.
The high ride height of the trailer combined with its positioning across the road and the extremely rare circumstances of the impact caused the Model S to pass under the trailer, with the bottom of the trailer impacting the windshield of the Model S. Had the Model S impacted the front or rear of the trailer, even at high speed, its advanced crash safety system would likely have prevented serious injury as it has in numerous other similar incidents.
It is important to note that Tesla disables Autopilot by default and requires explicit acknowledgement that the system is new technology and still in a public beta phase before it can be enabled. When drivers activate Autopilot, the acknowledgment box explains, among other things, that Autopilot “is an assist feature that requires you to keep your hands on the steering wheel at all times,” and that “you need to maintain control and responsibility for your vehicle” while using it. Additionally, every time that Autopilot is engaged, the car reminds the driver to “Always keep your hands on the wheel. Be prepared to take over at any time.” The system also makes frequent checks to ensure that the driver’s hands remain on the wheel and provides visual and audible alerts if hands-on is not detected. It then gradually slows down the car until hands-on is detected again.
We do this to ensure that every time the feature is used, it is used as safely as possible. As more real-world miles accumulate and the software logic accounts for increasingly rare events, the probability of injury will keep decreasing. Autopilot is getting better all the time, but it is not perfect and still requires the driver to remain alert. Nonetheless, when used in conjunction with driver oversight, the data is unequivocal that Autopilot reduces driver workload and results in a statistically significant improvement in safety when compared to purely manual driving.
The customer who died in this crash had a loving family and we are beyond saddened by their loss. He was a friend to Tesla and the broader EV community, a person who spent his life focused on innovation and the promise of technology and who believed strongly in Tesla’s mission. We would like to extend our deepest sympathies to his family and friends.

דרור ברלי
01-07-16, 10:07
מה יש לעשות דיונים?

למישהו פה יצא לנהוג במכונית חדישה עם מערכת אוטונומית או כמעט אוטונומית?....
לי יצא. מרצדס E קלאס החדשה בהשקה בפורטוגל. זה מרשים. כל כך מרשים שממש קל להתרגל לזה, בייחוד לתפקוד הכמעט מושלם של זה בכביש מהיר - ואז המערכת סירבה לקחת כיכר כראוי. בפעם אחרת כמעט הורידה הולכת רגל זקנה. לא יעזור, יד אנושית עדיין נדרשת על מנת לפקח על העניינים.

מערכות נהיגה אוטונומיות זה נושא חם היום, רק חשוב לזכור שהן עדיין לא בשלות עד הסוף (כלומר עד מצב בו לא יידרשו כלל גלגל הגה ודוושות). פשוט לא. זה קרוב, וזה יגיע, תהליך הפיתוח נמצא כבר בישורת האחרונה והמערכות הללו יהפכו ל"מבצעיות" כלומר תוכלו לרכוש מכוניות כאלה באולם התצוגה הקרוב לביתכם, כבר בשנים הקרובות מאוד.

אבל עד אז, נכון להיום, הסימביוזה בין מערכות אוטונומיות לבין הנהגים האנושיים שמסביבן עדיין לא מושלמת. אני מניח שכל מי שמתעניין קצת קרא על התאונות של המכוניות האוטונומיות של גוגל - ככל הנראה, אף תאונה לא קרתה "באשמת" המכונית האוטונומית, אבל המעורבות הגבוהה שלהן בתאונות היא עובדה. מהנדסי גוגל העלו את ההשערה שהמערכת שומרת על כל חוקי התנועה, קלים כחמורים, מה שגורם למכונית במקרים רבים פשוט להפריע לתנועה שמסביבה, לגרום לנהגים האנושיים מסביבה להגיב בעצבנות ולבצע עבירות וטעויות - ואז תאונה תהיה רק עניין של זמן. הנסיון הבא שלהם הוא להכניס למערכת מאפיינים "עברייניים" במקצת - לאפשר לה לעבור על החוקים היבשים, כמו למשל להתאים את עצמה לקצב התנועה שמסביב, גם אם גבוה משמעותית מהמהירות המותרת ע"פ החוק, על מנת למנוע מצבי תאונה. נראה איך זה יעבוד.

זו גם הסיבה שעדיין נדרש נהג - ער ועירני - שיישב מאחורי ההגה וייקח את העניינים לידיים כשהמערכת לא מגיבה כראוי.
במקרה הזה, הנהג כנראה לא היה עירני כראוי.

ד ו ר ו ן
01-07-16, 10:07
קודם כל, עגלת טרקטור, ולא משאית.
זה משנה כי יש רמיזה שהעגלה הייתה צבועה בגוון דומה לרקע השמיים, והגובה שלה גרם לבעיית הזיהוי, גם של המערכת וגם של הנהג (איך הנהג לא ראה את הטרקטור עצמו או הגלגלים של העגלה?)
קשה לשאול עכשיו, אבל לא אתפלא אם נהג הטסלה לא היה במצב ריכוז מיטבי בזמן התאונה.

האפשרות שגובה העגלה מהווה בעיית זיהוי לקריאת החיישנים מעניינת, ובהקשר הזה, כשהתחילו בארץ לשים חיישנים בחניונים לפני מחסום הם לא "ראו" רכבים גבוהים כי קרן החיישן עברה מתחת לרכב.

ראיתי מקרה בו נהג שסמך בצורה עיוורת על חיישני הרברס, ולא טרם לבדוק באמת מה קורה מאחוריו, נסע לאחור, ועצר רק על הפגוש של רכב השטח, כי לא ראו את רכב השטח שהפגוש שלו היה גבוה יותר.

עוד יתרון בפגוש מתכת ו-וו גרירה..

נמרוד
01-07-16, 10:25
דורון טרקטור-טריילר באמריקאית זה משאית עם טריילר, לא טרקטור חקלאי. לא שזה משנה לדיון.

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

opl
01-07-16, 10:31
הסרטון הבא התפרסם לא מזמן - לפני התאונה - וכבר אז זה הפחיד אותי...
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/sXls4cdEv7c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

דרור ברלי
01-07-16, 10:31
קודם כל, עגלת טרקטור, ולא משאית.
זה משנה כי יש רמיזה שהעגלה הייתה צבועה בגוון דומה לרקע השמיים, והגובה שלה גרם לבעיית הזיהוי, גם של המערכת וגם של הנהג (איך הנהג לא ראה את הטרקטור עצמו או הגלגלים של העגלה?)
קשה לשאול עכשיו, אבל לא אתפלא אם נהג הטסלה לא היה במצב ריכוז מיטבי בזמן התאונה.

האפשרות שגובה העגלה מהווה בעיית זיהוי לקריאת החיישנים מעניינת, ובהקשר הזה, כשהתחילו בארץ לשים חיישנים בחניונים לפני מחסום הם לא "ראו" רכבים גבוהים כי קרן החיישן עברה מתחת לרכב.

ראיתי מקרה בו נהג שסמך בצורה עיוורת על חיישני הרברס, ולא טרם לבדוק באמת מה קורה מאחוריו, לנסוע לאחור, ולעצור רק על הפגוש של רכב השטח, כי לא ראו את רכב השטח שהפגוש שלו היה גבוה יותר.

עוד יתרון בפגוש מתכת ו-וו גרירה..

תספר לי על זה.
חיישני המחסום בחניון בבניין ידיעות אחרונות החדש מעולם לא הצליחו "לראות" את הסופה. תמיד נאלצתי להמתין עוד כמה שניות עד שהשומר ילחץ על הכפתור. זה הפך לבעייה אמיתית כשהייתי מנסה לצאת מהחניון בשעה אחת וחצי בלילה, כשאר כבר אין שומר והשערים נעולים.... עכשיו זו כבר לא הבעייה שלי.

אבל מיקום גובה חיישנים וחידוד התגובות שלהם זה רק עניין טכני פעוט. הבעיות האמיתיות הן גדולות יותר - לגרום למערכת לחשוב "פתוח" כלומר לא לפי דפוס קבוע כמו חוקי תנועה מוחלטים למשל, אלא להתאים את עצמה למאפייני התנועה המשתנים וכמובן - שאלות של "אתיקה" (להחליט במי ובמה לפגוע במקרה של תאונה בלתי נמנעת) ועוד ועוד.
זה ייפתר מהר, והשיקוץ הזה יהפוך למציאות ממש עוד מעט-קט. שנת 2020 ליתר דיוק, היא תאריך היעד של יצרני רכב רבים להצגת רכב אוטונומי מלא סדרתי.

ולנמרוד - הפחד של מתנגדי המערכות האוטונומיות הוא שהן יהיו מוצלחות. כל כך מוצלחות, עד שנהיגה אנושית תיאסר ע"פ חוק. וזה כל העניין. כי לא חסרים אנשים שרוצים להמשיך לנהוג בעצמם ובעיקר - לא רוצים שייכנסו להם לנשמה עם עוד ועוד חוקים ואיסורים.

בוא ונאמר שאף אחד לא מתנגד לטכנולוגיה, או למשרד התחבורה, או למדינה. אנשים חרדים בעיקר לשני דברים - לפרנסתם ולחופש שלהם. זה למה לאורך ההסטוריה, רבים התנגדו לטכנולוגיות חדשות - פשוט כי חששו שיאבד מטה לחמם. אני זוכר את זה טוב מאוד מהשביתה הגדולה בעיתון בשנת 2000 - העובדים הותיקים התנגדו להשלמת מהפכת המיחשוב במערכת. לחרדתם הם הבינו שכל סטודנט בעשרים שקל לשעה שישב מול מחשב עושה ביעילות את עבודתם של כמה וכמה גרפיקאים/מעמדים/סדרים מהדור הישן, עם המשכורות השמנות וההסכמים הקיבוציים, וכל זה בחלקיק מהזמן ובפרומיל מהעלות. הם הבינו שהסיפור שלהם נגמר והם בדרך החוצה.
זה היה ברור שלא יעזור להם כלום ושהמחשבים ייתפסו את מקומם, אבל הם לא ויתרו ללא קרב. מה לעשות? תמיד יש גם בני אדם מאחורי כל דבר שכזה. במקרה של נהיגה זה יהיה הרבה יותר פשוט ויעבור הרבה יותר חלק, פשוט כי רוב האנשים שונאים לנהוג ורק יברכו על שינוי שכזה.

ומזה אני למשל, מפחד. אבל ממש. סתם כי אני אוהב לנהוג. עושה לי כיף.
ומכיוון שאנחנו, חובבי נהיגה, בחזקת מיעוט מבוטל, אנחנו פשוט נימחק. אף אחד לא יספור אותנו.
מקסימום נוכל לגרור את הצעצועים שלנו למסלולים סגורים כדי לנהוג בהם שם.

מי שהנושא הזה ממש חשוב לו, סוג של דרך חיים ממש - ישקול לעבור לחיות במקומות בהם עדיין יש חופש תנועה.
עוד הרבה לפני מכוניות אוטונומיות והגבלות עתידיות על נהיגה אנושית, אני מכיר לא אחד ולא שניים ולא עשרה שנואשו מהפשיזו-בולשביזם הישראלי ומהחוקים והאיסורים וההגבלות בלתי אפשריים ופשוט עזבו לחו"ל - לאלתר. כן, רק בגלל תחביבים מוטוריים.

tamir128
01-07-16, 11:14
על מה יש להתדיין?
השאלות האמיתיות הן מי אחראי ומי ישלם למי במקרה של תאונה.
הזמן בו יהיה אסור לנהג אנושי לעלות על הכביש, קרוב.
מי שחושב שלא יהיו תאונות בכלל עם רכבים אוטונומים, טועה. כל מה שצריך להיות זה שסטטיסטית הנהג האוטומאטי יוכח כנהג עם פחות תאונות.
לדעתי זה קורה כבר עכשיו וברגע שכל הרכבים על הכביש יהיו כאלה, מס' התאונות יפחת בהרבה מהמצב היום.

חנן-ג'יפולוג
01-07-16, 11:34
אני לא בטוח שהמינוח "רכב אוטונומי" שנמרוד השתמש בו נכון לרכב הזה.

למיטב הבנתי, וזה גם מה שכתוב בטקסט, מדובר למעשה בקרוז קונטרול אקטיבי עם יכולת בלימת חירום, ומערכת שמירת נתיב, שמוגדרות כאמצעי עזר לנהג, ולא כתחליף נהג.

אני מכיר ונהגתי מספר ימים עם מערכת עם המאפיינים הנ"ל באיי 40 ובסונטה ההיברידית. שם המערכת מכבה את עצמה (לאחר דיווח קולני לנהג, כמובן) אם לא מורגשת יד אנושית על ההגה, וגם כאן כתוב שהנהג חייב להיות עם הידיים על ההגה.

זה לא סתם עניין של סמנטיקה. זה עניין של הצהרה על רמת העצמאות של המערכת ועניין של אחריות פלילית.

נדמה לי שההגדרה לאוטונומי היא שאתה מגדיר לרכב יעד, והוא מביא אותך לשם.

אני חייב לציין שהעצבים שלי לא היו מספיק חזקים כדי לבדוק אם המערכת בולמת בזמן. השתדלתי ככל האפשר לאחר בבלימה מול רכב שעמד לפני ברמזור, אבל במקרים רבים לא עמדתי בזה ובלמתי לפני המערכת.

zivo
01-07-16, 11:34
אני מקווה שאתם מבינים שאין שום קשר בין "החישן קרן" האופטי של המחסומים לבין הטכנולוגיות האלו....
כמו שדרור אמר זה עדיין לא כאן, אבל זה קרוב וזה הרבה יותר מחוכם מחיישן אחד של מחסום.
בסופו של יום, למרות שגם שאני חושב שזה עדיין לא כאן, אני לא בטוח שכבר היום, סטיסטית המערכות האלו כבר לא יותר אמינות מהסטיסטיקה האנושית.
אבל בגלל החדשנות, שזה קורה, אז יוצאת הודעה לעיתונות.
כמה אנשים נהרגו בגלל טעויות אנוש השבוע בטיוטות, ואני לא זוכר אפילו הודעה אחת.

ד ו ר ו ן
01-07-16, 11:44
הקשר הוא מגבלתיות של חיישן שיש לא טווח מוגדר, לעומת שיקול דעת ויכולת להתמודד עם מצב חדש לגמרי שהמוח האנושי מסוגל.

אם הנהג היה מסתכל במראה, הוא היה מפצה על מגבלות החיישן.

asafk
01-07-16, 11:56
כפי שאני רואה את זה הבעיה מתחלקת לכמה מישורים -

במישור המוסרי - מדובר בסופו של יום על מערכות אינטליגנציה מלאכותית. מערכות לומדות שבין השאר לומדות מתוך הנסיון שלהן ושל נהגים אמיתיים - מה התגובה הנכונה לסיטואציה מסויימת. דוגמה שמרבים לתת בהרצאות בהקשר הזה היא של מערכת המזהה הולך רגל המתפרץ לכביש. התגובה הנכונה היא כמובן בלימה. אבל מה אם אין מרחק בלימה מספיק? אז כמובן - סטיה מהנתיב. אבל מה אם באה מכונית ממול? האם התנגשות חזיתית עדיפה על הרג של הולך רגל? במקרה כזה אולי המערכת תזהה שהמדרכה פנויה ולמרות שזה לא חוקי, היא תוכל לבחור לעלות על המדרכה, כלומר לעבור על החוק, כדי להציל את חייו של הולך הרגל וגם למנוע תאונה חזיתית. אבל מה אם על המדרכה יש הולך רגל נוסף? הנה לכם דילמה מוסרית של מערכת אינטליגנציה מלאכותית. ומה אם, נגיד, הולך הרגל שעל המדרכה הוא קשיש מופלג והולך הרגל שהתפרץ לכביש הוא אישה בהריון? ההנחה היא שתמיד, אבל תמיד, ההחלטה של מערכת מלאכותית תהיה מהירה יותר ונכונה יותר משל האדם. לאורך זמן אם מכפילים את הסיטואציות שתיארתי קודם פי אלפים או עשרות אלפי כמעט תאונות כאלו, לאורך זמן יהיו פחות הרוגים ופחות תאונות. נכון שאולי מדי פעם המערכת תקבל החלטה שאתה כנהג לא היית מקבל, ואולי הולך רגל או נוסע במכונית ייפגע - אבל הסך הכל אמור להיות יותר טוב. אבל לאותו הולך הרגל שכן ייפגע - האם מוסרית, אנחנו בשלים להפקיד בידיהן של מערכות מלאכותיות החלטות מוסריות?

במישור הטכנולוגי - מתי הטכנולוגיה תהיה בשלה מספיק כדי שנכריז עליה כ"בטוחה"? האם יידרש מצב של אפס תקלות ואפס החלטות שגויות? האם עד אז יהיו נהגים עם שליטה במכוניות למקרה שהמכונית תחליט החלטה שגויה? הדירקטיבה האירופית שמדבר על 2020 בתור השנה בה מכוניות ידעו למנוע פגיעה בהולכי רגל תעמיס על המכוניות כל כך הרבה מערכות שונות אבל הן עדיין לא ידעו להחליף את הנהג במאה אחוז?

במישור החוקי - האם באמת הנהג אחראי על מה שקורה עם הרכב שלו? גם כשהיצרן נתן לו את כל הכלים ללכת לישון בזמן נסיעה בכביש המהיר? בהנחה שבעוד לא הרבה שנים יהיה אסור לנהוג בכבישים ציבוריים במכוניות לא אוטונומיות, או שיוקצו לכך מסלולים מיוחדים - מה יקרה כשמכונית אוטונומית תעשה תאונה עם מכונית נהוגה על ידי נהג?

שורה תחתונה אני חושב שגם במקרה הזה הטכנולוגיה משיגה את הדיונים המוסריים והחוקיים. לא צריך ללכת רחוק, תיכנסו לקיה ספורטז' חדשה וסעו בלי לגעת בהגה. מערכת ההתרעה לסטייה מהנתיב מחוברת להגה החשמלי, ולמרות שזו לא מטרת החיבור הזה, כבר ראיתי כמה נהגים (בודדים) שאפילו לא שמים יד אחת על ההגה בספורטז' כזו. קרוז קונטרטל אדפטיבי, ואפשר לעשות מה שרוצים בנסיעה. יש כאן מערכת די טובה שמטרתה למנוע תאונות, אבל הנהג במכונית מנצל אותה כדי לא לעסוק בנהיגה - וזה כאשר עדיין החוק מחייב אותו להיות עם שתי ידיים על ההגה.זה לא חוקי, בטוח. מוסרי? לדעתי לא. לדעת אותו נהג, כנראה כן. ואם כן תלכו לטסלה, החוק בארה"ב לא אומר שאסור לייצר מכוניות עם עזרי נהיגה אז טסלה מייצרים מכונית כזו. המערכת לא אמורה לתת לנהג לא לנהוג, אלא רק למנוע תאונות - אבל הנהגים מנצלים את המערכת וזה הרבה יותר מסוכן כי שם אפילו אין בעיה חוקית. ואז יש תאונה והופה כולם מדברים על זה. הדיון כשלעצמו הוא טוב, השאלה מה יהיו תוצאותיו והאם הן ישמרו את הסטטוס קוו במסגרתו מערכות שבאופן רשמי לא מייתרות את הנהג יישארו כאלו.

ועוד דבר. כתבתי קודם וגם בדיון אחר בנושא שבעוד כמה שנים זה יהיה לא חוקי ולא מוסרי לנהוג במכוניות. כתבתי גם שפיגוע הסייבר הראשון שיוריד אווטבוס מגשר יהיה כנראה נקודת מפנה בה נתחיל לחשוב על זה מחדש. ולמרות זה, למרות שזה נראה לנו עתיד נוראי לחובבי הנהיגה, למרות זה יכול להיות שהעתיד הזה טוב באופן יחסי - נהיגה כשלעצמה לא תהיה אילוץ או צורך, אלא תחביב כמו רכיבה על סוסים - ואז נוכל לנהוג בכיף שלנו בלי הפרעות, במסלול, עם חובבי נהיגה אחרים...

אסף.

shachar
01-07-16, 12:50
סיפור של חבר שנהג ברכב עם קרוז קונטרול שיודע להתאים את המהירות לרכב שלפניו.
המערכת נוסכת ביטחון עד כדי ניתוק של הנהג... בחלק מקטעי הדרך.
ואז נכנסים אחרי רכב אחר לסיבוב חד, המערכת מאיטה, בנקודה מסויימת הרכב מלפנים לא היה בטווח הקליטה והמכונית האיצה למהירות אליה כוונה. הרבה מעל "תנאי הדרך".
מפחיד

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

talw
01-07-16, 13:02
הבעיה היא יותר ממוסרית,כי הרי אנו (רובנו המוחלט, חוץ מכמה חריגים ,שהיי ,המגוון הזה הוא הוא בעצם כל "התחכום" האנושי ...) יצורים אגואיסטים,הרי מי ירצה לשבת ברכב עם ילדיו כאשר האלגוריתם אומר למכונה שברכב ממול יושבים יותר ילדים וגם אישה ,והבחירה של האלגוריתם היא שהם "יותר" חשובים ותפנה את הגה המכונה שלנו אל התהום ,בכדי לחסוך פגיעה בהם ?

lizard
01-07-16, 13:34
אתם רואים יותר מידי מד"ב.
לא יקרה מצב שלמחשב רכב תהיה אוטונומיה במי לפגוע. לא שזה לא אפשרי טכנולוגית או מוסרי או לא. זה בכלל לא העניין.
אני לא מאמין שיהיו אנשים שיהיו מוכנים לקנות כזה רכב. רכב שהם יודעים שיכול ל"וותר" על השרידות שלהם בשביל להציל מישהו אחר. לא יקרה ולא תהיה כזו אופציה. אני לעולם לא אבטח ברכב שכזה ולא אהיה מוכן לסכן את המשפחה שלי ברכב שכזה.

אני יכול לדמיין עתיד שבו יש כבישים אוטומטיים שבהם רק למכוניות אוטונומיות יהיה מותר לנסוע. במקרה הזה, אם כל הרכבים אוטונומיים ואם הדרך סלולה בצורה כזה שמקלה על נהיגה אוטונומית, אני מניח שלא יהיו בעיות כמו שאתם מעלים פה.

talw
01-07-16, 13:42
אל תפחד מיכה,סתם מקשקשים,חם בחוץ.

lizard
01-07-16, 13:45
אני לא פוחד, כשסקיינט יעלה אני יודע טוב מאוד למי להיות נאמן :cool:

talw
01-07-16, 13:47
הופה,אסטה לויסטה בייבי.

דרור ברלי
01-07-16, 15:06
אל תזלזלו בסרטי מד"ב.
זה אולי לא נראה ככה, אבל לעתים הם יותר עמוקים ממה שחושבים.
מקפטן קירק ועד סקיינט. רבים מהסרטים האלה מצביעים על דברים שעתידים לקרות/לבוא.

אישית אני חושב שמכונית אוטונומית היא לא פחות מאשר אסון, והוזכרה כאן האפשרות של פיגועי סייבר שיוכלו , לדוגמה, לשגע מאות אלפי מכוניות בו זמנית ולגרום לאלפי הרוגים בחצי עולם בלחיצת כפתור. אבל אף אחד לא רוצה להקשיב כי כרגע זה הדבר הכי מגניב בתעשיה - רוב הלקוחות הרי לא מעוניינים לנהוג טוב יותר ולמעשה לא לנהוג בכלל אלא לשחק בטמבלפון - ומבחינתם רכב אוטונומי הוא חזון אחרית הימים.

עוד יבכו על זה הרבה.

מצד שני, זה כנראה בדיוק מה שאמרו כל חובבי הרכיבה על הסוסים לפני מאה ומשהו שנים - כשהופיעו האוטומובילים הראשונים.

asafk
01-07-16, 15:11
אנחנו נבכה. רוב העולם לא. תתחבר לתאוריות הקונספירציה הגדולות יותר, אלו שבמסגרתן מוכרים לאנושות שהיא עצמה אסון, ותחשוב כמה קל יהיה לשכנע את כולם שלנהוג זה רע.
אני גם חושב שעוד בימי חיינו נראה אנשים עם מיחשוב תת עורי, ועוד כל מיני דברים שנראים לנו היום מוזרים ולא מקובלים, אבל האנושות תקבל בשמחה ברגע שימכרו אותם נכון.

אסף.

talw
01-07-16, 15:18
אסף,אם תסתכל טוב על הנוער של היום (בהכללה גסה) אפשר להגיד שהם כבר מחוברים ״לרשת״ ,אמנם לא תת עורית ,אבל דרך הניידים למניהם,כמעט מנותקים מסביבה הטבעית,עוד דור אחד וגם לא יקשיבו לך,רק לרשת והתכנים שלה.

ולראיה עד לא מזמן הרכב שלנו גם היה שייך למדע בדיוני,או שאולי יותר נכון לקרוא לזה מדע דמיוני ?

Bernard
01-07-16, 15:31
tractor trailer = full trailer = 18 wheeler = משאית גדולה עם נגרר.. גדול.

וזה כן חשוב לדיון, משום שמדובר ברכב "רגיל" וכבד ומהיר ונפוץ (בארה"ב רואים אותם הרבה יותר מאשר בארץ.. המון יותר.. עוצמה) ולא במשהו חריג כמו טרקטור עם נגרר.
משאית כזו היא משהו שהמערכת תתקל בו ב"יומיום" ו"צריכה להיות מוטמעת במערכת", לא כמשהו חריג, שמפעיל מערכת תגובות "שונה".

לעצם הנושא.
בשל "הקירבה המשפחתית" לעולם הרכב והחשיבה "מחוץ לקופסה" של חלק מבני המשפחה, הנושא הזה עורר כמה דיונים, מסביב לשולחן.
אני מסרב להתלהב מהחדשנות ומהטכנולוגיה ומה.."אפשרויות".

על קצה המזלג, לדעתי, שוק/אפשרויות הרכב האוטונומי קוסם לא לאלה שקונים רכב "רגיל" אלא ללקוחות המוניות והתחבורה הציבורית (כאלה שלא אוהבים לנהוג או גרים/עובדים במרכזי הערים וכו'.) וחברות השילוח וכאלה דברים, שהצורך שלהם ברכב הוא בסיסי ביותר.
העירוב בין כלי רכב אוטונומי לבין כלי רכב/נהגים רגילים, יצור ממשק מאוד מסוכן ולכן נראה לי שתהיה/תידרש הפרדה בין הסוגים השונים.

החדשנות שבנושא לא "מעוררת" אותי - אני "מכיר" את הנושא כבר עשרות שנים. אייזיק אסימוב "עלה" על זה איפשהו ברבע השני של המאה הקודמת.
זה שהטכנולוגיה התקדמה ואכן מאפשרת את מה שהוא ראה/חזה, לא מפתיע אותי אבל אני לא חושב שטכנולוגיה יכולה לפתור הכל..

בסופו של דבר, רכב קונים לא (רק) בגלל היתרונות ה"אובייקטיבים" שהוא מציע (A TO B או אפשרות לעבוד בזמן הנסיעה - בשביל זה יש מוניות וכו'), לכן יש שוני כ"כ גדול בין כלי הרכב (למרות המבנה הבסיסי - אני חושב שעדיין לא מצאו תחליף הולם/ראלי לגלגל ומשהו שמסובב אותו..) ולא כל כלי הרכב נראים כמו טויוטה פריוס.

