ככל הנראה אצבע את הכלוב בשחור, צבע המרכב שלי לא מתאים לכלוב שאינו שחור או בצבע המרכב.
תודה על הפידבק!
דרך אגב היום בדקתי את נושא ההתחממות של ברזלים בשמש. אז ככה - בזנט צבוע בשחור מט היה רותח, ברזל חשוף רותח אבל כל ברזל שצבוע בצבע עם לקה לא מתחמם באופן ניכר. ישנו הבדל (לא ניכר) בין צבע הכלוב ( אפור בהיר) לבין הטמבון הקידמי (שחור מבריק).
עידכונים:
- הכלוב נצבע בשחור איכותי (צבע רכב של דופונט - הסדרה הזולה), 90 שח לליטר צבע ו 90 שח למקשה. יחס 1:2.
- הפרופיל שמחזיק את הגג מצד אחד ואת הברזנט מצד שני הושלם ועבר צביעה בשחור.
- הבודי קיבל טיפול מקיף - הוסרה החלודה שצצה פה ושם, בובסטיק יושם בכל חיבורי המתכת, חורים חורי קדיחה נאטמו בעזרת ניטים מאלומיניום, צביעה ביסוד אפוקסי וישום בדליינר שחור לאחר 5 שעות על מנת לנצל את תהליך ההתגבשות של האפוקסי יחד עם הבדליינר.
כמה מילים על הבדליינר - קיימים מספר מוצרים בשוק האמריקאי, כל המוצרים ניתנים לישום בעזרת מברשת ורולר אבל הדרך המומלצת הינה בעזרת אקדח התזה. אני רכשתי קיט שלם במחיר של 90 דולר (מחיר איביי), הקיט כולל ארבעה מיכלים בנפח 1 ליטר - מלאים ב 750 מ"ל חומר, ליטר מקשה יעודי ואקדח התזה שמתחבר אל המיכלים באמצעות הברגה. הקיט הינו תוצרת הולנד ונחשב לאיכותי ביותר מבין כל האלטרנטיבות. החומר המתגבש מרגיש כפלסטיק קשיח. הישום באקדח הוא פשוט והטקסטורה נשלטת על פי המרחק שבין הפיה למשטח.
אני מאוד מרוצה מהתוצאה הסופית ואני יכול סוף סוף להרגיש בטוח ושקט לשטוף את "האמבטיה" במים וסבון.
מונדיאל מהנה!
יהודה
תמונות:
![]()
נראה יפיפה!
מפיץ מורשה כליי עבודה "בוש" "סיגנט" "שטל"
נעלי "רד-בק" מכונות שטיפה של "קארשר" וצבעיי נירלט
מה אגיד.
אם הייתי יודע לפני 10 שנים מה שאני יודע היום....
אם הייתי עושה לפני 10 שנים מה שאתה עושה היום.....
![]()
Willys סגור 58, כמו בסמלון, שסיים שיפוץ
Willys סגור 53, דגם מפואר - ממתין לשיפוץ
שמיל, ישנה שמועה שהסיקס אוהב להתרענן אחת לעשור...![]()
ה"שמועה" תקפה לשיפוצים של פעם. אתה העלתה את הרף. ולדעתי עם תחזוקה טובה הבודי הזה יראה פחחות רק עוד 20 שנה :-)
בהצלחה ראיד!
שמיל - עוד 4 שנים...
אשמח לפידבק על הדשבורד, הדשבורד יהיה מפח 1.5, צבוע בצבע הרכב.
הורדתי את הרדיו ואת הרמקולים. הוספתי שעונים ושני שקעי מצית בכל צד.
מפסקים אני כבר אקדח לבד...
כמו כן הגג הורכב, לצערי אני צריך לחזור על מספר עבודות פחחות וצבע יסוד.
את הגג מחזיק פרופיל שמחובר לכלוב, שניים בצדדים + אחד מלפנים.
הפרופיל לחלון הקידמי:
![]()
יפה מאוד
סופסוף עברתי את שלב הצבע הסופי!
מלבד הגג והדשבורד הכל צבוע.
כהכנה סופית לצבע גמר ביצעתי פוליאסטר בהתזה לצורך קבלת משטח בגימור גבוה מאוד מצד אחד וחיפוי שכבה עבה מצד שני.
הפוליאסטר עולה כ 80 שח לליטר + מקשה. את הפוליאסטר צריך ליישם בעזרת אקדח 2.5 ממ, חשוב מאוד לעבוד במנות קטנות (רבע ליטר) היות והחומר מתקשה מהר מאוד. דילול כ 10 אחוז.
לאחר מספר שעות ניתן לשייף את הפוליאסטר, עבדתי עם נייר 240 תחילה וסיימתי עם נייר 400. פוליאסטר איכותי משמש כיסוד בעצמו ולכן לא נדרש יסוד לפני צבע גמר.
להלן תמונות משלבי הפוליאסטר ועד צבע הגמר.
לגבי הגוון - בהתחלה הייתי בשוק ולא התחברתי לצבע, אבל השילוב עם השחור קטלני ואני מאוהב בגוון החדש.
![]()
וואוו....![]()
פצצה............
אחי לא נעים כל צעד שאני עושה, אתה עושה לפני, לא סתם אני לא מעלה תמונות...
הכתום מקסים. תפוזינה!
על הפדנטיות החולנית כבר נאמר - מעריצים אותך.
זה הרבה יורת מהחזרת הכבוד האבוד לג'יפ ישן.
וברור לך שאחרי שתסיים, אתה צריך לעשות לג'יפ הזה השקה פומבית רשמית, עם בקבוק שמפניה שאשתך מפוצצת לו על הפגוש....
לא עונה בפורום
לשאלות, קושיות, עצות, תובנות, נא לפנות בה"פ
http://www.amazon.com/gp/aw/d/B002AN...&robot_redir=1
שלחתי באמצעות buy2usa דרך האוויר, אני חושב שהמשלוח עלה כ 50 דולר. אני יודע שיש צבע שחור, אפור וצבע ניטרלי שניתן להוסיף אליו גוון (צבע רכב) על מנת להשיג את הצבע הרצוי.
תודה דרור!
השקה - ברור! וחסר לך שאתה לא מגיע!
אני מקווה להיות אחרי טסט בסביבות ספטמבר... יתכן וזה גם אפשרי לביצוע.
קובץ מצורף 89451גם שלי בדרך לסיום השיפוץ
שמרו על קשר