יש פה ערוץ בלומברג - כלכלה וכאלה.
היתה תכנית ארוכה על GM והמקום שלה בשוק הרכב העתידי ופרק נכבד בתכנית, הוקדש ל"אוטונומיות כלי הרכב - העתיד".
מנכ"לית GM וה-CFO אמרו שם, שמודל המכירות עובר ליעדים/מדדים של מספר קמ'/מיילים שנוסעים, לעומת מספר כלי הרכב שנמכרים...
נראה לי כמו אמירה שבאה מתוך "פניקה" של שוק משתנה לחדשנות מאשר ניתוח מושכל של מה קורה ומה ניתן יהיה לעשות, על מנת להרוויח יותר כסף ולשמור על מעמד החברה בשוק הרכב.
מה הם אמרו למעשה - יהיו יותר כלי רכב אוטונומיים (העתיד), שישמשו מספר צרכנים ביחד (CAR PULL וכו'), שיסעו יותר קמ', מאשר רכב בשימוש צרכן יחיד.
אז מה יהיה? ימכרו פחות כלי רכב... שיהיו יקרים יותר?
לא ממש הסבירו את הסיסמאות והניתוח/פילוח הכלכלי/מספרי של המגמה והפתרון.

כמו המכונית החשמלית.
רעיון חדשני וקוסם ו..שיקי אבל ה"דבר" הזה עדיין לא "שם", על מנת להחליף את הדבר המסורתי/עתיק - לא מבחינת מה שהוא נותן לנהג/בעלים ולא במחיר שהוא "גובה" ממנו.

לעניין הקורז האדפטיבי ובלימת חירום.
לדעתי מוצר בטיחותי ממדרגה ראשונה - לא כתחליף לנהג, אלא ככלי עזר בכביש המהיר, כשדעתך מוסחת (מסיבה כזו או אחרת או בגלל הטלפון...) ויש עוד "משהו" ששומר עליך.
ויש הבבדלים גדולים בין המערכות בשוק.
בגראנד צ'ירוקי שהיה לנו (2014) היתה מערכת מצויינת (!!), הדרגתית ויעילה ונוחה ומשרת ביטחון (לוקח זמן להתרגל... פסיכולוגית). היו לכמה "גליצ'ים" ו"פניקת יתר", בבלימה עצמאית, במצבים שאתה לא היית בולם בכלל (רכב פונה לחנייה בכביש... איזו פניקה! בלימת חרום ואורות וציפצופים... פחד).
נדמה לי שכל המערכות עבדו ביחד, קרוז ובלימה ו-TC ומצב של האצה לתוך פנייה, כשהכביש התפנה, עד כדי איבוד שליטה/אחיזה, הוא לא משהו שלא נלקח בחשבון ו.. לא יכול לקרות (בד"כ).

מנגד.
עכשיו יש לנו מיצובישי אאוטלנדר 2016 עם מערכת דומה - בזיון. אין מה להשוות בין המערכות.
במיצובישי מערכת פרימיטיבית ואגרסיבית ו...מפחידה.

לדעתי - "בשוק", מכונית חשמלית תהיה הרבה לפני אוטונומית וגם לחשמלית יש עוד הרבה מה לשפר/לייעל, לפני שבאמת תיכנס לשוק כלי הרכב (ה"פרטיים), בצורה משמעותית..

Bernard
01-07-16, 15:40
לכל אלה שחושבים/מאמינים שרק בגלל שהטכנולוגיה "בדרך" או שברגע שימצא "פטרון טכנולוגי", הדבר הזה, האוטונומי, ייצא לדרך...
תראו מה קורה במטוסים - מערכות המראה ונחיתה ו..ניהוג, כבר קיימות שם המון שנים והם מתוחכמות מאוד ויכולות להיות אוטונומיות לגמרי ו... עדיין יש טייס/ים מאחורי ה"הגה"..

ולעניין "מתקפת הסייבר", על מערכות אוטונומיות - מי זוכר את "מת לחיות" השני (או השלישי, לא זוכר את הסדר)???

asafk
01-07-16, 15:46
קרוז קונטרול אדפטיבי הוא דוגמה מצויינת לסכנה.
תרחיש לא דמיוני.
אתה נוסע. המערכת מתוכנתת למהירות מירבית 100. רגיל. האוטו שלפניך מאט כי יש רמזור אדום. גם האוטו שלך מאט. אתה גל כך רגיל למערכת שאתה אפילו לא מלטף את דוושת הבלם. אתה תלחץ עליה רק ממש בעצירה. אולי. ואז האוטו שלפניך זז לנציב השמאלי כי הוא בכלל רוצה לפנות שמאלה. האוטו שלך שמח. הנתיב התפנה ואפשר לתת גז. אם יש לך מזל והרכב שלך חלש ומאיץ לאו אתה תצליח לבלום בזמן. אם אין לך מזל ויש לך מכונית שגם מאיצה, עד שתבין ותלחץ על הבלם והרכב יבלום אתה תהיה בתוך הצומת. אם ממש אין לך מזל, אתה לא תהיה שם לבד.
וזה לא דמיוני אלא דבר שראיתי בסתם מכונית עם קרוז קונטרול אדפטיבי. ונהג שכנראה באמת לא היה עסוק בסלולרי, רק סתם היה מופתע מהשטויות שהאוטו שלו עושה.

אסף.

- - - Updated - - -

לכל אלה שחושבים/מאמינים שרק בגלל שהטכנולוגיה "בדרך" או שברגע שימצא "פטרון טכנולוגי", הדבר הזה, האוטונומי, ייצא לדרך...
תראו מה קורה במטוסים - מערכות המראה ונחיתה ו..ניהוג, כבר קיימות שם המון שנים והם מתוחכמות מאוד ויכולות להיות אוטונומיות לגמרי ו... עדיין יש טייס/ים מאחורי ה"הגה"..

ולעניין "מתקפת הסייבר", על מערכות אוטונומיות - מי זוכר את "מת לחיות" השני (או השלישי, לא זוכר את הסדר)???

תכלס, הטייס הראשי יושב בכיסא ולוחץ על יעד במחשב והמטוס עושה הכל לבד. כל מה שנשאר לטייס במטוס נוסעים מודרני זה לטפל במצבי חירום קיצוניים שהמטוס לא רוצה לטפל בהם לבד, ולתקשר בדיבור עם הבקרה.
וזה בדיוק הכיוון למכוניות.

אסף.

קוניסטון
01-07-16, 15:57
אני מזדקן......אני עדיין לא "מבין" למה יש גיר אוטומטי ...
אולי בכלל הכתובת הייתה כבר על "הקיר" אוטומוביל

Bernard
01-07-16, 16:15
קרוז קונטרול אדפטיבי הוא דוגמה מצויינת לסכנה.
תרחיש לא דמיוני.
אתה נוסע. המערכת מתוכנתת למהירות מירבית 100. רגיל. האוטו שלפניך מאט כי יש רמזור אדום. גם האוטו שלך מאט. אתה גל כך רגיל למערכת שאתה אפילו לא מלטף את דוושת הבלם. אתה תלחץ עליה רק ממש בעצירה. אולי. ואז האוטו שלפניך זז לנציב השמאלי כי הוא בכלל רוצה לפנות שמאלה. האוטו שלך שמח. הנתיב התפנה ואפשר לתת גז. אם יש לך מזל והרכב שלך חלש ומאיץ לאו אתה תצליח לבלום בזמן. אם אין לך מזל ויש לך מכונית שגם מאיצה, עד שתבין ותלחץ על הבלם והרכב יבלום אתה תהיה בתוך הצומת. אם ממש אין לך מזל, אתה לא תהיה שם לבד.
וזה לא דמיוני אלא דבר שראיתי בסתם מכונית עם קרוז קונטרול אדפטיבי. ונהג שכנראה באמת לא היה עסוק בסלולרי, רק סתם היה מופתע מהשטויות שהאוטו שלו עושה.

אסף.

- - - Updated - - -

תכלס, הטייס הראשי יושב בכיסא ולוחץ על יעד במחשב והמטוס עושה הכל לבד. כל מה שנשאר לטייס במטוס נוסעים מודרני זה לטפל במצבי חירום קיצוניים שהמטוס לא רוצה לטפל בהם לבד, ולתקשר בדיבור עם הבקרה.
וזה בדיוק הכיוון למכוניות.

אסף.

מי שם קרוז בכביש עם צמתים? זו כבר לא בעייה של "המערכת", כשמשתמשים בה כך..
והנה חזרנו ל"גורם האנושי".

והגורם האנושי.
נכון שזה מה שהטייס עושה.. אבל הוא שם ותמיד יהיה שם, למרות שהטכנולוגיה מאפשרת את "ביטולו" מתא הטייס (וגם של נהגי רכבות וכו').
זה בדיוק מה שאני אומר - ובאויר, קל יותר למערכות האוטונומיות (אין מדרכות ואיםן הולכי רגל חוצים נתיב וכו'..) ועדיין.. אין משהו אוטונומי לגמרי. אפילו למערכות צבאיות אין מערכות אוטונומיות לגמרי - מישהו תמיד צריך לאשר/לפקח, לפני לחיצה על ההדק... וגם אחרי, יש מישהו עם אצבע מעל כפתור ה"ביטול"...

ד ו ר ו ן
01-07-16, 16:57

וזה כן חשוב לדיון, משום שמדובר ברכב "רגיל" וכבד ומהיר ונפוץ (בארה"ב רואים אותם הרבה יותר מאשר בארץ.. המון יותר.. עוצמה) ולא במשהו חריג כמו טרקטור עם נגרר.
משאית כזו היא משהו שהמערכת תתקל בו ב"יומיום" ו"צריכה להיות מוטמעת במערכת", לא כמשהו חריג, שמפעיל מערכת תגובות "שונה".
.
ואם המערכת פספסה אירוע כזה, בתירוץ שנשמע הזוי (הצבע של המשאית בגודל בית התמזג עם רקע השמיים, משל הייתה משאית חמקנית..), אז מה יהיה עם סתם הולך רגל/ילד?

yoni_0000
01-07-16, 17:08
ברשותכם... אני לא חושב שהרכב הרגיל יוחלף כלכך מהר כמו שאתם חושבים.. בטח לא בישראל, שחייבת להמציא את התורה בדרכה שלה.
השלב בו יאסר לחלוטין לרכבים נהוגי אדם רחוק עד לא קיים.. קודם כל, לפחות בראשית חייו, הרכב האוטונומי לחלוטין יהיה יקר.. בודדים יוכלו להרשות זאת לעצמם. יעבור הרבה זמן עד שרכב אוטונומי יהיה זמין לאדם הממוצע, וגם אז הרוב המוחלט של הרכבים לא יהיו כאלה. בשנים שהרכב האוטונומי יתפוס תאוצה, צריך למצוא מה לעשות עם כל הברזל שכבר נוסע על הכביש. יש לנו את האמצעים להיפטר מכל המכוניות שכבר קיימות ומספרם גדל בכל שנה?? מה עם המשמעויות הכלכליות? שוק הרכב הרגיל יתרסק לאט אבל בטוח, ובסוף כל אוטו באמת יהיה שווה את משקלו בברזל. יש מספיק בעלי אינטרסים שיתנגדו לכך, בינהם גם יצרניות הרכב.
ויש עוד הרבה סיבות שעולות לי בראש ואין לי כוח לכתוב...

בקיצור, תשארו אופטימיים.. בתקופת חיינו, בישראל, נוכל להמשיך לנהוג..

lizard
01-07-16, 18:37
אתם מזניחים את האלמנט הפסיכולוגי. הייתם מוכנים לטוס במטוס שאין לו טייס? או לנסוע ברכבת שאין לה נהג? או באוטובוס ללא נהג?

Bernard
01-07-16, 22:42
אתם מזניחים את האלמנט הפסיכולוגי. הייתם מוכנים לטוס במטוס שאין לו טייס? או לנסוע ברכבת שאין לה נהג? או באוטובוס ללא נהג?

התשובה היא - כן.
חד משמעית.
והנה הדוגמא שנתנו לי, באחד "הדיונים" - מערכת ההסעים/רכבת ברבים מנמלי התעופה הגדולים...

zivo
02-07-16, 02:47
........ יש פה ערוץ בלומברג - כלכלה וכאלה.
היתה תכנית ארוכה על GM והמקום שלה בשוק הרכב העתידי ופרק נכבד בתכנית, הוקדש ל"אוטונומיות כלי הרכב - העתיד".
מנכ"לית GM וה-CFO אמרו שם, שמודל המכירות עובר ליעדים/מדדים של מספר קמ'/מיילים שנוסעים, לעומת מספר כלי הרכב שנמכרים...
נראה לי כמו אמירה שבאה מתוך "פניקה" של שוק משתנה לחדשנות מאשר ניתוח מושכל של מה קורה ומה ניתן יהיה לעשות, על מנת להרוויח יותר כסף ולשמור על מעמד החברה בשוק הרכב.
......

זה אולי הייה באותה כתבה, אבל זה כבר שייך בכלל לנושא אחר.
בכל העולם יש נטייה להחליף CAPEX ב OPEX, או במילים אחרות לשלם על שרות לעומת השקעה חד פעמית (גדולה).
תחשוב על ליסיניג של רכב, או הההצלחה של אמזון (AWS) זה העובדה של צריך השקעה גדולה בהתחלה ואפשר לפזר את ההשקעה בתלות בשימוש.
אם תשמע את CEO של ג'ון דיר, תראה שהם מדברים שגם הטרקטור יהיה בעצם בליסיניג תיפעולי (ישירות מול ג'ון דיר) ותשלם לפי השימוש.
מעבר למעבר מהוצאה חד פעמית (גדולה), לתשלום חודשי על שימוש, הרעיון מבחינת הספק הוא השמירה על קשר מתמשך עם הלקוח ויכולת למכור מוצרים \ שרותים נוספים בהמשך.
מבלי להכנס לכל הפרטים, הסיפור הזה מתחבר טוב לסיפור של (IOT (Internet Of Things , ושל BIG DATA, על מנת להצליח למדוד אצ השימוש הרציף ולחייב לפי שימוש (זה לא רק קילומטר, זה גם סיגנון נהיגה למשל), צריך את הטכנולוגיות האלו.

אבל כל זה כבר שווה שירשור נפרד.
וללא שום קשר, הם באמת בפחד - אם תהיה מכונית אוטונומית, יצטרכו פחות מכוניות .
תתאר לך את כל המכוניות שעומדות ליד המקומות עבודה כל היום מבלי לעשות כלום, אחרי שהן יביאו אותך לעבודה, הן יכולות לעשות עבודה אחרת, אז למה לקנות עוד מכונית?

Bernard
02-07-16, 05:48
על זה בדיוק מדברים... חלק מזה.
יעילות/מיכסום השימוש - בשביל זה יש מוניות... שרכב לא יעמוד כל הזמן, ללא שימוש, ליד העבודה למשל.
או השירות הזה, של השכרה זמנית של רכב, שחונה במקומות קבועים.
לזה התכוונתי - אוטונומי פונה/יפנה יותר לציים ולספקי שירותי הסעה, לא ללקוחות "פרטיים", שרוצים זמינות וחופש ו... להנות.
אחרת

Sent from my GT-N5110 using Tapatalk

PW
02-07-16, 13:35
רק את הכותרת הייתי משנה
במקום" "מאורע היסטורי" - "תקדים טרגי"
נראה יותר נכון

nirs
02-07-16, 15:05
רכב אוטונומי משמעותו מאות מיליוני מובטלים ברחבי העולם וזה בלי לחשוב על יצרני הרכב שיצטרכו לשנות חשיבה (ממכונת נהיגה לסלון אינטראקטיבי ממונע שמחובר לאינטרנט)
ומכאן, שלא כל כך מהר יוותרו על הגורם האנושי (וימכרו לנו את זה בתרוצים שונים ומשונים)...

אגב, אני מאוד ישמח לשלוח את המכונית לאסוף את הילדים...

boaz avrahami
02-07-16, 15:35
נראה שרכב אוטונומי הוא רק נדבך אחד קטן מחלום ה IOT.
קיים היום מירוץ חימוש טכנולוגי מטורף בתחום המצאת סנסורים שונים ומשונים בכדי להפוך את החיים בעולם להרבה יותר מנוהלי מחשב כמעט בכל תחומי החיים שלנו.

זה כבר כאן ועם הזמן זה ישתכלל ויכנס עוד ועוד לחיי היומיום.

אם כבר דיון אז הוא צריך להיות בראיה הרבה יותר רחבה.

האם התוצאות של עודף מודרניזציה הם פחות אנשים מועסקים?

לאיזה כיוון מפנים את המובטלים ומוצאים להם תעסוקה עד גיל מאה כאשר תוחלת החיים תעלה בקרוב ל 120 ועוד דילמות כבדות מאוד בנוגע למין האנושי.
למשל, מה קורה אם הרשת נעלמת או גורם עוין משתלט עליה.

האוטו הוא באמת רק נקודה אחת ממכלול נרחב שעומד לשנות את האנושות מקצה לקצה.
לטוב/לרע?
לא ברור אבל ברור שאין מי שיעצור את הטכנולוגיה מלרוץ

https://youtu.be/QSIPNhOiMoE

Bernard
02-07-16, 16:46
בועז וניר.
אתם לוקח את זה רחוק מידי/מאוד (היה על זה סרט נהדר של... צ'רלי צ'פלין).
אלה שאלות לפוליטיקאים (שדרור לא אוהב), לא ליצרני הרכב.
הם צריכים להרוויח - אם רובוט יגרום להרוויח יותר (לייצר יותר, מדוייק יותר, יותר זמן עבודה ובלי הפסקות) הם יכניסו אותו למפעל ואם אין להם מה לעשות עם העובדים, שהרובות תפס את מקומם, הם יפטרו אותם (בצורה כזו או אחרת).
אם יש/יהיה שוק לרכב אוטונומי, הם יעברו לרכב אוטונומי.
אם הרגולטורים (פוליטיקאים) יאלצו אותם לעבור לרכב חשמלי (כמו בקליפורניה.. בנתיים) או יאסרו על כלי רכב פרטיים להיכנס לערים (כמו שקורה ומתגבר), הם יעברו למה שאמרה המנכ"ל של GM (לייצר כלי רכב של הסעה/נסיעה משותפת - אוטונומי).
מה לעשות עם האנשים ואיך לספק להם עבודה וכל יתר הדברים, מבחינת יצרניות הרכב, זה עניין של מחלקת "קשרי חברה-קהילה" של כל חברה (מפעל) וזו לא מחלקה גדולה או בעלת השפעה גדולה בחברה עסקית...

"מישהו" אמר לי, שה"חטיבה" הריווחית ביותר בקונצרן רכב ענק, היא זו של כלי הרכב המסחריים (בכל הגדלים) ולא כלי הרכב הפרטיים והמפורסמים/יקרים/יוקרתיים.
ובחטיבה הזו אין יותר מידי "פסיכולוגיה".
יש עלות-תועלת ועלות אחזקה/תחזוקה ואמינות (שתאפשר כמה שיותר שעות מנוע/נסיעה בלי תקלות) ואם אפשר.. כמה שפחות התערבות אנושית (לכן, אם אני זוכר נכון, משאית אוטונומית החלה לקרום עור וגידים, עוד לפני המכונית של גוגל..).

וזו גם התשובה/דעה שלי, לגבי מה שזיו אמר - כלי הרכב המסחריים/"מקצועיים" הוא שונה לגמרי, משוק כלי הרכב ה"פרטיים".
המטרה שונה והמחירים שונים והשימוש שונה לגמרי - לגמרי.
לכן יש הגיון בבעולת יצרן והשכרה לפי צורך.
עכשיו עשיתי כמה פרוייקטים קטנים, אצלי ואצל חברים. הייתי צריך כמה כלים (ממנועים) לצורך הפרוייקטים. השאלה היתה אם לקנות איזה כלי (לדוגמא, מערבל בטון נייד והיו עוד כמה) במחיר של כ-$200 או לשכור את אותו כלי ב-$55 ליום.
החישוב הוא שאחרי 3 ימים, יותר כדאי לקנות אבל... מה תעשה עם הכלי אחרי 6 ימים (והחזרת את ההשקעה בגדול)? ואיפה תאפסן אותו? מה אם אחרי יומיים או ארבע או חודש יתקלקל הכלי (לתקן עולה יותר מלקנות חדש)?
שכרתי... ומיכסמתי את העבודה (במקום יומיים, גמרתי ביום) רק כדי לחסוך את ... כאב הראש.
ואצל חקלאים (ג'ון דיר) זה אפ]ילו יותר "בעייתי" - לכן יש פה,כבר המון שנים, קבלני חקלאות (מתנפלים לך על השדות עשרות קומביינים וגומרים את העבודה בשני לילות, במקום בשבועיים ו.. עוברים לשדה הבא).
לכן לחקלאי לא כדאי לקנות כלי יעודי - השאלה מה יגידו קבלני החקלאות האלה.. ג'ון דיר צריך לקסום להם..
ודרך אגב - בכלים החקלאיים יש אוטונומיות הרבה יותר מתוחכמת מאשר בטסלה...

וכן.
יש מגמה של להפוך את הרכב לסלון/מרכז בידור-תקשורת.
עברנו דרך ארוכה מרדיו AM, דרך נגן קסטות, עובר למסך מגע וניווט ועד ל..תאונה ההיא של טסלה (שפה, דרך אגב, עושה כותרות.. ונדחפת בין דיווחי הבחירות והפיגועים ופרישת בריטניה).
למעשה (ודיברתי איתך על זה..), תעשיית הרכב נמצאת במקום דומה ל"בועת ה- COM. שלפני כמה שנים - כולם רוצים לקחת חלק ב"שיק" הזה ורואים את זה טוב מאוד בארץ (כשגולת הכותרת היא מוביל-איי וההשקעות של פולקסווגן בחברות בארץ) - זורקים/משקיעים כספים על כל מיני "פטנטים" ופטנטים ו... איך אתה אומר - נחכה שהאבק ישקע ואז נראה מה ישאר מזה.

אני עם יוני - לא חושב שזה יקרה כל כך מהר, הרכב האוטונומי הזה, כמחליף של רכב רגיל.
במקום מוניות ואוטובוסים ומשאיות וכאלה דברים, אולי כן (ומהר יחיסת) אבל רכב פרטי לא יעלם כ"כ מהר.
לא כל זמן שיש נפט והפוליטיקאים לא יסגרו את הערים, לכניסת מכוניות..

boaz avrahami
02-07-16, 18:41
לא חושב שרחוק מדי בכלל.
כידוע לך זה קשור באופן מסוים לעבודה שלי ואני רואה את המגמה.
המכונית זה עוד אביזר בטרנד שלם שנקרא iot שהוא הדבר החם הבא.

אתה יכול לבחור להסתכל רק על סנסור של רכב או תאורה עירונית חכמה אבל למעשה יש פה סביבת חיים שלמה שעומדת להשתנות.

רכב אוטונומי כבר קיים. עובדתית.
עכשיו רק משפרים את היכולות שלו.
לדעתי העצמאות המוחלטת שלו תלויה לחלוטין בכך שיהיו עוד סנסורים סביב ועל עצמים בדרך

Bernard
02-07-16, 18:57
תלויה לחלוטין בשוק - כל היתר כבר קיים.. למעשה.

אומי5
03-07-16, 18:01
אף אחד גם לא האמין שאנשים יקנו טלפונים גדולים, והם רק הולכים וגדלים.
יש גרף של גודל הטלפונים שהלך וירד, עד נקודת הזמן שהתברר שהמכשיר יכול לשמש לצפיה בפורנו, ומאז הוא גדל....
חכו שאנשים יגלו שבמקום לנהוג לעבודה הם יכולים לצפות בפורנו. בעצם עם איך שהכביש נראה, כנראה שכבר עושים את זה.

לעניות דעתי הצולעת, הדבר היחיד שיעקב את האוטומציה הטוטלית ובעקבותיה חיסול בעיית תאונות הדרכים אלו סוכני הביטוח ועורכי הדין.

בנתיים טרקטורים בכל העולם, כולל כאן, כבר עובדים על ניווט לווויני. פתאום כל השדות ישרים, קומביין מסיים שדה עם פס ברוחב מדויק לשולחן שלו, והדלק.... אוי הדלק...
בקיצור, זה כאן מעבר לפינה, תנהגו, הרבה, זה לא לעד.

nirs
03-07-16, 21:21
יש גרף של גודל הטלפונים שהלך וירד, עד נקודת הזמן שהתברר שהמכשיר יכול לשמש לצפיה בפורנו, ומאז הוא גדל....
חכו שאנשים יגלו שבמקום לנהוג לעבודה הם יכולים לצפות בפורנו. בעצם עם איך שהכביש נראה, כנראה שכבר עושים את זה.

בקיצור, זה כאן מעבר לפינה, תנהגו, הרבה, זה לא לעד.

[emoji1]
הבחנה גדולה, אמצתי....

בעוד xx שנים ננהג במכוניות, בפארקים מוטורים כתחביב ואז נחזור לסלון הממונע לצפות בפורנו....

וברצינות, ילדינו / נכדינו לא יבינו איך נהרגו כל כך הרבה אנשים בתאונות (ולאף אחד לא ממש היה אכפת) ואיך בכלל העזנו לנהוג....

דרור ברלי
03-07-16, 22:45
ייהרגו עוד מלא. המון. רק שלא יקראו לזה "תאונה" אלא "פיגוע סייבר".
וירוס קטן שישבש את הסינכרון של מיליון מכוניות בו זמנית, זו עם זו, עם צמתים מרומזרים, עם מחלפים. ינטרל מערכות היגוי, בלמים, יהיה כיף גדול.
תהיו בטוחים שהאקרים מוכשרים יושבים כבר עכשיו ושוברים ת'ראש איך לעשות זאת באופן יעיל. חלקם יעשו זאת מסיבות אידיאולוגיות, חלקם תמורת בצע כסף, כולל דרישת כופר. אני לא חי בסרט, זו תהיה מציאות.

בדיוק קראתי ראיון עם איזה עתידן אחד, שחוץ מהתיאוריות שלו על חייזרים, הוא מתאר חיי נצח. לא בגוף אנושי כמובן, שיזדקן, יתבלה, יירקב וימות - אלא בתוך מחשב. הוא מתאר איך הגוף ימות, אבל התודעה לא.
ובאמת מי צריך בני אדם בכלל, אם אפשר לקיים את התודעה שלהם בתוך מחשב או רובוט? ואם בכל זאת צריך אנשים בשר ודם - בשביל מה זכרים ונקבות צריכים לסבול זה את זה בדבר הנוראי הזה שנקרא "זוגיות" אם אפשר לייצר בני אדם חדשים במבחנות?.... זה העתיד? מי יודע, אולי. הרי כולם רוצים עוד טכנולוגיה ועוד מודרניזציה, ולהזיז כמה שפחות את הגוף האנושי - לטובת עוד אפליקציה שתעשה דברים טוב יותר, מהר יותר, יעיל יותר ובעיקר - זול יותר מאיתנו, לא? אז איפה הגבול בדיוק?

תקראו ותראו קצת מד"ב. ספרי מופת כמו "מלחמה לנצח" וסרטים כמו "אני רובוט" ו"צ'אפי". זה מעורר מחשבות. והעתיד הזה לא נראה טוב. ממש לא.

Bernard
03-07-16, 23:39
אני הרובוט, זה סרט מטומטם, שמבוסס על ספר (סידרת ספרים) מדהימה של אייזיק אסימוב.
ועל זה דיברתי, כשהזכרתי שהכל כבר היה אצל אסימוב.. כולל כל הבעיות..
אני ממליץ לקרוא.. בכל גיל.
ככל שאני חושב/נזכר בספרים שלו (יש לי את כולם, שתורגמו.. מגיל אפס.. עכשיו על המדף מולי) ושוקל/מנתח/רואה אתמה שכתב, בפרספקטיבה עכשווית, אני מבין כמה היהודי הזה היה גאון...
לא סתם מדע בדיוני בסיגנון פנטזיה או מחלמת הכוכבים או קפטן קירק, אלא ממש ראיית נולד וחזון וניתוח של בעיות שיעלו עם ה... מודרניזציה...

דרור ברלי
03-07-16, 23:54
אני בכלל ממליץ לקרוא.
לקרוא ספרים. הרבה. מכל סוג. מתי שרק אפשר.

אלא שהדור החדש, הג'וניורים שלנו, כבר לא אוהב ולא רוצה לקרוא. אין לילדים האלה סבלנות. לא לספר ולא לשום דבר. הכל צריך להיות מהיר, עצבני, צעקני - ומרצד ב-HD. גם הכישורים החברתיים שלהם הולכים ומתנוונים. הם צמודים למסכים ושום דבר אחר לא מעניין אותם.

וזה בדיוק הדור של רוכשי הרכב העתידיים שכל יצרני הרכב מכוונים אליו - דור שמכור למערכות המולטימדיה ולקישוריות ורוצה מכונית אוטונומית, כדי שיוכל להמשיך לבהות במסך מרצד גם כשהוא נוסע לאנשהו. איזה דור מזוין זה. בעעע.

קוניסטון
04-07-16, 00:06
אם כבר ספרים...של יובל נח הררי....כתיבה עם גיבוי של "מדע"

דרור ברלי
04-07-16, 00:12
יובל נח הררי הוא גאון.

גיתאי נוה
06-07-16, 02:04
אני לא רואה הכרח לחבר בין האינטרנט של הדברים לבין מכונית אוטונומית, אם כי בפועל היצרניות מתקדמות בשני הצירים במקביל.

באשר לאוטונומיה, אני לא מתמצא בצעקה האחרונה בתחום הרכב המודרני, אבל למיטב ידיעתי אפילו Wheel-by-Wire עוד לא השיקו מסחרית חוץ מאולי דגם מסויים של לקסוס.
למה?
כי לנתק בין גלגל ההגה למערכת ההיגוי זה פחד אלוהים, לא כמו לנתק בין דוושת הגז למצערת.
בעצם יודעים מה, אפילו לנתק בין הדוושה למצערת עלה בחיי אדם (ע"ע אסון פוריה\טבריה, וריקולים ידועים של טויוטה, מיצובישי ואחרות בדיוק על באג כזה).
אז הגה חשמלי, למיטב ידיעתי, הוא רק הגה מתוגבר חשמלית - מי מאיתנו היה מוכן לעלות על רכב בידיעה שההגה הוא אל-חוט לחלוטין? אותי זה מפחיד אימים.
ואם בסקטור המסויים של מערכות היגוי עוד לא שחררו את החבל, אז אוטונומיה?!

אשר לאינטרנט של הדברים (IOT), גם זה תרחיש אימים שדרור תיאר במדוייק.
לא צריך להיות מומחה גדול, ואפילו לא מומחה קטן, ללוחמת סייבר כדי להבין את העולם שאנחנו מתמודדים איתו היום. כנס לדארקנט ותזמין פשעים ברמות כאלה ואחרות תמורת תשלום. השתלט על מחשב של פלוני אלמוני ודרוש כופר לשחרור המידע שהצפנת לו על הדיסק שלו בבית שלו, בדיוק כמו גניבת הב.מ.וו של ההוא מסביון תמורת כופר שחרור.
אנחנו חיים בעולם מוטרף, וכיום מנהלי אבטחת מידע מוטרדים מאד ממה שקורה בחוץ. חבר את הרשת של חברת החשמל לאינטרנט, ולא משנה כמה חומות תבנה ולכמה סטארט-אפים תשלם עבור מערכות מיגון כאלה ואחרות - בסוף 'הם' ימצאו את הדרך, ולכן ארגונים מבצעים בדיקות חדירה תקופתיות.
למה ללכת רחוק - לפני חודשים ספורים הודגם בניסוי אמיתי, איך האקר משתלט על רכב IOT של פיאט ועושה בה כרצונו.
ושאלת השאלות - למה בכלל לחבר את האוטו לאינטרנט? איזו תועלת שוס מצדיקה מרוץ חימוש גם בתחום הרכב, שבו לעולם לא תצליח לסגור את הפינה הרמטית?

לעניות הבנתי, לא זה ולא זה בשלים לפרוץ מסחרית, ואני לא יודע מתי כן.
והאמת, גם אילו נניח שאני מתעב נהיגה - אני מקווה ששני אלה יישארו בגדר צעצועים במעבדות גוגל ושות'.

בבקשה:
כולל מותג ג'יפ במקרה http://www.pc.co.il/it-news/191391/
ופה בארץ http://www.pc.co.il/it-news/143732/

Bernard
06-07-16, 04:56
אני לא רואה הכרח לחבר בין האינטרנט של הדברים לבין מכונית אוטונומית, ...
אשר לאינטרנט של הדברים (IOT)...
לעניות הבנתי, לא זה ולא זה בשלים לפרוץ מסחרית, ואני לא יודע מתי כן.
והאמת, גם אילו נניח שאני מתעב נהיגה - אני מקווה ששני אלה יישארו בגדר צעצועים במעבדות גוגל ושות'.
בוקר טוב אליהו... קצת אחרת להתעורר.
אין הכרח אבל אם זה אפשרי אז.. למה לא?
היום הייתי צריך לבחור בין רובוט לניקוי הבריכה שמחובר לרשת/אינטרנט לבין אותו דגם (1/2 המחיר) בלי חיבור לאינטרנט...אני זקן, לקחתי בלי חיבור... לדברי המוכר, הוא "איתי" אבל שנינו מיעוט...

בבקשה:
כולל מותג ג'יפ במקרה http://www.pc.co.il/it-news/191391/
ופה בארץ http://www.pc.co.il/it-news/143732/

נו? אז?
ול"כרטיסי האשראי" לא "פורצים"?
ולמסדי הנתונים של כל מיני מדינות/חברות?
ופריצה לחברות החשמל של כל מיני מדינות אין?
וניטרול רכב "מרחוק" זה חדשות של "אתמול".. גם בלי IOT..
זו המציאות... כבר היום. (http://www.pc.co.il/it-news/143732/)השאלה "למה צריך" או בשביל "מה זה טוב" או "זה לא מסוכן?", כבר לא רלוונטית..

shachar
06-07-16, 06:16
יום אחד יפרצו גם לפורום וישתילו בו סיפור.?

Sent from my SM-T700 using Tapatalk

אומי5
06-07-16, 06:36
גיטאי, למיטב ידעתי יש דגמים שבהם ההגה חשמלי לגמרי. וזה אפילו לא דנדש....

Sent from um melabes

lizard
06-07-16, 07:09
יש לך מושג באיזה רכבים?

boaz avrahami
06-07-16, 07:34
כמו שברנרד אמר, נקודת האל חזור כבר מאחורינו.
הסיבה לחבר רכב לאינטרנט של הדברים היא על מנת לחבר אותו לעוד סנסורים.

הכוונה של גיתאי להגה חשמלי היא למערכת מופעלת לחלוטין על ידי סרבו- בניתוק מכני בין גלגל ההגה למערכת ההיגוי.
כיום למיטב הבנתי עדיין אין ברכב נוסעים.
למיטב זכרוני יש בטרקטורים מערכות הדראוליות מנותקות מכנית.

מאידך, במטוסים זה כבר קיים עשרות שנים ומשם המושג גם שאוב flight by wire.
במטוסים גם הקדימו את הרכב בתחום ה abs.
ואם זה בטיחותי למטוסי קרב חזקה עלינו שזה יהיה בעת הצורך גם ברכב.
זה בטח לא שם עדיין רק בגלל המחיר

אגב, למצערת על חוט התרגלנו מזמן

אומי5
06-07-16, 08:08
גיטאי, למיטב ידעתי יש דגמים שבהם ההגה חשמלי לגמרי. וזה אפילו לא דנדש....

Sent from um melabes

יש לך מושג באיזה רכבים?

לא וכרגע כל מי שאני שואל לא מכיר, אז כנראה שאני טועה. (מכונאים בעיקר)

lizard
06-07-16, 08:09
באסה:-)

אומי5
06-07-16, 08:14
אני דווקא די שמח, זכרתי שסיטרואן עשו כזה, ואני לא כל כך סומך עליהם ;)

Sent from um melabes

boaz avrahami
06-07-16, 08:57
אל תטרח. זה פטנט חדש בין לא יותר משנתיים

ההגה הוא על חוט ולא אל חוט.
הדבר היחידי שיהיה בו בסוף זה החוט

מוני אורבך
06-07-16, 09:20
הדבר היחידי שמונע את הרכב מלהיות flay by wire הוא השמרנות של יצרני הרכב ויותר מזה רוכשי הרכב.
בהרבה מכוניות תיגבור הרכב הוא חשמלי מפוקד מחשב. המחשב יכול בקלות לסובב את הרכב ללא "עזרת" הנהג.
הברקסים גם הם מפוקדי מחשב (ABS) הנהג רק מתחיל להפעיל אותם הדראולית ואז המחשב עוזר.
דוושת הגז כמו שכבר נאמר כבר ממזמן מפוקדת מחשב.
בקיצור כל הטכנולוגיה קימת ומוכחת רק צריך לישם אותה באופן מלא.
ואת זה עדין לא עושים, כנראה בגלל ה"בעיות הפסכולוגיות" אצל הצרכן, שזה ייצר.

דרור ברלי
06-07-16, 10:41
מטוסי קרב טסים עם Fly by wire טסים כבר מאמצע שנות ה-70. F16 היה הראשון. אז הטכנולוגיה קיימת.

העניין הוא שהיגוי עם חיבור פיזי ישיר בין התיבה/מסרק לגלגל הגה, נדרש בחקיקה.
ברור שזה נועד לענות על צורך פסיכולוגי מסוים, וכן - בעיקר כסת"ח. אבל זה מה שיש. לא לעוד זמן רב. לצערנו.

ממש כפי שעוד מעט, כל מוצר שהוא, עד וכולל ויברטור דו-ראשי (סתאאם, בצחוק, רק בא להדגיש את האבסורד) יהיה מקושר לאינטרנט. מי צריך את זה? למי אכפת. העיקר שיהיה. כי זה גם יבעיקר אלמנט שיווקי. הכל כסף. כי אנשים קונים מה שהם רוצים, לא מה שהם צריכים. העיקר שיקנו.

אגב התאונה מעל טבריה/פוריה.
תקלה במצערת אלקטרונית יכולה לקרות. אבל גם כבל גז מסורתי יכול להיתפס. קרה לי פעמיים, לא בג'יפים. מפחיד, כשמנוע משופר עם אופי פרוע טס ל-8,000 סל"ד ומעיף אותך קדימה כאילו אין מחר והצומת המרומזר מתקרב כמו משוגע. אז מה לעשות? תקלות ובאגים זה חלק מהמשחק הזה במכונות, שאין להן הגיון ותודעה. או שהן תקינות, או שלא.
אז לא נעים, כבוד המת ומשפחתו וכו... אבל התאונה הנוראה היא בגלל נהג שלא ידע לתפעל את הרכב שלו, ברמה הכי בסיסית שנדרשת.

לא רוצה לחשוב מה שיקרה ברכב אוטונומי בסיטואציה כזו, בו לנהג אין שליטה על מה שקורה גם אם יצעק לשמיים, בזמן שהמערכת משתגעת או נפרצת ע"י האקר. ישמור אותנו אלוהים.

Bernard
06-07-16, 15:22
יש הרבה יתרונות ושימושים לחיבור לרשת..
וזה גם מה שמבדיל ומייחד ונותן יתרון, ליצרן/מוצר זה על פני האחר..
אחזור רגע לרובוט של הבריכה - המוכר מספר לי על כל האפשרויות שבמכשיר עם החיבור ואני מניד בראשי לשלילה... אחרי כמה דקות ההוא אומר לי "אה. אז אתה רוצה שרק ינקה את הבריכה..."

אם אתה רוצה שרק יביא אותך מ-A ל-B... לא צריך כל מיני דברים.
אבל אם אתה רוצה עודה דבריםפ בדרך מ-A ל-B, כמו מיזוג ושקט וניווט בין פקקים ומוזיקה ו... מייל או שניים - אתה צריך עוד כמה דברים, מלבד גלגלים ומנוע.
ואם היצרן יכול לספק את זה טוב/זול יותר מהמתחרים, הוא ימכור יותר..

אחת הבעיות הגדולות ביותר של הריינג' רובר (1995-2002) היא חוסר הקשר הישיר, בין הרכיבים/מרכיבים ל..נהג.
או במילים אחרות - שהכל עובר דרך מחשב, שלמעשה מחליט אם להפעיל את מה שאתה רוצה או לא.
אתה לוחץ על מתג האורות אבל המחשב למעשה מפעיל את הפנסים.. אם רוצה.
הוא גם מחליט מתי לנתק את המזגן (לפי אלגוריתם וסנסורים) ואם לא מוצא חן בעיני משהו.. הוא יוריד לך את האוטו לגובה אפס...
כך גם לגבי הילוכים ובספק מנוע (LIMP MODE) ועוד כל מיני דברים.

הכל כבר פה וקיים.. אפילו בסופה של דרור.

lizard
06-07-16, 18:03
דרור ווירברטור שמחובר לאינטרנט יש כבר מזמן....אני רק אומר....

ד ו ר ו ן
06-07-16, 19:30
דרור ווירברטור שמחובר לאינטרנט יש כבר מזמן....אני רק אומר....

זה קשור לז׳אנר חובבי עטיני העיזים שבעל כורחנו נחשפנו אליו בזכותך?

lizard
06-07-16, 19:35
מה?

asafk
06-07-16, 19:36
לפני לא הרבה שנים אם הייתי מספר לכם שפייסבוק מציעים בתור מוצר מסחרי למפרסמים מידע על לקוחות פוטנציאליים על פי מילים שהם כותבים בשיחות פרטיות בוואטסאפ - הייתם אומרים שלא נראה לכם שהציבור יסכים לזה. והנה היום זה קיים, ורובנו מוכן לוותר על הפרטיות שלו, ואם תרשו לי אז גם על חלק מהחרות שלו, כי זה משרת מטרות נוחות.
אז כל מי שלא מבין איך זה ייתכן שאנשים יסכימו שהמכונית שלהם תסובב את ההגה לבד, שיחשוב על הדוגמה לעיל וכמה קל למכור לנו את אובדן השליטה שלנו.
אני עם משוכנע שתוך שנים בודדות נתחיל להסתובב עם עזר אישי דיגיטלי תת עורי. כל החיצים מצביעים לשם.

אסף.

talw
06-07-16, 20:13
ועל זה (בנתיים...) נופלת בינה מלאכותית,יש לה סדר מסוים של כן ולא,היא לא בנויה להבנה של שטויות וחוסר הגיון כמונו,בדיוק כמו אותו אחד שיכתוב עם שגיאות כתיב בוואטסאפ ובפייסבוק ,והמערכת לא תדע לעקוב אחריו ......ולמכור לו ויברטורים....אני רק אומר...

nirs
06-07-16, 20:14
אני עם משוכנע שתוך שנים בודדות נתחיל להסתובב עם עזר אישי דיגיטלי תת עורי. כל החיצים מצביעים לשם.

אסף.

זה יגיע בסופו של דבר....
אבל קודם יגיע המחשוב הלביש.

ואם נחזור לרגע למכונית האוטונומית, אין באמת צורך לחבר מערכות חיוניות לאינטרנט. החלק היחיד שמצריך חיבור זו מערכת המולטימדיה בסלון הממונע ע"מ שהנוסעים יוכלו להפעיל את הויברטור....

ד ו ר ו ן
06-07-16, 21:28
מה?

זוכר שרשור עטיני עז?

lizard
07-07-16, 00:02
לא ממש

נמרוד
24-07-16, 15:26
https://www.youtube.com/watch?v=jfsXhQsVB4g

https://www.youtube.com/watch?v=_ofRjcT8eng

גיתאי נוה
27-07-16, 16:38
מתחמם מתחמם חם חם...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4833891,00.html

חנן-ג'יפולוג
26-08-16, 07:40
מוניות אוטונומיות. מסעיר:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4846160,00.html

gp1
27-08-16, 18:16
http://www.haaretz.co.il/captain/gadget/1.1546300

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4833891,00.html

יונתןמצפה
27-08-16, 19:15
מתוך הכתבה על המוניות בסינגפור:

לדברי החברה רשומים כיום עשרות תושבים לשירות, מספר שבעתיד צפוי לגדול לאלפים, במטרה להקטין את כמות המכוניות בסינגפור פי שלושה מ-900 אלף כיום ל-300 אלף ועל ידי כך להפחית את צפיפות התנועה בעיר.

כשבישראל כמו בישראל, הממשלה עושה הכל כדי להגדיל באופן רציף ובטוח את כמות המכוניות הנעות בכבישים (ע"י השקעה מופרזת ופרועה בתשתיות כבישים), קשה להאמין שמישהו באמת ישים את הטכנולוגיה הזו באיזשהו תכנית אסטרטגית.

nir.samo
27-08-16, 19:42
רק הבירוקרטיה שצריך כדי לאפשר פה לרכב לנסוע ללא נהג תתקע את זה 50 שנה ללא צורך בהתערבות.

Sent from my iPhone using Tapatalk

asafk
28-08-16, 06:59
״הרשות לתחבורה אוטונומית״ בראשות איזה בן של חבר של חבר מרכז שלא מצליח לעשות שום דבר אחר בחיים... ״אני אעשה הכל כדי שלא יהיו נפגעים בתחבורה אוטונומית... גם אם זה אומר שלא ניתן לרכב אוטונומי לנוע בכבישים... אבל נקיים נסיעות ראווה וניסוי בכמות המינימלית הדרושה לקבלת תקציבים לרשות...״. וכן הלאה.
יש לי מועמד מעולה לראשות הרשות, כשתקום.

אסף.

דרור ברלי
28-08-16, 07:54
כן, גם אני חשבתי עליו.....

חשבתי עליו כי באמת, מינוי של אחד כזה יכול להבטיח שמכונית אוטונומית לא תתרומם ולא תתקדם ולו חצי מטר. וזה לא רע בכלל לטעמי. כל כך לא רע, עד שאני מוכן שישלמו לחדל האישים הזה עוד משכורת, רק שיואיל בטובו לנהל את עניין המכונית האוטונומית בדיוק, אבל ב-ד-י-ו-ק כפי שהוא מנהל את הרשות עליה הוא מופקד כיום.

ועכשיו ברצינות - ככל שמדברים על זה יותר אני חושב לעצמי, בשביל מה בעצם כל המכונית האוטונומית הזו?
כדי לפתוח אפשרויות עבודה חדשות לכמה מאות מהנדסים ואנשי פיתוח צריך להוסיף למעגל האבטלה עוד עשרות אלפי אנשים קשי יום? נהגי מוניות, אוטובוס, משאיות?.... הרי כדי שרכב אוטונומי ייסע בבטיחות, ללא הפרעות ובאפס תאונות צריך להוריד את כל הנהגים האנושיים מהכביש, אבל את כולם. כי כל עוד יישאר ולו אוחז הגה אנושי אחד, המכוניות האוטונומיות לא יוכלו לצפות את התנהגותו, כעסיו, טעויותיו.
וזה לא רק בנהיגה - טכנולוגיה מתקדמת (כל עוד היא תקינה ולא מופרעת מבחוץ) עושה את הרוב המוחלט של הדברים טוב יותר מבני אדם. אז בשביל מה צריך אנשים בכלל? לא רק על הכביש ובאוויר אלא בכלל. בכלללל.
לכו לפי העקרון הזה ותקבלו הרבה חומר למחשבה בסגנון כמה וכמה ספרי וסרטי מד"ב מהיותר אינטיליגנטיים. לא אלה שממלאים את המוח בשעה וחצי של חלליות ופיצוצים, אלא כאלה שמעודדים אותנו לחשוב ברצינות על העתיד הקודר שמחכה לנו.

סינגפור היא באמת אחלה דוגמה למקום שבו כל זה יתחיל.
כי איך עושים מהלך קיצוני כזה, אם לא בשיטות כפייה?... כפי שמקובלות בסינגפור שהיא דיקטטורה טוטליטרית?... עשירה, מצוחצחת ומסודרת ומתקדמת ושופעת כל טוב, אבל עדיין דיקטטורה. זו מדינה שהמהירות המותרת בה היא 80 קמ"ש, ותנסו לעבור את המהירות הזו. זו מדינה שבה אסור ללעוס מסטיק, מדינה שכופה על אזרחיה להתחתן, ואם לא ימצאו שידוך בעצמם, המדינה מוצאת להם (אמיתי) - והיא גם תקבע להם במה ייסעו ואיך. שם אין דבר כזה לחשוב אחרת מהשלטון. חשיבה עצמאית היא אקט מרדני שמעביר אותך דירה לבית הסוהר בצ'אנגי.

ואם עוד לא ירדתם לסוף דעתי - מכוניות אוטונומיות פותחות לשלטון תאב-כוח אפשרויות חדשות ומסעירות של חדירה לפרטיות שלנו ובקרה ושליטה על כל דבר שאנחנו עושים.
נהיגה אנושית היא עדיין חלק מהחופש - ולכן אני נגד מכוניות אוטונומיות לא כי זה לא טוב ולא כי אני נגד טכנולוגיה, אלא כי אני חרד לחופש. לחופש שלי ולחופש של כולנו.

אומי5
28-08-16, 08:02
והנהגים היום יודעים לצפות טעויות? הרוב בכלל בווטסאפ. לפחות מחשב לא מתעייף, לא מכוון את הרדיו, ולא מתעצבן כשהתינוקת בוכה. אין שום מניעה לנייד רכבים אוטונומיים ורגילים במקביל.

Sent from um melabes

דרור ברלי
28-08-16, 08:45
הכל נכון.
רק שעל האנושיים שום האקר לא יכול להשתלט מרחוק או להכניס להם איזה באג או ווירוס.

ויש בעיה קשה בתנועה מעורבת של "רגילים" ואוטונומיים. עשרות אלפי תאונות עד כה, מפני שהאוטונומי לא מבצע עבירות תנועה בכלל ופשוט מפריע לתנועה שסביבו. כדי שהאוטונומי ישרוד בסביבה "רגילה" צריך להטמיע בו את היכולת להפגין מאפייני נהיגה נורמטיביים ועברייניים בו זמנית. זה מבלבל אותו ועד כה זה לא כל כך עובד.

המנוחה והנחלה תגיע כשהאנושיים יורדו לחלוטין מהכביש. בכוח ובכפייה כמובן. מכוחם של חוקים. אין לך דרך אחרת לעשות זאת.

lizard
28-08-16, 08:53
יש אנושיים ש"האקרים" משתלטים...תראה מה קורה במעוזי הפנטים

חנן-ג'יפולוג
28-08-16, 08:56
הכל נכון.
רק שעל האנושיים שום האקר לא יכול להשתלט מרחוק או להכניס להם איזה באג או ווירוס.

משה, מוחמד ויהושע נקרעים עכשיו מצחוק בקברם.

talw
28-08-16, 09:12
אני אומר לכם, הכל התחיל מהאשה,מאז שהיא נתנה ביס לתפוח המחורבן הזה,ועד היום,צריך לשרוף את המכשפות האלה או לסרס את כולנו.
תאמינו לי.

https://www.youtube.com/watch?v=AWtCittJyr0

boaz avrahami
28-08-16, 09:20
אני אומר לכם, הכל התחיל מהאשה,מאז שהיא נתנה ביס לתפוח המחורבן הזה,ועד היום,צריך לשרוף את המכשפות האלה או לסרס את כולנו.
תאמינו לי.

יש לי תחושה שאתה היחיד בדיון הזה שעלה על שורש הבעיה...

דרור ברלי
28-08-16, 09:52
הם יכולים להיקרע עד מחר. אתם נכנסים כאן לכיוונים אחרים.

אני מדבר ברצינות. וכבר היו דברים כאלה. כבר הודגמה השתלטות מרחוק על מכונית רגילה בטכנולוגיה של היום, אפילו לא אוטונומית. תחשבו איזה אפשרויות ייפתחו בפני טרור הסייבר כאשר מכוניות ייסעו בעצמן ללא נהג שיפקח על העניינים.

ובכלל, למה שרק מכוניות ינהגו בעצמן? תכניס רובוטים במקום בני אדם בעוד מגוון תפקידים ומשימות.

לדוגמה, עובדי ייצור, מורים, חיילים - חיילים זה בכלל שיגעון. שרובוטים יתפוצצו וימותו במלחמות ולא בני אדם. חזון אחרית הימים ואני לא צוחק ולא מתנגד. נהפוכו. זה ברצינות.
יודע מה? אפילו שוטרים: הם לא יהיו מושחתים, הם לא יטרידו מינית רובוט אחר, הם לא ירביצו סתם ככה לאתיופים ברחוב בלי סיבה.
מהר מאוד השוטרים האלה יהיו גם שופטים. מכיוון שהשוטר המכני לא סוטה מילימטר מהחוק, הוא גם לא יטעה, ועל כן יכול להיות גם שופט ואולי גם המוציא לפועל של העונש. וואן-סטופ-שופ. הסחבת בבתי המשפט תיעלם. בעצם, גם בתי המשפט ייעלמו. מי צריך בית משפט אם הרובוקופ עוצר פושע ברחוב, שופט אותו במקום ומכניס לו קנס, או מרביץ לו (במקרה שהוא אתיופי) או משגר אותו לעשרים שנה בכלא, או במקרה קיצוני אפילו תוקע לו את הכדור בראש. הכל תוך שנייה.

אתה לא תצטרך אפילו לטגן ביצה ולחתוך סלט לארוחת בוקר. הרי זה מסוכן. הרי אפשר לחטוף כוויה מהשמן הרותח או לחתוך אצבע בזמן קיצוץ המלפפונים ואין שום סיבה שהטיפולים הרפואיים היקרים ימומנו מכספי הציבור, כאשר רובוט יכול לעשות את זה במקומך, מהר וטוב ממך.

גם לא תצטרך ללכת לעבודה, כי רובוט יבצע כל עבודה, במקרה שלך - אבחון תקלות במכוניות (אוטונומיות כמובן) טוב ומהר ממך. מין R2D2 כזה, שמתחבר, עולה מיד על הבעיה ומסדר אותה בשנייה. גם את איתור התקלות ותחזוקת הרובוטים האלה, רובוטים אחרים יעשו טוב ומהר ממך.

בתכל'ס, כנראה שבכלל לא תהיה לנו עבודה ונחיה על קצבת קיום. מין פנקס תלושים אלקטרוני שכזה. יקציבו לנו מספר קלוריות יומי שדרוש לקיומנו ולא מעבר לזה. זה יהיה גם טוב לבריאות כי מגפת ההשמנה תיעלם. ואם כבר מדברים על בריאות - נגיע לגיל זקנה, והיום שבו רופא-רובוט כלשהו יחשב נתונים וסיכויים ויחליט שאין טעם להשקיע בנו עוד בתרופות יקרות, ואז נמות.

גרוע מזה, אלה שבשלטון ומכוונים את הכל לא יצטרכו להמתין עד שנגיע לזיקנה. הם יוכלו לקבל החלטה שבתכל'ס, למעט אחת לארבע שנים כשהם מחזרים אחרינו כדי "שנביע את דעתנו" בקלפי, אין בנו תועלת. ואז, בעצם, למה בכלל להחזיק אותנו?... רק כדי לשאול לדעתנו אחת לארבע שנים?.... אפשר לחסוך את קצבת הקיום שלך ולהסתדר גם בלי דעתך. בטח בלי דעתי. הרי זה הכיוון שכל שלטון שואף ומפנטז אליו/עליו.

המכונות ייתעלו מעל לבני אדם. הן יהיו חכמות יותר, טובות יותר, חזקות יותר, מהירות יותר, והעיקר - זולות הרבה יותר. עתיד מדהים. ללא ספק.

אני יודע שחובבי הטכנולוגיה ושונאי האדם חולמים ועורגים על זה. כדי שזה לא יקרה, נצטרך לקוות ולצפות לגדלות נפש יוצאת דופן מצד השלטון, מי שלא יהיה. להטיל חסמים ובלמים ואיזונים על הטכנולוגיה שימנעו משכרון הכוח להשתלט.
אתה בונה על זה? אני ממש לא.
כי אני, מה לעשות, חובב חופש. מעדיף אנשים על פני טכנולוגיה. ותמורת החופש אני מוכן לוותר על חלק מהטכנולוגיה המתקדמת פה ושם. בעיקר פה.

גיתאי נוה
28-08-16, 09:59
משה, מוחמד ויהושע נקרעים עכשיו מצחוק בקברם.
לא ידעתי שקרייסט עיברת ליהושע. נחמד דווקא.
אפשר לאזן מהצד השפוי של המפה - שמש העמים הסובייטי בטוח עושה סלטה בקבר, ולידו עוד כמה חברים טובים מימי הזוהר ההם וגם לפניהם שתופסים את הבטן.

חנן-ג'יפולוג
28-08-16, 10:09
אתה לא מאזן. אתה מחזק את זה שאנשים הם לא יצור שאפשר לסמוך עליו.
אחרי הכול, קופים.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk

talw
28-08-16, 11:22
ועכשיו קצת יותר ברצינות..., כשנגיע כולנו להסכמה מהי תכלית(אם בכלל) כל קיומנו על הכדור (?) הכחול הזה בנקודת הזמן (?) הזו, רק אז נוכל לנתח את המהלכים שיכולים להשפיע על עתידנו ,אם(יחסית) לטוב ואם לרע.
עד אז ,כל אחד והסרט הדמיוני שלו,מאז ומתמיד,וכנראה גם שלעתיד.[emoji15]

nirs
28-08-16, 11:26
לפי המדריך, החיים על כדור הארץ הם רק ניסוי....

talw
28-08-16, 12:08
לפי המדריך, החיים על כדור הארץ הם רק ניסוי....

לפי דעתי הדמיונית החיים הם מחלה ,מחלה שמקבלים ברגע שנולדים,בסוף מתים ממנה.
חלק מאיתנו נמצא במרוץ נגד הזמן בכדי למצוא מרפא ,בכדי לדחות את תוצאותיה,או בכלל להבריא ממנה סופית,חלק אחר גם מנצל את הזמן עד התוצאה הסופית,ויש גם חלק קטן שמוותר מראש.
אולי ניסוי,ואולי גם לא.

lizard
28-08-16, 15:15
אתה ממש רוצה שמישהו אחר יקבע לך מה תכליתך במציאות הזו? כוסאומו התכלית שלי תקבע על ידי ולא בידי שום אחד אחר.
כרגע התכלית שלי היא לבנות ג'יפ עם צמיגים ממש גדולים :p

talw
28-08-16, 15:26
לך על זה ,מספר זהות 243557-4 ,העונה לשם מיכה .[emoji12]

lizard
28-08-16, 16:16
לא הבנתי

gp1
28-08-16, 20:56
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3761367/Indonesian-man-claims-world-s-oldest-age-145-says-ready-die-gravestone-ready-1992.html

http://www.autoblog.com/2016/08/04/hackers-steal-30-jeeps-houston-texas/

https://www.cnet.com/roadshow/news/think-biofuels-are-better-for-the-environment-than-gasoline-think-again/

http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3665046,00.html

Bernard
29-08-16, 03:52
לא ידעתי שקרייסט עיברת ליהושע. נחמד דווקא.
אפשר לאזן מהצד השפוי של המפה - שמש העמים הסובייטי בטוח עושה סלטה בקבר, ולידו עוד כמה חברים טובים מימי הזוהר ההם וגם לפניהם שתופסים את הבטן.
אתה רואה שבג'יפולוג יודעים הכל...
הנה החכמת - תמיד היה יהודון, הבחור הזה ותמיד קראו לו יהושוע וכמוהו, שנהרו אחריהם, היו כמה וכמה אבל "שלו"... "תפס".

אתה לא מאזן. אתה מחזק את זה שאנשים הם לא יצור שאפשר לסמוך עליו.
אחרי הכול, קופים.

וביתר פרוט - בבונים...

ולמתעניינים/חרדים/חוששים, אני ממליץ על סידרת "אנוכי הרובוט"(היו כמה ספרים והסרט המטופש רק מגרד את הפילוסופיה שלהם ועושה .. עוול) של יצחק/אייזיק אסימוב - מסביר יפה את מה שדרור "חוזה"..

חנן-ג'יפולוג
30-08-16, 21:32
טרקטור אוטונומי. כל-כך הגיוני:

https://www.youtube.com/watch?v=T7Os5Okf3OQ

boaz avrahami
30-08-16, 21:46
זה הדור הבא של הרובוט מכסחת דשא [emoji41]

את כל הכיף לוקחים לדורות הבאים ומשאירים אותם לתקן פנצ׳רים, תקלות וגירוזים...

וההפתעה הכי גדלה שהאדומים עקפו את הירוקים

ד ו ר ו ן
31-08-16, 00:13
הנה רובוט שמשהו לא מתוכנן עמד לו במסלול:
110279

Bernard
31-08-16, 02:18
לא יודע... לא סומך על החברה הזו.. לא אמינה, לטעמי.
ראיתם איך בלי בושה, גנבו מרידלי סקוט סצנה מהגלדיאטור?

or_t
31-08-16, 07:47
בהתמקדות בנושא הדיון המקורי, אין ספק שרכבים אוטונומיים הם העתיד, ותוך עשרות שנים הרוב המוחלט של הרכבים על הכביש יהיו אוטונומיים. רק חישבו על כמות חיי האדם שתחסך ע"י רכבים שלא עוברים על חוקי התנועה, לא מתעייפים, לא מונעים מאגו, ומדברים אחד עם השני באופן רציף. זה גם יפתור את בעיית העומס בכבישים כי פשוט לא צריכה להיות לך מכונית - רק תגיד מאיפה ולאן ומונית אוטונומית כבר תיקח אותך לשם.

הבעיות כרגע של מערכות חצי אוטונומיות ושילוב בין מערכות אוטונומיות לנהגים אנושיים הן רק חבלי לידה. מערכות חצי אוטונומיות הם רק שלב ביניים שיעלם מהעולם כשהמכוניות יהיו אוטונומיות לחלוטין, ושילוב נהגים בכביש יפטר באמצעים טכנולוגיים - זה לא מסובך בוא נודה על האמת.

א ב ל - ההכללה של דרור לתחומים אחרים היא לגמרי במקום, ויש רבים הטוענים (ואני בכללם) שבינה מלאכותית היא זו שתביא לקץ המין האנושי (רבים אחרים טוענים שהנדסה גנטית).
העניין הוא שלא ברור מה אפשר לעשות בנידון כי כרגע יש מרוץ חימוש בין ענקיות הטכנולוגיה בנושא הבינה המלאכותית ולא נראה לי ששלושת החוקים מ"אני רובוט" נכללים בשיקולים שלהן. אז בסוף המין האנושי ימציא איזה סופר רובוט שלומד ומתפתח עצמאית, ויודע לדבר אונליין עם שאר הרובוטים, ואז המין האנושי הוא באמת מטרד (או מקור אנרגיה אם לקחת את הגלולה האדומה)...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

מוני אורבך
31-08-16, 09:58
לשמוע כול כך הרבה טכנופוביה באתר שאמור להיות מוצף באנשים טכנולוגיים...
לידעתכם, המחשבים כבר השתלטו על חיינו ממזמן.
האם משהו יכול לעשות החלטה משמעותית בחייו בלי מחשבים או טכנולוגיה (רשתות חברתיות, אמצעי תקשורת, תקראו לזה איך שאתם רוצים)
האנושות לא תחדל מלהתקיים, היא פשוט תשתנה.
חיים שלנו ישתנו לגמרי, יש שיגידו לטובה יש שיגידו לרעה.
תדברו עם אנשים שחיו בשנות החמישים (ועדין יש לא מעט כאלו) ותבינו עד כמה החיים שלנו השתנו.
והם הולכים להשתנות עוד יותר, הרבה יותר.
יש שיגידו לטובה יש שיגידו לרעה, אבל השינוי יקרה.
ומכוניות אוטונומיות הם חלק מהענין.
קשה מאוד לצפות את העתיד, היום הרבה יותר קשה מבעבר.
אבל אפשר לראות להיכן השאיפה הטכנולוגית של היום.
מכונות יהיו הרבה יותר אוטונומיות, מה שאומר שמוצרים יהיו הרבה יותר זולים וזמינים.
זה גם אומר שכמות העבודה הנדרשת מבני אדם תהיה יותר ויותר קטנה.
מחשבים יחליפו אנשים ואנשים יעברו לעשות דברים יותר מסובכים
מי שלא יהיה מסוגל, פשוט ישב בבית ולא יעשה כלום, או יעבוד מעט מאוד.
יחיה מקצבת ביטוח או יעבוד עבודה חלקית של מספר שעות ביום.
לצד החיובי, החיים יהיו קלים ולרוב האנשים יהיה הרבה יותר קל מהיום.
אוכל בשפע (אבל פשוט יחסית) בידור בשפע (אבל מטומטם ומטמטם)
לצד השלילי, יהיה הרבה מאוד זמן פנוי שאף אחד לא ממש ידע איך למלא (ולא זה לא דבר טוב).
חושבים שזה אוטופיה.. תחשבו שוב.

דרור ברלי
31-08-16, 13:59
זה גם יפתור את בעיית העומס בכבישים כי פשוט לא צריכה להיות לך מכונית - רק תגיד מאיפה ולאן ומונית אוטונומית כבר תיקח אותך לשם.

כבר היום אתה לא מוכרח שתהיה לך מכונית.
מכוניות אוטונומיות נוסעות לדעתי כבר יותר מ-100 שנה. קוראים להן "מוניות".
אז נכון שלא כולם אוהבים את זה דווקא בלבן עם כובע צהוב, עם נהג שרובץ על מושב-חרוזים ולא מפסיק לחפור במוח... אבל העובדות הן שמוניות זה אמצעי תחבורה נוח יותר ובטוח יותר ולעצמאים זה אפילו משתלם.
וזה אפילו אקטואלי היום, אחרי ששר החינוך אמר שבעוד 16 שנה מקצוע נהג המונית ייעלם. אז יש לי חדשות בשבילכם - זה היה רק דוגמא, רמז שעוד מקצועות רבים ייעלמו ולמיליונים רבים, קשי יום שכבר עכשיו מתפרנסים כאן בקושי, פשוט לא תהיה עבודה והם יושלכו לרחוב כמו כלבים.

מי שחושב שכלכלה קפיטליסטית-חזירית-דורסנית כמו ישראל שבה רק לקומץ גאוני הייטק תהיה עבודה ואופק תעסוקתי, תחלק קיצבאות לכל היתר - מיליוני מובטלים שיישבו באפס מעשה, ללא תעסוקה, ללא דיור, ללא תקווה - כנראה טועה ומטעה.

הטו-מאץ'-טכנולוגיה הזו שמסנוורת את עיניכם תגרום לאבטלה, לרעב ולעוני - ותמיט עלינו מהפכות אלימות ושפיכות דמים. טכנולוגיה מתקדמת זה טוב, אבל רק עד גבול מסוים. כל עוד זה בידי בני אדם, אנחנו מוכרחים להגביל, לאזן ולרסן את הדברים האלה. לפני שיקרה אסון. וזה כבר ויכוח על אתיקה, לא על טכנולוגיה.

מוני אורבך
31-08-16, 14:20
דרור - אבטלה כן, עוני גם כן חוסר דיור ממש לא וגם רעב ממש לא.
אם תסתכל אחורנית בהסטוריה, יש אפשרות שתוכל לראות גם קצת קדימה
אם נלך 200 שנה אחורה לפני המהפכה התעשיתית, נראה שרוב האוכלוסיה היתה איכרים קשיי יום חילים שבגדול שמרו עליהם ועלית של אצלים (שאז היו עשירים)
היית צריך הרבה מאוד כוח אדם כדי לעבד את השדות ועל כן הרוב היו איכרים שבזעת אפם בקושי אכלו. חלק גדול הלך לעלית העשירים.
האיכרים היו תמיד על סף רעב, השאירו להם מספיק שלו יתפגרו, אבל לא יותר מזה.
נעלים, בגדים ושאר דברים שהיו דורשים כוח אדם, היו לעשרים וחילים שיכלו להרשות לעצמם את כוח האדם (של האיכרים) שיעשו להם אותם.

לאחר המהפיכה הדברים השתנו מאוד. היה צריך מעט (יחסית) כוח אדם לשדות. כתוצאה מכך האכרים עברו לעיר, שם הם עבדו קשה מאוד על המכונות. החילים ועלית של עשירים נשארו באותו המקום.
אבל ליותר ויותר אנשים היו נעלים ובגדים, היה יותר קל להפיק אותם כתוצאה מהמכונות.
התהליך הזה גם יצר שכבת בינים של סוחרים ומוכרים שלא היתה קימת (שוב כי לא היה צריך כל כך הרבה כוח אדם).
התהליך הזה נמשך מאז ועד היום (הוא רק מואץ יותר ויותר).
בארצות המתועשות העניים צריכים פחות ופחות לעבוד כדי להתקים. אף אחד לא מת מרעב (כמה שהיה מאוד נפוץ רק לפני 50 שנה)
לכולם (כולל עניים מרודים) יש דיור ובגדים ונעלים כי זול מאוד ליצר אותם.
יותר מזה יש להם בידור זול מאוד וזמין ואפילו בילויים.

אם התהליך הזה ימשיך לכולם יהיה דיור מזון בידור והם אפילו לא יצטרכו בכלל לעבוד (המכונות יעשו הכל בשבילם)
אבל הכל יהיה תעשיתי פשוט ואחיד, כי את זה הכי זול ליצר.

nirs
31-08-16, 17:18
התכתובת בין דרור למוני מזכירה לי פרק בסדרה "מראה שחורה".
אגב, הסדרה שווה צפייה בלי שום קשר לדיון...

Bernard
31-08-16, 17:58
איפה בועז, שלאור האפוקוליפסה הנחזית פה, יזכיר/יאיר לנו שהכל יחסי ולכן "אתם רואים שלעבור טסט זה לא כ"כ נורא.. בכלל"?

גיא
01-09-16, 11:48
לא מבין איך הסרט הגאוני הזה התפספס פה ... או שאני פספסתי ...

http://www.imdb.com/title/tt0387808/

מומלץ ביותר++

דרור ברלי
01-09-16, 18:35
באמת סרט מעולה. קורע מצחוק ומומלץ.

ואם כבר מד"ב, הפעם רציני עד אימה - תקראו את "מלחמה לנצח" מאת ג'ו הולדמן. ספר מד"ב מעולה. גם לא ארוך וכבד מדי.

מטריד, מעורר מחשבות, מרתק ומומלץ.

ניר ל
02-09-16, 10:05
כבר היום אתה לא מוכרח שתהיה לך מכונית.
מכוניות אוטונומיות נוסעות לדעתי כבר יותר מ-100 שנה. קוראים להן "מוניות".
אז נכון שלא כולם אוהבים את זה דווקא בלבן עם כובע צהוב, עם נהג שרובץ על מושב-חרוזים ולא מפסיק לחפור במוח... אבל העובדות הן שמוניות זה אמצעי תחבורה נוח יותר ובטוח יותר ולעצמאים זה אפילו משתלם..
אי אפשר להסתמך על מוניות, נסה להשיג מונית בשעות העומס, נסה להשיג מונית שתיכנס היום לת״א, במקום שתחבורה ציבורית לא נותנת פתרון ראוי אין מנוס משימוש ברכב פרטי ואם כבר להתנהל בפקק תנועה - אז רכב אוטונומי זה פתרון מעולה שגם יביא לזרימה אופטימלית של התנועה וצמצום זמן הנסיעה.
וזה אפילו אקטואלי היום, אחרי ששר החינוך אמר שבעוד 16 שנה מקצוע נהג המונית ייעלם. אז יש לי חדשות בשבילכם - זה היה רק דוגמא, רמז שעוד מקצועות רבים ייעלמו ולמיליונים רבים, קשי יום שכבר עכשיו מתפרנסים כאן בקושי, פשוט לא תהיה עבודה והם יושלכו לרחוב כמו כלבים.,
עבודה בתחום השירותים והמסחר תמיד תהיה , עבודה בתחומי הייצור נעלמת בגלל הגלובליזציה ולא בגלל הטכנולוגיה, נכון שדרושים היום פחות אנשים כדי להרכיב מכונית כי רובוטים עושים את רוב העבודה, אבל תגיד לי אתה כמה מערכות ומכלולים יש במכונית של היום לעומת מכונית של לפני עשור/ עשרים/ חמישים שנה ? אני משוכנע מבלי לבדוק שכמות המתפרנסים כיום מתעשיית הרכב גדולה עשרות מונים מבעבר ולא רק כי מייצרים יותר מכוניות. שלא לדבר על המגוון העצום של היום לעומת העבר.
מי שחושב שכלכלה קפיטליסטית-חזירית-דורסנית כמו ישראל שבה רק לקומץ גאוני הייטק תהיה עבודה ואופק תעסוקתי, תחלק קיצבאות לכל היתר - מיליוני מובטלים שיישבו באפס מעשה, ללא תעסוקה, ללא דיור, ללא תקווה - כנראה טועה ומטעה.

הטו-מאץ'-טכנולוגיה הזו שמסנוורת את עיניכם תגרום לאבטלה, לרעב ולעוני - ותמיט עלינו מהפכות אלימות ושפיכות דמים. טכנולוגיה מתקדמת זה טוב, אבל רק עד גבול מסוים. כל עוד זה בידי בני אדם, אנחנו מוכרחים להגביל, לאזן ולרסן את הדברים האלה. לפני שיקרה אסון. וזה כבר ויכוח על אתיקה, לא על טכנולוגיה.

נראה לי שהתפתחויות טכנולוגיות לא רק שמייצרות יותר מקומות עבודה, הן גם מאפשרות הזדמנויות להתעשרות מהירה על סמך כישרון ויכולת אישית, כל כישרון זוכה - בעבר הלא רחוק היית צריך להיוולד למשפחה הנכונה, רק במקרים נדירים הגעת רחוק וגם זה לקח לך לרוב חיים שלמים.

ככל שאני חושב על זה, אני בטוח שגם סדנאות שמייצרות עדיין רכב בעבודת יד, כולל פרארי ושאר מכוניות העל, מוכרות בשנה הרבה יותר מכוניות ממה שמכרה חברת פורד בשנות השיא של דגם T ומעסיקות בסה״כ פי אלף יותר אנשים. ככל שיש יותר רווחה, יש צורך ביותר שירותים, ביותר נותני שירותים, להיות חדרנית או מלצר בבית מלון זה לא יותר קשה, לא פחות מכובד, לא דורש יותר השכלה ולא מכניס פחות כסף מלהיות פועל שחור בתעשייה.

boaz avrahami
15-09-16, 07:13
מי פנוי באלנבי?

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160915/c07ac7cf389ded0d83cf5ff06eefc648.jpg

https://techcrunch.com/2016/09/14/1386711/

Bernard
15-09-16, 16:43
ראשית - מי בכלל נוסע לפיטסבורג? את מי יש לאסוף?

שנית - אובר מפעילים רכבים "חצי-אוטונומים" (השד יודע מה זה אומר - נהג בלי ידיים/עיניים/רגליים?) ולא אוטונומים = יש נהג.

שלישית - יחסי ציבור זה מצויין. כך גם אמזון התחילה לשלוח חבילות ברחפנים... כן, נכון.

רביעית - זה בדיוק מה שאני ואחרים אמרו פה: מכונית "אוטונומית" = מונית.

חמישית - אם עדיין צריך משגיח (ואני מהמר שיצטרכו עוד הרבה זמן) = נהג למונית, מה עשינו?? להתרברב שהאוטו "אוטונומי"? יענו "כן, יש נהג.. אבל הוא לא עשה כלום, כל הנסיעה"... יופי.

gp1
15-09-16, 18:54
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3697502,00.html

Bernard
15-09-16, 19:33
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3697502,00.html
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160915/9768c9db9cec8766bcc66ed1385ba79e.jpg

Sent from my SM-N900T using Tapatalk

or_t
16-09-16, 11:20
שנית - אובר מפעילים רכבים "חצי-אוטונומים" (השד יודע מה זה אומר - נהג בלי ידיים/עיניים/רגליים?) ולא אוטונומים = יש נהג.

בעיניי רכבים חצי אוטונומיים הם הסכנה הכי גדולה בכל המעבר הזה, מכיוון שהנהג נדרש לקחת פיקוד רק במצב חירום, בדיוק כאשר אין לו זמן להתעשת וכשכל שניה קובעת

חמישית - אם עדיין צריך משגיח (ואני מהמר שיצטרכו עוד הרבה זמן) = נהג למונית, מה עשינו?? להתרברב שהאוטו "אוטונומי"? יענו "כן, יש נהג.. אבל הוא לא עשה כלום, כל הנסיעה"... יופי.

כל הרעיון הוא לפנות את הנהג לקרוא עיתון, לישון, או בוא נודה על האמת - לעבוד.

אתה גם מתעלם מהיכולת של מכוניות אוטונומיות לתקשר ביניהן בזמן אמת ולקבל נתונים מסנסורים של כלל המכוניות ברשת, וכך להתאים את המסלול לתנועה, מזג אויר, וכו. מכונית אוטונומית גם לא תעבור את המהירות המותרת, לא תתעסק בפלאפון בזמן נסיעה כשאתה במושב האחורי מתפלל "שמע ישראל", ולא תספר לך כל הדרך את דעתה על פוליטיקה, דת, ועל החדש של פאר טסי.

העתיד של מכוניות אוטונומיות הוא בלתי נמנע, אלא אם תהיה מלחמה גרעינית וכולנו נמות, או אם המכונות יהרגו את כולנו ואז לא יהיה את מי להסיע...

lizard
16-09-16, 11:59
העתיד של מכוניות אוטונומיות הוא בלתי נמנע, אלא אם תהיה מלחמה גרעינית וכולנו נמות, או אם המכונות יהרגו את כולנו ואז לא יהיה את מי להסיע...

כן אבל אז יהיו מכוניות אוטונומיות!

נמרוד
17-09-16, 10:53
מעניין, מתי יכתב הפוסט הראשון בג'יפולוג מאחורי ההגה של רכב אוטונומי. בנסיעה?

ויש לברנרד סיכוי מצויין להיות הראשון... תן קפיצה קטנה לפיטסבורג ופנק אותנו :rolleyes:

Bernard
17-09-16, 18:38
מעניין, מתי יכתב הפוסט הראשון בג'יפולוג מאחורי ההגה של רכב אוטונומי. בנסיעה?

ויש לברנרד סיכוי מצויין להיות הראשון... תן קפיצה קטנה לפיטסבורג ופנק אותנו :rolleyes:

פיספסת את ה"ראשית"..

ראשית - מי בכלל נוסע לפיטסבורג? את מי יש לאסוף?

שלישית - יחסי ציבור זה מצויין. כך גם אמזון התחילה לשלוח חבילות ברחפנים... כן, נכון.

חוץ מזה, צור כבר נמצא שם...זה בערך חמש שעות ממני.

גיתאי נוה
26-09-16, 23:43
תאונה קשה לרכב האוטונומי של גוגל, הראשונה באשמת הגורם האנושי - והערכת צפי לו"ז מתי כולם ביונייטד סטייקס יהיו אוטונומיים, בהתחשב בכך שיש להתחשב בגורם האנושי שעדיין יסתובב לאוטונומי בין הגלגלים עוד שנים רבות:

http://www.pc.co.il/it-news/224655/

ושת"פים מעניינים של היצרניות עם חברות מתחומים אחרים, בנושא:

http://www.pc.co.il/featured/224662/

נמרוד
01-10-16, 19:31
אני אוהב לעקוץ את ברלי, שבהלוויה שלו הוא יסע ברכב חשמלי ואוטונומי... ובכן, זה מתממש מהר יותר ממה שחשבתי :rolleyes:

קבלו - טסלה Hearse בשחור חברה-קדישה. חשמלי. חרישי. נוסע לאט ולבד בדרך האחרונה.

חיים ארוכים ושנה טובה לכל הטכנופובים והטכנופילים וכל מי שבאמצע!

110933

lizard
02-10-16, 00:35
הבעיה המכוניות אוטונומיות היא שאתה לא יודע למי לעשות את האצבע המשולשת.

נאמר על ידי ג'ו לנו בתוכנית סיטקום...

נמרוד
02-10-16, 13:03
קליפורניה מובילה את הדרך - תקנות שיאפשרו למכוניות בלי הגה, דוושות ונהג להסתובב בכבישים כבר בשלבי טיוטה.
http://bigstory.ap.org/article/725f335940614ae79cd6c5a918eeba29/california-opens-pathway-cars-lack-steering-wheel

גיא
31-10-16, 13:47
סנונית ראשונה של אידיוטים בכבישי הארץ .... ( אני יודע שהוא לא נוהג ככה בישראל, אבל הישראלים רואים אותו .. בסרטון, האוטו יגיע לפה עוד חודשיים שלושה .. ואז כולם יסמסו בואצאפ עם בקבוק על ההגה .. )

שימו לב לוידאו בדקה 4 לערך ...

http://www.over-drive.co.il/%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%94-%D7%A2%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%AA-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A0%D7%99%D7%A8%D7%95-%D7%A0%D7%94%D7%99%D7%92%D7%94-%D7%A8%D7%90%D7%A9%D7%95%D7%A0%D7%94/

גיתאי נוה
31-10-16, 14:30
כנראה בדיוק בגלל זה הוא צפה את הנולד, וכתב בכותרת "קלה לעיקול"

boaz avrahami
31-10-16, 23:25
קליפורניה מובילה את הדרך - תקנות שיאפשרו למכוניות בלי הגה, דוושות ונהג להסתובב בכבישים כבר בשלבי טיוטה.
http://bigstory.ap.org/article/725f335940614ae79cd6c5a918eeba29/california-opens-pathway-cars-lack-steering-wheel

זה יכנס לתוקף לפני או אחרי נוהל ההגבהות?

נמרוד
03-11-16, 21:51
עזבו בצד את מה שאתם חושבים על שי אגסי. תקראו את תוכן הדברים.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3700994,00.html?ref=ynet

Bernard
03-11-16, 22:56
עזבו בצד את מה שאתם חושבים על שי אגסי. תקראו את תוכן הדברים.

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3700994,00.html?ref=ynet

נו...?
מה חדש?
רכב אוטונומי במקום מוניות, במיוחד לאוכלוסיה עירונית - הבחור גאון!
או שהוא קורא את הפורומים בג'יפולוג...

yoni_0000
07-11-16, 22:25
אני כבר לא יודע אם זה טוב או רע לנו.. בתור חובבי רכבים בכלל, בתור חובבי ג'יפים בפרט, ובתור חובבי רכב- ג'יפים- בישראל בפרט^2...
עזבו אותכם... בורות היא האושר. צאו לטייל...

נמרוד
28-11-16, 18:10
...השר ישראל כץ התייחס לעתיד התעשייה עם כניסת הרכבים האוטונומיים:

"כל הנהגים, לא רק נהגי המוניות, צריכים להבין שעוד 5 שנים אף אחד כבר לא ינהג כאן ברכב ואתם בענף הרכב צריכים ביחד איתנו הרגולטורים להיערך לקראת דבר שהוא לא כל כך רחוק. יהיו המון דברים שיהיה צריך להתאים אותם מהתקנות ועד המיסוי. חברות הענק הבינלאומיות ויצרניות הרכב הגדולות משקיעות בתחום הזה וקבעו את 2021 כשנה שבא זה מתחיל לעבוד. נצטרך לראות גם מה נעשה עם כל העובדים שהמקצועות שלהם יהפכו ללא רלוונטיים בעקבות השינויים"....

הדברים נאמרו במסגרת ועידת ענף הרכב של ישראל- פסגת הרכב 2016 בייזום חברת מידע כנסים, שנערכה בשבוע שעבר, ונגזרו מתוך הודעת יח"צ בנושא שהגיע מטעם מארגני הכנס.

boaz avrahami
28-11-16, 18:23
אז רכב בנהיגה עצמית יהיה יותר מהר ״אספנות״?

גיתאי נוה
28-11-16, 18:28
אמר לי אתמול מהנדס ותיק שאינו נוהג לפלוט שטויות, שכבר כיום מסתובבים בכבישי הארץ 10 חתיכות כאלה.
השוטרים לפעמים עוצרים אותם בצד על קריאת עיתון תוך כדי 'נהיגה', ומתבלבלים.

דרור ברלי
29-11-16, 12:59
אלה רכבי הניסוי של מובילאיי.

ישראל היום בחזית הפיתוח של השיקוץ הזה. על משקל ההוא שהודח מקורס טייס, מיד ביקש לעבור לשרת בנ"מ - "אם אני לא אהיה טייס, אף אחד לא יהיה".
ככה אנחנו - נוהגים הכי גרוע בחצי הכדור המערבי, אז נעשה הכל כדי שאף אחד אחר לא ינהג. ללא ספק, החכם בעמים. כבוד!....:(

grand
29-11-16, 14:41
עוד 20-30 שנה בכל מקרה לחלקנו לא יהיו כישורי נהיגה טובים בגלל זקנה, אז דווקא פתרון לא רע לקשישים :(

גיא
29-11-16, 14:43
'אוטו, קח אותי בבקשה למעלה נוח' ... 'תעיר אותי כשתכנס לשביל הירוק' ... 'בצע' ...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Bernard
29-11-16, 17:21
'אוטו, קח אותי בבקשה למעלה נוח' ... 'תעיר אותי כשתכנס לשביל הירוק' ... 'בצע' ...

נאיבי...
אז כבר הכל יהיה סגור ומסוגר או... שכונות יוקרה, עם שומר בכניסה..

גיא
29-11-16, 22:14
נאיבי...
אז כבר הכל יהיה סגור ומסוגר או... שכונות יוקרה, עם שומר בכניסה..
זה יש בדניה פה כבר מעל עשר שנים. ... גם רכב אוטונומי .. נהג ...

boaz avrahami
29-11-16, 22:38
כשאתה רוטן על כל שינוי סימן שאתה מזדקן....

לא מבין למה אתם חושבים שרכב אוטונעמי יבוא על חשבון רכב פנאי / שטח?

רובנו בלאו הכי מפרידים רשויות ורכב השטח שלהם משמש רק לטיולים.
הרכב העיקרי משמש לנסיעות מנהלתיות וככזה מה הבעיה שאני אכנס אליו כמו לקרון רכבת ואתעסק בעינינים אחרים שהם לא הנהיגה המשעממת והארוכה?
אני מבזבז לפחות שעתיים ביום רק על הדרך למשרד וחזרה.
תן לי אותם כשעות עבודה או נמנום ואני מאושר.

ואם זה יהפוך לשרות זול וזמין במקום אחזקת רכב וחניה וזה עוד שיפור.

תן את הניידות למוגבלי נהיגה ובכלל היטבת את מצבם ללא הכר.

בקיצור, אני מייחל ליום שרכב אוטונומי יהיה חלק מהנוף.
זה לטעמי אחת מאבני הדרך החשובות והטובות בימינו

Bernard
29-11-16, 23:45
כשאתה רוטן על כל שינוי סימן שאתה מזדקן....

לא מבין למה אתם חושבים שרכב אוטונעמי יבוא על חשבון רכב פנאי / שטח?

רובנו בלאו הכי מפרידים רשויות ורכב השטח שלהם משמש רק לטיולים.
הרכב העיקרי משמש לנסיעות מנהלתיות וככזה מה הבעיה שאני אכנס אליו כמו לקרון רכבת ואתעסק בעינינים אחרים שהם לא הנהיגה המשעממת והארוכה?
אני מבזבז לפחות שעתיים ביום רק על הדרך למשרד וחזרה.
תן לי אותם כשעות עבודה או נמנום ואני מאושר.
זה בגלל שבחרת "איכות חיים" (או אידאולוגיה.. סליחה "אידאולוגיה") - ככה זה שבוחרים לגור רחוק מהעבודה/חיים...
ואם זה יהפוך לשרות זול וזמין במקום אחזקת רכב וחניה וזה עוד שיפור.
נאיביות שכזו, לא מתאימה לך - זה לא יהיה זול.. אין לי ספק בכלל שזול, זה לא יהיה.
תן את הניידות למוגבלי נהיגה ובכלל היטבת את מצבם ללא הכר.

בקיצור, אני מייחל ליום שרכב אוטונומי יהיה חלק מהנוף.
זה לטעמי אחת מאבני הדרך החשובות והטובות בימינו
נו.. נגיד..

boaz avrahami
30-11-16, 00:19
הפורום עיף מהעקיצות בנושא ההתנחלויות והפנסיה ( וגם הסלולרי).

תניח לזה כבר יא חתיכת אובססיבי [emoji41]

אתה יכול יותר...

אני נוטה להאמין שזה יהיה זול יותר.
יש את כל הסיבות לכך.

גם מי שגר בחולון מבזבז את אותו הזמן בנסיעה.
מעבר לכך, יש שחושבים שמגורים באזור המרכז אינם איכות חיים.
הייתי גר בגליל העליון אם הייתה לי פרנסה שם...

גיתאי נוה
14-12-16, 20:34
מעניין מה הביא את גוגל לרדת מהרעיון כשהם כל כך קרובים, לכאורה, למכונית אוטונומית מלאה:

http://www.pc.co.il/featured/230153/

ניצני בשורות טובות לברלי-עצבני?

ariel-ro
14-12-16, 21:12
גיתאי - לפי מה שאני קורא באינטרנט, זה לא שהם ירדו מהרעיון. הם הוציאו את זה מהLab-X שלהם, שזה מעבדות הפיתוח, והקימו חברת עצמאית בשם Waymo שמטפלת בעניין.

גיתאי נוה
14-12-16, 21:35
צ'מע לא התעמקתי מעבר לכתבה הזאת, אבל על פניו הכתבה לא 'מתכתבת' (ככה אוהבים להגיד היום, זה אומר שאני 'עדכני') עם מה שאתה מספר.
לא?

ariel-ro
14-12-16, 23:51
באתרים הזרים מדווח על ההכרזה של גוגל, שבה נאמר שהחברה החדש הינה לא חברת שמטרתם לייצר רכבים, אלא הם חברה המתמקדת בנהיגה אוטונומית.(או לפי מה שהם אומרים בתרגום חופשי: "אנחנו לא בעסק בשביל ליצור מכוניות טובות יותר, אנחנו בעסק בשביל ליצור נהגים טובים יותר)
מה שמובן זה שהם יתמקדו בייצור המערכות האוטונומיות לעולם הפרטי והמסחרי, והמערכות ידעו להתממשק לרכבים החדשים.

כתבה מThe Guardian:
https://www.theguardian.com/technology/2016/dec/14/waymo-google-self-driving-car-division

בנוגע לכתבה שפרסמת, אני כרגע לא מצליח לפתוח אותה שוב...

zivo
15-12-16, 13:11
המכוניות האוטונומיות של אובר מורדות מכבישי סן פרנסיסקו יום לאחר ההשקה

http://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3703905,00.html

boaz avrahami
15-12-16, 13:52
http://mobile.nytimes.com/2016/12/14/technology/uber-self-driving-car-san-francisco.html?mwrsm=WhatsApp&_r=0&referer=

נמרוד
25-12-16, 10:31
http://www.themarker.com/technation/1.3152920

שווה לקרוא...

אביא רק ציטוט אחד, של יהל זילכה, מנהל קרן הון סיכון שמשקיעה בתחום:

“אין תחום שהולך להשפיע על המין האנושי כמו הרכב האוטונומי. מדובר על הכיס של כולנו. יהיו לנו עשרות אלפי דולרים נוספים כי לא נקנה מכונית. מה עם הילדים שלנו? הנכדים של הילדים שלנו ייצחקו על לימודי נהיגה. כל נושא ביטוח הרכב הולך להיעלם.
אם מחשב יחליט את מי לדרוס, חתול או איש זקן - את מי תובעים? למי שייכת האחריות?
זילכה: “התשובה היא די ברורה. כשאני מדבר עם חברות הרכב הן מבינות שהן ייקחו את האחריות”

lizard
25-12-16, 12:08
לא מאמין שהחברות באמת יסכימו לזה. נגיד שרכב אוטונומי יקטין את התאונות ב95%. החמש אחוז הנותרים ירוששו אותן. בין היתר בגלל שכמות המכירות של המכוניות - מה שהן בתכלס מייצרות וממנו מרוויחות כסף, יקטן משמעותית. הפרמיות של הביטוחים יעלו בגלל שלא הרבה יעשו ביטוח כי הם לא יצטרכו. חוץ מזה אני לא מאמין שאזרחים יוותרו על רכב צמוד. באמת שלא. אני למשל לא. אלא אם לא אוכל להרשות לעצמי.

Bernard
25-12-16, 15:50
לא מאמין שהחברות באמת יסכימו לזה. נגיד שרכב אוטונומי יקטין את התאונות ב95%. החמש אחוז הנותרים ירוששו אותן. בין היתר בגלל שכמות המכירות של המכוניות - מה שהן בתכלס מייצרות וממנו מרוויחות כסף, יקטן משמעותית. הפרמיות של הביטוחים יעלו בגלל שלא הרבה יעשו ביטוח כי הם לא יצטרכו. חוץ מזה אני לא מאמין שאזרחים יוותרו על רכב צמוד. באמת שלא. אני למשל לא. אלא אם לא אוכל להרשות לעצמי.

אני בטוח שניתן יהיה לסדר משהו כזה... כבר עכשיו לא פשוט להחזיק רכב.. עוד "פוש" קטן ו.. לא תוכל להרשות לעצמך.

אני עדיין מאמין (וגם האמנתי שהאמריקאים.. תרעד להם היד, לפני שיצביעו לתת לטראמפ את "כדור הרגל". והנה..) שרכב אוטונומי יחליף את המוניות והאוטובוסים וחלק מרכבי המשא... = הסעות והובלות.
ועיקר השימוש יהיה בערים הגדולות (והצפופות) - יש כבר כאלה שמונעים בחלקים מסוימים, כניסת כלי רכב פרטיים.
והתפוצה העיקרית ("בכפייה" = מיסים והקלות וכו') תהיה לא בארה"ב, בגלל החוקה (זכויות הפרט ו...חופש).

ושוב.
יש כבר כלי רכב אוטונומיים - מוניות ואוטובוסים.
לא מבין למה צריכים להחליף באוטומטיים - כולה נהג אחד על כמה עשרות (במוניות) או מאות (באוטובוסים) נוסעים ביום... לא חיסכון גדול במיוחד.

סתם.. חדשנות בכל מחיר - נמציא משהו ואז נמצא לו שימוש/צורך/שוק.

Bernard
25-12-16, 15:56
נלחץ בטעות.

משהו כמו המענה האוטומטי לשיחות, בשירות הלקוחות... אחלה פטנט ומגניב מאוד, כולל אינטיליגנציה מלאכותית ויכולת למידה ו... עדיין הלקוחות רוצים "מענה אנושי... "מישהו אמיתי, לדבר איתו".

כבר עכשיו, בארה"ב, בין מגוון האופציות, ניתן לבחור "בנציג שירות", במקום משהו אוטומטי - תנחשו מה המחקרים אומרים, מה האופציה הנבחרת בלוח המקשים...
כמה כתבות בבלומברג הצביעו על רגרסיה, אחרי ה"בום הגדול" של המענה האוטומטי.
כבר יש פרסומות של כמה חברות (למשל כרטיסי האשראי של חב' דיסקברי) שמוכרות את עצמן ככאלו שנותנות "מענה אמיתי" - Real Person.
בבלומברג כבר העלו את השאלה, בהקשר הזה, האם לא צריך ל- Rethink את כל נושא האוטומיטיזם/אוטונומיזם, שכולם מעריצים..

ד ו ר ו ן
25-12-16, 17:53
נלחץ בטעות.
..
מה, זה כמו disclaimer כבר בתחילת התגובה?

שים את זה כחתימה קבועה..

;)

Bernard
25-12-16, 19:19
מה, זה כמו disclaimer כבר בתחילת התגובה?

שים את זה כחתימה קבועה..

;)

לא.
זה הסבר על הפרדת הפוסטים, באמצע משפט - לחצתי על פרסום תגובה מהירה, במקום על מצב מתקדם.

אבל ההצעה שלך נלקחת בחשבון, לכשאשים חתימה...

נמרוד
13-03-17, 13:18
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4934595,00.html

אינטל קונה את מובילאיי ב15 מיליארד דולר.

nirs
13-03-17, 13:42
רכישה לא ברורה.
מוביל אי היא הרחק מחוץ לפרוטופוליו של אינטל. נראה שהיא מחפשת את דרכה...

גיא
13-03-17, 13:49
מין הסתם יש תוכנית לדחוף את זה לכל הרכבים ביקום .. ב 2500₪ ליח'.

nirs
13-03-17, 14:17
יש עוד כמה חברות עם שאיפות בתחום...
מובילאי לא לבד.

נמרוד
13-03-17, 15:07
מתוך שלל הכתבות, ציטוט של מנכ"ל מובילאיי -

אשתקד העריך המנכ"ל אבירם כי לפי הטכנולוגיה של מובילאיי זה יקרה ב-2022: "עכשיו צריך לראות שיצרני הרכב, הרגולטורים וחברות הביטוח מיישרות קו. כל זה לא יקרה בצונאמי אלא בשלבים, אבל השלבים האלה יקרו בוודאות. שוק הרכב נמצא באמצע מהפכה ענקית, שרק מעטים מבינים מה היא אומרת. תוך שני עשורים מספר הרכבים יקטן בחצי ויותר אזורי חניה יהפכו לאזורים ירוקים, פשוט כי לא נצטרך יותר מרכב אחד – אותה מכונית תיקח אותי כשצריך ואת בני המשפחה שלי כשצריך, ולא תחנה לזמן רב".

מספר כלי הרכב הכללי על הכביש יקטן. יפסיק לגדול. מכאן אתם יכולים להבין למה עומס בכבישים הוא בעייה זמנית והשקעות בכבישים רגילים - אספלט - ולא במסילות ברזל הוא הדבר הנכון לטווח הארוך. מסילות הרכבת החדשות בישראל - רכבת העמק, הרכבת לכרמיאל, הרכבת הקלה בתל-אביב - הן באיחור של הרבה שנים, והן כמעט בוודאות האחרונות.

אבירם העריך כי "אנחנו עומדים לפתור את אחת המגפות הקשות של העולם המודרני - תאונות דרכים, שגורמות למיליון וחצי הרוגים מדי שנה, כמו 12 שנות מלחמה. הנזק לאנושות הוא ברמת המגפה, גם בהיבט הכלכלי. כבר היום המערכות של מובילאיי, במכוניות לא אוטונומיות, מצמצמות את התאונות ב-40%-80%. תארו לכם מה יקרה אם הן ייעלמו מהעולם. זה לא מוסרי לא להביא את הרכב האוטונומי לכבישים כמה שיותר מהר: זה כאילו אני אגיד שיש לי תרופה למחלה קשה מאוד, והעולם יסרב להשתמש בה"

אני מאמין שמה שהוא אומר נכון ויקרה.

בניגוד לחלק מחברי, מכיוון שאני אופטימי, אני מאמין שזה מסמן עתיד חיובי גם לחובבי הנהיגה. כי נהיגה אנושית תהפוך מכורח לתחביב, כמו רכיבה על אופניים או רכיבה על סוסים, ורק מי שזה באמת מעניין אותו יעסוק בנהיגה ובתחזוקה של רכבים ישנים, או חדשים שייוצרו עבור התחביב הזה בלבד.

נמרוד
13-03-17, 15:22
קריאה מומלצת: (אך לא לחובבי רכב שמרנים-ניאנדטרלים בעלי לב חלש) מאמר של שמואל חרל"פ שמתפרסם עכשיו בדה-מרקר:
http://www.themarker.com/magazine/1.3617354

חנן-ג'יפולוג
לא רק פחות רכבים במשפחה.
שיירה של רכבים כנ"ל יכולה לנסוע במהירויות גבוהות בהרבה, במרווחים אפסיים, ללא רמזורים ועם פחות עיכוב בצמתים וכך להכפיל, לשלש ואולי גם הרבה יותר, את תעבורת הרכבים על אותו כביש נתון.
סוג של clocking להאקרים מביניכם...

boaz avrahami
יש עוד לא מעט אפשרויות טכנולוגיות לשינוע אנשים ומטענים.באמת שאין לי מושג איך זה יראה בעוד 20 שנה.
מה שמאוד משמח אותי זה הפתרון שזה יתן דווקא למי שמוגבל בניידות כמו עיוורים ילדים וקשישים.
אין ספק שאוטו עם הגה יהיה בקרוב כמו סוס עם כרכרה או טלפון חוגה

asafk
13-03-17, 15:49
דעתי האישית על הרכישה.
עזבו אתכם ממה שמוביל איי עושה בכלי רכב. הטכנולוגיה שלה, הידע שלה - הוא בינה מלאכותית. המדענים של מוביל איי מוכרים בעולם בתחום הזה - ואם תחשבו על זה לעומק - בינה מלאכותית מתחברת יופי ל IOT שזה, כידוע, העתיד ולא רק של אינטל.

אסף.

מוני אורבך
13-03-17, 16:16
נמרוד, עוד קשה מאוד לחזות את העתיד 5 שנים קדימה..
המכונית האוטונומית היא אכן רק ענין של זמן מבחינה טכנולוגית.
מבחינה פוליטית הענין שונה לחלוטין
כמו שאובר לא נצחה בכל מקום אלא רק בערים מסוימות, כך יתכן שהרגולטורים ימנעו את המכונית האוטונומית מלנוע.
אפילו אם היום היתה מכונית אוטונומית לחלוטין למכירה, אף אחד לא היה קונה, האופי האנושי שמרני ברובו.
אבל המנטליות בכל העולם השתנתה, היום אנחנו הרבה פחות שמרנים.
מה שנאמרבמאמר הגיוני בעיני, מספר גלים שכל אחד מהם מוציא את הנהג יותר ויותר החוצה.
האם זה באמת יקרה.. לא בטוח, מספיקה תאונה אחת פובלציסטית של איזה סלב ילד חצי מעוך וכותרת למעלה "הרובוט הרג אותי"
זה יכול לעקב את המהפכה בכמה וכמה שנים.

בכל מקרה אל תמהר לשמוח, שים לב למה שאמר לגבי מכוניות עם נהג אנושי באקוסיסטם של מכוניות אוטונומיות.
הנהג האנושי יורד מהכביש כיוון שהוא הורס את הסביבה האידאלית למכוניות אוטונומיות !!
אז תוכל להחזיק במכונית זוללת הדלק שלך, אבל לא תוכל לנהוג אותה בכביש (-:
וגם דלק לא יהיה לך, כל המכוניות יהיו חשמליות.
בקיצור אנחנו חיים בעולם מענין (ראה ערך הקללה הסינית העתיקה)

נמרוד
13-03-17, 16:28
דלק יהיה, בטח שיהיה. לא תהיה פריסה של תחנות דלק כמו היום, כמובן, כי לא תהיה דרישה. אני מניח שדלק ימכר בחנויות הובי שמיועדות לחובבי נהיגה, או משהו בסגנון. גם עם חלקי חילוף לרכבי שריפה פנימית לא תהיה בעייה - הם יודפסו לפי דרישה.

לסוסים כבר מזמן אין שום, אבל שום תפקיד פונקציונאלי בעולם, ועדיין זה תחביב ענק, אפילו בישראל יש שוק של מספוא, של פרסות, של אוכפים, של מגפי רכיבה וכובעי קאובוי - של מה שאתה רוצה. מכוניות שריפה פנימית? זה הולך להיות התחביב הפופולרי ביותר בעולם, בהפרש גדול.

וברור שבעוד 50 שנה נניח, אתה לא תנהג על כביש "ציבורי", או "עורק תחבורה" שייועד רק לרכב אוטונומי. כמו שסוסים (ואופניים) לא עולים על כביש מהיר. אתה תנהג בשטח, או בכבישים משניים שישארו חצי נטושים מהעידן של האוטומוביל.

shachar
13-03-17, 17:01
זה הזמן לרכישת שטחי נדלן במדינות העולם השלישי?

פארקים מוטורים סודיים למי שרוצה לחוות נהיגה.
אפילו לשביות בשביל לדמיין אין זה לנהוג בשטח בנוי.

או שבשלב זה נתחבר למכונת VR מתקדמת.
או שפשוט יצרבו למוחינו את החוויה ולא נוכל לדעת אם באמת היינו או חווינו..

nirs
13-03-17, 17:20
לא ברור לי איך כמות המכוניות תקטן.
מה לעשות, רוב העובדים נוסעים לעבודה פחות או יותר באותה השעה, איש איש ברכבו.

Bernard
13-03-17, 17:36

מה לא ברור?
בגלל שיהיו מכוניות אוטונומיות זולות, יתארגנו כמה חברים/מכרים שגרים באותו בניין ועובדים באותו מקום(פיזי) ויקנו ב"שותף" מכונית אוטונומית אחת...
הם גם יעשו "תורות" בטיולי הסופ"ש למחתניסת'ע ולדודים ולבילוי הערב..
בבת אחת, בזכות המכטנית האוטונומית, יתגשם החזון של מלכות היופי לדורותיהן... שלום ואחווה ושיתוף ועזרה הדדית בכל העולם..
כמובן שלדתיים ולמוסלמים הקיצוניים, יהיו "קווים" נפרדים לבנים ולבנות...

Sent from my SM-G935T using Tapatalk

נמרוד
13-03-17, 18:01

נכון מאד. ולמה הם נוסעים איש איש ברכבו? כי נוח לנו שמכונית צמודה לנהג. אנחנו רוצים את החופש.

אני ואשתי גרים באותו בית, ומקומות העבודה שלנו באותו רחוב ממש. ואנחנו בכל זאת מחזיקים שתי מכוניות. תאמין לי שזה משגע אותי.

בעוד 5 שנים - או 10 אם אתה פסימי - תהיה לנו מכונית אחת, שתיקח את שנינו לעבודה ביחד. במהלך היום היא תעמוד בחניה (או שנשכיר אותה לשימוש אחרים). אחר כך המכונית תחזיר אותי הביתה בשעה ארבע כדי להוציא את הקטנה מהצהרון, בחמש את הילדה הגדולה לחוג בישוב אחר (כשאני בבית עם הקטנה שהיום נסחבת בטיולי רכב מיותרים מבחינתה) בשש את אשתי בחזרה הביתה כדי ליהנות מארוחת ערב משפחתית שאני בישלתי כי הסעות החוגים והחברות התבצעו, כאמור, אוטונומית, בשבע חזרה מהחוג באותו ישוב, בשמונה את אשתי שתחיה למשחק כדורשת, ובעשר וחצי אותי לפאב לשתות בירה - כשאנחנו אוספים אותך בדרך - ולהחזיר אותי באחת בלילה - שיכור מהתחת ולא צריך לנהוג - כל זה עם מכונית אחת.

וזה נכון לרוב רובן של המשפחות הפרבריות בישראל או באמריקה שמחזיקות שתי מכוניות סתם, ממש סתם. הנה חתכת חצי מהמכוניות.

וזה במודל הנוכחי שבו אנשים הם הבעלים של מכוניות פרטיות, מודל שיעלם מן העולם ככל הנראה.

shachar
13-03-17, 19:13
אני לא חושב שהמודל של בעלות על מכונית יהיה רלוונטי שכל הרכבים יהיו אוטונומים
תשלם לפי שימוש מחד ובכלכלת שיתוף תמצא את עצמך אוסף בדרך גם את אישתך והשכן מאידך.
נסיעה פרטית תהיה "לעשירים".

המכוניות השיתופיות יהיו מפוזרות סטטיסטית כדי למקסם את השימוש "הבלתי צפוי" של המין האנושי.

Bernard
13-03-17, 19:51
נכון מאד. ולמה הם נוסעים איש איש ברכבו? כי נוח לנו שמכונית צמודה לנהג. אנחנו רוצים את החופש.

אני ואשתי גרים באותו בית, ומקומות העבודה שלנו באותו רחוב ממש. ואנחנו בכל זאת מחזיקים שתי מכוניות. תאמין לי שזה משגע אותי.

בעוד 5 שנים - או 10 אם אתה פסימי - תהיה לנו מכונית אחת, שתיקח את שנינו לעבודה ביחד. במהלך היום היא תעמוד בחניה (או שנשכיר אותה לשימוש אחרים). אחר כך המכונית תחזיר אותי הביתה בשעה ארבע כדי להוציא את הקטנה מהצהרון, בחמש את הילדה הגדולה לחוג בישוב אחר (כשאני בבית עם הקטנה שהיום נסחבת בטיולי רכב מיותרים מבחינתה) בשש את אשתי בחזרה הביתה כדי ליהנות מארוחת ערב משפחתית שאני בישלתי כי הסעות החוגים והחברות התבצעו, כאמור, אוטונומית, בשבע חזרה מהחוג באותו ישוב, בשמונה את אשתי שתחיה למשחק כדורשת, ובעשר וחצי אותי לפאב לשתות בירה - כשאנחנו אוספים אותך בדרך - ולהחזיר אותי באחת בלילה - שיכור מהתחת ולא צריך לנהוג - כל זה עם מכונית אחת.

וזה נכון לרוב רובן של המשפחות הפרבריות בישראל או באמריקה שמחזיקות שתי מכוניות סתם, ממש סתם. הנה חתכת חצי מהמכוניות.

וזה במודל הנוכחי שבו אנשים הם הבעלים של מכוניות פרטיות, מודל שיעלם מן העולם ככל הנראה.

אני לא מבין את "החזון" שלך - אחרי שכבר פתרו את כל בעיות ויש מכוניות אוטונומיות, אתה רוצה להגיד לי/לנו שעדיין לא יפתרו את בעיית החוגים/הסעות?
לא יהיה איזה חוג אוטונומי, שהגמדים בכלל לא יצטרכו להראות בו נוכחות? אולי איזה חוג משותף לכמה גמדים, ממשפחות שונות, שבכל פעם יהיה שם רק גמד תורן אחד.. ואת היתר, ניתן יהיה להשכיר לאחרים (בתור ממלאי מקום נוכחות בחוגים אחרים... סטארט-אפ).

וכל זה, בלי לקחת בחשבון, שעד אז, אם החשבון הדיסלקטי שלי נכון, הגמדים כבר לא יצטרכו הסעות לחוגים, אלא הסעה הביתה מהצבא.
ובטח כמו רוב הזקנים עם הגמדים הכדולים, שעזבו את הבית, אתה וה-SHMBO שלך, תעברו לעיר (ותיסעו באוטובוס/רכבת תחתית)...
בקיצור, כמו ב- blade runner... תסתכלו על התאריך בתחילת הסרט ומה (היה) צפוי לנו בעתיד "הרחוק" - בעוד חמש או עשר (אם אתה פסימי) שנים... ממש מעבר לפינה.

יש לי חבר שכבר כמה פעמים מודיע לי שמלחמת העולם מעבר לפינה - כבר חמש שנים הוא אומר שאוטוטו מגיעה מלחמת העולם שלו... בסוף זה יקרה והוא יגיד "אמרתי לכם"... כמו השעון העומד, שצודק פעמים ביום או אותו תרנגול עיוור, שגם הוא פוגע לפעמים בגרגר...

יונתןמצפה
13-03-17, 19:59
וואוו...
אם רק האופטימיות שלכם היתה מדבקת...
איזה דיון מצחיק.
אבל, נראה לי שחלק מהקביעות שלכם לא מבוססות, וזה בלשון עדינה.
הנה דוגמא

לסוסים כבר מזמן אין שום, אבל שום תפקיד פונקציונאלי בעולם, ועדיין זה תחביב ענק...

נמרוד, אמנם העולם המפותח מושך את האנושות למחוזות בדיוניים, אבל אל נא נשכח את כל אותם מיליארדי אנשים שחיים במקומות קצת פחות מפותחים.
בקיץ האחרון ביליתי חודש בקירגיסטן, מדינה גדולה בהרבה מישראל עם אוכלוסיה קצת יותר קטנה ממנה.
יש כמה ערים בודדות, רובן די קטנות, נניח משהו כמו טירת הכרמל...
בין הערים יש קצת כבישים, רובם בערך באיכות של כביש מעלה עקרבים. חלק מהם בכלל דרכי עפר.
מלבד הערים, חלק משמעותי מהאוכלוסייה מתגורר באזורים כפריים לגמרי. המדינה כולה בנויה הרים אינסופיים.
איך מתניידים המקומיים שגרים בפריפריה של הכפרים הללו? בדרך היחידה שאפשר. סוסים כמובן.
זה כלי תחבורה כ"כ יעיל שם, שאני לא מצליח בדמיון הכי פרוע שלי לחשוב על תחליף יעיל מספיק לנייד את האוכלוסייה באותם אזורים הרריים.
זה באמת לא מתכתב ישירות עם נושא הדיון, אבל אם התחזיות שלכם לעתיד הקרוב מתבססות על הנחות שגויות כדוגמת הדוגמאות הנ"ל, אזי ברלי יכול לישון בשקט עוד כמה שנים טובות לפני התחבורקליפסיה הצפויה.
אבל תמשיכו, הדיון הזה חוסך לי כרטיס לסרט מדע בדיוני החודשי.
אני יודע, מדע בדיוני הופך מהר מהמצופה למציאות... ועדיין...

בלי קשר, שאלה מקצועית:
נניח שרכב אוטונומי נוסע בשלב הביניים בכביש רגיל עם מכוניות רגילות. בכביש יש עבודות ומכוון תנועה שמווסת כביש דו סיטרי לנתיב אחד מתחלף.
איך הרובוט מנתח את הסימונים שלו. או של שוטר תנועה לצורך העניין?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

talw
13-03-17, 20:33
אני לא חושב שהמודל של בעלות על מכונית יהיה רלוונטי שכל הרכבים יהיו אוטונומים
תשלם לפי שימוש מחד ובכלכלת שיתוף תמצא את עצמך אוסף בדרך גם את אישתך והשכן מאידך.
נסיעה פרטית תהיה "לעשירים".

המכוניות השיתופיות יהיו מפוזרות סטטיסטית כדי למקסם את השימוש "הבלתי צפוי" של המין האנושי.

מי יהיה מוכן לעלות בבוקר לאוטונומית מזדמנת לאחר 3 שעות שנמרוד השיכור מהתחת הקיא את הנשמה שלו בדרך חזרה מהפאב ומרח את הרוב על הריפודים בניסיונות להעלים עדויות ?

נמרוד
13-03-17, 21:11
מי יהיה מוכן לעלות בבוקר לאוטונומית מזדמנת לאחר 3 שעות שנמרוד השיכור מהתחת הקיא את הנשמה שלו בדרך חזרה מהפאב ומרח את הרוב על הריפודים בניסיונות להעלים עדויות ?

איזה יופי של רעיונות! ניקוי פנים רכב אוטומטי- נראה לי קל לביצוע יחסית לעצם הנהיגה האוטונומית. והסטרטאפ של ברנרד שדואג לכל עניין החוגים, לא הבנתי איך זה יעבוד כי אני מוגבל טכנולוגית אבל ככה בדיוק התחיל אמנון שעשוע לפני 17 שנה את מובילאיי, והיום הוא יושב על מיליארדים (בשקלים, לא בדולרים. שלא תתפסו אותי בקטנות, כמו המנוול הקטן הזה ממצפה רמון. אבל מה שנכון, נכון. הייתי צריך לסייג שלסוסים אין כמעט שימוש פונקציונאלי במדינות העולם הראשון. בישראל - ואני מסתכן כאן בכך שתתפסו אותי בקטנה על היות ישראל מדינת עולם ראשון - האם יש יותר מעשרות סוסים שיש להם תפקיד אמיתי בחיים? - וזה באמת לא נושא השרשור).

ותגידו, מה מפריע לכם להיות אופטימיים? לא עולה יותר כסף.

חבר'ה, תחשבו חיובי - זה משתלם. אני בטוח שאני לא היחיד פה שנהנה מפירות ההייטק הישראלי. פעמיים כבר, ועם קצת מזל והרבה עבודה קשה בדרך לפעם שלישית :rolleyes: זה לא עובד בלי אופטימיות.

אומי5
13-03-17, 21:21
כמו שנמרוד אמר. (בערך)
מאוד קל למצוא למה לא.
אבל בסוף תמיד יהיה מישהו שימצא איך כן.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

גיתאי נוה
13-03-17, 21:31
תחזית מעניינת של חרל"פ הבוס הגדול של כלמוביל:

http://www.themarker.com/magazine/1.3617354

Bernard
13-03-17, 21:32
איזה יופי של רעיונות! ניקוי פנים רכב אוטומטי- נראה לי קל לביצוע יחסית לעצם הנהיגה האוטונומית. והסטרטאפ של ברנרד שדואג לכל עניין החוגים, לא הבנתי איך זה יעבוד כי אני מוגבל טכנולוגית אבל ככה בדיוק התחיל אמנון שעשוע לפני 17 שנה את מובילאיי, והיום הוא יושב על מיליארדים (בשקלים, לא בדולרים. שלא תתפסו אותי בקטנות, כמו המנוול הקטן הזה ממצפה רמון. אבל מה שנכון, נכון. הייתי צריך לסייג שלסוסים אין כמעט שימוש פונקציונאלי במדינות העולם הראשון. בישראל - ואני מסתכן כאן בכך שתתפסו אותי בקטנה על היות ישראל מדינת עולם ראשון - האם יש יותר מעשרות סוסים שיש להם תפקיד אמיתי בחיים? - וזה באמת לא נושא השרשור).

חבר'ה, תחשבו חיובי - זה משתלם. אני בטוח שאני לא היחיד פה שנהנה מפירות ההייטק הישראלי. פעמיים כבר, ועם קצת מזל והרבה עבודה קשה בדרך לפעם שלישית :rolleyes: זה לא עובד בלי אופטימיות.

תחשבו טוב - יהיה טוב... נכון?

מה זאת אומרת איך?
הפטנט עם החוגים, יעבוד בדיוק, אבל בדיוק, באותה מתכונת של האוטו האוטונומי שלך, שלוקח את כולם לאן שצריך ובחזרה...
יהיה מאגר של ילדים שילכו לחגים באופן אוטונומי... בערך כמו בקיבוצים של פעם.
או, יותר טוב, יהיו חוגים, שההשתתפות בהם תהיה בוידאו - אף אחד לא ייצא מהבית... יהיו נתנ"ס-ים עם מלא-מלא מסכים, והילדים ישתתפו בחוגים... מהבית.

בעצם.. אפשר גם את העבודה לעשות כך - מהבית.
כל אחד/עובד (יצרני..) יהיה מחובר לרובוט כזה, שיופעל מהבית - בדיוק כמו הניתוחים בשלט רחוק או, להבדיל, הרובוטים של החבלנים.
הפועלים יעבדו מהבית, בלי לצאת.
וכל ה"פקידים" (אלה שלא מייצרים) בכלל יעבדו בוידאו קונפרס... מהבית.

ובעצם...
למה צריך בית?
יהיה איזה ריכוז דירות/חדרים, עם קירות/מסכים שישקפו נופים, לבחירת ה"לקוח" וכך מי שירצה "יגור" בערבה ומי שירצה, בת"א וגם המתנחלים יהיו מרוצים...

נמרוד.
העתיד שלך (תוך חמש עד עשר, אם אתה פסימי) כבר "היה פה"... בכל הסרטים והספרים שחזו את העתיד - כולל מכוניות אוטונומיות.
רק דבר קטן הפריע למימוש - האנשים-בני האדם.
אלה, הקרציות, רוצים יחודיות וחופש ועצמאות... על פני יעילות ואוטומציה מוחלטת.

ודוגמא מעולם החי/טבע.
ואתה, כמנהדס בוודאי מכיר.
אחד היצורים היעילים ביותר, מבחינת מבנה, הוא... הנמלה.
בלי להיכנס ליותר מידי פרטים - מעבר לגודל מסויים (כמה סמ'), המבנה הופך כבר לא יעיל, בלשון המעטה.
אותו הדבר עם ה"עתיד" שאתה מצייר וה"יזמים" מנסים למכור ולדחוף לכל חור רענן (ואני מכיר אחד... אחת כזו מקרוב) - מעבר לרמה מסוייימת של "הטוב" וה"יעיל" שאתה מצייר, כבר לא "עובד" עבור בני האדם.
יש להם עוד איזה משהו כזה, שנקרא "אישיות", שהורס כל תכנון יעיל.

ואחרי כל הפסימיות ששפכתי פה.
אני רוצה לראות אותך משכנע את חנן, למשל (הוא פשוט נראה לי פדאנט כזה) חולק עם בלגניסט כמוני (האקספדישן שלי לא ראה "מקלחת" מאז שקניתי אותו - למעט פעם אחת, כשהגמדות ציירו עליו, לפני הופעה של איזה להקת בנים בפילי...) רכב אוטונומי...
הדבר הטוב היחיד, שכנראה ייצא משידוך שכזה, זו ירידה תלולה בצפיפות האוכלוסין בעולם... ולא בגלל תאונות.

talw
13-03-17, 21:41

חבר'ה, תחשבו חיובי - זה משתלם. :rolleyes: זה לא עובד בלי אופטימיות.

כמובן שאני צוחק, אני אופטימי ,אין לי בעיה לשבת על קיא בתנאי שיספקו לי אטב כביסה לאף וניר גלילה למושבים כזה,כמו של המיטה אצל הרופא בקפוט חולים.
אני אופטימי, כי עובדה שמכרתי ג'יפ אמיתי וקניתי דאצ'יה.

nirs
13-03-17, 21:44
אני ואשתי נוסעים לעבודה +/- באותו השעה ובכיוונים מנוגדים וכך גם מרבית האנשים שאני מכיר.
לא ברור לי איך בדיוק אנחנו מסתדרים בלי 2 רכבים אוטונומים...

נמרוד
13-03-17, 21:44
ואחרי כל הפסימיות ששפכתי פה.
אני רוצה לראות אותך משכנע את חנן, למשל (הוא פשוט נראה לי פדאנט כזה) חולק עם בלגניסט כמוני (האקספדישן שלי לא ראה "מקלחת" מאז שקניתי אותו - למעט פעם אחת, כשהגמדות ציירו עליו, לפני הופעה של איזה להקת בנים בפילי...) רכב אוטונומי...
הדבר הטוב היחיד, שכנראה ייצא משידוך שכזה, זו ירידה תלולה בצפיפות האוכלוסין בעולם... ולא בגלל תאונות.

עכשיו באמת הצחקת את כל מי שמכיר את חנן :rolleyes:

האקספדישן שלך נשטף פעם אחת יותר מההיילקס שלו.

shachar
13-03-17, 21:56
אבל בגרזי יש יותר גשם מאשר ברמלה...

Bernard
13-03-17, 22:03
עכשיו באמת הצחקת את כל מי שמכיר את חנן :rolleyes:

האקספדישן שלך נשטף פעם אחת יותר מההיילקס שלו.

גם מבפנים????
וואללה - אני לא מוכן להיות שותף של אחד כזה!!!
גם לי יש סטנדרים.. טוב, לא ממש אבל אני עובד על זה..

Bernard
13-03-17, 22:12
אבל בגרזי יש יותר גשם מאשר ברמלה...

אין נשר ואין נגב = אין אבק.

יונתןמצפה
13-03-17, 22:14
ברור שעדיף להיות אופטימיים.
אבל בשם האופטימיות צריך להיזהר לא להניח הנחות לא מבוססות ולהתייחס אליהן כאל עובדות גמורות.
או במילים אחרות, אופטימיות גדולה ידועה ביכולת שלה לא להתבלבל מעובדות.

אני לא בטוח שהקביעה כי כבישים הם דרך התחבורה העתידית היא נכונה.
אם נתייחס רגע להיבטים המקצועיים בדיון, בנושאים של גיאו-תחבורה, אז אפשר להציג עוד גישות.
למה לא למשל, להשתמש ברכבים האוטונומים כקווי הזנה לרכבות ואמצעי תחבורה המוניים. בכל מובן זה עדיין יותר נכון מקפסולות אוטונומית קטנות שיובילו את האנושות ממקום למקום במרחב.
להיפך, אם המידע על המוצא והיעד של כלל היוממים הוא נתון, אז הרבה יותר קל להיערך נכון תחבורתית/תכנונית.
אם המסקנה שתחבורה אוטונומית תקבור את הצורך באמצעי תחבורה המוניים (אוטובוסים, רכבות, אוניות, מטוסים... תחשבו גדול. זה לא באמת ייגמר בכלי רכב גלגליים אוטונומיים) אז עם כל הכבוד לאופטימיות, ויש הרבה כבוד, זה מתכון בטוח להרס האנושות באופן מזורז מאוד. שום דבר טוב לא יצא מזה....

asafk
13-03-17, 22:39
אני אקח אתכם קצת הלאה במחשבה שלי בעניין הזה. תוך 10 עד 15 שנה לרוב מי שקורא את המשפט הזה עכשיו יהיה מושתל שבב שיחבר אותו לתקשורת ולאינטרנט ולעולם ישר למוח. אל תגידו לא, תבינו שכן. פשוט לא תהיה לכם ברירה כי אם לא יהיה לכם שבב עם חיפוש גוגל מובנה במוח, ולזה שיושב מולכם בשיחה כן יהיה, אתם בנחיתות, אתם תהיו מטומטמים. אז אתם תלכו ותתקינו שבב באותה קלות שאתם קונים אייפון חדש.
אוקיי. אם הפנמנו את זה, אז בעצם מה כל המטרה של "ללכת לעבודה" ? מה יש לכם לחפש שם? נכון, הכל חוץ מעבודה. לשתות קפה עם דפנה למשל. את זה אני לא יכול לעשות בבית. אבל בשביל זה אני גם לא צריך לספר שאני הולך לעבודה. כי את רוב העבודה, ברוב העבודות, יהיה אפשר לעשות בלי לקום מהמיטה. כי המוח שלנו יהיה מחובר לאינטרנט, ותקשורת בין בני אדם תהיה בהרף עין, ותקשורת בין בני אדם למכונות... בכלל בקלי קלות.
אז למה בכלל לצאת מהבית? מי צריך מכוניות? מי צריך הסעת המונים?
לפגוש את דפנה כדי לשתות קפה אני לא חייב לעשות בשעות העבודה, אין לחץ בכבישים כי כשמישהו סוף סוף מזיז את התחת המדושן שלו מהבית הוא עושה את זה רק לבילוי חברתי.
כמובן, הכל יהיה מיותר חוץ מעבודות יצרניות. אבל עובד בקו ייצור ממילא כבר לא יהיה לנו במדינות שבהן העתיד הוא עתיד של IOT. למה? כי ככה מי שמתכנן לנו את העתיד חושב שיהיה. הוא לא חושב על הרתך כי אין משהו שרובוט לא יוכל לעשות. הוא לא חושב על חרט או כרסם, כי בשביל זה יש מכונות חכמות. הוא בטח לא חושב על מוכר בחנות כי אפשר לקנות הכל ברשת, וגם מחלק הדואר כבר מיותר כשיש משאיות חלוקה אוטונומיות ורחפני אמאזון. כמובן שבמדינות שהיום יש בהם סוסים וגמלים, שם אנשים אמיתיים יעבדו באמת. אבל זה רחוק מהעין ומהלב.
תחשבו על העבודה שרובכם עושים - זו עבודה שביום שמכונה (מחשב) תצליח להבין איך מתכננים ומייצרים מכונה אחרת (עוד מחשב) - העבודה של רובנו, תהיה מיותרת לחלוטין. זה היום, והוא לא רחוק, שבו הבינה המלאכותית תהיה הדבר החשוב ביותר להתפתחות של חברות כמו אינטל. זה יהיה יום קצת מפחיד, כי המחשבים עלולים להבין שהם לא צריכים אותנו. וכיוון שהם כבר ישלטו בתחבורה במים באוכל ו...בהכל - הם גם יוכלו להיפטר מאיתנו. טוב, לא מכולנו. רק ממי שחי כמונו במדינות שהיום לסוסים אין בהם תפקיד אמיתי. בשאר העולם, האנושות תוכל להינצל.
וזה עוד מה שקורה כשאני חושב מחשבות אופטימיות...

אסף.

יונתןמצפה
13-03-17, 22:52

אסף.

רציתי לכתוב שלא הבנתי אם אתה אופטימי או פסימי.
תודה על ההבהרה...

shachar
13-03-17, 23:08
אני אקח אתכם קצת הלאה במחשבה שלי בעניין הזה. תוך 10 עד 15 שנה לרוב מי שקורא את המשפט הזה עכשיו יהיה מושתל שבב שיחבר אותו לתקשורת ולאינטרנט ולעולם ישר למוח. אל תגידו לא, תבינו שכן.

אסף.

או שבשלב זה נתחבר למכונת VR מתקדמת.
או שפשוט יצרבו למוחינו את החוויה ולא נוכל לדעת אם באמת היינו או חווינו..

זה נכתב לפני שביטלתי את הרעיון לצאת מהבית בגלל שנמרוד מקיא באוטונומיות

Bernard
13-03-17, 23:15
לא יודע מה איתכם, אבל אני מטומטם כבר הרבה זמן ולכן לא איכפת לי שזה עם השבב, יהיה..."פחות מטומטם ממני.
את האגו השארתי בבית.. מזמן.
מאותה סיבה בדיוק, אין לי, עדיין, "קיר" בפייסבוק.. מה שזה לא יהיה.

אני גם חי די בשלום, בלי להיות מחובר במחשבות, ישירות לשרתים של גוגל, למרות, כמו שכתבתי אי-פה-באתר הם יודעים טוב ממני אפילו את מצב תנועות המעיים שלי ולא רחוק היום שאקבל הודעה לטלפון, שאיכות היציאה היום, לא היתה משהו ושאתאמץ קצת יותר..

גם החיבור הבלתי אמצעי לרשת וחוסר הצורך ללכת לעבודה, אלא בשביל רומן/קפה עם דפנה (שם יפה... הכרתי דפנה ביסודי..) לא ממש קוסם לי... ומה אם יתפסו אותי? בטח גם SHMBO תהיה מחוברת ותראה בדיוק איפה ועם מי אני ומה עושה...
בעצם, גם היום היא יודעת..

ואפרופו החיבור והשבב... למה אני צריך קפה עם דפנה, אם אפשר להשתיל לי איזה זיכרון ש..כ-אי-לו הייתי עם דפנה...

בקיצור.
כפי שהזכרתי - חזון אחרית הימים הזה, נדון ונדוש לפני עשרות שנים.. כמו גם יישוב הירח וכריית הגבינה שבו, ועכשיו מקשקשים על מושבות במאדים - למה? ככה. בלי שום סיבה ממשית. בערך כמו הכלב והטסטרים.

רעיונות ועתיד וגאדג'טים זה אחלה...
מגיל עשר, ואפילו לפני, אני שותה אותם בצמא מז'ול וורן ואייזיק אסימוב ורוברט היינלין ואריך פון דניקן...
לא חייבים להיות משוגעים ו/או קיצוניים (עם מכונית שמנקה את עצמה) על מנת להעריך את העתיד.. רק צריך לא לעשות עודף רומנטיקה מזה (יענו רובוטים יעשו הכל ואנחנו נסתלבט עם דפנה.. ווירטואלית).
או במילים אחרות... לא כולם יכולים להרשות לעצמם להיות בפנסיה:cool:

דרור ברלי
14-03-17, 00:29
אני אקח אתכם קצת הלאה במחשבה שלי בעניין הזה. תוך 10 עד 15 שנה לרוב מי שקורא את המשפט הזה עכשיו יהיה מושתל שבב שיחבר אותו לתקשורת ולאינטרנט ולעולם ישר למוח. אל תגידו לא, תבינו שכן. פשוט לא תהיה לכם ברירה כי אם לא יהיה לכם שבב עם חיפוש גוגל מובנה במוח, ולזה שיושב מולכם בשיחה כן יהיה, אתם בנחיתות, אתם תהיו מטומטמים. אז אתם תלכו ותתקינו שבב באותה קלות שאתם קונים אייפון חדש.
אוקיי. אם הפנמנו את זה, אז בעצם מה כל המטרה של "ללכת לעבודה" ? מה יש לכם לחפש שם? נכון, הכל חוץ מעבודה. לשתות קפה עם דפנה למשל. את זה אני לא יכול לעשות בבית. אבל בשביל זה אני גם לא צריך לספר שאני הולך לעבודה. כי את רוב העבודה, ברוב העבודות, יהיה אפשר לעשות בלי לקום מהמיטה. כי המוח שלנו יהיה מחובר לאינטרנט, ותקשורת בין בני אדם תהיה בהרף עין, ותקשורת בין בני אדם למכונות... בכלל בקלי קלות.
אז למה בכלל לצאת מהבית? מי צריך מכוניות? מי צריך הסעת המונים?
לפגוש את דפנה כדי לשתות קפה אני לא חייב לעשות בשעות העבודה, אין לחץ בכבישים כי כשמישהו סוף סוף מזיז את התחת המדושן שלו מהבית הוא עושה את זה רק לבילוי חברתי.
כמובן, הכל יהיה מיותר חוץ מעבודות יצרניות. אבל עובד בקו ייצור ממילא כבר לא יהיה לנו במדינות שבהן העתיד הוא עתיד של IOT. למה? כי ככה מי שמתכנן לנו את העתיד חושב שיהיה. הוא לא חושב על הרתך כי אין משהו שרובוט לא יוכל לעשות. הוא לא חושב על חרט או כרסם, כי בשביל זה יש מכונות חכמות. הוא בטח לא חושב על מוכר בחנות כי אפשר לקנות הכל ברשת, וגם מחלק הדואר כבר מיותר כשיש משאיות חלוקה אוטונומיות ורחפני אמאזון. כמובן שבמדינות שהיום יש בהם סוסים וגמלים, שם אנשים אמיתיים יעבדו באמת. אבל זה רחוק מהעין ומהלב.
תחשבו על העבודה שרובכם עושים - זו עבודה שביום שמכונה (מחשב) תצליח להבין איך מתכננים ומייצרים מכונה אחרת (עוד מחשב) - העבודה של רובנו, תהיה מיותרת לחלוטין. זה היום, והוא לא רחוק, שבו הבינה המלאכותית תהיה הדבר החשוב ביותר להתפתחות של חברות כמו אינטל. זה יהיה יום קצת מפחיד, כי המחשבים עלולים להבין שהם לא צריכים אותנו. וכיוון שהם כבר ישלטו בתחבורה במים באוכל ו...בהכל - הם גם יוכלו להיפטר מאיתנו. טוב, לא מכולנו. רק ממי שחי כמונו במדינות שהיום לסוסים אין בהם תפקיד אמיתי. בשאר העולם, האנושות תוכל להינצל.

אסף.

מישהו לפניך, כבר ב-1984 אם אני זוכר נכון, קרא לדבר כזה "סקיינט".

מדע בדיוני?.... האם זה רק בידור זול או נבואה קודרת?...
אני מאלה שמתייחסים מאוד ברצינות לספרות המד"ב ולסרטי מד"ב. תעזבו בצד כל מיני מלחמות כוכבים עם דארת' ויידר, דובונים וחלליות שיורות זו על זו לייזרים. היצירות הרציניות והטובות בז'אנר הן חומר שאשכרה מעורר מחשבות מטרידות על העתיד. כנראה שבאמת עוד נתגעגע לסוסים.

talw
14-03-17, 07:59
עודף טכנולוגיה לא תעשה טוב לאף אחד חוץ מלאלו שמוכרים אותה- מישהו צריך לשלם על פיתוח ואחזקה,ועל הדרך מישהו גם ירוויח מכך- כסף !!! רק כסף,בצע כסף ע״י שליטה בהמון,הצרכן הסופי- אף אחד לא אוהב אתכם/אותנו,לא עושים לנו טוב בשביל שיהיה לנו טוב,מנסים לגרום לנו להאמין שעושים לנו טוב בשביל לעשות להם טוב,כי כאלה אנחנו,יצורים טיפשים שכל כמה אלפי שנים משמידים את עצמינו לדעת.
ברגע שהאנושות וכל אחד מאיתנו יעשה טוב לאחר,טוב אמיתי ,לא בכאילו,אני אהיה האופטימיסט הכי גדול ברחבי ה IOT...

boaz avrahami
14-03-17, 10:07
מישהו קרא את הספר 35 במאי של אריך קסטנר?

אומי5
14-03-17, 10:10
כן . ואני חושב שהטכנולוגיה למבחגולת בשלה.

polar bear
14-03-17, 12:57
לכל חברי הנאדרטלים, הסירו דאגה מליבכם,שמעתי הבוקר את שי אגסי אומר בדיוק את מה שנמרוד ואסף אומרים. אני רגוע. ולא רק בגלל זה. יש הרבה גורמים מעכבים למהפכה האוטופיונומית , אם זה תשתיות , ואם זההתאמת תעשית הרכב. ואם זה מציאת פתרון לבעית זיהום האוויר האדירה שיגרום ייצור הסוללות ועוד.

גם המגמה של פחות ופחות אינטראקציה פיזית בין בני אדם הוכחה כמכשיר מעולה להשמדת האנושות, והקפה עם דפנה במשרד, הוא הרבה יותר מסתם בזבוז זמן.

כמו כן - "אתם" משתייכים לעשירון העליון, וככאלו - אתם מהווים עשירית מהאולוסיה, זהלא איזו אזוטריה אוזבקיסטנית של עולם שלישי שאם לא יסתדרו עם האוטונומי הזה אז לא נורא. זה לפחות מחצית ממדינת ישראל, אם לא יותר, שהמערכות הסובבות אותם לא תומכות ולא יתמכו בעתיד הקרוב ברכב אוטונומי.

אני שמעתי על עולם חצי אוטונומי באירופה כבר לפני קרוב ל 20 שנה { אני חושב שקראו לזה פקוריקט פגסוס או משהו כזה } שאוטוטו משתלט על העולם. היום שמעתי שהרעיון של מובילאי קיים כבר יותר מ 30 ומתפקד בצורה כזו או אחרת כבר יותר מעשור. כך גם לגבי המנוע החשמלי שהיתרון הכי גדול שלו זה לובי מאמינים אדוקים חזק ולא התקדם הרבה מבינה טכנולוגית בעשורים האחרונים. לדעתי המהפכה הבאה עדין לא ידועה לנו, כמו שלא ידענו על מסך המגע עד בערך 5 דקות לפני שזה התפרץ לחיינו. מהפכת המחשב הביתי שלקחה בערך עשור מאז שהומצא עד שאפשר היה שיהיה בכל בית .

לגבי מלחמת עולם - המלחה כבר החלה - מליוני ה"פליטים" הם הנשק החדש. רק אתמול איים ארדואן על מדינות אירופה שהוא ישלח אליהם מליוני פליטים, כן, לא טילים ,לא גיסות - בני אדם אומללים, עניים ומסכנים. שיאיטו את הכלכלה, יעוררו מחלות נשכחות, יגבירו את היקף האלימות והפשיעה, ויפילו את המדינה. ויחזירו אותה מבחינה טכנולוגית לאחור.

בנתיים אני חוסך לאוטו הבא שלי { אחרי שמישהו יטילפצצה הידרוסונית על העולם שתשתק את כל המערכות האלקטרוניות }

https://www.youtube.com/watch?v=l8-fOEZKXf0

boaz avrahami
14-03-17, 13:26
רכב אוטונומי זה כבר סוג של באז. הוא פה בכדי להישאר.
יותר מדי כסף ואינטרסים כולל של חברות הרכב מעורב בזה.
זה לא יכול ליפול כמו שמחשוב ענן לא נפל ולאו דווקא מהסיבות הלוגיות.

לרכב חשמלי לעומתו יש את כל הסיבות כמעט להיכשל.
הוא גם לא מפחית את התלות בדלק פוסילי כי את החשמל ברובו עדיין מיצרים ממנו.
ויש עוד שלל טענות נגד.
לא הייתי קושר את הצלחת שתי אלו אחת בשניה

יונתןמצפה
14-03-17, 17:24
בלי קשר, שאלה מקצועית:
נניח שרכב אוטונומי נוסע בשלב הביניים בכביש רגיל עם מכוניות רגילות. בכביש יש עבודות ומכוון תנועה שמווסת כביש דו סיטרי לנתיב אחד מתחלף.
איך הרובוט מנתח את הסימונים שלו. או של שוטר תנועה לצורך העניין?

מישהו?

נמרוד
14-03-17, 17:39
בשלבים הראשונים נהגים עדיין ידרשו להיות במכוניות בדיוק כדי שהמכונית תתריע בפניהם על איש מוזר עם כובע שעומד באמצע הכביש ומנופף ידיים. בהמשך, האיש במקום לנופף ידיים, יקיש משהו במסוף ונפנופי הידיים ידרשו רק עבור הנהגים האנושיים. כי יותר קל להעביר מידע על שינויים בתנועה, פקקים, תאונה או כל דבר יוצא דופן אחר לרכב אוטונומי מאשר לנהג אנושי - הוא הרי מחובר לרשת תקשורת.

זה קשור לעוד היבט של רכב אוטונומי - תקשורת מהירה מאד, ישירה, בטווח קצר בין מכוניות ובין תשתית - V2X - מידע על פקק, בלימת חירום וכדומה יועבר במהירות בין המכוניות, ללא תלות ברשת סלולרית.

הנה אחת מהחברות המובילות בתחום, ישראלית, שאני מכיר מקרוב.
http://www.auto-talks.com/

גיתאי נוה
14-03-17, 17:56
ואז הבדיחה תשתדרג לשוטר אחד שיודע להקיש על הטאץ' ושוטר שני שיודע לקרוא בגוגל

boaz avrahami
14-03-17, 18:23
פוטנציאל הטרור שהטכנולוגיה הזו מגלמת הוא מפחיד.
דווקא הרשת שנמרוד הציג עשויה לתת פתרון מעניין

נמרוד
14-03-17, 18:30
טרור?! זה החשש? אתה רציני בועז? נהג אנושי דרס 84 איש בניס ביום הבסטיליה 2016.

אומי5
14-03-17, 18:39
כן אבל הקר אחד יכול להשתלט על כל רכבי פולגסווגן בישראל ולתת להם פקודה "ישר בפול גז" נשמע כמו יותר מ84 הרוגים. אבל גם לזה יימצא הפתרון.

boaz avrahami
14-03-17, 19:02
טרור?! זה החשש? אתה רציני בועז? נהג אנושי דרס 84 איש בניס ביום הבסטיליה 2016.

ראשית, הטרור לא חייב להיות לאומני. לפחות לא לשם כיוונתי.
מן הסתם יש פוטנציאל לייצר תאונות בהיקפים שמגדלי התאומים יהיו כסף קטן ואתה מדבר על כמה עשרות?!

תחשוב שמישהו ירצה לגרום לאסון לאומי וכל מה שהוא יצטרך לעשות זה משהו כמו שעשו לצנטרפוגות באירן...
תחשוב בענק.

אבל אני לא חושב שמשהו יעצור את הכיוון הזה.
גם במחיר של סכנה המונית

Bernard
14-03-17, 19:20
ראשית, הטרור לא חייב להיות לאומני. לפחות לא לשם כיוונתי.
מן הסתם יש פוטנציאל לייצר תאונות בהיקפים שמגדלי התאומים יהיו כסף קטן ואתה מדבר על כמה עשרות?!

תחשוב שמישהו ירצה לגרום לאסון לאומי וכל מה שהוא יצטרך לעשות זה משהו כמו שעשו לצנטרפוגות באירן...
תחשוב בענק.

אבל אני לא חושב שמשהו יעצור את הכיוון הזה.
גם במחיר של סכנה המונית

הכל תעשה, על מנת להצית מלחמת עולם.. שחו"ח לא תצא טועה...

תגיד בועז...
ידעת שכבר שנים, המטוסים אשכרה נוחתים לבד? טייס אוטומטי מנחית אותם (מחיאות הכפיים לטייס/נהג הגיבור.. מיותרות).
כמה האקרים נתנו (הצליחו לתת) פקודה למטוסים להתרסק (בסיגנון "מת לחיות 2"... או 3 ..לא זוכר איזה)?
ובכלל, את בעיית החדירה למערכות הרכב כבר פותרים/פתרו (ואני יודע, לא מעריך) - יש לנו ראש שב"כ לשעבר (איש חביב מאוד.. למרות שיש לו פנסיה תקציבית) שעושה הרבה כסף מזה.

יש מספיק בעיות/חורים בחזון הזה, מבלי שתכניס לו גם את הטרור...

talw
14-03-17, 19:22
הטרור ההאקרי לא חייב להיות עם גופות,גופות זה פאסה, הכאב הבא הוא טרור כלכלי,עצירה של כמה עשרות/מאות אלפי רכבים ,פה ושם,כמה פעמים ביום,יהיה כייף גדול. לשם כך קמות חברות אבטחה, אבטחת מידע...נזכרתי במילות שיר משנות השמונים הטובות, של המאה הקודמת.
.When people run in circles, It's a very, very mad world

Bernard
14-03-17, 19:27
ד"א.
אין שום סיבה לחכות למכוניות אוטונומיות, על מנת ליצור "תקלה" המונית - ראה את הניסויי שעשו לפני כמה שנים הצעירים האלה, מהטכניון, עם ה-WAZE...
או הקישקוש של אפל, כשניסו לעשות מפה/ניווט משלהם..
הרבה יותר פשוט מאשר להשתלט בו זמנית על כמה עשרות/מאות/אלפי מכוניות...

- - - Updated - - -

הטרור ההאקרי לא חייב להיות עם גופות,גופות זה פאסה, הכאב הבא הוא טרור כלכלי,עצירה של כמה עשרות/מאות אלפי רכבים ,פה ושם,כמה פעמים ביום,יהיה כייף גדול. לשם כך קמות חברות אבטחה, אבטחת מידע...נזכרתי במילות שיר משנות השמונים הטובות, של המאה הקודמת.
.When people run in circles, It's a very, very mad world

זה שטויות.
תמיד אפשר להוריד את הראש של הנהג האוטונומי/אוטמטי ו"לצאת מהמעגל" - ארנולד עשה את זה יפה מאוד באחד הסרטים, נדמה לי שזה עם מאדים TOTAL RECALL.. היו שם כמה מוטיבים של החזון של אסף... כולל "קפה" עם נמרה (למי שזוכר), אם רוצים דווקא:cool:

boaz avrahami
14-03-17, 19:34
טרור האקרי כלכלי קיים ופועל כבר היום....
ה"חטיפות" מחשבים זה החלק הרך של הסיפור.
הפשע הזה הוא אפילו מאורגן ומסודר...

זה שמטוס עד כה לא ביצע פגיעה המונית לא אומר שהוא לא נפגע או כל מערכת מחשוב דומה שחשופה מטבעה לחדירה זדונית.
אף אחד אפילו לא טוען שזה בלתי אפשרי או שזה לא יקרה (למעט אותך כנראה)
זה שיש מערכות וראשי שבכ לשעברים עם פנסיה תקציבית מתעשרים מהנסיון שצברו בעבודתם את המדינה זה מאוד מרגש. אבל זה לא ימנע כנראה את החדירה.
וויקיליקס. מכיר?

אני חי את התחום הזה מקרוב... ולא מהעיתון

talw
14-03-17, 19:37
זה שטויות.
תמיד אפשר להוריד את הראש של הנהג האוטונומי/אוטמטי ו"לצאת מהמעגל" - ארנולד עשה את זה יפה מאוד באחד הסרטים, נדמה לי שזה עם מאדים TOTAL RECALL.. היו שם כמה מוטיבים של החזון של אסף... כולל "קפה" עם נמרה (למי שזוכר), אם רוצים דווקא:cool:

תזכיר לי איך נגמרים סרטים ? הגיבור בד"כ מנצח ,לא ?
סרטים...

Bernard
14-03-17, 19:47
טרור האקרי כלכלי קיים ופועל כבר היום....
ה"חטיפות" מחשבים זה החלק הרך של הסיפור.
הפשע הזה הוא אפילו מאורגן ומסודר...

זה שמטוס עד כה לא ביצע פגיעה המונית לא אומר שהוא לא נפגע או כל מערכת מחשוב דומה שחשופה מטבעה לחדירה זדונית.
אף אחד אפילו לא טוען שזה בלתי אפשרי או שזה לא יקרה (למעט אותך כנראה)
זה שיש מערכות וראשי שבכ לשעברים עם פנסיה תקציבית מתעשרים מהנסיון שצברו בעבודתם את המדינה זה מאוד מרגש. אבל זה לא ימנע כנראה את החדירה.
וויקיליקס. מכיר?

אני חי את התחום הזה מקרוב... ולא מהעיתון

אוי.. אתה מעיק.
אני לא אמרתי שזה בלתי אפשרי. אמרתי שמסתדרים/מתגברים/מתמודדים עם זה , בדיוק כמו כל עם כל איום.. בלי להגיע ל"פיגוע המוני" יותר גדול מהתאומים...
בלי מלחמת עולם.
וההשוואה שלך לצנטרופוגות של אירן... נו, אז כנראה שאתה לא ממש מעורה "בתחום שאתה חי אותו"...

וגם אני הייתי בדעה שצריך להוציא להורג (או לפחות לכלוא) את כל יוצאי מערכות הביטחון... היינו חוסכים פנסיות ואף אחד לא היה מתעשר.
אבל לא קיבלו את דעתי -אני עדיין עובד על זה.

- - - Updated - - -

תזכיר לי איך נגמרים סרטים ? הגיבור בד"כ מנצח ,לא ?
סרטים...

בכל סרט יש מהאמת/מציאות!

יונתןמצפה
14-03-17, 19:58
אתם לא בכיוון...
אם המכונות והרובוטים עם הבינה המלאכותית ישלטו בעולם, נראה לכם באמת שבני האדם הם אלו שיצטרכו להגן עליהם מבני אדם אחרים...?
בכל זאת, בני אדם הם אלו שתכננו אותם מלכתחילה.
ולכן המלחמה הבאה תהיה של המכונות נגד המכונות. ובני האדם? נו... נקווה שאת המלחמה הזו ישרדו גם כמה סוסים...

talw
14-03-17, 20:04
אתם לא בכיוון...

במעגלים יונתן, במעגלים.

Bernard
14-03-17, 20:08
אתם לא בכיוון...
אם המכונות והרובוטים עם הבינה המלאכותית ישלטו בעולם, נראה לכם באמת שבני האדם הם אלו שיצטרכו להגן עליהם מבני אדם אחרים...?
בכל זאת, בני אדם הם אלו שתכננו אותם מלכתחילה.
ולכן המלחמה הבאה תהיה של המכונות נגד המכונות. ובני האדם? נו... נקווה שאת המלחמה הזו ישרדו גם כמה סוסים...

אני לא מבין איזה אינטרס יהיה להילחם, עם חיים כל כך נוחים (פנסיה?), שהרובוטים עושים הכל ואנחנו רק... מקשקשים בפורומים?
כמו שאמרתי הגשמת חזונן של מלכות היופי... מתחיל ברכב אוטונומי:cool:

boaz avrahami
14-03-17, 20:29
יאללה בחזרה למציאות.
שלב ראשון חובת התקנת מובילאיי.
בלי זה אין טסט.
עוד מס

elephant man
15-03-17, 09:05
השתתפתי בעבר בפרויקט של רכב נשלט מרחוק.
הפרויקט היה מדהים ורחוק שנות אור מהמיליונים שעולה רכב אוטונומי דוגמת ג'ניוס וכאלה.
התובנה העיקרית שלי מהפרויקט שהטכנולוגיה קיימת, וזמינה מאוד.
והיום כבר מוטמעת כמעט בכל רכב חדש. תחשבו על כל הרכבים שמציעים חניה אוטומטית ומערכת התראה על סטייה מנתיב שגם מתקנת לכם את ההיגוי, או הדיסקברי החדש עם אפליקציה שמאפשרת לנהוג אותו מעבר למכשול כשאת עומדים מחוץ לרכב. תחשבו שניה: כעת, את האינפוט מכניס הנהג. כל מה שצריך להחליף את הנהג זה.... ואשאיר לכם להשלים את המשפט.
הבעיה העיקרית לשילוב רכבים אוטונומיים בחיי היומיום היא ממש לא טכנולוגית.
היא רגולטורית גרידא.
התאמת המיסוי, החוקים ובעיקר, הביטוח.
בנימה אישית יותר, הייתי שמח לרכב שינהג את עצמו לעבודה וממנה, ושלא אצטרך לחפש חניה כי הוא ממשיך משם להוריד עוד כמה חברים בעבודה.
קוראים לזה אוטובוס, אבל בגליל אין כאלה.

גיא
15-03-17, 12:52
באמת שמעתי על רכבים שחונים לבד ... איך זה עובד ?

חנן-ג'יפולוג
15-03-17, 13:58
עובד מעולה.
הלוואי שטלי היתה מחנה ככה.

גיא
15-03-17, 14:07
עובד מעולה.
הלוואי שטלי היתה מחנה ככה.

חח ..

אני מתכוון על בסיס מצלמות ?
חיישני קרבה אולטרא סוניים ? איך האוטו יודע איפה יש מספיק מקום להכנס וכו' ?

zivo
15-03-17, 14:37
השתתפתי בעבר בפרויקט של רכב נשלט מרחוק.
הפרויקט היה מדהים ורחוק שנות אור מהמיליונים שעולה רכב אוטונומי דוגמת ג'ניוס וכאלה.
התובנה העיקרית שלי מהפרויקט שהטכנולוגיה קיימת, וזמינה מאוד.
והיום כבר מוטמעת כמעט בכל רכב חדש. תחשבו על כל הרכבים שמציעים חניה אוטומטית ומערכת התראה על סטייה מנתיב שגם מתקנת לכם את ההיגוי, או הדיסקברי החדש עם אפליקציה שמאפשרת לנהוג אותו מעבר למכשול כשאת עומדים מחוץ לרכב. תחשבו שניה: כעת, את האינפוט מכניס הנהג. כל מה שצריך להחליף את הנהג זה.... ואשאיר לכם להשלים את המשפט.
הבעיה העיקרית לשילוב רכבים אוטונומיים בחיי היומיום היא ממש לא טכנולוגית.
היא רגולטורית גרידא.
התאמת המיסוי, החוקים ובעיקר, הביטוח.
בנימה אישית יותר, הייתי שמח לרכב שינהג את עצמו לעבודה וממנה, ושלא אצטרך לחפש חניה כי הוא ממשיך משם להוריד עוד כמה חברים בעבודה.
קוראים לזה אוטובוס, אבל בגליל אין כאלה.

אני חושש שאתה ממעיט בערכו של הפן הטכנולוגי.

1- האתגר הטכנולוגי האמיתי הוא בכלל לא הניהוג (ימין\ שמאל, לאט\מהר) אלא הבנת המצב ולקיחת ההחלטה. לכן כל ההשוואה שלך של ניהוג אנושי מחוץ לרכב מפקששת את האתגר האמיתי.

2- אמינות וכיסוי. כל המערכות של היום (כמו המובילאי המוכר), הן מערכות best effort.
אלו מערכות התראה, שהנחת העבודה היא שהן יעבדו \ יתריאו ב X% מהמקרים (כל מערכת והאיכות שלה), ובשאר המקרים, הנהג מתנהג כאילו אין לו מערכת. תבדוק את המובילאי שיש לך היום (או כל מערכת אחרת), ותראה כמה פעמים בכל יום \ שבוע המערכת טועה או מפקששת. שזו טעות התראה זה נסבל, שזה רכב אוטונומי זו תאונה! זה תרגיל מתמטי פשוט, כמה "קריאות מצב" והחלטות מבצע נהג בכל נסיעה וכמה שגיאות (תאונות?) אנחנו מוכנים להשלים שהמערכת הזו תעשה. מעט מאוד מערכות עומדות באחוזון הזה.
ניהוג רכב בכביש מסובך, בסדרי גודל, מהטסה של מל"ט.

3- אחת התובנות של התעשיה, שיכולת תמונה \ צילום היא לא מספקת, וצריך חישנים נוספים (טכנולוגיה שונה) ע"מ להחליף את העין האנושית. יש היום הרבה חברות שזה כל עיסוקן.
4- כנראה שבניית התמונה היא אחת היכולות היותר טובות של מובילאי ( למרות ההסתמכות על וויזואל), אבל אתגר לא פחות חשוב היא להבין, לנתח ולהחליט, ופה כראה כבר צריך אלגוריתמים ויכולת מחשוב ברמה אחרת לגמרי ממה שאנחנו מכירים (במערכות האלו, עד עכשיו).

5 - תחום נוסף (שמשיק לרגולציה) זו שאלת האתיקה. בסופו של יום, מישהו צריך להכניס חוקים מאוד ברורים עם עדיפויות מאוד כואבות.
לפגוע בכלב שעל הכביש, או להכנס לנתיב ממול ולקוות שהנהג שבא ממול יספיק להגיב?
להכנס באמא עם העגלה שבשוליים, או לסטות לכיוון המרכז ולהסתכן בתאונה חזיתית עם רכב שבא ממול?
להדחף \ לגנוב לתוך הצומת, או להמתין עד שיתפנה לחלוטין?
ככל שהתשתית גרועה וצפופה יותר, השאלות האלו נהיות בעיתיות יותר.

Bernard
15-03-17, 14:59
הטכנולוגיה קיימת, בזה אין בכלל ספק.
הבעייה היא התוכנה = תירגום הטכנולוגיה לחיי היומיום.
וכמובן "הגורם האנושי".

בגראנד צ'ירוקי (2014) היה לנו קרוז אדפטיבי והתרעה/בלימה בחירום.
הקרוז עבד יפה ולינארי ואפילו צפה "עקיפה" והחל להאיץ, כשרק התחיל המאותת לעבוד, לקראת העקיפה.

בלימת החרום היתה נכנסת לפעולה, כשכלי רכב במסלול הימני היו פונים לחנייה או לכניסה לבתים - פחד אלוהים!
מופע אור-קולי בלוח השעונים ולפעמים איזה ברקס פתאומי לחלקיק שנייה, במצבים שאתה, כנהג, בכלל לא מאט.

היום יש לנו מיצובישי אאוטלנדר, השלישי כבר (מחליפים כל 10K מייל).
יש בו קרוז אדפטיבי, התרעה לסטייה ממסלול, מצלמות שמציגות כמעט 360 מעלות מסביב לאוטו (לחנייה ורוורסים), מערכת בלימת חרום ועוד כל מיני משחקים יפניים.
את ההתרעה מסטיית מסלול מנתקים בתחילת כל נסיעה (אין אפשרות לבטל לגמרי) משום שהיא מצפצפת כל הזמן, גם כשקוראת את הסימונים הזמניים או כאלה שנשארו משיפוצי כביש - פשוט מטריד ברמות..
כשאתה מחנה/יוצא/נוסע ברוורס, מופיעה תמונת מצב מסביב לאוטו, בלוח המכוונים - נהדר. רואים גם את המסלול הצפוי (קווים צהובים) של הרכב בכל מצב הגה, ביחס לסביבה... נהדר.
בלימת החרום מפחידה לחלוטין, בדיוק כמו בגראנד.
מערכת הקרוז האדפטיבית, למרות שיש שיפור בכל דגם שמגיע אלינו, פרימיטיבית לחלוטין יחסית לגראנד - היא אגרסיבית בהאצות ובבלימות ובאופן כללי, למרות שעושה העבודה (בפעמים הראשונות אתה תמיד ב"היכון" עםם רגל מעל דוושת הבלם), רמת הנתונים שנלקחים בחשבון ומתי היא נכנסת לפעולה (כמו למשל - מתי מתייחסים לרכב מימין, שמתחיל לסטות לנתיב שלך וכמה אגרסיבית התגובה) הרבה פחות טובה ונוסכת ביטחון, מאשר דגם ישן הרבה יותר (3 שנות דגם) של ג'יפ.
בכל מקרה ולמרות הפרימיטיביות היחסית, אני רואה בה אביזר בטיחותי ממדרגה ראשונה, בנהיגות בכביש מהיר אבל בהחלט לא תחליף לנהג - אין לי מושג איך המפגרים בטסלה מעיזים פשוט לצפות בסרטים ולתת לרכב לנהוג...

בעוד כחודש-חודשיים יוחלף המיצובישי במרצדס GL... נראה את ההבדלים בתוכנות - הטכנולוגיה היא אותה טכנולוגיה, שזמינה כבר מזמן.

בקיצור.
אני לא מתרשם מהטכנולוגיות.
אני בטוח שיש עוד הרבה טכנולוגויות שזמינות למגזרים מסויימים (צבא) ועדיין לא "שוחררו" לציבור/לרכב.
אני רואה בעייה בשני מישורים:

השילוב בין האוטומציה/אוטונומיה לבין הנהג ושאר המשתמשים בדרך (ומסביבה), האנושיים.
שלילת העצמאות/יכולת הבחירה של המשתמשים (הנהגים).

כמו שהזכירו כמה פוסטים מעלי ואני אומר מהיום הראשון - רכב אוטונומי ושיתוף ויעילות (שלא יחנה 90 אחוז מהזמן) יש כבר המון שנים והוא נקרא מונית ואחריו (יותר שיתופי ופחות גמיש) אוטובוס (ומיניבוס בקווים הרלוונטיים) ואחריו רכבת.
לא מבין את ההתלהבות של נמרוד מרכב/משהו שיקח אותו לעבודה ובמקום לחנות ולחכות לו, ימשיך לאסוף אנשים אחרים ואפילו בכסף..
אז למה שבכלל יהיה לך אוטו? אולי תהיה אחד מ"האנשים האחרים" שנהנים מהשירות, בלי לקנות את האוטו = משתמשים במונית.. ומה איכפת להם אם הנהג אנושי או רובוט דמוי חתול?
ומה מפריע לך להשתמש במונית כבר היום?

נמרוד
15-03-17, 15:13
...
אז למה שבכלל יהיה לך אוטו? אולי תהיה אחד מ"האנשים האחרים" שנהנים מהשירות, בלי לקנות את האוטו = משתמשים במונית.. ומה איכפת להם אם הנהג אנושי או רובוט דמוי חתול?
ומה מפריע לך להשתמש במונית כבר היום?

העלות, כמובן.

הערכה שמרנית היא שהשכר או הרווח של הנהג הם כשני שליש מעלות הנסיעה במונית.

ובבוא היום, כלומר כשזה ישתלם, בוודאי שאהיה "אחד מהאנשים האחרים שנהנים מהשרות".

nirs
15-03-17, 15:32
כבר שנים, המטוסים אשכרה נוחתים לבד? טייס אוטומטי מנחית אותם (מחיאות הכפיים לטייס/נהג הגיבור.. מיותר..

ממש לא.
הנחיתה היא ידנית והסיבה היא זמן.
לטייס אוטומטי נדרש מרווחי ביטחון גדולים בהרבה מטייס אנושי, וכידוע זמן זה כסף.
אם כל הנחיתות היו אוטומטיות נמלי התעופה היו נסתמים...

Bernard
15-03-17, 15:47
העלות, כמובן.

הערכה שמרנית היא שהשכר או הרווח של הנהג הם כשני שליש מעלות הנסיעה במונית.

ובבוא היום, כלומר כשזה ישתלם, בוודאי שאהיה "אחד מהאנשים האחרים שנהנים מהשרות".

נהיית פולני?
מה איכפת לך כמה הנהג מרוויח?
אם זה יוצא זול(או שווה ערך) לרכב פרטי, תחסוך ותיקח מונית. מה זה עסק שלך כמה נכנס לכיס של הנהג.

או שאתה לוקח בחשבון את" הערך המוסף", של עצמאיות וכל מיני בלת"מ-ים, שממילא לא יהיו לך ברכב אוטונומי-שיתופי...

zivo
15-03-17, 15:48
ממש לא.

ממש לא נכון, והתוצאות מורגשות.
מי שטס קצת בעולם, מרגיש שברוב השדות, ברוב המטוסים, הנחיתות טובות בהרבה מהנחיתות של אל-על :-(
יתרה מזאת, גם התקנים של נחיתה אוטמטית בראות מוגבלת כבר שונו.

נמרוד
15-03-17, 15:54
נהיית פולני?
מה איכפת לך כמה הנהג מרוויח?
אם זה יוצא זול(או שווה ערך) לרכב פרטי, תחסוך ותיקח מונית. מה זה עסק שלך כמה נכנס לכיס של הנהג.

אם לנסוע במונית היה יותר זול או יעיל מאשר להחזיק רכב פרטי, ברור שהייתי עושה את זה.

Bernard
15-03-17, 15:56
ממש לא.

בגללך הטרדתי חבר ביפן..
התשובה שלו היא שבאלעל הטייסים מנחיתים, בהרבה חברות אחרות המטוס מנחית.
אני מחכה לתשובה, למה באלעל זה שונה - אני מהמר על "משום שהישראלים יודעים יותר(טוב)"...

zivo
15-03-17, 15:58
הטכנולוגיה קיימת, בזה אין בכלל ספק.
הבעייה היא התוכנה = תירגום הטכנולוגיה לחיי היומיום.
וכמובן "הגורם האנושי".

ברנרד אתה טועה.
עובדה שיש כל כך הרבה חברות, והן מגיסות כסף כמו משוגעות, ועדיין אין מוצר עובד.
טיל שטס חצי עולם ונכנס דרך החלון בהנחיית תמונה (בשלב האחרון) כבר קיים שנים, אבל אם הוא טועה (וזה קורה אחד לכמה מאות) אז עוד איזה מבוקש ניצל, או איזה שכן נפגע.
אם אחוזי ההצלחה האלו, אנחנו לא יכולים לחיות במוצר אזרחי (וזה עוד לפני שדיברנו על המחיר).
אני לא מכיר את הפרטים, אבל אני מוכן לנחש, שעד שיהיה רכב עצמאי מוחלט, אף אחד מהרכיבים שלו, לא יהיה מהדור של מה שיש היום, וחלקם יהיו דור שני ושלישי לעומת היום.

למי שלא מכיר, טסלה זרקו את מובילאי, בגלל תאונה שהמערכת פיקששה משאית לבנה בתנאים של שמש "בעינים".
הדור הזה של החישנים, לא מספיק טוב (וזה רק החישנים לפני הבעיות של ההחלטות).

אומי5
15-03-17, 16:00
בגללך הטרדתי חבר ביפן..
התשובה שלו היא שבאלעל הטייסים מנחיתים, בהרבה חברות אחרות המטוס מנחית.
אני מחכה לתשובה, למה באלעל זה שונה - אני מהמר על "משום שהישראלים יודעים יותר(טוב)"...
אני מהמר על משהו בסגנון של " סעיף הנחתה עצמית" בהסכם היסתדרותי כלשהו.

Bernard
15-03-17, 16:00
זיו. תקרא שוב מה שכתבתי..

Bernard
15-03-17, 16:10
אני מהמר על משהו בסגנון של " סעיף הנחתה עצמית" בהסכם היסתדרותי כלשהו.

בערך... יותר לכיוון מה שאני כתבתי.
אני לא מצליח להעלות פה תמונת מסך של הוואטס-אפ.. אנסה עוד מעט מהמחשב.

Bernard
15-03-17, 17:31
113739
הנושא הזה, של ההנחתות, סגור?:)

גיא
15-03-17, 17:33
זה אומר שגם ברכב אוטונומי פה ישימו הגה ומנגנון 'קח שליטה' שיעבוד יותר מהמחשב ...

tamir128
15-03-17, 17:41
ברנרד אתה טועה.
עובדה שיש כל כך הרבה חברות, והן מגיסות כסף כמו משוגעות, ועדיין אין מוצר עובד.
טיל שטס חצי עולם ונכנס דרך החלון בהנחיית תמונה (בשלב האחרון) כבר קיים שנים, אבל אם הוא טועה (וזה קורה אחד לכמה מאות) אז עוד איזה מבוקש ניצל, או איזה שכן נפגע.
אם אחוזי ההצלחה האלו, אנחנו לא יכולים לחיות במוצר אזרחי (וזה עוד לפני שדיברנו על המחיר).
אני לא מכיר את הפרטים, אבל אני מוכן לנחש, שעד שיהיה רכב עצמאי מוחלט, אף אחד מהרכיבים שלו, לא יהיה מהדור של מה שיש היום, וחלקם יהיו דור שני ושלישי לעומת היום.

למי שלא מכיר, טסלה זרקו את מובילאי, בגלל תאונה שהמערכת פיקששה משאית לבנה בתנאים של שמש "בעינים".
הדור הזה של החישנים, לא מספיק טוב (וזה רק החישנים לפני הבעיות של ההחלטות).

גם נהג אנושי יכול לטעות וטועה כשיש שמש בעיניים.
אין ויכוח על כך שאין 100%, השאלה היא האם האחוז של הרובוט טוב יותר מהאחוז של הבנאדם.
וברור שהמערכת עדיין לא בשלה ב 100% אבל זה עניין של שנים בודדות להערכתי (ולא רק).

zivo
15-03-17, 18:43
113739

כל כך מתאים לאל-על, שאם הייתה שואל אותי הייתי אומר לך מראש, שזו תהיה התשובה.
כל המטוסים ישנים? הם לא קנו אף מטוס בשנים האחרונות? למה החדשים לא נוחתים אוטמטית?

מה הקישקוש על האף הגבוהה של ה 474 ? ככל שהאף יותר גבוה, יותר קשה לטיס לראות את במסלול בנחיתה, ולכן.....
ככל שיותר קשה לטיס, יש יותר הצדקה לנחיתה אוטמטית (הפוך גוטה....הפוך....).
ולראיה, אחרים נוחתים אוטמטית עם אותם מטוסים.
משפט אדיר - "מאוד לא אוהבים בנחיתה שאין שליטה על המטוס".
וכל שאר העולם טמבלים, שכן אוהבים?
עד כמה שאני זוכר, בחברות שאני מעדיף לטוס, יש סטיסטיקת תקלות טובה יותר, וכולם נוחתים אוטמטית.

בקיצור כמו שאמרו פה - בטח יש להם תוספת נחיתה או שטות דומה :mad:
במחשבה שניה, עם המדריכי טיסה שלך בני 67 ומסרבים לפרוש, אולי הם פשוט לא מעודכנים???

הדסופה
15-03-17, 19:13
נחיתה אוטומטית דורשת תמיכה הן מצד מערכות המטוס והן מצד מערכות שדה התעופה.
אם שדה''ת לא מצויד בהתאם, לא משנה מה יש במטוס ואם הוא חדש או ישן. ולהיפך.
לכן, הכדאיות של חברת תעופה להשקיע ולקנות מערכות כאלו תלויה באופי הטיסות שלה והאם היא מגיעה רק לנמלי תעופה גדולים או הרבה קטנים. והאם בנמל הבית שלה מותקנת כזו מערכת, למשל.
ןץוגם במתח הרווחים שלה☺

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

asafk
15-03-17, 19:14
וחזרה לדיון..
גם זה נושא שנגעתי בו יותר מ״קצת״ עד לפני שלוש שנים - חיישנים. מי שיחפש קצת ימצא מסמך נדמה לי מ2006 של האיחוד האירופי שבו מסוכמת דירקטיבה ל2020 ובמסגרתה לכל רכב חדש תהיה מערכת להתרעה בפני פגיעה במשתמשים פגיעים בדרך - רוכבי דו״ג והולכי רגל בעיקר.
מה שנכתב אז הוא שיהיה חייב להיות שילוב של חיישנים אלקטרואופטיים בתדרים שונים - אור נראה זה דווקא לא הכי יעיל, ואינפרא אדום (תרמי) בתחום הרחוק (והכי זול) של אורכי הגל - שעובד גם מול שמש מסנוורת וגם ברוויה של אור סביבתי וגם מול סינוור פתאומי בלילה. זו הטכנולוגיה, אגב, שבה השקיעו ב.מ.וו ואחריה אאודי ועוד. בנוסף מדברים על LIDAR ועל מכ״מ בטווח תדרים מסויים. כל אחת משכבות החיישנים נותנת מענה לשילוב שונה של מרחק וגודל מטרה.
המעניין הוא שחברות הרכב השונות כבר משקיעות מחקר בטכנולוגיות השונות וההערכה היא שבאמת ב2020 הטכנולוגיה תהיה בשלה ומה שנשאר זו המערכת המבוססת בינה מלאכותית וצריכה להחליט או להזהיר אותך או לא. אז יש מתחרים למובילאיי, למשל autoliv או חברה קוריאנית ששכחתי את שמה או GM שמפתחים טכנולוגיה כזו במרכז הפיתוח הישראלי. ואתם יכולים להיות בטוחים שבשנתיים הקרובות גם בוש וקונטיננטל וחברות המערכות לרכב יקומו מהגדר, ויצטרפו לחשודים המוכרים.
אז בשורה התחתונה כולם עדיין בשלב המשחקים וגם מה שיוצא לשוק זה נסיונות ובלונים. להבנתי 2020 אכן תהיה שנת מפנה ואחריה תתחיל הקפיצה הבאה ממערכות לרכב עם נהג למערכות לרכב ללא נהג. אבל זה לא יוכל להיות חיישן בודד בטכנולוגיה בודדת. הסטנדרט כנראה יהיה מולטי ספקטרלי ומשולב טכנולוגיות (אקוסטי / אופטי)

אסף.

גיתאי נוה
15-03-17, 19:17
מטוסים - כבר לפני כך וכך לא-מעט שנים, הזדמן לי לשבת בביזנס ליד קברניט של טריפל-סבן שחזר הביתה כנוסע.
פטפטנו קצת, לא כמו מתבגרות אבל קצת. הוא אמר לי מפורשות שהטריפל-סבן נוחת עצמונית, מה שהטיל אור נוסף על מדרגת הפיגור של המוחאים בכפיים (ומעניין שזו תופעה ייחודית למאירים-לגויים בלבד. איפה לעזאזל אנחנו נעצרנו, דארווין?).

לעניין המקורי, האם רק אני הקוקוריקו שמקפיד לכבות את המובילאיי שלו מייד אחרי כל התנעה? כי מנכ"לם אומר שהמערכת החופרת שלו מצמצמת כבר היום 40-50% מתאונות הדרכים, לא פחות, משמע כל עם ישראל חכם ורק אני ניאנדרטל תקוע שבא לו לתת נבוט בראש של המערכת הזאת?

ובשולי הדברים, אינטל לא ממש התפרסמה בזכות רכישות מוצלחות שלה, למעשה ההיפך מזה:
http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3709515,00.html
נראה מה ייצא מהסיפור הזה, חוץ מטונות של מזומנים לכיסי המייסדים ועוד כמה קילו'ס של גאווה לאומית מטופשת.

tamir128
15-03-17, 19:40
113739

לדעתי היהודים יודעים לצפות את העתיד טוב יותר והם פוזלים לכיוון נהגי המוניות והמשאיות.
נכנס טייס אוטומאטי - שתקו.
יתחילו לנחות אוטומאטית, מה יקרה אז?
איך יצדיקו את המשכורות וההטבות וההסכמים אם הדבר היחיד שהטייס עושה בטיסה זה משטח גרון לדיילות?
אז הוועד שם ווטו, איך הנחתות אוטומאטיות וזהו.

Bernard
15-03-17, 19:55
וחזרה לדיון..
... אבל זה לא יוכל להיות חיישן בודד בטכנולוגיה בודדת. הסטנדרט כנראה יהיה מולטי ספקטרלי ומשולב טכנולוגיות (אקוסטי / אופטי)

אסף.

ובהמשך לדברים של אסף...

לכן אני ממש לא קניתי את הקישקוש המטופש של "השמש סינוורה את המצלמות" בתאונה ההיא של טסלה.
עד כמה שאני יודע, המערכות עובדות בשילוב סנסורים ולא מסתמכים על סנסור (/שיטה) יחיד.
משהו כשל שם באינטגרציה בין החיישנים השונים, למערכת שאמורה לנקוט פעולה, בעקבות המידע שהתקבל = לא הטכני(/ולוגיה) אלא התוכנה.

ושוב.. כל הטכנולוגיה הדרושה (ברור שניתן לשפר ולחדש ו"לעשות עוד..יותר") כבר קיימת ועובדת ולראייה, ראו את כל הפרוייקטים של המכוניות האוטונומיות, שכבר עושות (עשרות) מליוני קמ', בנסיעה אוטונומית.
הכל קיים ו.. יש עוד כאלה שסודיים שלא יצאו "לשוק האזרחי".

ד"א.
לא אוטונומי (בנתיים) אבל בהחלט חשמלי - מיצובישי-פוזו צפון אמריקה, מובילים את השוק (וגם יש בה, גם במשאית ה"רגילה" את מובילאיי!!):

http://www.equipmentworld.com/mitsubishi-fusos-all-electric-canter-e-cell-work-truck-makes-u-s-debut/

http://www.military-technologies.net/2017/03/15/mitsubishi-fuso-announces-exclusive-partnership-with-telogis-to-make-telogis-telematics-standard-equipment-on-future-fuso-medium-duty-commercial-trucks/

היום היתה השקה/מסיבת עיתונאים באינדיאנאפוליס...

113740113741113742113743113744113745

אני דווקא התרשמתי מ..הגה מעור, במשאית "חלוקה"...

- - - Updated - - -

לא רואים את התמונות?
מה עושים?

Bernard
15-03-17, 20:07
ואחרי שתקראו את הכתבה הבאה (במיוחד המשפט בציטוט), תיזכרו מה אני חושב על טסלה וחשמל ואוטונומי ותחשבו מה הולך בבית...

https://www.trucks.com/2017/03/15/mitsubishi-fuso-ecanter-electric-work-truck/

ש01
16-03-17, 11:51
או זה (הפעם בעברית):
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4930231,00.html

ולגבי המטוסים, חבר פעם אמר לי:
"המחשב מנחית את המטוס, ו-200 מטומטמים מוחאים לו כפיים...."

לפני מס' חודשים הוזמנה הבת שלי לקוקפיט בנחיתה ברומא (אל-על) - המחשב הנחית את המטוס ולא הטייס. הם אמרו לה שלא כך בארץ.

zivo
16-03-17, 14:59
אבל אי אפשר להגיד שהם לא מתקדמים ולא משנים, עובדה שהם לא משמיעים יותר "הבאנו שלום עליכם" ברמקול :-)

elad57
16-03-17, 18:23
אסף, איך אתה מגדיר בינה מלאכותית? ולמה אתה משוכנע שנוכל ליצור אחת כזאת?

אני לא רואה קונצנזוס בתעשיית הרכב לגבי העתיד- בטח לא לגבי המספרים שרשם נמרוד (5-10 שנים לרכב אוטונומי לחלוטין?).
בראיון עם חוקר מאוניברסיטת מישיגן, שאחראי על תוכנית מחקר הרכב האוטונומי של טויוטה, הוא טוען כי "אנחנו עדיין רחוקים עשרות שנים מלבנות מכונית שתנהג עצמאית ברמה זהה לנהג אנושי". מה שאני מבין מזה- יש כל מיני מגבלות (פיזיקליות, טכנולגיות וכו') שאין אפילו כיוון לפתור אותן, אך הוא משער שעם התפתחות התחומים- הן בסוף ייפתרו.
לינק לראיון- http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3700214,00.html

ד ו ר ו ן
16-03-17, 18:27
לפני מס' חודשים הוזמנה הבת שלי לקוקפיט בנחיתה ברומא (אל-על) - המחשב הנחית את המטוס ולא הטייס. הם אמרו לה שלא כך בארץ.

הכניסו מישהו לקוקפיט במהלך הנחיתה עצמה?
מוזר מאד.
הקוקפיט אמור להיות בשלב הזה סטרילי ונעול- זה ככה בכל החברות מאז 11/9

גיא
16-03-17, 18:45
ומה יקרה עם בחזון האופטימי הזה עם קטנועי שליחים למשל ? הם יהיו בנהיגה עצמונית ? הרובוט ידע להתמודד עם התזזיתיות שלהם ? ..

אני מפקפק.

אומי5
16-03-17, 19:09
זה בכלל יהיה עם רחפנים.

גיא
16-03-17, 19:11
והתימנים כולם יטיסו רחפנים ??

אין מצב

talw
16-03-17, 19:40
יטיסו גם יטיסו,יש להם ניסיון עשיר מאוד בתחום מרבדי קסמים, בנוסף להתמחות ספציפית על כנפי נשרים.

Bernard
16-03-17, 22:09
ומה יקרה עם בחזון האופטימי הזה עם קטנועי שליחים למשל ? הם יהיו בנהיגה עצמונית ? הרובוט ידע להתמודד עם התזזיתיות שלהם ? ..

אני מפקפק.

לכן אמרתי שאני רואה את הבעייה באינטגרציה בין אנושי לאוטונומי... האוטונומי יהיה במסלולים נפרדים משלו.. או שהאנושי יהיה "מוקצה"...
כך או כך.." שו-תף"(במילעל) לא נראה לי שיהיה בעתיד הקרוב.
ואוטונומי "מופרד", יש כבר בפארקי השעשועים ושדות התעופה וכו'(וגם ב"לוגן", ותראו איזה בלגן "חזו" שם, באינטגרציה לא מתוכננת.. הקטע עם המשאיות האוטונומיות).

עוד חזון למועד...
אבל טוב לחלום על סלולארי מושתל מתית לעור..

shachar
17-03-17, 08:03
עוד חזון למועד...
אבל טוב לחלום על סלולארי מושתל מתית לעור..

אתה יודע כמה הקלדות זה יחסוך לך...?

Bernard
17-03-17, 13:17

אני כלב זקן... לא לומד טריקים חדשים.
הדבר הטכנולוגי היחיד שיש סיכוי שיושתל לי מתחת לעור, הוא קוצב לב...
ואני לא צריך לחשוש שמישהו יחשוב שאני מטומטם, בגלל שאין לי תקשורת בלתי אמצעית עם ה.. רשת - כבר היום חושבים כך... אני כבר בתחתית[emoji19] [emoji19]

ד ו ר ו ן
17-03-17, 13:35

ואיזה שטויות זה יפלוט בלי כוונה?..

Bernard
17-03-17, 14:42
איך הטכנולוגיה הזו תמנע שטויות?

גיא
17-03-17, 16:42
מדיליי של 5 דק' במשלוח ...
ועד פילטור אקטיבי של כל מה שיוצא מהפלט ... אפשרות לבחור פילטר יותר צפוף כשרמת דם באלכוהול ממש נמוכה.

ד ו ר ו ן
17-03-17, 16:46
איך הטכנולוגיה הזו תמנע שטויות?

הנה, ראית שלא..

Bernard
17-03-17, 18:59
מדיליי של 5 דק' במשלוח ...
ועד פילטור אקטיבי של כל מה שיוצא מהפלט ... אפשרות לבחור פילטר יותר צפוף כשרמת דם באלכוהול ממש נמוכה.

אתה נאיבי, אם אתה חושב שזה ימנע את השטויות...

הנה, ראית שלא..
אני ראיתי?
אתה ראית:cool:

דרור ברלי
17-03-17, 19:35
לעניין המקורי, האם רק אני הקוקוריקו שמקפיד לכבות את המובילאיי שלו מייד אחרי כל התנעה? כי מנכ"לם אומר שהמערכת החופרת שלו מצמצמת כבר היום 40-50% מתאונות הדרכים, לא פחות, משמע כל עם ישראל חכם ורק אני ניאנדרטל תקוע שבא לו לתת נבוט בראש של המערכת הזאת?

לא,אתה לא הניאנדרטל היחיד.
לצערי, בכל רכב הדגמה שלא מגיע עם מערכות בטיחות אקטיביות אורגינל מהיצרן, מדביקים בצד שמאל את העיגול של מובילאיי שמצפצף ומפריע. הדבר הנוראי הזה גורם לנהג רגוע ונינוח להפוך לפקעת עצבים עם ורידים בולטים תוך כמה דקות של נסיעה.

ולא, אל תגידו לי לנהוג כמו בנאדם. כי אני כבר נוהג מזמן כמו בנאדם.
וגם אל תגידו לי שאפשר לכוון את המערכת כדי שתיתן מרווח נשימה גדול יותר, כי אני לא רוצה מרווחי נשימה ממי שהחלום שלו זה למנוע מכולנו לנהוג. בכלל. לצמיתות.

אז עד שזה יקרה, וכולי תקווה שזה יתעכב כמה שיותר (ולו גם מסיבות איזוטריות כמו שאלות הלכתיות, אתיות וכו') במכוניות שאינן שלי - ואלה המכוניות בהן אני נוהג רוב הזמן, הדבר הראשון שאני עושה לאחר ההתנעה זה לכבות את המובילאיי המעצבן.

ואם זה היה הרכב שלי, דבר ראשון הייתי מוציא קאטר מארגז הכלים ומחסל את המטרד לאלתר, מיד ובדיעבד.
לטובת איכות חיים ושקט מבורך באוטו.

ותזכרו כולכם - למרות כל התקלסויות וההתפעלויות של כל מיני חנפנים שמקווים שיזרקו להם איזה פירור מהחמישה-עשר מיליארד (תשכחו מזה) - חשיבותה הבטיחותית של הצפצפה הטורדנית של מובילאיי לא מתקרב אפילו לחשיבותן של מערכות בטיחות מצילות חיים אמיתיות כמו בקרת יציבות (ESP) או מערכת נגד נעילת בלמים (ABS). לא על זה אינטל שילמה סכום כה מופרך, אלא על המעורבות של מובילאיי בתוכניות הגרנדיוזיות לגזול מאיתנו את אחת ההנאות החוקיות האחרונות שעוד נותרו לכמה אנשים שפויים על פני הכדור הזה - לנהוג.

זה מזכיר קצת את ההוא שהודח מקורס טיס ומיד התנדב לנ"מ, בהסבר המשכנע "אם אני לא אהיה טייס, אף אחד לא יהיה".... אז כך זה גם כאן. אנחנו עם של נהגים איומים ונוראים?... הורגים זה את זה בכבישים ללא הפסקה?... שום דבר לא עוזר, לא איומים ולא הפחדות ולא אכיפה ולא קנסות?.... אז יאללה, הפתרון שלנו הוא שאף אחד לא ינהג. בכלל. בכל מקום. ולא בגלל שלמישהו כל כך אכפת מבטיחות - אלא כי הדבר הראשון שעומד שם מול העיניים הוא אקזיט מפואר.

אז מובילאיי בכותרות לא בגלל שזו המצאה כל כך מגניבה, אלא בגלל האקזיט המדהים והסכום הבלתי נתפס. זה רק הכסף שמשגע את כולם, בעיקר את הפוליטיקאים, שריח המיליארדים בנחיריהם מחרפן אותם יותר מריח של דם באפם של כרישים.

ראיתם מה זה? אפילו רוה"מ מצא את הזמן, בין כל הפרשיות והמשפטים שלו, להיפגש עם גיבורי האקזיט החדשים ולהתחנף אליהם - שהרי כמעט מחצית מהאקזיט עומד לזרום לקופת המדינה ולהיות מפוזר לכל רוח בין ישיבות, כוללים, מקלטים גרעיניים בהרי ירושלים, מטוסי איירפורס-1, מיטות מעופפות, טונות של גלידה פיסטוק וחבילות של בגדים מלוכלכים בדרכם לכביסה מבושמת בפאריז... (ברור, מין הסתם, שכל אלה כמובן רק שמועות. שמועות מרושעות ובלתי מבוססות בעליל. ברור...)

אז תתכוננו להתקנת מובילאיי בכל רכב חדש, וקצת אחר כך לדעתי, גם ביד שניה ושלישית... זה יהיהחובה, ברור שחובה! בדיוק כמו עם הווסטים הצהובים. שהרי מה שווה כל האקזיט והטררם אם זה לא יהיה חובה ומישהו יגזור מזה עוד קופון?....:confused: האכיפה תתבצע בטסטים שם יידרשו אישורי התקנה ממתקינים מורשים של מובילאיי ואחר כך יתחילו גם בדיקות פתע לתקינות המערכת בכבישים ע"י ניידות הבטיחות המפורסמות, כי העניין ההוא עם הקאטר ידוע וברור גם לרשויות. מה חשבתם?.....

עד ש....?
עד שתגיע המכונית האוטונומית שאני מוכרח להודות שיש בה דבר אחד מופלא - כשהמכוניות ינהגו את עצמן ללא התערבותנו, לא יהיה יותר את מי להאשים בכל תחלואי העולם וגם לא ממי לגבות קנסות...

אז בינתים, עוד מס, עוד קנס.
עוד קופון לפקידון.
הון-שלטון-הון-שלטון-הון-שלטון.
שבת שלום.

boaz avrahami
17-03-17, 19:47
אני נוהג עם מובילאיי כבר איזה 3-4 שנים.
אחלה מערכת שעושה יופי של עבודה.

מי שהמערכת מטרידה אותו כנראה לא מאותת על מעברי נתיב ולא שומר מרחק =בהמה על הכביש.
יצא לי לנסוע עם חברים לעבודה ולהשתגע מהציפצופים של המערכת והאשמה היתה רק בגלל הנהגים.

גיא
17-03-17, 19:55
נהגתי על רכב עם מערכת מקורית כזאת בספרד .. זה חירפן אותי .. ואני נוהג טוב מאד. רגוע ובלי להתפרע .. כל קו שעבר אי שם איפה שהוא גרם לזה לצפצף .. (לפני שתגידו מערכת זבל .. זה היה b.m.w )

שנית, לגבי דרור ..
יש לי מצלמת 'ביטוי' על החלון הקדמי .. שאחת התכונות שלה מיני רבות זה לסמן לי כשאני סוטה מנתיב הנסיעה .. (ניתן להשתקה .. וגם כיביתי את המסך כדי להיות יסודי) .. בכל מקרה .. צלצלתי לסוכנת הביטוח לשאול אותה אם אני יכול לקבל הנחה כי יש לי מערכת באוטו שמתריעה על סטייה מנתיב ..
אז היא שאלה אם יש לי אישור התקנה .. אמרתי שלא. כי אני התקנתי ..

אז לא .. זה לא תופס.

הוכחה ניצחת ומוחלטת שלא המערכת חשובה ולא הסטיה מהנתיב .. אם כי הכסף שמישהו קיבל ....

עירא
17-03-17, 20:50
.. צלצלתי לסוכנת הביטוח לשאול אותה אם אני יכול לקבל הנחה כי יש לי מערכת באוטו שמתריעה על סטייה מנתיב ..
אז היא שאלה אם יש לי אישור התקנה .. אמרתי שלא. כי אני התקנתי ..

אז לא .. זה לא תופס.

הוכחה ניצחת ומוחלטת שלא המערכת חשובה ולא הסטיה מהנתיב .. אם כי הכסף שמישהו קיבל ....

ברצינות, אתה לא מבין מה הבעייה לסמוך על מילה בטלפון של בעל אינטרס לקבל הנחה?
או לחלופין את העלות בהקצאת כח אדם שיעבור אצל כל מי שמצהיר הצהרה כזו כדי לוודא את אמינותה?

גיא
17-03-17, 21:06
אין לי בעיה ללכת לכל מי שצריך שיבדוק שזה עובד ויחתום

בדיוק כמו בדיקה אם יש קודנית או כל שקר אחר.

כשיש קודנית לא מחייבים להתקין אחרת ....

nirs
17-03-17, 21:57
ממש לא נכון, והתוצאות מורגשות.
מי שטס קצת בעולם, מרגיש שברוב השדות, ברוב המטוסים, הנחיתות טובות בהרבה מהנחיתות של אל-על :-(
יתרה מזאת, גם התקנים של נחיתה אוטמטית בראות מוגבלת כבר שונו.
אני משתדל תמיד להגיב על סמך ידע אישי וניסיון ולא על בסיס שמועות ו/או חברים עלומים ביפן.
לעניין, חלק נכבד מהמטוסים ושדות התעופה בעולם, אינם מצויידים במערכות נחיתה אוטומטיות. וכן יש גם את עיניין מקדמי הביטחון.

סיימתי, תמשיכו....

grand
17-03-17, 22:43
ניר צודק לגבי שדות התעופה,
לגבי טייסי אל על, למרות הסטיגמה האולי מוצדקת על הסחטנות, אני מעדיף שינחיתו ידנית מאשר אותו טייס יפני או סינגפורי.. לא זוכר בדיוק שריסק מטוס בנחיתה בסן פרנסיסקו כי מערכת ההנחיה לא עבדה באותו יום והוא נאלץ להנחית ידנית...
מי טו סנטס

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

-->